2014. február 20. csütörtök

febr. 20
7:54
Szocsi 2014: női curling- és hokidöntő, női műkori - program (She)
Nem szerepel magyar sportoló a szocsi téli olimpia csütörtöki versenynapján, amelynek programjából kiemelkedik a műkorcsolyázók női viadala. Az elmúlt napokhoz képest kevesebb lesz az esemény, ebbe mégis belefér hat döntő, és éremosztás lesz a két csapatsportágban is: a női curlingeseknél és a női jégkorongozóknál egyaránt kiderül a végeredmény.
febr. 20
7:56
NBA: Love 42 pontja győzelmet ért a keleti éllovas ellen (She)
Kevin Love, a Minnesota kosarasa ihletett formában játszott a Keleti főcsoport élén álló Indiana ellen, és 42 pontjával, valamint 16 lepattanójával 104–91-es győzelemhez segítette csapatát. Ricky Rubio 17 gólpasszal vette ki a részét a sikerből. A nap rangadóin két-kétpontos vendégsiker született: keleten a Chicago nyert Torontóban, míg a Nyugat mai csúcsmeccsén a San Antonio távozott boldogan…
febr. 20
7:58
F1: kollektív teszt Bahreinben, 2. nap, percről percre (She)
Bár a Red Bull a jerezi botladozása után a bahreini kollektív teszt első napján is csupán 14 kört tett meg, a világbajnok istállónál amondóak, nincs ok a pánikra. Már csak azért sem, mert Szahírban már nem a Renault hajtóműve adta meg magát, hanem a fékek. Hogy ez jó hír-e, és milyen gyorsan orvosolható, talán már ma kiderül. A csapat ugyanis kezd kifutni az időből, a fő riválisai közül ugyanis a…
febr. 20
8:12
Haladás: Artner megérti, hogy elfogadják az FTC Ugraira tett ajánlatát (She)
A Haladás tulajdonosai szerdán rábólintottak a Ferencváros vételi ajánlatra, voltaképpen eldöntötték, hogy eladják Ugrai Rolandot, akit 2015 nyaráig kötött szerződés a csapathoz.
febr. 20
8:48
U17: Pisont reméli, a hatalmas verés nem lesz megbélyegző (She)
Pisont István, a magyar U17-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője reméli, hogy az olasz korosztályos együttestől szerdán Reggio Calabriában elszenvedett 6–0-s vereség nem bélyegzi meg a csapatot – igaz, a korosztály megmentéséhez szerinte új programtervre van szükség.
febr. 20
8:48
Euroliga: Hangáék újra megtréfálnák a Barcelonát (Agroinform)
Óriási rangadókat rendeznek ezen a héten Európa legrangosabb férfi kosárlabda kupasorozatában.
febr. 20
8:50
El: a kijevi tűzből Ciprusra vittek egy meccset - a program (She)
Az Ukrajna fővárosában, Kijevben dúló erőszak miatt az UEFA Ciprusra vitte a Dinamo Kijev–Valencia Európa-liga-mérkőzést: a csütörtöki program egyik kifejezetten jónak ígérkező párharcára a nicosiai GSP Stadionban kerül sor. A Dnipro–Tottenham meccset ellenben megrendezik Dnipropetrovszkban. A csütörtöki játéknap az Anzsi–Genk találkozóval kezdődik – tekintsék át a programot!
febr. 20
9:06
Videó: védhetetlen szabadrúgás a „milliós” kapustól (She)
Mintha a Sao Paulo labdarúgócsapatának gólgyáros kapusát, Rogério Cenit látnánk. A kolumbiai bajnokságban szereplő Millonarios játékosa, Luis Enrique Delgado ugyanis az Once Caldas elleni mérkőzés 41. percében védhetetlen szabadrúgásgólt lőtt kollégájának. A Milliomosok kapusának nem ez volt az első gólja pályafutása során, legutóbb 2012. november 18-én a Junior ellen 2–1-re elveszített bajnokin…
febr. 20
9:06
Bajnokok Ligája: Wenger a hibákról beszélt, Guardiola óvatos maradt (Agroinform)
A Bayern München 2-0-ra nyert az Arsenal otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.
febr. 20
9:24
NB III: atlantai olimpikonunk 40 évesen lett először légiós (She)
Molnár Zoltán, az ősszel az NB III-as Veszprémben szereplő korábbi élvonalbeli labdarúgó az ausztriai Újrétfaluban, az osztrák ötödosztályban érdekelt SC Wiesfleckben folytatja a pályafutását.
