2021. február 21. vasárnap

febr. 21
0:00
Új klasszikus van születőben (AQUA)
Július 4-én indul útjára először az Aegean 600 mezőnye, amelyik príma körülmények között vitorlázhat 600 mérföldes kört a görög szigetvilágban. Még fogadnak nevezéseket a regattára. Az előnevezések alapján tudható, hogy a tizenkilenc indulni szándékozó nemzet tagjai igen változatos hajóflottával készülnek: Orma trimarán, Tp52-es és közepes méretű c
febr. 21
0:00
Kilátódomb épül London belvárosában (Travelo)
Új perspektívát nyújt majd a belvárosra.
febr. 21
0:00
Rossz szomszédi (v)iszony: Gyoma és Endrőd hagyományőrző háborúságának mulatságos története egy bennszülött szemével (WMN)
Aki már a cikk elolvasása előtt megválaszolja (megtippeli?), hogy kik azok a karórágók meg vacerok, annak szerzőnk küld egy virtuális ölelést! Persze csak akkor, ha utána el is olvassa a történetet
febr. 21
0:04
Hamarosan útnak indulnak az első tengerjárók Olaszországban (Travelo)
Néhány napos és egyhetes utakra viszik a turistákat.
febr. 21
0:04
Lázadó seprűk, mérges csetreszek, önálló életre kelő háztartási gépek? – A számunkra is hasznos tanítás Marie Kondo hajlongós pakolászása mögött (WMN)
Házi Marossy Marishka Kondónk becenevét dekadens nagytakarítási módszereiről kapta, amelyekről időnként nektek is be szokott számolni, és amelyek merészen, de határozottan rokoníthatók a japán sztár trükkjeivel – szerintünk. Mostanra Kriszta is belátta, hogy igazunk lehet, és utánajárt, milyen filozófia, ősi tanítás rejlik a Kondo-módszer mögött, h
febr. 21
0:06
A lottó nyerőszámai az ötös bűvöletében (Infostart)
1,75 milliárd fortint volt a tét.
febr. 21
0:06
Munkácsy Mihályt a felesége kergette őrületbe (She)
Nagyon meglepődtem, amikor láttam egy portrét Munkácsy feleségéről. Egy kövérkés, inkább csúnyácskának, mint átlagosnak mondható úrinő - kicsit erősebb szőrzetre utaló sötét árnyékkal az ajkai fölött. Munkácsy Mihály igazán fess és jóképű férfi volt, furcsa, hogy ezt a nőt választotta feleségül magának.
febr. 21
0:06
Szódabikarbóna került a zseniális palacsintába (Ripost)
Nem csak édes lehet a palacsinta! Ha szereted a sós ínyencségeket, ezt a receptet neked találták ki.
febr. 21
0:08
Ezek a legnépszerűbb kutyafajták az egyes országokban (Travelo)
Legalábbis ezekre keresnek a legtöbben.
febr. 21
0:08
Fiala Borcsa: Kaparás (WMN)
Nem az a kérdés, ki veti a kártyát, hanem az, ki bírja ki a játszmát pókerarccal.
febr. 21
0:10
Szívbemarkoló levelek kerültek elő a világháborús hajóroncsból (Infostart)
"Reméljük, hogy ez az átkozott háború hamarosan véget ér" - írta egy katona a tragédia előtt.
febr. 21
0:10
Nyílt levél a férfiakhoz, akik félnek az erős nőktől! (She)
Vigyázz, ha erős nővel hoz össze a sors! Vigyázz, de azért ne félj tőle! Tudd, hogy nem érzéketlen, nem bunkó, csak megkeményítette az élet. Legyél óvatos, türelmes, mert hozzá több idő kell, hogy megszelídítsd.
febr. 21
0:10
Ez a csinos nő látja a jövőt, megtudjuk, mi vár ránk (Ripost)
Baba Vanga unokája állítja, nagymamájához hasonlóan ő is látja a jövőt.
febr. 21
0:12
A kerti wc-ben támadt egy medve egy nőre Alaszkában (Travelo)
Erre a fordulatra senki nem számított.
febr. 21
0:14
A bántalmazó férfi először csak beszól. Aztán üt. (She)
Nézte a nőt, ahogy öltözködik, és az ismerős, ideges izgatottság lett úrrá rajta. Valami nyomasztó kettősség, amit mindig is érzett a szépsége láttán: egyrészt szerette volna ledönteni és maga alá gyűrni, hiszen az övé, másrészt elöntötte a düh.
