2013. november 25. hétfő

nov. 25
1:57
NFL: utolsó mp-es Cowboys-siker, kiütötték a Coltsot (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 12. fordulójában a Dallas Cowboys egy utolsó másodperces mezőnygóllal 24–21-re legyőzte idegenben a New York Giants együttesét, az Arizona Cardinals pedig kiütötte az Indianapolis Coltsot.
nov. 25
6:09
Mit jelent ma a "hathárom"? (Infostart)
Hatvan évvel ezelőtt a magyar labdarúgó-válogatott - később az angol nyelvű sajtóban is átvett nevén, az Aranycsapat, a Golden Team - 6:3-ra legyőzte a futball tanítómestereit, az angolokat. Az évforduló kapcsán számtalan visszaemlékezés született. Az inforadio.hu ezúttal felidézi a gólokat, s közben egy-egy ritkán boncolgatott kérdésre is választ keres.
nov. 25
6:45
NFL: Bradyék 0-24-ről, ráadásban legyőzték Manningéket (She)
Egészen elképesztő rangadót játszottak vasárnap este az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokságban, az NFL-ben, a New England Patriots hazai pályán 0–24-es félidőt követően hosszabbításban 34–31-re legyőzte a Denver Broncost.
nov. 25
7:21
NHL: vert helyzetből állt talpra a Detroit és a Carolina (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Detroit és a Carolina is 1–0-s hátrányban volt egy harmadot követően, ám végül mindkét csapat a maga javára billentette a mérleg nyelvét. A Red Wings a Buffalo Sabres otthonában nyert 3–1-re, míg a Hurricanes az Ottawa Senatorst győzte le hazai közönség előtt 4–1-re.
nov. 25
7:39
NBA: kiváló idényrajt - hatból hat az Oklahoma hazai mérlege (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján hazai pályán diadalmaskodott mindkét Los Angeles-i csapat. A Clippers a Chicago Bullsnál bizonyult jobbnak 39 ponttal, míg a Lakers a Sacramento Kings ellen nyert 100–86-ra. Az eddig pofozógépnek számító Utah Jazzt legyőző Oklahoma hatodik hazai meccsén a hatodik győzelmét aratta – ilyen jól még sosem…
nov. 25
7:39
Pontokat vesztett az Internazionale (Metropol)
Az Internazionale 1-1-es döntetlent ért el a Bologna vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokságban.
nov. 25
7:57
NBA: kiváló idénykezdet - hatból hat az Oklahoma hazai mérlege (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján hazai pályán diadalmaskodott mindkét Los Angeles-i csapat. A Clippers a Chicago Bullsnál bizonyult jobbnak 39 ponttal, míg a Lakers a Sacramento Kings ellen nyert 100–86-ra. Az eddig pofozógépnek számító Utah Jazzt legyőző Oklahoma hatodik hazai meccsén a hatodik győzelmét aratta – ilyen jól még sosem…
nov. 25
7:59
Tenisz: Fucsovics a hét nyertese a világranglistán (She)
Az andriai ATP-challengertornán aratott győzelmének köszönhetően az első számú magyar férfi teniszező, Fucsovics Márton 53 helyet előrelépve a 180. pozícióban található a legfrissebb, hétfői világranglistán. A 21 éves magyar játékos ezzel a top 300-ban a legnagyobb ugrást produkálta előre, és természetesen pályafutása legjobb helyezését foglalja el a rangsorban.
nov. 25
8:15
FTC: Adams segítséggel már az ágyát is elhagyhatja (She)
Egyre jobban érzi magát Akeem Adams, a Ferencváros labdarúgócsapatának súlyos szívinfarktuson és lábamputáción áteső Trinidad és Tobagói-i védője. A 22 esztendős sportember a Blikk beszámolója szerint televíziót néz, kommunikál az édesanyjával és az orvosokkal, sőt segítséggel már az ágyát is elhagyhatja, ugyanis rendszeresen átültetik a fekvőhelye mellett található székbe, továbbá…
nov. 25
8:33
Kézilabda: az MKSZ célja, hogy Budapest legyen a női Köln (She)
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) elnöke volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának egyik hétfői vendége, és a beszélgetés során elhangzott: az MKSZ egyértelmű célja, hogy a szezon végi sikeres rendezésnek is köszönhetően hosszú távon Magyarországon tartsa a női Bajnokok Ligáját záró final four megrendezésének a jogát.