febr. 20
9:42
NB III: elrendelték az Egri FC felszámolását (She)
A Heves Megyei Bíróság elrendelte a labdarúgó NB III Keleti csoportjában szereplő Egri FC felszámolását – írja a heol.hu.
febr. 20
9:42
Bajnokok Ligája: Seedorf nem esett kétségbe, Simeone kapusát dicsérte (Agroinform)
Az Atlético Madrid 1-0-ra nyert az AC Milan otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első meccsén.
febr. 20
9:44
Haladás: „Nincs kizárva, hogy megdöntöm a gólrekordomat" (She)
Halmosi Péter, az NB I hatodik helyén telelő Haladás rutinos labdarúgója a szombathelyi klub honlapjának nagyon hasznosnak nevezte a törökországi edzőtáborozást, és beszélt arról is, mit vár a csapattól tavasszal.
febr. 20
10:00
PMFC: nem engedik az SZTK-hoz az MTK kölcsönjátékosát (She)
Nincs valóságalapja annak a hírnek, miszerint Deutsch Bence a labdarúgó NB II-ben szereplő SZTK-ban folytatja a pályafutását – mondta Feleki Attila, az élvonalbeli PMFC ügyvezetője.
febr. 20
10:02
Szocsi 2014: német siker síugrásban, északi összetettben (She)
Az északi összetett csapatversenyének síugrását helyi idő szerint szerda délben rendezték meg az oroszországi Szocsiban zajló téli olimpián. Az első tusát a németek nyerték az osztrákok, a norvégok és a franciák előtt.
febr. 20
10:04
Férfi kosár: az Adria-ligából érkezik a Kaposvár új centere (She)
Bennet Davis a Kaposvár férfi kosárlabdacsapatához szerződik – adta hírül az NB I-es klub hivatalos honlapja.
febr. 20
10:18
Ligakupa, NB II: három meccset máskor, máshol játszanak (She)
Változott két Ligakupa- és egy NB II-es mérkőzés kezdési időpontja, illetve helyszíne – közölte a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága.
febr. 20
10:20
Tenisz: Hewitt egy szettig bírta, vállsérülés miatt feladta (She)
Vállsérülés miatt kénytelen volt feladni a Marinko Matosevic elleni összecsapást a nyolcadik helyen kiemelt Lleyton Hewitt a Floridában zajló férfi teniszverseny második fordulójában.
febr. 20
10:36
Videó: óriási kosár a saját büntetővonalról a dudaszó pillanatában (She)
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban tizenegy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján. A Houston Rockets a Los Angeles Lakers elleni sikerrel tovább nyújtotta a remek formáját, a Washington Wizards hazai pályán legyőzte az Atlanta Hawksot – Trevor Ariza ráadásul egy parádés kosarat dobott –, míg a Minnesotra Timberwolves Kevin…
febr. 20
10:54
Átigazolás: Darko Pavicsevics Kecskemétre tart? (She)
Zalai szurkolói források decemberben még arról írtak, hogy az NB II-es ZTE montenegrói csatára, Darko Pavicsevics Újpestre tart, ezúttal pedig a Kecskeméttel boronálták össze.
febr. 20
10:54
Felkészülés: A Vidi középpályása szerint látható az előrelépés (Agroinform)
A Videoton középpályása, Vítor Gomes szerint jól szerepeltek a felkészülési mérkőzéseken.
febr. 20
11:12
Szocsi 2014: visszalép a vérontás ellen tiltakozó ukrán versenyző (She)
Visszalépett az olimpiai szerepléstől Bohdana Macocka ukrán alpesi síelő. Visszalépését édesapjával közösen kiadott közleményben indokolta.
febr. 20
11:30
Videó: Diego Costa góljánál felrobbant a Vicente Calderón (She)
Nemcsak Milánóban, hanem a spanyol fővárosban is sokan szorítottak szerda este az Atlético Madridnak, amely a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az AC Milan vendégeként nyert 1–0-ra. Az AS sportnapilap tudósítója a madridiak stadionjában, a Vicente Calderónban nézte végig a mérkőzést a szurkolókkal. Az aréna bárjában idős, fiatal, nő és férfi egyaránt izgult, szurkolt, kiabált, valamint…
febr. 20
12:06
F1: felmentették Ecclestone-t a londoni perben (She)
Bernie Ecclestone megnyerte Londonban azt a pert, amelyben azzal vádolták meg, hogy a Formula–1-es gazdasági jogok 2006-os eladásakor korruptan járt el, és kárt okozott a német Constantin Medien médiavállalatnak. Ecclestone-tól 85 millió fontot követelt a társaság.
