2021. február 5. péntek

febr. 5
0:06
Úgy érezte, meleg volt csütörtökön? Annyira biztos nem, mint Letenyén (Infostart)
18,1 fok az új napi országos csúcs.
febr. 5
0:06
Döntésképtelen kislánnyá alacsonyodtam melletted... (She)
A fiatal nő sokszor félt, és minél gyakrabban engedte be szívébe ezt az érzést, annál bátortalanabbul hozott meg egy-egy újabb döntést - mert már a gondolatától is összerezzent.
febr. 5
0:06
Sosem gondolnád, hogyan hasznosíthatják a használt arcmaszkokat (Metropol)
Egy ausztrál kutatás szenzációs megoldást talált ki, így csökkentve a koronavírus-járvány által termelt többlethulladékot.
febr. 5
0:06
A járvány elleni védekezést is segíti a Katolikus Karitász Kárpátalján (Hírstart)
A járványmegelőzést az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága is támogatta.
febr. 5
0:06
Bevezetik a halkövető rendszert? (AQUA)
Az Eu új megoldásával visszakövethető, hogy a konzervhalat melyik hajó fogta ki és mikor. Mielőtt a frissen kifogott hal eljut a konyhára, jó nagy utat kell megtennie, ráadásul egy bonyolult ellátási láncon keresztül. A spanyolországi Galíciában a helyi partiőrök néha ellenőrzik a halászcsónakokat és a hajónaplóikat. Ez utóbbiba a halászok digitáli
febr. 5
0:06
Pokoli, de ezért fáj most mindenkinek a feje (Ripost)
Elég gyakran jönnek-mennek a frontok, ennek sajnos elég erős jele van. Menetrendszerűen érkezi a brutális fejfájás. Mit tegyünk?
febr. 5
0:06
Itt vannak az első hajótársaságok, amelyek csak beoltott utasokat engednek a fedélzetre (Travelo)
Júliustól az oltás mellett negatív PCR-tesztet is kérnek, a fedélzeten pedig az utazás alatt végig maszkot kell viselniük.
febr. 5
0:10
Nem akarom magányos, elhanyagolt pasiként végezni! (She)
Egy étteremben ülve akaratlanul is fültanúja lettem két fiatal hölgy beszélgetésének, akik a hűvös szél elől menekültek be a melegre, kávézni egyet. Eleinte semmitmondó, bugyuta fecsegésnek tűntek a hallottak, de aztán egyikük története felkeltette a figyelmemet...
febr. 5
0:10
Itt vannak az első hajótársaságok, amelyek csak beoltott utasokat engednek a fedélzetre (Hírstart)
Júliustól az oltás mellett negatív PCR-tesztet is kérnek, a fedélzeten pedig az utazás alatt végig maszkot kell viselniük.
febr. 5
0:10
Hoppácska! Ezek a jelek mutatják, hogy az exed hamarosan visszajön hozzád (Ripost)
Nemrég szakítottatok, és szeretnéd őt visszakapni? Talán nincs vége köztetek mindennek. Megmutatjuk, miből gyaníthatod, hogy volt kedvesed hamarosan újra nálad kopogtat majd.
febr. 5
0:10
A doveri fehér sziklák hatalmas darabja zuhant a La Manche-csatornába (Travelo)
A természeti jelenséget a közelben tartózkodók fotói és videófelvételei is megörökítették.
febr. 5
0:14
Szuperérzékeny vagy? Ez nem átok, hanem szupererő! (She)
A szuperhősök köztünk élnek! Talán a testvéred az, vagy a barátod, vagy lehet, hogy te magad. Itt vannak, figyelnek, és ha tudatában vannak erejüknek, akkor csodálatos dolgokat tudnak végrehajtani.
febr. 5
0:14
A jelenlegi állás szerint az olasz fa kapta a legtöbb szavazatot (Hírstart)
Február 28-ig még lehet szavazni a magyar versenyzőre, a mélykúti júdásfára, amely a legenda szerint 250 éves és Szabadkáról érkezett.
febr. 5
0:14
Hamarosan bezárják a kegyetlennek titulált párizsi madárpiacot (Travelo)
A piac a madárcsempészet központjává vált.
