2008. december 15. hétfő

dec. 15
15:54
Newcastle: Michael Owennek új szerződést ajánlott a klub (She)
Angol források szerint a Newcastle United új szerződést ajánlott Michael Owennek, amellyel szeretnék meghosszabbítani a támadó 2009-ben lejáró szerződését.
dec. 15
15:56
Jégkorong-vb 2010: 76 ezer néző lehet a nyitó mérkőzésen (She)
Minden valószínűség szerint világrekord születik a 2010-es jégkorong-világbajnokság nyitó mérkőzésén, hisz a Schalke 04 stadionjában rendezik.
dec. 15
16:48
REAC: Hevesi Tamást nevezték ki vezetőedzőnek (She)
Hevesi Tamást nevezték ki a Soproni Ligában a bentmaradásért küzdő REAC új vezetőedzőjének.
dec. 15
17:24
Serie B: Filkor sérülése miatt nem játszhat az Ancona ellen (She)
Továbbra sem jött rendbe Filkor Attila sérülése, így nem nevezte őt az esti, Ancona elleni olasz másodosztályú bajnoki mérkőzésre készülő keretbe Andrea Mandorlini, a Sassuolo vezetőedzője.
dec. 15
17:24
Husztit a Celtic is figyeli (Behaviour)
A Daily Mail című napilap szerint a skót Celtic Glasgow is szeretné megszerezni Huszti Szabolcsot, a Hannover magyar válogatott labdarúgóját.
dec. 15
17:26
Sportcsillagok Gálaestje: nem vesz részt a paralimpiai bizottság (She)
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) hivatalosan nem vesz részt a Sportcsillagok Gálaestjén, annak előkészítő mechanizmusával sem tud azonosulni, s amennyiben a helyzet jövőre sem változik, teljesen elhatárolódik az eseménytől.
dec. 15
17:28
Vancouver 2010: megnyílt a gyorskorcsolyázók arénája (She)
Tizennégy hónappal a rajt előtt megnyitotta kapuit a 2010-es vancouveri téli olimpia gyorskorcsolya-arénája, amely a közeli Richmondban épült fel.
dec. 15
17:42
Bajnokok Ligája: Rooney megúszta a dánok elleni incidenst (She)
Megúszta szankciók nélkül Wayne Rooney az AaB elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen történt incidenst: a Manchester United támadóját azzal vádolták meg, hogy szándékosan megtaposta az aalborgiak játékosát, Kasper Risgardot.
dec. 15
18:36
Sakk GP, Eliszta: Lékó vereséget szenvedett Griscsuktól (She)
Lékó Péter vereséget szenvedett az oroszországi Elisztában zajló sakk Grand Prix második fordulójában.
dec. 15
19:12
Jégkorong: magyar vereség az U20-as divizó I-es vb-n (She)
Vereséggel kezdett a magyar válogatott a dániai U20-as divízió I-es jégkorong-világbajnokságon: az együttes az első fordulóban 6-2-re kapott ki az osztrák csapattól. Pék György tanítványai kedden a házigazda Dániával találkoznak.
dec. 15
19:30
Formula–1: Sebastien Buemi a leggyorsabb a jerezi teszten (She)
Újabb tesztnapokra „vonult ki” a Formula–1-es mezőny a spanyolországi Jerezbe: a hétfői napon öt pilóta próbálgatta az autókat, közülük a Red Bull svájci versenyzője, Sebastien Buemi volt a leggyorsabb. Christian Klien már a KERS-rendszerrel felszerelt BMW Saubert vezette.
dec. 15
19:48
Skócia: fejbe rúgta a biztonsági őrt a szélső, megbüntették (She)
Ötszáz fontra bírságolta meg egy edinburghi bíróság Filipe Moraist, a Hibernians labdarúgócsapatának portugál szélsőjét.
dec. 15
19:50
Blackburn: a sajtó Ince utódját keresi, az elnök még kivár (She)
Az angol élvonalban szereplő Blackburn Rovers a hétvégén 3–0-ra kikapott a Wigan otthonában, Paul Ince csapatának zsinórban ez volt a 6. veresége. Angol lapok szerint a Premier League első színes bőrű edzőjének a napjai megvannak számlálva Blackburnben, de John Williams elnök egyelőre nem beszél váltásról.
dec. 15
20:06
Gyász: elhunyt Murai János atléta szakedző, testnevelő (She)
66 éves korában elhunyt Murai János atléta szakedző, testnevelő, aki pályafutása alatt Veszprémben, Kaposváron és Pécsen dolgozott és élt. Munkáját elsősorban országos bajnok tanítványai (Németh Ilona, Németh Gyula), és az utánpótlás-nevelésben játszott fontos szerepe dicséri.
