2014. június 10. kedd

jún. 10
0:03
PL: 16 év után újra a fő riválistól igazolt a Newcastle (She)
A Newcastle United labdarúgócsapata szerződtette Jack Colbacket a Sunderlandtől. A 24 éves középpályásnak lejárt a kontraktusa a „fekete macskáknál”, és hosszú távra kötelezte el magát a „szarkákhoz”.
jún. 10
0:39
Öregfiúk: az FTC elleni győzelemmel ünnepelt az Újpest (She)
Az Újpest öregfiúkcsapata 12 pontos előnnyel nyerte meg a labdarúgók budapesti kiemelt bajnokságát, miután az utolsó fordulóban 4–1-re győzött az előző szezon bajnoka, a Ferencváros vendégeként.
jún. 10
1:15
Vb 2014: négygólos sikerrel hangoltak a bosnyákok (She)
A világbajnokságra készülő Bosznia-Hercegovina labdarúgó-válogatottja utolsó felkészülési mérkőzésén 5–1-re legyőzte a Santos U21-es gárdáját Brazíliában.
jún. 10
5:27
Nem rúgják a bőrt a világbajnokságon! (Infostart)
A két és fél éven át fejlesztett, Brazucának nevezett labda lesz a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság hivatalos játékszere, amely minden bizonnyal a legszínesebb a vb-k történetében.
jún. 10
6:21
Nem a 10 millió dolláros kupát kapja majd a labdarúgó világbajnok (Infostart)
A csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság résztvevői egy 36 centiméter magas, 4970 gramm súlyú serlegért csatáznak.
jún. 10
6:57
NHL: New York-i győzelmével a végső siker küszöbén a Kings (She)
A vendég Los Angeles Kings 3–0-ra nyert New York Rangers ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Stanley-kupa döntőjének harmadik mérkőzésén, így 3–0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. Jonathan Quick 32 védéssel járult hozzá a sikerhez. A következő felvonást magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik ugyancsak New Yorkban.
jún. 10
7:33
Vb 2014: Ghána nyert, de egyik támadója kidőlt (She)
A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra készülő Ghána utolsó felkészülési mérkőzésén 4–0-ra nyert Miamiban Dél-Korea ellen, de már a találkozó elején elveszítette egyik támadóját, Abdul Majeed Warist, aki combsérülést szenvedett, és kétségessé vált a szereplése az Egyesült Államok elleni nyitányon. Ami megnyugtató lehet az afrikaiaknak, hogy a helyére beállt Jordan Ayew triplázni tudott.
jún. 10
7:51
Vb 2014: az igazi kupa 10 milliót ér, másolatot kap a bajnok (She)
A csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokság résztvevői egy 36 centiméter magas, 4970 gramm súlyú serlegért csatáznak.
jún. 10
7:53
Vb 2014: Susic nem akarja Besicet feláldozni Messi miatt (She)
Taktikai elképzeléseibe engedett bepillantást a brazíliai labdarúgó-világbajnokság rajtjára készülő bosnyák szövetségi kapitány, Safet Susic, amikor a Twitteren tett bejegyzésben elárulta: egyelőre nem gondol arra, hogy a ferencvárosiak légiósát, Muhamed Besicet kizárólag Lionel Messi semlegesítésével bízza meg az Argentína elleni csoportmeccsen.
jún. 10
8:27
Ezzel lehet labdarúgó világbajnokságot nyerni (Infostart)
Berkes István ortopéd sportorvos, egyetemi tanár szerint kulcskérdés a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodás, a megfelelő felkészítés, a játékosok csúcsformában tartása a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 10
8:45
NB I: szlovák és orosz csapatokkal is játszik a Haladás (She)
Hat felkészülési mérkőzést már lekötött a nyári időszakra a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A szombathelyiek június 18-án kezdik el a felkészülést, amely során szlovák és orosz csapatokkal is megmérkőznek, a ZTE és a Szolnok elleni találkozó még kérdéses – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.
jún. 10
8:45
Kórházban kezelik a szövetségi kapitányt (Metropol)
Pintér Attila távollétében győzelemmel búcsúzott a Puskás-stadiontól a válogatott.
jún. 10
8:47
Videó: a félpucér C. Ronaldo és a fodrász Neymar megmenti a focit (She)
Elkészült az egyik legnagyobb sportszergyártó cég, a Nike háromrészes animációs sorozatának utolsó epizódja. A kisfilmeben Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Franck Ribéry, David Luiz, Neymar, Wayne Rooney, Andrés Iniesta és Tim Howard feladata, hogy megmentsék a labdarúgást az elgépiesedett klónjátékosoktól.
