2021. február 9. kedd

febr. 9
0:06
Ma minden megváltozhat, szerelmet ígér a Lónak a kínai horoszkóp (Metropol)
Ez vár ma rád a kínai horoszkóp szerint, itt megnézheted mit mond a születési éved alapján a csillagjóslás! Szerencséd lesz a munkában, vagy inkább az este lesz a legjobb napszak?
febr. 9
0:06
Vizsla kutyák árasztották el a New York-i metrót (Ripost)
Manhattan Chelsea városrészében, a 23. utcai metróállomáson kapták le a vizslákat. A peron mellett lesnek, esdeklő tekintettel.
febr. 9
0:06
Így utazhatsz Dubajba Covid idején! (Utazómajom)
Jelenleg az egyik legnépszerűbb úti cél kétségtelenül Dubaj. Az átszállás nélkül, 5-6 órás repülőúttal elérhető emírségbe történő utazáshoz pont a téli időszak a legalkalmasabb, amikor a hőmérséklet 15-30 fok között mozog, folyamatosan süt a nap és csapadékra sem kell számítani. Január végén megváltoztak a Dubajba történő belépés feltételei Magyar
febr. 9
0:06
Felismered hat szóból a következő irodalmi műveket? WMN irodalmi kvíz! (WMN)
Van kedvetek játszani? Folytassátok a sort, és zanzásítsátok hat szóban kedvenc regényeteket!
febr. 9
0:06
Hogyan ünnepelhetjük meg az első Valentin-napot babavállalás után? (Familyversum)
Sok minden megváltozik, amikor szülőkké válunk, ez magában foglalja a jeles napok megünneplésének módját is. Bár most lehet, hogy azt gondoljuk, azáltal, hogy szülőkké váltunk a romantikus Valentin-nap ideje elmúlt, de ez nem feltétlenül igaz. Igenis lehetséges, hogy egy nagyszerű napot (vagy éjszakát) töltsünk el azzal, akit szeretünk – függetlenü
febr. 9
0:10
A disznó is csak ember – Lenyűgözve néztük a Gunda című filmet (WMN)
Egy különlegesen szép film, amit Joaquin Phoenix karolt fel, hogy mindenkinek megmutassa: egy disznótól is tanulhatunk. A természet tiszteletét, az állatok tiszteletét, de jó példa akár az anyasággal kapcsolatban is.
febr. 9
0:14
A nagy nyilvánosság előtt megélt konfliktusaink – Biztos, hogy kell közönség a nézeteltéréseinkhez? (WMN)
Egyre szégyentelenebbül és meggondolatlanabbul éljük meg a konfliktusainkat a nagyközönség előtt, csak egy dologról vagyunk hajlamosak nem tudomást venni: az internet nem felejt.
febr. 9
0:18
Amikor a sok álmodozástól már aludni sem bírsz – Így rabolta el a szerelem az alvókámat (WMN)
Van, hogy egyszer csak elveszíted a mély és pihentető alvásra való képességedet. Mert jön egy szerelem. És aztán soha többé nem tudsz jól aludni, olyan szinten feltölti minden sejtedet az adrenalin.
febr. 9
2:18
Vasember lehet a valódi világ megmentője? (Hírstart)
Környezetvédelmi cégeket segítő kockázati tőkealapot hozott létre Robert Downey Jr., a Vasember és a Bosszúállók sztárja.
febr. 9
2:24
1 nap alatt telt meg a 180 napos világkörüli luxus hajóút (Spabook)
Az Oceania Cruises, a világ vezető kulináris és úti cél központú hajózási társasága bejelentette, hogy a 2023-as Around the World in 180 Days, magyarán 180 nap alatt a Föld körül…
febr. 9
3:12
Milyen betegség a spherocytosis? (WebBeteg)
A spherocytosis az örökletes úgynevezett hemolitikus vérszegénységgel járó betegségek közé tartozik.
febr. 9
3:12
Tom Brady most már tényleg az NFL legnagyobb legendája lett (Nap Mint Nap)
A hétvége egyértelműen legnagyobb sporteseménye az amerikai nemzeti fociliga, az NFL döntője volt. A Super Bowl történetében először fordult elő, hogy egy csapat a saját stadionjában játszhatta a nagydöntőt és ez úgy tűnik, hogy segítségére is volt. Hiszen a döntőt 31-9-es eredménnyel, meglehetősen könnyedén nyerte meg a Tampa Bay Buccaneers, amely
febr. 9
3:24
Az alábbi 3 csillagjegy hajlamos a leginkább nyomozni a párja után (Joy)
Kiderült, melyek azok a csillagjegyek, akik nagyon nehezen bíznak meg a párjukban, és ha úgy alakul, a telefonjukba is belenéznek időnként.