dec. 15
20:24
Az Internek nincs szüksége Drogbára (Behaviour)
A különböző sajtóhíresztelésekkel ellentétben az olasz bajnok Internazionale nem akarja leigazolni Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti labdarúgóját.
dec. 15
21:00
NBA: szerencsétlen 13. vereség, kirúgták a Kings edzőjét (She)
A tizenhármas valóban szerencsétlen számnak bizonyult Reggie Theus, a Sacramento Kings kosárlabdacsapatának edzője számára: a csapat vezetősége ugyanis helyi sajtóértesülések szerint azonnali hatállyal kirúgta a legutóbbi 15 meccsén 13 vereséget összeszedő kaliforniaiak mesterét.
dec. 15
21:18
Görögország: Devetzi és Nikolaidisz az év sportolói (She)
A hármasugró olimpiai bronzérmes Hriszopigi Devetzit és a pekingi játékokon tékvandóban ezüstérmes Alekszandrosz Nikolaidiszt választották az év sportolóinak Görögországban.
dec. 15
21:18
Ribéry az ősz Bundesliga-játékosa (Behaviour)
A Kicker című német sportmagazin osztályzatai alapján Franck Ribéry, a Bayern München francia középpályása lett az őszi szezon legjobb játékosa a német labdarúgó-bajnokságban, legjobb magyarként Dárdai Pál a 75.
dec. 15
21:20
Görögország: volt Anderlecht-edzőt szerződtetett az újonc (She)
A kieső helyen álló, újonc Panszerraikosz labdarúgócsapata a belga Hugo Broost szerződtette az előző héten távozó tréner, Jannisz Papakosztasz helyére.
dec. 15
21:22
Oroszország: a Grémióból erősített a Szpartak Moszkva (She)
A Szpartak Moszkva labdarúgócsapata ötéves szerződést kötött Rafael Cariocával, a Grémio 19 éves középső középpályásával.
dec. 15
21:36
Férfi kosárlabda: otthon szenvedett vereséget a Hegyvidék (She)
A férfi kosárlabda NB I egyetlen hétfői mérkőzésén a sereghajtó Hegyvidék otthon szenvedett vereséget a Kecskeméttől. Az újonc és még nyeretlen fővárosiak először játszottak hazai pályán, a novemberben megnyílt Sportmax Központban, ahol 90–61-es vereséget szenvedtek.
dec. 15
21:54
Debrecen: Urbin Péter a DVSC-től végleg Bőcsre került (She)
A Soproni Ligában szereplő DVSC saját nevelésű játékosa, Urbin Péter korábban már fél évet már szerepelt Bőcsön, ám az őszi szezont a DVSC-DEAC-nál töltötte. Hétfőn azonban a debreceni klub közölte: a csatár ismét Bőcsön folytatja.
dec. 15
22:30
Bundesliga 2: a ’Lauterné a rangadó, a Mainz az őszi bajnok (She)
A Bundesliga 2 17. fordulójának zárómérkőzése döntött az őszi bajnoki cím sorsáról: a Kaiserslautern hazai pályán 2–0-ra legyőzte Amedick és Jendrisek góljaival a Freiburgot, ezzel pedig (gólkülönbséggel) a nevető harmadik, a Mainz 05 lett az őszi bajnok.
dec. 15
22:32
Belgium: volt skót válogatott lett a Charleroi edzője (She)
Az 58-szoros skót válogatott John Collins lett a belga élvonalbeli Charleroi új szakvezetője.
dec. 15
22:48
Franciaország: letartóztatták a Lyon válogatott klasszisát (She)
A francia rendőrség ittas vezetés miatt őrizetbe vette Sidney Govou-t, az Olympique Lyon válogatott labdarúgóját.
dec. 15
22:50
Argentína: játékos-eladásokra kényszerül a River Plate (She)
Anyagi problémái miatt játékos-eladásokra kényszerül az argentin bajnokságban csak szenvedő, az Apertura utolsó helyén végző River Plate.
dec. 15
22:52
Skócia: a Kilmarnock idegenben győzte le a Motherwellt (She)
A Motherwell–Kilmarnock mérkőzéssel lezárult a skót első osztályú labdarúgó-bajnokság 18. fordulója: a vendégek 2–0-ra nyertek, és maradtak a 7. helyen.
dec. 15
23:24
Formula–1: Gary Paffett jobb időt ment Massánál Portugáliában (She)
A Ferrari és a McLaren három napon keresztül a portugáliai Algaravéban tesztel. Az első napon az olasz istállótól Felipe Massa, a brit csapattól Gary Paffett látogatta meg az aszfaltcsíkot.

Keresés