2014. október 24. péntek

okt. 24
0:01
NS: C. Ronaldo Raúl nyomában; Kabát újra kidőlt - péntek (She)
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
okt. 24
7:27
NFL: Peyton Manningék győztek Philip Riversék ellen (She)
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának 8. fordulójában a Denver Broncos hazai pályán 35–21-re győzött a San Diego Chargers elleni csoportrangadón. A mérkőzés a két klasszis irányító, a hazaiakat vezénylő Peyton Manning (286 passzolt yard, 3 TD-passz) és a vendégeket dirigáló Philip Rivers (252, 3, 2 eladott labda) nagy párharcát ígérte, de végül az elkapók, és még…
okt. 24
7:45
Videoton: gyümölcslopás, Chelsea, rózsafüzér - F. Oliveira (She)
A vidi.hu új rovatában ezúttal a Videoton labdarúgócsapatának portugál középpályása, Filipe Oliveira mutatkozott be egy kicsit más oldaláról. Beszélt magyarországi élményeiről, a magánéletéről.
okt. 24
7:47
NBA: Nash az egész idényre kidőlt, vége lehet a karrierjének (She)
Az egész NBA-idényt ki kell hagynia hátsérülés miatt Steve Nashnek, a Los Angeles Lakers veterán kosárlabdázójának. Az észak-amerikai profiliga legidősebb aktív játékosa a szezon előtt arról beszélt, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó szezonja – kérdés, megpróbál-e még visszatérni, vagy abbahagyja a játékot.
okt. 24
8:39
U20-as vb: akár Mianmarral is találkozhat Magyarország (She)
Újabb négy résztvevője van a 2015-ös, új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságnak: Ázsiából az U19-es kontinensbajnok Katar, valamint Észak-Korea, Üzbegisztán és Mianmar jutott ki a tornára.
okt. 24
8:39
NB I: Összecsap a Loki a Fradival, könnyed siker előtt az Újpest (Agroinform)
A hétvége rangadóján a Debrecen a Fradival találkozik, az Újpest tönkre verheti a Nyíregyházát. NB I előzetes.
okt. 24
8:41
NHL: elvesztette egyik legjobbját, majd kikapott a Bruins (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) csütörtöki játéknapján a címvédő Kings 2–0-ra nyert a Sabres ellen, a Penguins hosszabbítás után kapott ki Detroitban, a Calgary lenullázta a Carolinát. A Boston Bruins is vereséget szenvedett (3–2), ráadásul sérülés miatt elvesztette klasszis védőjét, Zdeno Charát.
okt. 24
8:57
Videó: balhé Pozsonyban, a szurkolók bottal ütötték a rendőröket (She)
A labdarúgó Európa-liga 3. fordulójában a Slovan Bratislava–Sparta Praha (0–3) találkozó szurkolói rendbontások miatt az első félidő hajrájában félbeszakadt. A két csapat drukkerei átszakították a kerítést, és egymásnak estek, aminek következtében a játékvezető az öltözőbe küldte a csapatokat. A negyvenöt perces kényszer- és a tizenöt perces kötelező szünet után a cseh együttes felőrölte…
okt. 24
9:33
Gulácsi és Dzsudzsák csapata is nyert (Metropol)
A kapus Gulácsi Péterrel felálló Red Bull Salzburg otthon, a Dinamo Zagreb ellen, Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva pedig az Estoril vendégeként nyert a labdarúgó Európa Liga csoportkörének harmadik fordulójában.
okt. 24
9:51
Vb 2022: közel az egyezség a katari rendezés körül (She)
A legnagyobb európai labdarúgóklubokat is a soraiban tudó Európai Klubszövetség (ECA) minden jel szerint támogatni fogja azt a koncepciót, amely a májusi rendezésben látja a 2022-es katari világbajnokság körüli viták lezárásának lehetőségét – értesült a BBC.
okt. 24
9:53
Ajánló: Újpest-Nyíregyháza, Werder-Köln, Celta-Levante (She)
Az Újpest–Nyíregyháza mérkőzéssel ma megkezdődik a labdarúgó NB I 12. fordulója. A spanyol és a német élvonalban szintén egy találkozót rendeznek pénteken.