febr. 9
4:12
Koronavírus: néhány év, és vége? (HáziPatika)
Az új koronavírus brit és dél-afrikai mutációjának megjelenése rávilágított arra, hogy a SARS-CoV-2 a következő években valószínűleg nem fog annyira megszelídülni, hogy a legtöbb embernél csak egy egyszerű nátha tüneteit okozza. De vajon mikor
febr. 9
4:12
Kínában ezeket a pozíciókat tudják legkevésbé betölteni (Nap Mint Nap)
A kínai kormány nemrégiben közzétette 2020 negyedik negyedévére vonatkozó foglalkoztatási adatait és olyan dolgot lehetett benne észrevenni, amire Kínából nem számítottunk. Ugyanis a kormány jelentése szerint a legnagyobb munkaerőpiaci hiány a feldolgozóiparban van, a 100 olyan szakma közül, amelyikben a legnagyobb a hiány, 36 a feldolgozó szektorb
febr. 9
4:18
Hogyan cipekedj kerékpárral? (Flowcycle)
Nyomasztóan sokféleképpen lehet bringával dolgokat szállítani.
febr. 9
4:36
Így vészelik át a járványt a magyarok (HáziPatika)
Hogyan őrzik meg fizikai és mentális egészségüket a járvány ideje alatt a magyarok? A HáziPatika.com kérdőíve erre keresi a választ. Töltse ki ön is!
febr. 9
4:36
Atalakulás várható a Lidl zöldség- és gyümölcspolcain (Nosalty)
Biodiverzitás fókuszú szabvány fejlesztésén dolgozik a Lidl. A jövőben a Lidl ezzel az újfajta követelményrendszerrel szeretne hozzájárulni a biológiai sokféleség védelméhez
febr. 9
4:42
Kutyásként megtapasztalhatod, mi a feltétel nélküli szeretet (She)
Világ életemben nagy kutyás voltam. Apukám és anyukám kutyánk iránt érzett szerelme összeadódva 200%-ban jelentkezett bennem.
febr. 9
4:42
A szívrohamok 80 százaléka megelőzhető lenne 5 dologgal (Női NetCafe)
A legújabb kutatás eredményei szerint férfiakban a szívrohamok nyolcvan százaléka megelőzhető lenne öt egészséges magatartással.
febr. 9
4:42
Szembejött – Certina DS Action Diver Titanium (Kronometer)
A mechanikus svájci órák tisztes belépőkategóriájának egyik jeles képviselője a Certina. A gyártó kollekciójából pedig kiemelkedik a búvár vonal.   A Certina 1959-ben állt elő a tok belső rezgésbiztosításval, amit…
febr. 9
4:48
2021-es dekorációs trendek – Ezek a tárgyak cikik és ezek menők (Joy)
Az utóbbi hónapokban sokkal több időt töltünk otthon, mint korábban, így sokkal több energiát fektettünk a négy fal csinosítására. Az alábbi dekorációkat azonban már annyira meguntuk, hogy már egyáltalán nem trendik, hanem épp ellenkezőleg, irtó cikik.
febr. 9
4:54
Mi jelenti a legnagyobb veszélyt a napelemekre? (Startlap)
A napelem panelek és a kábelek közvetlenül vannak kitéve a környezeti hatásoknak.
febr. 9
5:00
A boldog házasság receptje (Familyversum)
“A boldog családok mind hasonlók egymáshoz, minden boldogtalan család a maga módján az.”- így kezdi Tolsztoj világhírű regényét – az Anna Kareninát – mely egy igen boldogtalan családról szól. A magam részéről vitába szállnék az író-géniusszal. A boldog családok, és a boldog házaspárok ezerféleképp lehetnek boldogok: – Gyerek nélkül vagy 10 gyerekke
febr. 9
5:12
Téged is el akar nyelni a felnőtt feladatok káosz halmaza? (She)
Egyedül élsz? Netán lakótársakkal vagy a pároddal? Felnőttként emlegetnek az életkorodnál fogva, de mégse birkózol meg a mindennapi teendőkkel? Egyrészt nem vagy egyedül, másrészt ott a kezedben a kulcs, hogy ezen elkezdj változtatni. Nyerd meg a háborút a házimunkával és egyéb dolgokkal szemben, melyekkel kibékíthetetlen ellentétben állsz!