jún. 10
8:49
Átigazolások: korábbi chelsea-s Villa csapatánál és a Villánál (She)
Kétéves szerződést köt az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Aston Villával a Chelsea és a Liverpool korábbi középpályása, Joe Cole, ha sikeresen átesik a rá váró orvosi vizsgálatokon. A volt angol válogatott játékos ingyen vált klubot, miután a West Ham United nem hosszabbította meg a nyáron lejáró megállapodását.
jún. 10
9:03
Kemény Dénes az InfoRádióban focizik minden nap (Infostart)
Az Európán túli világbajnokságoknak többnyire nem európai győztese szokott lenni, és most a házigazda brazil labdarúgó-válogatott mellett Argentína és Uruguay is esélyes lehet a végső győzelemre - mondta Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, aki a labdarúgó világbajnokság minden napján értékeli az előző napi mérkőzéseket az InfoRádióban.
jún. 10
9:03
Videó: C. Ronaldo csel helyett szambázni kezdett az edzésen (She)
Szombaton már társaival edzett Cristiano Ronaldo. A labdarúgó-világbajnokságra az Egyesült Államokban készülő portugál válogatott sztárja nagyon jó hangulatban tért vissza a pályára. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az egyik gyakorlatnál ahelyett, hogy cselezett volna, inkább szambázni kezdett. Íme!
jún. 10
9:21
Vb 2014: vízi sport közben sérültek meg Van Persie-ék (She)
Bizarr módon sérült meg a brazíliai világbajnokságra készülő holland labdarúgó-válogatott két tagja, Robin van Persie és Daryl Janmaat, akik a kitesurf nevű extrém vízi sport kipróbálása közben szenvedtek könnyebb sérüléseket.
jún. 10
9:39
Vb 2014: extrém sportolóval ütköztek Van Persie-ék (She)
Robin van Persie és Daryl Janmaat, a holland labdarúgó-válogatott két játékosa apróbb sérüléseket szenvedett, amikor egy kitesurf-ös fellökte őket az egyik riói strandon.
jún. 10
9:39
NHL: A végső siker küszöbén a Los Angeles Kings (Agroinform)
A LA Kings 3-0-ra nyert New York Rangers ellen, így 3-0-ra vezet az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban.
jún. 10
9:41
Real: az Arsenal lemondott Casillasról, de Moratát vinné (She)
Angol sajtóhírek szerint az Arsenal labdarúgócsapata lemondott Iker Casillas megszerzéséről, viszont a Real Madrid másik labdarúgójáért, a nyári átigazolási piacon igen kapósnak ígérkező Álvaró Moratáért harcba száll a többi kérővel.
jún. 10
9:43
Vb 2014: végül csak kizsarolták a több pénzt Eto’óék (She)
Valószínűleg sokak számára már nem is volt meglepő, hogy Kamerunban ismét a bónuszokkal kapcsolatos viták okoznak gondot egy világverseny előtt. Mint korábban beszámoltunk róla, a játékosok nemes egyszerűséggel azt mondták, nem mennek sehová, mert keveslik a fejenként 104 ezer dolláros (23.2 millió forintos) alapösszeget. Ahogy az lenni szokott, a csapat végül megegyezett a szövetséggel, így…
jún. 10
9:45
Videó: vetkőzzek? - íme, Dzsudzsák csokornyakkendős oldala! (She)
Háromszoros magyar, egyszeres holland bajnok, emellett szuperkupa-győzelmek és jó néhány elismerés sorakozik Dzsudzsák Balázs, azaz a Dinamo Moszkva szélsőjének neve mellett.  Így nem csoda, hogy az egyik legkapósabb magyar labdarúgót számos lap felkeresi egy-egy fotózásra, ha itthon tartózkodik.
jún. 10
9:47
FTC: Izgalmasabb az ajánlatuk, mint az ausztrál - Lauth (She)
A német Benjamin Lauth (32) a Bildnek adott nyilatkozatában elismerte, hogy ajánlatot kapott a Ferencváros labdarúgócsapatától, amely lehetőséget sokkal izgalmasabbnak és érdekesebbnek tartja, mint egy ausztrál kalandot Brisbane-ben.
jún. 10
9:57
Elválnak Dombi Rudolf és Kökény Roland útjai (Infostart)
Felbomlik a Dombi Rudolf, Kökény Roland olimpiai bajnok kajakpáros.
