2021. február 22. hétfő

febr. 22
0:00
Steiner Kristóf: Nekem a halál jó barátom (WMN)
Égési sérülés, agyhártyagyulladás, szívzűr és autóbaleset – Kristóf annyiszor jött vissza a halál torkából, hogy azt mondja, már nem fél tőle. Olvassátok el, mi mindenre tanította meg őt az, hogy többször is szembe kellett néznie az elmúlással:
febr. 22
0:00
Leonardo DiCaprio lemondott legújabb főszerepéről (Hamu és Gyémánt)
A Breaking Bad sztrája, Jesse Plemons veszi át a helyét a Killers of the Flower Moon című filmben, amit Martin Scorsese rendez. A sorozatgyilkosos filmben Dicaprio egy FBI-ügynököt alakította volna, de váratlanul visszalépett a főszereptől, ezért a helyét Jesse Plemons vette át. Így pedig ez lesz Plemons második közös munkája az Oscar-díjas
febr. 22
0:04
A Föld mágneses pólusváltása miatt halhattak ki neandervölgyiek (Hamu és Gyémánt)
A Föld mágneses pólusváltása és a naptevékenység csökkenése olyan élhetetlen környezetet teremthetett 42 ezer évvel ezelőtt, amely közrejátszhatott egy sor jelentős eseményben, a megafauna ( jelenkor előtti állatok) kipusztulásától kezdve a neandervölgyiek kihalásáig. A Föld mágneses mezeje védi a bolygót a világűrből érkező halálos sugárzá
febr. 22
0:06
Még hogy a külső nem számít? Ezzel kit akarsz hülyíteni? (She)
- Attól, hogy nem beszélünk róla, még létezik. Pont, mint a hüvelygomba - tárja szét karjait Kati, majd folytatja a monológját. - Vegyétek már tudomásul: a világ egyik legtermészetesebb dolga, hogy a külső tulajdonságokat is figyelembe vesszük a párválasztás során.
febr. 22
0:06
Kistelepüléseken már a boltokban is lehet gyógyszert vásárolni (Hírstart)
A legújabb rendelet értelmében veszélyhelyzet ideje alatt bizonyos települések üzleteiben is vehetünk magunknak gyógyszereket.
febr. 22
0:06
Nyáron indulhat a turizmus? (AQUA)
Már tavaly május óta Ciprus partjainál, Limasszol közelében várakoztatja luxushajóit a világ egyik legnagyobb tengerjáró utakat szervező cége, bízva abban, hogy nyáron újraindulhat a hajós turizmus. A minimális létszámúra csökkentett legénység a hajókat olyan állapotban tartja, hogy azok bármikor ismét útra kelhessenek, ha a körülmények megengedik.
febr. 22
0:06
Így készül a legjobb leves a farsangi fánk mellé (Ripost)
Készítsd el a farsangi lakomák egyik kedvenc levesét, utána jöhet az igazi szalagos fánk ebédre! Íme a korhelyleves receptje.
febr. 22
0:08
Kiderült, hol a legdrágább a sör: világtérkép készült az országok sörárairól (Hamu és Gyémánt)
Sok minden kiderül a sörfogyasztási szokásokból, és a dolgunkat is megkönnyítheti. Utazás előtt legtöbben szeretnek kutatómunkát végezni azzal kapcsolatban, hogy milyen árakra számíthatnak az adott országban. Nem meglepő módon az egyik legkeresettebb téma a különböző gasztronómiai élmények árlistája. Erre a problémára nyújt megoldást a Exp
febr. 22
0:10
Megjátszom, hogy tökéletes a házasságunk, és közben belehalok... (She)
Tíz éve kezdődött. A házassági évfordulónkra készültem, finomságokkal és Máté kedvenc borával. Épp csokoládéval vontam be a desszertet, ő már az udvarra fordult be az autójával, mikor csörgött a mobilom, és egy nő hisztérikus hangon közölte: a férjem szereti, viszonyuk van.
febr. 22
0:10
Elképesztő: nagymamának öltözött két nő, hogy hamarabb oltást kaphasson (Hírstart)
Egyesek tényleg mindenre képesek azért, hogy minél hamarabb megkapják a vírus elleni védőoltást. Két nő nagymamának öltözöt a vakcináért.
