2019. szeptember 16. hétfő

szept. 16
0:00
Hétfői sportműsor: Ute–Ftc; Lőrincz Viktor döntőzik; topligák (She)
Labdarúgó topligák, hamburgi derbi a német másodosztályban, UTE–FTC jégkorongcsata, a 2:2-re álló Magyarország–Ukrajna tenisz Davis-kupa-mérkőzés végjátéka, birkózó-világbajnokság Lőrincz Viktor aranymérkőzésével, hajnalban NFL-meccs – íme, némi ízelítő a szokásosnál gazdagabb hétfői sportprogramból.
szept. 16
0:04
Nevelési célzat – Bodnár Zalán jegyzete (She)
Nehéz volna tagadni, hogy Zsótér Donát az Újpest legjobb játékosainak egyike. Lapunk osztályzatai alapján az előző idény nyolcadik legjobb mezőn...
szept. 16
0:06
Fél szemére nem látott, mégis győzött a vérző fejű bokszoló (Blikk)
Vérző fejjel küzdötte végig a meccset Tyson Fury. A brit ökölvívónak felszakadt a bőr az arcán, és a mérkőzés egy részében nem is látott a szemére.
szept. 16
0:08
Sportországból sportnemzet? (2.) – Szöllősi György publicisztikája (She)
Miután az országgyűlés három hónapja 166 igen, öt nem szavazattal egy tartózkodás mellett a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at,...
szept. 16
0:10
Gyász: meghalt a világrekorder edző (Blikk)
93 éves korában elhunyt Rudolf „Rudi” Gutendorf német futballedző.
szept. 16
0:14
Fenékvillantással ünnepelte a gólját egy focista (Blikk)
Letolta a nagy ünneplés közepette nadrágját Alexis Vega, a Guadalajara focistája, akciója egy sárga lapot ért.
szept. 16
0:18
Birkózó-vb: bronzérmet nyert Korpási Bálint (Blikk)
Korpási Bálint bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a nur-szultani birkózó-világbajnokságon.
szept. 16
0:22
Elbukott Szegeden a Bl-ben a Barca (Blikk)
Bravúros diadallal kezdte meg Bajnokok Ligája-szereplését a Mol-Pick Szeged férfikézilabda-csapata az új kiírásban.
szept. 16
0:26
Arbeola a magyar futball szurkolója (Blikk)
Világ- és Európa-bajnok focista, már fiatalon a sportág legendája, ugyanakkor kedves, figyelmes ember. A spanyol Álvaro Arbeloa (36), a Real Madrid nemzetközi nagykövete a Hankook meghívására jött Magyarországra, az SOS Gyermekfalvak fiataljaival edzett, közben arról is beszélt, érdekli a magyar válogatott szereplése. Szurkol, hogy a mieinknek jól
szept. 16
0:30
Hiába hagyta el a klubot Böde, a Fradi-tábor kedvence maradt (Blikk)
Még mindig imádják a Ferencváros focicsapatának szurkolói Böde Dánielt (32)!
szept. 16
0:34
Elszabadultak az indulatok: a kislánya is végignézte, ahogy a drukkerek megtámadják a Mezőkövesd játékosát (Blikk)
Nem csak a pályán, a szurkolók között is elszabadultak az indultok a Mezőkövesd-Kisvárda meccsen, az egyik játékost majdnem megverték.
szept. 16
0:38
Gól és gólpassz a Barca tinijétől: a 16 éves játékos volt a meccs hőse (Blikk)
A mindössze 16 esztendős bissau-guineai Ansu Fati volt a hőse a Barcelona legutóbbi mérkőzésének a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
szept. 16
0:42
Neymar a megmentő: az ő góljával nyert Psg (Blikk)
Csattanós választ adott Neymar (27) az őt kritizáló szurkolóknak. A brazil nyara arról szólt, hogy a Real Madridba vagy a Barcelonába szerződik, végül maradt a Paris Saint-Germainben, amelyben sérülése után most lépett pályára először a szezonban. A PSG az élvonal 5. fordulójában 1-0-ra verte a vendég Strasbourgot Neymar 92. percben szerzett ollózó
szept. 16
3:18
Így drukkolt új szerelme Böde Daninak (BorsOnline)
Bíró Blanka, a Fradi kézikapusa a paksi stadionban izgult a csatárért, aki érte hagyta ott a családját.
