2010. július 1. csütörtök

júl. 1
5:23
Álvita és "holokauszt-kártya" a T. Házban (Népszava)
Az elszámoltatásról, illetve a holokausztról szóló vitába torkollott tegnap a parlamenti ülés, amelyen a Biszku Béláról szóló dokumentumfilm volt napirenden.
júl. 1
5:23
Húsz év a tudomány és az egészség szolgálatában (Népszava)
Tegnap ünnepelte alapításának 20. évfordulóját a Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológiai Intézete (2007-ben változott a neve Egészségügyi Centrumra).
júl. 1
5:23
Váltás az MTI-nél is: megvan a jelölt! (ATV)
Vince Mátyás helyére Belénessy Csaba kerülhet - tudta meg az atv.hu.
júl. 1
5:25
Többen beleírnának a médiatörvénybe (Népszava)
Újabb szervezet, a Magyar Média Kerekasztal csatlakozott azok népes táborához, akik szeretnének beleszólni, hogyan alakul a sajtó élete a jövőben. A több szakmai szervezetet és médiumot tömörítő csoport jelezte: ha már hétfőn elhalasztották a csomag egyes részeiről szóló szavazást, adjanak helyt a szakmai egyeztetésnek. Szalai Annamária, az ORTT Fidesz által delegált tagja jelezte: ősszel jön a…
júl. 1
5:27
Bakondi lesz a katasztrófavédelmi főigazgató (Népszava)
Ma több személycserét is bejelent Pintér Sándor belügyminiszter azon az állománygyűlésen, melyen a miniszterelnök is felszólal.
júl. 1
5:29
Magára szavazott Schmitt Pál? (Népszava)
"A nemzet és az ország vezetése nem önzőségről szól" - idézte Szent Istvánt kedden Schmitt Pál, miután kihirdették a titkos szavazás eredményét, mellyel az Országgyűlés őt választotta államfőnek.
júl. 1
5:39
Ki lesz június legszebbje? (Blikk)
BUDAPEST – Nem kell már sokáig izgulniuk júniusi címlaplányainknak, ugyanis hétfőre kiderül, hogy melyikük lesz Miss Blikk Június! A mai naptól él a szavazás, amely egészen vasárnapig tart.
júl. 1
5:39
Olcsóbb áram, drágább távhő - mi változik július 1-én? (Infostart)
Nő a távhő díja, de csökken az áram és a roaming ára július 1-én.
júl. 1
5:39
Az első jelentések 6,5-es erősségű földrengésről szólnak (168 Óra Online)
Erős, a Richter-skála szerinti 6,5-es erősségű földrengés rázta meg Mexikó déli részét szerdán – közölte az Egyesült Államok földtani intézete (USGS).
júl. 1
5:39
Forradalom: újraindulnak a magyar szellemvonatok (168 Óra Online)
Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter szerint teljesen komolyan kell venni azokat az ígéreteket, amely szerint a kormány lehetőség szerint visszaállítja a forgalmat a megszüntetésre ítélt vasútvonalakon. Békés megyei példák mutatják, hogy ezt az érintettek sem kérik feltétlenül, másrészt van szellemvonat utas nélkül.
júl. 1
5:39
Keserű ünnep (Népszava)
Mégse jó szám az a tizenhárom... Péntek tizenharmadikán nem szabad éhgyomorra tüsszögni, fekete macskát látni még úgyse. És mit szabad annak, aki tizenharmadik évfordulóját ünnepli?
júl. 1
5:39
Kicsit pihent a svájci frank (Népszava)
A kilenc napi vágta után szerdán némileg megpihent a svájci frank árfolyama, a forint csekély mértékű erősödése azonban aligha adhat okot optimizmusra.
júl. 1
5:41
"Egy kis mosolyt tettünk a hátizsákjukba" (Népszava)
Nem nagyon vártak a minisztérium felkérésére Zánkán: amikor a Gyermek- és Ifjúsági Centrumban hírül vették, hogy Borsodban árvíz tombol, azonnal döntöttek. Június elejétől hetente 100 gyermeket fogadnak és nyaraltatnak az árvíz sújtotta településekről. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium elhatározásával szinte egy időben készen álltak a szobák a bajba jutott gyerekek fogadására.
