2007. április 25. szerda

ápr. 25
5:30
Kádár Mózessel példálózott, Gorbacsov 2000-re mindenkinek lakást ígért (HVG)
A reform egyesek számára szitokszó, mások pedig megváltást várnak tőle. Nemcsak 2007-ben. Az MSZMP nyolcvanas években zajló kongresszusain már óvatosan ígérgettek, a változások igényének árnyéka vetült Kádár-beszédeire. Több millió disznó van az országban, Kádár Mózessel példálózik, Gorbacsov pedig 2000-re mindenkinek lakást ígér. Ígéretek a létező szocializmus utolsó évtizedében. (15 hozzászólás)
ápr. 25
5:45
Demszky elismerte, hogy nem tudni, mennyibe kerül a metró (Infostart)
Pontosan még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a 4-es metró építése - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a főpolgármester. Demszky Gábor kiemelte, fontosnak tartja az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítását, valamint a szerelvények lecserélését is.
ápr. 25
5:57
Kóka János: a kormánykoalíció működése megújulásra szorul (MaHu)
Megújulásra szorul a koalíció működése, ezért az SZDSZ elnöke egyeztetést kezdeményez Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, a szocialisták elnökével - jelentette be Kóka János.
ápr. 25
6:20
Gyurcsány nem hagyja el a Kossuth teret (MaHu)
Nem költözik az új kormányzati negyedbe a Miniszterelnöki Hivatal. A kormányfő az Országgyűlés közelében marad.
ápr. 25
6:24
Megismétlődhetnek az őszi események? (MaHu)
Megismétlődhetnek az őszi események, mert a társadalomban továbbra is megvannak azok a feszültségek, amelyek a tüntetéssorozathoz vezettek 2006 szeptemberében és októberben - mondta Csepeli György, a Gönczöl-bizottság tagja.
ápr. 25
6:32
Kormányzati negyed Gyurcsány nélkül (Infostart)
A Népszabadság arról ír, hogy legyen az bármilyen építészeti csoda, a miniszterelnök nem költözik az új kormányzati negyedbe. A jövő építészeti arculatát tükröző modern irodaépület helyett a földművelésügyi tárca jelenlegi patinás ingatlanát választja székhelyül.
ápr. 25
6:50
Medián: a fideszesek továbbra is borúlátók (Infostart)
A Medián kutatása szerint a lakosság továbbra is pesszimistán ítéli meg a gazdaság állapotát, mégis nagyon sokan készülnek jelentős vásárlásra és hitel felvételére. Karácsony Gergely kutatásvezető az InfoRádiónak elmondta: az ellentmondásra a politikai közbeszédben található magyarázat.
ápr. 25
7:17
A vízummentességről tárgyalt Dávid Ibolya New York-ban - Kifütyülték október 23-a miatt? (MaHu)
A hírek szerint kifütyülték Dávid Ibolyát New York-ban, amikor a Magyar Házban nem adott egyértelmű választ az október 23-i tömegoszlatással kapcsolatos kérdésre.
ápr. 25
7:20
Gázolt a metró a Stadionok megállónál (HVG)
Súlyos süléseket szenvedett az a 44 éves férfi, akit elgázolt a 2-es metró a fővárosban, a Stadionok megállónál szerda reggel - közölte a BKV fődiszpécsere.
ápr. 25
7:21
Óvatosan vezessenek! Traffipax országszerte (MaHu)
Az ország egész területére kiterjedő ellenőrzést tartanak a rendőrök szerdán és csütörtökön. A kétnapos, TISPOL nevű akcióban az összes működő traffipaxot bevetik.
ápr. 25
7:25
Gázolt a metró a Stadionok megállónál (MaHu)
Gázolt a 2-es metró a fővárosban, a Stadionok megállónál szerdán reggel - közölte a BKV fődiszpécsere az MTI-vel.
ápr. 25
7:25
Ki pótolhatja Demcsák Zsuzsát? (Napi)
ápr. 25
7:31
Interjú Draskovics Tiborral, az államreformért felelős kormánybiztossal (Napi)
ápr. 25
7:33
Hibás az OEP nyilvántartása - "Potyutasnak" tekintettek félmillió embert! (MaHu)
A tévesen kiküldött figyelmeztető levél ellenére is bizonyítania kell a címzettnek, hogy nem potyautas - Az OEP beismerte hibáját.
