2007. április 24. kedd

ápr. 24
5:50
Egy következménye mégiscsak van az őszödi beszédnek (Infostart)
Felesleges ingatlanjai hasznosításával, létszámcsökkentéssel és külső források bevonásával enyhítene pénzügyi gondjain a MÁV. A társaság fejlesztéseinek finanszírozására százmilliárd forint értékben bocsátana ki kötvényt.
ápr. 24
5:56
Negyedével csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma (Infostart)
Műszaki és informatikai szakokra többen, gazdasági, bölcsész, társadalomtudományi és jogi pályára viszont kevesebben jelentkeztek 2007-ben - derül ki az Országos Felsőoktatási Információs Központ adataiból. Idén 30 ezerrel kevesebben jelentkeztek a felsőoktatásba, mint tavaly.
ápr. 24
7:32
Plasztik robbanóanyag és gyutacsok a drávaszabolcsi temetőben (HVG)
Négy kilogramm plasztik robbanószert találtak a napokban Drávaszabolcs református temetőjében. A veszélyes anyagot tűzszerészek szállították el.
ápr. 24
7:44
Energiatakarékossági médiakampány május végéig (HVG)
Médiakampányt indított az energiatudatosság és -takarékosság javítására a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium hétfőn.
ápr. 24
8:34
Vizsgálat a szigligeti fakivágás ügyében (HVG)
Vizsgálatot indított a szigligeti nyárfasor kivágásával kapcsolatban egy, az ombudsmani hivatalhoz érkezett panasz alapján Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese.
ápr. 24
8:45
Megbetegedtek a tököli rabok (Infostart)
Enyhe gyomor- és bélrendszeri panaszokkal járó betegség támadta meg a tököli fiatalkorúak fegyintézetének rabjait.
ápr. 24
9:10
Nyugat-balkáni Belügyminiszteri Találkozó Budapesten (orientpress)
Április 25-26-án a Budapest Fórum keretében Nyugat-balkáni Belügyminiszteri Találkozó lesz Budapesten az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium rendezésében. A résztvevők a találkozó zárásaként ünnepélyes keretek között aláírják az Egyetértési Nyilatkozatot.
ápr. 24
9:25
Persányival együtt távozik az államtitkára is (Infostart)
Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter távozásával egy időben távozik posztjáról a vízügyi szakállamtitkár, Varga Miklós is.
ápr. 24
10:03
Lázár: Nehéz a gyógyulás Hódmezővásárhely környékén! (orientpress)
Mai napon az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága meghallgatást tart Hajdú Imre 67 éves mindszenti beteg 2007. április 6-i halálának körülményeit illetően.
ápr. 24
10:03
"A turulmadárról nem Emese álma jut eszünkbe" (HVG)
A holokauszt emléknap kapcsán az antiszemitizmus és a rasszizmus elleni nulla toleranciáról beszélt Mécs Imre szocialista képviselő kedden napirend előtt parlamentben.
ápr. 24
10:15
Már 22 méteres lyukat ásott a pajzs (Infostart)
Eddig 22 métert halad előre a négyes metró fúrópajzsa, az építők szóvivője szerint ez a terveknek megfelelő.
ápr. 24
10:24
A Fidesz és a KDNP kivonult az egészségügyi bizottság üléséről (HVG)
A kivonulás előzményeként Mikola István (Fidesz), a bizottság alelnöke nehezményezte: a hódmezővásárhelyi betegtragédiát tárgyaló napirendi ponthoz a grémium nem szavazta meg, hogy a keceli kisgyermekek esetével is foglalkozzon a bizottság.
ápr. 24
10:30
A Fidesz és a KDNP kivonult az egészségügyi bizottság üléséről (MaHu)
Kivonultak a Fidesz és a KDNP képviselői az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának keddi budapesti üléséről.
ápr. 24
10:35
ÁSZ: erősíteni kell a pénzügyi kormányzat hitelességét (Infostart)
A pénzügyi kormányzat hitelességének megerősítéséről és a tervezés javításáról beszélt az Országgyűlésben az Állami Számvevőszék elnöke. Kovács Árpád a szervezet tavalyi munkájáról készített beszámolót ismertette.
ápr. 24
10:50
A Fidesz és a KDNP kivonult (Napi)
ápr. 24
11:09
Gyurcsány: "Volt időszak, amikor a rendőrtől félni kellett" (Infostart)
Közleményben köszöntötte a miniszterelnök a rendőrnap alkalmából a rendőröket. A Fidesz szerint Gyurcsány Ferencnek fogalma sincs a jogállamiságról.
ápr. 24
12:02
Gyurcsány: "A gyerek egyik osztálytársa zsidózik, cigányozik" (Infostart)
"Sokszor kérdezik tőlünk, hogyan tudjuk a gyerekeknek elmondani, mi történik körülöttük. Hogyan vagyunk képesek megóvni őket attól, ami időnként egy felnőttnek is sok, nemhogy egy gyereknek. Azt szoktam rá válaszolni, hogy nagyon sok beszélgetéssel, magyarázattal" - kezdődik a miniszterelnök legfrissebb internetes naplóbejegyzése.