szept. 16
4:24
Belepirulsz, meztelenül kávézik a brutál mellű bombázó (Ripost)
Olga Loera nem zavartatta magát, bugyi nélkül, teljesen meztelenül kávézgatott.
szept. 16
6:54
Rg-vb: olimpiai helyekért keleti palotában; rajtnál a magyarok! (She)
A tét (minimum) tizenhat plusz öt hely a tokiói olimpián, no meg – legalábbis a csarnok kinézete alapján – a mesés Kelet összes aranya: hétfőtől Azerbajdzsán fővárosában, Bakiban (oroszosoknak és tradicionalistáknak: Baku) megkezdődik a 37. ritmikusgimnasztika-világbajnokság. A magyar színeket egyéniben Pigniczki Fanni, Juhász Anna, Juhász Emma és
szept. 16
7:06
Mls: Ibra remekelt, a Galaxy nagyon elpáholta Sallóiékat (She)
A Los Angeles Galaxy 7–2-re legyőzte a Sporting Kansas Cityt az MLS legutóbbi játéknapján.
szept. 16
7:24
Férfi kézi Bl: Ilyen színpadon könnyű játszani – Sterbik (She)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Telekom Veszprém hazai pályán 40–28-ra legyőzte az ukrán Motor Zaporizzsját. A találkozó után a parádézó kapussal, Sterbik Árpáddal beszélgetett az NSO Tv stábja, illetve ott jártunk a két csapat sajtótájékoztatóján is.
szept. 16
7:24
Képtelenek voltak befejezni (Azenpenzem)
A mindent eldöntő ötödik mérkőzés tegnap este sötétedés miatt félbeszakadt, így csak ma derül ki, a magyar vagy az ukrán csapat küzdhet a Davis-kupában a világcsoportba jutásért.
szept. 16
7:30
Ilyen színpadon könnyű játszani – Sterbik (She)
.
szept. 16
7:54
Légióskörkép: Vida Kristopher győztes góllal köszöntötte Kalmár Zsoltot (She)
Ahogy olvasóink megszokhatták, a Nemzeti Sport Online-on összefoglaljuk légiós labdarúgóink előző heti teljesítményét. Tekintse át, mi történt a magyar futballistákkal a múlt héten!
szept. 16
8:00
Lukakut csak úgy lehet lenyomni, ha adsz neki 10 banánt - mondta az olasz focielemző élő adásban (444.hu)
Annyira kínos volt a jelenet, hogy a csatorna igazgatója személyesen kért elnézést élőben, nem sokkal később.
szept. 16
8:12
Óriási bravúr: történelmi magyar sportsiker született Németországban (Blikk)
Hölle Martin egyéniben, illetve az ifj. Dobrovitz Józseffel és Osztertág Kristóffal kiegészülő magyar csapat egyaránt megvédte címét a Drebkauban megrendezett kettesfogathajtó-világbajnokságon.
szept. 16
8:24
Miként ásta alá az Aranycsapat klasszisainak bizalmát a „margitszigeti pénzosztás”? (She)
Kilencven évvel ezelőtt, egymástól mintegy kilencven kilométer távolságra, huszonkilenc nap különbséggel született meg a magyar és az egyetemes futballtörténelem két korszakos csatárzsenije. Czibor Zoltán és Kocsis Sándor személyisége nem is különbözhetett volna jobban, de pályafutásuk már-már kísérteties hasonlóságot mutatva haladt egymással össze
szept. 16
8:30
Nfl: bajban a Saints, megsérült Brees; brillírozott az Mvp (She)
A Los Angeles Rams simán, 27–9-re legyőzte a New Orleans Saintst az NFL alapszakaszában, a 2. forduló rangadóján – a Kosok sikeréhez az is kellett, hogy megsérüljön a klasszis irányító, Drew Brees. A Chicago Bears egy utolsó másodperces mezőnygóllal nyert Denverben, míg a Kansas City Chiefs a remeklő Patrick Mahomessel könnyedén túllépett a csoport
szept. 16
8:48
Megható interjú: könnyek között beszélt az édesapjáról Cristiano Ronaldo (Blikk)
A világsztár Piers Morgannel ült le beszélgetni.