febr. 5
0:18
Sapka, sál a nappaliban - Még csatlakozhatunk a nemzetközi vastag pulcsis naphoz (Travelo)
Csavarjuk lejjebb a fűtést egy napra, és készítsünk szelfit is.
febr. 5
1:18
Annyi az utas, hogy sűríteni kell a Budapest–Dubaj-járatokat (Hírstart)
.
febr. 5
1:36
Sűríti budapesti járatainak számát az Emirates (Hírstart)
Az eddigi heti kettőről heti háromra növeli járatai számát a légitársaság február 14-től kezdődően. A növekvő keresletre válaszul az Emirates nagyobb rugalmasságot és több választási lehetőséget kínál magyar utasainak, akik Dubajba vagy dubaji átszállással tervezik utazásukat. Az eddigi heti kettőről heti háromra növeli Budapest-Dubaj között közl
febr. 5
3:00
Örülnél homárfarok-csokornak Valentin-napra? (NLC)
Egy élelmes amerikai vállalkozó homárfarok-csokrokat kezdett el árusítani a közelgő Valentin-nap kapcsán.
febr. 5
3:04
Két nap alatt közel 150 millió forintot nyert egy nő (NLC)
Erre mondják, hogy szerencsés nyertes.
febr. 5
3:12
Fájdalomcsillapítás csonttörések esetén (WebBeteg)
Akinek már volt csonttörése, az tudja, akinek még nem volt, az gondolja, hogy mennyire fájdalmas, ha valamelyik csontunk eltörik. Ezért is érthető, hogy a törés kezelésénél nemcsak a pontos csontegyesítés fontos, hanem a fájdalomcsillapítás is.
febr. 5
3:12
Elítéltek egy egykori gyerekkatonából lett lázadó vezért (Nap Mint Nap)
Talán kevesek kapták fel a fejüket a történetre, de hosszú évek tárgyalásai után nemrégiben a Nemzetközi Büntetőbíróság előtt elítéltek egy afrikai lázadó vezért. A Dominic Ongwen nevet viselő férfi Ugandában volt az Úr Ellenállási Hadserege nevet viselő lázadó szervezet egyik parancsnoka és azon kevesek egyike, akik eljutottak ebbe a szakaszba. Me
febr. 5
3:42
Egy “ikonikus” 36.000vph kronográf és egy “atom” búváróra I Őszintén: Órákról (Kronometer)
Újabb csukott-szemmel-ismeretlen-órakitalálás! Követve egy atom tengeralattjáró ihlette, tríciumos, koptatott tokos búvárórával. Nektek ment volna a látatlan óra-kitalálás? Ha igen, mit “néznétek” meg még rajta, hogy biztosra tudjátok, milyen órával van…
febr. 5
4:12
Koronavírus: miért nem látjuk az oltáson szereplő címkét? (HáziPatika)
Ahogy újabb védőoltásokkal bővül a hazai vakcinapiac, úgy merül fel egyre több kérdés ezekkel kapcsolatban. Honnan tudjuk, hogy melyik védőoltást fogjuk kapni? Valóban azt adják be, amit várunk? Lehet-e trükközni a vakcinákkal? A többi
febr. 5
4:12
2021-ben forgalom élénkülés várható az ingatlanpiacon (Igényes férfi)
Az árak alakulásában érdekes kettős hatás küzd meg egymással: a koronavírus és annak mindenféle gazdasági következménye áll szemben a támogatások, és az azok miatt szervesen növekvő, vagy előrehozott vásárlások hatásával.
febr. 5
4:12
MC Hawer elég nehéz helyzetben van mostanában (Nap Mint Nap)
Elég hosszú cikket hozott el az egyik magyar bulvárlap az egyik legismertebb magyar mulatós zenészről, MC Hawerről, akinek nem elég, hogy befejeződött és sikertelenül zárult az ügye közösségi oldalának visszaszerzésére, de a járványhelyzet más szempontból is megnehezítette az életét. Még korábban volt arról szó, hogy decemberben feltörték és ellopt
febr. 5
4:18
Új szint a hülyeségben: hátrafelé bringázás az Astoriánál (Flowcycle)
Várjunk csak...Nem az egyik legmenőbb fixis trükk a hátrafelé bringázás?
