2007. április 29. vasárnap

ápr. 29
4:44
Újraírták a baleset-megelőzési programot (Infostart)
Az uniós országok többségével szemben Magyarországon nem sikerült javítani a baleseti statisztikát, ezért a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a közúti balesetek számának csökkentése érdekében intézkedési tervet dolgozott ki, amelyről Felsmann Balázs, a tárca szakállamtitkára tartott előadást a VI. Európai Közlekedési Kongresszuson.
ápr. 29
6:45
Várható élettartam: már az is jó, ha így marad (Infostart)
Az elkövetkező években nem várható javulás a magyar lakosság halandósági mutatóiban, már az is jó volna, ha nem csökkenne a várható élettartam - mondta az InfoRádiónak a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa.
ápr. 29
7:01
Gyenge hidegfront várható, de a napsütés marad (MaHu)
Vasárnap a Dunántúlon továbbra is a napsütés lesz túlsúlyban, délután elszórtan fordulhat elő rövid zápor.
ápr. 29
7:23
Kovács László: az államadósságnak nincs köze az uniós tagsághoz (MaHu)
Magyarország problémái nem az európai uniós tagságból fakadnak, hazánkat az EU értékei és céljai mellett elkötelezett országként tartják számon Európában - mondta Kovács László. A Fidesz egyetért.
ápr. 29
7:36
Törvényjavaslat a kötelező kéményseprésről (MaHu)
A kéményseprő-ipari közszolgáltatást a megyei önkormányzatnak kell megszerveznie, de átveheti a helyi önkormányzat is, a szolgáltatás igénybevétele pedig kötelez.
ápr. 29
8:02
Befejezték az utómunkálatokat a sajtgyári tűz helyszínén Körmenden (MaHu)
Befejezték a tűzoltás utómunkálatait a körmendi sajtgyárban, a tűzoltók levonultak a helyszínéről - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
ápr. 29
9:06
Frontális ütközés miatt egy ember meghalt Kiskunfélegyházánál (MaHu)
Egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsérült vasárnap korareggel a Kiskunfélegyházáról Kiskunmajsára vezető úton, ahol két személyautó ütközött össze.
ápr. 29
9:17
Halálos baleset Kiskunfélegyházánál (HVG)
Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült a kiskunfélegyházai frontális ütközésben
ápr. 29
9:28
Rongálás miatt akár 40 percet is késhetnek a vonatok (HVG)
Cegléden több helyen megrongálták a biztosítóberendezés kábeleit vasárnap hajnalban, az egyik helyről 50 méter kábelt el is loptak, ezért a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon késnek a vonatok.
ápr. 29
9:32
Egyre több kiskorú vesz cigit és alkoholt - üzletbezárás kellene (MaHu)
Üzletbezárással, a termékforgalmazás betiltásával sújtanák országgyűlési képviselők azokat a kereskedőket, akik kiskorúaknak adnak el dohányárut vagy szeszes italt. A kereskedők szerint részletesebb szabályozásra van szükség.
ápr. 29
9:40
Ötvennyolcmilliós informatikai fejlesztés egy miskolci kórházban (HVG)
A miskolci Szent Ferenc Kórház az Európai Unió HEFOP 4.4. informatikai pályázatán 58 millió forintot nyert a már meglévő infrastruktúra fejlesztéséhez. A támogatásból lecserélik a már elavult számítógépeket, szemkárosító monitorokat
ápr. 29
9:41
A magyarok az erdélyi románokat erőszakosnak és lustának tartják (MaHu)
A saját csoport megítélése mindig pozitívabb, mint a másiké: önmagunkat mindig jobb színben látjuk, függetlenül az etnikai-kulturális különbségektől - derült ki a TÁRKI "Erdély" című kutatásának eredményeiből.
ápr. 29
9:59
Befejezték az utómunkálatokat a leégett sajtgyárban (Infostart)
A tűzoltás utómunkálatait szombat este fejezték be a körmendi sajtgyárban, a tűzoltók levonultak a helyszínről - mondta el Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A péntek délután keletkezett tűzben az üzemcsarnok és raktár teljesen megsemmisült, a kár a tulajdonosok becslése szerint eléri a hárommilliárd forintot - tette hozzá.