szept. 16
9:00
Barca: spanyol válogatott lehet a 16 éves reménység (She)
A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Robert Moreno elismerte: a Spanyol Labdarúgó-szövetségnél (RFEF) azon dolgoznak, hogy az FC Barcelona 16 éves játékosa, Ansu Fati a spanyol nemzeti csapatban szerepelhessen.
szept. 16
9:12
Nba: 85 esztendős a liga történetének 3. legjobb pontszerzője (She)
A liga történetének harmadik legjobb pontszerzője nyolcszor veszített nagydöntőt a Los Angeles Lakersszel – amikor csapata végre nyert, ő az idény elején bejelentette visszavonulását.
szept. 16
9:18
Újra pályán a magyarok a Davis Kupában, kvótáért küzd Lőrincz Viktor (Infostart)
Folytatják a félbeszakadt Magyarország-Ukrajna teniszmérkőzést. A Premier League-ben az Aston Villa a West Ham United csapatát fogadja, folytatódik a Bundesliga, lesz még jégkorong, birkózás és lósport is.
szept. 16
9:24
Pl: „Az Arsenal a szünet után olyan volt, mint egy félprofi együttes” (She)
Hiába vezetett már két góllal is, csak 2–2-es döntetlent játszott idegenben a Watforddal az Arsenal, amely óriási egyéni hibák miatt bukta el kétgólos előnyét. A mérkőzést követően Graeme Souness, a Liverpool korábbi játékosa, a Sky Sports jelenlegi szakértője nem kímélte a londoniakat.
szept. 16
9:39
Rasszista botrány az olaszoknál, élő adásban kért elnézést az igazgató (Ripost)
Az Inter a hétvégén 1-0-ra győzte le az Udinesét az olasz labdarúgó-bajnokságban, a meccs mégis szomorú eset miatt marad emlékezetes.
szept. 16
9:54
Megnyerte a vb-címet, és Enzo Ferrari csak odabökte neki: „Helló, bajnok” (She)
Negyven évvel azután, hogy Monzában biztossá tette a vb-címet, a 69 éves dél-afrikai klasszis a múlt heti Olasz Nagydíj hétvégéjén újra vezette legendás Ferrariját. A Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjújában többek között elárulta, jobban élvezte a vezetést, mint 1979-ben.
szept. 16
9:56
Birkózó-vb: Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett Nur-Szultanban (She)
Folytatódott a kötöttfogásúak versenye a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, a délelőtti program három magyarja közül Lőrincz Tamás továbbjutott, Torba és Lám a vigaszágban bízhat.
szept. 16
10:06
Barca: elvesztette a fejét, első meccsén kiállították Valdést (She)
Edzőként az első barcelonai mérkőzésén kiállították a csapat korábbi kapusát, aki saját bevallása szerint csupán játékosai egészségét féltette.
szept. 16
10:18
Nagy Sportágválasztó: megtartották a 25. eseményt (She)
Immár 25. alkalommal több ezer érdeklődő részvételével tartották meg a jubileumi budapesti Nagy Sportágválasztót. Fiatalok és idősek, gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálhatták itt a nekik megfelelő sportágat – kortól és nemtől függetlenül.
szept. 16
10:30
Megmozdult a hegy: húszezren ünnepelték a célban Balczó Andrást (She)
A mexikói olimpia (1968) utáni esztendőben, a budapesti világbajnokságon is egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett Magyarország, csak éppen más felállásban. A játékokon második Balczó András örökké emlékezetes futással nyert, az egy évvel korábban győztes magyar csapat pedig megfiatalítva második lett.
szept. 16
10:32
apjáról kérdezték C. Ronaldót, elsírta magát (She)
Érzelmes interjút adott a Good Morning Britain nevű tévéműsorban Cristiano Ronaldo. A Juventus sztárja Piers Morgannel beszélgetett, ám amikor édesapja került szóba, elérzékenyült.
szept. 16
10:36
MotoGp: Márqueznek extra motivációt adott a Rossi-incidens (She)
Ahogy arra az edzésnapok után már számítani lehetett, a Yamahák és Marc Márquez küzdelméről szólt a vasárnapi futam Misanóban. A futamot az utolsó körben megnyerő Márquezt négy hangvillás követte a leintésnél. Valentino Rossi bár nagyon szeretett volna dobogóra állni hazai szurkolói előtt, egy negyedik hellyel kellett távoznia.
