2020. február 24. hétfő

febr. 24
10:54
Elhunyt Göröcs János, a Titi (Azenpenzem)
Ahhoz a korosztályhoz tartozott, amelynek a pályafutása szinte összeért Puskásékéval, s még inkább ahhoz, amelynek tagjai még a világ legjobbjai szintjén futballoztak.
febr. 24
11:00
felhúzta magát, egy extra labdával szerelte ellenfelét (She)
Olyat sem sűrűn látni, mint ami most, Észak-Macedónia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságában történt, ahol a Makedonija GJP az Akademija Pandevvel találkozott a 20. fordulóban.
febr. 24
11:12
Kézi Bl: Sterbik és Kristiansen is tarolt az Ehf-nél (She)
Sterbik Árpád, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapusa és Veronica Kristiansen, a Győri Audi ETO átlövője is bekerült a Bajnokok Ligája-forduló válogatottjába az európai szövetség (EHF) összeállításában.
febr. 24
11:14
Ebel: brutálisan kiütötték Hárit, agyrázkódást szenvedett (She)
Agyrázkódást szenvedett Hári János, a Salzburg magyar válogatott játékosa az osztrák nemzetközi jégkorongbajnokság (EBEL) legutóbbi játéknapján.
febr. 24
11:24
Gyász: „Isten veled, Titi bácsi!” – Orbán Viktor is búcsúzik (She)
„Isten veled, Titi bácsi!” – ezzel az üzenettel és egy közös képpel búcsúzott Orbán Viktor miniszterelnök a 81. életévében tragikus hirtelenséggel elhunyt Göröcs Jánostól.
febr. 24
11:36
Férfi kézi: 18 fős keretet hirdetett Gulyás István (She)
Március 2–3-án Budaörsön kerül sor a férfiválogatott összetartására, amelyen a klubok hozzájárulásának köszönhetően az áprilisi hivatalos válogatotthét előtt is együtt gyakorolhat a nemzeti együttes. Gulyás István keretében 18 játékos kapott helyet – tájékoztatott a Magyar Kézilabda-szövetség közleményében.
febr. 24
11:42
Fft: elveszett álom – José Mourinho a világ ellen (She)
Tíz hosszú év telt el azóta, hogy José Mourinho legutóbb BL-t nyert. A helyzet most sem túl biztató, de a Tottenham főnöke még nem adta fel.
febr. 24
11:42
„Isten Veled, Titi Bácsi!” – Orbán Viktor ezzel a közös képpel búcsúzik a magyar futball-legendától (Blikk)
Isten Veled, Titi Bácsi! - búcsúzik Orbán Viktor az elhunyt magyar futball-legendától, Göröcs Jánostól Facebook-oldalán.
febr. 24
11:45
Orbán Viktor a Facebook-on búcsúzott az Újpest sztárjától (Ripost)
A miniszterelnök egy közös fényképpel emlékezett meg az Újpest legendás labdarúgójáról.
febr. 24
11:47
Óriási magyar siker, 35 éve nem volt erre példa (Ripost)
Balázs Attila 27 helyet javítva a karriercsúcsot jelentő 79. helyen áll a férfi teniszezők hétfőn kiadott világranglistáján, Fucsovics Márton pedig hármat előrelépve a 70.
febr. 24
11:48
Dél-Korea: elhalasztják a futballbajnokság rajtját a koronavírus miatt (She)
A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a dél-koreai labdarúgó-bajnokság rajtját.
febr. 24
11:54
Golf: Patrick Reed nyerte a mexikói Wgc-versenyt (She)
Az amerikai Patrick Reed nagy csatában megnyerte a profi golfozók világbajnoki sorozatának (WGC) 10.5 millió dollár összdíjazású mexikói versenyét.
febr. 24
12:06
A Juventus-Inter meccs is elmaradhat a koronavírus miatt (ATV)
Kérdéses, hogy a héten lesz-e futballmérkőzés Észak-Olaszországban. Bajnoki meccsek mellett nemzetközi mérkőzés is elmaradhat.
febr. 24
12:12
Szombaton a Mátrában szórták a trükköket a snowboardosok (Síelők)
Bár kedden a tavaszias időjárás miatt még a verseny lefújásának gondolata is reális veszélyként fenyegette a szervezőket, a pénteki szlalom versenyen olyan hóvihar kerekedett, hogy rövid időre még a versenyt is le kellett állítani.
