2009. január 8. csütörtök

jan. 8
14:24
Videó: botrány a lelátón egy török–izraeli kosármeccsen (She)
Mint arról már beszámoltunk, január 6-án félbeszakadt a Türk Telekom és az izraeli Bnei Hasaron közötti európai kupamérkőzés, mert a török szurkolók öklüket rázva fenyegették a vendégcsapat játékosait, és Izrael-ellenes jelmondatokat kiabáltak, tiltakozásul a Gázai övezet elleni offenzíva miatt. A videomegosztókra időközben felkerültek a botrány felvételei.
jan. 8
14:39
Férfi kézilabda: Hvidt 12 év légióskodás után hazatér (She)
Kasper Hvidt, a Barcelona dán kapusa 12 évnyi légióskodás után nyáron visszatér hazájába, és a következő szezontól az FCK Handbold csapatát erősíti.
jan. 8
14:57
Olaszország: másfél év börtönt kapott a volt Juve-főnök Moggi (She)
Tizennyolc hónapos letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság a Juventus labdarúgócsapatának volt főigazgatóját, Luciano Moggit.
jan. 8
15:51
Tenisz: Fernando Verdasco továbbjutott Brisbane-ben (She)
A spanyol Fernando Verdasco három szettben búcsúztatta a francia Florent Serrát a brisbane-i ATP-torna negyeddöntőjében. A viadal harmadik kiemeltje az első szettet ugyan elveszítette, ezután azonban már nem hibázott.
jan. 8
15:53
Videó: megharapta ellenfelét az Ottawa Senators hokisa (She)
Az NHL sztárja, Jarkko Ruutu az Ottawa Senators–Buffalo Sabres találkozón a vádak szerint a Sabres „rosszfiúja”, Andrew Peters kezébe harapott. Mint már írtunk róla, a történtek miatt a fegyelmi bizottság elé kell állnia a finn jégkorongozónak, bár azt állítja: semmi sem történt. „Az ujjai a szám előtt voltak, de nem haraptam meg” – nyilatkozta Ruutu.
jan. 8
15:55
Vitorlázás, Vendée Globe: az életmentő Riou is feladta (She)
A negyedik helyről feladni kényszerült a Vendée Globe föld körüli szóló vitorlásversenyt a francia Vincent Riou (PRB), aki kedden a Horn-fok közelében kimentette felborult hajójából honfitársát, Jean Le Camot (VM Matériaux).
jan. 8
16:09
Tenisz, Hopman-kupa: az oroszok megverték a franciákat, és döntősök (She)
Az orosz válogatott lesz a szlovák ellenfele a Hopman-kupán, miután 2–1-re nyert a franciák ellen.
jan. 8
16:27
Másfél éves börtönbüntetést kapott a Juventus volt vezetője (Infostart)
Tizennyolc hónapos börtönbüntetésre ítélte Luciano Moggit, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatóját egy római bíróság.
jan. 8
16:27
MTK: a paksi Pokorni után a jászberényi Hidvégi is érkezik (She)
Az MTK Budapest hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint a bajnoki címvédő kék-fehérek szóban megegyeztek a Paks U19-es válogatott kapusával, Pokorni Péterrel, és a Hungária körúton folytatja a Jászberény balhátvédje, Hidvégi Sándor is.
jan. 8
16:45
Kolozsvár: a cseh Ales Jindra lett a „Csefere” új vezetőedzője (She)
A cseh Ales Jindrát nevezték ki csütörtökön a román bajnoki címvédő kolozsvári CFR labdarúgócsapat új vezetőedzőjének. A 35 éves szakember korábban a cseh másodosztályban szereplő Victoria Plzen trénere volt, és mellette honfitársa, ifjabb Dusan Uhrin lesz a kolozsváriak új sporttanácsosa.