ápr. 25
7:54
Változékony idő a hét közepén (MaHu)
A Dunántúl legdélibb részén és a Dunától keletre gyakran lesz erősen felhős az ég az országhatár közelében egy-két helyen zivatarral.
ápr. 25
8:41
Baleset a Lágymányosi hídnál - vadászfegyverek a csomagtartóban (HVG)
Vadászfegyvereket találtak a tűzoltók annak a személyautónak a csomagtartójában, melyből a Lágymányosi híd budai felhajtójánál sérülteket mentettek ki, miután az egy betonkeverővel karambolozott.
ápr. 25
9:49
Május 1-re rend és tisztaság a fővárosban (MaHu)
Befejeződött a tavaszi nagytakarítás, lemosták a hidakat, megtisztult a Váralagút, elvégezték az aluljárók, fő és tömegközlekedési útvonalak, lakótelepek takarítását, kijavították az úthibákat.
ápr. 25
9:49
Csökken a zsúfoltság a fővárosban (HVG)
Jövő szerdától több BKV-járaton enyhülhet a zsúfoltság - tájékoztatott a BKV Zrt.
ápr. 25
9:54
Sólyom: Az államfőnek nincsen hatalma beleszólni a napi politikába (MaHu)
Sólyom László köztársasági elnök a Torontói Magyar Ház díszvacsoráján vett részt helyi idő szerint kedden, hivatalos kanadai látogatása első napján.
ápr. 25
10:11
Bochkor és Boros fúrja a 4-es metró alagútját (HVG)
A Boros-Bochkor párosról nevezték el a 4-es metró két fúrópajzsát a szavazók - tudta meg a HavariaPress.
ápr. 25
10:24
Álom 200 milliárdból, ha... (MaHu)
A nagykörút és a kiskörút között 110 épület újul meg, 300 új szállodai szoba, 50 kávéház és étterem, 50 üzlet és üzletház (30 000 négyzetméter), 50 új kulturális-szórakoztató intézmény és 1250 kocsinak elég mélygarázs, parkolóház épül. Ha.
ápr. 25
10:26
Megnyitja az autósok előtt benzinkútjait a BKV (Infostart)
A BKV megnyitja öt budapesti benzinkútját a közforgalom előtt, és céges autók szerződéssel olcsóbban tankolhatnak a társaságnál gázolajat - mondta Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója. A társaság nagyfogyasztóként engedménnyel kapja az üzemanyagot, ezért a kiskereskedelmi árnál olcsóbban tovább tudja adni azt a részét, amelyre nincs szüksége.
ápr. 25
10:35
Móri ügy: nyár végén folytatódik Hajdú László büntetőpere (HVG)
Szakértő meghallgatásával folytatódott Hajdú László társtettesként, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés miatt indult büntetőpere a Fővárosi Bíróságon.
ápr. 25
10:45
Mennyibe kerül a 4-es metró? Demszky se tudja (MaHu)
Pontosan még nem lehet tudni, hogy mennyibe fog kerülni a 4-es metró építése - mondta Demszky Gábor, aki fontosnak tartja az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítását, valamint a szerelvények lecserélését is.
ápr. 25
10:49
Mourinho megint belekötött a Liverpool edzőjébe (Infostart)
Mourinho és Benitez külön háborúja is egyben a Bajnokok Ligája második elődöntője. A portugál edző az utóbbi napokban többször is belekötött spanyol kollégájába - a mérkőzés előtti napon pedig azt mondta: ha neki olyan szerény eredményei lennének, mint amilyeneket Rafa Benítez a Liverpoollal elért, már rég kirúgták volna a Chelsea-től.
ápr. 25
10:50
Tarlós: Elfogadhatatlan a fővárosi cégek új vezetőinek kinevezési módszere (orientpress)
Tarlós István a fővárosi Fidesz frakcióvezetője elfogadhatatlannak tartja, hogy Demszky főpolgármester pályáztatás nélkül „saját köréből” nevezi ki a fővárosi cégek új vezetőit.
