2019. augusztus 19. hétfő

aug. 19
14:45
Légiósprogram: Nk Osijek–Hajduk Split; Rb Leipzig–Frankfurt (She)
Ahogy olvasóink már megszokhatták, a Nemzeti Sport Online hétről hétre összeszedi toplégiósaink mérkőzéseit. Lássuk, milyen találkozók várnak külföldön játszó futballistáinkra és csapataikra az előttünk álló napokban!
aug. 19
15:09
Puskás-díj: először magyar jelölt a tíz legszebb gól között (She)
A debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni ollózása is ott van az idén Puskás-díjra jelölt találatok tízes listáján. A 2019-es esélyeseket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján jelentette be. A díjat szeptember 23-án Milánóban adják át, szavazni szeptember 1-jéig, a FIFA oldalán lehet. Az elismerés tízéves történetében ez az
aug. 19
15:30
Danyiil Medvegyev már Djokovics mumusa (Azenpenzem)
Nem mindig sikerül megjósolni, melyik fiatal teniszjátékosból lesz nagy bajnok, ám az idén több ifjú titán is meggyőző, egyenletes teljesítménnyel bizonyítja talentumát.
aug. 19
15:54
Története során először egy magyar is megnyerheti a Puskás-díjat (444.hu)
Legalábbis a tíz jelölt gól közé bekerült a debreceni Zsóri Dániel a Fradinak lőtt februári gólja is.
aug. 19
15:57
Csupasport: Tiricz Irén három és fél hónap után ismét fut (She)
Három és fél hónapot kellett kihagynia sérülések miatt Tiricz Irénnek, akire két fontos verseny is vár az ősszel, s reméli, ezeken a lehető legjobb formában tud rajthoz állni.
aug. 19
16:12
Mérföldkőhöz ért a magyar fociválogatott sztárja (Ripost)
Gulácsi Péter 100. alkalommal lépett pályára a német élvonalban. A magyar hálóőr kapott gól nélkül hozta le a jubileumi meccset.
aug. 19
16:18
Megmutatta, igenis létezik (Azenpenzem)
Másfél éves eltiltása után és térdműtétje előtt Pars Krisztián szombaton közvetlenül a riói olimpiai bajnok tadzsik Dilshod Nazarov mögé iratkozott vissza a kalapácsvetés világranglistájra.
aug. 19
16:24
Magyar jelölt is van az év tíz legszebb gólja között: a Debrecenben játszó Zsóri Dánielre is szavazhatunk (SzMo)
A fiatal sportoló olyanokkal versenyez a Puskás-díjért, mint Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic
aug. 19
16:27
Játékossors: hideg volt neki Svédország, egy hét után távozott az afrikai csatár (She)
Nem mindennapi történetre hívta fel a figyelmet a BBC: a svéd másodosztályú Trelleborgs FF szerződést bontott Musa Noah Kamarával egy héttel azután, hogy átigazolta. A hivatalos indoklás szerint személyes okokból távozott az afrikai csatár, aki nemes egyszerűséggel fázott Svédországban.
aug. 19
16:30
Először jelöltek magyar focistát a Puskás-díjra (Behaviour)
A debreceni Zsóri Dániel Ferencvárosnak lőtt februári találatára is lehet szavazni a FIFA honlapján.
aug. 19
16:57
Egy 16 éves gyerek miatt kapott ki a PSG a francia bajnokságban (Infostart)
A futballban nehéz bármire is azt mondani, hogy „ilyen még soha nem történt”, mindenesetre különlegesnek számít, hogy a német, az angol és a spanyol bajnok közül egyik sem nyer a hétvégi fordulóban.
aug. 19
16:57
Vasárnapi sportműsor (08.25) (She)
Ismét labdarúgó NB II-es és NB III-as mérkőzéseket rendeznek vasárnap, de láthatjuk a Puskás Akadémia–Ferencváros NB I-es találkozót is. Pályán a Barcelona, a Manchester City, a Tottenham, a Milan, a Roma és a PSG. 11.30-tól a kajak-kenu világbajnokság döntőit láthatjuk az M4 Sporton.