jan. 8
16:47
Románia: a CFR korábbi sikeredzője az arab világban folytatja (She)
Nem sokkal azután, hogy az Ales Jindra, Dusan Uhrin kettős átvette a román bajnoki címvédő kolozsvári labdarúgócsapat, a CFR Cluj irányítását, az együttest aranyéremig vezető, majd az ősszel menesztett román tréner, Ioan Andone is elhelyezkedett.
jan. 8
16:49
Alpesi sí: befejezte pályafutását a vb-ezüstérmes osztrák klasszis (She)
Befejezi pályafutását Christine Sponring, az osztrákok világbajnoki ezüstérmes alpesi síelője.
jan. 8
16:51
Manchester City: újabb visszautasított ajánlat Santa Cruzért (She)
Az angol Blackburn Rovers labdarúgócsapata visszautasította a Manchester City több mint 12 millió fontos, Roque Santa Cruzra tett ajánlatát.
jan. 8
17:39
Belgium: Juhászék négygólos veresége a harmadik ligás ellenféltől (She)
Csúnya vereségbe szaladt bele a felkészülsé legelején tartó belga listavezető, az Anderlecht.
jan. 8
17:41
Tenisz: Szávay Ágnes vereséggel kezdte a 2009-es szezont (She)
Szávay Ágnes háromszettes vereséget szenvedett Gisela Dulkótól a Hongkongban zajló JB Group Classic meghívásos tornán.
jan. 8
17:57
Tenisz: a világelső Nadal „olajra lépett” Monfils ellen Dohában (She)
A francia Gaël Monfils 6:4, 6:4-es győzelemmel búcsúztatta a világelső Rafael Nadalt a dohai ATP-tenisztorna negyeddöntőjében. A remekül szerváló, háromszor brékelő francia klasszis másfél óra alatt győzött.
jan. 8
17:59
Formula-1: a Honda tucatnyi ajánlat közül válogathat (She)
Nick Fry, a Honda Racing vezetője szerint tizenkét ajánlatot is mérlegelhetnek a Formula-1-es csapatra. Az istálló vezetése a „száguldó cirkuszból” való kivonulását december elején bejelentő Hondával közösen igyekszik megtalálni a legjobb megoldást a jövőre nézve.
jan. 8
18:33
Férfi kézilabda: győzelemmel kezdett a magyar válogatott (She)
A magyar válogatott győzelemmel kezdte a Csehországban zajló Új évi Kupát. Hajdu János csapata 16–16-os első félidő után a második játékrészben nyújtott jó teljesítményével 30–27-re verte meg a világbajnoki ezüstérmes Lengyelországot.
jan. 8
18:35
Spanyolország: Fabregas és Van Persie 50 milliót is ér a Barcának? (She)
A The Daily Star szerint a Barcelona idén nyáron kísérletet tesz az Arsenal ifjú sztárjainak megszerzésére: Cesc Fabregas és Robin van Persie érkezhet a katalánokhoz.
jan. 8
18:51
Bolton: az UEFA-kupa címvédőjéből erősít a Wanderers (She)
A Setanta Sports információi szerint a Bolton Wanderers labdarúgócsapata szerződteti Sebestien Puygreniert, az UEFA-kupa-győztes Zenit francia védőjét.
jan. 8
18:53
Dakar 2009: Dési 40. lett, al-Attijah megint szakaszt nyert (She)
A Dakar-rali hatodik szakaszán az egyetlen magyar motorosok között induló versenyző, Dési János a 40. helyen ért célba, így a 29. az összetettben. A szakaszt a francia Cyril Despres nyerte meg.
jan. 8
19:09
Sílövő Vk: izgalmas csatában az osztrák férfiak nyertek Oberhofban (She)
Tizenkét lőhiba ellenére is győzött az oberhofi sílövő Vk-viadalon az osztrák férfi váltó, méghozzá nagyon izgalmas küzdelemben.
