2007. április 27. péntek

ápr. 27
5:15
A több-biztosítós modell lesz a befutó az egészségügyben (HVG)
Az egészségbiztosítási reform iránya a koalíciós pártok szándékait, s a téma szakértőinek véleményét figyelembe véve, alighanem eldőlt. Olyan több-biztosítós rendszert fognak létrehozni, amelyben az állami garanciák rendszere és maga az Országos Egészségbiztosítási Pénztár is tovább él a magánbiztosítók mellett. A részletekről még egy darabig elvitatkoznak.
ápr. 27
5:34
Egyre több napsütésben lesz részünk (MaHu)
A sok napsütés mellett csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet, csapadék nem valószínű.
ápr. 27
5:47
Sokkoló adatok a magyar sofőrökről (Infostart)
Fokozott közúti ellenőrzéssel akarja kiszűrni az ittas vezetőket és a gyorshajtókat a rendőrség. A statisztikák szerint Magyarországon minden hatodik balesetet ittas sofőrök okoznak, és a volán mögé ülőknek mindössze 40 százaléka kapcsolja be a biztonsági övet.
ápr. 27
6:09
Drágulással indul a strandszezon (Infostart)
A tavalyinál valamivel ugyan drágább belépőjegyekkel, de szombaton megnyitják kapuikat a strandok. A fővárosi nagyobb fürdőket nem érinti, hogy az ÁNTSZ szerint számos idényfürdő nem fogadhat látogatókat a vízforgató berendezés hiánya miatt.
ápr. 27
6:15
Mi lesz az OPNI-val? - Évszázados dokumentummal a privatizáció ellen (MaHu)
Egyelőre nem tudni: megakadályozhatja-e az egykori adományozó, Schwartzer Ferenc családja, hogy dobra verje a kormány a bezárásra ítélt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet budai ingatlanát.
ápr. 27
6:28
Harminc évesen szülnek először a nők - a házasság népszerűtlen, a karrier fontosabb (MaHu)
Az utóbbi években stagnál a születésszám, a statisztikai jelentések rendre csak kismértékű elmozdulásokról számolnak be. A családvédők tragédiáról, a kötelékek fellazulásáról beszélnek, mások európai trendet és a nők önmegvalósítási törekvését említik.
ápr. 27
6:37
Az egyetemek drasztikus reformjára van szükség (MaHu)
A hazai felsőoktatás szerkezeti reformját javasolja a vezető hazai egyetemek gazdasági tanácsainak képviselőiből álló GT-fórum. A vitaanyagot Bokros Lajos, az ELTE GT elnöke írta és szerkesztette, de egyeztetett álláspontot tükröz.
ápr. 27
6:44
Miért olyan unalmas a politika? (Infostart)
Aki rendszeresen követi a híradásokat a magyar politika világáról, már számtalanszor olvashatott arról, hogy az államháztartási hiány az elmúlt időszakban a vártnál kisebb lett, vagy arról, hogy az egészségügyi ellátás az összeomlás szélén áll. A kormányoldal és az ellenzék ugyanazokat a jelmondatokat ismételgeti, gyakran naponta hangzanak el azonos témájú tájékoztatók. De vajon miért ilyen…
ápr. 27
6:55
MDF: a Fidesz érvelés helyett megbélyegez (MaHu)
A Magyar Demokrata Fórum értetlenül áll Szijjártó Péter Klub Rádióban tett kijelentései előtt, és sajnálja, hogy a Fidesz nem érvekkel vitázik.
ápr. 27
7:18
Szekeres Imre: Magyarország, ha lehet, a Nabuccót választja (HVG)
Szekeres Imre honvédelmi miniszter washingtoni tárgyalásain világossá tette, Magyarország, ha lehet, a közös európai energiapolitikai megoldást választja.
ápr. 27
7:24
Nevetséges és botrányos ülés a Fővárosi Közgyűlésben (MaHu)
A ciklus eddig legbotrányosabb ülését tartotta tegnap a Fővárosi Közgyűlés; az ellenzék hazament, a koalíció pedig a nyílt színen kapott össze az észak-budai kórházösszevonás miatt.
ápr. 27
7:33
Atrocitások a rádió udvarán: vízió, vagy valóság? (MaHu)
Saját vízióit igyekszik a valóságként láttatni a Civil Jogász Bizottság társelnöke - így vélik rendőrségi források annak kapcsán, hogy Morvai Krisztina " az őszi budapesti zavargások féléves évfordulóján kampányt" indított a rendőri túlkapások leleplezésére.
