2021. február 21. vasárnap

febr. 21
0:00
Új klasszikus van születőben (AQUA)
Július 4-én indul útjára először az Aegean 600 mezőnye, amelyik príma körülmények között vitorlázhat 600 mérföldes kört a görög szigetvilágban. Még fogadnak nevezéseket a regattára. Az előnevezések alapján tudható, hogy a tizenkilenc indulni szándékozó nemzet tagjai igen változatos hajóflottával készülnek: Orma trimarán, Tp52-es és közepes méretű c
febr. 21
0:00
Kilátódomb épül London belvárosában (Travelo)
Új perspektívát nyújt majd a belvárosra.
febr. 21
0:00
Rossz szomszédi (v)iszony: Gyoma és Endrőd hagyományőrző háborúságának mulatságos története egy bennszülött szemével (WMN)
Aki már a cikk elolvasása előtt megválaszolja (megtippeli?), hogy kik azok a karórágók meg vacerok, annak szerzőnk küld egy virtuális ölelést! Persze csak akkor, ha utána el is olvassa a történetet
febr. 21
0:04
Hamarosan útnak indulnak az első tengerjárók Olaszországban (Travelo)
Néhány napos és egyhetes utakra viszik a turistákat.
febr. 21
0:04
Lázadó seprűk, mérges csetreszek, önálló életre kelő háztartási gépek? – A számunkra is hasznos tanítás Marie Kondo hajlongós pakolászása mögött (WMN)
Házi Marossy Marishka Kondónk becenevét dekadens nagytakarítási módszereiről kapta, amelyekről időnként nektek is be szokott számolni, és amelyek merészen, de határozottan rokoníthatók a japán sztár trükkjeivel – szerintünk. Mostanra Kriszta is belátta, hogy igazunk lehet, és utánajárt, milyen filozófia, ősi tanítás rejlik a Kondo-módszer mögött, h
febr. 21
0:06
A lottó nyerőszámai az ötös bűvöletében (Infostart)
1,75 milliárd fortint volt a tét.
febr. 21
0:06
Munkácsy Mihályt a felesége kergette őrületbe (She)
Nagyon meglepődtem, amikor láttam egy portrét Munkácsy feleségéről. Egy kövérkés, inkább csúnyácskának, mint átlagosnak mondható úrinő - kicsit erősebb szőrzetre utaló sötét árnyékkal az ajkai fölött. Munkácsy Mihály igazán fess és jóképű férfi volt, furcsa, hogy ezt a nőt választotta feleségül magának.
febr. 21
0:06
Tóth Andi Lilunak vallott: „Én lesz@rom! Engem nem érdekel ez" (Hírstart)
Tóth Andi Lilu Youtube-csatornáján vallott magánéletéről, kritikusairól, öltözködési stílusáról. A műsorvezető nem tett lakatot a szájára, és elmondta, ő is kihívónak tartja Andi stílusát.
febr. 21
0:06
Szódabikarbóna került a zseniális palacsintába (Ripost)
Nem csak édes lehet a palacsinta! Ha szereted a sós ínyencségeket, ezt a receptet neked találták ki.
febr. 21
0:08
Ezek a legnépszerűbb kutyafajták az egyes országokban (Travelo)
Legalábbis ezekre keresnek a legtöbben.
febr. 21
0:08
Fiala Borcsa: Kaparás (WMN)
Nem az a kérdés, ki veti a kártyát, hanem az, ki bírja ki a játszmát pókerarccal.
febr. 21
0:10
Szívbemarkoló levelek kerültek elő a világháborús hajóroncsból (Infostart)
"Reméljük, hogy ez az átkozott háború hamarosan véget ér" - írta egy katona a tragédia előtt.
febr. 21
0:10
Nyílt levél a férfiakhoz, akik félnek az erős nőktől! (She)
Vigyázz, ha erős nővel hoz össze a sors! Vigyázz, de azért ne félj tőle! Tudd, hogy nem érzéketlen, nem bunkó, csak megkeményítette az élet. Legyél óvatos, türelmes, mert hozzá több idő kell, hogy megszelídítsd.
febr. 21
0:10
Exatlon-Lilla őszintén vallott a Krisztiánnal való kapcsolatáról (Hírstart)
Lilla számára két nagyon fontos ember volt az Exatlonban, akikkel valószínűleg odakint is tartani tudja majd a kapcsolatot, ha véget ér a verseny.