ápr. 29
10:34
A munkaügyi felügyelők a hosszú hétvégén is ellenőriznek (Infostart)
Idén is ellenőrzi az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség, hogy a munkáltatók dolgoztatják-e munkavállalóikat a május elsejei hosszú hétvégén - mondta Zara Andrea főosztályvezető. Hozzátette, hogy azok a munkáltatók, akik megszegik a pihenőidőre vonatkozó jogszabályokat, 30 ezertől 20 millió forintig terjedő bírságra számíthatnak.
ápr. 29
10:38
A kormány elfogadta egy új budapesti konferenciaközpont tervét (HVG)
A kormány jóváhagyta az önkormányzati minisztérium tervét, mely szerint a volt Expo-területen lévő Tüskecsarnok nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz.
ápr. 29
10:52
A kormány jóváhagyta: Kongresszusiközpont lesz a Tüskecsarnokból (MaHu)
A kormány jóváhagyta az önkormányzati minisztérium tervét, mely szerint a volt Expo-területen lévő Tüskecsarnok nagy befogadóképességű kongresszusi- és rendezvényközpont lesz.
ápr. 29
10:52
A váci múmiák vizsgálata segítheti a HIV-vírus megismerését (HVG)
Akár a HIV-vírus megismerését is elősegítheti a váci múmiák genetikai vizsgálata, amelyet a budapesti Semmelweis Egyetemen (SE) folytatnak. Az eddigi tapasztalatokat a vizsgálatot irányító Nagy Károly, a SE Orvosi Mikrobiológiai Intézetének igazgatója összegezte.
ápr. 29
11:02
A Fidesz szerint Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált (Infostart)
Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált az unióban az elmúlt években a kormány alkalmatlansága, koncepciótlan intézkedései és hazugságai miatt - közölte Balla Mihály (Fidesz), az Országgyűlés Külügyi és Határon túli Magyarok Bizottságának tagja az ország európai uniós csatlakozásának harmadik évfordulója alkalmából vasárnap Budapesten.
ápr. 29
11:05
"Európa szégyenpadjára kerültünk" - a Fidesz szerint hazánk éllovasból lett sereghajtó (MaHu)
Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált az unióban az elmúlt években a kormány alkalmatlansága, koncepciótlan intézkedései és hazugságai miatt - közölte Balla Mihály.
ápr. 29
11:15
Konferenciaközpontot csinálna a kormány a Tüskecsarnokból (orientpress)
A kormány még a szerdai ülésén hagyta jóvá, de a Kormányszóvivői Iroda csak ma hozta nyiilvánosságra az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium tervét, amely rendezné a sok éve befejezetlen Tüskecsarnok sorsát. A lágymányosi volt Expo-területen fekvő Tüskecsarnok a korábbi elképzelésekkel ellentétben nem egyetemi sportkomplexum, hanem nagy befogadóképességű kongresszusi- és…
ápr. 29
11:16
Több száz gyógyszer ára csökken május 1-től (Infostart)
Átlagosan 8,3 százalékkal csökken május 1-től 348 gyógyszer ára - tudatta az Egészségügyi Minisztérium vasárnap.
ápr. 29
11:25
Több száz gyógyszer ára csökken május 1-től (HVG)
Átlagosan 8,3 százalékkal csökken május 1-től 348 gyógyszer ára - tudatta az Egészségügyi Minisztérium.
ápr. 29
11:30
Értelmiségiek tiltakoznak a Tubes-radar megépítése ellen (orientpress)
Két tucat értelmiségi egy felhívást tett közzé, amelyben nem kevesebbet állítanak, mint hogy az amerikai rakétavédelmi rendszer része lenne a Tubesen felépítendő lokátor.
ápr. 29
11:39
A katasztrófavédelem óv a tiltott helyen fürdőzéstől (HVG)
A tragédiák elkerülésé érdekében kérik az embereket, hogy hidak lábánál, hajózási útvonalakon, kikötők közelében, zsilipek környékét ne fürdőzzenek - mondta Dobson Tibor.