okt. 24
10:27
Videó: csúnyán elbukta a kihívást a walesi csapat (She)
Ezúttal az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő walesi Swansea City csapata próbálta meg teljesíteni a Crossbar Challenge-et. A játék (kihívás) lényege, hogy a félpályáról kell eltalálni a keresztlécet. Tekintse meg, hogyan sikerült!
okt. 24
10:27
Szombaton ismét El Clásico (Metropol)
A Real Madrid és az FC Barcelona 169. alkalommal találkozik egymással a Primera Divisiónban.
okt. 24
10:45
El Clásico: „Arrogáns lenne, ha nem tapsolnák meg Messit” (She)
Hriszto Sztoicskov szerint a Real Madrid-szurkolók arroganciáját mutatná csak, ha Lionel Messit nem tapsolnák meg, amennyiben a katalán csapat klasszisa megdöntené a spanyol élvonalbeli bajnokság gólcsúcsát a szombati Real Madrid–Barcelona rangadón.
okt. 24
10:47
Chelsea: a csapdában vergődő Cech meglepő irányt vehet (She)
Ügynöke szerint a török Besiktas is megfelelő célpont Petr Cech, a Chelsea kapusa számára, aki a londoni labdarúgócsapatnál kiszorult a kezdő tizenegyből, ám állandó játéklehetőségre vágyik.
okt. 24
11:03
UEFA: furcsa döntést hoztak a szerb-albán Eb-selejtezőről (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága pénteken kommunikált csütörtöki döntésében úgy rendelkezett, hogy az emlékezetes dróntámadás miatt félbeszakadt belgrádi Szerbia–Albánia Eb-selejtező három pontját 3–0-s gólkülönbséggel a szerbek kapják meg. A testület ugyanakkor le is vont három büntetőpontot a szerbektől.
okt. 24
11:03
Tovább tart a címvédő veretlenségi sorozata (Metropol)
Ötödik győzelmét aratta a címvédő Los Angeles Kings az észak-amerikai profi jégkorongligában.
okt. 24
11:21
Tenisz: Sarapova nyert, de elbukott, Radwanska reménye él (She)
Marija Sarapova hiába győzte le Agnieszka Radwanskát a női teniszezők év végi szingapúri világbajnokságán a Fehér csoportban, nem jutott elődöntőbe. A vereséget szenvedő lengyel játékos viszont még reménykedhet.
okt. 24
11:21
Mindkét szövetséget megbüntették a botrányos Eb-selejtező miatt (Metropol)
Az UEFA fegyelmi bizottsága 3-0-s eredménnyel a házigazda szerbeknek ítélte a múlt kedden félbeszakadt, Albánia elleni belgrádi Eb-selejtezőt.
okt. 24
11:39
Bundesliga: A Bayernt az égiek, a Dortmundot hívei segíthetik (Agroinform)
Leverkusen - Schalke és Mönchengladbach - Bayern rangadókat rendeznek a hétvégén, a Dortmund kötelező siker előtt áll.
okt. 24
11:41
Angol foci: Manchesterben edz a Barca ex-kapusa (Agroinform)
Victor Valdes szabadon igazolható, de egyelőre csak lábadozik komoly tavaszi sérüléséből.
okt. 24
11:57
Juventus: újabb három évre magukhoz kötötték Pogbát (She)
Újabb három évvel meghosszabbította Paul Pogba szerződését az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Juventus.
okt. 24
12:15
BL: „A Roma és a Juve veresége leértékeli az olasz focit” (She)
Silvio Berlusconi, a Milan labdarúgócsapatának elnöke szerint a Roma és a Juventus legutóbbi BL-vereségének a többi olasz csapat is kárát látja.
okt. 24
12:17
NB I: a Fehérvári út helyett fehérvári út vár a paksiakra (She)
A pályaválasztói jog felcserélésével Székesfehérváron csap össze szombaton a Paks és a Videoton a labdarúgó NB I 12. fordulójában.
okt. 24
12:19
Videó: Neymarék mókás csapatépítéssel hangolnak a Realra (She)
A megszokottól eltérő módon készül a szombati el Clásicóra a Barcelona. A minapi játékos edzés közben Neymarékon abszolút nem érződött a nyomás. Íme!