ápr. 24
12:03
Siralmas az egyetemisták egészségügyi ellátása (Infostart)
Magyarországon az egyetemista korosztály egészségügyi ellátása siralmas - fogalmazott az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főosztályvezetője.
ápr. 24
12:04
Gyurcsány a rendőrökről: "meg kell védeni őket a politikai csatározásoktól" (MaHu)
A rendőröket egy köztársaságban nem bevonni kell a politikai csatározásokba, hanem megvédeni őket attól; nem támadni, hanem támogatni kell őket, nem becsmérelni, hanem becsülni - írta Gyurcsány Ferenc.
ápr. 24
12:10
Motorbaleset bénítja Dél-Buda forgalmát (HVG)
A baleset kedden kora délután, nem sokkal fél egy előtt történt a XI. kerületi Karinthy Frigyes út és a Budafoki út kereszteződésében.
ápr. 24
12:22
Drágább lesz a nagyautók és a sportkocsik tankolása (HVG)
Megszüntetik a töltőállomásokon a 98-as oktánszámú benzin forgalmazását. A Holtankoljak.hu információi szerint a termék kivonásának hivatalos dátuma április harmincadika, de mivel a készleteket már egy ideje nem töltik föl, egyes kutakon előbb is elfogyhat a 98-as nafta. A nyolchengeres vagy nagyobb motorral szerelt prémiumautók tulajdonosai ezentúl 99-est tankolhatnak.
ápr. 24
12:22
Demszky saját szomszédját nevezi ki a DBR Metró egyik vezetőjének (Infostart)
Hat fővárosi tulajdonú cég vezetőjét váltják le május végén - jelentette be a főpolgármester.
ápr. 24
12:27
"Semmiféle Tölgyessy bizottság nem létezett" - Pert vesztett a TASZ (MaHu)
Elvesztette a gyülekezési joggal kapcsolatos szakértői állásfoglalások nyilvánossága érdekében a miniszterelnök ellen indított pert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a Fővárosi Bíróságon kedden.
ápr. 24
12:33
Jogerősen felmentették Molnár Csabát (HVG)
Jogerősen felmentette a Fővárosi Ítélőtábla kedden a K&H-ügy egykori főnyomozóját, Molnár Csabát a vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés, két társát pedig a hivatali vesztegetés vádja alól.
ápr. 24
12:35
Gyurcsány: A rendőrség vigyáz ránk - Balog szerint a kormányfő nem tudja, mi a jogállam (orientpress)
Volt időszak Magyarországon, amikor a rendőrtől félni kellett. Mi, magyarok az évek alatt egy olyan országot építettünk fel, ahol a rendőrtől most már csak annak kell tartania, aki törvényt sértett vagy törvénysértésre készült - áll Gyurcsány Ferenc a rendőrök napja alkalmából kiadott közleményében.
ápr. 24
12:38
Jogerős: Molnár Csabát felmentette a bíróság (Napi)
ápr. 24
12:41
Több kilónyi heroin a kabátban (MaHu)
Több kilónyi heroint akart a kabátjába varrva áthozni a határon egy szerb férfi vasárnap a tompai határátkelőnél.
ápr. 24
12:43
Mi a teendő, ha levél jön az egészségbiztosítótól (Infostart)
Csaknem egymillió olyan ember van Magyarországon, aki nem szerepel az egészségbiztosító nyilvántartásában. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nincs biztosítási jogviszonyuk. Az is lehet, hogy a munkaadóik nem adták le megfelelően az adataikat.
ápr. 24
12:45
A villamos elől akart kitérni a motoros - Autóval ütközött (MaHu)
Tragikus baleset történt hétfőn koraeste a budapesti Petőfi hídon - Egy 33 éves motoros halt meg, amikor a villamos elől kitérve összeütközött egy autóval.
ápr. 24
12:53
Pert vesztett a TASZ Gyurcsánnyal szemben (HVG)
Elvesztette a gyülekezési joggal kapcsolatos szakértői állásfoglalások nyilvánossága érdekében a miniszterelnök ellen indított pert a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) a Fővárosi Bíróságon.
ápr. 24
12:53
Gyurcsány Rómában tárgyal a gázvitáról (Napi)
ápr. 24
13:04
Prodival ebédel Gyurcsány, az energiáról tárgyalnak (HVG)
Magyar-olasz miniszterelnöki találkozó kezdődött kedden kora délután Rómában; Gyurcsány Ferenc egyebek között az Európai Unió több nyitott kérdéséről, az európai közös energiapolitikáról tárgyal vendéglátójával, Romano Prodival.