szept. 16
10:38
F1: „Jelenleg nincs ok a különválásra, de...” – érik Vettel távozása? (She)
Bár egyre több híresztelés jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy Max Verstappen válthatja Sebastian Vettelt a Ferrarinál, az olaszok csapatfőnöke, Mattia Binotto elmondta, Charles Leclerc mellett nem lenne könnyű feladat egy másik topversenyzőt alkalmazni.
szept. 16
10:42
Ronaldo élő adásban elsírta magát, mindenki megdöbbent (Ripost)
Cristiano Ronaldo őszinte interjút adott a múltjáról, ami kapcsán egy videó is előkerült.
szept. 16
10:54
Giro d’Italia: bárki bepillanthat a kulisszák mögé (She)
Már eddig is több ezren próbálhatták ki magukat a Giro d’Italia jövő májusban esedékes magyarországi szakaszain. Nyilván ezt nem úgy kell elképzelni, hogy az „utca embere” fogta magát és nyeregbe pattant, hiszen nem várható el senkitől, hogy akár csak a Hősök tere–budai Vár prológot letekerje (a Budapest–Győr, Székesfehérvár–Nagykanizsa szakas
szept. 16
11:00
Balázs Attila hozta a döntő mérkőzést, Magyarország legyőzte Ukrajnát a Davis-kupában (She)
A Magyarország–Ukrajna Davis-kupa-osztályozó az ötödik mérkőzésen dőlt el, ráadásul ráadás napon, hétfő délelőtt. Balázs Attila már az első lehetőséget megragadta arra, hogy lezárja a párharcot: 6:4, 5:5-ről folytatva a játékot az első gémben rögvest brékelte Illja Marcsenkót, majd ha nem is a legkönnyebben, de hozta a saját adogatását, így 6:4, 7:
szept. 16
11:02
Légiósok: „Csiszolatlan gyémántra akadtunk Balogh személyében” (She)
Hosszan tartó bizonytalanság után aláírt új klubjához Balogh Norbert, aki az angol másodosztályban szereplő Hull Citynél folytatja pályafutását. Grant McCann a klub hivatalos oldalának nyilatkozott az egy évre aláíró magyar támadóról, aki a menedzser szerint nagy erőssége lehet a csapatnak.
szept. 16
11:06
Még mindig élen Gulácsiék (Azenpenzem)
Jólesik leírni, hogy a Bundesliga tabellájának élén továbbra is egy olyan csapat – az RB Leipzig – áll, amelynek két kulcsembere magyar válogatott.
szept. 16
11:08
Bajos Gitta bronzérmet nyert a bolognai sportlövő Eb-n (Azenpenzem)
Bajos Gitta bronzérmet nyert 50 m puska fekvő versenyszámban a bolognai sportlövő Európa-bajnokságon.
szept. 16
11:12
Nagy Bajnokok Ligája-kalauz (She)
Megjelent a Nemzeti Sport Magazin legújabb száma.
szept. 16
11:24
Így reagált a Real Madrid sztárja Zsóri góljára (She)
A Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi védője szurkol Szoboszlai Dominiknek és Zsóri Dánielnek, s sohasem felejti el, mit érzett, amikor Andrés Iniesta megszerezte a világbajnoki győzelmet érő gólt.
szept. 16
11:26
F1: így nézhet ki a Haas festése a Rich Energy nélkül – kép (She)
A Haas az F1-es Olasz Nagydíjat követően jelentette be, hogy végleg szakít névadó főszponzorával, a Rich Energyvel. Azóta az amerikai gárda eltüntette a hivatalos nevéből és oldaláról, illetve a közösségi felületeiről is az energiaital-gyártót, most pedig azt is felfedte, miként módosulhat az autó festése a soron következő Szingapúri GP-re.
szept. 16
11:30
Meccs után az egész csapat a kórház elé vonult, hogy skandálással köszönjék meg a kemoterápián bent fekvő edzőjüknek a győzelmet (444.hu)
A Bologna a szünetben 1-3-ra állt, a rákos Mihajlovics odatelefonált, 4-3 lett a vége.
szept. 16
11:36
Evezés: több mint 50 magyar aranyérem a masters vb-n (She)
A magyar evezősök több mint félszáz aranyérmet szereztek a masters világbajnokságon a Velencei-tavon, ahol közel négyezer sportoló versenyzett.

Keresés