2013. március 7. csütörtök

márc. 7
14:16
Sílövő-vk: Domracseva szenzációs futással nyert Szocsiban (She)
A nők 15 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a jövő évi téli olimpia helyszínén, az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a fehérorosz Darja Domracseva szerezte meg az orosz Olga Zajceva és a norvég Tora Berger előtt. Szőcs Emőke a 71. helyen végzett.
márc. 7
14:18
FTC: Besic bekerült a rangadóra készülő bosnyák válogatottba (She)
Safet Susic, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros védőjét, Muhamed Besciet is meghívta a nemzeti csapatba.
márc. 7
14:20
Videó: hatalmas erővel lőtték arcon a hokisztárt (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) a New York Rangers 4–2-re nyert a Philadelphia Flyers ellen. A mérkőzés utolsó harmadában a vendégek játékosának, Timonennek a megpattanó lövése nagy sebességgel találta el Marc Staal arcát. Tekintse meg a jelenetet!
márc. 7
14:30
Válogatott: Mutu és Marica is az ellenünk készülő román keretben (She)
Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette annak a tizenhat külföldön játszó futballistának nevét, akik készülhetnek a Magyarország és a Hollandia elleni soron következő világbajnoki selejtezőkre.
márc. 7
14:48
Női kézi NB I: a beeső szurkoló nem okozott súlyos sérülést (She)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatát erősítő Szepesi Ivett súlyosabb sérülés nélkül megúszta, hogy egy hazai szurkoló rázuhant a Ferencváros elleni szerdai bajnoki rangadójuk (34–34) közben.
márc. 7
15:06
Barcelona: dán és belga kiszemelt a védelem közepére (She)
Angol és spanyol lapinformációk szerint a spanyol labdarúgó-bajnokság tabelláját vezető Barcelona a dán Daniel Agger (Liverpool) és a belga Thomas Vermaelen (Arsenal) szerződtetésének gondolatával játszik.
márc. 7
15:08
Videó: Mindent felrakunk egy lapra a Valcea ellen - Tomori (She)
A Krim Ljubljanától elszenvedett vereség és a Győr elleni bravúros döntetlen után hétvégén a román Valcea ellen is nehéz mérkőzés vár a Ferencváros női kézilabdacsapatára a Bajnokok Ligája középdöntőjében. Az NSO Tv-nek Elek Gábor és Tomori Zsuzsanna mondta el várakozásait.
márc. 7
15:24
BL: nem büntetik meg a bírót gúnyosan megtapsoló Ferdinandot (She)
Nem kell büntetésre számítania Rio Ferdinandnak, aki gúnyosan megtapsolta a Manchester United–Real Madrid labdarúgó BL-nyolcaddöntő-visszavágót vezető Cüneyt Cakirt.
márc. 7
15:26
Anglia: a családi látogatás után Gyepes jobban játszik (She)
Guy Whittingham, az angol harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (League One) sereghajtó Portsmouth menedzsere úgy véli, Gyepes Gábor visszanyerte idény eleji jó formáját, amiben a családjának is szerepe van.
márc. 7
15:28
Rövid pályás gyorskorcsolya-vb: rekordnevezés, rajt pénteken (She)
Huszonnégy európai, hat ázsiai és három amerikai országból, illetve Ausztráliából és Új-Zélandról érkeztek versenyzők a pénteken kezdődő debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságra.
márc. 7
16:00
Nigéria: a FIFA levelet írt a leszbikusok kitiltása miatt (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) levelet írt nigériai tagszövetségének, miután nyilvánosságra került, hogy a nyugat-afrikai országban eltiltják a játéktól a leszbikusokat.
márc. 7
16:02
Zaragoza: ők már tudják, hogy Pintér Ádámot beválogatták (She)
Bár a hivatalos kerethirdetés még nem történt meg, a spanyol élvonalbeli Zaragoza csütörtökön a hivatalos honlapján közölte: légiósa, Pintér Ádám meghívót kapott Egervári Sándor szövetségi kapitánytól a magyar labdarúgó-válogatott következő két vb-selejtezőjére.
márc. 7
16:04
Labdarúgás: 5000 eurót fizethet a Zidane-t leszajházó humorista (She)
Zindedine Zidane megnyerte azt a pert, amelyet egy őt rágalmazó humorista ellen indított.
