2014. november 16. vasárnap

nov. 16
0:09
Videó: Klicsko óriási balhoroggal ütötte ki Pulevet (She)
Mint arról beszámoltunk, a nehézsúlyú Vladimir Klicsko szombat este négy ökölvívó-szervezet vb-címét védte meg Hamburgban, az ötödik menetben balhoroggal elintézve a bolgár Kubrat Pulevet. Íme, a hatalmas kiütés!
nov. 16
0:13
NS: Dárdai - marad vagy megy? Isco csodagólja - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk:
nov. 16
0:27
ATP-vb: Wawrinka meccslabdái ellenére Federer a döntős (She)
A londoni torna eddigi legjobb mérkőzésén Roger Federer döntő szett rövidítésben 8–6-ra legyőzte Stanislas Wawrinkát az ATP-világbajnokság elődöntőjében. Wawrinka négyszer is meccslabdához jutott, honfitársa viszont kihasználta az elsőt, így ő játszhat Novak Djokoviccsal a vasárnapi fináléban.
nov. 16
4:54
WTCC: Michelisz a dobogón Makaóban és 4. a vb-n (She)
Michelisz Norbert a 4. helyről indulva kiváló rajt után a 2. lett a túraautó-vb idei utolsó állomásának első futamán Makaóban, megelőzve a két gyári hondást, Tiago Monteirót és Gabriele Tarquinit. A második versenyen szinte végig Monteiro vezetett, de az utolsó előtti körben lelassult a Hondája, így a 4. helyen célba érő Michelisz lett – a három gyári Citroën mögött – a vb 4. helyezettje. Bravúros…
nov. 16
6:24
WTCC: Monteiro drámája után Michelisz világbajnoki 4. (She)
Bár Tiago Monteiro a rajttól fogva vezetett a túraautó-vb idényzáró futamán, az utolsó előtti kör végén lelassult a Hondája, így visszaesett, s a negyedik helyen célba érő Michelisz Norberté lett a világbajnoki pontverseny negyedik pozíciója – azaz a Zengő-istálló magyar versenyzője lett a legjobb a három gyári Citroën-pilóta mögött 2014-ben!
nov. 16
7:18
NHL: a Rangers megnyerte a meccset, de aztán mégsem (She)
Egészen különös végjátékban győzött a Pittsburgh Penguins jégkorongcsapata az NHL alapszakaszában a New York Rangers ellen 3–2-re: a szétlövés során úgy tűnt, Dan Boyle betalált a Pittsburgh kapujába, ezzel a Rangers nyer – videózás után azonban kiderült, Boyle a lövés után másodszor is beleért a korongba, így a gólt nem adták meg, Brandon Sutter pedig a Penguinsnek szerezte meg a győzelmet.
nov. 16
7:20
Eb 2016: Hiddink utolsó meccse Hollandia élén? - a program (She)
Az A-, B- és H-csoport mérkőzéseivel folytatódik vasárnap a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata.
nov. 16
7:36
Eb 2016: a Feröer elleni gyalázat után kirúgták Ranierit (She)
A Görög Labdarúgó-szövetség (EPO) elnöksége szombatról vasárnapra virradóra meghozta végleges döntését: a Feröer elleni 0–1-es Eb-selejtező után azonnali hatállyal menesztette Claudio Ranierit a válogatott kispadjáról. A már szombaton meghozott döntést most hivatalosította a szövetség. A görög válogatottat a Szerbia elleni felkészülési mérkőzésen megbízott edzőként az U21-es szövetségi edző…
nov. 16
7:54
Federer lesz Djokovic ellenfele a döntőben (Infostart)
Roger Federer játssza a vasárnapi döntőt a világranglista-vezető és címvédő szerb Novak Djokoviccsal a londoni tenisz ATP-világbajnokságon.
nov. 16
8:12
Ausztria legyőzte Oroszországot - Szombati Eb-selejtezők eredményei (Infostart)
Negyedik mérkőzésüket is megnyerték a szlovákok a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében. Ausztria legyőzte Oroszországot.
nov. 16
8:12
Profi boksz: törés, agyrázkódás, Klicsko kórházba küldte Pulevet (She)
Mint arról beszámoltunk, a nehézsúlyú Vladimir Klicsko (63–3–0, 53) szombat este négy ökölvívó-szervezet vb-címét védte meg Hamburgban, az ötödik menetben irtózatos erejű  balhoroggal elintézve a bátran bunyózó bolgár Kubrat Pulevet (20–1–0, 11), aki ezzel elvesztette veretlenségét.
