2020. február 13. csütörtök

febr. 13
11:09
Aggódnak a focilegendákért, betegségekkel küzdenek a vb-hősök (Ripost)
A világ egyetlen háromszoros világbajnoka, Pelé depressziós és bezárkózott. Az elmúlt évszázad legjobb labdarúgója, Diego Maradonáért imát kért a lánya. A játékosként és szövetségi kapitányként is vb-győztes Franz Beckenbauer teljesen eltűnt a szívműtéte óta.
febr. 13
11:18
Ajax: két hónappal szívműtétje után Blind újra játszhatott (She)
Két hónappal szívműtétje után visszatért az Ajax labdarúgócsapatába a holland válogatott Daley Blind.
febr. 13
11:18
Wichmann Tamás élete képekben (Azenpenzem)
Hosszan tartó súlyos betegség után, február 12-én elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes kenus.
febr. 13
11:24
Lesen vagyunk: Klinsmanntól a BeNe League-ig (She)
Moncz Attila (Sport Tv) és Szeli Mátyás (Nemzeti Sport) alaposan körbejárta Jürgen Klinsmann Herthától való kurta-furcsa távozását, egy elmaradt szerződés-hosszabbítástól a családi körig. Emellett szóba került a tervezett belga-holland közös liga (BeNe League), még egy eddig ismeretlen bolgár-magyar szálat is megpendítve.
febr. 13
11:24
Duplán fáj a veszprémi kudarc (Azenpenzem)
A Telekom Veszprém már nem lehet csoportelső a Bajnokok Ligájában, azaz mindenképpen játszania kell majd a nyolc közé jutásért.
febr. 13
11:30
A triumvirátus, amely kirobbantotta a vörös forradalmat (She)
A kétezres évekre a Ferrari olyan tökéletes sikergépezetté vált, amely mindössze háromszor engedte át másnak a konstruktőri vb-trófeát, miközben Michael Schumacher újraírta a rekordokat. A gyári istállók pénzügyi ámokfutásának a válság vetett véget.
febr. 13
11:54
Autósport: Kubica a német túraautó-bajnokságban folytatja (She)
A német túraautó-bajnokságban (DTM) folytatja pályafutását Robert Kubica, a lengyelek Forma-1-es versenyzője.
febr. 13
12:00
Nb Ii: távozott a védekező középpályás Gyirmótról (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr klubvezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott a szlovák-magyar kettős állampolgárságú védekező középpályással, Kontár Zoltánnal – számolt be róla a klub honlapja, a gyirmotfc.hu.
febr. 13
12:18
A koronavírus ellenére Japán kitart az olimpia mellett (Azenpenzem)
A koronavírus-járvány ellenére a japánok kitartanak a nyári tokiói olimpia és paralimpia megrendezése mellett.
febr. 13
12:30
Szívműtétje után máris visszatért az Ajax sztárja (Infostart)
Két hónappal szívműtétje után visszatért az Ajax labdarúgócsapatába a holland válogatott Daley Blind.
febr. 13
12:36
Korlátozzák Magyarországon a labdarúgók fizetését (Infostart)
Óriási változások jönnek a hazai futballbajnokságokban – erről döntött az MLSZ elnöksége.
febr. 13
12:42
Gyász: megrendítő üzenetben búcsúzott Wichmann Tamástól egykori versenytársa (She)
Megrendítő üzenetben búcsúzott a szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenustól egykori versenytársa, barátja, a romániai Ivan Patzaichin.
febr. 13
13:00
Guardiola: Adjanak nekem egy csapatot, ami nem olyan, mint a City. Nem fogok nyerni vele (She)
A Manchester City menedzsere, Pep Guardiola a Sky Sportsnak adott interjújában elmondta, minden évben próbál fejlődni, de nem tudja garantálni sem a hazai, sem a nemzetközi porondon aratott sikereket. Magát jó edzőnek véli, de sosem tartotta a legjobbnak, sikerét annak tulajdonítja, hogy kivételesen jó játékosokkal dolgozhatott nagy csapatoknál.
