2019. december 4. szerda

dec. 4
12:51
Női kézi-vb: francia–dán ki-ki meccs lesz a B-csoportban (She)
Dánia 24–18-ra legyőzte Brazíliát a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság szerdai játéknapján, és mivel Franciaország is legyűrte az eddig hibátlan Németországot (27–25), a B-csoport harmadik továbbjutó helyről a pénteki dán–francia mérkőzés dönt. Németország és a szerdán Ausztráliát magabiztosan legyőző Dél-Korea középdöntőbeli szereplése
dec. 4
12:57
Hoztuk a kötelezőt Szenegál ellen (Azenpenzem)
Szenegál elleni győzelemmel hangolt a magyar válogatott a Románia elleni pénteki élethalálharca a Japánban zajló női kézilabda világbajnokságon.
dec. 4
13:09
Tokió 2020: hivatalos a szapporói helyszín és az időpontok (She)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán elfogadta a tokiói olimpia szapporói atlétikai versenyeinek helyszínét és időpontjait.
dec. 4
13:15
Eb 2020: Goretzka nem érti, hogy lehetett ilyen a sorsolás (She)
A német válogatott labdarúgója, Leon Goretzka kritizálta a jövő évi, több országban – így Magyarországon is – rendezendő Európa-bajnokság sorsolási rendszerét.
dec. 4
13:21
Kézi-vb: Könnyebb győzelmet arattunk, mint gondoltam – Rasmussen (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar női kézilabda-válogatott magabiztos, 10 gólos győzelmet aratott Szenegál felett a világbajnokságon. Az összecsapást követően a szövetségi kapitány, Kim Rasmussen elmondta, könnyebben nyertünk, mint azt gondolta, míg a játékosok a támadójáték feljavulását emelték ki.
dec. 4
13:21
Győzött a magyar csapat a vb-n, sorsdöntő meccs jön a románok ellen (Ripost)
A magyar női kézilabda-válogatott Szenegál ellen megszerezte a második győzelmét a Japánban zajló világbajnokság csoportkörében.
dec. 4
13:33
Tokió 2020: a fukusimai sugárzás miatt aggódnak (She)
Az olimpiai lángváltó fukusimai rajtjánál tapasztalható magas sugárzásra hívta fel a figyelmet a Greenpeace.
dec. 4
13:35
A kapitány szerint Hosszú Katinkának korlátlan hitele van (She)
Habár szerdán Glasgow-ban elkezdődött a rövid pályás Eb, a szövetségi kapitány szerint már minden Tokió körül forog az úszóknál is.
dec. 4
13:37
Nb Ii: megvan Tóth Miklós utódja a Haladásnál (She)
A labdarúgó NB II-es Szombathelyi Haladás a hivatalos honlapján bejelentette, Séllei Árpád lett a futballklub ügyvezető igazgatója.
dec. 4
13:39
Guardiola elfelejtette, melyik csapatot irányítja (She)
Kissé összezavarodott a Burnley elleni diadal (1–4) utáni sajtótájékoztatóján a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola. A 48 éves szakember korábbi csapatát, a Bayern Münchent említette az angol klub helyett.
dec. 4
13:51
Rövid pályás úszó Eb: Hosszú és Jakabos nagy fölénnyel döntős (She)
A glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság első napján Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna óriási fölénnyel jutott döntőbe 400 méter vegyesen, és ugyancsak készülhet az esti finálékra 400 méter gyorson Holló Balázs, 200 méter háton Telegdy Ádám, valamint a férfi 4x50 méteres gyorsváltó.
dec. 4
13:57
Rp. úszó Eb: Hosszú és Jakabos nagy fölénnyel döntős (She)
A glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság első napján Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna óriási fölénnyel jutott döntőbe 400 méter vegyesen, és ugyancsak készülhet az esti finálékra 400 méter gyorson Holló Balázs, 200 méter háton Telegdy Ádám, valamint a férfi 4x50 méteres gyorsváltó.
dec. 4
14:03
Megvan a kötelező, pénteken a továbbjutás a tét a kézi-vébén (Infostart)
A magyar női kézilabda-válogatott 30-20-ra legyőzte Szenegál csapatát a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai játéknapján, a csoportkör negyedik fordulójában.
