2014. október 28. kedd

okt. 28
0:51
NS: Nikolics a sorozatsztár; egy fájó gól emléke - kedd (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
okt. 28
5:21
A könny lehet a jövő kódja (Behaviour)
Egy kutató feltalált egy abszolút feltörhetetlen kódot: a könnyeinket.
okt. 28
5:23
Zaklatott a tornatanár (Behaviour)
A gyerekek szerint nyílt titok volt a testnevelő szexuális „szórakozása”.
okt. 28
5:25
Biztonságtechnikából közepes (Behaviour)
Hazánknak még van hova fejlődni a számítógépes biztonsági rendszerek hatékonysága területén.
okt. 28
5:27
Növekvő adóterhek (Behaviour)
A kormány bizonytalan a tartós növekedésben, ezért több adóbevételt akar.
okt. 28
5:29
Benyújtható a jövő évi a költségvetés (Behaviour)
A tanács ellentmondást lát abban, hogy az önkormányzatok adóssága a tervezet szerint 160 milliárd forinttal nő, miközben a tervezett hiánya mindössze 15 milliárd forint.
okt. 28
7:45
FIFA-Aranylabda: Messi, CR és a többiek - a 23 férfi jelölt! (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta annak a 23 játékosnak nevét, akik elnyerhetik az év legjobbjának járó FIFA-Aranylabdát. A listáról természetesen nem hiányozhat a négyszeres győztes Lionel Messi és a címvédő Cristiano Ronaldo, rajtuk kívül a kiváló esztendőt maguk mögött tudó futballisták közül többek között Ángel Di María, James Rodríguez, Gareth Bale és Diego…
okt. 28
7:47
FIFA: Löw? Guardiola? Simeone? - az Év Edzője-díj jelöltjei (She)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) az Aranylabda-jelöltek névsora mellett közzétette az Év Edzője címre jelölt szakvezetők listáját is – a névsorban talán a legnagyobb meglepetés az amerikai válogatott szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann.
okt. 28
8:03
NBA: 101 légiós 37 országból - új rekord a liga történetében (She)
Rekordszámú légióssal kezdődik holnap, magyar idő szerint hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 2014–2015-ös szezonja.
okt. 28
8:21
Szerb-albán: újrajátszást kérnek a hazaiak (She)
A Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS) fellebbez az UEFA döntése ellen, mellyel ugyan Szerbiának ítélték a félbeszakadt, Albánia elleni Eb-selejtezőt 3–0-s eredménnyel, de le is vontak három pontot a csapattól.
okt. 28
8:23
NFL: a Cowboys hosszabbítás után kapott ki a Redskinstől (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 8. játékhetének zárómérkőzésén a a Washington Redskins hosszabbítás után, 20–17-re megverte a csoportrivális Dallas Cowboys csapatát. A Dallasnál megsérült Tony Romo, ami végül az egész mérkőzésre kihatott.
okt. 28
8:39
Ajánló: Vidi-DVTK, St. Pauli-Dortmund - a keddi program (She)
Ezen a héten a nemzeti kupáké a főszerep a labdarúgóvilág hétközi mérkőzésein: a Videoton–DVTK rangadóval megkezdődik az MK nyolcaddöntője, a Német Kupában pedig pályára lép a krízisben levő Borussia Dortmund, mely a St. Pauli otthonába látogat.
okt. 28
8:41
NHL: gólzápor NY-ban, négyes győzelmi szériában az Oilers (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) hétfői játéknapján a Rangers kilencgólos mérkőzésen nyert a Wild ellen, az Edmonton 3–0-ra verte a Montrealt, ezzel sorozatban negyedik győzelmét aratta.
okt. 28
8:57
MU: Giggs a Trabzonspor támadóját figyelte, elégedett (She)
A Manchester United labdarúgócsapatának másodedzője, Ryan Giggs a török Milliyet szerint a ghánai válogatott támadó Abdul Majeed Waris teljesítményét figyelte személyesen a Trabzonspor–Lokeren Európa-liga-mérkőzésen, és elégedetten távozott.