aug. 19
17:03
Kajak-kenu: kihagyja a szegedi vb-t Balláék nagy riválisa (She)
Pozitív doppingtesztet produkált, így nem indul a szerdán kezdődő szegedi kajak-kenu világbajnokságon az egyik legnagyobb sztár, Laurence Vincent-Lapointe.
aug. 19
17:05
Szombati sportműsor (08.24) (She)
Rangadókkal folytatódnak a topligák – az angol Premier League-ben Liverpool–Arsenal, míg a Bundesligában Schalke–Bayern München. A labdarúgó NB I is folytatódik, tv-képernyőn a Bp. Honvéd–DVSC. A női röplabda-Eb 2. fordulójában Magyarország–Románia a Papp László Sportarénában!
aug. 19
17:07
Pénteki sportműsor (08.23) (She)
Péntek este indul az angol Premier League 3. fordulója – a nyitó meccsen az Aston Villa fogadja az Evertont. A Bundesligában pályán a Borussia Dortmund, amely az újonc Kölnhöz utazik. Kezdetét veszi a női röplabda-Eb – a magyar válogatott Észtországgal játszik az 1. fordulóban.
aug. 19
17:09
Csütörtöki sportműsor (08.22) (She)
A Ferencváros labdarúgócsapata Litvániába utazik az El-selejtező playoffkörében, ahol a Suduva ellen lép majd pályára az odavágón. Reggel 9.30-kor és délután 17.30-kor FINA Junior Úszó-világbajnokság, közte 15.00-kor kajak-kenu vb lesz látható a televíziókban.
aug. 19
17:11
Szerdai sportműsor (08.21) (She)
Folytatódnak a BL-selejtezők playoffkörének küzdelmei – az Ferencvárost kiejtő Dinamo Zagreb hazai pályán játszik a norvég Rosenborg ellen. Németországban a kézilabda lesz a főszereplő, 19.30-kor ugyanis Német Szuperkupát rendeznek, amelyet a Flensburg és Kiel játszik egymással.
aug. 19
17:13
Keddi sportműsor: BL-selejtező; junior úszó-vb Budapesten (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező playoffkörében kedd este három mérkőzést rendeznek – ezek egyike keretében az elmúlt idényben elődöntőig menetelő Ajax Ciprusra utazik, ahol a Thomas Doll vezette APOEL-lel találkozik. Kedden megkezdődik a junior úszó-világbajnokság a Duna Arénában, két magyar teniszező, Babos Tímea és Bondár Anna pedig selejte
aug. 19
17:15
Szakítása után jó hírt kapott a magyar sportolónő (Ripost)
Babos Tímea javított a női teniszezők világranglistáján.
aug. 19
17:24
Lebukott a szerdán kezdődő kajak-kenu vébé tán legnagyobb sztárja (444.hu)
A 11-szeres világbajnok Laurence Vicen-Lapointe pozitív doppingtesztet produkált.
aug. 19
17:27
Fifa: rekordot jelentő tíz pályázat a 2023-as női vb-re (She)
Belgium is jelezte érdeklődését a 2023-as női labdarúgó-világbajnokság rendezése iránt, így rekordot jelentő tíz ország kandidál – adta hírül hivatalos honlapján a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség.
aug. 19
17:29
Mu: Olaszországba utazik orvosira A. Sánchez – sajtóhír (She)
A Sky Sports információi szerint Milánóba utazik Alexis Sánchez, a Manchester United chilei támadója, hogy kedden átessen az Internazionale orvosi vizsgálatán. Az olasz csapat egy évre, kölcsönbe szerezheti meg a futballistát, akit később 17 millió euróért cserébe ki is vásárolhat manchesteri szerződéséből – olvasható a brit sportoldalon.
aug. 19
17:33
Fiú U19-es kézi-vb: minden idők legjobb ifjúsági eredménye (She)
Legyőzte a horvátokat, a spanyolokat és kétszer a franciákat a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a Szkopjéban rendezett korosztályos világbajnokságon. Kárpáti Krisztián együttese az ötödik helyével bizonyította, hogy igenis a világ elitjében, legalábbis annak a közvetlen közelében a helye.