febr. 13
13:18
Megható módon búcsúzott Wichmann Tamástól nagy riválisa (Infostart)
Megrendítő üzenetben búcsúzott a szerdán elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok kenustól egykori versenytársa, barátja, a romániai Ivan Patzaichin.
febr. 13
13:18
Hertha: Klinsmann sokat veszített a szavahihetőségéből – Windhorst (She)
Mint az várható volt, a Hertha BSC futballklub tanácsadói testületéből is kikerült Jürgen Klinsmann, aki kedden tíz hét után távozott vezetőedzői posztjáról.
febr. 13
13:27
Megható üzenetben búcsúzott Wichmann Tamástól a román kenulegenda (MMonline)
Olyan versenytársam volt, aki értékesebb sportolóvá tett, de főleg olyan társ volt, aki bölcsebb emberré tett - írta riválisáról és barátjáról a négyszeres olimpiai bajnok Ivan Patzaichin
febr. 13
13:30
Ajax: megegyeztek a Chelsea-vel Hakim Zijesről – hivatalos (She)
A holland élvonalbeli Ajax a hivatalos honlapján közölte, megegyezett az angol Premier League-ben szereplő Chelsea-vel Hakim Zijes átigazolásáról. A marokkói válogatott szélső július 1-jétől lesz a londoniak labdarúgója.
febr. 13
13:36
Birkózó Eb: Sleisz negyeddöntős, Dénes visszalépett (She)
A 65 kilós Sleisz Gabriella magabiztosan jutott negyeddöntőbe a római birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, ugyanakkor az 53 kilogrammos kategóriában Dénes Mercédesz visszalépett, mivel a magyar szövetség beszámolója szerint megbetegedett az olasz fővárosban.
febr. 13
13:48
Autósport: vezetéstechnikai sorozat az M4 Sporton Wéberrel (She)
Vezetők címmel indul vezetéstechnikai sorozat az M4 Sporton az idei Formula–1-es szezon rajtjáig Wéber Gáborral, a közszolgálati sportcsatorna F1-es közvetítéseinek vezető kommentátorával.
febr. 13
14:06
Tűzijáték a keleti régióban (Azenpenzem)
Tegnap lehullt a lepel minden idők legrangosabb hazai kerékpárversenyének útvonaláról: a Giro d’Italiára rácsatlakozó Tour de Hongrie mezőnye május 13–17. között Debrecenből Esztergomig teker.
febr. 13
14:18
Tenisz: kiesett a negyedik kiemelt Goffin Rotterdamban (She)
A negyedik helyen kiemelt belga David Goffin a nyolcaddöntőben búcsúzott a rotterdami férfi tenisztornán. A világranglista 10. helyezettje csütörtökön két szettben kapott ki a 18 éves olasz Jannik Sinnertől, aki tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, és jelenleg a 79. helyen áll.
febr. 13
14:18
Wichmann Tamás fia édesapja utolsó napjairól beszélt (Ripost)
Hosszan tartó súlyos betegség után, egy héttel 72. születésnapját követően, február 12-én 21.33 órakor elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes és egyszeres bronzérmes kenus.
febr. 13
14:20
Kis foci, nagy botrány: tömeges balhé a magyar stadionban (Ripost)
17 éves tehetséggel akaszkodott össze Lanzafame, az ellenfél edzője alaposan kiosztotta a Honvéd sztárját. Még az edzők is megtalálták egymást.
febr. 13
14:22
Veszélyben van az olimpia a vírus miatt? Reagáltak a japánok (Ripost)
A japánok olimpiai bizottságát vezető Mori Yosiro egyeztetett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság illetékeseivel.
febr. 13
14:30
Férfi kosár Eb-sel.: a címvédő 8 légióssal készül ellenünk (She)
Nyolc külföldön szereplő játékos került a címvédő szlovén férfi kosárlabda-válogatott keretébe, amely jövő csütörtökön Szombathelyen lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.
febr. 13
14:30
Lanzafame kontra Haladás: pofonok és provokáció (Azenpenzem)
Dulakodás, lökdösődés, két piros lap – így ért véget szerda este a Bp. Honvéd–Haladás labdarúgó Magyar Kupa-nyolcaddöntő. Mindkét fél a másikat vádolja.
