2007. április 28. szombat

ápr. 28
5:01
Tudja már, hogy hova menjen fürdeni? (Infostart)
Ma nyit a Dagály és a Palatinus, valamint a Gellért hullámfürdője - mondta el az InfoRádiónak Mogyorósi Ferenc, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. osztályvezetője. A többi fővárosi strand jó idő esetén Pünkösdtől várja a vendégeket.
ápr. 28
6:00
Csizmadia: "Nem lesz zökkenőmentes a koalíció" (Infostart)
Újjáalakul a viszony az MSZP és az SZDSZ között a két kormányzópárt élén történt elnökváltások miatt - mondta az InfoRádiónak Csizmadia Ervin. A politológus szerint van mit megbeszélnie a két pártnak egymással, de a szabad demokraták megosztottsága miatt a jövőben nem lesz már zökkenőmentes a koalíció működése.
ápr. 28
7:18
Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók a sajtgyári tűznél - Az épület egy része porig égett (MaHu)
Egész éjszaka megfeszített erővel dolgoztak a tűzoltók Körmenden a szinte porig égett 4 ezer négyzetméter alapterületű sajtgyári épület oltásán - tájékoztatta az MTI-t szombaton reggel a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
ápr. 28
7:30
Dávid Ibolya a középosztály védelméről egyeztetne Kóka Jánossal (MaHu)
A Magyar Demokrata Fórum komoly aggodalommal figyeli azon folyamatokat, amelyek következtében a magyar középosztály tagjait egyre inkább a lecsúszás veszélye fenyegeti.
ápr. 28
7:36
Kilóg az eső lába - hűvösebb, csapadékos idő várható (MaHu)
Nyugaton napos idő várható, a középső és keleti országrészben időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet és ott néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat.
ápr. 28
7:45
Szili: Magyarországnak feladata segíteni a nyugat-balkáni országok euro-atlanti integrációját (MaHu)
Magyarországnak, amióta az Európai Unió teljes jogú tagja, feladata segíteni a nyugat-balkáni országok euro-atlanti integrációját, és ebben vezető szerepet vállalhat a régióban - mondta Szili Katalin.
ápr. 28
7:59
Hárommilliárdos kár a leégett sajtüzemben (HVG)
Hárommilliárd forintra becsülik a kárt a leégett körmendi sajtüzem tulajdonosai - közölte az MTI-vel a tulajdonosoktól és az üzem vezetőjétől származó információra hivatkozva a katasztrófavédelem szombaton.
ápr. 28
8:00
Politikai támadás azi ügynökvád? Martonyi jogi úton keresi majd igazát (MaHu)
A volt külügyminiszter azt mondta, hogy néhány tanulmányútjáról beszámolót kellett írnia, de nem működött együtt az állambiztonsági szolgálattal, és nem szervezték be.
ápr. 28
8:20
A magasabb iskolai végzettség a hosszabb élet titka (Infostart)
Országszerte nőttek a különbségek az egyes társadalmi rétegek között, és ma már a tehetősebb budai kerületekben akár tíz évvel is tovább élnek a budapestiek, mint a Józsefvárosban - számolt be a legfrissebb tendenciákról a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa. Daróczi Etelka hozzátette: a hosszabb élet titka nem elsősorban az anyagi háttér, hanem az iskolai végzettség.
ápr. 28
8:20
Morvaiék ha kell, tovább sokkolják a közvéleményt (MaHu)
Mostanáig sem hallgattak azok, akiket szeptemberben, illetve október 23-án "levadásztak", megvertek, "ávós módszerekkel" kínoztak a rendőrök Budapesten - mondta Morvai Krisztina.
ápr. 28
8:57
Lamperth: Magyarország sikerének feltétele a korszerű önkormányzati rendszer (MaHu)
Magyarország sikerének és versenyképességének egyik alapvető feltétele a hatékonyan működő közigazgatás és ezen belül a korszerű önkormányzati rendszer - hangoztatta Lamperth Mónika szakminiszter.
ápr. 28
8:59
Lisszabonban egyeztetett Gyurcsány Ferenc (HVG)
A 2007. második félévi európai uniós portugál elnökségről és a két kormány által elindított reformokról folytatott eszmecserét a magyar és a portugál miniszterelnök pénteken Lisszabonban.
ápr. 28
9:10
Halálos ütközés Szabolcsban (MaHu)
Péntek este fél tízkor súlyos közlekedési baleset történt a 4-es főúton a fényeslitke-dögei elágazásnál.