febr. 24
12:24
Gyász: gyertyagyújtással emlékeznek Göröcs Jánosra (She)
Hétfőn 18 órakor, az újpesti Szusza Ferenc Stadion Megyeri úti bejáratánál gyertyagyújtással emlékeznek a 81. életévében elhunyt Göröcs Jánosra – közölte hivatalos oldalán a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC.
febr. 24
12:36
Köszönjük, Titi bá! – búcsú Göröcs Jánostól (She)
Ahogy arról beszámoltunk, életének 81. évében, budapesti otthonában elhunyt Göröcs János. Az Újpest korábbi legendás labdarúgójától Malonyai Péter írásával búcsúzunk.
febr. 24
12:36
Skóciában, Angliában és Észak-Íroroszágban megtiltották, hogy a 12 évnél fiatalabb gyerekek edzésen fejelhessenek (444.hu)
Egy kutatás ugyanis összefüggést mutatott ki a foci, a demencia és a Parkonson-kór között.
febr. 24
12:54
Női kézi: Julia Behnke is a Fradiban folytatja – hivatalos (She)
A Ferencváros női kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy leigazolta Julia Behnkét. A német válogatott játékos nyáron csatlakozik a zöld-fehérekhez, szerződése pedig két idényre szól.
febr. 24
13:00
Real: Hazard sérülése után a belgák már az Eb miatt aggódnak (She)
Roberto Martínez, a belga labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a goal.com-nak megerősítette a korábbi sajtóértesüléseket, melyek szerint Eden Hazard-nak véget ért a jelenlegi idény.
febr. 24
13:24
„Ma a Bayernben vagy a Barcelonában játszana”, „Úgy néztünk rá, akár egy istenre” – a társak Göröcsről (She)
„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad” – mondja életre szóló barátjáról az Újpesti Dózsa ötszörös bajnok kapusa, Borbély László. Dunai Antal szerint ma a Bayern München vagy a Barcelona játékosa lenne, Tóth András egyetlen mondatára igazán büszke, Jurácsik Mátyás pedig Titi bácsi ci
febr. 24
13:36
Európai Szuperkupa: két magyar kisfiú rajza lesz a labdán (She)
Két magyar, budapesti kisfiú rajza is helyet kap majd a 2020-as európai Szuperkupa hivatalos labdáján – számolt be róla az mlsz.hu.
febr. 24
14:00
Chelsea: az Ajax után Zijessel is megállapodott a klub (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott Hakim Zijessel.
febr. 24
14:00
Az állítólagos rasszizmus miatt sivalkodott a Chelsea „német” focistája (888.hu)
Úgy érzi, egyedül maradt a problémájával. :(
febr. 24
14:12
E-sport: Magyarország részvételével alakult meg az európai szövetség (She)
Brüsszelben, az Európai Parlamentben tartotta alakuló ülését az újonnan életre hívott Európai E-sport-szövetség (EEF), a 23 alapító tag között ott volt Magyarország is – tájékoztatott hivatalos közleményben a magyar szövetség (HUNESZ).
febr. 24
14:18
Hihetetlen mutató – ötből négy büntetőt kivédett az Nb I-es kapus (She)
A labdarúgó NB I 22. fordulóját követő visszapillantónkban fókuszban a büntetők, no meg a tizenegyesölő kapusok, a felcsúti Hegedüs Lajos és a zalai Demjén Patrik, utóbbi ötből négyet kifogott már ebben az idényben. Szó lesz többek között az éppen Demjénnel szemben hibázó Nikolics Nemanjáról, a mesterhármast jegyző csapattársról, Ivan Petrjakról és
febr. 24
14:20
Férfi kosár: Rosco Allen győztes kosara a játéknap jelenete! (She)
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Rosco Allen győztes kosarát választotta az Európa-bajnoki selejtezők második fordulójának legszebb jelenetévé. Mint ismert, a magyar válogatott heroikus küzdelemben 62–60-ra nyert Ukrajna vendégeként, így két mérkőzés után hibátlanul vezeti az F-csoportot.
