2008. május 28. szerda

máj. 28
15:11
Roland Garros: a német Becker kiesett az első fordulóban (She)
Mihail Juzsnij bejutott a Roland Garros férfi egyesének második fordulójába, miután az első körben három szettben elintézte a német Benjamin Beckert. Mardy Fish is továbblépett az első fordulóból, az amerikai az argentin Agustin Callerit ütötte ki.
máj. 28
15:41
Labdarúgás: Irak engedett a FIFA nyomásának (She)
Irak engedett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA), amely kedden felfüggesztette a tagságát, miután az ország kormánya szünetelteti minden helyi sportszövetség és a nemzeti olimpiai bizottság működését.
máj. 28
16:27
Roland Garros: négy játszmában jutott tovább az orosz Szafin (She)
máj. 28
16:42
AC Milan: hivatalos megerősítés, Gilardino lilában! (She)
Az AC Milan és a Fiorentina hivatalos oldalai kész ténnyé tették azt, amiben már mindenki biztos volt: Alberto Gilardino a következő idényre Firenzébe költözik.
máj. 28
16:42
Lett himnusz a litván focistáknak (Blikk)
Nem a Litvánia felett aratott cseh győzelem, hanem inkább az azt kísérő bakik miatt marad emlékezetes a Slavia Praha új, szupermodern stadionját felavató kedd esti mérkőzés.
máj. 28
16:44
Curling: hivatalosan is megalakult a Ferencváros szakosztálya (She)
A sportág kamaraerdei bázisán tartott sajtótájékoztatón Besnicz Péter szakosztályelnök elmondta, a nyári átigazolási szezonban női és férfi csapatok szerződtetését tervezik, hogy jövőre versenyben legyenek a bajnoki érmekért.
máj. 28
17:13
Roland Garros: Rafael Nadal győzelemmel kezdett (She)
A háromszoros győztes, címvédő Rafael Nadal bejutott a második fordulóba a francia nyílt teniszbajnokságon. A spanyol klasszis 1. fordulós mérkőzése az elmúlt két nap esőzése miatt csak ma fejeződött be. Nadal három szettben nyert a brazil Thomaz Bellucci ellen. Következő ellenfele a selejtezőből feljutott francia Nicolas Devilder lesz.
máj. 28
17:13
Megalakult a Ferencváros curling szakosztálya (Metropol)
Megalakult a Ferencváros curling szakosztálya. A sportág kamaraerdei bázisán tartott sajtótájékoztatón Besnicz Péter szakosztályelnök elmondta, a nyári átigazolási szezonban női és férfi csapatok szerződtetését tervezik, hogy jövőre versenyben legyenek a bajnoki érmekért.
máj. 28
17:28
Euro 2008, A csoport: Két sztárjukat is kihagyták a törökök (Infostart)
Május 28. fontos határnap a labdarúgó Európa-bajnokság előtt: ma kellett a szövetségi kapitányoknak a végleges kereteket megnevezni. A jövőben már csak az UEFA orvosainak engedélyével lehet változtatni a 23-as névsorokon. Először az A csoport szövetségi kapitányainak választását értékeljük.
máj. 28
17:28
Roland Garros: Csakvetadze és Zvonarjova is továbbment (She)
Újabb két orosz teniszezőnő jutott be a második fordulóba a Roland Garroson, Anna Csakvetadze két játszmában, míg Vera Zvonarjova három szettben múlta felül ellenfelét.
máj. 28
17:30
Roland Garros: Djokovics már a második fordulót is letudta (She)
A harmadik helyen kiemelt Novak Djokovicsnak nem okozott gondot a második forduló sem a Roland Garroson, a szerb teniszező sima három játszmában ütögette le a pályáról a spanyol Miguel-Angel López Jaent.
máj. 28
17:59
Euro 2008, B csoport: A Bundesliga 2-ből is válogatott a német kapitány (Infostart)
Május 28. fontos határnap a labdarúgó Európa-bajnokság előtt: ma kellett a szövetségi kapitányoknak a végleges kereteket megnevezni. A jövőben már csak az UEFA orvosainak engedélyével lehet változtatni a 23-as névsorokon. Most a B csoport szövetségi kapitányainak választását értékeljük.