ápr. 28
9:41
Keddtől drágulnak a vonatjegyek (HVG)
Megváltozik május 1-jével a belföldi helyközi közösségi közlekedés tarifa- és kedvezményrendszere: a vasúti személyszállítás bruttó díjtételei átlagosan 17 százalékkal emelkednek, az InterCity vonatok pót- és helyjegyeinek díjai nem változnak.
ápr. 28
9:47
Koccanásos balesetek lassítják az M7-es forgalmát (HVG)
Koccanásos balesetek lassítják a forgalmat az M7-es autópálya Balaton felé vezető útpályáján szombaton délelőtt.
ápr. 28
9:58
Kókával egyeztetné a 13 pontot az MDF (Infostart)
A középosztály védelméről szóló szakmai egyeztetésre hívja az SZDSZ elnökét az MDF vezetője.
ápr. 28
10:00
Az Alkotmánybírósághoz fordult több önkormányzat (HVG)
Az Alkotmánybírósághoz fordul több önkormányzat - köztük négy Fejér megyei település is - annak érdekében, hogy a testület nyilvánítsa alkotmányellenesnek a helyi önkormányzatok által a 2002 és 2005 között jogtalanul igénybe vett közműfejlesztési támogatás visszafizetésére vonatkozó törvény őket érintő paragrafusait.
ápr. 28
10:36
Nagy a nyomás Rudi Zoltánon! Új alelnököket akarnak az MTV-nél (MaHu)
A köztévé kurátorai - ellenzéki és kormánypárti delegáltak is - szorgalmazzák, hogy az MTV elnöke nevezzen ki alelnököket - értesült a Népszava.
ápr. 28
10:41
Halálos baleset és teljes útzár Makó közelében (HVG)
Egy ember meghalt, amikor két autó ütközött Makó közelében Deszk és Klárafalva között; a helyszínen teljes az útzár - közölte a rendőrség szombaton.
ápr. 28
11:00
Leégett a körmendi sajtgyár (orientpress)
Pénteken délután kigyulladt a körmendi sajtgyár. A tűzoltóság nagy létszámmal és felszereléssel szombat reggelig oltotta a tüzet. Személyi sérülés nem történt. A kár több, mint 1 milliárd forint. A szükséges utómunkálatok és viszgálatok azóta is tartanak.
ápr. 28
11:00
Brüsszelben ülésezik a Fidesz elnökség - az Európai Néppárt fizeti az utat (MaHu)
Nem "raportra" hívta a Fidesz elnökségét Brüsszelbe a néppárti frakció elnöksége - közölte Szájer József, amikor bejelentette, keddtől a belga fővárosban ülésezik az ellenzéki párt vezérkara.
ápr. 28
11:33
Gyurcsányt kritizálta Sólyom (Infostart)
Itt az ideje, hogy a miniszterelnök eldöntse: Nagy Imre vagy Kádár János örökösének tekinti-e magát - nyilatkozta kanadai útjának ottawai állomásán Sólyom László köztársasági elnök.
ápr. 28
11:44
Orbán: támogatni kell a vidéki életformát (Infostart)
Nemcsak helyreállítani, hanem fejleszteni is kell a vidéki közszolgáltatásokat - jelentette ki a Fidesz elnöke Csongrádon. Az MSZP szerint a kormánynak van programja a vidék fejlesztésére.
ápr. 28
12:07
A gyümölcstermés 70-90 százaléka lefagyott Szabolcsban (HVG)
Az idei gyümölcstermés 70-90 százalékát megsemmisítette a vasárnap éjjeli fagy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kertekben - közölte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének elnöke pénteken Nyíregyházán sajtótájékoztatón, miután a térség gyümölcsöseiben tájékozódott a kialakult helyzetről.
ápr. 28
12:54
A BRFK úgy érzi, sikeres, eredményes évet zártak (HVG)
Sikeres, eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2006-ban, a bűncselekmények száma csökkent, a felderítési mutató nőtt - mondta Gergényi Péter vezérőrnagy a fővárosi városligetben rendezett budapesti rendőrnapon szombaton. Az ünnepi eseményen átadták az Év Budapesti Rendőre elismeréseket.
ápr. 28
13:13
Meleg, de szeles, néhol esős idő lesz (HVG)
Az országban szombat estig nyugaton többnyire kevés, keleten több felhő lesz az égen, legfeljebb néhol lehet gyenge zápor - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
ápr. 28
13:49
Öregednek a papok, nem jön az utánpótlás (HVG)
Európában, így Magyarországon is súlyos gondot jelent a lelkipásztorok évről évre növekvő átlagéletkora, és a papi hivatást választók viszonylag alacsony száma - hívta fel a figyelmet a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) abból az alkalomból, hogy vasárnap lesz a papi hivatások világnapja.