ápr. 25
11:01
Emelkednek a magyarországi termőföldárak (Infostart)
Hosszú ideig tartó stagnálás után emelkednek a magyarországi termőföldárak. A tendencia mégsem sarkallja tömeges vásárlásra a hazai befektetőket, noha érdemes megvásárolnia a 10 aranykoronánál értékesebb földeket - mondta az InfoRádiónak Fűr Zoltán, a Földbróker.hu ügyvezetője.
ápr. 25
11:15
Négypárti egyetértés a műsorterjesztésről és a digitális átállásról (orientpress)
Ötpárti egyeztetést követően négypárti megegyezéssel kerül a mai kormányülés elé a műsorterjesztésről és a digitális átállásról szóló törvény tervezete - tudatta az OrientPress-szel a Kormányszóvivői Iroda.
ápr. 25
11:26
Elkezdődött a kecskeméti fegyőrök pere (HVG)
A vádirat ismertetésével és a vádlottak vallomásával elkezdődött szerdán a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és más bűncselekménnyel vádolt kecskeméti fegyőrök pere a Csongrád Megyei Bíróság katonai tanácsa előtt.
ápr. 25
11:40
Fidesz: a szegények kiszorulnak az ellátásból (Infostart)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a törvényi előírások ellenére a több-biztosítós modell bevezetése esetén a szegények kiszorulnak az egészségügyi ellátórendszerből. Kökény Mihály szocialista politikus közölte: a kormány olyan biztosítási reformot vezet majd be, amely a betegek megnyugtató ellátását szolgálja.
ápr. 25
11:40
Rendőrkézen Kisbandi egyik bűntársa (HVG)
Elfogták Kisbandi, azaz Lakatos András egyik bűntársát Budapesten; a férfit korábban jogerősen szabadságvesztésre ítélték.
ápr. 25
11:47
Charles Simonyi hétfőn Magyarországra látogat (HVG)
Charles Simonyi hétfőn Magyarországra érkezik - közölte a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke.
ápr. 25
11:48
A bizottság támogatta Fodor kinevezését (Infostart)
Támogatta Fodor Gábor kinevezését a környezetvédelmi és vízügyi tárca élére az Országgyűlés illetékes bizottsága. A testületben 12-en szavaztak igennel, 7-en pedig tartózkodtak.
ápr. 25
11:58
Mégsem csökkentik a lombikbébi program támogatott beavatkozásait (Infostart)
Hat hormonkészítmény lett olcsóbb, vagyis az a meddő nő, aki nem ezek valamelyikét használja, továbbra is ugyanannyit fizet a kezelésért, mint eddig - mondta az InfoRádiónak a lombikbébiprogramban résztvevők érdekeit képviselő alapítvány kuratóriumi alelnöke. Laborczy Éva is megerősítette az InfoRádiónak azt az értesülését, hogy az Egészségügyi Minisztérium egyelőre nem csökkenti a…
ápr. 25
12:00
Letördöste a visszapillantó tükröket, és elvitte (MaHu)
Nyomozást folytat a rendőrség egy székesfehérvári férfi ellen, aki autókat rongált meg a város több részén - A tükröket letörte és ellopta.
ápr. 25
12:04
Meglopták, míg beteg apját bekísérte a kórházba - Keresik a szemtanúkat! (MaHu)
Betörték a szélvédőt és elloptak egy iratokkal teli táskát egy férfitől, aki csak annyira hagyta ott az autót, hogy beteg apját bekísérje a kórházba.
ápr. 25
12:19
A környezetvédelmi bizottság támogatja Fodor Gábort (HVG)
Alkalmasnak találta Fodor Gábort a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KVM) vezetésére az Országgyűlés környezetvédelmi bizottsága, amelynek több ellenzéki képviselője is támogatóan szavazott a testület szerdai ülésén.
ápr. 25
12:30
Nem késik a Kormányzati Negyed (orientpress)
Nincs csúszás a Kormányzati Negyed végső határidejét illetően. A módosított pályázati kiírásra ismét komoly nemzetközi érdeklődés mutatkozik, ezért jelentős számú pályázat várható.