febr. 5
4:36
Meglepő pontossággal szagolják ki a kutyák a koronavírust (HáziPatika)
Egy német állatklinikán betanított kutyák az emberi nyálból vagy a légutak váladékából 94 százalékos pontossággal szagolják ki az új koronavírus, a SARS-CoV-2 okozta betegséget.
febr. 5
4:42
Ember tervez, Murphy-nek meg nincs humora... (She)
Ismered azt az élethelyzetet, amikor eltervezel valamit, talán bele is éled magad, aztán egyszer csak... bumm, dugába dől az elképzelésed? Teljesen másképp alakul, mint tervezted, vagy abszolút semmissé lesz. Na, ilyen esetekben van az, hogy Murphy beint, és ha olyan kedvében van, gunyorosan az arcodba vigyorog.
febr. 5
4:42
Melyik maggal csökkentheted a koleszterinszinted? (Női NetCafe)
A megfelelő mennyiségű mandula emelheti a „jó” koleszterin szintjét (HDL), miközben fokozza az általa kifejtett koleszterin csökkentő hatást is – fogalmazta meg egy nemrégiben a Journal of Nutrition című kiadványban közölt kutatás.
febr. 5
5:06
Pénteken kettészakad az ország (Infostart)
Hullámzó frontzóna lesz felettünk a hétvégén, sok felhő, némi eső, de a szél alábbhagy. Ciklon közeledik.
febr. 5
5:12
Próbálja ki a meditációt. Ilyen hatása lehet (HáziPatika)
A meditáció a többi közt csökkenti a stresszt, a vérnyomást, a szorongást, javítja az alvást, és még számos további pozitívumot tapasztalhatunk meg, ha rendszeresen gyakoroljuk.
febr. 5
5:12
Egy nővér árnyékában: imádom a testvérem, de nem mindig volt könnyű érvényesülni mellette (She)
Kishúgként már egészen korán tudtam, jobb, ha figyelemmel kísérem a nővérem sikereit, mert bár a szüleim nem mondták ki hangosan, mindig tisztában voltam azzal, hogy amit ő véghez visz, azt tőlem is elvárják.
febr. 5
5:12
4500 méteren napelemes rendszer? Működik! (Startlap)
Ismét egy rekordnak számító eredményről lehet beszámolni, de most nem a technológia fejlődése miatt következett be trónfosztás, hanem azért, mert olyan magasságban létesítenek napelemparkot, amilyenben még soha.
febr. 5
5:12
Méregdrága rózsa Valentin Napra? Ugyan már! (Női NetCafe)
A Valentin nap a szerelmesek ünnepe, amikor is a férfiak egy vagy több szál vörös, illetve színes rózsával lepik meg életük szerelmét. Ám az utóbbi években a Valentin nap nem csak a giccs fogalmával, de a méregdrága virágárakkal is egybefonódott.
febr. 5
5:12
Berki Krisztián: Nagyon sokszor elmentünk a maximumig, néha még azon is túl is (Igényes férfi)
Visszavonult Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász.
febr. 5
5:12
8 dolog, amelyet minden gyermeknek hallania kell a szüleitől (Familyversum)
Természetes, hogy szeretjük gyermekeinket, és mindent szeretnénk megtenni értük, mindenben támogatjuk őket és rendkívül büszkék vagyunk rájuk. De tisztában vannak ezzel a gyerekeink is? Mondjuk nekik elégszer, hogy mennyire nagyra tartjuk őket? Ezekkel az egyszerű szavakkal biztosíthatjuk számukra, hogy mennyire fontosak nekünk, ezt a 8 dolgot mind
febr. 5
5:12
TAG Heuer Carrera x Porsche (Kronometer)
A TAG Heuer és a Porsche új kapcsolata? 2020 nyarán a nyolcas pályán, szinte észrevétlenül megérkezett az új generációs TAG Heuer Carrera 4 változatban, amiből kettő limitált (fekete-fehér panda és…
febr. 5
5:12
Vajon mi tripofóbiától szenvedünk? Derítsük ki ezzek a cikkel! (Nap Mint Nap)
Tudjuk, hogy mi az a tripofóbia? Ezt a fogalmat még 2005-ben alkották meg a görög lyuk (trypo) és a phobia szavak összevonásával. Ez azt a fóbiát hivatott jelképezni, amelyben az emberek félnek az olyan tárgyaktól, amelyeken apró lyukak találhatóak. Ilyen tárgyak például egy méhkaptár vagy éppen a hangyabolyok is. Ez a kutatók szerint egyébként egy
febr. 5
5:18
10 szó egy gésa szótárából (She)
A gésák különös, egzotikus, titkokkal teli nők, akik nem rendelkeznek makulátlan hírnévvel, és akiknek a megítélése attól függ, milyen oldalról közelítjük meg a kérdést. Egyesek szerint közönséges prostituáltak, mások szerint azonban tanult, kifinomult művészek.