jún. 10
9:57
Férfi vízi: a „magyaros” csapat lett a francia bajnok (She)
A két magyarral, Jászberényi Gáborral és Heinrich Dáviddal felálló Montpellier lett a francia férfi vízilabda-bajnokság győztese, miután a hazai pályán rendezett négyes döntőben előbb a Sete (11–4), majd a Marseille (13–13, ötméteresekkel) ellen nyert. Jászberényi zsinórban negyedszer lett a bajnokság legjobb kapusa.
jún. 10
9:59
Férfi kézilabda vb-selejtező - Kérdéses Gulyás szereplése (Infostart)
Ujjsérülés miatt kérdéses Gulyás Péter szereplése a szlovénok elleni vasárnapi világbajnoki selejtezőn, de rajta kívül másik három játékos is sérüléssel bajlódik a férfi kézilabda-válogatottban. Szalafai Gábor utólag bekerült a keretbe.
jún. 10
9:59
Kajak-kenu: elválnak Dombi Rudolf és Kökény Roland útjai (She)
Felbomlik a Dombi Rudolf, Kökény Roland olimpiai bajnok kajakpáros, mindketten más egységben folytatják a versenyzést – amint arról Szilárdi Katalin, a bajnokpár eddigi edzője nyilatkozott a jochapress.hu oldalnak.
jún. 10
10:15
Gerincsérülést szenvedett az olimpiai bajnok úszónő (Infostart)
Balesetben gerincsérülést szenvedett Amy Van Dyken hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszónő.
jún. 10
10:15
Vb 2014: újabb haláleset; felfüggesztették a sztrájkot (She)
A Sao Pauló-i metró dolgozói felfüggesztették a sztrájkot, de mivel béremelési kérelmük süket fülekre talált, a világbajnokság nyitó napján ismét a munkabeszüntetés mellett dönthetnek. A brazíliai nagyvárossal kapcsolatos hír, hogy egy metróvonal építése során egy munkás életét vesztette.
jún. 10
10:17
Vb 2014: a csúcsforma fenntartása dönthet az extrém körülmények között (She)
Berkes István ortopéd sportorvos, egyetemi tanár szerint kulcskérdés a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodás, a megfelelő felkészítés, a játékosok csúcsformában tartása a csütörtökön kezdődő brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.
jún. 10
10:34
Férfi vízilabda: Világliga-főpróbát tart a Benedek-csapat (Agroinform)
Tizennégy játékos utazik Rómába, az olaszok elleni felkészülési mérkőzésre.
jún. 10
10:51
Jégkorong: bővült a kanadai légió Miskolcon (She)
Újabb kanadai csatár kötelezte el magát a Miskolci Jegesmedvék férfi jégkorongcsapatához. A most 26 éves Keegan Dansereau a legutóbbi két szezont a svéd harmadosztályban töltötte – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.
jún. 10
10:51
VB 2014: Amiről beszélni fogunk a vb alatt (Agroinform)
Bénázó angolok, kirakott csöcsök, benézett gólok, tüntetések és zavargások - a közelgő vb elengedhetetlen kellékei?
jún. 10
10:53
Úszás: quaddal bukott az olimpiai bajnok, megsérült a gerince (She)
Balesetben gerincsérülést szenvedett Amy Van Dyken hatszoros olimpiai bajnok amerikai úszónő. A 41 éves Van Dyken még péntek este bukott a quadjával.
jún. 10
10:55
Videó: a ghánai hős kíméletlenül nekiment csapattársának (She)
A ghánai labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Dél-Koreát felkészülési mérkőzésen. Az afrikaiak hőse a Sochaux légiósa, Jordan Ayew volt, aki mesterhármast ért el. Érdekesség, hogy a csatárnak már a 6. percben pályára kellett lépnie Abdul Majeed Waris sérülése miatt, majd rögtön megszerezte a vezetést csapatának. Ayewet a 27. percben majdnem le kellett cserélni, mert véletlenül egymásnak futottak…
jún. 10
11:09
Vb 2014: az argentin kapitány Besicéktől tart a legkevésbé (She)
A bosnyákokkal, a nigériaiakkal és az irániakkal azonos világbajnoki csoportban szereplő argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Alejandro Sabella legutóbbi nyilatkozatából az szűrhető le, hogy a Ferencváros légiósát, Muhamed Besicet is soraiban tudó európai válogatottól tart a legkevésbé a csoportküzdelmek során.
jún. 10
11:27
FTC: az elnök lassan lemond Radó megszerzéséről (She)
Egyelőre nem kapott választ a Radó Andrásért tett ajánlatára a Ferencváros labdarúgócsapata a szintén élvonalbeli Haladástól. Ezt Kubatov Gábor ferencvárosi klubelnök árulta el a Facebook-oldalán, ahol a klub szurkolóival folytatott kommunikációban azt is elmondta: ő lassan már le is mond a támadóról.