nov. 25
8:33
Soroksár helyett London - Grosics Gyula és Buzánszky Jenő a 6:3-ról (Agroinform)
Kínos előzmények után az Aranycsapat futballtörténelmet írt Angliában. A díszelőadás részletei a győztesek szemével.
nov. 25
9:09
Videó: skalpvadászat - bukott a listavezető a Fradi ellen (She)
„Nem tartották be a játékosaim a taktikai utasításokat a Ferencváros ellen, képesek voltunk még az egy héttel ezelőttinél is rosszabbul játszani – értékelt Ladislav Lubina, az Érsekújvár vezetőedzője a jégkorong Mol Ligában elszenvedett 5–2-es vereséget követően. Dobos Tamás, az FTC-ESMTK trénere viszont örömmel nyugtázta, hogy játékosai mindenben követték az előzetesen megbeszélteket. Az NSO…
nov. 25
9:09
Futballtörténelmet írt a 6-3 (Metropol)
Az Aranycsapat 60 éve a londoni Wembley Stadionban győzte le 6-3-ra a hazai pályán addig veretlen angol labdarúgó-válogatottat.
nov. 25
9:27
Curling - A magyar férfi csapat három győzelemmel kezdett (Infostart)
A feljutást célul kitűző magyar férfi és női curling-válogatott közül a férfiak három győzelemmel kezdték a norvégiai Stavangerben zajló Európa-bajnokságot, míg a nők négy meccs után 2-2 sikerrel és vereséggel állnak.
nov. 25
9:27
MLS: Kansas City–Salt Lake meccs lesz a fináléban (She)
A Sporting Kansas City a Real Salt Lake csapatát fogadja az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) december 7-i döntőjében.
nov. 25
9:29
Kansas City-Salt Lake döntőt rendeznek az MLS-ben (Infostart)
A Sporting Kansas City a Real Salt Lake csapatát fogadja az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) december 7-i döntőjében.
nov. 25
9:45
Férfi tenisz-világranglista - Fucsovics 53 helyet javítva a 180. (Infostart)
Vasárnapi, andriai tornagyőzelmével Fucsovics Márton 53 helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján, így a 180. helyen zárja az évet.
nov. 25
9:45
Anglia: a 6:3 egy birodalom végét jelezte - megemlékezések (She)
A vezető angol és skót internetes portálok jó része cikkekkel emlékezik meg az 1953. november 25-i Anglia–Magyarország mérkőzésről – a 6:3 (nekik 3:6) egy (futball)birodalom végét jelezte a házigazdáknak a korabeli közhangulat szerint. A mostani megemlékezők pedig felteszik a kérdést: eleget tanult-e Anglia futballbirodalma megdöntéséből?
nov. 25
9:47
PL: Szégyellnünk kell magunkat - Villas-Boas (She)
A Manchester City otthonában megalázó, 6–0-s vereséget szenvedő Tottenham Hotspur menedzsere, André Villas-Boas szerint szégyellniük kell magukat a vasárnapi teljesítményük után, apró pozitívumokat ugyanakkor így is kiragadt a mérkőzésből a portugál szakember.
nov. 25
10:03
Hatvanéves a 6:3, Puskásék óta tart a balszerencse (Agroinform)
A hatharom.com-nak Dunai Antal és Mészöly Kálmán sztorizott a 6:3-ról és az Aranycsapatról.
nov. 25
10:21
Ajánló: derbi Angliában, Stieber Király ellen - program (She)
Az angol, az olasz és a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is rendeznek mérkőzést hétfőn. A Premier League-ben birminghami derbit vív egymással a West Bromwich Albion és az Aston Villa, a Serie A-ban kötelező feladat elé néz a Roma, amely egy győzelemmel visszaveheti az első helyet a Juventustól, míg a Primera Divisiónban a feltörekvő Athletic Bilbao a szebb napokat is látott Málaga…
nov. 25
10:23
Válogatott: Nem hallottam a magyarok érdeklődéséről - Eriksson (She)
Sven-Göran Eriksson nem hallott arról, hogy ő a Magyar Labdarúgó-szövetség egyik kiszemeltje a magyar szövetségi kapitányi tisztségre. Legalábbis erről ír az rtlnieuws.nl hírportál, amely a svéd szakember Expressnek adott nyilatkozatából idéz.
nov. 25
10:39
Schalke: ketten kidőltek a Steaua elleni BL-meccs előtt (She)
A Bajnokok Ligája csoportkörének legutóbbi fordulójában, a Chelsea elleni találkozón kapitális hibát elkövető Timo Hildebrand, valamint a védekező középpályás, Leon Goretzka nélkül kelt útra a Schalke labdarúgócsapata a Steaua Bucuresti elleni soros BL-találkozóra – számolt be róla a gelsenkircheni együttes hivatalos Twitter-bejegyzésében.