febr. 13
14:36
Mk: Az egész mérkőzésen provokáltak – Lanzafame (She)
A Budapest Honvéd 1–0-s előnyt szerzett a Szombathelyi Haladás ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, a mérkőzés azonban a lefújás után történtek miatt váltott ki nagyobb figyelmet. Ahogy arról beszámoltunk, Davide Lanzafame és Szekér Ádám keveredett dulakodásba.
febr. 13
14:36
Megrendítő üzenettel búcsúzik Wichmann Tamástól egykori nagy ellenfele (SzMo)
Ivan Patzaichin az olimpiákon legyőzte Wichmannt, de világbajnokságokon többször is alulmaradt vele szemben.
febr. 13
14:42
Birkózó Eb: Sastin és Sleisz is kikapott (She)
Női szempontból nem alakul túl fényesen a római Európa-bajnokságunk: hölgyversenyzőink a két nap alatt összesen egyetlenegy meccset tudtak nyerni.
febr. 13
14:54
F1: bemutatkozott az Mcl35-ös, a McLaren 2020-as autója (She)
A mezőnyből ötödikként mutatta be 2020-as autóját a McLaren, aminek színvilága maradt az utóbbi években megszokott narancssárga-kék párosítás, és amit (egy jó ideig legalábbis biztosan) utolsóként hajt Renault-erőforrás.
febr. 13
15:12
Hertha: hat év után távozik a korábbi csapatkapitány (She)
Szerződésének lejártával, az idény végén távozik a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatától Per Skjelbred – közölte a berlini klub hivatalos honlapján. A 43-szoros norvég válogatott középpályás hazatér, és a Rosenborgban folytatja pályafutását.
febr. 13
15:18
Bundesliga: márciusban pótolják a Sabine miatt elhalasztott meccset (She)
Március 11-én, szerdán pótolják a Borussia Mönchengladbach–1. FC Köln találkozót a német labdarúgó-bajnokságban.
febr. 13
15:30
Fed-kupa: Elégedettek lehetünk a sorsolással – Szávay (She)
Szávay Ágnes szerint a magyar női teniszválogatott elégedett lehet a sorsolással az áprilisi, Budapesten sorra kerülő Fed-kupa-döntőben.
febr. 13
15:42
Kézilabda: kulturális fesztivált szervez a magyar szövetség Székelyudvarhelyen (She)
2020. július 9-12. között „Határok nélkül” címmel nagy szabású kézilabda és kulturális fesztiválra kerül sor Székelyudvarhelyen, a nemzeti összetartozás éve programsorozat keretében, a székelyudvarhelyi önkormányzat és a Magyar Kézilabda-szövetség szervezésében – olvasható az MKSZ közleményében.
febr. 13
16:06
Dárdai Pál lehet mégis a Hertha megmentője (Infostart)
Egyelőre nem nevezték meg Jürgen Klinsmann vezetőedző utódját a Herthánál, de a jelöltek között felbukkant a klub alkalmazásában álló Dárdai Pál neve is.
febr. 13
16:18
Kosárlabda: elragadták a hullámok női válogatottunk csinos irányítóját (She)
Horváth Bernadett gyerekként először a cselgánccsal próbálkozott, de az első edzésen ledobták, és megsérült. Aztán jött a kosárlabda, ami meg a fejére esett, sírva rohant volna haza, de mégis a sportág mellett maradt. Az NKE-FCSM Csata válogatott irányítója ezúttal a szörfözésbe kóstolt bele an Sportkrém kamerái előtt, a budapesti Aquaworld Resortb
febr. 13
16:20
Kosárlabda – elragadták a hullámok női válogatottunk csinos irányítóját (She)
.
febr. 13
16:24
Aggódnak a barátok, megműtötték az újpesti legendát (Ripost)
Megoperálták az Újpest egykori labdarúgóját, aki kétszer lépett pályára a magyar válogatottban.