nov. 16
8:14
Klicsko kiütéssel védte meg világbajnoki címét - videó (Infostart)
Megvédte profi nehézsúlyú ökölvívó-világbajnoki címét Volodimir Klicsko, az ukrán sztársportoló kiütéssel győzte le szombat este Hamburgban az eddig veretlen bolgár Kubrat Pulevet, akit a mérkőzést követően kórházba kellett vinni.
nov. 16
8:30
Szentmisét tartanak Puskás Ferenc emlékére (Infostart)
Vasárnap este a budapesti Magyar Szentek Templomában emlékező szentmisét tartanak Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás labdarúgója halálának nyolcadik évfordulója alkalmából.
nov. 16
8:30
NBA: ligarekord Cavs-triplazápor temette el a Hawkst (She)
Ritka dobóteljesítménnyel rukkolt elő a Cleveland Cavaliers az NBA alapszakaszában – a Cavs első tizenegy hárompontosa kivétel nélkül célba talált, nem is bírta a triplazáport az Atlanta Hawks, mely 127–94–es vereséget szenvedett. Az NBA történetében 9/9–nél jobban sosem kezdte csapat a triplázást egy mérkőzésen, a Cavs 11/11-e tehát új ligarekord.
nov. 16
8:32
Magyar-finn: „Úgy készültem a meccsre, mint egy NB I-esre” (She)
Ha nem is újonc, de kezdő volt: Fiola Attila a második válogatottsága alkalmából először tartózkodhatott a pályán az első perctől fogva a Finnország elleni 1–0-s Eb-selejtezős győzelem során. A Paks védője a Nemzeti Sportnak elmondta, bár borzasztó fáradt volt, egy sprintre még telt erejéből Gera Zoltán góljánál.
nov. 16
8:33
Drámai csatában nyert a Veszprém (Metropol)
A magyar csapat egy góllal nyert a Vardar Szkopje ellen a BL-ben.
nov. 16
8:48
Rövid pályás gyorskorcsolya: először vk-finalista a váltó (She)
A magyar rövid pályás gyorskorcsolya történetében először jutott férfiváltó világkupa-sorozaton fináléba: a Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang összeállítású kvartett az elődöntőt is sikerrel vette Salt Lake Cityben, hiszen futamában megelőzte az Egyesült Államok és Kazahsztán csapatát, Dél-Korea mögött második lett, ez pedig finálét ért. A döntőre magyar idő…
nov. 16
8:50
Videó: kenus álom - Uruguayban kötött ki Vajda olimpiai fejpántja (She)
Vajda Attila olimpiai bajnok kenusunk sok fiatalnak a példaképe, akik arról álmodnak, hogy egyszer ha csak néhány percre is, de személyesen találkozhatnak a szegedi sportolóval. Numa Corujo tizenhét éves uruguayi kenus is többek között ezzel a céllal érkezett Magyarországra. A cserediák az Újpesti TE vízitelepén edzett az elmúlt tíz hónapban, hazautazása előtt két nappal pedig váratlanul…
nov. 16
8:51
Klicsko megvédte vb-címét (Metropol)
Öt menet elég volt az ukránnak, hogy kiüsse ellenfelét. Kubrat Pulevet kórházba kellett vinni.
nov. 16
9:06
Rg: Vass Dóra 16. a GP-döntőn, győzött az ötszörös világbajnok (She)
Az ötszörös világbajnok orosz Margarita Mamun győzelmével végződött a 2014-es ritmikus gimnasztika Grand Prix-sorozat innsbrucki fináléjában az egyéni összetett; Vass Dóra a 16. helyen zárt.
nov. 16
9:27
Férfi kézilabda BL: A francia bajnokkal csatázik a Szeged (Agroinform)
Nehéz, ugyanakkor kötelező feladat előtt áll a MOL-Pick Szeged, amely gárda vasárnap a Dunkerquet fogadja.
nov. 16
9:42
Videó: zseni szolgálatban - Federer 4 meccslabdát hárított (She)
Drámai, óriási küzdelemben Roger Federer jutott be a londoni ATP tenisz-világbajnokság döntőjébe. A svájci klasszis négy meccslabdát hárítva, a döntő szett rövidítésében múlta felül honfitársát, Stanislas Wawrinkát.