okt. 24
12:33
India: Zico vádol, Pirest lecsapta az ellenfél edzője? (She)
Robert Pires, az indiai profi bajnokságban (ISL) szereplő FC Goa világ- és Európa-bajnok francia támadója azt állítja: Antonio Lopez Habas, az Atlético de Kolkata edzője ököllel arcon verte őt. Az eset a két csapat csütörtöki mérkőzésén történt.
okt. 24
12:35
El Clásico: „Casillason nagy a nyomás, ez nem tesz jót neki” (She)
Gaizka Mendieta, a Valencia és a Barcelona korábbi játékosa szerint a Real Madridnál kikezdik a régóta a klubnál lévő játékosokat, így Iker Casillas is egyre nehezebb helyzetbe kerül.
okt. 24
12:51
Botrányos Eb-selejtező Belgrádban - Mindkét szövetséget megbüntették (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 3-0-s eredménnyel a házigazda szerbeknek ítélte a múlt kedden félbeszakadt, Albánia elleni belgrádi Eb-selejtezőt, ugyanakkor három pontot le is vont a hazai válogatottól - közölte pénteken a szerb szövetség (FSS).
okt. 24
12:51
Tenisz: Sarapova nyert, de elbukott, Radwanska reménye él (She)
Marija Sarapova hiába győzte le Agnieszka Radwanskát a női teniszezők év végi szingapúri világbajnokságán a Fehér csoportban, nem jutott elődöntőbe. A vereséget szenvedő lengyel játékos viszont még reménykedhet.
okt. 24
12:51
Megtörte a börtön Pistoriust (Blikk)
PRETORIA – Első napját végigsírta a börtönben Oscar Pistorius (27). A barátnője, Reeva Steenkamp (†29) megölése miatt öt év szabadságvesztésre ítélt paralimpiai bajnok dél-afrikai atléta elkezdte letölteni a büntetését.
okt. 24
12:53
Tenisz: Wozniacki magával vitte az elődöntőbe Radwanskát (She)
Caroline Wozniacki 6:2, 6:3-ra legyőzte Petra Kvitovát a női teniszezők szingapúri világbajnokságán, ezzel elődöntőbe juttatta a Fehér csoportból Agnieszka Radwanskát.
okt. 24
12:55
El Clásico: a csere nem kívánságműsor Ancelottinál (She)
Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője nem hisz abban, hogy a mérkőzés közben megkérdezze a játékost arról, le akar-e jönni, vagy sem.
okt. 24
13:09
Liverpool: lecsapni készülnek a Milan válogatott védőjére (She)
Angol sajtóhírek szerint a Liverpool labdarúgócsapata azt tervezi, hogy a jelenleg a Milan szolgálatában álló Ignazio Abatéval helyettesíti távozni készülő védőjét, Glen Johnsont.
okt. 24
13:27
PMFC: a Mallorcánál is járt, de Pécsen lenne kulcsember (She)
A 21 éves James Manjrekar múlt héten a Ferencváros ellen mutatkozott be a PMFC-ben az NB I-ben. Most pedig a pécsi szurkolóknak mutatkozott be a kanadai U-válogatott, de már a felnőtt keretbe is meghívott játékos a baranyaiak honlapján, a pmfc.hu-n keresztül.
okt. 24
13:29
Videó: 35 méteres góllal büntette a pocsék kirúgást (She)
Mark Janko megszerezte első gólját a Sydney FC mezében. Az osztrák válogatott csatár a Brisbane Roar ellen 2–0-ra megnyert ausztrál bajnoki első gólját szerezte.
okt. 24
13:31
El Clásico: minden a Real-Barca csúcsrangadóról (She)
Szombaton 18 órától el Clásico, azaz Real Madrid–Barcelona spanyol bajnoki szuperrangadó. A futballvilág figyelme már most  a két spanyol gigász csatájára, Cristiano Ronaldo és Lionel Messi (gól)párharcára, valamint a négyhónapos eltiltását letöltő Luis Suárez lehetséges visszatérésére figyel. Ha nem akar lemaradni egyetlen hírről, érdekességről, statisztikáról és információról, hangolódjon a…
okt. 24
13:45
Real Madrid: már döntöttek, kell nekik a mexikói, de… (She)
Spanyol és angol lapinformációk szerint Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője már eldöntötte, hogy végleg megvásárolná Javier Hernándezt, de árcsökkentést vár a mexikói támadót erre a szezonra kikölcsönző Manchester Unitedtől.