okt. 28
8:57
Párizsi tenisztorna: Nehéz meccs vár a vasárnap drámai csatában kikapó Robredóra (Agroinform)
Kiválasztottuk a párizsi tenisztorna keddi játéknapjának legizgalmasabb, legérdekesebb mérkőzéseit.
okt. 28
8:59
Argentína: Tévez három év után ismét a válogatott keretében (She)
Kihirdette keretét a Horvátország és a Portugália elleni felkészülési mérkőzésekre Gerardo Martino, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember meghívót postázott Carlos Téveznek, aki legutóbb a 2011-es Copa América negyeddöntőjében lépett pályára a nemzeti csapatban.
okt. 28
9:15
Román-magyar: hivatalos megerősítés, az UEFA pénteken dönt (She)
Az Északír Labdarúgó-szövetség (IFA) hivatalos tájékoztatást kapott az UEFA-tól, mely szerint péntekig, október 31-ig nem várható döntés a Románia–Magyarország Eb-selejtezővel kapcsolatos fegyelmi ügyben.
okt. 28
9:33
Floorball: az első botlás - megtört a Pillangók lendülete (She)
A hétvégén ismét a nőké volt a főszerep a magyar floorball országos bajnokságban.
okt. 28
9:33
Tevez több mint három év után ismét az argentin keretben (Metropol)
A 30 éves, 64-szeres válogatott csatár Alejandro Sabellánál vált kegyvesztetté, s 2011 nyara óta nem játszott a nemzeti csapatban.
okt. 28
9:35
Haladás: válogatott erősítés érkezhet a kispadra (She)
Egy hely továbbra is kiadó a Haladás újjáalakuló szakmai stábjában. Kedden ugyanakkor előreláthatóan eldől, ki lesz Szentes Lázár vezetőedző segítője.
okt. 28
9:37
Videó: „Dujsebajevnek konkrét elképzelése van, kompromisszum nincs!” (She)
Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott újdonsült szövetségi kapitánya megtartotta első edzését az Európa-bajnoki selejtezőre készülő nemzeti csapatnak. A kirgiz-spanyol kettős állampolgárságú szakember tartott az első találkozástól, de a tréning végére megnyugodott. Az NSO Tv is ott járt az új kapitány miskolci edzésén.
okt. 28
9:51
Chelsea: sok a sérült, Mourinho a 4. ligás ellenféltől is tart (She)
José Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának menedzsere figyelmeztetett a keddi Ligakupa-nyolcaddöntő előtt: sérüléshullámmal sújtott csapatának a negyedik ligás Shrewsbury elleni mérkőzésen is nagyon óvatosnak kell lennie.
okt. 28
9:53
Kézi BL: csak három csapat nyert nagyobb különbséggel idegenben, mint a Győr (She)
Vasárnap lehengerlő játékkal nyert 38–21-re a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjában, és a Sävehof otthonában elért diadal valóban nem volt mindennapi. Elvégre hiába mondogatjuk már jó ideje, hogy az új BL-ben sosem látott méretű a szakadék az élcsapatok meg a kevésbé veretes egyesületek között, arra azért még így sem lehetett számítani, hogy egy formálódó, elvileg…
okt. 28
9:55
Ausztria: most már tudni, hány meccsről marad le Gulácsi (She)
Egymeccses eltiltással sújtotta az Osztrák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága Gulácsi Pétert, az élvonalban listavezető Salzburg kapusát, akit gólhelyzetben kilépő csatárral szemben elkövetett szabálytalanságért kiállított a játékvezető a Grödig elleni (2–2) bajnokin.
okt. 28
10:00
Új modellel bővít a Völkl 2015-ben (Síelők)
A tavalyi szezonban jelentős újítást tettek le az asztalra, de 2015-ben sem álltak meg. Új modellel bővítettek a BMT-vel, betették a katalógusukba a Racetiger FIS léceket és új kötésfejlesztéssel álltak elő.
