2019. augusztus 10. szombat

aug. 10
0:00
A szurkolókon nem múlik majd: két óra alatt elfogyott minden jegy a magyar–szlovák Eb-selejtezőre (Blikk)
Mindössze két óra alatt minden jegy elkelt a szeptember 9-i Magyarország-Szlovákia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.
aug. 10
0:04
Kihagyhatatlan élmény: az Uefa önkénteseket keres a 2020-as Eb rendezői csapatába (Blikk)
Jövőre rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokságot, ami rengeteg lelkes ember munkájával lehet csak igazán sikeres, melyhez most egy izgalmas önkéntes programot kínálnak a szervezők az érdeklődőknek.
aug. 10
0:08
Nem spóroltak semmin: felfoghatatlan, mennyi pénzt szórtak el a focicsapatok (Blikk)
Megint nem spóroltak az angol futballcsapatok, a most véget ért nyári átigazolási időszak alatt szórták a pénzt rendesen.
aug. 10
0:12
Megállítatlan: újabb két aranyat zsebelt be Hosszú Katinka (Blikk)
Hosszú Katinka két számban is győzött az úszó világkupa-sorozat csinani állomásának második napján, pénteken.
aug. 10
0:16
Egyre közelebb az egyezség? A Realba igazolhat Neymar (Blikk)
Szenzációs átigazolásra készül a spanyol Real Madrid futballcsapata! A Marca című sportnapilap úgy tudja, a jelenleg még a Paris Saint-Germaint erősítő brazil Neymar (27) nagyon közel áll ahhoz, hogy a madridi gárdához szerződjön.
aug. 10
0:20
Gálázott a Bayern München, 23 gólt lőtt ellenfelének (Blikk)
A Bayern München a Rottach-Egern csapata ellen lépett pályára egy felkészülési mérkőzésen.
aug. 10
0:24
Hatalmas elismerésben részesült Lionel Messi (Blikk)
Komoly egyéni elismerést gyűjtött be Lionel Messi (balra), a spanyol Barcelona ötszörös aranylabdás labdarúgója.
aug. 10
0:28
Hihetetlen: Roberto Carlos lemásolta szenzációs gólját (Blikk)
Van olyan, aki még nem látta Roberto Carlosnak az 1997-ben Franciaország ellen rúgott elképesztő gólját? Nos, azoknak, akik anno lemaradtak róla, 22 év után felelevenítette a brazil legenda.
aug. 10
0:32
Itt nincs helye érzelmeknek: Rebrovnak a közönségkedvenc gólvágókat is van mersze elküldeni a Fradiból (Blikk)
Szerhij Rebrov (45) személyében határozott, keménykezű vezetőedzője van a Ferencváros labdarúgócsapatának. Az ukrán szakember nem fél attól, hogy sokak számára fájó döntéseket hozzon meg, s meghatározó, közönségkedvencnek számító gólvágókat tegyen partvonalon kívülre.
aug. 10
0:33
Tenisz: Babosék nem jutottak be a négy közé Torontóban (She)
Babos Tímea és az észt Anett Kontaveit párosa nem jutott be a legjobb négy közé a torontói nemzetközi teniszversenyen, mivel pénteken elveszítette az 1 óra 47 percig tartó negyeddöntőt a Gabriela Dabrowski, Hszü Ji-fan duóval szemben.
aug. 10
0:36
Minden eddiginél komolyabb vita kezdődött az unióban a műfüves focipályákról: valóban rákkeltők lehetnek? (Blikk)
Rákkeltőek és környezetszennyezőek a granulátummal feltöltött műfüves futballpályák, vagy csak rémhír az egész? Mindenesetre Hollandiában több klubnál, így az utánpótlás-neveléséről híres Ajaxnál már 2016-ban megszabadultak ezektől a „gyepektől”, s a közeljövőben akár uniós szinten is döntés születhet bezárásukról, átalakításukról.
aug. 10
4:27
Új szépségek a lelátón, dögös hölgyekkel rajtol az angol foci (Ripost)
Elkezdődött a világ egyik legnépszerűbb bajnoki sorozata, az angol labdarúgó Premier League.
aug. 10
6:33
Marco Rossi: Le akarjuk győzni Szlovákiát, de sportszerű keretek között (She)
Marco Rossi szövetségi kapitány a születésnapi kívánságáról, a nemzeti együttes iránti elkötelezettségről és a szükség esetén beszedendő nyugtatókról is beszélt lapunknak.