máj. 28
17:59
Jégkorong: Tokaji Viktor és Ted Sator is hosszabbít az Albánál (She)
A válogatott jégkorongos, Tokaji Viktor három évvel meghosszabbította szerződését az Alba Volán együttesével.
máj. 28
18:15
Sakk: döntetlen az első játszma a Lékó-Carlsen összecsapáson (She)
A Miskolci Nemzeti Színházban szerdán délután megkezdődött a Lékó Péter-Magnus Carlsen nyolcjátszmás rapid sakk párosmérkőzés, melynek első partija döntetlennel zárult.
máj. 28
18:15
Lékó-Carlsen: döntetlen az első játszma (Metropol)
A Miskolci Nemzeti Színházban szerdán délután megkezdődött a Lékó Péter-Magnus Carlsen nyolcjátszmás rapid sakk párosmérkőzés, melynek első partija döntetlennel zárult.
máj. 28
18:17
Giro d?Italia: kettős High Road-győzelem a 17. szakaszon (She)
A német Andre Greipel nyerte a Giro d?Italia olasz országúti kerékpáros körverseny 17. szakaszát, melyet követően az összetettben továbbra is a spanyol Alberto Contador áll az élen.
máj. 28
18:19
Roland Garros: Karlovic kikapott kolumbiai ellenfelétől (She)
Kiesett a Roland Garros első fordulójában a 20. helyen kiemelt Ivo Karlovic, a horvát teniszezőt a kolumbiai Alejandro Falla verte meg hatalmas meccsen, öt játszmában.
máj. 28
18:30
Női labdarúgó Eb-selejtező: kétgólos vereség Romániában (She)
Két góllal kikapott a magyar női labdarúgó-válogatott Romániától a Nagyváradon rendezett Európa-bajnoki selejtezőn.
máj. 28
18:45
Roland Garros: Ivanovics a második körben sem izzadt meg (She)
Magabiztosan jutott be a harmadik körbe a Roland Garroson a második helyen kiemelt szerb Ana Ivanovics, miután a második körben 6:1, 6:2 arányban lemosta a pályáról a cseh Lucie Safarovát.
máj. 28
19:16
Euro 2008, C csoport: Flamini, Cissé és Ben Arfa nem fért be a francia keretbe (Infostart)
Május 28. fontos határnap a labdarúgó Európa-bajnokság előtt: ma kellett a szövetségi kapitányoknak a végleges kereteket megnevezni. A jövőben már csak az UEFA orvosainak engedélyével lehet változtatni a 23-as névsorokon. Most a C csoport szövetségi kapitányainak választását értékeljük.
máj. 28
19:16
1. FC Köln: olimpiai bajnokot igazoltak a ?kecskések? (She)
Megvan a Bundesligába feljutó 1. FC Köln csapatának az első fogása az átigazolási szezonban: Christoph Daum gárdájával két plusz egyéves szerződést írt alá a kameruni Pierre Womé.
máj. 28
19:18
Bp. Honvéd: szerződést bontottak Vincze Gáborral (She)
A Budapest Honvéd hivatalos honlapja szerint a klub vezetősége 2008. május 31-i dátummal felbontotta Vincze Gábor szerződését.
máj. 28
19:20
Magyar válogatott: Gulácsi lesz a cserekapus a horvátok ellen (She)
A DVTK?Győri ETO bajnoki mérkőzés időpontváltozása miatt a diósgyőri csapat visszarendelte a válogatottól Köteles Lászlót.
máj. 28
20:17
Barátságos mérkőzés: Moldova és Örményország döntetlent játszott (She)
A moldáv válogatott barátságos mérkőzésen hazai pályán 2?2-es döntetlent játszott Örményország legjobbjai ellen.
máj. 28
20:17
Rommá verték a Honvédot (Blikk)
A Debrecen gyakorlatilag az első mérkőzésen eldöntötte a Magyar Kupa-döntőt, miután 7-0-ra győzött a tavasszal gyengélkedő, címvédő Budapest Honvéd vendégeként.
máj. 28
20:33
Euro 2008, D csoport: szenzáció - egyetlen légiós egy keretben (Infostart)
Május 28. fontos határnap a labdarúgó Európa-bajnokság előtt: ma kellett a szövetségi kapitányoknak a végleges kereteket megnevezni. A jövőben már csak az UEFA orvosainak engedélyével lehet változtatni a 23-as névsorokon. Most a D csoport szövetségi kapitányainak választását értékeljük.