ápr. 25
12:42
Piaci ár felett épül a kormányzati negyed? (Napi)
ápr. 25
12:44
"A kullancsokat nem lehet kiirtani" (Infostart)
Magyarországon minden évben tízezren fertőződnek meg a kullancsok által terjesztett Lyme-betegség kórokozójával - mondta az InfoRádiónak a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője. Lakos András szerint nem az a legnagyobb probléma, hogy jogszabály nem teszi kötelezővé a kullancsirtást, hanem az, hogy a kullancsok által terjesztett veszélyes betegségek kimutatására használt orvosi tesztek…
ápr. 25
12:50
Baleset a Lánchídon, lassú a haladás (HVG)
Baleset miatt csak egy sávon haladhat a forgalom a fővárosban a Lánchídon szerdán kora délután, a balesetben egy motoros sérült meg - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.
ápr. 25
12:51
A kormányszóvivői iroda cáfol: nem késik a kormányzati negyed (MaHu)
Nincs csúszás a Kormányzati Negyed végső határidejét illetően. A módosított pályázati kiírásra ismét komoly nemzetközi érdeklődés mutatkozik, ezért jelentős számú pályázat várható.
ápr. 25
12:51
Minden nap találkoznak, de Kóka még nem tárgyalt Gyurcsánnyal (HVG)
Hivatalosan még nem kezdeményezett tárgyalásokat Kóka János, az SZDSZ elnöke Gyurcsány Ferenccel - mondta Nyakó István, a szocialista párt szóvivője.
ápr. 25
12:52
Fidesz: a szegények még szegényebbek lesznek (orientpress)
Navracsics Tibor a Fidesz frakcióvezetője szerint a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a törvényi előírások ellenére a több-biztosítós modell bevezetése esetén a szegények kiszorulnak az egészségügyi ellátórendszerből. Az ellenzéki párt szerint a magánbiztosítók megjelenésével még szegényebbek lesznek.
ápr. 25
12:56
Cáfolják a kormányzati negyedről szóló híreket (HVG)
Nem késik a kormányzati negyed megvalósítása - tudatta a kormányszóvivői iroda, cáfolva a sajtóban megjelent információt.
ápr. 25
13:00
Támogatta Fodor Gábor kinevezését a Környezetvédelmi Bizottság (orientpress)
12 igen, 7 tartózkodás és nem szavazat nélkül az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága támogatta Fodor Gábor (SZDSZ) kinevezését a zöld tárca élére. Az igennel voksolók között 2 fideszes képviselő is volt. A leendő környezetvédelmi- és vízügyi miniszter létrehozná a jövő nemzedéke ombudsmanát, és jelentős szemléletváltást is ígért a zöld tárcánál. Fodor Gábor azt mondta, hogy nem korlátozni,…
ápr. 25
13:00
Nagyatád ünnepel (orientpress)
Szerdán Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter részt vesz Nagyatádon a település várossá avatásának évfordulóján tartandó ünnepségen, majd délután a Széchenyi parkban felavatja az új díszkutat.
ápr. 25
13:02
Áfacsalás: lohol az EU a pénze után (HVG)
Hiába a nagy központi adatbázis, az Európai Uniót évente mintegy 50 milliárd euróval rövidítik meg az áfacsalók. Brüsszel egyre komolyabb erőfeszítéseket tesz ennek visszaszorítására, de vajon be lehet zárni a kiskapukat? (2 hozzászólás)
ápr. 25
13:08
Újabb feljelentést tesz a salgótarjáni polgármester (orientpress)
Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) Salgótarján polgármestere büntetőfeljelentést tesz az önkormányzat vagyonhasznosító cégének ügyvezető igazgatója ellen, miután az átvilágítás bűncselekményre utaló jeleket tárt fel. Konkrétumokról egyelőre a polgármester nem beszélt, de még a szocialista városvezetés által kinevezett ügyvezetőt azonnali hatállyal felmentették állásából.
ápr. 25
13:09
Baleset miatt a Lánchídon csak egy sáv járható (MaHu)
Baleset miatt csak egy sávon haladhat a forgalom a fővárosban a Lánchídon szerdán kora délután, a balesetben egy motoros sérült meg - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója.

Keresés