febr. 21
0:14
Itt a burmai horoszkópod: benned milyen állat lakik? (Ripost)
Burmában a szerzetesek már Buddha születése előtt egy olyan asztrológia rendszert dolgoztak ki, amelyben nem a születésünk dátuma számít, hanem az, hogy melyik napon jöttünk a világra. Lássuk, mit rejt a burmai horoszkópod.
febr. 21
0:18
Az egész internet ezen a feladványon pörög, te meg tudod fejteni? (Ripost)
Első ránézésre roppant egyszerűnek tűnik ez a feladvány, mégis szinte mindenkinek beletörik a bicskája. Ugyanis trükkösebb, mint gondolnád...
febr. 21
3:18
Te mit veszel észre elsőként a képen? Különleges dolgot árul el a személyiségedről (Joy)
Ne gondolkodj sokáig, csak vess egy pillantást a fotóra, majd olvass tovább a jellemzéshez.
febr. 21
4:36
A nők tényleg jobban belelátnak a másik fejébe (HáziPatika)
Évtizedes nézeteltérések végére kerülhet pont londoni és cardiffi kutatóknak köszönhetően: hivatalosan is bizonyítást nyert, hogy a férfiak közel sem olyan jó "gondolatolvasók", mint a nők.
febr. 21
4:42
"Ez a legnagyobb fájdalom az életben, mikor az ember szeret valakit, és nem tud vele élni" (She)
Bár egyik regénye sem könnyű olvasmány, Márai Sándor azok közé az írók közé tartozik, akinek műveit rutinos és alkalmi olvasók is örömmel veszik a kezükbe. Éppen ezért talán nincs is olyan hazai alkotó, akit ennyit idéznének, legyen a téma szerelem, barátság vagy éppen önismeret. Máraitól még az is olvasott valamit, aki abban a hitben él, hogy még
febr. 21
5:06
Gyors ötletek, melyek száműzik a szomorúságot (HáziPatika)
Gyorsan és könnyedén bevethető ötletek következnek, melyekkel száműzhetjük a szomorkodást.
febr. 21
5:06
Terhesség és magas vérnyomás, és a terhességi magas vérnyomás (WebBeteg)
A cím nem szójáték, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy a terhes nőnél mért magas vérnyomás hátterében nem csak egyféle betegség állhat. Létezik egy, csak az emberi fajra jellemző megbetegedés, a terhességi magasvérnyomás-betegség, mely ismert még preeclampsia, toxémia (toxaemia), toxicosis, illetve terhességi mérgezés néven is.
febr. 21
5:06
10 millió dollárban maximalizálná Franz Tost a Forma-1 pilótáinak fizetését (Igényes férfi)
A Mercedes hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton - becslések szerint - 40 millió fontot kap szezononként.
febr. 21
5:12
Szexsznob vagyok és vállalom (She)
Egy hétvégi csajos estén, a harmincas kis nők között minden szóba jön. Tényleg minden! Méretek, vastagságok, technikák, ízek, menetidők. Na, éppen egy ilyen nagy kibeszélés kellős közepén voltunk, akkor is, amikor a mi utánozhatatlan VIP körünk megállapította, hogy szexsznob vagyok.
febr. 21
5:18
Minek ide plasztika? Ezzel a sminktrükkel kisebbnek fog tűnni az orrod! (She)
Senki sem tökéletes, ezt vegyük tudomásul. Ettől függetlenül kihozhatjuk magunkból a legjobbat, és néhány sminktrükkel elterelhetjük a figyelmet a kényesebb pontokról. Még akár olyan dolgokon is változtathatsz az arcodon (optikailag), amiről azt gondoltad volna, hogy nem lehet. Ilyen például az orrod.
febr. 21
5:36
Új szupernövényeket azonosítottak botanikusok (HáziPatika)
A madárbirsfélék cserjéi fogják fel a legjobban a légszennyezést a nagy közúti forgalmú térségekben, míg más növények jelentős szerepet játszhatnak az épületek hűtésében, az áradások mérséklésében - állapították meg brit botanikusok.