jún. 10
11:27
Elválnak Dombi Rudolf és Kökény Roland útjai (Metropol)
A fejlemény a páros eddigi edzője szerint nem egyik napról a másikra jött létre.
jún. 10
11:45
Vb 2014: Mourinho hallgatott a nejére, nem lett angol kapitány (She)
Semmit sem ér készülni, külön edzeni a tizenegyesrúgásokra, vagy elemezni az ellenfél büntetőit – véli José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának portugál trénere, aki újságíróknak arról is beszélt: jó döntés volt hét éve, hogy nem lett angol szövetségi kapitány.
jún. 10
11:47
Vb 2014: vegyi támadásra is felkészültek Brazíliában - fotók (She)
A szervezők próbálnak minden eshetőségre felkészülni: hétfőn, három nappal a brazíliai labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt a vegyi és sugárfegyverekkel végrehajtott terrortámadás elleni védekezést szimulálták egy biztonsági gyakorlaton a brazíliavárosi Nemzeti Stadionnál. Tekintsék meg fotókon!
jún. 10
11:49
NB III: távozik a Gyula edzője, hazatér Romániába (She)
Az NB III Középcsoportjának 7. helyén végzett a Gyulai Termál FC, de a sikeres szezon ellenére az eddigi tréner, Popovics Pál távozik a klubtól – számolt be róla a fociakobon.hu.
jún. 10
11:51
Videó: az angol csatárok különleges leckéje Brazíliában (She)
Úgy látszik, a keddi nap a táncról szól a labdarúgó-világbajnokságra készülő válogatottaknál. Korábban már megmutattuk Cristiano Ronaldo szambaleckéjét, ezúttal pedig jöjjenek az angolok, akik capoeira-órát vettek a brazil profiktól. Daniel Sturridge és Danny Welbeck néhány mozdulatát még meg is tapsolták.
jún. 10
12:21
Brazil-argentin vb-döntőt és hazai győzelmet vizionál Dani Alves (Infostart)
Dani Alves, a brazil labdarúgó-válogatott védője a világbajnokság döntőjében szeretne találkozni barcelonai klubtársával, az argentin Lionel Messivel.
jún. 10
12:21
Vb 2014: a franciák, az uruk és az argentinok is megérkeztek (She)
Többek között az argentin, a francia és az uruguayi labdarúgó-válogatott is megérkezett a két nap múlva kezdődő világbajnokság helyszínére, Brazíliába.
jún. 10
12:21
Újabb kanadai hokis Miskolcon (Metropol)
Keegan Dansereau személyében újabb kanadai jégkorongozó érkezik a Miskolci Jegesmedvékhez.
jún. 10
12:21
VB 2014: A csúcsforma elérése kész művészet - így látja a sportorvos (Agroinform)
A siker kulcsa az egyetemi tanár szerint a helyi viszonyokhoz való alkalmazkodás és a megfelelő felkészítés.
jún. 10
12:23
Légiósok: Király szerint Lauth nagyon jó fogás lenne a Fradinak (She)
Két évet még mindenképpen védene az 1860 Münchennél, aztán pedig a Haladásban fejezné be Király Gábor, aki a válogatott számára is készenlétben áll, müncheni játékostársát, a Ferencváros kiszemeltjét pedig erősen ajánlja a zöld-fehéreknek a meccseket eldöntő képességei miatt. A 90-szeres válogatott futballkapus a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: új edzője, Ricardo Moniz egy kész…
jún. 10
12:25
Vb 2014: még dolgoznak a nyitó mérkőzés helyszínén (She)
Az utolsó pillanatokig dolgoznak a labdarúgó-világbajnokság nyitó mérkőzésének helyszínén, a Sao Pauló-i Corinthians Arénában.
jún. 10
12:27
Kajak-kenu: A bizalom elveszett - Dombi a szakításról (She)
Amint arról korábban már beszámoltunk: külön utakon folytatja a pályafutását Dombi Rudolf és Kökény Roland. Olimpiai bajnok kajakpárosunk tagjai a nem túl jól sikerült szegedi világkupa, valamint a gyengén sikerült válogatót követően döntöttek a váltás mellett. Az egység sztrókja, Dombi Rudolf a Nemzeti Sportnak elmondta: igazából még egymással sem beszélték meg, hogy az útjaik elválnak.
jún. 10
12:29
Vb 2014: Alves a döntőben szeretne találkozni Messivel (She)
Dani Alves, a brazil labdarúgó-válogatott védője a világbajnokság döntőjében szeretne találkozni barcelonai klubtársával, az argentin Lionel Messivel.

Keresés