júl. 1
5:57
Öt év vita után indulhat a pornódomén (SG)
Egy merésznek tűnő javaslat, évekig elhúzódó vita, időnként meg-megújuló rohamok jellemezték az .xxx domén bevezetésének kérdését, amelybe nem egy esetben a politika is beleszólt, általában ellenérvekkel szolgálva az ötlettel szemben. Az ötlettel előálló cég készül a hatalmas bevétel megszerzésére, amelyből még adományozásra is futja majd - legalábbis terveik szerint.
júl. 1
5:57
Tudnivalók nyaralás előtt: hogyan használhatjuk a bankkártyát külföldön? (Infostart)
A bankkártyás vásárlás ma már a világ több mint 30 millió üzletében lehetséges, és a legtöbb helyen nagyon hasonló módon történik. Mégis, mivel minden országban más és más a fizetési környezet, a MasterCard összegyűjtött néhány hasznos információt azokról az országokról, ahová a legtöbbször utaznak nyaralni a magyarok.
júl. 1
5:57
Görögország nem eladó! (Népszava)
Cáfolta a görög szigetek eladásáról szóló híreket Jeorjiosz Petalotisz görög kormányszóvivő.
júl. 1
5:57
Kalmár István az APEH régi-új elnökhelyettese (Népszava)
Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke a tegnapi nappal Kalmár Istvánt nevezte ki az állami adóhatóság informatikai elnökhelyettesévé - tájékoztattak közleményben.
júl. 1
5:59
Hatalmasat kaszál az Apple az iPhone 4-en (SG)
Az iPhone 4 alkatrészei körülbelül 171 dollárba kerülnek az Apple-nek, ami azt jelenti, hogy a vállalat több, mint 61 százalékos haszonkulccsal dolgozik.
júl. 1
5:59
Már csak egy névvel adós Radicová (Népszava)
Iveta Radičová, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) miniszterelnök-jelöltje Ivan Gaąparovič köztársasági elnöknél tett látogatása során közölte, hogy pénteken hivatalosan is közzéteszi az új szlovák kabinet névsorát.
júl. 1
5:59
Döntött a kormány 16 pontról (Népszava)
Orbán Viktor 29 pontos akciótervéből a kormány tegnapi ülésén 16 kapcsán született döntés. Az 58 törvényi helyet és egy kormányrendeletet módosító csomagot, már e hét péntekén benyújtja a kormány az Országgyűlésnek.
júl. 1
6:09
Az agydaganat öt figyelmeztető jele (WebBeteg)
A rendkívül összetett és máig csak részben ismert szervünk ezernyi támadási felületet nyújthat a rákos daganat kialakulásához.
júl. 1
6:15
Mellár: További adócsökkentésre és a bürokrácia visszaszorítására van szükség (Infostart)
Jó első lépésnek tartja a Századvég Gazdaságkutató kutatási igazgatója az Orbán Viktor által hirdetett 29 pontos akciótervet. Mellár Tamás szerint ugyanakkor szükség lesz még további, a bürokráciát csökkentő és az adózást egyszerűsítő csomagokra is.
júl. 1
6:27
Megújult a magyar Wikipédia (prohardver)
Tegnap a magyar nyelvű oldalon is bevezették az angol felületen május közepén élesített átalakításokat.
júl. 1
6:33
Lecsapott a szárazföldre az Alex hurrikán (Infostart)
Tovább erősödött és elérte a szárazföldet, Mexikó északkeleti részét az Alex hurrikán, amelyet heves esőzések kísérnek. Az Alexnek a héten már volt egy halálos áldozata Oaxaca dél-mexikói szövetségi államban: egy 23 éves nőre rádőlt egy átázott fal.
júl. 1
6:33
A zenei élet sztárjai Győrött (Népszava)
Kocsis Zoltán zongoraművész, karnagy, Miklósa Erika operaénekes és Kovács János karnagy a következő évadban is fellép a Győri Filharmonikus Zenekarral a most záruló szezon közös fellépéseinek sikere nyomán - mondta a zenekar igazgatója a szerdai évadzáró sajtótájékoztatón.