márc. 7
16:18
Real Madrid: Ronaldo a csapat nélkül semmit sem ér - Mourinho (She)
José Mourinho, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője az ITV Sportnak nyilatkozva elmondta, véleménye szerint Cristiano Ronaldo a világ legjobb játékosa, de a csapat segítsége nélkül semmit sem érne.
márc. 7
16:18
Magyar válogatott - Tizenhat légiós kapott meghívót a román csapatba (Behaviour)
Tizenhat légióssal számol a magyarok, majd a hollandok elleni márciusi világbajnoki selejtezőkön Victor Piturca, a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
márc. 7
16:36
Mainz: „Legalább Szalai Ádám újra ott lehet" (She)
Szalai Ádám egy tízperces cserebevetés után a következő mérkőzésen újra tagja lesz a Mainz kezdőcsapatának – legalábbis Thomas Tuchel, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő csapat vezetőedzője ezt ígérte.
márc. 7
16:36
Szerelem doppingolja a bajnokokat (Blikk)
A sport világában is igaz, hogy a sikeres férfiak mögött mindig egy okos, szerető nő áll.
márc. 7
16:38
Barca: Nehéz feldolgozni Vilanova és Abidal betegségét - Messi (She)
Lionel Messi, a Barcelona labdarúgócsapatának argentin játékosa a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: az egész csapatnak nehéz volt Tito Vilanova, valamint Éric Abidal betegségének feldolgozása, de képesek lesznek túllépni ezen.
márc. 7
16:40
Junior vívó Eb: bronzérmes a magyar férfi kardcsapat (She)
Bronzérmet nyert a magyar férfi kardválogatott a budapesti junior vívó Európa-bajnokság csütörtöki záró napján.
márc. 7
16:42
Bayer Leverkusen: két évvel hosszabbított a csapatkapitány (She)
Két évvel meghosszabbította év végén lejáró szerződését Simon Rolfes, a Bayer Leverkusen csapatkapitánya. A játékos 2005-ben érkezett a klubhoz.
márc. 7
16:44
F1: ki lesz a legjobb újonc a 2013-as világbajnokságon? (She)
Öt újonc pilóta indul a 2013-as Formula–1-es világbajnokságon. A finn Valtteri Bottas a Williams pilótaülésébe került, a holland Giedo van der Garde a Caterhamnél próbálkozik, a mexikói Esteban Gutiérrez honfitársát, Sergio Pérezt váltotta a Saubernél, míg a Marussia a francia Jules Bianchi és a brit Max Chilton személyében két újoncot avat. Ön szerint melyik „zöldfülű” lesz a legjobb a…
márc. 7
16:54
Női kézi: az FTC a jövőben még jobban figyel a biztonságra (She)
Mint tegnap beszámoltunk róla, érdekes közjáték zavarta meg a az FTC Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC női kézilabda-bajnoki rangadót. A második félidő közepén egy szurkoló túlságosan áthajolt a korláton, és bezuhant a pályára, pontosabban az egyik játékosra, Szepesi Ivettre, akinek szerencsére nem lett súlyosabb baja. Az alábbiakban az FTC közleményét olvashatják az esettel kapcsolatban.
márc. 7
16:54
Bronzérmes a férfi kardcsapat (Metropol)
A bronzmérkőzésen 45-39-re legyőzték az orosz együttest.
márc. 7
16:56
FTC-Újpest: Antón eltiltása marad, nem játszhat a derbin (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága másodfokon is fenntartotta döntését, így az Újpest FC–Paksi FC (0–6) bajnoki első félidejében kiállított José María Antón kénytelen eltiltás miatt kihagyni a Ferencváros elleni derbit. A fegyelmi bizottság első fokon is egy mérkőzésre tiltotta el Antónt.
márc. 7
16:58
Dopping: teniszben is bevezetik a biológiai útlevelet (She)
Teniszben is bevezetik a biológiai útlevelet, és gyakoribbá teszik a vérteszteket a doppingolók kiszűrésére.
márc. 7
17:00
Real Madrid: hatezer euróra büntették Marcelót (She)
Hatezer euróra (1.8 millió forint) büntették Marcelót, a Real Madrid labdarúgócsapatának brazil védőjét, aki érvénytelen jogosítvánnyal vezetett.
márc. 7
17:12
NB II: még várat magára Korolovszky bemutatkozása (She)
Az FTC II elleni mérkőzés után a szombati, Mezőkövesd elleni rangadót is kihagyja a Nyíregyháza színeiben Korolovszky Gábor. A télen a Haladástól igazolt védő a múlt pénteki edzésen húzódott meg, majd folyadékot találtak a lábában, ezért egyelőre kezelésekre kell járnia. A játékos a következő héttől lesz bevethető állapotban.