dec. 4
14:03
Magyar Kupa: kiejtette az Nb Iii-as Pécs a Kisvárdát (She)
Kiejtette a Magyar Kupából a Kisvárdát az NB III-as Pécsi MFC, amely 1–0-ra legyőzte az élvonalbeli gárdát, így bejutott a legjobb 16 csapat közé. Az első osztályú csapatok közül a Budapest Honvéd, a ZTE FC, a Paks és a Puskás Akadémia is továbbjutott.
dec. 4
14:27
Lesen vagyunk: már nem minden arany fénylik – podcast (She)
Kiosztották az Aranylabdát, most is nyerhetett volna más, de megint a nagy kettős egyik tagja, ezúttal Lionel Messi vitte el a pálmát. Van-e értelme az ilyen voksolásoknak? Illetve jó döntés-e José Mourinho londoni kinevezése? Moncz Attila (Sport Tv) és Szeli Mátyás (Nemzeti Sport) ezeket mind jól átbeszélte a Lesen vagyunk legújabb kiadásában, mik
dec. 4
14:29
Fifa: idén 195 milliárdot kasszíroztak a játékosügynökök (She)
Minden eddiginél több pénzt kerestek idén a játékosügynökök a labdarúgásban.
dec. 4
14:33
Rövidpályás úszó-Eb: cél az ezredik magyar érem (Infostart)
Szerdától vasárnap estig Glasgow-ban rendezik az úszók rövidpályás Európa-bajnokságát. A magyar csapatból néhány klasszis hiányzik, de több számban így is érem várható Hosszú Katinkáéktól.
dec. 4
14:45
Dráma: nyert két aranyérmet, közvetlenül azután megtudta, hogy meghalt az apja (SzMo)
Csak az érmek átadása után mondták el a borzalmas hírt az indonéz sportolónak.
dec. 4
14:51
Rasmussen: egyáltalán nem volt könnyű a meccs (Infostart)
Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa hozzátett Szenegál 30-20-as legyőzéséhez a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság szerdai játéknapján, a csoportkör negyedik fordulójában.
dec. 4
14:54
Hóhelyzet: három mérkőzés is elmarad a Magyar Kupában (ATV)
A Vác-Újpest és az Ózd-Kaposvár mérkőzés mellett a Dorog-Debrecen találkozó is elmarad szerdán a labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában.
dec. 4
15:15
Real: „Igent mondtam, de nem tudtam, mi van a szerződésben” (She)
Keylor Navas bepillantást engedett a gondolataiba abból az időszakból, amikor a Real Madrid hívta. A királyiak korábbi, a PSG jelenlegi kapusa nagyon megörült, amikor Madridból hívták.
dec. 4
15:27
F1: Mercedes-elsőséggel és Ferrari-balesettel ért véget az abu-dzabi teszt (She)
George Russell volt a leggyorsabb az F1-es Abu-dzabi GP-t követő kétnapos teszt második napján. A Williams versenyzője a Mercedest vihette pályára szerdán, és Valtteri Bottas keddi elsősége után az élen is tartotta a W10-est. Russell mögött Charles Leclerc zárta a tesztnapot, a monacói pilóta után azonban a piros zászlót is lengetni kellett, ugyani
dec. 4
15:33
Nfl: idény vége? Hétfő? Messzi passzok? Szoros meccsek? Wilson! (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójában Lamar Jackson és Russell Wilson is újabb lépést tett az MVP-cím megkaparintása felé, a Seahawks újabb szoros meccset nyert meg, a Chargers újabbat veszített el. A Brownsnak továbbra sem megy Pittsburghben és gyakorlatilag lemondhat a rájátszásról. Az új forduló előtti tippek ezút
dec. 4
15:45
Pl: egészen egyszerű oka volt Mourinho egyik fura manchesteri döntésének (She)
„Azt sem tudom, hogyan kell vasalni” – árulta el José Mourinho a Manchester United–Tottenham mérkőzés előtt. A portugál menedzser biztosan jobban bánik a játékosokkal, mint a konyhai eszközökkel, saját állítása szerint maximum egy tükörtojást tud összedobni. Hogy ez hogy jön a rangadó elé? Manchesteri regnálása alatt mindvégig egy szállodában élt,
dec. 4
15:51
Arsenal: „Számíthat rám” – Wenger üzent Ljungbergnek (She)
Az Arsenal korábbi menedzsere, Arsene Wenger is elmondta véleményét korábbi játékosa, Freddie Ljungberg (egyelőre átmeneti) kinevezéséről. A franciát a Sky Sports kapta mikrofonvégre – Wenger elmondta, bármikor szívesen áll az ifjú szakember rendelkezésére.