febr. 24
14:22
Gyász: a Newcastle is tisztelgett Göröcs emléke előtt (She)
Mint arról beszámoltunk, életének 81. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Göröcs János, az Újpest korábbi futballistája. A legendás játékosról most a Newcastle United is megemlékezett.
febr. 24
14:24
Atlétika: Szűcs Valdó 60 gátas országos bajnoki címére a legbüszkébb (She)
Négyszer döntött az idén egyéni csúcsot, mégis vasárnap szerzett országos bajnoki címére a legbüszkébb Szűcs Valdó, aki már csak három századra van Baji Balázs országos csúcsától 60 m gáton.
febr. 24
14:36
Férfi kosár: Allen Rosco győztes kosara a játéknap jelenete! (She)
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) Rosco Allen győztes kosarát választotta az Európa-bajnoki selejtező második fordulója legszebb jelenetének. Mint ismert, a magyar válogatott heroikus küzdelemben 62–60-ra nyert Ukrajna vendégeként, így két mérkőzés után hibátlanul vezeti az F-csoportot.
febr. 24
14:38
F1: a Red Bull a Ferrari elé sorolja magát; a Mercedes altatást szimatol (She)
A Mercedes szakembereinek meggyőződése, hogy az önmagát egyelőre leíró Ferrari altatott az első teszthéten, a másik riválisnál, a Red Bullnál azonban úgy gondolják, valóban gondok lehetnek a maranellóiaknál, s jelenleg előttük járnak.
febr. 24
14:42
E-sport: hét játékkal indul az idei nemzeti bajnokság (She)
Az alapszakasszal március 2-án indul a második K&H magyar nemzeti e-sport-bajnokság, amelynek keretében a tavalyi öttel szemben idén már hét versenyszámban zajlanak a június végéig tartó küzdelmek. A legjobb versenyzők és csapatok között összesen 15 millió forint pénzdíjat osztanak ki.
febr. 24
14:54
Kézi: Balatonfüredről érkezik a szegedi akadémia új vezetője (She)
Július elsejétől Kárpáti Krisztián veszi át a Mol-Pick Szeged kézilabda-akadémiájának szakmai vezetését – tájékoztatott a klub hivatalos honlapján. A 36 éves tréner – aki az ifjúsági válogatott szövetségi edzője is – Balatonfüredről érkezik, ahol szintén az utánpótlásban dolgozott.
febr. 24
14:54
Ezzel emlékeznek Göröcs Jánosra az Újpest stadionjánál (Ripost)
A 81. életévében elhunyt Göröcs Jánosra gyertyagyújtással emlékeznek a Szusza Ferenc Stadionnál.
febr. 24
14:56
Leverkusen: három hónapra kidőlt a csapat kulcsembere (She)
Három hónap pihenőre kényszerül a Bayer Leverkusenben futballozó Kevin Volland – adta hírül a klub a hivatalos weboldalán.
febr. 24
15:00
Szombathely Város XVIII. Amatőr Alpesi Síbajnoksága (Síelők)
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a kelet-stájerországi Wenigzell síterepén kerül megrendezésre a szombathelyiek síversenye. Szombathely MJ város XVII. Amatőr Alpesi Síbajnoksága 2020. március 1-én, vasárnap 11 órakor kezdődik.
febr. 24
15:18
Gréti gyógyulását felgyorsítja a társaival való közös tréning (BorsOnline)
Két ujját összeragasztva beszáll már edzeni csapattársai közé Szentesen Gurisatti Gréta, aki nélkül – valljuk be – nem elég ütőképes Eb-bronzérmes vízilabda-válogatottunk válogatottunk.
febr. 24
15:24
La Liga: megvan a hétvégi Real–Barcelona játékvezetője (She)
Antonio Mateu Lahoz vezeti a vasárnap esti el Clásicót, azaz a Real Madrid–Barcelona összecsapást a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 26. fordulójában.
febr. 24
15:24
Ez az, amit nem kapsz meg az NB I-ben (888.hu)
Szombaton egy fél félidőben minden volt, ami csak kell egy BLSZ I-es bajnokin, utána pedig egy edzőmeccsel zártam keretbe 3,5 évet.