ápr. 29
11:41
Megnyílt a dunaszigeti ökopark (Infostart)
Megnyitotta kapuit vasárnap a dunaszigeti ökopark. A Mosonmagyaróvár közeli település tájközpontja a Szigetköz természeti értékeit kínálja az odalátogatóknak.
ápr. 29
11:54
Több száz gyógyszer ára csökken május 1-től (MaHu)
Átlagosan 8,3 százalékkal csökken május 1-től 348 gyógyszer ára. A gyógyszerek között elsősorban gyomorsav-csökkentők, antibiotikumok, vérnyomáscsökkentők és szívre ható gyógyszerek szerepelnek.
ápr. 29
12:02
Közlekedők figyelem! A budai alsó rakpartot lezárták (MaHu)
A kora esti órákig zárva lesz a budai alsó rakpart - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t vasárnap.
ápr. 29
12:17
A munka ünnepén tiltakoznak a szakszervezetek (Infostart)
Négy szakszervezeti szövetség a tavalyihoz hasonlóan idén is közösen ünnepli május elsejét, és a munka ünnepén tiltakoznak a terhek további növelése, illetve a magánbiztosítók létrehozása ellen - mondta az InfoRádiónak Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke.
ápr. 29
12:35
Kora estig lezárják a budai alsó rakpartot (HVG)
A kora esti órákig zárva lesz a budai alsó rakpart - tájékoztatta a rendőrség.
ápr. 29
12:40
Kora estig lezárják a budai alsó rakpartot (HVG)
A kora esti órákig zárva lesz a budai alsó rakpart - tájékoztatta a rendőrség.
ápr. 29
13:35
Mennyi adót kell fizetni ingatlanértékesítés után? (HVG)
Milyen adófizetési kötelezettsége van annak, aki családi házat értékesít? Mikor számolhatja el a cég az üzemanyagot a céges autó után? Az Adózóna olvasóinak kérdésére az APEH válaszolt.
ápr. 29
13:59
Újraírták a baleset-megelőzési programot (HVG)
Az uniós országok többségével szemben Magyarországon nem sikerült javítani a baleseti statisztikát, ezért a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a közúti balesetek számának csökkentése érdekében intézkedési tervet dolgozott ki - írja az inforadio.hu.
ápr. 29
14:00
Sólyom László: a kanadai magyarság szép egységben él (MaHu)
Sólyom László köztársasági elnök vasárnap kora délután hazaérkezett egyhetes kanadai látogatásáról.
ápr. 29
14:10
MSZP szerint a siker egyetlen ádáz ellensége a Fidesz (MaHu)
Az Európai Unió ismeri és elismeri Magyarország eddigi eredményeit, jó példának tartja az újonnan csatlakozott országok között - közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese.
ápr. 29
14:23
Fidesz: a szocialistákat eszi az irigység, mert rájuk nem kiváncsi Brüsszel (MaHu)
Az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől. Brüsszel nem Moszkva - reagált Szijjártó Péter Mesterházy Attila sajtótájékoztatójára.
ápr. 29
14:26
Darfurért demonstráltak a budapesti Parlament előtt (orientpress)
Aktivisták ezrei hallatták hangukat a világ 35 országában vasárnap. Az Amnesty International Magyarország aktivistái a Parlament előtt tartottak demonstrációt. Céljuk: az aktivisták célja, hogy a szudáni kormány egyezzen bele ENSZ / Afrikai Uniós békefenntartók azonnali Darfurba küldésébe, és ennek érdekében a magyar döntéshozók is gyakoroljanak nyomást a nemzetközi közösségre és a szudáni…
ápr. 29
14:43
Májustól emelkednek a helyközi autóbusz viteldíjak (Infostart)
Május elsejétől négy százalékkal emelkednek a helyközi autóbusz viteldíjak - mondta az InfoRádiónak Fajcsák Lajos, a Volánbusz kereskedelmi és forgalmi igazgatója. Hozzátette, hogy a tarifák emelkedése mellett a kedvezmények mértéke is változik.