febr. 21
0:10
Ez a csinos nő látja a jövőt, megtudjuk, mi vár ránk (Ripost)
Baba Vanga unokája állítja, nagymamájához hasonlóan ő is látja a jövőt.
febr. 21
0:12
Az adidas bejelentette, hogy 15 év után megválik a Reeboktól (Hírstart)
Tizenöt évig tartó próbálkozás után megválik az adidas az amerikai testvérmárkájától, a Reeboktól - jelentette be a német sportszergyártó társaság a napokban.
febr. 21
0:12
A kerti wc-ben támadt egy medve egy nőre Alaszkában (Travelo)
Erre a fordulatra senki nem számított.
febr. 21
0:14
A bántalmazó férfi először csak beszól. Aztán üt. (She)
Nézte a nőt, ahogy öltözködik, és az ismerős, ideges izgatottság lett úrrá rajta. Valami nyomasztó kettősség, amit mindig is érzett a szépsége láttán: egyrészt szerette volna ledönteni és maga alá gyűrni, hiszen az övé, másrészt elöntötte a düh.
febr. 21
0:14
Ferenc pápa beugrott Bruck Edith-hez látogatóba (Hírstart)
Az egyházfő köszönetet mondott, amiért tanúvallomásával nem hagyja feledésbe merülni a zsidó nép szenvedéseit.
febr. 21
0:14
Itt a burmai horoszkópod: benned milyen állat lakik? (Ripost)
Burmában a szerzetesek már Buddha születése előtt egy olyan asztrológia rendszert dolgoztak ki, amelyben nem a születésünk dátuma számít, hanem az, hogy melyik napon jöttünk a világra. Lássuk, mit rejt a burmai horoszkópod.
febr. 21
0:18
Gördülékenyen zajlott az oltás országszerte szombaton (Hírstart)
Aki még nem regisztrált az oltásért, tegye meg azt a vakcinainfo.gov.hu oldalon.
febr. 21
0:18
Az egész internet ezen a feladványon pörög, te meg tudod fejteni? (Ripost)
Első ránézésre roppant egyszerűnek tűnik ez a feladvány, mégis szinte mindenkinek beletörik a bicskája. Ugyanis trükkösebb, mint gondolnád...
febr. 21
3:12
Szenzációs kép készült a Mars felszínéről! (Nap Mint Nap)
Az amerikai űrügynökség nemrégiben gyönyörű képeket tett közzé a Marsról, amelyeket a Perseverance nevet viselő marsjáró készített. A legszebb képen az látszik, ahogy a robot halad a föld felé még csütörtökön, amikor leszállt a vörös bolygón. A hír egyébként bejárta az egészet világot, még azok is a Marsról készült képeket nézték, akik egyébként ne
febr. 21
3:18
Te mit veszel észre elsőként a képen? Különleges dolgot árul el a személyiségedről (Joy)
Ne gondolkodj sokáig, csak vess egy pillantást a fotóra, majd olvass tovább a jellemzéshez.
febr. 21
4:12
Vitray Tamás megszólalt keddi súlyos balesete után (Nap Mint Nap)
Másról sem szóltak napjainkban a bulvárhírek Magyarországon, mint a válásokról vagy éppen váratlan halálesetekről. Emellett címlapra került az a hír is, amely szerint az Andrássy út egyik kereszteződésében súlyos balesetet szenvedett a legendás műsorvezető, Vitray Tamás. 58 éves vezetői pályafutása alatt saját bevallása szerint ez volt a legsúlyosa
febr. 21
4:36
A nők tényleg jobban belelátnak a másik fejébe (HáziPatika)
Évtizedes nézeteltérések végére kerülhet pont londoni és cardiffi kutatóknak köszönhetően: hivatalosan is bizonyítást nyert, hogy a férfiak közel sem olyan jó "gondolatolvasók", mint a nők.
febr. 21
4:42
"Ez a legnagyobb fájdalom az életben, mikor az ember szeret valakit, és nem tud vele élni" (She)
Bár egyik regénye sem könnyű olvasmány, Márai Sándor azok közé az írók közé tartozik, akinek műveit rutinos és alkalmi olvasók is örömmel veszik a kezükbe. Éppen ezért talán nincs is olyan hazai alkotó, akit ennyit idéznének, legyen a téma szerelem, barátság vagy éppen önismeret. Máraitól még az is olvasott valamit, aki abban a hitben él, hogy még
febr. 21
4:42
Milyen nedűvel győzheted le a húgyúti fertőzést (Női NetCafe)
Érdemes áfonyalét innia azoknak a nőknek, akik húgyúti fertőzéssel küzdenek, így ugyanis kisebb az esélye annak, hogy antibiotikum-kúrára lesz szükség – derül ki egy friss kutatásból.