máj. 28
20:33
Kosárlabda, férfi bajnokság: nyert a ZTE és a Vásárhely (She)
Két idegenbeli győzelem született a férfi kosárlabda-bajnokság 9-14. helyéért flytatott rájátszásban. A Zalaegerszeg Kecskeméten győzött két ponttal, míg a Vásárhely a MAFC otthonában diadalmaskodott.
máj. 28
21:03
Női vízilabda ob I: az ötödik mérkőzés dönt a bajnoki címről (She)
Csak az ötödik mérkőzés dönt arról, hogy melyik csapat nyeri a bajnokságot a női vízilabda ob I-ben, miután a rájátszásos finálé negyedik összecsapását a címvédő Honvéd nyerte az OSC otthonában.
máj. 28
21:18
Euro 2008: felkészülési meccsen ismét nyertek az oroszok (She)
Az Európa-bajnokságra készülő orosz válogatott 2?1-re legyőzte Szerbiát. Az oroszok már a 12. percben vezetést szereztek Progrebnyak révén, de Pantelics a 40. percben egyenlített. A győztes gólt Pavljucsenko szerezte a második félidőben.
máj. 28
21:34
Labdarúgás: edzőváltás a Honvédnál, Borgulya az új edző! (She)
A Magyar Kupa döntőjében a DVSC-től elszenvedett 7?0-s vereség után Vass László, a Honvéd vezetőedzője távozott. Utódja Borgulya István lesz, aki a szezon végéig irányítja a csapatot ? azaz az utolsó bajnoki fordulóban a Tatabánya ellen és a kupadöntő jövő heti visszavágóján irányítja majd a kispestieket a fiatal szakember.
máj. 28
21:50
Roland Garros: Serena Williams már túl a második fordulón (She)
Serena Williams már a harmadik fordulóban jár a Roland Garroson, az ötödik helyen kiemelt amerikai a francia Mathilde Johanssont verte meg a második körben.
máj. 28
22:20
Barátságos mérkőzés: Norvégia döntetlent játszott Uruguayjal (She)
Hazai páylán 2?2-es döntetlent játszott Norvégia Uruguay ellen. A norvégok kétszer is hátrányba kerültek, de mindkétszer egyenlíteni tudtak. A második norvég gólt öt perccel a lefújás előtt Riise szerezte.
máj. 28
22:22
Roland Garros: a Moyá-verő Schwank már a harmadik körben (She)
Az első fordulóban a 16. helyen kiemelt Carlos Moyát legyőző argentin Eduardo Schwank immár a második körön is túljutott, négy szettben verte meg a spanyol Marcel Granollerst.
máj. 28
23:06
NB II, Keleti csoport: egy nappal később megy Tuzsérra a Szolnok (She)
máj. 28
23:08
Barátságos mérkőzés: Anglia 2?0-ra győzött az USA ellen (She)
Anglia magabiztos játékkal 2?0-ra legyőzte az Egyesült Államok válogatottját. A vezetőgólt az a John Terry szerezte, aki egy hete sorsdöntő 11-est hibázott a BL-döntőben. A második találatot Steven Gerrard lőtte.
máj. 28
23:37
Tatabánya: Dombai Viktor 2013-ig hosszabbított a klubbal (She)
Szerződést hosszabbított az FC Tatabányával az egyesület saját nevelésű csatára, Dombai Viktor.
máj. 28
23:39
NB II: két fiatalja nélkül készül a Fradi a Baktalórántháza ellen (She)
Két fiatal játékosa nélkül készül a Ferencváros az NB II Keleti csoportjának szezonzáró fordulójára, amelyen a zöld-fehérek a Baktalórántháza vendégei lesznek. Ezt a fővárosi klub hivatalosa honlapja, az ftc.hu adta hírül.
máj. 28
23:52
Barátságos mérkőzés: Wales Izlandon győzött 1?0-ra (She)
Barátságos találkozón Wales válogatottja 1?0-ra nyert Izland ellen. A győztes gólt Evans szerezte a 44. percben.

Keresés