febr. 22
0:12
Így indul újra a síelés Izraelben az enyhítések után (Síelők)
Az idei szezonban számos országban találunk arra példát, hogy az aktuális járványhelyzettől függően hol engedélyezték, hol bezárták a sílifteket. Izrael példája azért lehet érdekes, mert az ország már elérte az átoltottságnak azt a fokát, amelynél meglépték síterepük megnyitását.
febr. 22
0:12
Téves mítoszok a történelemből, amiket nem árt tisztázni (Hamu és Gyémánt)
A történelem tele van rejtélyekkel és megfejthetetlen történésekkel. Szerencsénkre azonban van pár olyan legenda, amiről a kutatók és a személyeket ismerő emberek( 20.század esetében) alátámasztják mégsem minden úgy volt, mint ahogy azt mi gondoltuk.Mégsem Walt Disney-nek köszönhetjük Mickey egeret? Vagy Napóleon nem is volt olyan alacsony? Lássuk!
febr. 22
0:14
Akkor akartál, amikor én már téged nem! (She)
Hittem, reméltem, vártam. Voltak pillanatok, mikor úgy éreztem, közel vagyok a boldogsághoz, hogy megnyílsz, vallasz, kimutatod a kötődésedet. De minden egyes "majdnem elértem"-nél öt lépést tettél hátrafelé.
febr. 22
0:14
A HotelHero 300 adag ételt főzött Budapesten a rászorulóknak (Hírstart)
A HotelHero legújabb jótékonysági felhívásához csatlakozott séfek és kisegítők – a 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve – február 21-én 300 adag ételt készítettek el a rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.
febr. 22
0:16
A franciák halászleve: provence-i halleves recept (Hamu és Gyémánt)
A bouillabaisse, a Provence-ból, egészen pontosan Marseille-ből származó közkedvelt halleves. A bouillabaisse eredetileg a marseille-i halászok által készített pörkölt volt, melyben azokat a csontos álsügereket főzték meg, amelyeket nem tudtak eladni az éttermeknek vagy piacoknak. A recept azt a célt szolgálta, hogy minden létező maradékot
febr. 22
0:18
Megemelik a magyar paralimpiai érmesek és helyezettek jutalmának összegét (Hírstart)
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vasárnap délután, egy rendkívüli sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a magyar paralimpiai érmesek és helyezettek állami jutalmával kapcsolatos változásokat.
febr. 22
0:20
Egy üllői családi ház lett az év legjobb épülete (Hamu és Gyémánt)
Egy üllői családi házzal a Konkrét Stúdió csapata a legjobb épület kategóriában, míg Szántó Hunor Albert Táj-Restaurációs Központja a legjobb terv kategóriában nyerte el a 2020-as Média Építészeti Díját. Idén már 16. alkalommal ismerték el az adott év legkiemelkedőbb építészeti alkotásait az Építészfórum szervezésében megvalósuló Média Épít
febr. 22
0:22
John Travolta eladja tengerparti otthonát, amit friss házasként vásároltak az azóta elhunyt feleségével (Hírstart)
John Travolta amerikai filmcsillag eladja 5 millió dolláros (1,5 milliárd forint), 20 hálószobás óceánparti otthonát, ahol tavaly nyáron elhunyt feleségével, Kelly Prestonnal élt.
febr. 22
0:24
ÍGY ÉPÍTIK ÚJRA A MÚLTAT: erre használják a látványtervezők a Fortepan képeit (Hamu és Gyémánt)
Ha egy kosztümös filmhez le kell csekkolni, hogy egy pesti utcasarok hogyan festett a hatvanas években, hogy pontosan hány szögletesek is voltak az újságosbódék a harmincas években, hogy milyen tapéta dívott a hetvenes évek presszóiban, vagy akár az a kérdés merül fel, hogy mivel érdemes kitakarni egy Demszky-karót, a látványtervezők elsőként archí
febr. 22
0:48
Elsőre furcsa, de egy fekete hullámpalával borított ház lett az év épülete (Hírstart)
A tervek közül Szántó Hunor Albert a Táj-Restaurációs Központ munkájával nyerte el a 2020-as Média Építészeti Díját.