júl. 1
6:33
Inog Kövér házelnöki széke? (hirado.hu)
Immár nem lehet biztosra venni, hogy a Fidesz választmányi elnöke örökli meg a Schmitt Pál köztársasági elnökké választásával megüresedett házelnöki széket. Kövér László ugyanis szembement Orbán Viktor miniszterelnökkel, amikor kétségbe vonta favoritjának alkalmasságát és kifogásolta előéletét, az államfői posztra pedig Áder Jánost javasolta. A Fideszben és a KDNP-ben ugyanakkor nem tudnak arról,…
júl. 1
6:33
Merre megy ma a forint és a BUX? (Portfolio)
Merre megy ma a BUX index? Mi lesz a forinttal? A piacnyitást megelőzően összegyűjtjük, hogy pénzügyekben jártas olvasóink hány százaléka fogad arra, hogy a mai kereskedés során a BUX index emelkedni...
júl. 1
6:33
Hogyan befolyásolja a nyelv a tudatunkat? (nyest.hu)
Az, hogy egy nyelvben milyen nemű egy főnév, nagyban meghatározza, milyen kép él bennünk az adott tárgyról vagy fogalomról. Nyelvi relativizmusról szóló sorozatunkat Lera Boroditsky kutatópszichológus elméletével folytatjuk.
júl. 1
6:35
Limlomvarázs (Népszava)
Aki látott valaha is kisgyereket játszani házi szeméttel, annak nem kell magyarázni, mi a gyermeki fantázia, s mi a gyermeki kreativitás.
júl. 1
6:35
Megnyesné Wittner a kommunista elit nyugdíját (hirado.hu)
Az 1956-os halálraítélt szerint elfogadhatatlan, hogy Biszku Béla egykori kommunista belügyminiszter nyugdíja meghaladja a 600 ezer forintot
júl. 1
6:51
Geszti Péter, az X-Faktor mentora: öt gyerekről gondoskodik (storyonline)
Nővére halála hirtelen négy gyerek pótapukájává tette Pétert. A testvérek azóta kirepültek, de a lelkiismeretes nagybácsi máig nem téveszti szem elől őket.
júl. 1
6:51
Ciki! Kilógott Jennifer Garner meztelen popója (MaHu)
Nem túl ízléses fotó került napvilágra a csinos színésznőről a minap - Vagy a kelleténél nagyobb méretet viselt Jennifer Garner, vagy elfelejtett egy övet rakni arra a nadrágra...
júl. 1
6:51
Személyes találkozóra hívta az izraeli kormányfő a palesztin elnököt (Infostart)
Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdán személyes találkozóra hívta a Palesztin Hatóság elnökét, Mahmúd Abbászt Jeruzsálembe. Közben az is kiderült, hogy Netanjahu megbízottja titkos tárgyalásokat folytatott Ahmet Davutoglu török külügyminiszterrel.
júl. 1
6:51
Ferencváros: Anthony Elding megérkezett, de máris távozna (NSO)
A Nemzeti Sport információi szerint Anthony Elding a jövőben nem kíván a Ferencvárosban szerepelni.
júl. 1
6:51
Megjelent a Nils első nagylemeze (Népszava)
"Mindenkivégez" címmel megjelent a budapesti Nils zenekar bemutatkozó nagylemeze.
júl. 1
6:51
Rettegj Raul, mert jön David Villa! (Népszava)
Újabb találatokat és továbbjutást ígér David Villa, a világbajnoki negyeddöntős spanyol labdarúgó-válogatott négygólos támadója, aki már csak két gólra van attól, hogy beérje a válogatottsági gólcsúcstartó Raúlt.
júl. 1
6:51
Kaltenbach megy, Kodelát küldik (hirado.hu)
Beadja lemondását a Független Rendészeti Panasztestület elnöke - értesült a Népszabadság. Kaltenbach Jenő ezzel azt akarja megelőzni, hogy a kormánypártok kétharmados többséggel eltávolítsák. A napilap szerint több jogvédő szervezet tiltakozni készül. A Népszava úgy tudja: a közlönykiadó éléről távozik Kodela László, és helyére Bártfai Béláné jön
júl. 1
6:51
Afganisztán: megtámadták a NATO-támaszpontot, de visszaverték a tálibokat + videó (ATV)
Reggel kezdték a támadást a tálibok.