ápr. 27
7:53
Lopott autóhoz rabolt pénzt? - Keresik az elkövetőt! (MaHu)
Ellopott egy autót csütörtökön Kecskemétről - Később azzal ment rabolni a hetényegyházi takarékszövetkezetbe a tettes.
ápr. 27
7:55
Fokozott ellenőrzés - több milliós büntetés, ha pihenőnapon dolgoztatnak (MaHu)
Közel 2500 cég sértette meg tavaly a munka-, illetve a pihenőidőre vonatkozó szabályokat, s az idén már az első három hónapban is közel négyszáz vállalkozás szabálytalankodott.
ápr. 27
8:02
Beismerte, ő fenyegette bombariadóval a szegedi bankot (MaHu)
Elismerte tettét az a személy, akit a szerdai szegedi bombariadóval kapcsolatban előállított a rendőrség.
ápr. 27
8:10
Elküldték az országos tiszti főgyógyszerészt (Infostart)
Menesztették Antal Csaba országos tiszti főgyógyszerészt - erősítette meg a sajtóinformációkat az egészségügyi miniszter.
ápr. 27
8:23
Veszélyes hulladék ömlött Edelénynél az útra (Infostart)
Galvániszap ömlött egy teherautóból az útra Borsodban péntek reggel. A veszélyes anyag az Edelény felé vezető 27-es főút Sajószentpéter és a múcsonyi elágazás közötti szakaszán okoz gondot.
ápr. 27
8:25
Galvániszap ömlött az Edelény felé vezető útra (HVG)
Galvániszap ömlött egy teherautóból az útburkolatra Borsodban péntek reggel, a veszélyes anyag az Edelény felé vezető 27-es főút Sajószentpéter és a múcsonyi elágazás közötti szakaszán okoz gondot - mondta a katasztrófavédelem ügyeletese.
ápr. 27
8:30
"Egy polgár vallomásai" - Martonyinak tulajdonított ügynöki jelentések az ÉS-ben (MaHu)
Kétség merült fel, hogy a politikus hitelessége és szavahihetősége "ellentmondás nélkül fedi-e egymást Martonyi János közszerepléseiben" - olvasható az ÉS című hetilap pénteken megjelenő számában.
ápr. 27
8:33
Herényi: Orbán a középosztály helyett a plebejusokra vetette ki hálóját (MaHu)
Orbán Viktor nem tárgyal a középosztály védelméről, a Fidesz vezetőjének esze ágában sincs egyeztetni az MDF 13 pontjáról - közölte Herényi Károly, az MDF elnöke.
ápr. 27
8:45
Belép az SZDSZ-be az egészségügyi miniszter (orientpress)
Horváth Ágnes a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában jelentette be, hogy kezdeményezte SZDSZ-tagságát. Az egészségügyi miniszter azt mondta, hogy saját elhatározásából döntött így, mert már 10 hónapja vesz részt az egészségügy átalakításában, és úgy érezte, hogy így jobban tud majd azonosulni a liberális párt értékeivel.
ápr. 27
9:00
Orbán köztársasági elnök szeretne lenni? (MaHu)
Orbán állítólag már a jövőt tervezi. Úgy tudjuk, a jó stratéga hírében álló Fidesz-elnök kész átadni helyét olyan politikusoknak, akiket a háttérből ő irányíthat.
ápr. 27
9:00
Az MDF szerint Szijjártó nem érvekkel vitázik (orientpress)
Szijjártó Péter csütörtöki Klubrádiónak adott interjújában a riporter kérdésére válaszolva kifejtette: 'Az MDF az MSZP-vel működik együtt sok helyen, például Szombathelyen és Székesfehérváron.' A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: az MDF az „őfelsége ellenzéke” szerepét játssza, képviselői sokszor a kormánynak tetsző módon szólalnak fel a parlamentben. Az MDF erre úgy reagált: sajnálja, hogy a…
ápr. 27
9:08
2007-ben is az ELTE a legnépszerűbb - minden tizedik felvételiző ide szeretne bejutni (MaHu)
A 2007-es felsőoktatási jelentkezők között az összes korosztály képviselteti magát, a többségük azonban 25 évnél fiatalabb. A legtöbben idén is az ELTE-re szeretnének bejutni.
ápr. 27
9:17
Így közlekedhetünk és vásárolhatunk a hosszú hétvégén (Infostart)
A május 1-jei ünnep miatt megváltozik a munkarend, ezért módosul az üzletek nyitva tartása. A megszokottól eltérően közlekednek a tömegközlekedési eszközök is.