febr. 22
3:12
Repülőgépdarabok zuhantak több ház kertjébe (Nap Mint Nap)
Megdöbbentő képek jelentek meg az interneten nem sokkal azután, hogy egy Denverből felszálló repülőgépből hajtóműdarabok zuhantak lakóházak kertjébe még szintén Denverben. A Boeing 777-es gép 231 utassal és 10 fős személyzettel volt úton Honolulu felé, amikor egy nagy durranást hallottak a fedélzeten. Mint kiderült, ez az egyik hajtómű burkolatának
febr. 22
3:18
Étkezési nehézségek a rákkezelés idején - Jó tanácsok betegeknek (WebBeteg)
Amennyiben rosszindulatú daganatos betegséggel diagnosztizálták, az étrendjére való odafigyelés a terápia fontos részét képezi. A kiegyensúlyozott és az állapotának megfelelő étrend ugyanis hatással lehet a kezelési módszerek (műtét, kemoterápia, sugárkezelés) által okozott mellékhatások mértékére (természetesen csökkentve azokat), emellett a megfe
febr. 22
4:12
Ez Kapócs Zsóka új hivatása (Nap Mint Nap)
Korábban már írtunk arról, hogy a koronavírus-járvány miatt rengeteg színésznek vagy éppen zenésznek kellett kiegészítő tevékenységet keresnie magának a fellépések és előadások elmaradása miatt. Olvashattunk itt ételkiszállításba beszálló énekesről vagy éppen bevásárlóközpontban eladóként dolgozó színészről. És most itt egy újabb hír, amelyet az eg
febr. 22
4:36
Megtalálták a Crohn-betegség gyenge pontját (HáziPatika)
Hatékonyabb, célzott terápiák kifejlesztését alapozhatja meg egy új felfedezés. Amerikai kutatók rátaláltak egy baktériumra, ami bizonyos tekintetben a Crohn-betegség gyenge pontjának tekinthető.
febr. 22
4:36
Immunrendszert erősítő kampányt indított a vöröskereszt és a dietetikusok szövetsége (Hírstart)
Régóta tudhatjuk, hogy a koronavírus-fertőzés megelőzésében rendkívül fontos immunrendszerünk egészségének megőrzése, ezért a Magyar Vöröskereszt és a Magyar Dietetikusok Szövetsége figyelemfelhívó kampányt kezdeményezett.
febr. 22
4:42
Igenis lehet boldog párkapcsolatod a XXI. században! (She)
27 éves vagyok, több mint nyolc éve élek párkapcsolatban, sőt, hamarosan férjhez megyek. Olyan ez 2021-ben, mintha egy ufótámadás egyetlen túlélője lennék, hiszen az emberek nagy többsége a XXI. században válik, és ahelyett, hogy engedne a saját elvárásaiból, reggeltől estig szidja az ellenkező nemet..
febr. 22
4:42
Melyik vitamin csökkentheti a bőrrák rizikóját? (Női NetCafe)
Egy új kutatás eredményei szerint az A-vitamin tartalmú étrendkiegészítők különösen a nőkben csökkenthetik a halálos bőrrák, a melanóma kialakulásának kockázatát.
febr. 22
4:42
Kellemetlen mellékhatásai lehetnek, ha túl sok sajtot eszel (Nosalty)
Bár a zsírt nem érdemes teljesen száműzni egy egészséges étrendből, azért nem árt, ha figyelünk, mennyit viszünk be belőle, főleg, ha állati eredetű termékekről beszélünk. Az alábbi jelek azt mutathatják, hogy túl sok sajtot eszel, és érdemes lenne kicsit visszafogni a fogyasztást.
febr. 22
4:42
Hogyan befolyásolja a mobiltelefon függőség a tizenévesek agyát? (Familyversum)
A mai gyerekek rendkívül sok időt töltenek elektronikus eszközeikkel. Sajnos egyre több tinédzser kezd a telefonja és más okoseszközeinek rabja lenni. Már létezik is egy kifejezés – „nomofóbia” -, amelyet azokra az emberekre használnak, akik nem tudnak távolságot tartani a telefonjuktól. Egy tanulmány szerint az Egyesült Királyságban az emberek 66
febr. 22
4:54
Szuperkemény lesz a férfi ettől a hajnali szextrükktől (Ripost)
Csodákra képes egy nő, ha tudja, hogyan kell kényeztetni a férfit. Sőt, az igazán rutinosak ki is használják, hogy a hajnali erekció alatt minden érintés többszörös erővel hat...