nov. 25
10:57
Videó: 11 tojásos rántotta, papnak készülő kapus - sztorik a 6:3-ról (She)
Puskás Ferenc a legendás 6:3-as „angolmagyar” előtt vesztőhelynek titulálta a Wembley Stadiont. Grosics Gyula papnak készült, ezért viselte a később emblematikussá váló fekete mezt a kapuban. Szepesi Györgynek 11 tojásból álló rántottát készíttettek a játékosok, hogy legyen elég hangja a közvetítéshez. Borbély Zoltán, Buzánszky Jenő és Szepesi György az emlékeiről mesélt az NSO Tv-nek.
nov. 25
10:57
Egy Huszti-gól és más semmi (Agroinform)
Csendes hétvégét produkáltak a magyar légiósok az európai pályákon, játékosaink zöme a kispadon üldögélt.
nov. 25
10:59
Rg: a legnagyobb sportági sztárok jöhetnek Debrecenbe (She)
A FIG és a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség közzétette az előzetes nevezési listát a világkupa 2014. márciusi, debreceni nyitó viadalára, amelyre eddig 28 ország mintegy 290 versenyzője adta le jelentkezését.
nov. 25
10:59
Nem volt jobb Ronaldónál 2013-ban (Agroinform)
67 gól, 8 mesterhármas, 16 gólpassz - a portugál 2013-as éve a számok nyelvén.
nov. 25
11:01
Blog: Kit érdekel ma a 6:3? - Thury Gábor írása (She)
Furcsán vagyunk ünnepnapjainkkal. Az obligát kérdés: hogyan lehet az ünnepet aktuálisan értelmezni, egyáltalán kell-e? Sem ’48, sem ’56 értelmezése nem független az aktuálpolitikától, ezért is nehéz megmondani, mit jelentenek, üzennek ezek a jeles dátumok az utókornak.
nov. 25
11:03
Vb 2014: a brazilok bemutatták az új mezt, varrnák a 6. csillagot (She)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) hivatalosan is bemutatta a selecao 2014-es világbajnokságon használandó új hazai mezét, amely a hagyományos „canarinha” („kis kanári”) színösszeállításban pompázik. Egyelőre öt csillaggal, bár a brazilok a hazai rendezésű vb-n felvarrnák a hatodik aranyéremért járó következőt is…
nov. 25
11:15
Úszás: Lochte és Ledecky az év úszója az Egyesült Államokban (She)
Ryan Lochte-t, illetve a mindössze 16 éves Katie Ledeckyt választották az év legjobb úszójának az Egyesült Államokban.
nov. 25
11:15
A klub filozófiáját követjük (Metropol)
Kondás Elemért, a Debrecen vezetőedzőjét kérdeztük.
nov. 25
11:17
MU: elhunyt a müncheni katasztrófát túlélő klublegenda (She)
A Manchester United labdarúgócsapata Twitter-üzenetben jelentette be, hogy hosszan tartó betegség után 81 esztendős korában elhunyt a müncheni repülőgép-katasztrófát túlélő Bill Foulkes, aki pályafutása során 688-szor lépett pályára a „vörös ördögök” színeiben.
nov. 25
11:33
Fucsovics a 200-ban (Metropol)
Vasárnapi, andriai tornagyőzelmével Fucsovics Márton 53 helyet javított a férfi teniszezők világranglistáján.
nov. 25
11:34
Bernben átkot szórtak a magyar futballra - Eperjes Károly (Agroinform)
Az 59 éves színész a hatharom.com-nak elmondta, valami eltört 1954-ben, amikor az Aranycsapat kikapott a vb-döntőben.
nov. 25
11:35
Új király a sakktrónon (Metropol)
A norvég Magnus Carlsen az új világbajnok, miután 6,5-3,5-re legyőzte a címvédő indiai Viswanathan Anandot.
nov. 25
11:51
Videó: a palánknak eső síugró bordazúzódást szenvedett (She)
Bordazúzódással kórházba kellett szállítani Andreas Koflert, aki a klingenthali síugró vk-versenyen a talajfogásnál elveszítette egyensúlyát, és a palánknak vágódott. A korábbi Négysáncverseny-győztes osztrák az erős szél miatt nem tudta tökéletesen kivitelezni az ugrást. A botrányos körülmények között véget érő viadalról itt olvashatnak bővebben.