febr. 21
5:36
A diéta, amit bevethetsz magas koleszterinszint ellen (Nosalty)
A tudomány szerint messze ez az étrend vezet, ha szeretnéd megóvni a szíved és a keringési rendszered egészségét – még kalóriaszámolgatásra és méricskélésre sincs szükség hozzá.
febr. 21
5:42
Vidéki lányként Pesten vezetni olyan, mint kötél nélkül bungee jumpingozni (She)
A mélyparkolók, a dugók, a nagy forgalom, a sávtartás, a buszsáv, és a tájékozódás mind-mind olyan szavak, amiket kimondva, vagy olvasva szinte azonnal Budapestre gondolok, és görcsbe rándul a gyomrom.
febr. 21
5:48
Most kell erősnek lenned, hogy otthon is lássák, vannak határok… (Metropol)
Biztonságra, és szeretettel teli otthonra vágyik a Rák. Ehhez azonban nem az az út, hogy mindig te lépsz vissza kettőt, hogy folyton te hátrálsz meg a konfliktusok elől.
febr. 21
5:54
Miben más a gőzkabin és a szauna gőze? (Spa Trend Online)
A gőz felfrissíti a bőrt, kitisztítja a pórusokat és jót tesz a légzőszervrendszernek is. A forró pára segít az eldugult orr és a nátha egyéb tüneteinek kezelésében, de vajon van különbség gőz és gőz között? Melyikkel tesz jobbat a testnek, a szauna vagy a gőzkabin gőzével?
febr. 21
6:12
Ha úgy érzi, hogy jól esne, sírjon bátran! (HáziPatika)
Sokan akkor is igyekeznek visszatartani a könnyeiket, amikor egyedül vannak, és mások nem látják őket. Mert nem szeretnének "elmerülni az önsajnálatban", vagy "elgyengülni", esetleg szomorkodni. Pedig a sírás nem szégyen.
febr. 21
6:30
Az anyatej ezt teszi a babák immunrendszerével (HáziPatika)
Az anyatejjel táplált babák immunrendszerében életük első három hetében sokkal több szabályozó T-sejt jelenik meg, mint a tápszeres babákéban - állapították meg a Birminghami Egyetem kutatói Toldi Gergelynek, az Immunológiai és Immunterápiás Intézet
febr. 21
6:54
Nők az új balatonföldvári kikötő ellen (AQUA)
Ne építsen a Balabo kft. kikötőt a balatonföldvári nyugati strand partjára! – áll a Nők a Balatonért Egyesület közleményében. Az egyesület hivatkozik a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tavaly év végi tanulmányára is, amely szerint az egyre nagyobb számú kikötőfejlesztés is veszélyeztetheti, pusztíthatja a parti, partközeli élővilágot. A kikötők
febr. 21
6:54
Hazai szuperélelmiszerek, amelyek bármikor felveszik a versenyt külföldi, egzotikus társaikkal (Travelo)
Ugyanakkora a szupererejük, mint a mexikói chia magnak vagy a kínai orvoslásban használt goji bogyónak, csak épp itthon is megteremnek!
febr. 21
7:06
Ha elveszíted a hited az élet csodáiban, csak nézz Kisvakondot! – Ma lenne 100 éves az alkotója, Zdeněk Miler (WMN)
Egy valódi zseni született száz éve ezen a napon! Nagy rajongója, Gyárfás Dorka mesél róla, aki azt is elmondja, miért örökzöld a Kisvakond, és miért kellene (pláne most) nekünk, felnőtteknek is nézni ezt a régi rajzfilmsorozatot.
febr. 21
7:36
Segítség.ma: ebben segít az új portál (HáziPatika)
Elindult a határon túli magyarságot segítő közösségi startup honlapja: a Segítség.ma portál az anyanyelvű egészségügyi ellátás nehézségeire megoldást kínáló platform.
febr. 21
7:36
Dús hatást garantálnak a tavasz legnőiesebb frizurái: ezek a vágások nem hagyják lelapulni a vékony szálú hajat (Retikül)
A vékony szálú haj sok nőnek fejtörést okoz, hiszen a frizura könnyedén elveszítheti a tartását, lelapulhat, ezáltal az egész megjelenést romba dönti. Ám ezek a hajviseletek kifejezetten jól mutatnak a ritkább tincsekből, és alaposan felturbózzák a kinézetet! A ritka, vékony szálú haj formázása nem egyszerű feladat, ezért a tökéletes frizura elkész
febr. 21
7:42
A Perseverance újabb lélegzetelállító képeket küldött a Marsról (Igényes férfi)
Soha nem látott képek a Marsról.