ápr. 27
10:02
Kitálal a kirúgott főgyógyszerész - exkluzív interjú (Infostart)
Távozásának sem okát, sem pontos határidejét nem tudja az országos tiszti főgyógyszerész. Antal Csabát a napokban menesztette a frissen kinevezett egészségügyi miniszter, Horváth Ágnes. Antal Csaba az InfoRádiónak azt valószínűsítette, hogy elbocsátása a viperamarás elleni szérum készletezésének szabályozásához köthető. A szakember azt fontolgatja, hogy a közép-dunántúli régióban dolgozik majd…
ápr. 27
10:06
Stratégiai zajtérkép - javulhat a helyzet? (orientpress)
Finiséhez érkezett a 2005. októberében Budapest és a vonzáskörzetébe tartozó települések által együttesen benyújtott „Budapest és vonzáskörzete zajtérképe” nevű pályázat. A települések 680 millió forintot pályáztak meg a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program által kiírt projekten. A stratégiai zajtérképekre épülő intézkedési tervek a későbbiekben jelentősen hozzájárulhatnak a…
ápr. 27
10:13
Gyurcsány cége ellen megszüntették a pert (MaHu)
Tárgyaláson kívüli végzéssel megszüntette a miniszterelnök cége, az Altus Rt. és a Humán-Jövő 2000 Kft. elleni pert a Somogy Megyei Bíróság - közölte Varga Rita bírósági szóvivő pénteken az MTI-vel.
ápr. 27
10:21
Horváth Ágnes menesztette Antal Csabát (frissítve) (orientpress)
Horváth Ágnes egészségügyi miniszter azonnali hatállyal menesztette Antal Csabát, az országos tiszti főgyógyszerészt. A posztot egyelőre a jelenlegi fővárosi vezető, Bódis Lászlóné tölti be.
ápr. 27
10:40
Magyarország a hosszabb távú fejlődés útjára léphet (orientpress)
Megtárgyalta és társadalmi vitára bocsátotta a Kormány a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Stratégia tervezetét, amelynek fő célkitűzése, hogy elősegítse a hazai társadalmi-gazdasági-környezeti folyamatok összességének, azaz országunk fejlődésének közép-, illetve hosszú távon fenntartható pályára való áttérését – figyelembe véve a hazai adottságokat és a tágabb folyamatokat, feltételeket.
ápr. 27
10:54
Hétfőn ingyen parkolhatunk a fővárosban (MaHu)
Mivel április 30-a pihenőnapnak számít, ingyenesen lehet parkolni a fővárosban - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke az MTI-vel pénteken.
ápr. 27
11:00
Volgák, Zaporozsecek, Moszkvicsok és Skodák foglalják el újra Pestet (HVG)
A szocialista járműipar gyöngyszemei címmel rendez a Nosztalgia Autóklub Magyarország és a Skoda Klub autós és motoros találkozót a Közlekedési Múzeum előtt május elsején.
ápr. 27
11:07
Zéró tolerancia - kiáltvány a magyarellenességgel szemben (MaHu)
A Jobbik véleménye szerint Magyarországon nincs jelentős előítéletesség a kisebbségekkel szemben. Létezik viszont a többség ellen megnyilvánuló, a kormánykoalíció által is erősített rasszizmus: a magyarellenesség.
ápr. 27
11:18
Holdingban működtetné a kórházakat a főváros (Infostart)
A főváros hajlandó lenne üzemeltetni az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet, a svábhegyi gyermekklinikát és az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetet - jelentette be a főpolgármester. Demszky Gábor elmondta: az összes fővárosi fenntartású kórházat egyetlen holdingba szerveznék.
ápr. 27
11:22
Állatvédők feljelentést tettek Toepler Zoltán filmje miatt (HVG)
Állatkínzás miatt feljelentést tett a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesület (HEROSZ) Toepler Zoltán Álszent című kisjátékfilmjével kapcsolatban, mert a film egyik jelenetében vízbe fojtanak egy macskát - közölte az egyesület.
ápr. 27
11:22
Az oktatási tárca nem ért egyet Bokros Lajos vitaanyagával (Infostart)
Nem tükrözi az oktatási tárca és a felsőoktatás döntő többségének álláspontját az a vitaanyag, amelyet Bokros Lajos az ELTE gazdasági tanácsának elnöke szerkesztett - közölte szaktárca államtitkára pénteki sajtótájékoztatón.
ápr. 27
11:40
Fidesz-elnökség Brüsszelben (orientpress)
Brüsszelbe utazik a Fidesz elnöksége május elsején – jelentette be Szájer József, a párt európai parlamenti képviselője.