aug. 10
6:54
Már csak egy hónap a kulcsmeccsig (Azenpenzem)
Egy hónap. Ennyi van hátra a magyar labdarúgó-válogatott — ezúttal helyénvaló az elkoptatott jelző — sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzéséig Szlovákia ellen.
aug. 10
7:12
Lassan több a szponzora a Puskás Akadémiának, mint a nézője (444.hu)
A nagy multicégek nem látták meg az óriási lehetőséget a magyar fociban, az állami megrendeléseken felhizlalt NER-cégek szponzorálják meg Orbán Viktor hobbiját.
aug. 10
7:15
Pool: nagy a baj? Alisson kerekesszékben hagyta el az öltözőt (She)
Az ESPN Brasil a Liverpool péntek esti Premier League-sikere után arról számolt be, hogy Alisson Becker kerekesszékben hagyta el a „vörösök” öltözőjét.
aug. 10
7:45
Légiósok: „Kettőt a kapufára toltam” – Megyeri válogatott formában (She)
Megyeri Balázs tizennégy védést mutatott be csütörtök este Varsóban, egyértelműen ő volt a Legia–Atromitosz összecsapás főhőse.
aug. 10
8:21
Újabb Márkvárt-gól jön az Újpest ellen? (BorsOnline)
Győzelemmel kezdte az idényt a Diósgyőr, amely a 150 NB I-es meccsnél járó, magánéleti drámán is áteső Márkvárt Dávid vezetésével az Újpest ellen is bízik a győzelemben.
aug. 10
8:39
Hogyan lehet sikeres futballklubot felépíteni Közép-Európában? (She)
Világi Oszkár a DAC megvásárlása óta folyamatosan kutatja, miként lehet Közép-Európában sikeres futballcsapatot építeni. A Nemzeti Sporttal megosztotta a tapasztalatait, de a kétségeit is.
aug. 10
8:51
Eljött a nap, amikor dönteni kell: magyar vagy topfocit nézzünk? (Infostart)
A Kaposvár-Mezőkövesd és a Diósgyőr-Újpest a hazai kínálat mindenesetre.
aug. 10
8:57
Mls: „A rendszer sz.r” – Ibrahimovic élesen kritizált (She)
Megint Zlatan Ibrahimovic. A svéd játékosról kis túlzással talán már mindenki hallott, az is, aki nem követi a focit – remek támadójátéka mellett hangzatos nyilatkozataival is felhívja magára a figyelmet. A Los Angeles Galaxy sztárjátékosa most éppen az amerikai futball-liga, az MLS rájátszásának rendszerét bírálta.
aug. 10
9:27
Nfl: újabb cirkusz Brown körül, a sztár visszavonulással fenyeget (She)
Úgy tűnik, Antonio Brown nem tud lenyugodni: az NFL-ben szereplő Oakland Raiders sztárja most épp megfenyegette a csapatát és a ligát.
aug. 10
9:36
Folytatódik az NB I., de továbbra is a Fradi nélkül (888.hu)
Szombaton kettő, vasárnap három találkozót rendeznek a magyar élvonalban, a BL-selejtezőben vitézkedő Ferencváros azonban – hasonlóan az első fordulóhoz – ezúttal sem lép pályára.
aug. 10
9:51
Halmosi: a Pool most már révbe ér (BorsOnline)
Kezdetét vette a világ egyik legnézettebb és legnívósabb focibajnoksága, a Premier
aug. 10
10:24
Fucsovics a Sport11-ben tér vissza (Azenpenzem)
Legutóbb tavaly szeptemberben Csehország ellen a Lurdy Ház parkolójában felállított ideiglenes salakpályán szerepelt hazai közönség előtt a magyar Davis-kupa-válogatott.
aug. 10
10:27
Női kézi: újabb kulcsjátékosát kell nélkülöznie az Ftc BL-ellenfelének (She)
Katrine Lunde után egy másik fontos láncszem esett ki a Ferencvárossal azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő Vipers Kristiansand női kézilabdacsapatából: Henny Reistad gerincsérvvel küzd, emiatt valószínűleg az őszi szezon nagy részét ki kell hagynia, és akár még a decemberi világbajnoki szereplése is veszélybe kerülhet.