okt. 28
10:09
Labdarúgás: Rogério Ceni most Giggs csúcsát döntötte meg (She)
A brazil Sao Paulo kapusa, Rogério Ceni a hétfő éjjeli, Goiás elleni 3–0-ra megnyert bajnoki után új rekordot tudhat magáénak, nála többször egy játékos sem nyert meccset ugyanabban a csapatban.
okt. 28
10:09
Nemzetközi foci: Suárez idén biztosan nem lesz Aranylabdás (Agroinform)
Hat BL-győztes és hat világbajnok került fel a FIFA szűkített Aranylabda-listájára. Suárez és Modric sehol.
okt. 28
10:11
Férfi kosár: megvan a Körmend harmadik idei edzője (She)
Ante Perica már a harmadik edző, aki az Egis Körmend férfi kosárlabdacsapatát irányítja a szezonban, pedig pénteken még csak az ötödik tétmérkőzését játssza az együttes.
okt. 28
10:13
Németország: Kalmár Zsolt megsérült, nem játszik szerdán (She)
Kisebb bokasérülést szenvedett az RB Leipzig szombati edzésén, így nem léphet pályára az Erzgebirge Aue elleni Német Kupa-mérkőzésen Kalmár Zsolt.
okt. 28
10:27
Tevez több mint három év után ismét az argentin keretben (Infostart)
Több mint három év után ismét bekerült az argentin labdarúgó-válogatott keretébe Carlos Tevez.
okt. 28
10:27
Gyász: újabb dél-afrikai tragédia, elhunyt egy női ökölvívó (She)
Két hét kóma után elhunyt Phindile Mwelase dél-afrikai női ökölvívó, aki október 10-i mérkőzését követően került a pretoriai kórházba.
okt. 28
10:29
Videó: elkapkodott mutogatás, „fájdalmas” üdítők - NFL (She)
A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) 8. fordulója (is) bővelkedett látványos és érdekes jelenetekben. Az ESPN sportcsatorna C’Mon Man! című műsora ezúttal is összegyűjtötte a játéknap legviccesebb történéseit. Jó szórakozást!
okt. 28
10:45
FTC: Csank a Barcában is el tudta volna képzelni Gerát (She)
Egy átlagos futballista harmincöt évesen már levezet, a visszavonuláson gondolkodik, esetleg már vissza is vonult. Nem úgy Gera Zoltán, aki a kétezres évek egyik legsikeresebb magyar karrierjét maga mögött tudva ugyanolyan alázattal és kedvvel lép pályára – példa rá a vasárnapi, Debrecen elleni 2–2-re végződő rangadó is –, mint tette azt első ferencvárosi időszakában. Gera teljesítményéről korábbi…
okt. 28
10:45
Telt ház előtt debütál Dujshebaev (Metropol)
A kirgiz-orosz-spanyol szakvezető a portugálok elleni Európa-bajnoki selejtezőn ül először a magyar kispadon, ő az első külföldi kapitány a csapat történetében.
okt. 28
10:47
Aranylabda: a zsebtolvaj Sevcsenko nem felejt, kapust díjazna (She)
Az idő múlásával semmit sem kopott Andrij Sevcsenkónak, az ukrán labdarúgó-válogatott aranylabdás gólrekorderének, a Dinamo Kijev, az AC Milan és a Chelsea korábbi csatárának „zsebes” képessége.
okt. 28
10:49
Férfi kézilabda: telt ház előtt debütál Dujsebajev (She)
Telt ház, több mint kétezer szurkoló előtt debütál szerdán Miskolcon a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként Talant Dujsebajev.
okt. 28
10:51
Röplabda: junior és ifi Eb-t rendezünk a szlovákokkal (She)
A 2016-os női junior és a 2017-es férfi ifjúsági Európa-bajnokság közös házigazdája lesz a Magyar és a Szlovák Röplabdaszövetség.