febr. 21
8:00
A férfiak szerint "túl csinos, hogy buszsofőr" legyen (NLC)
Az angliai Essexből származó 24 éves Jodie Leigh Fox három éve vezet buszokat.
febr. 21
8:00
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás lett a debreceni velodrom (Flowcycle)
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a kormány a debreceni velodrom beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A döntés egyben elismerése is a hazai pályakerékpársport elmúlt éves eredményeinek, a sportolóknak és edzőknek. A Magyar Kerékpáros Szövetség a velodrom építését 2018-ban, az előkészítő munka meg
febr. 21
8:06
Ez az öt csillagjegy belelát a gondolataidba, légy velük óvatos! (Ripost)
Vajon te is közéjük tartozol? Kiderül, hogy van-e félnivalód!
febr. 21
8:06
Sarah Michelle Gellar nem lesz többé Buffy (Hamu és Gyémánt)
Szerinte nem működne már a szerepben, meg kedve sincs hozzá. A Buffy, a vampírok réme az egyik legkultikusabb ezredfordulós sorozat máig, éppen ezért is egészen fura, hogy még sose készült belőle reboot. Elvégre maga a sorozat egy mozifilm újrája volt, volt már precedens rebootra. Egy biztos, ha bármilyen formában is folytatódik, abban maga
febr. 21
8:12
A magyar vakcinabeszerzésről ír a New York Times (HáziPatika)
Magyarország az első uniós tagállam, amely a közösségi oltási stratégiát felrúgva az EU-ban még nem engedélyezett oltóanyagokkal is megkezdi a lakosság vakcinációját - számolt be róla a neves amerikai napilap.
febr. 21
8:12
Felzárkózott az online oktatás: ez a jövő? (UniLife)
Az iskolákban már a harmadik félévet végzik a tanulók online távoktatásban a járványügyi vészhelyzet miatt. A diákok és a tanárok visszajelzései alapján a tavaszi félévben már felzárkózott a virtuális tanulás a jelenléti oktatás szintjéhez.
febr. 21
8:24
Így tervezz csodaszép kertet! (Életforma)
Az év első hetei még nem kínálnak a lelkes hobbikertészeknek tényleges teendőket, így be kell érni az elméleti feladatokkal. Nem szabad azonban csüggedni, hiszen a tervezési fázis is roppant izgalmas, ráadásul szükséges is, hiszen konkrét elképzelések, vázlatok nélkül nehézkes lesz elkezdeni a tavaszi kertbeindítást.
febr. 21
8:30
Nagy veszélyt jelenthet az elektromos autó a mélygarázsban (Infostart)
Ha kigyulladnak, nem lehet őket oltani, napokig is éghet egy elektromos vagy hibrid autó.
febr. 21
8:42
Nem mossuk meg elégszer ezeket a testrészeket (HáziPatika)
A rendszeres tisztálkodás mellett is vannak testrészek, amelyekre nem fordítunk kellő figyelmet. Az alábbi részeket érdemes nagyobb odafigyeléssel és gyakrabban megmosni.
febr. 21
9:06
„Mérgező gondolataim támadtak, a kísértés mindig ott volt, hogy igyak" – rengetegen befordulnak a koronavírus miatti elszigeteltségtől (SzMo)
Többekben megfogalmazódott, hogy magukon kell segíteniük, mert nem tudhatják, meddig tart még ez a helyzet.
febr. 21
9:06
A lassú reggelik varázsa – Vegyünk példát a törökökről! (WMN)
Nem marad más, amíg nem ülhetünk ki a teraszokra, mint hogy otthon varázsoljunk magunknak ünnepi lakomákat – legalább képzeletben beutazva közben a világot.
febr. 21
9:12
A bőrrák 5 kevésbé ismert tünete (HáziPatika)
A rendszeres önellenőrzés nemcsak a mell-, hanem a bőrdaganatok fontos megelőző eszköze is. De vajon tisztában vagyunk vele, mire érdemes ilyenkor figyelni? Az anyajegyeken túl az alábbi elváltozások is intő jelek lehetnek.

Keresés