aug. 10
10:33
Nb Ii: a Balmaz az Mlsz döntésétől függetlenül elutazik Szolnokra (She)
A Balmazújváros labdarúgócsapata a hivatalos honlapján reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pénteki döntésére.
aug. 10
10:33
Forma–1: a Mercedes összehozhatja az elmúlt 30 év legnagyobb történetét (Infostart)
Szinte csak Lewis Hamilton helye tekinthető 100 százalékosan biztosnak a Formula–1 jelenlegi élcsapatainál, számos pilótánál és istállónál azonban még képlékeny a helyzet. A legizgalmasabb kérdésekről Vámosi Pétert faggattuk.
aug. 10
10:35
„Fiam, csak el ne bízd magad!” – mondja edzője Milák Kristófnak (She)
Milák Kristóf világcsúccsal elért vb-győzelméről szóltak a hírek két hete. Kevesebb szó esett az edzőjéről, Selmeci Attiláról, aki bár óvatos ember, már ki meri jelenteni, hogy a 200 pillangó aranyérméért utaznak Tokióba.
aug. 10
10:45
Marco Rossi ígéri, ezúttal visszafogja magát (Ripost)
Szeptemberben sorsdöntő mérkőzés vár a magyar labdarúgó-válogatottra.
aug. 10
10:47
Nagy a baj, tolószékben vitték el a BL-győztes kapust (Ripost)
Súlyos sérülés történt az angol labdarúgó Premier League első mérkőzésén.
aug. 10
10:51
Kép: egyszerű trükk, megkerülte az új szabályt a Liverpool (She)
Mint ismert, az új idény előtt néhány új szabályt vezetett be a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB. Az egyik új regula például az, hogy az éppen támadó csapat játékosai nem állhatnak be a védekező alakulat sorfalába szabadrúgásnál, hogy ezzel zavarják az ellenfelet, vagy helyet nyissanak a szabadrúgást elvégző játékos előtt. Természetesen
aug. 10
11:21
MotoE: újabb tűzeset a depóban – egy motor odalett (She)
Megint kigyulladt egy MotoE-motor töltés közben péntek délután négy óra előtt nem sokkal az Osztrák Nagydíjon. A szervezőknek köszönhetően ezúttal nem történt akkora dráma, mint év elején Jerezben, sikerült izolálni a tüzet, így nem az egész struktúra égett le megint, hanem csak egy motor lett oda.
aug. 10
11:33
Nb I: a Honvéd 20 éves kapusa mozgalmas napokat élt át (She)
Tavasszal, amikor az NB III-ban védett, és harmadik számú kapusnak számított a Honvéd labdarúgócsapatánál, aligha hitte, hogy az új idény 1. fordulójában az NB I-ben vele kezdődik majd a kispestiek összeállítása, ráadásul az Európa-ligában is bemutatkozhat. A 20 éves Berla Attila mozgalmas napokat élt át, de ezt cseppet sem bánja, és bízik a jó fol
aug. 10
11:39
Bl: sztárklubok üldözik a Dinamót, a horvátok csak az Ftc-vel foglalkoznak (She)
Nikola Lipovac, a Jutarnji List sportújságírója szerint a horvát aranyérmes egészen más arcát mutatja majd Budapesten, egyértelműen fekszik neki, ha idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást. A Sportske Novosti mindeközben arról cikkez, hogy a Dinamo Zagreb több sztárklub megkeresését is elutasította Dani Olmóért.
aug. 10
11:41
Öt éve nem látott gödörből kapaszkodna ki Diósgyőrben az Újpest (She)
A második forduló is csonka lesz a labdarúgó NB I 2019–2020-as idényében, hiszen a ZTE és a Ferencváros nagy érdeklődéssel várt találkozóját a bajnoki címvédő európai kupamérkőzései miatt elhalasztották. Ismét presztízsmérkőzést játszik a DVTK – ezúttal a pocsék szériában levő Újpesttel –, a Mol Fehérvár FC pedig ahhoz a Puskás Akadémiához látogat,
aug. 10
11:42
Továbbra is FTC nélkül az NB I (Behaviour)
A második fordulóban sem lép pályára az európai porondon egyedüli magyarként érdekelt címvédő Ferencváros a labdarúgó NB I-ben.