ápr. 27
12:00
Budapesten a legdrágább a távfűtés (Infostart)
Országos szinten mintegy 30 százalékos különbség van a távhődíjak között - derül ki a Hőtermelők és Szolgáltatók Országos Szövetségének adataiból.
ápr. 27
12:10
Bokros: a felsőoktatás nem jár állampolgári jogon (HVG)
A magyar felsőoktatás gyökeres átalakítását javasló vitairatot tett közzé Bokros Lajos volt pénzügyminiszter a Figyelő és az Élet és Irodalom című hetilapok legutóbbi számában. Borkos vitaanyaga fontos, de az oktatási tárca és a felsőoktatás döntő többségének álláspontját nem tükrözi - közölte a minisztérium államtitkára.
ápr. 27
12:11
Internetes csalót keresnek Szabolcsban (HVG)
Egy internetes csaló kézre kerítésére indított nyomozást a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a világhálón laptopot áruló ismeretlen a hordozható számítógép helyett köveket küldött csomagban a megrendelőnek - közölte a térségi főkapitányság sajtószóvivője.
ápr. 27
12:15
A KDNP is elutasítja a több-biztosítós modellt (orientpress)
A KDNP szerint a kormány több-biztosítós egészségügyi rendszerre vonatkozó tervei szolidaritás-ellenesek és szétverik a jelenlegi rendszert. A párt felhívta a figyelmet: a törvények szerint ma is létezik magánbiztosítás, önkéntes egészség-, és betegbiztosítás.
ápr. 27
12:16
Soltész: A több biztosítós modell az egészségbiztosítás "szétverése" (MaHu)
A KDNPszerint a több-biztosítós rendszer bevezetésével nem lesz több pénz az egészségügyre, sőt plusz költségeket jelent majd a magánbiztosítók fenntartása.
ápr. 27
12:32
A Fidesz ragaszkodik a tandíjnélküliséghez (orientpress)
A Fidesz elutasítja a Népszabadságban megjelent tandíjemelési terveket. Az ellenzéki párt továbbra is kiáll amellett, hogy az emberek népszavazáson dönthessenek a tandíjról.
ápr. 27
12:33
Kedvezőtlen ítélet a biztosítóknak (Infostart)
A Legfelsőbb Bíróság kimondta, hogy a biztosító nem mondhatja azt a vagyontárgyak biztosításánál, hogy csak akkor fizet egy esetleges káresemény után, ha a rendőrség lezárta az azzal kapcsolatos nyomozást.
ápr. 27
13:00
Elloptak három bronzszobrot a Gellért-hegyről (HVG)
Három életnagyságú bronzszobrot loptak el péntekre virradóra Budapesten, a Gellért-hegyen, a kár mintegy 30 millió forintra tehető - közölte Zsigmond Attila, a Budapest Galéria igazgatója.
ápr. 27
13:10
Katicabogár fedőnéven, kéjnőként kémkedett Cicciolina (HVG)
Ciccolina a titkosszolgálatokat vádolja azért, hogy luxusprosti lett egykor - írja a Híradó.hu.
ápr. 27
13:13
Elloptak három bronzszobrot a Gellért-hegyről (Infostart)
Három életnagyságú bronzszobrot loptak el péntekre virradóra a fővárosi Gellért-hegyen, a kár mintegy 30 millió forint - közölte Zsigmond Attila, a Budapest Galéria igazgatója.
ápr. 27
13:30
Viperamarás elleni szérum miatt váltották le az országos tiszti főgyógyszerészt (MaHu)
Az Antal Csaba országos tiszti főgyógyszerész menesztéséről szóló sajtóinformációkat Horváth Ágnes pénteken a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában erősítette meg.
ápr. 27
13:35
Elloptak három bronzszobrot a Gellért-hegyről (MaHu)
Három életnagyságú bronzszobrot loptak el péntekre virradóra Budapesten, a Gellért-hegyen, a kár mintegy 30 millió forintra tehető - közölte Zsigmond Attila, a Budapest Galéria igazgatója.
ápr. 27
13:50
Németh Zsolt szerint energiapolitikai fordulat Szekeres Imre nyilatkozata (orientpress)
Németh Zsolt a Fidesz külügyi kabinetjének vezetője üdvözli Szekeres Imre pénteki nyilatkozatát, miszerint Magyarország lehetősége szerint a Nabuccót választja, mert ez megoldást jelentene a közös európai energiapolitikára is. A honvédelmi miniszter Washingtonban folytatott tárgyalásokat Magyarország energiabiztonságával kapcsolatban.

Keresés