aug. 19
17:36
280,55 km/h-val száguldott egy brit kerékpáros (444.hu)
Egy Porsche rántotta be, hogy aztán az elvintoni reptér futópályáján már önerőből hajtson.
aug. 19
18:09
Monaco: sürgősen erősítene a klub, Icardi nevét is bedobták (She)
Két vereséggel, 0–6-os gólkülönbséggel kezdte a francia labdarúgó-bajnokságot a Monaco, és a vezetőség máris levonta a következtetést: minden csapatrészben további erősítésre van szükség – még a nyári átigazolási időszakban.
aug. 19
18:21
Puskás-díj: hibázott a Fifa a jelöltek kihirdetésénél (She)
Amint arról beszámoltunk, a debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni ollózása is ott van az idén Puskás-díjra jelölt találatok tízes listáján, az elismerés tízéves történetében első magyar futballistaként. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) azonban elkövetett egy hibát a jelöltek kihirdetésekor: Zsóri neve mellé román zászlót helyezett.
aug. 19
18:23
Fft: a futballcsapat, amelyet Csernobil pusztított el (She)
A Pripjaty FK egy kupaelődöntőre és az új stadion birtokbavételére készült 1986 áprilisában, amikor Csernobil mindent felforgatott. Korábbi csapatkapitánya felidézi az FFT-nek a fejlődő város és együttes tragikus megsemmisülését.
aug. 19
18:39
Kép: Ronaldo vagy Rolando? Különleges bejelentés a Regginától (She)
Az olasz harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban (Serie C) szereplő Reggina különleges módját választotta annak, hogy bejelentse: a Sampdoriától szerződtette Gabriele Rolandót.
aug. 19
19:18
Eldőlt a brazil focisztár sorsa, bemutatta az új csapata (Ripost)
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München hivatalosan is bemutatta az FC Barcelonától egy évre kölcsönvett Philippe Coutinhót.
aug. 19
19:27
Ökölvívás: 3 siker, 22 vereség a verbászi juniorverseny mérlege (She)
Varga Boglárka győzött a vasárnapi döntőben, ám nagyjából ennyi az összes pozitívum, amelyet a junior ökölvívóknak kiírt, s a mögöttünk hagyott héten a vajdasági Verbászban lebonyolított Nemzetek Kupáját értékelve a mieink szerepléséről említhetünk.
aug. 19
19:29
Davis-kupa: éles bírálat érkezett az idei reformokra (She)
Élesen bírálta a tenisz Davis-kupa idei reformját Ion Tiriac korábbi Grand Slam-bajnok román milliárdos.
aug. 19
19:39
Serie A: könnyek, álom, nemzeti csapat – tömeg várta Balotellit (She)
Néhai nevelőapja álmát valósította meg, amikor az olasz élvonalba visszajutó Bresciába igazolt, és feltett szándéka visszakerülni az olasz válogatottba – egyebek mellett erről beszélt Mario Balotelli a megjelenő rajongók „szimpátiatüntetése” miatt némi késéssel kezdődő hétfői, bemutatkozó sajtótájékoztatóján.
aug. 19
20:21
Serie A: a Juvétól igazoltak, a bejelentés különös lett (She)
Idén nyáron szerződtette a Juventus labdarúgócsapata a Romától Luca Pellegrinit, de rögtön tovább is adta a 22 millió eurós balhátvédet, méghozzá a Cagliarihoz. A szardíniai klub az előttünk álló évadra kölcsönvette a 20 éves futballistát – akit tavasszal is kölcsönadott neki a fővárosi alakulat –, a transzfert viszont nem akárhogyan jelentette be.