febr. 22
5:12
Készülnek az olcsó orrspray-k a COVID-19 ellen (HáziPatika)
A légúti fertőzést úgy a legkönnyebb megakadályozni, ha a kórokozót egyáltalán nem engedjük be a szervezetbe. Ezt szolgálja például a maszk. De permet formájában az orr nyálkahártyájára juttatott gyógyszerek is útját állhatják a betolakodóknak.
febr. 22
5:12
Drew Barrymore-nak hosszú és rögös volt az útja a rehabtól a Golden Globe-ig (She)
Ha Drew Barrymore-ra gondolok, rögtön a Charlie angyalai jut eszembe, ahol Cameron Diaz és Lucy Liu oldalán akciózott. Nekem mindig is ő volt a kedvenc angyalom, pedig Drewnak nem ez volt az első híresebb szerepe...
febr. 22
5:12
Dekoráld otthonod cserepes hagymás növényekkel tavasszal (Női NetCafe)
Csalódottan nézed a gyönyörű hagymás dísznövényeket a virágpiacon, mert azt gondolod, csak az gyönyörködhet bennük, akinek kertje van? Itt az ideje, hogy átgondold, ugyanis hagymás dísznövényeket otthonodban is tarthatsz. Válassz nárciszt, amarilliszt, jácintot vagy akár íriszt, csodásan mutatnak a lakásban is.
febr. 22
5:12
Kék és rózsaszín kutyák tűntek fel egy orosz városban (Nap Mint Nap)
Egyes amerikai és brit bulvárlapok már napok óta cikkeznek egy oroszországi városban fellépő vegyi szennyezésről, amelytől állítólag a kutyák is kékre és rózsaszínre változnak. Az orosz Dzerzsinszk városából mostanában kezdtek el megjelenni olyan képek, amelyeken kék szőrrel vagy rózsaszín szőrrel láthatóak kóbor kutyák. Ezeket a kutyákat többnyire
febr. 22
5:24
Türelmetlen a tavasz, kész, nem vár tovább (Infostart)
A hét első felében Magyarország fölött lesz a legmagasabb nyomású a levegő Európában. A hétvégén egy árnyalattal hűvösebb lesz.
febr. 22
5:36
Egész nap álmos? Ez az oka (HáziPatika)
Ne hagyjuk, hogy ez az állapot rányomja bélyegét a hétköznapokra. Mutatjuk, mit tehetünk.
febr. 22
5:36
Cukros italok és rák: lehet kapcsolat a kettő között (Napidoktor)
Számos rákos betegséget válthatnak ki az üdítők? Egy új tanulmány azt sugallja: a cukros italok fogyasztásának csökkentése hozzájárul a rák kialakulási esélyének mérsékeléséhez. Meglepő tanulmányt közöltek a minap a kutatók a BMJ szaklapban – eszerint lehetséges kapcsolat mutatható ki a nagyobb mennyiségű cukros ital-fogyasztás és a rák megnövekede
febr. 22
5:42
Belefáradt a lelkem a koronavírusos magányba... (She)
Tegnap ültem a laptopom előtt és egyszer csak rám tört, hogy mennyire elegem van már ebből a bezártságból, állandó egyedüllétből és bizonytalanságból, ami folyamatosan a fejünk fölött lebeg.
febr. 22
5:42
Akár öt évvel előre jelezhető a kognitív hanyatlás (Szimpatika)
A Kentucky Egyetem vezetésével amerikai és kínai kutatók egy longitudinális vizsgálatot végeztek, ahol ép memóriájú idős emberek kognitív teljesítményét értékelték tíz éven keresztül.
febr. 22
5:48
Ne idegeskedj, lazíts inkább! Szükség lesz rá, sok ma a meló, kedves Szűz! (Metropol)
Sok munkával telik a napja a Szúznek, ami miatt türelmetlenné, kiegyensúlyozatlanná válhat.