febr. 5
5:24
Egészen elképesztő baleset az Astoriánál (Infostart)
Kerékpáros kerékpárosnak farkasa.
febr. 5
5:24
Folyadékpótlás télen (WebBeteg)
A folyadékháztartás egyensúlyának fenntartása télen is fontos.
febr. 5
5:30
Koronavírus: máris új oltóanyag készül (HáziPatika)
Az AstraZeneca és az Oxfordi Egyetem ígérik, hamarosan lesz új generációs vakcina az új vírusvariánsok ellen.
febr. 5
5:30
Mutasd a nyakad, megmondom, ki vagy! (Metropol)
A dekoltázs és a nyak vékony bőre öregszik leghamarabb. Érdemes figyelni az ápolására, mert meghálálja.
febr. 5
5:30
4 ok, amiért a testvérek felnőttkorban eltávolodnak egymástól (Startlap)
Nemhogy a barátokkal, néha még a testvérekkel sem egyszerű tartani a kapcsolatot. De vajon mi az oka annak, hogy sokan teljesen eltávolodnak egymástól felnőtt korukra?
febr. 5
5:36
Koronavírus – Ebben a körben magasabb az oltási hajlandóság (Napidoktor)
A koronavírus által legveszélyeztetettebb csoportban a legmagasabb sz oltási hajlandóság – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatornán. Az idősek körében magasabb az oltási hajlandóság, ami helyes is, mert ők a legveszélyeztetettebbek. Szlávik János hozzátette: ahogy telik az idő egyre nagyobb az oltási hajlandós
febr. 5
5:42
Túlélni a halált: Egy dokusorozat, ami elmeséli, milyen érzés meghalni (She)
A Netflix piacra dobta legújabb, saját gyártású dokumentumsorozatát, aminek már a címéből következtethetünk arra, hogy igencsak megosztó témát dolgoz fel. A „Túlélni a halált" több oldalról közelíti meg a halál kérdését, és mind a 6 epizódja egészen más perspektívába helyezi az élet végét...
febr. 5
5:42
Virtuális bennszülöttek nyomában (Szimpatika)
A felnövekvő generációk nagy része már szinte az anyatejjel szívja magába a különböző technikai eszközök használatát, ami noha hordoz magában számtalan előnyt is, mégis fontos beszélni ezek negatív hatásairól.
febr. 5
5:48
Ne lepődj meg, ha mostantól kutyát találsz a pizzásdobozodon (Nosalty)
Naponta több ezer forgalomba kerülő pizza dobozán lesznek majd rajta az örökbefogadásra váró kutyák képei.
febr. 5
5:54
Titkos kapcsolatba kezdene ma a Halak, de biztos megéri? (Metropol)
A Hold a Skorpióban jár, ez kísértést jelez a szerelemben. Ha a Halak már nem független, nagyon meg kell gondolnia, belekezd-e egy titkos kapcsolatba.
febr. 5
5:54
Terasztervezés profi szemmel (Spa Trend Online)
A terasz, az erkély és a kert az otthon szerves része, a tervezése és berendezése mégis gyakran háttérbe szorul. Pedig ha már a kezdetektől kellő figyelem irányul erre a részre is, egy igazán különleges, élhető és szerethető térrel gazdagodik a család.

Keresés