nov. 16
10:00
Profi boksz: Szellő megrendítő ütéssel talált rést, Kelemen simán nyert (She)
A FereoBox Event profi ökölvívógáláján Szellő Imre kiütéssel győzött, Kelemen Balázs óriási fölénnyel, a fiatal Baranyi Richárd már az első menetben döntött.
nov. 16
10:03
ATP-vb: Djokovics-Federer álomdöntő a vb-címért (Agroinform)
A világelső Novak Djokovics és a második Roger Federer 37. alkalommal feszül egymásnak, a tét pedig a világbajnoki cím.
nov. 16
10:18
Videó: parádés sarkazással vette be a litván kaput Shaqiri (She)
Mint arról beszámoltunk, Svájc 4–0-ra legyőzte Litvániát a labdarúgó Eb-selejtezők szombati játéknapján. A legszebb gólt Xherdan Shaqiri szerezte, a Bayern München játékosa sarokkal vette be a vendégek kapuját. Íme, a gól!
nov. 16
10:20
Inter: Mancininek harmadszor már nem kell Balotelli (She)
Roberto Mancini, az Internazionale labdarúgócsapatának frissen kinevezett edzője elárulta, nem tervezi, hogy januárban visszacsábítsa a fekete-kékekhez Mario Balotellit.
nov. 16
10:36
Remek eredményt ért el Michelisz Norbert Makaóban (Infostart)
Remek eredményt ért el a MOL-csapat tagja, Michelisz Norbert Hondájával és a Zengő Motorsport csapatával Makaóban.
nov. 16
10:54
Anglia: hős - 3 órát aludt, 24 órán belül védett Bukarestben és Coventryben (She)
Roy Carroll, az angol harmadik ligás Notts County és az északír labdarúgó-válogatott kapusa elképesztő napokon van túl: péntek este 20.45-től a Románia elleni Eb-selejtezőn védett Bukarestben, szombat délután pedig már Coventryben vezette győzelemre klubcsapatát. Közte aludt három órát, és maga vezetett a stadionba, hogy odaérjen a bajnokira. Példamutató odaadás és alázat – mindenképpen…
nov. 16
12:24
Spanyolország: Casillas helyett Casilla véd a németek ellen (She)
Nem Iker Casillas védi kedden a spanyol labdarúgó-válogatott kapuját a Németország elleni felkészülési mérkőzésen. Vicente del Bosque szövetségi kapitány kezdőcsapata Kiko Casilla nevével kezdődik majd.
nov. 16
12:27
NFL: Következik az amerikaifutball El Clásicója (Agroinform)
Andrew Luck vs. Tom Brady rangadó lesz a hét mérkőzése, mi pedig meglepetést szimatolunk.
nov. 16
12:42
Videó: táncolva debütált a pankrátor német válogatott kapus (She)
Pankrátorként is bemutatkozott Tim Wiese. A német labdarúgó-válogatott korábbi kapusa egy frankfurti gálán esett át a tűzkeresztségen. Igaz, nem úgy, ahogy „illett volna”...
nov. 16
13:18
Real Madrid: „Bale jobb, mint Neymar, aranylabdás lesz” (She)
Jonathan Barnett, Gareth Bale ügynöke úgy gondolja, ügyfele jobb játékos, mint Neymar, és véleménye szerint a walesi labdarúgó egy napon Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is lekörözve Aranylabdát nyer majd.
nov. 16
13:21
Hárompontos rekord Clevelandben (Metropol)
A Cavaliers játékosai az első 11 kísérletüket a hárompontos vonalon kívülről értékesítették.
nov. 16
13:36
Súlyemelő-vb: világcsúcsokkal védte meg címét Kasirina (She)
Az orosz Tatyjana Kasirina nem kevesebb, mint öt világrekordot felállítva győzött a női plusz 75 kg-os kategóriában a súlyemelők kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságának utolsó napján.
nov. 16
13:38
Videó: széket dobtak a győzelmét ünneplő bokszolóra (She)
Veszíteni ugyebár tudni kell, de ez nem mindenkinek sikerül. A középsúlyú Gary „Spike” O'Sullivan az első menetben kiütötte Anthony Fitzgeraldot, majd elkezdett ünnepelni, amikor jött az ülőalkalmatosság.
nov. 16
13:39
Kosárlabda: Első idegenbeli győzelmére készül a Szolnok (Agroinform)
Szerbiában, a Mega Vizura otthonában szerezné meg első idegenbeli győzelmét az idei szezonban a Szolnoki Olaj együttese.