febr. 9
5:12
Mini vitamin bombák az egészséges táplálkozáshoz, ezek a mikrozöldek (Női NetCafe)
Szeretnél idén egészségesebben élni, de nincs ötleted, mivel dobd fel az étkezéseidet? Termessz mikrozöld növényeket, amelyek igazi vitaminbombák lesznek egész évben.
febr. 9
5:12
Rejtélyes betegség vagy mérgezés ütötte fel fejét Tanzániában? (Nap Mint Nap)
Rejtélyes új betegség ütötte fel állítólagosan a fejét Tanzániában. Több nemzetközi portál is lehozta a hírt, ami akár még kacsa is lehet, de a források alapján hitelesnek tűnik a hír. A hírek szerint az áldozatok vért hánytak és órákon belül meghaltak a betegségben, de a régió tisztiorvosát rövidesen menesztették, mert a kormányzat szerint csak pá
febr. 9
5:18
Légy tökéletlen, hiszen ehhez kell a legnagyobb bátorság! (She)
Az egészségtelen perfekcionizmus, vagyis minden helyzetben a tökéletességre való törekvés a boldogság és elégedettség legfőbb ellensége. Ismerd meg a tökéletlenség 7 előnyét.
febr. 9
5:18
Mindent a kómáról (WebBeteg)
A kóma nem más, mint különféle hatások által kiváltott, elhúzódó, tudattalan állapot. A kiváltó ok leggyakrabban súlyos fejsérülés, stroke vagy agytumor, ám a háttérben meghúzódó cukorbetegség vagy fertőzés, anyagcsere- vagy oxigénellátási zavar is okozhatja.
febr. 9
5:24
Életveszélyes mutatvány a leállósávon, csak bámultak az autósok (Infostart)
Száguldás a leállósávban, a forgalommal szemben.
febr. 9
5:36
A kávé újabb jótékony hatása (HáziPatika)
Alacsonyabb az időskori hallásromlás kockázata azoknál a férfiaknál, akik naponta legalább egyszer kávéznak - állítják egy friss tanulmány szerzői.
febr. 9
5:36
A kalkulátor, amivel kiszámíthatod, mennyire károsítod a Földet az étkezéseddel (Nosalty)
Bizony az elfogyasztott ételeink jelentős részét teszik ki az egyéni szénlábnyomunknak.
febr. 9
5:42
Egy igazi nő méltósággal öregszik, és nem meztelenkedik a közösségi oldalán (She)
Néha meghökkenek, mi történik a közösségi oldalakon. Nem értem a meztelen baba fotókat, az álvigyorgós szelfiket, és még sorolhatnám, de amivel legkevésbé tudok azonosulni, amikor egy negyvenes, ne adj isten ötvenes, vagy már nyugdíjas korú hölgy feltűnési viszketegségben szenved.
febr. 9
5:42
Koronavírus – Ez ellen hatnak a jelenlegi vakcinák (Napidoktor)
A Nagy-Britanniában leginkább elterjedt koronavírus-variásokkal szemben jó hatékonysággal védenek a brit oltási kampányban jelenleg alkalmazott oltóanyagok. Nadhim Zahawi, a brit oltási program irányításáért felelős egészségügyi államtitkár leszögezte: az először Délkelet-Angliában kimutatott, a világban “brit variánsként” emlegetett új koronavírus
febr. 9
5:54
Ne mérlegelj, Mérleg, egy most kezdődő szerelem nagyon spirituális szinten működhet (Metropol)
Ma rendkívül képzeletgazdag és intuitív lehet a Mérleg, ráadásul nagy beleérző képességgel.
febr. 9
5:54
Eltérő funkciók egységes megjelenítése a wellness térben (Spa Trend Online)
Ha lehetőséged van egy nagyobb térben wellnesst kialakítani, akkor érdemes egy olyan élhető teret létrehozni, amit minden évszakban örömmel használsz. Hogyan hozz össze többféle funkciót egyetlen helyen?