aug. 19
20:27
Birkózás: Takács István junior-vb-aranya a kulisszák mögül (She)
Takács István vasárnap este junior-világbajnok lett kötöttfogásban, a tallinni Tondiraba jégcsarnokban. Az eredmény értékét jól mutatja, hogy az elmúlt 18 évben − ezzel a sikerrel együtt − csupán háromszor volt példa arra, hogy a magyar birkózósport világbajnokot ünnepeljen a juniormezőnyben (viszonyításképpen: a felnőttek között 2001 óta négy magy
aug. 19
20:29
Topolya: támadás a szurkolóik ellen, a klub tiltakozik (She)
Szomorú utójátéka volt a Vojvodina–Topolya SC rangadónak a szerb labdarúgó-bajnokság élvonalában: az 5. forduló vasárnapi derbije után – az addig százszázalékos két csapat 2–2-re végzett egymás ellen, a 0–2-ről felálló újvidékiek a 96. percben egyenlítettek – megtámadták a TSC szurkolóinak egy csoportját Temerinben.
aug. 19
20:39
A debreceni Zsóri Dánielnek Messi és Ibrahimovic a vetélytársa - az összes jelölt videóval (Infostart)
Az immár tízéves Puskás-díj történetében – egyébként szeptember elsejéig – magyar gólra is szavazhatnak a szurkolók. Az élete első NB I-es mérkőzésén szenzációs gólt ollózó Zsóri Dánielnek így, mások mellett, Lionel Messi és Zlatan Ibrahimovic is a riválisa.
aug. 19
20:45
Us Open: Stollár kikapott a selejtező első fordulójában (She)
Stollár Fanny kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.
aug. 19
20:57
Pogba elpuskázott büntetője két pontjába került az MU-nak (She)
A Manchester United döntetlenre végzett a nyáron alaposan megerősödött Wolverhampton otthonában, de nyerhetett is volna, ha Paul Pogba nem hagy ki egy büntetőt a a látogat az angol élvonalbeli labdarú-bajnokság, a Premier League 2. fordulójában.
aug. 19
21:21
Zte: megérkezett a várva várt játékengedély (She)
Megjött Eduvie Ikoba játékengedélye, így a labdarúgó a hétvégén akár pályára is léphet – tudtuk meg a ZTE hivatalos Facebook-oldalának hétfői posztjából.
aug. 19
21:24
Síugrás: Vörös Virág sporttörténelmi pontszerzése (Síelők)
A kőszegi síugró a 23. helyen végzett a vasárnapi GP versenyen, és ezzel pályafutása első pontjait gyűjtötte be. Ezzel a bravúrral első magyarként végzett pontszerző helyen a Grand Prix versenyen, ezúttal a csehországi Frenstatban.
aug. 19
21:24
Szenzációs hír, magyar focistáé lehet a világ legszebb gólja (Ripost)
Puskás-díjra jelölték a debreceni Zsóri Dániel Ferencváros elleni találatát. A 2019-es esélyeseket a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a hivatalos honlapján jelentette be.
aug. 19
22:03
Románia: megsérült a játékos, szürreális jelenetsor követte (She)
A román másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Liga 2) 3. fordulójának vasárnapi játéknapján szürreális jelenetsor játszódott le a Concordia Chiajna–Farul Constanta (2–1) mérkőzésen. A hazaiak első gólját szerző Ionut Paun a 88. percben megsérült, és annak ellenére, hogy a sérülése meglehetősen súlyos volt, a pályára érkező mentősök rendkívül lassan te
aug. 19
22:09
Női röplabda: döntetlen a belgák elleni tesztmérkőzésen (She)
Az első két játszmában remek játékkal 2:2-t játszott a női röplabda-válogatott Belgium ellen a csapat utolsó nyilvános edzőmérkőzésén a Ludovika Arénában.
aug. 19
22:11
Tollaslabda-vb: Krausz Gergely nem jutott be a 32 közé (She)
Krausz Gergely nem jutott be a legjobb 32 közé a bázeli tollaslabda-világbajnokságon.
aug. 19
23:09
Pl: nem tudott nyerni az Mu a Wolverhampton otthonában (She)
A Manchester United 1–1-es döntetlenre végzett a nyáron alaposan megerősödő Wolverhampton otthonában, de nyerhetett is volna, ha Paul Pogba nem hagy ki egy büntetőt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2. fordulójának záró mérkőzésén.

Keresés