febr. 20
12:07
Szocsi 2014: Klasszikus párharcokkal folytatódik a hokitorna (Agroinform)
Kanada az Egyesült Államokkal, míg Svédország Finnországgal találkozik a hokitorna elődöntőjében Szocsiban.
febr. 20
12:08
Átigazolás: a megyei I. osztályban folytatja a korábbi válogatott (She)
Bár a télen a labdarúgó NB II-ben szereplő Cegléddel és a Kisvárdával is tárgyalt, végül a Fejér megyei I. osztályú bajnokságban szereplő Bakonycsernyéhez igazolt Simek Péter, aki a futballozás mellett edzői feladatokat is ellát a csapatnál.
febr. 20
12:10
Haladás: Hrepka már itthon, pénteken aláírja a szerződését (She)
Pénteken írja alá a szezon végéig szóló szerződését Hrepka Ádám a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladással.
febr. 20
12:12
Videó: mint Nowitzki a Bayern edzésén - egy mez története (She)
Egyszer rövid, máskor hosszú. Nem, most nem a Houston Rockets kosárlabdacsapatának győzelmi szériájáról beszélünk, de a texasiaknak is közük van a dologhoz. Az előző szezonban debütált ugyanis a rövid ujjú mez az észak-amerikai profiligában, az NBA-ben. Az NSO Tv utánajárt, hogy marketingfogásról, kötelező ruházatról vagy új divatirányzat megteremtéséről van-e szó?
febr. 20
12:14
NB II: a ZTE elnöke aláírta az adásvételi előszerződést (She)
Nagy Ferenc tulajdonos aláírta azt az előszerződést, amelynek értelmében a labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE-t a zalaegerszegi önkormányzat megvásárolja, illetve 50 millió forinttal támogatja.
febr. 20
12:24
Szocsi 2014: célfotós bukás, a világbajnok nyert síkrosszban (She)
Jean-Frédéric Chapuis győzelmével ért véget Szocsiban a férfiak síkrossz versenyszáma. A világbajnok francia mellett két további honfitársa fért fel a dobogóra. A négyes döntőnek egy kanadai, Brady Leman volt még a tagja, aki azonban a verseny közepén bukott, így csak negyedik lett.
febr. 20
12:26
Kaposvár: sérült a kiszemelt; egy csatárral tárgyalnak (She)
A Kaposvári Rákóczi labdarúgócsapata egy poszton biztosan tervez még erősítést a téli szünetben – csatárt igazolnának.
febr. 20
12:28
Golf-vb: hihetetlen mentések után ausztrál győzelem (She)
A világranglista 11. helyén álló ausztrál Jason Day nyerte meg a profi golfozók idei meccsjátékos világbajnokságát, miután az arizonai Maranában zajló, kilencmillió dollár összdíjazású viadal magyar idő szerint hétfő hajnali, öt extra szakasszal megspékelt fináléjában legyőzte a francia Victor Dubuissont.
febr. 20
13:00
Schalke: még egy percet sem játszott, de már 50 millió az ára (She)
Ötvenmillió eurós kivásárlási ár szerepel Donis Avdijaj, a Schalke 17 éves labdarúgójának új, 2019-ig szóló szerződésében – pedig még egyetlen percet sem játszott a gelsenkircheniek felnőttcsapatában.
febr. 20
13:02
NB II: szerződést bontott Pavicsevics a ZTE-vel - hivatalos (She)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a montenegrói Darko Pavicsevics a ZTE FC-vel – számolt be róla a klub honlapja.
febr. 20
13:04
Légiósok: „Inkább nem mondok semmit" - Hajnal Tamás (She)
Hajnal Tamás ismét külön edzett a kezdőcsapat összeállításakor számításba vett társaitól a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Ingolstadtnál – írja a Donau Kurier.
febr. 20
13:06
Szocsi 2014: norvég arany északi összetett csapatban (She)
Az északi összetett csapatversenyében szerdán a győzelmet a Magnus Moan, Haavard Klemetsen, Magnus Krog, Jörgen Graabak összeállítású norvég négyes szerezte meg a németek és az osztrákok előtt az oroszországi Szocsiban zajló téli olimpián.