febr. 13
16:30
Sílövészet: norvég arannyal kezdődött a világbajnokság (She)
Az olaszországi Antholzban a vegyes váltók versenyével kezdődött meg a sílövő-világbajnokság. A győzelmet a norvégok szerezték meg a házigazda olaszok és a csehek előtt. A saalbachi lesiklóversenyen a német Thomas Dressen nyert.
febr. 13
16:36
Tour de France: Cavendishnek nincs bérelt helye csapatában (She)
Hiába jár közel a legendás Eddy Merckx rekordjának megdöntéséhez, a kerékpáros Mark Cavendishnek nincs bérelt helye a Bahrain McLaren Tour de France-on induló csapatában.
febr. 13
16:42
Nb I: személyesen kért bocsánatot a fejbe rúgott védőtől (She)
Mint arról beszámoltunk, a labdarúgó NB I 20. fordulójában a Debreceni VSC 2–1-re nyert a klub 110. alapítási évfordulóját ünneplő Diósgyőri VTK otthonában. A mérkőzés 86. percében bal oldali beadása után José Ricardo Cortés véletlenül fejbe rúgta a kissé mélyre hajoló, a labdát elfejelő Kinyik Ákost, aki eszméletlenül terült el a földön, s
febr. 13
16:45
Férfi kézi-BL – Dicsérték a Veszprémet, de ennek nehéz örülni (Behaviour)
A magyar bajnok már biztosan nem lehet csoportelső az alapszakaszban, vagyis mindenképp pályára kell lépnie a negyeddöntőbe jutásért a rájátszás első fordulójában.
febr. 13
16:54
Edzősors: a korábbi angol kapitány Brazíliában kap állást – a 3. osztályban (She)
Sven-Göran Eriksson a csak nevében patinás Botafogo PB utánpótlás-nevelésért felelős szakmai igazgatója lett Brazíliában – jelentette be a harmadosztályú együttes hivatalos Instagram-oldala.
febr. 13
17:00
Nb I: Limitet kellene szabni a légiósok számának, de... – Rebrov (She)
Szombaton a Ferencváros a Mol Fehérvárt fogadja a labdarúgó NB I-ben. A rangadó előtti sajtócsütörtökön beszélt az NSO Tv Szerhij Rebrov vezetőedzővel, a mérkőzés mellett szóba került az MLSZ következő idénytől érvénybe lépő szabálya, amely nem korlátozza a légiósok számát a csapatokban.
febr. 13
17:00
Kézilabda-fesztivál a nemzeti összetartozás jegyében (Azenpenzem)
A nemzeti összetartozás éve programsorozat keretében július 9-12. között nagy szabású kézilabda és kulturális fesztiválra kerül sor Székelyudvarhelyen.
febr. 13
17:02
Szerhij Rebrov – Limitet kellene szabni a légiósok számának, de... (She)
.
febr. 13
17:18
Röplabda: remekeltek a magyar légiósok a BL-ben (She)
A Pénzügyőr csapatának sikeres Challenge-kupa nyolcaddöntője mellett a magyar légiósoknak is sikerült maradandót alkotniuk a Bajnokok Ligájában.
febr. 13
17:24
Tenisz: a 2. kiemelt Cicipasz is elbúcsúzott Rotterdamtól (She)
A második helyen kiemelt Sztefanosz Cicipasz meglepetésre már a nyolcaddöntőben kiesett a Rotterdamban zajló 2.1 millió euró (693 millió forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán. Az első helyen kiemelt Danyiil Medvegyev már az első körben búcsúzott.
febr. 13
17:36
Nb Ii: fél év után távozik a Váctól a támadó (She)
Pölöskei Péter távozik a labdarúgó NB II-ben szereplő Vác FC-től, míg Tóth Dominik a Ferencváros U19-es csapatától érkezik kölcsönbe – tudta meg a Nemzeti Sport Online.
febr. 13
17:48
Guardiola elárulta, mikor távozhat a Manchester City éléről (ATV)
Josep Guardiola elképzelhetőnek tartja, hogy távoznia kell a Manchester City vezetőedzői posztjáról, ha csapata idén sem nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligáját.

Keresés