júl. 1
6:53
Bécsben elköszöntek Harangozó Gyulától (Népszava)
A bécsi Volksoperben kedd este ünnepi koncerttel köszönt el az osztrák táncvilág Harangozó Gyulától, aki öt évig sikerrel vezette a Staatsoper és a Volksoper közös balett-társulatát.
júl. 1
6:53
A hollandok célja is az aranyérem (Népszava)
Hatalmas kihívásnak nevezte a brazilok elleni világbajnoki negyeddöntős összecsapást Bert van Marwijk, a hollandok kapitánya.
júl. 1
6:53
Megsarcolnák a közszolgák bánatpénzét is (hirado.hu)
Valamennyi közszolgálatban dolgozó végkielégítését, illetve a felmondási időre és a szabadságmegváltásra vonatkozó kifizetéseket is érinti a kormány azon intézkedése, miszerint 98 százalékos, rendkívüli személyi jövedelemadót vetnek ki - olvasható a Népszabadságban. Az intézkedés miatt az MKKSZ az Alkotmánybíróságra megy
júl. 1
6:57
Vizsgálják a kórházak vagyonvesztését (Privátbankár)
Nem engedélyezi a bezárt kórházak értékes bútorainak eladását az egészségügyi államtitkár - írja a csütörtöki Magyar Nemzet. Szócska Miklós vizsgálatot is indít annak tisztázására, hogy történt-e v...
júl. 1
6:57
Megválni kényszerülhet MKB-tulajdonrészétől a BEWAG P.S.K. (ProfitLine)
Az MKB-ból való kivonulást is előírhatja az Európai Bizottság az osztrák BAWAG számára az állami tőkeinjekció fejében bécsi hírügynökségi források szerint. (MTI)
júl. 1
7:09
A túl korán vagy túl későn kezdett szexuális élet ártalmas (MaHu)
Egy nemrég az 'American Journal of Public Health' című szaklapban publikált tanulmány szerint nagyobb az esélyük a későbbi egészségügyi problémák kialakulására azoknak, akik túl korán vagy túl későn kezdik szexuális életüket.
júl. 1
7:09
Csalódást okozhat a budapestieknek a parkolási szabályozás - lapszemle (Infostart)
Nem teremt "paradicsomi állapotokat" a ma életbe lépő az új fizetőparkolási rendszer Budapesten - írja a Népszabadság.
júl. 1
7:09
„A korrupció időnként a kisebbik rossz” (HVG)
„Magyarországon a korrupció nem a politikusok huncutsága, áthatja mindannyiunk életét” – állítja Szalai Ákos közgazdász. Ebből következik, hogy szerinte „néha jobb a korrupciót eltűrni, mint megszenvedni a korrupcióellenes harcban kitalált eszközöket”.
júl. 1
7:09
Vb 2010: meg akarták pofozni a nagyot hibázó mexikói védő mamáját (NSO)
Ricardo Osorio, a mexikói labdarúgó-válogatott védője elárulta, hogy az argentinok elleni dél-afrikai világbajnoki nyolcaddöntőn az ő hibája miatt kezet emeltek a mamájára a közép-amerikai együttes páholyában.
júl. 1
7:09
Bemutató: Audi A1 (Vezess)
A szaksajtó fanyaloghat, hogy ez csak egy Volkswagen Polo, átdizájnolva, kicsit drágábban adva. A vevőknek pont ilyen autó kellett az Auditól.
júl. 1
7:09
Csillaghullás Wimbledonban (Népszava)
Orosz kettős búcsúztatta a címvédő Williams-testvéreket a wimbledoni teniszbajnokság női párosversenyében.
júl. 1
7:09
Szabadság Érem Tony Blairnek (Népszava)
Idén Tony Blair kapja az 1989-ben alapított Szabadság Érmet.

Keresés