febr. 20
13:18
KTE: zalai gólvágó érkezett, Pavicsevics aláírt (She)
Ma már beszámoltunk róla, hogy a montenegrói Darko Pavicsevics közös megegyezéssel szerződést bontott az NB II-es ZTE-vel, és Kecskemétre tart. A KTE azóta be is jelentette a szerződtetését.
febr. 20
13:18
Európa Liga: Sztárok a partvonalon, Gulácsi Amszterdamban (Agroinform)
Csütörtökön sem maradunk európai topfoci nélkül, hiszen az Európa Ligában is folytatódnak a küzdelmek.
febr. 20
13:20
Férfi kézi BL: az EHF dönt, megy-e a Veszprém Ukrajnába (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntésére vár az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata, amely szombaton a zavargásoktól sújtott Ukrajnában, közelebbről Harkivban játszaná le az utolsó csoportmérkőzését a Bajnokok Ligájában a Motor Zaporizzsja ellen.
febr. 20
13:20
Férfi kézilabda BL: Az EHF-re vár a Harkivba készülő Veszprém (Agroinform)
A magyar csapat szombaton a zavargásoktól sújtott Ukrajnában, közelebbről Harkivban játszana.
febr. 20
13:22
Videoton: aláírta szolnoki kölcsönszerződését a tehetség (She)
A vidi.hu számolt be róla, hogy szerdán aláírták azt a kölcsönszerződést, amelynek értelmében a Videoton utánpótlás-válogatott támadója, Zsótér Donát tavasszal kölcsönben Szolnokon futballozik.
febr. 20
13:24
MotoGP: eltört a világbajnok lába, lemarad a tesztelésről (She)
Szárkapocscsonttörés miatt lemarad a tesztelésről Marc Márquez, a gyorsaságimotoros-világbajnokság (MotoGP) címvédője.
febr. 20
13:36
Szavazás: kiket szeretne az Eb-selejtezőre a 3. kalapból? (She)
Vasárnap délben sorsolják a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar együttes a kiemelésnek köszönhetően a 2. kalapból várja a sorsolást. A héten minden nap szavazásra hívjuk olvasóinkat: az adott kalapból vajon melyik ellenfelet látnák legszívesebben a csoportunkban?
febr. 20
13:36
Az EHF-re vár a Harkivba készülő Veszprém (Metropol)
Az Európai Kézilabda Szövetség döntésére vár az MKB-MVM Veszprém kézilabdacsapata, amely szombaton a zavargásoktól sújtott Ukrajnában játszana.
febr. 20
13:54
Az egyetlen magyar NBA-játékos (Metropol)
"Az egyetlen magyar NBA-játékos" alcímmel megjelent Dávid Kornél 127-szeres válogatott kosárlabdázó önéletrajzi könyve.
febr. 20
13:54
Átigazolás: Pavicsevics Kecskeméten folytatja - hivatalos (Agroinform)
Darko Pavicsevics közös megegyezéssel szerződést bontott az NB II-es ZTE-vel, és a Kecskeméthez igazolt.
febr. 20
14:12
NB II: visszakapta átigazolási jogát a ZTE (She)
Ma az MLSZ jogi bizottsága megtárgyalta a Simon Antal kontra ZTE FC ügyet, és a bizottság döntése értelmében visszaadta a ZTE FC-nek az átigazolás jogát – számolt be róla az egerszegi klub honlapja.
febr. 20
14:30
Tipp: Kivel nyerjünk, ha nem Bogdanoviccsal? (Agroinform)
A Partizan Belgrád egyik legnagyobb sztárjának teljesítményéből húznánk ismét hasznot.
febr. 20
14:48
Videó: felpörgetve - látványos gólt szerzett a brazil védő (She)
Parádés góllal vonulhattak szünetre a brazil mineiro állami labdarúgó-bajnokság 6. fordulójában rendezett URT–Atlético Mineiro mérkőzésen. Az első félidő végén egy jobb oldali szögletből legurított labdát a vendégek játékosa, Míchel felpörgetett magának és kapásból, 18 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. A Libertadores-kupa címvédője végül 5–0-ra kiütötte az URT-t.
febr. 20
14:50
Légiósok: A Lech nem csak egy ugródeszka - Lovrencsics (She)
Lovrencsics Gergő, az élvonal negyedik helyén álló Lech Poznan magyar légiósa nagy népszerűségnek örvend Lengyelországban. Legutóbb a Pilka Nozna (Labdarúgás) magazin készített vele interjút, miután a játékost a liga legjobb külföldi futballistái közé választották.

Keresés