ápr. 28
13:57
Bokáig camembert-ben a tűzoltók - képek a sajtüzemi oltásról (Infostart)
Hárommilliárd forintra becsülik a kárt a leégett körmendi sajtüzem tulajdonosai - közölte a tulajdonosoktól és az üzem vezetőjétől származó információra hivatkozva a katasztrófavédelem.
ápr. 28
14:08
Turi-Kovács: a kisgazdák erősíteni akarják a jobboldal egységét (MaHu)
A kisgazdák a jobboldal egységét nem megbontani, hanem erősíteni akarják - hangsúlyozta Turi-Kovács Béla Csongrádon.
ápr. 28
14:26
Teljesen megsemmisült a körmendi sajtüzem - hárommilliárd forintra becsülik a kárt (MaHu)
Hárommilliárd forintra becsülik a kárt a leégett körmendi sajtüzem tulajdonosai - közölte az MTI-vel a tulajdonosoktól és az üzem vezetőjétől származó információra hivatkozva a katasztrófavédelem szombaton.
ápr. 28
14:45
Orbán: A vidéki közszolgáltatások fejlesztésére van szükség (MaHu)
Nemcsak helyreállítani, hanem fejleszteni is kell a vidéki közszolgáltatásokat - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Csongrádon.
ápr. 28
14:50
Gergényi: Európában a magyar főváros az egyik legbiztonságosabb (MaHu)
Sikeres, eredményes évet zárt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) 2006-ban, a bűncselekmények száma csökkent, a felderítési mutató nőtt - mondta Gergényi Péter vezérőrnagy a fővárosi városligetben rendezett budapesti rendőrnapon.
ápr. 28
15:25
Bene László: nehéz, kétarcú év volt 2006 (MaHu)
Az országos rendőrfőkapitány szerint nehéz, kétarcú volt a 2006-os év, az őszi események hatására a rendőrség társadalmi megítélése nem változott, feladatát maradéktalanul ellátta, ugyanakkor a zavargások megosztották a közéletet.
ápr. 28
15:35
Halott a kútban; halott a Tiszában (HVG)
Egy családi ház kertjének kútjából emelték ki a tűzoltók egy középkorú férfi holttestét szombaton egy óra után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magy községben - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
ápr. 28
15:44
A Fidesz kisgazdái Orbánnal tartották első naggyűlésüket (HVG)
Két olyan választás után vagyunk, melyek tanulságait le kell vonjuk, vagy menetelünk az egyre magasabb támogatottsági számok birtokában a következő vereség felé - mondta a Kisgazda Polgári Szövetség (KPSZ) elnöke a szervezet első országos nagygyűlésén, amelyen Orbán Viktor is felszólalt.
ápr. 28
16:44
"Árpád vérei, avagy a nemzeti összefogás" - kormányellenes tüntetés Pécsett (MaHu)
A "Gyurcsány-kormány súlyos erkölcsi, politikai és gazdasági válságba sodorta országot. Ezen pedig csak összefogással lehet változtatni".
ápr. 28
19:12
Szópárbajt vívnak a koalíciós partnerek a többiztosítós modellről (orientpress)
Schwarz Tibor a parlament egészségügyi bizottságának szocialista alelnöke szombaton a Tények című műsorban nyilatkozott a többiztosítós modellről. A politikus szerint az MSZP nem akar több biztosítót, csupán a kisebbik koalíciós párt. Eörsi Mátyás az SZDSZ frakcióvezetője erre reagálva úgy fogalmazott: 'Elengedhetjük a fülünk mellett' Schwarz Tibor szavait. Eörsi szerint a pártok egyetértenek és…
ápr. 28
20:23
Orbán: A magyar vidék nem fogja hagyni magát! (orientpress)
Orbán Viktor szombaton Csongrádon a párttá alakult Kisgazda Polgári Szövetség első országos nagygyűlésén beszélt a vidéki közszolgáltatások helyreállításáról és fejlesztéséről. A pártelnök felemelte szavát a kormány vidéket sújtó uniformizációja ellen.
ápr. 28
20:34
Dávid Ibolya a középosztály védelméről egyeztetne Kókával (orientpress)
A Magyar Demokrata Fórum szerint a magyar középosztály tagjait egyre inkább a lecsúszás veszélye fenyegeti. E tendencia megállítását célozzák a „Középosztály 13 pontja” nevű programjukkal. Dávid Ibolya szakmai egyeztetésre invitálja Kóka János pártelnököt, mert szerinte az SZDSZ választási kampányában és az elmúlt év során tett ígéretei megfelelő tárgyalási alappal szolgálhatnak a témával…

Keresés