dec. 4
15:57
Még pattog a labda a hét völgyben (Azenpenzem)
A szabályok sorozatos megsértése miatt a Magyar Labdarúgó-szövetség a múlt héten kizárta az ózdi csapatot a bajnokságból. A történet azonban ezzel nem ér véget.
dec. 4
16:09
Pl: egészen egyszerű oka volt Mourinho egyik fura manchesteri döntésének (She)
„Azt sem tudom, hogyan kell vasalni” – árulta el José Mourinho a Manchester United–Tottenham mérkőzés előtt. A portugál menedzser biztosan jobban bánik a játékosokkal, mint a konyhai eszközökkel, saját állítása szerint maximum egy tükörtojást tud összedobni. Hogy ez hogy jön a rangadó elé? Manchesteri regnálása alatt mindvégig egy szállodában élt,
dec. 4
16:11
Bayern München: kisfia született David Alabának (She)
Megszületett az első gyereke David Alabának, a Bayern München osztrák labdarúgójának.
dec. 4
16:13
Uefa: az Eb-pótselejtezőben és a vb-selejtezőben jön a Var (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség nyoni konferenciáján bejelentették, hogy a márciusi Eb-pótselejtezőben és a 2022-es világbajnokság európai selejtezősorozatában is használni fogják a videobírót.
dec. 4
16:15
Nl: papíron a B-liga második leggyengébb csapata lesz Magyarország (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette a 2020–2021-es Nemzetek Ligája divízióbeosztását: a magyar labdarúgó-válogatott B-ligás, de ott negyedik kalapos lett. Marco Rossi csapatára akár egy Ausztria, Szerbia, Szlovákia trió is várhat a csoportban.
dec. 4
16:15
Vb 2022: változik az európai selejtezők lebonyolítása (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága szerdai ülésén arról döntött, hogy megváltoztatja a 2022-es világbajnoki selejtezők lebonyolítását – olvasható az UEFA hivatalos oldalán.
dec. 4
16:33
Eurofutball: Marozsán Dzsenifer a Real Madridot választaná (She)
A magyar származású, német válogatott Marozsán Dzsenifert sem hagyja hidegen a Real Madrid felbukkanása a női labdarúgás világában.
dec. 4
17:09
Patinás futballcsapatot vehet a Louis Vuitton tulajdonosa (Infostart)
Nem várt helyről kaphat nagy segítséget az AC Milan. Az utóbbi években közel sem a hagyományaihoz méltón szereplő klub bőkezű támogatóra lelhet.
dec. 4
17:09
Női foci: bevezetik a csoportkört a Bajnokok Ligájában (She)
A 2021–2022-es idénytől kezdődően változik a női labdarúgó Bajnokok Ligája lebonyolítása, amelyben az eddigi egyenes kiesés rendszer helyett bevezetik a csoportkört.
dec. 4
17:15
Vívás: Pápai Zoé korosztályos Eb-dobogóról álmodozik (She)
Az UTE kardvívója, Pápai Zoé remek heteket tudhat maga mögött: a bukaresti és az eislingeni kadét európai körversenyen is jól szerepelt: előbbit megnyerte, utóbbin pedig a második helyen zárt. A viadalokon történtekről és az új évadbeli céljairól beszélgettünk vele.
dec. 4
17:27
Mk: három perc alatt fordított a Haladás a Budafok ellen (She)
A labdarúgó Magyar Kupa 8. fordulójában az NB II Nyugati csoportjában második helyen álló Budafok némi meglepetésre 2–1-re kikapott Szombathelyen a Haladás vendégeként, így a bajnokságban kieső helyen tanyázó vasiak kerültek a legjobb 16 közé.
dec. 4
17:33
Magas sugárzás miatt aggódnak az olimpiai lángváltó rajtjánál (Ripost)
Az olimpiai lángváltó fukusimai rajtjánál tapasztalható magas sugárzásra hívta fel a figyelmet a Greenpeace.
dec. 4
17:39
Mk: A fejekben picit rendet kell rakni – Juhász Roland (She)
Juhász Roland, a Mol Fehérvár FC csapatkapitánya önkritikus nyilatkozatot adott az M4 Sportnak a Szeged-Csanád GA elleni Magyar Kupa-mérkőzés után.