okt. 24
13:45
Csodagól, mesterhármas és csatár a kapuban (Metropol)
Erik Lamela ritkán látható, szépségdíjas gólját emlegetik majd a szurkolók és szakértők.
okt. 24
13:47
Románia: mégsem Lucescu lesz Piturca utódja a válogatottnál (She)
Mégsem Mircea Lucescu, a Sahtar Doneck vezetőedzője váltja a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról múlt csütörtökön távozó Victor Piturcát, az ukrán klub ugyanis nem egyezett bele abba, hogy a szakember párhuzamosan végezze a két munkát. A románok a magyarokkal azonos Eb-selejtezőcsoportban szerepelnek.
okt. 24
13:47
Wozniacki Radwanskát is vitte az elődöntőbe (Metropol)
Harmadik mérkőzését is megnyerte Caroline Wozniacki a Szingapúrban zajló női tenisz WTA-világbajnokságon.
okt. 24
14:03
El Clásico: Suárez nem illett volna a Realba - Zidane (She)
Zinedine Zidane, a Real Madrid második együttesének másodedzője elmondta, a nyári átigazolási időszakban szóba került Luis Suárez a királyiaknál, de végül nem tettek ajánlatot a Liverpool labdarúgócsapatának.
okt. 24
14:03
NB I: Felcserélik a pályaválasztói jogot a Vidi-meccsen (Agroinform)
A Paks és a Videoton felcserélte a pályaválasztói jogot, így a szombati mérkőzésüket Székesfehérváron rendezik.
okt. 24
14:21
Videó: a Szegednek gratulált a Zagreb edzője - Ortega mosolygott (She)
Kínos jelenet játszódott le a PPD Zagreb–MKB-MVM Veszprém SEHA-liga-mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. A horvátok vezetőedzője, Veszelin Vujovics gratulálni akart a veszprémiek győzelméhez, azonban véletlenül Szegedet mondott… Íme!
okt. 24
14:21
Magyar foci: Határon túliak a válogatottban? (Agroinform)
Korábban Garicsról, Mikuról és Howardról is lemaradtunk, jó lenne ezúttal idejében kapcsolni.
okt. 24
14:23
Győri ETO: Ha ezért eltiltottak, mindenkit eltilthatnának - Horváth F. (She)
Mint beszámoltunk róla, a Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága október 23-i ülésén úgy határozott, hogy Horváth Ferencet, a Győri ETO vezetőedzőjét egy soron következő bajnoki mérkőzésre eltiltja. A tréner elfogadja eltiltását, ám az egyenlő mércét hiányolja.
okt. 24
14:25
El Clásico: Luis Enrique megerősítette, Suárez debütál (She)
Luis Enrique, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője megerősítette, hogy az eltiltását letöltő Luis Suárez szombaton lehetőséget kap a gránátvörös-kékeknél az el Clásicón.
okt. 24
14:39
Liverpool: Balotellinek 68 napja maradt, különben vége (She)
Bár a Liverpool részéről nem nyert megerősítést, angol napilapok utolsó oldalaikon egybehangzóan írják, Mario Balotellinek januárig maradt ideje, hogy biztossá tegye helyét a Liverpool keretében. Ha ez az idő nem lesz elég az olasz csatárnak, a klub a téli átigazolási időszakban szinte biztosan megválik tőle.
okt. 24
14:41
El: Így volt a legkényelmesebb - mondja csodagóljáról Lamela (She)
Már megmutattuk, milyen különleges gólt rúgott Érik Lamela, a Tottenham Hotspur labdarúgója az Európa-liga csütörtöki játéknapján – most nézzük, milyen szavakat fűzött hozzá.
okt. 24
14:43
Tenisz: Nadal nem indul Párizsban (She)
Személyes okokra hivatkozva lemondta a szereplést a hétfőn kezdődő párizsi férfi tenisztornán Rafael Nadal, a világranglista harmadik helyezettje.
okt. 24
15:33
La Liga: Az El clásico árnyékában zárkózhat az Atlético (Agroinform)
Mivel az El clásicóval külön is foglalkozunk, ezért a forduló többi mérkőzésére fókuszálunk. Tippelésre fel!

Keresés