okt. 28
11:39
Labdarúgás: a Barca a „képzések királya”, bajban az olaszok (She)
A labdarúgással foglalkozó CIES obszervatórium statisztikái szerint a Barcelona adja a legtöbb játékost az európai topligáknak, a saját nevelésű játékosok helyzetét megvizsgálva pedig az olasz (Serie A) és az angol (Premier League) élvonal is gyatrán „teljesít”.
okt. 28
11:39
NFL: Hatszor harangozott a Big Ben Andrew Luckéknak (Agroinform)
Ben Roethlisbergertől hangos az amerikai sportsajtó. Big Ben egyenesen szétcincálta a Colts védelmét.
okt. 28
11:57
FIFA Év játékosa - a Realból és a Bayernből is hatan a 23-as listán (Infostart)
Hat világbajnok és a tavalyi győztes Cristiano Ronaldo is szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Év játékosa díjának jelöltjei között.
okt. 28
11:57
Videó: borzasztó kartörés a „pápai” csapatban – erős idegzetűeknek (She)
Meccs közben tört el a karja Leandro Romagnolinak, a San Lorenzo argentin labdarúgójának – ennek az együttesnek szurkol Ferenc pápa. A 33 éves középpályás a Lanús elleni, idegenben 1–0-ra elvesztett bajnoki 35. percében esett szerencsétlenül a karjára. A videó megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk!
okt. 28
11:57
Mérkőzése után elhunyt egy dél-afrikai női ökölvívó (Metropol)
A 31 éves Phindile Mwelase kiütéses vereséget szenvedett, és az orvosok sem tudtak már rajta segíteni.
okt. 28
11:59
Hannover: „Felfordult a keret Husztiék távozásával” (She)
A Budesligában szereplő Hannover német válogatott kapusa, Ron-Robert Zieler úgy véli, Huszti Szabolcs és Mame Biram Diouf személyében a nyáron minőségi játékosok távoztak a klubtól. A 25 éves játékos nem gondolkodik hosszú távon, így arra sem tudott választ adni, hogy a Hannover odaérhet-e az európai kupaindulást érő helyek valamelyikére.
okt. 28
12:15
Férfi kézilabda Eb-selejtező - Telt ház előtt debütál Dujshebaev (Infostart)
Telt ház, több mint kétezer szurkoló előtt debütál szerdán Miskolcon a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként Talant Dujshebaev.
okt. 28
12:15
Románia: „A saját fajtáját próbálta segíteni” - vádolják a magyar bírót (She)
Etnikai alapú részrehajlással vádolták meg Kovács Istvánt, az egyik legelismertebb romániai futballbírót, aki vasárnap a marosvásárhelyi ASA és a bukaresti Steaua mérkőzését vezette.
okt. 28
12:15
Romániai magyar futballbírót bírálnak (Metropol)
Etnikai alapú részrehajlással vádolják. A Marosvásárhely-Steaua mérkőzésen állítólag többször is egyoldalúan tévedett.
okt. 28
12:17
Barca: Suárezre újabb meccs vár a B-csapat játékosaival (She)
A Sport napilap értesülései szerint Luis Suárez pályára lép a Barcelona labdarúgócsapatában a katalán Szuperkupáért rendezendő Espanyol elleni szerdai mérkőzésen.
okt. 28
12:19
Liverpool: Balotelli Nápolyba szerződése Berahinót érhet? (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool olasz válogatott támadóját, Mario Balotellit kapcsolatba hozták a Napolival, a Serie A-s klub a hírek szerint készen áll a tárgyalásokra.
okt. 28
12:33
Hosszú Katinka ismét halmozza az aranyakat (Metropol)
Ez még csak az első nap volt a az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának tokiói állámásán.
okt. 28
12:33
Magyar Kupa: Szivics kontra Videoton - idén már negyedszer (Agroinform)
A két csapat idén már háromszor is találkozott egymással, így sok újat nem tud majd mutatni egymásnak.

Keresés