aug. 10
11:45
Bl: sztárklubok üldözik a Dinamót, a horvátok csak az Ftc-vel foglalkoznak (She)
Nikola Lipovac, a Jutarnji List sportújságírója szerint a horvát aranyérmes egészen más arcát mutatja majd Budapesten, egyértelműen fekszik neki, ha idegenben kell kiharcolnia a továbbjutást. A Sportske Novosti mindeközben arról cikkez, hogy a Dinamo Zagreb több sztárklub megkeresését is elutasította Dani Olmóért.
aug. 10
12:03
Fft: Giovanni Carlos, a magyar futball kabalája (She)
Talán sokan letagadnák, talán sokakban nem is tudatosul, de tény: Giovannit mindenki ismeri. És közben jószerével senki sem tudja, hogy ki is ő. Mert bár a magyar futball szereplői naponta Giovanniba botlanak, a sorsa nemigen érdekel senkit. Az állami gondozott fiú az NB I-es pályák állandó tartozéka.
aug. 10
12:27
Tenisz: Halep feladta, Serena Williams rangadót nyert (She)
Simona Halep Achilles-ín-problémái miatt az első játszma elvesztése után feladta a cseh Marie Bouzková elleni negyeddöntőt a 2.83 millió dollár (833 millió forint) összdíjazású torontói kemény pályás női tenisztornán.
aug. 10
12:39
Tenisz: Nadal bejutott az elődöntőbe Montrealban (She)
Az első helyen kiemelt Rafael Nadal elődöntőbe jutott a 6.3 millió dollár (1.8 milliárd forint) összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztornán.
aug. 10
12:45
Öttusa: Két szék között a pad alá kerültem – Földházi Zsófia (She)
Mint pénteken beszámoltunk róla, nem sikerült a döntőbe kerülnie a vb-ezüstérmes Földházi Zsófiának a bathi öttusa Európa-bajnokságon. Az UTE versenyzője szombat reggel látványra és érzelmileg is fájdalmas posztot rakott ki közösségi oldalára, amelyben leírja: nem tudta legyőzni egész idényben nehézségeket okozó sérülését.
aug. 10
12:48
Honosítások a szőnyegen (Behaviour)
Nincs nemzetközi szinten erős magyar szabadfogású birkózó, ezért a külföldiek ide hozatala jelenti az átmeneti megoldást.
aug. 10
12:51
Psg: a Real évi 40 millióval csábítja Neymart – sajtóhír (She)
A spanyol lapok egybehangzóan állítják, hogy a PSG-től elvágyódó Neymarral nem a Barcelona, hanem éppen az ősi rivális Real Madrid egyeztet. A katalánok két játékosa sem lenne megfelelő ellenérték a brazilért, Florentino Pérez viszont óriási fizetéssel csábítja.
aug. 10
12:53
Csíkszereda: a gárda megnyerte első hazai meccsét (She)
Megnyerte első hazai mérkőzését a román másodosztályban szombat délelőtt az FK Csíkszereda, miután a második fordulóban 3–0-ra legyőzte a Metaloglobus Bucuresti csapatát.
aug. 10
13:24
Marco Rossi: van esély arra, hogy ott legyünk az Eb-n (888.hu)
Bizakodó a magyar válogatott kapitánya, de nem szabad túlpörögni. Sem neki, sem a játékosoknak.
aug. 10
13:39
Man. City: elképesztő, mit mondott a stábtagnak Guardiola (She)
Egészen megdöbbentő sztori került elő a Manchester City menedzseréről, Pep Guardioláról. Mindenki tudja, hogy az előszezon a fizikai felkészítés legfőbb időszaka a futballistáknál, ám arra valószínűleg senki sem gondolt, hogy ezt nem csak a játékosoknál veszi véresen komolyan a szakember…
aug. 10
13:41
Kajak-kenu vb: Lucz Dóra nyerte a szétlövést 200 méteren (She)
Lucz Dóra nyerte a szombati szétlövést női kajak egyes 200 méteren Csipes Tamarával szemben Szolnokon, így ő indul ebben a számban az augusztus 21. és 25. között Szegeden rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.
aug. 10
13:54
Meghalt a futónő, aki egy döbbenetes csalással lett világhírű (Ripost)
Rosie Ruiz 1980-ban végleg beírta magát a sport történelemkönyvébe.
aug. 10
14:03
Szervátültetettek Világjátéka: letették az esküt a mieink (She)
Ünnepélyes keretek között esküt tettek az angliai Newcastle-ban augusztus 17-én kezdődő XXII. Szervátültetettek Világjátékára kiutazó magyar sportolók.

Keresés