dec. 4
17:45
Nfl: idény vége? Hétfő? Messzi passzok? Szoros meccsek? Wilson! (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójában Lamar Jackson és Russell Wilson is újabb lépést tett az MVP-cím megkaparintása felé, a Seahawks újabb szoros meccset nyert meg, a Chargers újabbat veszített el. A Brownsnak továbbra sem megy Pittsburghben és gyakorlatilag lemondhat a rájátszásról. Az új forduló előtti tippek ezút
dec. 4
17:47
Barcelona: Rakitic elárulta, hová igazolna, ha nem maradhat (She)
Örömmel visszatérne Sevillába, de előtte még meg akar küzdeni a helyéért a Barcelonánál, és reméli, képes lesz bebizonyítani, még mindig hasznos tagja tud lenni a katalán csapatnak – minderről Ivan Rakitic, a gránátvörös-kékek mellőzött középpályását az As idézte.
dec. 4
18:06
Megváltozik a futball-vb európai selejtezőjének lebonyolítása (ATV)
Változik az európai labdarúgó világbajnoki selejtezők lebonyolítása.
dec. 4
18:09
Játékossors: Hamarosan találkozunk Olaszországban – Ibrahimovic (She)
A GQ magazin olasz kiadásának legfrissebb számában Zlatan Ibrahimovic került a címlapra. A lap természetesen hosszabb interjút is készített a jelenleg csapat nélküli klasszissal, aki elárulta, hamarosan újra Olaszországban találkozhatnak vele a szurkolók.
dec. 4
18:15
Nfl: idény vége? Hétfő? Messzi passzok? Szoros meccsek? Wilson! (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 13. fordulójában Lamar Jackson és Russell Wilson is újabb lépést tett az MVP-cím megkaparintása felé, a Seahawks újabb szoros meccset nyert meg, a Chargers újabbat veszített el. A Brownsnak továbbra sem megy Pittsburghben és gyakorlatilag lemondhat a rájátszásról. Az új forduló előtti tippek ezút
dec. 4
18:17
Csupasport: a világvándor 1000 kilométert tett meg terhesen (She)
A csupasport.hu világhírű túrázóit bemutató sorozatának legújabb része a harminchat éves Jennifer Phar Davisről szól. A hölgy a világ leghosszabb túraútvonalaira specializálódott és számos rekordot tart.
dec. 4
18:39
Rp. úszó Eb: Hosszú Katinka aranyérmes 400 vegyesen (She)
Hosszú Katinka Európa-bajnoki címet szerzett 400 méteres vegyes úszásban a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság első napján. Jakabos Zsuzsanna ugyanebben a számban a második helyen csapott a célba, ezzel 2012 után nyert ismét Eb-érmet rövid pályán.
dec. 4
18:41
Női kosár Euroliga: nagy pofont kapott a Sopron Kurszkban (She)
A női kosárlabda Euroliga 6. fordulójában a B-csoportban érintett Sopron Basket a Dinamo Kurszk otthonába látogatott, ahol 78–47-re simán kikapott az orosz gárdától.
dec. 4
18:45
Megvan az első arany- és ezüstérem a rövidpályás úszó Eb-n (Infostart)
Hosszú Katinka arany-, míg Jakabos Zsuzsanna elképesztő hajrával ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen szerdán az úszók glasgow-i rövidpályás Európa-bajnokságán. A 4x50-es gyorsváltó új országos csúcsot úszott. Összefoglaló.
dec. 4
18:51
Nba: Harden bánta minden idők egyik legnagyobb bírói bakiját (She)
Egészen érthetetlen játékvezetői tévedés feszélyezte az NBA legutóbbi játéknapján a Houston Rockets és a San Antonio Spurs összecsapását.
dec. 4
18:57
Milan: Piatektől egy év után szabadulnának – sajtóhír (She)
Olasz sajtóértesülések szerint máris megválna Krzysztof Piatektől az AC Milan. A lengyel támadó januárban igazolt a milánói klubhoz, ám hiába kezdett ígéretesen, a 2019–2020-as idény eddig eltelt részében csupán három gólig jutott.
dec. 4
19:03
Fft: hogyan lehetne Solskjaer több szimpla Mourinho-utódnál? (She)
Amikor a Manchester United szerdán este José Mourinho új Tottenhamjével találkozik, Solskjaer az egyetlen olyan menedzserrel találja magát szemben, akivel közös koordináta-rendszerben értelmezhető az ő munkája.

Keresés