febr. 21
5:06
Gyors ötletek, melyek száműzik a szomorúságot (HáziPatika)
Gyorsan és könnyedén bevethető ötletek következnek, melyekkel száműzhetjük a szomorkodást.
febr. 21
5:06
Terhesség és magas vérnyomás, és a terhességi magas vérnyomás (WebBeteg)
A cím nem szójáték, hanem arra hívja fel a figyelmet, hogy a terhes nőnél mért magas vérnyomás hátterében nem csak egyféle betegség állhat. Létezik egy, csak az emberi fajra jellemző megbetegedés, a terhességi magasvérnyomás-betegség, mely ismert még preeclampsia, toxémia (toxaemia), toxicosis, illetve terhességi mérgezés néven is.
febr. 21
5:06
10 millió dollárban maximalizálná Franz Tost a Forma-1 pilótáinak fizetését (Igényes férfi)
A Mercedes hatszoros világbajnoka, a brit Lewis Hamilton - becslések szerint - 40 millió fontot kap szezononként.
febr. 21
5:12
Szexsznob vagyok és vállalom (She)
Egy hétvégi csajos estén, a harmincas kis nők között minden szóba jön. Tényleg minden! Méretek, vastagságok, technikák, ízek, menetidők. Na, éppen egy ilyen nagy kibeszélés kellős közepén voltunk, akkor is, amikor a mi utánozhatatlan VIP körünk megállapította, hogy szexsznob vagyok.
febr. 21
5:12
Mi segíthet, ha szociális fóbiától szenvedsz? (Női NetCafe)
A kutatók szerint a beszédterápia a leghatékonyabb kezelési módszer a szociális fóbiában, vagy más néven szociális szorongásos zavarban szenvedők számára.
febr. 21
5:12
Őskori szörnyeteg maradványait találták meg Szingapúrban (Nap Mint Nap)
Megdöbbentő felfedezést tettek szingapúri kutatók nemrégiben. Egy olyan aligátor-kinézetű állat maradványait találták meg a kis országban, amelynek hatalmas állkapcsai és éles fogai vannak. Alapvetően nem az volt a megdöbbentő ebben, hogy nem ismerték fel milyen állatról van szó, hanem, hogy 16 ezer kilométerre eredeti élőhelyéről tűnt fel. Az ered
febr. 21
5:18
Minek ide plasztika? Ezzel a sminktrükkel kisebbnek fog tűnni az orrod! (She)
Senki sem tökéletes, ezt vegyük tudomásul. Ettől függetlenül kihozhatjuk magunkból a legjobbat, és néhány sminktrükkel elterelhetjük a figyelmet a kényesebb pontokról. Még akár olyan dolgokon is változtathatsz az arcodon (optikailag), amiről azt gondoltad volna, hogy nem lehet. Ilyen például az orrod.
febr. 21
5:36
Új szupernövényeket azonosítottak botanikusok (HáziPatika)
A madárbirsfélék cserjéi fogják fel a legjobban a légszennyezést a nagy közúti forgalmú térségekben, míg más növények jelentős szerepet játszhatnak az épületek hűtésében, az áradások mérséklésében - állapították meg brit botanikusok.
febr. 21
5:36
A kínai vakcinával ekkor kezdődhet meg az oltás hazánkban (Napidoktor)
Hazánkban már öt, koronavírus elleni vakcina érhető el, közülük néggyel már oltanak. Mikor indul az oltás a kínai vakcinával? A kínai vakcinával a jövő héten kezdődhet meg az oltás. Péntekig összesen 737 267 ember oltására elég oltóanyag érkezett az országba. Az amerikai-német Pfizer-BioNTechtől 334 717, a kínai Sinopharmból 275 ezer, a brit-svéd A
febr. 21
5:36
A diéta, amit bevethetsz magas koleszterinszint ellen (Nosalty)
A tudomány szerint messze ez az étrend vezet, ha szeretnéd megóvni a szíved és a keringési rendszered egészségét – még kalóriaszámolgatásra és méricskélésre sincs szükség hozzá.