febr. 22
5:54
Természetes medencetisztítás ezüsttel (Spa Trend Online)
A medencék, jakuzzik vízkezelése komoly fejtörést okozhat kezdetben. Megtalálni a legjobb, időben és anyagiakban is kíméletes megoldást, ami még esetleg környezetet sem terheli, nem könnyű. Mutatunk egy kiváló alternatívát!
febr. 22
6:06
Komoly bajt jelezhet az ízületi fájdalom (WebBeteg)
A fájdalommentes testmozgás alapja a csontok összeköttetését biztosító ízületek egészsége. A legenyhébb panaszokra is érdemes figyelni, mert az ízületi betegségek megfelelő kezelés hiányában súlyos mozgáskorlátozottságot okozhatnak.
febr. 22
6:06
Pásztory Dóri: A parasport napján a sportról kell beszélni és nem a fogyatékosságról (WMN)
A szurkolás élményéért nézz parasport-közvetítést, a büszkeségért, hogy a te országod képviselője áll ott a rajtvonalnál, és ne azért, hogy elámulhass, milyen teljesítményre képes valaki a fogyatékossága ellenére. Mert sem a sportnak, sem ennek a napnak nem erről kellene szólnia. Sokkal inkább a sokféleségről, a harmonikus együttélésről és az egyen
febr. 22
6:06
Napindító gondolat – 02.22. (Hamu és Gyémánt)
Hétfő reggel J.R.R. Tolkien gondolatait tolmácsoljuk, aki az optimizmus erejére emlékeztet minket. A szép csak szebb lesz Hamu és GyémántA nap idézete J.R.R. Tolkientől A hobbit 2012 és 2014 között mutatták be a J.R.R. Tolkien azonos című regénye – és egyben A Gyűrűk ura előzménykötete – alapján készült filmtrilógiát, A hobbitot. A f
febr. 22
6:12
Természetes medencetisztítás ezüsttel (Startlap)
A medencék, jakuzzik vízkezelése komoly fejtörést okozhat kezdetben. Megtalálni a legjobb, időben és anyagiakban is kíméletes megoldást, ami még esetleg környezetet sem terheli, nem könnyű. Mutatunk egy kiváló alternatívát!
febr. 22
6:12
Hihetetlen “csináld magad” megoldás a konnektorok elrejtésére (Nap Mint Nap)
Egy házfelújítás vagy akár házépítés során a konnektorok kérdése mindig is sarkalatos pont. Nem csak azért, mert mindenhol jó ha lesz elérhető áramfelvételi lehetőség, de esztétikai szempontokat is figyelembe kell venni, hiszen nem mindig jó, ha szem előtt vannak a kis dugaljak. Ugyan napjainkban már eléggé dízájnos és a környezetbe nagyon illő kon
febr. 22
6:18
Levelek kerültek elő egy hajóroncsból (AQUA)
Megrendítő leveleket találtak az 1941-ben, az ír partok közelében elsüllyedt Ss Gairsoppa nevű második világháborús brit hajóroncsban. Többek között egy Iris nevű nőnek szóló szerelmes levél töredékeire bukkantak a tenger fenekén. „Nagyon vigyázz magadra, drágám, nem csak magad miatt, értem is. Képzeld el, ahogy ajkam ajkadra szorítom, karommal szo
febr. 22
6:24
Megfelelő öltözékben dolgozzunk a kiskertben (Hírstart)
Védelem és biztonság. A Megfelelő öltözékben dolgozzunk a kiskertben bejegyzés először Szeretem a mezőgazdaságot-én jelent meg.
febr. 22
6:36
Lesújtó adatok a szegény családban élő gyerekekről (HáziPatika)
Lesújtó adatokat olvashatunk a magyar gyerekek egészségi állapotáról egy frissen megjelent, átfogó jelentésben, melyet a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Közgazdaság-tudományi Intézetének kutatói publikáltak. A szegényebb gyerekek
febr. 22
6:36
A legfontosabb közlekedési hírek ma reggel - kerülj képbe, mielőtt útnak indulsz (Femcafe)
Az M3-ason és a 11-es főúton kell korlátozásokra, torlódásokra számítani.

Keresés