nov. 25
11:51
Vettel és Webber a második legsikeresebb páros (Metropol)
A négy évig a Red Bullt erősítő Vettel és Webber alkotta a Forma-1 történetének második legeredményesebb csapatát.
nov. 25
11:53
Barcelona: egy szélsővédője maradt a katalánoknak (She)
A már korábban kidőlt Jordi Alba és Dani Alves mellett Adriano Correia sem léphet pályára a Barcelona labdarúgócsapatának keddi, Ajax elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén, így Gerardo Martino vezetőedző az első csapat keretéhez tartozó vérbeli szélsőhátvédek közül csak Martín Montoyára számíthat az amszterdami összecsapáson.
nov. 25
11:53
Webber vagányan búcsúzott (Metropol)
Az ausztrál versenyző utolsó forma-1-es körét bukósisak nélkül teljesítette.
nov. 25
12:09
Videó: Husztiék és Szalaiék is nagy gólt kaptak, Götze a 2. (She)
Igazán remek gólok születtek a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) hétvégi fordulójában. Az legszebbeket felvonultató összeállításban a Bayern kétszer is szerepel Arjen Robben és Mario Götze révén, de az első helyen végző találat nem bajor, hanem hamburgi. Ezt a horvát Milan Badelj lőtte Huszti Szabolcs csapatának, a Hannovernek.
nov. 25
12:09
Metrószerelvényeket neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról (Metropol)
A névadásról a Fővárosi Önkormányzat döntött, az Alstom Hungária Zrt. kezdeményezésére.
nov. 25
12:11
Haladás: Egyenlő feltételek mellett nyertünk volna - Artner (She)
A Haladás vezetőedzője szerint a játékvezető, Erdös József hathatós közreműködésével tudott nyerni a Pécsi MFC Szombathelyen.
nov. 25
12:13
Teke: felemásan kezdték a magyarok a BL-nyolcaddöntőt (She)
A Szeged győzelemmel, a Zalaegerszeg vereséggel kezdte a férfi teke Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét. Az odavágón mindkét magyar együttes olasz csapattal csapott össze a legjobb nyolc közé jutásért.
nov. 25
12:27
Bajnokok Ligája - Kieshet a Dortmund (Infostart)
Kis túlzással élet-halál mérkőzés vár kedden a legutóbbi döntős Borussia Dortmundra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában, a vendég Napoli elleni meccs ugyanis a mostani sorozat végét is jelentheti a német csapat számára.
nov. 25
12:27
Európa-liga: Vad II István Cipruson vezet meccset (She)
Az előző körben a Bajnokok Ligájában működött közre, ezúttal az Európa-ligában kap szerepet Vad II István, a második számú magyar játékvezető.
nov. 25
12:27
Guardiola őrjöng, besúgó van a Bayernben (Agroinform)
A Bayern München vezetőedzője szerint valaki a klubból belső információkat szivárogtat a Bildnek.
nov. 25
12:29
Válogatott: metrószerelvényeket neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról (She)
Két új Metropolis metrószerelvényt neveztek el az Aranycsapat két élő játékosáról, Buzánszky Jenőről és Grosics Gyuláról a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen 1953-ban aratott 6:3-as diadalának 60. évfordulója alkalmából.
nov. 25
12:31
Man. City: a Plzen ellen ismét Hart áll a kapuban (She)
Manuel Pellegrini, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere a Tottenham ellen 6–0-ra megnyert bajnokit követően elmondta, hogy a szerdai, Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen ismét Joe Hart védi majd az angol együttes kapuját.
nov. 25
12:45
Kosár: Az erő onnét jön, ahonnan korábban - Kovacsevics (She)
Natasa Kovacsevics sorsát a szerb média is kiemelt figyelemmel kíséri: a fiatal lány az elmúlt napokban a belgrádi Prva Televízió egyik beszélgetős műsorának volt a vendége, és mesélt az elmúlt két és fél hónap nehézségeiről. A szerb lány a szeptemberi 7-i szörnyű tragédia – amelyben életét veszítette a győri női kosárlabdacsapat vezetőedzője, Fűzy Ákos és klubigazgatója, Tapodi Péter – után…
nov. 25
12:45
Bajnokok Ligája: kieshet a Dortmund (Metropol)
Kis túlzással élet-halál mérkőzés vár kedden a legutóbbi döntős Borussia Dortmundra.

Keresés