febr. 9
6:06
2021 nagy vakcinatesztje: sikerül-e bizalmat ébreszteni az oltóanyag iránt – De miért megy olyan nehezen? (WMN)
Régóta nem bízunk a politikusokban, az intézményekben és a sajtóban – akkor miért bíznánk épp a vakcinában? De ha nem oltatjuk be magunkat, akkor hogy kapjuk vissza a normális életünket? Szakértőkkel kerestük a válaszokat:
febr. 9
6:06
Napindító gondolat – 02.09. (Hamu és Gyémánt)
Kedd reggel Philip Zimbardo gondolatait tolmácsoljuk, aki a kedvesség erejére emlékeztet minket. Legyél az, hogy mások is azok legyenek! Hamu és GyémántA nap idézete Philip Zimbardótól A férfiak hanyatlása? Philip Zimbardo olasz származású amerikai szociálpszichológus, akit 1971-ben végzett stanfordi börtönkísérlete tett világszerte
febr. 9
6:12
Vegyszermérgezések gyermekkorban (Szimpatika)
Gondolt már arra, hogy a biztonságot nyújtó otthonában mennyi veszélyes vegyszer található, és hogy ezeket megfelelően, biztonságosan tárolja-e?
febr. 9
6:12
Ez a világ egyik legjobb sportolójának étrendje (Nap Mint Nap)
Ugye ma reggel egy másik cikkben már esett szó arról, hogy Tom Brady félelmetes teljesítménnyel tudta megnyerni újabb Super Bowlját. Ez egy 43 éves sportolótól hihetetlen teljesítmény, főleg, ha tisztában vagyunk vele, hogy milyen igénybevételnek vannak kitéve az NFL-játékosai. És az edzésmunka mellett rendkívül nagy szerepe van a kimagasló teljesí
febr. 9
6:18
Ebben a magyar városban mától nem kell maszkot hordani (Femcafe)
Lassan máshol is fellélegezhetnek?
febr. 9
6:24
Eltérő funkciók egységes megjelenítése a wellness térben (Startlap)
Ha lehetőséged van egy nagyobb térben wellnesst kialakítani, akkor érdemes egy olyan élhető teret létrehozni, amit minden évszakban örömmel használsz. Hogyan hozz össze többféle funkciót egyetlen helyen?
febr. 9
6:24
Építészeti remek: mentőtutajból kényelmes túrahajó (AQUA)
Nem vitorlás hajó, de a hagyományos motorosoktól is távol áll, napelemek segítségével termel magának energiát, tágas lakhelye két embernek és egy kutyának. Guylee Simmonds és David Schnabel építészeti tanulmányaik során ismerkedtek meg, és bár a családi hátterük eltérő, a Stödig-projektről hasonlóan gondolkodtak. Így vált egy kiszolgált mentőtutajb
febr. 9
6:30
Napi horoszkóp február 9.: a Rákok azzal foglalkozhatnak, ami boldoggá teszi őket, a Skorpiók komoly lépésre szánják el magukat (Joy)
Ma sem érdemes kihagynod a horoszkópod, mert a csillagok üzentek, méghozzá nem is akármit!
febr. 9
6:30
Síparadicsomban, egy apró tangában kapták le 2021 legszebb popsiját (Ripost)
Ezért a látványért megéri felmenni a hegyekbe! Olyan feszes és gömbölyű popsit fényképezett egy szerencsés fickó, amilyet ritkán látni...
febr. 9
6:36
Koronavírus: "mindennap félve indulok munkába" (HáziPatika)
Tavaly február 20-án azonosította az első európai COVID-19-beteget a lombardiai Codogno kórházában Annalisa Malara aneszteziológus. A szakember az akkor történtekről és a "mindenki életét felborító" koronavírus-járvány utóbbi egy évéről
febr. 9
6:48
Ezekben az országokban lehet síelni februárban (Startlap)
Korlátozott lehetőségekkel kell számolniuk azoknak, akik februárban tartanának egy kis síszünetet. Itthon persze számtalan pálya nyitva van, külföldön azonban ennél bonyolultabb a helyzet.
febr. 9
6:48
Eltérő funkciók egységes megjelenítése a wellness térben (Hírstart)
Ha lehetőséged van egy nagyobb térben wellnesst kialakítani, akkor érdemes egy olyan élhető teret létrehozni, amit minden évszakban örömmel használsz. Hogyan hozz össze többféle funkciót egyetlen helyen?
febr. 9
6:51
Így él egy magyar hölgy az illatok szigetén (24.hu)
A magyar hölgy kisgyermekkora él Görögországban, tizenöt éve az illatok szigetén.
febr. 9
6:54
A tudatos építtetők a kertet is házzal együtt kezelik (Spa Trend Online)
Egyre többen ismerik fel, hogy a kert, a terasz vagy az erkély ugyanolyan szerves része az otthonnak, mint a hálószoba. A kültér és a beltér összemosódik, egy együtt adják ki azt az otthonos, minőségi kikapcsolódásra lehetőséget kínáló teret, amit örömmel használ majd az egész család.

Keresés