márc. 7
17:14
Videó: 5.5 tonna, 16 sebességes váltó, kamionversenyzés belülről (She)
Kiss Norbert, az OXO Truck Racing pilótája bemutatta versenyjárművét, amellyel tavaly a tizedik helyen végzett az Európa-bajnokságon. Az NSO Tv megtudta, milyen sebességkorlátozás van érvényben ezeken a viadalokon, továbbá más érdekességek is kiderültek a számára. Tekintse meg videónkat!
márc. 7
17:30
Real Madrid: Ángel di Maríának két hetet kell kihagynia (She)
Két hétig nem számíthat Ángel di María játékára José Mourinho, a spanyol Real Madrid labdarúgócsapatának portugál szakvezetője.
márc. 7
17:48
El: nézőcsúcsra számítanak Bukarestben a Chelsea ellen (She)
A Chelsea a Steaua Bucuresti-tel találkozik az Európa-liga nyolcaddöntőjében. A párharc első, ma esti bukaresti meccsén nézőcsúcsra számítanak a Nemzeti Stadionban.
márc. 7
17:50
Bundesliga: Matthäus nem jutott egyezségre a sereghajtóval (She)
Lothar Matthäus nem tudott megegyezni a Greuther Fürth labdarúgócsapatával, így a jelek szerint a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya nem lesz Varga József és Stieber Zoltán edzője.
márc. 7
18:06
Sílövő-vk: Fourcade hajrája aranyat ért Szocsiban (She)
A férfiak 20 km-es versenyével folytatódott a sílövők világkupa-sorozata a jövő évi téli olimpia helyszínén, az oroszországi Szocsiban. A győzelmet a francia Martin Fourcade szerezte meg a német Andreas Birnbacher és az ukrán Szergej Szemenyov előtt. Gombos Károly a 87. helyen végzett.
márc. 7
18:08
BL: Collina szerint Cakir remekül fújta a sípot Manchesterben (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél hatszor is az év legjobb játékvezetőjének választott Pierluigi Collina kifejezetten magas osztályzatot adott a Manchester United–Real Madrid BL-nyolcaddöntő-visszavágót dirigáló Cüneyt Cakirnak, akit az angol klubnál a kiesésük első számú felelősének tartanak.
márc. 7
18:10
NBA: a Bucks edzője lenne Kareem Abdul-Jabbar (She)
Kareem Abdul-Jabbar szívesen lenne az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) vitézkedő, jó eséllyel a rájátszásba is bejutó Milwaukee Bucks edzője.
márc. 7
18:12
Curling: vb-elsők versenyeznek a kamaraerdei klubban (She)
Curlingvilágbajnokok és dobogós helyezettek részvételével kezdődött vegyespáros-verseny csütörtökön Budapesten, a Kamaraerdei Curling Clubban – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
márc. 7
18:14
El: tíz csapat nullázott - a nyolcaddöntő eredményei, jegyzőkönyvei (She)
Csütörtökön rendezték a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásait: a játéknap slágermérkőzésén a Tottenham simán legyőzte az Intert a White Hart Lane-en. Tovább menetel az ezúttal a Zenitet a hajrában szerzett gólokkal legyőző Basel, meglepetést okozott a Chelsea-t legyőző Steaua, a Lazio igen magabiztosan várhatja a Stuttgart elleni visszavágót. Érdekesség, hogy minden meccsen…
márc. 7
18:24
Videó: verekedésbe fulladt az egyetemi kosármeccs (She)
Az amerikai egyetemi kosárlabda-bajnokságban szereplő Notre Dame csúfos vereséget mért a St. John's csapatára. A mérkőzés vége előtt két perccel elszabadultak az indulatok, Dominic Pointer és Cameron Biedscheid verekedett össze. Mindkét csapat kosarasai rögtön ott termettek szétválasztani a feleket, így nem fajult el jobban az ütésváltás.
márc. 7
18:42
Gyorskorcsolya: rajt pénteken (Metropol)
Huszonnégy európai, hat ázsiai és három amerikai országból, illetve Ausztráliából és Új-Zélandról érkeztek versenyzők.