febr. 24
15:30
ilyet a Wwe-ben látni, pankrátormozdulattal küldte földre ellenfelét a focista (She)
Gyakorlatilag pankrátormozdulattal küldte földre a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Nimes labdarúgója, Anthony Briancon a Rennes tehetséges támadóját, Eduardo Camavingát. Briancon piros lapot kapott a szabálytalanságért, csapata pedig nem bírta tartani az emberhátrány miatt ráhelyezedő nyomást, és kikapott 2-1-re a Rennes otthoná
febr. 24
15:42
a Crvena zvezda szurkolói összehozták az év trollkodását (She)
Jó eséllyel pályáznak a Crvena zvezda szurkolói az év trollkodása címre: a belgrádi csapat drukkerei a Vojvodina elleni mérkőzésen a vendég szurkolók alá helyeztek hangszórókat, és amikor ők épp belekezdtek volna a skandálásba, felcsendült a Looney Tunes zenéje, ami mellett eltörpült a Vojvodina-szurkolók hangja.
febr. 24
15:48
Kézilabda - Újabb német klasszist igazolt a Ferencváros női csapata (Infostart)
A 26 éves Julia Behnke nyártól csatlakozik az együtteshez.
febr. 24
15:54
Tereprali: trükkös szakasz után Al-Attijah vezet, Szalay 9. (She)
Nasszer al-Attijah megnyugtató előnyt szerzett a katari világkupa-futam második napján – Szalay Balázsék öt helyet javítottak az összetettben, és kilencedikek.
febr. 24
15:57
Nagy bejelentés, német válogatott játékost igazolt a Fradi (Ripost)
A 2020/2021-es szezontól kezdve a Ferencváros női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a hetvenkilencszeres német válogatott beálló, Julia Behnke.
febr. 24
16:12
Bayern: Lothar Matthäus szerint Flickkel triplázhatnak a bajorok (She)
Akár a 2013-as, Jupp Heynckes vezette, triplázó Bayern München sikereit is megismételheti Hans-Dieter Flick irányításával a klub – véli a korábbi német világklasszis, Lothar Matthäus. Az edzői pályafutása során anno a magyar válogatottat is irányító szakember a Bayern–Chelsea Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő kapcsán mondta el a véleményét a két együtte
febr. 24
16:24
Heti program: hét közben Bl és El, hétvégén el Clásico! (She)
Az előttünk álló héten folytatódnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének küzdelmei: kedden a Chelsea a Bayern Münchent fogadja, a Barcelona pedig a Napolihoz látogat. Szerdán Real Madrid–Manchester City és Lyon–Juventus. Csütörtökön ezúttal is az Európa-ligáé a főszerep, pályán a Manchester United, az Arsenal és az Inter. Szombaton újabb NB I-es for
febr. 24
16:36
Hódeszka ob: Pátkai Marcell már 24 aranyéremnél tart (She)
Pátkai Marcell pályafutása 24. aranyérmét nyerte a hétvégén rendezett hódeszka országos bajnokságon.
febr. 24
17:00
Férfi kézi Eb: felújítják a debreceni Főnix Csarnokot (She)
A 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságra felújítják a debreceni Főnix Csarnokot.
febr. 24
17:02
Nhl: csoda a jégen, egy 42 éves pályamunkás lett a Carolina hőse (She)
Magyar idő szerint vasárnap hajnalban kisebbfajta csodának lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Toronto Maple Leafs–Carolina Hurricanes NHL-mérkőzésre, melyen egy 42 esztendős jégtisztító-autó sofőrje hőssé vált.
febr. 24
17:06
Kosár: mi legyen a továbbiakban Ivkovics kapitány sorsa? – szavazás (She)
A magyar férfi kosárlabda-válogatott az Európa-bajnoki címvédő Szlovénia után nagy bravúrral Ukrajnát is legyőzte az Eb-selejtezőben. Jelen állás szerint a Zaporizzsjában lejátszott találkozó volt az utolsó, amelyen Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány ült a csapat kispadján, miután a Kaposváron vállalt szakmai igazgatói tevékenysége miatt benyújto
febr. 24
17:06
A balmazújvárosi foci példája mutatja, mi történhet a magyar klubokkal, ha megszűnik a NER-pénzeső (444.hu)
A balmazújvárosi focit a semmire építették fe, jutatták fel az első osztályba, majd omlott össze pillanatok alatt, miközben a romok között a fideszes országgyűlési képviselő azt keresi, hogy mit lehet még elvinni.

Keresés