febr. 21
5:42
Vidéki lányként Pesten vezetni olyan, mint kötél nélkül bungee jumpingozni (She)
A mélyparkolók, a dugók, a nagy forgalom, a sávtartás, a buszsáv, és a tájékozódás mind-mind olyan szavak, amiket kimondva, vagy olvasva szinte azonnal Budapestre gondolok, és görcsbe rándul a gyomrom.
febr. 21
5:42
Hello karantén-turiszt! (Szimpatika)
A karantén alatt nem utazhatunk, de az idegenvezetők világnapja alkalmából érdemes egy sétát tenni a szomszédoknál is...
febr. 21
5:48
Most kell erősnek lenned, hogy otthon is lássák, vannak határok… (Metropol)
Biztonságra, és szeretettel teli otthonra vágyik a Rák. Ehhez azonban nem az az út, hogy mindig te lépsz vissza kettőt, hogy folyton te hátrálsz meg a konfliktusok elől.
febr. 21
5:54
Miben más a gőzkabin és a szauna gőze? (Spa Trend Online)
A gőz felfrissíti a bőrt, kitisztítja a pórusokat és jót tesz a légzőszervrendszernek is. A forró pára segít az eldugult orr és a nátha egyéb tüneteinek kezelésében, de vajon van különbség gőz és gőz között? Melyikkel tesz jobbat a testnek, a szauna vagy a gőzkabin gőzével?
febr. 21
6:12
Ha úgy érzi, hogy jól esne, sírjon bátran! (HáziPatika)
Sokan akkor is igyekeznek visszatartani a könnyeiket, amikor egyedül vannak, és mások nem látják őket. Mert nem szeretnének "elmerülni az önsajnálatban", vagy "elgyengülni", esetleg szomorkodni. Pedig a sírás nem szégyen.
febr. 21
6:12
Lefogyott a világ legkövérebb gyermeke (Nap Mint Nap)
A világ egykoron legkövérebb gyermekének számító fiúról érkeztek nemrég hírek Indonéziából. Az egy aprócska kis faluban élő Arya Permana 11 éves korában 192 kilogrammot nyomott, de a friss fotók és információk szerint 3 évvel később, napjainkban már csak 82 kilogramm a súlya. Ez egy olyan fogyás, amilyen hatékonyságúra sokan vágynak, nem csoda, hog
febr. 21
6:24
Ez az édes tortilla recept tarol most a neten (Cosmopolitan)
Gyors, variálható és nagyon finom!
febr. 21
6:30
Az anyatej ezt teszi a babák immunrendszerével (HáziPatika)
Az anyatejjel táplált babák immunrendszerében életük első három hetében sokkal több szabályozó T-sejt jelenik meg, mint a tápszeres babákéban - állapították meg a Birminghami Egyetem kutatói Toldi Gergelynek, az Immunológiai és Immunterápiás Intézet
febr. 21
6:42
A magyar Robinson Crusoe: Jelky András (Startlap)
A mai Indonéziáig eljutó bajai szabólegény annyira meseszerű figurája a 18. századnak, hogy sokan a létét is megkérdőjelezték. Ki volt hát Jelky András és mi igaz a történetéből?
febr. 21
6:48
Te mit veszel észre elsőként a képen? Különleges dolgot árul el a személyiségedről (Startlap)
Ne gondolkodj sokáig, csak vess egy pillantást a fotóra, majd olvass tovább a jellemzéshez.
febr. 21
6:54
Nők az új balatonföldvári kikötő ellen (AQUA)
Ne építsen a Balabo kft. kikötőt a balatonföldvári nyugati strand partjára! – áll a Nők a Balatonért Egyesület közleményében. Az egyesület hivatkozik a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tavaly év végi tanulmányára is, amely szerint az egyre nagyobb számú kikötőfejlesztés is veszélyeztetheti, pusztíthatja a parti, partközeli élővilágot. A kikötők
febr. 21
6:54
Hazai szuperélelmiszerek, amelyek bármikor felveszik a versenyt külföldi, egzotikus társaikkal (Travelo)
Ugyanakkora a szupererejük, mint a mexikói chia magnak vagy a kínai orvoslásban használt goji bogyónak, csak épp itthon is megteremnek!

Keresés