márc. 7
19:00
Man. City: „Balotelli megtanulta, hogy' viselkedjen a pályán” (She)
Roberto Mancini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere elmondta, korábbi játékosával, Mario Balotellivel soha nem fajult odáig a kapcsolatuk, mint amelyről Andrea Stramaccioni és Antonio Cassano kapcsán írtak az Internazionálénál.
márc. 7
19:02
Küzdősport: közel száz nevező az első thai-box ob-ra (She)
Szombaton a pestszentimrei Sportkastélyban első ízben rendezik meg a thai-box országos bajnokságot, amely egyben selejtező a március 12. és 24. között Bangkokban sorra kerülő világbajnokságra.
márc. 7
19:18
El: Steaua-Chelsea nyolcaddöntő élőben az NSO-n! (She)
Csütörtökön rendezik a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének első felvonásait, a Bajnokok Ligája-győztes Chelsea az Ajaxot kiejtő Steaua Bucuresti-hez látogat. Kövesse a mérkőzést folyamatosan frissülő cikkünk – és élő szöveges közvetítésünk segítségével!
márc. 7
19:36
Női válogatott: Pádár Anita megdöntené Bozsik csúcsát (She)
Mint korábban beszámoltunk róla, Pádár Anita századik alkalommal szerepelt a magyar női labdarúgó-válogatottban, amely 1–0-s vereséget szenvedett a mexikói csapattól a portugáliai Algarve-kupa szerdai nyitó fordulójában. Pádár célja, hogy megdöntse Bozsik József 101-es rekordját.
márc. 7
19:54
A sakk Mozartja 70 éves lenne (Infostart)
Március 9-én lenne hetvenéves Bobby Fischer, az első amerikai sakkvilágbajnok, a sportág talán legismertebb, de minden bizonnyal legellentmondásosabb személyisége, akinek alakja köré legendák szövődtek. Ő törte meg a sok évtizedes szovjet hegemóniát, majd miután három évig uralta a sakkéletet, örökre hátat fordított a sportnak.
márc. 7
19:54
Videó: Bale-fejes, Moreno-bomba - El-gólok (She)
Az Európa-ligában a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek. Kövesse nyomon a párharcok első meccsének találatait folyamatosan frissülő cikkünkben.
márc. 7
19:56
El: gyenge meccsen az Anzsi 0-0-t játszott a Newcastle-lel (She)
Gyenge iramú, kevés helyzetet hozó mérkőzésen az orosz Anzsi Mahacskala 0–0-s döntetlent játszott az angol Newcastle-lel „hazai pályán" Moszkvában az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
márc. 7
20:12
Rio 2016: Brazíliában tárgyalt a MOB elnöke és főtitkára (She)
Szakmai látogatáson Rióban járt és tárgyalt a 2016-os olimpia szervezőbizottságának képviselőivel és sportvezetőkkel Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Szabó Bence, a szervezet főtitkára.
márc. 7
20:14
Videó: a bíró is hezitált, először sárga, majd piros jött (She)
Az egyiptomi labdarúgó-bajnokság hétközi bajnoki mérkőzésen a Petrojet FC játékosa, Serif Hazem hátulról becsúszva próbálta meg szerelni ellenfelét. A játékvezető egyértelműen szabálytalannak vélte az esetet, ám a szabálytalanságért kiszabott büntetést illetően nem volt ilyen határozott. A zavart bíró először a sárga lapot emelte magasba, majd megváltoztatta a döntését, és kiállította a 23 éves…
márc. 7
20:30
Női kosár: kikapott a Pécs otthon szlovák ellenfelétől (She)
A közös magyar-szlovák női kosárlabda-bajnokság középszakaszában a PEAC-Pécs hazai környezetben hétpontos vereséget szenvedett a szlovák Piestanske Cajkytól.
márc. 7
20:48
Jégkorong: magyar bajnok a Mol Ligában döntős DAB (She)
Magyar bajnok a Mol Ligában döntős Dab.Docler jégkorongcsapata, amely csütörtökön túlórás mérkőzésen nyert Miskolcon a házigazda Jegesmedvék ellen. A dunaújvárosiak a klub történetének ötödik bajnoki aranyérmét szerezték meg, legutóbb azonban 2002-ben diadalmaskodtak. A miskolciak az előző idényhez hasonlóan ismét meg kell elégedjenek az ezüstéremmel. A Mol Ligában címvédő DAB ellenfele a kedden…
márc. 7
20:48
Kézisre esett a szurkoló (Blikk)
Budapest - Kellemetlen meglepetés érte Szepesi Ivettet (27).

Keresés