ápr. 29
14:59
Időjárás hétfő estig: napos, szeles idő, 22 fok (HVG)
Hétfőn napsütéses idő várható csapadék nélkül. A nappali hőmérséklet akár 22 fokig is felmelegedhet.
ápr. 29
15:08
Az egyik MSZP-platform elutasítja a több-biztosítós modellt (orientpress)
A Magyar Szocialista Párt legliberálisabb reformplatformja, az 'Ésszerűség és felelősség' elnevezésű platform is elutasította a több-biztosítós társadalombiztosítási modell bevezetését - jelentette be Kertész Krisztián, a platform elnöke.
ápr. 29
15:08
Nincs megállapodás az illegális német szemét ügyében (Infostart)
Továbbra sem tudtak a magyar és a német hatóságok megállapodni abban, hogy kit terhel felelősség a Németországból Magyarországra hozott, illegálisan lerakott hulladék ügyében - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Filotás Ildikó, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség főigazgatója.
ápr. 29
15:22
Sólyom: "legfontosabb feladatom összetartani a viág magyarságát" (HVG)
Sólyom László köztársasági elnök vasárnap kora délután hazaérkezett egyhetes kanadai látogatásáról.
ápr. 29
15:55
Nemzetközi akciónap Darfurért (HVG)
Figyelemfelhívó demonstrációt tartottak az Amnesty International (AI)Magyarország aktivistái a Kossuth téren, a Parlament épülete előtt vasárnap; a szervezet így emlékeztetett a darfuri konfliktusra.
ápr. 29
16:15
Mesterházy: Amit a Fidesz tesz, ellentétes a néppárti politikával (orientpress)
Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy az EU elismeri hazánk eddigi eredményeit, s egyben felkérte a Fideszt, hogy nemzeti konszenzuson alapuló EU-politikát folytasson.
ápr. 29
16:18
Fidesz: az MSZP-nek 17 év sem volt elég (orientpress)
Az MSZP-nek 17 év sem volt elég arra, hogy megszabaduljon régi beidegződéseitől - kommentálta a szocialista Mesterházy Attila sajtótájékoztatóján elhangzottakat Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.
ápr. 29
16:30
Meghalt a robogóval száguldó férfi (HVG)
Meghalt egy robogóval száguldó fiatalember Pest megyében.
ápr. 29
16:52
Megint acsarkodik a Fidesz és az MSZP (HVG)
Az Európai Unió ismeri és elismeri Magyarország eddigi eredményeit, jó példának tartja az újonnan csatlakozott országok között - közölte Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese. Orbán Viktor szerint azonban Brüsszelben senki nem kíváncsi az MSZP-re.
ápr. 29
17:45
Az MSZP tagozata elutasította a több-biztosítós rendszert (MaHu)
Az MSZP legliberálisabbnak tartott reform platformja, az Ésszerűség és felelősség elnevezésű platform is elutasította a több-biztosítós társadalombiztosítási modell bevezetését - jelentette be Kertész Krisztián, a platform elnöke.
ápr. 29
17:49
Jó ebédhez nyilatkozik a magyar politikus (Napi)
ápr. 29
17:50
Az MSZP szerint nem tesz jót az országnak, ha folyamatosan feljelentik (orientpress)
A szocialisták azt kérik a Fidesztől, hogy térjen vissza a nemzeti konszenzuson alapuló európai léptékű politizáláshoz – mondta Mesterházy Attila az MSZP frakcióvezető-helyettese. Mesterházy szerint az országnak árt vele a nagyobbik ellenzéki párt, ha Brüsszelben folyton feljelentgeti a kormányt.
ápr. 29
18:50
Ezer magyar munkást csapott be egy német cég - kaució volt, munka és fizetés nem (MaHu)
Ezer embert csapott be egy német cég, állítják azok a magyar munkások, akik egy ausztriai húsüzembe jelentkeztek az év elején; fizetniük kellett a cégnek az állásért, amelyet azonban nem kaptak meg.

Keresés