nov. 16
13:54
Svédország: Ibrahimovic nem játszik Marseille-ben (She)
Zlatan Ibrahimovic, a svéd labdarúgó-válogatott sztárja nem lép pályára kedden a Franciaország elleni felkészülési mérkőzésen.
nov. 16
13:57
Michelisz negyedikként végzett összetettben (Metropol)
A szezonzárón második, valamint negyedik lett a Zengő Motorsport versenyzője.
nov. 16
14:12
BVSC: nem tett jót a gyepnek a meccsdömping és a HFL-döntő - kép (She)
Nem néz ki jól a BVSC Szőnyi úti centerpályája a HFL szombati döntője után – a zuglóiak stadionjában hétfőn öregfiúk bajnoki volt, majd csütörtök és vasárnap között, négy nap alatt két BLSZ II-es mérkőzést, az amerikaifutball-finálét, illetve egy Bozsik-program alközponti tornát rendeztek (és rendeznek) meg.
nov. 16
14:30
NBA - Hárompontos rekord Clevelandben (Infostart)
A Cleveland Cavaliers egy nem mindennapi rekordot is felállítva, rendkívül könnyedén nyert a vendég Atlanta Hawks ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
nov. 16
15:24
NB II: megszerezte első győzelmét a Balmazújváros (She)
Nincs már nyeretlen csapat a labdarúgó NB II-ben, miután a 14. forduló záró mérkőzésén a Balmazújváros 3–2-re győzött hazai pályán a félidőben még 2–0-ra vezető Csákvár ellen.
nov. 16
15:26
Eb 2016: a horvát kapitány szerint elmaradhat az olasz meccs (She)
Niko Kovac, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint elmaradhat a mai, Olaszország elleni Eb-selejtező.
nov. 16
15:28
Alpesisí-vk: Kristoffersen meglepte Hirschert Leviben (She)
A finnországi Leviben a férfiak műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-sorozata. A győzelmet a norvég Henrik Kristoffersen szerezte meg az osztrák Marcel Hirscher és a német Felix Neureuther előtt.
nov. 16
15:42
Újpest: Az NB I színvonalasabb, itt lehet játszani - Heris (She)
Jonathan Heris, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest védője csapata hivatalos honlapjának elmondta, a magyar élvonal sokkal színvonalasabb, mint a belga másodosztály.
nov. 16
15:44
Barcelona: Tajti Mátyás kezdő volt, Busquets a hős (She)
Tajti Mátyás kezdőként 70 percet kapott a spanyol FC Barcelona U17-es csapatában. A gránátvörös-kékek 2–1-re győztek a Prat ellen, így a tabellán továbbra is hat pont a hátrányuk az éllovas Espanyollal szemben.
nov. 16
16:00
NFL: hullanak az újoncok, elit passzsiettető térhet vissza (She)
Reggie Bush ezúttal sem lép pályára a Lionsban, de a Texans is sztárfutója nélkül várja a Browns elleni összecsapást az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 11. fordulójában. A Giants engedi, hogy 25 éves védőcsillaga, Jason Pierre-Paul 2015-ben tesztelje a szabadügynökpiacot.
nov. 16
16:02
Wales-rali: Sébastien Ogier végig vezetve győzött (She)
A világbajnoki címét három hete, a spanyol futamon megvédő francia Sébastien Ogier nyerte a sorozat záró viadalát, a Wales-ralit. A 30 éves versenyző végig vezetve győzött.
nov. 16
16:04
PL: Fabregas lenyomhatja Henryt - Wenger foghatja a fejét (She)
Cesc Fabregas jó úton halad afelé, hogy az angol bajnokság aktuális kiírásában megdöntse korábbi csapattársa, Thierry Henry Premier League-rekordját.
nov. 16
16:06
Videó: döbbenetes kapushiba után váratlan öngólt szereztek (She)
Két mulatságos jelenet az argentin harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban lejátszott Almirante Brown–Estudiantes Caseros (5–5) meccsről: előbb a kapus nézte el a szépen feléje szálló labdát, majd a kirúgás után az egyik védő ért bele úgy a labdába, ahogyan nagyon nem kellett volna...
nov. 16
16:08
Férfi kézilabda BL: Szeged-Dunkerque élőben az NSO-n! (She)
A Mol-Pick Szeged hazai pályán a Dunkerque ellen lép pályára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D-csoportjának 5. fordulójában. Kövesse figyelemmel a mérkőzés alakulását folyamatosan frissülő cikkünk segítségével!

Keresés