jan. 8
19:24
Tenisz: Federer két játszmában lépett a négy közé Dohában (She)
Két játszmában, 6:2, 7:6-ra győzte le a második kiemelt svájci Roger Federer a német Philipp Kohlschreibert a dohai ATP-tenisztorna negyeddöntőjében. Federer, Gaël Monfils és Andy Roddick mellett már csak egy hely kiadó a négy között, ennek sorsa Andy Murray és Szerhij Sztahovszkij meccsén dől el.
jan. 8
19:42
Öböl-kupa: 19 perc alatt négyet, 90 alatt hatot vágtak a szaúdiak (She)
Hatalmas pofonba szaladt bele Jemen labdarúgó-válogatottja az Öböl-kupán, és a jemeniek még arra sem hivatkozhatnak, hogy Ali al-Alomqit a 70. percben kiállította a játékvezető – Szaúd-Arábia ugyanis 19 perc alatt elhúzott 4–0-ra… A szaúdiak végül 6–0-ra nyerték meg a mérkőzést, a Katar–EAE találkozón nem született gól.
jan. 8
20:00
NHL: kihirdették kelet és nyugat keretét az All Star-gálára (She)
Kihirdették az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) január 25-i, montreali All Star-gálájának csapatait.
jan. 8
20:02
Dakar 2009: Palikék feljöttek a 13. helyre összetettben (She)
A Palik László, Darázsi Gábor magyar autós egység a 34. helyen ért célba a Dakar-rali hatodik szakaszán, közvetlenül megelőzve a Szalay Balázs, Bunkoczi László párost.
jan. 8
20:36
Férfi kézilabda: a házigazda csehek legyőzték a szlovákokat (She)
A házigazda csehek győzelemmel kezdték az Új évi Kupát: a szlovákokat verték meg 26–22-re Plzenben.
jan. 8
20:54
Olaszország: Moggi mégsem kerül börtönbe, felfüggesztettet kapott (She)
A korábbi hírekkel ellentétben Luciano Mogginak, a Juventus volt főigazgatójának mégsem kell börtönbe vonulnia, miután a 18 hónapos börtönbüntetését felfüggesztette a római bíróság.
jan. 8
21:12
Magyar válogatott: együtt az U17-es és U19-es nemzeti csapat (She)
Közel félszáz játékos részvételével csütörtök este elkezdődött az Európa-bajnoki selejtezőtornákra készülő U17-es és U19-es magyar labdarúgó-válogatott edzőtábora. A futballisták a Budapest Szállóban találkoztak.
jan. 8
21:48
NHL: Staal hosszabbított, még négy évet játszik Pittsburghben (She)
16 millió dolláros, négy évre szóló szerződést kötött Jordan Staal a Pittburgh Penguins együttesével.
jan. 8
22:24
West Ham: Zola megpróbálja a csapatnál tartani Bellamyt és Parkert (She)
Gianfranco Zola, a csapat menedzsere szerint Craig Bellamy és Scott Parker is sokkal jobb játékossá válhat, ha marad a West Ham Unitednél.
jan. 8
23:00
Tenisz: Andy Murray is bejutott a legjobb négy közé (She)
Az ukrán Szerhij Sztahovszki elleni győzelmével a brit Andy Murray bejutott a legjobb négy közé a dohai ATP-tenisztornán.
jan. 8
23:02
Király-kupa: Vadócz Krisztián gólpasszt adott a Bilbao ellen (She)
Az Osasuna 1–1-es döntetlent játszott hazai pályán az Athletic Bilbao ellen a spanyol Király-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Az Osasuna magyar légiósa, Vadócz Krisztián végigjátszotta a mérkőzést, és gólpasszt adott Walter Pandianinak.
jan. 8
23:54
Dakar 2009: Szallerék a 16. lettek, 11.-ek összetettben (She)
A Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor alkotta magyar egység a 16. helyen ért célba a kamionosok között a Dakar-rali hatodik szakaszán.

Keresés