ápr. 24
13:06
Felmentették Molnár Csabát, a K&H-ügy egykori főnyomozóját (orientpress)
A bíróság felmentette Molnár Csabát, a K&H-ügy egykori főnyomozóját, akit vesztegetéssel és hivatali visszaéléssel vádoltak. Az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának volt vezetője a vád szerint 2003-ban ajándékokat fogadott el egy szír-magyar állampolgártól, cserébe pedig segített a pénzváltással foglalkozó férfinak. A mai jogerős ítélet értelmében a volt rendőr nem bűnös.
ápr. 24
13:16
Felhős, szeles idő várható záporral (HVG)
Napközben többször erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulnak - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.
ápr. 24
13:22
Álló kocsiba rohant a kamion - A vétlen autós meghalt (MaHu)
Álló személyautóba rohant egy kamion kedden reggel Zalakomárnál a 7-es főúton - Az álló kocsiban ülő személy életét vesztette.
ápr. 24
13:27
Körözött utánfutóval akart átjutni a határon a román férfi - Lefülelték (MaHu)
Hamis forgalmi engedéllyel akart áthozni a határon egy körözött utánfutót egy román fiatalember hétfőn Battonyánál - A határőrök lefülelték.
ápr. 24
13:28
Abcúg UEFA: visszakérjük az Eb-pénzt! (Napi)
ápr. 24
13:32
A Beastie Boys is fellép a Sziget Iroda új balatoni fesztiválján (HVG)
A Balaton déli partján, Zamárdi szabadstrandján rendezendő eseményre több műfajban is világsztár fellépőket ígérnek a szervezők: ott lesz - mások mellett - a Beastie Boys, a Basement Jaxx, Kruder & Dorfmeister, Eric Prydz, Roger Sanchez és José Padilla is. A fesztivál hivatalos söre a Heineken lesz.
ápr. 24
13:33
Hatalmas fagyiskanállal ültetik át a fákat - képekkel (Infostart)
Megkezdődött a fák átültetése a Köztársaság téren, a Népszínház utcai majdani metrómegállónál. A fákat különleges technikával ültetik át, amelyet korábban a Margitszigeten is alkalmaztak.
ápr. 24
13:44
Demszky bombasztikus bejelentései (Napi)
ápr. 24
13:53
Hat török zörgött a kamionban (MaHu)
Hat török férfit akart átcsempészni a határon egy török kamionos Nagylaknál - A határőröket a kamion rakteréből kiszűrődő gyanús zörgés vezette nyomra.
ápr. 24
13:55
Miért jó a fogyatékos a munkahelyen? (HVG)
Hogyan növelhetők a fogyatékkal élők esélyei, hogy biztonsággal helyezkedhessenek el a munkaerő-piacon? Milyen vállalati magatartás és stratégia szükséges ahhoz, hogy ők is beilleszkedhessenek a munkahelyi közegbe? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ szakemberek és érdeklődők a Salva Vita Alapítvány esélyegyenlőségi fórumán.
ápr. 24
14:13
Gyurcsány pert nyert: nem vezette félre a közvéleményt (Napi)
ápr. 24
14:16
Pénzjutalmat kaptak a sikeres fináncok (orientpress)
Több milliárdos csalás felderítésében vettek sikeresen részt azok a vámosok, akiket Veres János pénzügyminiszter (MSZP) ma pénzjutalomban részesített. A hajnali 4,8 milliárdos üggyel együtt 4 esetben füleltek le milliárd felett ÁFA csalásokat. A pénzügyminiszter egyébként üzent is az adóvisszaélésekre specializálódott bűnözőknek. „Ne gondolják, hogy megússzák!” – mondta Veres János.
ápr. 24
14:19
Kinek kell a több biztosító? (Infostart)
Az MSZP csak az egészségügyi kiegészítő biztosítások területére engedné be a magánbiztosítókat, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke szerint az SZDSZ most javasolt kompromisszumos modellje nem működne jól. A Gazdaságkutató Intézet Egészségügykutató Intézetének szakértője úgy véli: a szolgáltatók versenyét kell megteremteni, és csak másodlagos kérdés, hogy egy-vagy több biztosítóval.
ápr. 24
14:20
Hivatalosan mégsem kell fizetni a szülésért (Napi)
ápr. 24
14:30
Június 30-ig még nem kell fizetni a szülésért és terhesgondozásért (MaHu)
A törvény szerint sem a terhesgondozásért, sem a szülésért nem kell fizetni a kismamának június 30-ig - tájékoztatta az Egészségügyi Minisztérium kedden az MTI-t.
ápr. 24
14:34
Elhunyt Madaras József színművész (Infostart)
Elhunyt Madaras József, Kossuth-díjas színmuvész. Emlékezetes filmje volt A ménesgazda, a 80 huszár és a Kántor című televíziós sorozat.
ápr. 24
14:56
Mikola: magasabb járulék, dráguló ellátás, újabb kórházbezárások (MaHu)
A Fidesz hamarosan törvényjavaslatban kezdeményezi egy önálló, parlamenti felügyelet alatt álló nemzeti egészségbiztosító létrehozását - mondta keddi sajtótájékoztatóján Mikola István.
ápr. 24
15:20
Madaras József meghalt (Napi)

Keresés