2014. október 8. szerda

okt. 8
0:00
Az UEFA fél évre eltiltotta az olasz szövetség elnökét (Infostart)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) rasszista megnyilvánulása miatt fél évre eltiltotta Carlo Tavecchiót, az olasz sportági szövetség (FIGC) elnökét.
okt. 8
6:54
Fiorentina: Batistuta elsírta magát a beiktatásánál (She)
Gabriel Batistutát kedden beiktatták a Fiorentina labdarúgócsapatának halhatatlanjai közé. A lilák korábbi argentin klasszisa elérzékenyült a ceremónia során.
okt. 8
7:12
Férfi kézilabda-válogatott - Dushebaev az esélyes a kapitányi posztra (Infostart)
Szerdán nevezi meg a Magyar Kézilabda Szövetség, hogy ki lesz a férfi válogatott új szövetségi kapitánya.
okt. 8
7:12
Ajánló: a Kaposvár ellen a Fradi, a női BL-ben az MTK - program (She)
Szerdán három mérkőzéssel zárul a labdarúgó Ligakupa 3. fordulójának programja, a Ferencváros–Kaposvár összecsapást a Sport1 televízió is közvetíti 18 órától. A női Bajnokok Ligájában az MTK az osztrák Neulengbach ellen játszik Felcsúton a 16 közé jutásért rendezett első találkozón, a meccset a Duna Worldön lehet megtekinteni.
okt. 8
7:30
Román-magyar: Hat ponttal foglalható a hotel - Contra (She)
Cosmin Contra, a román labdarúgó-válogatott korábbi 73-szoros válogatott védője, a spanyol Getafe vezetőedzője szerint hazája válogatottjának jó esélye van begyűjteni a három pontot Magyarország ellen. A temesvári születésű, 38 éves szakvezető nem tartja különlegesnek a szombati mérkőzést, és legalább olyan fontosnak tartja a finnek ellenit is.
okt. 8
8:06
La Liga: függetlenedés esetén nem indulhatnak a barcelonaiak (She)
November 9-én referendumot tartanak Spanyolországban a katalán függetlenség ügyében, és a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke úgy nyilatkozott, amennyiben a népszavazás következtében Katalónia független ország lesz, az FC Barcelona és az Espanyol kiszorulhat a spanyol bajnokságból.
okt. 8
8:24
La Liga: „Katalónia függetlenedése után nem indulhatna a Barcelona” (She)
November 9-én referendumot tartanak Spanyolországban a katalán függetlenség ügyében, és a Spanyol Labdarúgó-szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a népszavazás következtében Katalónia független ország lesz, az FC Barcelona és az Espanyol kiszorulhat a spanyol bajnokságból.
okt. 8
8:42
Lopásért kapott eltiltást az úszó (Infostart)
Másfél éves eltiltást kapott Tomita Naoja japán úszó, aki fényképezőgépet lopott egy helyi újságírótól a dél-koreai Incshonban rendezett Ázsiai Játékokon.
okt. 8
8:42
NHL: az idénynyitóra felépült a Pittsburgh sztárja (She)
Játékra kész Jevgenyij Malkin, az észak-amerikai jégkorongligában (NHL) érdekelt Pittsburgh Penguins orosz sztárja, aki az elmúlt két hétben sérülés miatt nem edzhetett.
okt. 8
8:44
NB I: Ma történelmet írunk! - üzenik Dunaújvárosból (She)
A mai napon történelmi eseménynek lehetünk szemtanúi, hiszen felkapcsolódnak az esti fények a Dunaújváros Stadionban! – olvasható a Dunaújváros PASE NB I-es labdarúgócsapat hivatalos honlapjának szerdai hírében.
okt. 8
9:00
Videó: a Barca klasszisai életre keltették a történelmi büntetőt (She)
Egy spanyolországi focirendezvényen vett részt a világ- és Európa-bajnok labdarúgó, Xavi és a katalánok korábbi klasszisa, a holland Johan Cruyff. A Barcelona két sztárját előbb teljesen megbabonázta a freestyle-show – Xavi be is állt utána a játékba –, majd közösen ismét bemutatták Cruyffnak az Ajax színeiben, 1982-ben, a Helmond Sportnak lőtt nem mindennapi büntetőjét.
okt. 8
9:00
Malkin játékra kész (Metropol)
A Pittsburgh Penguins orosz sztárja az elmúlt két hétben sérülés miatt nem edzhetett.
okt. 8
9:00
Karrier: Elege van a mellőzésből a Chelsea kapusának (Agroinform)
Elégedetlen helyzetével a Petr Cech, aki már csak epizódszereplő a belga Courtois mögött.
okt. 8
9:02
Román-magyar: Arra kérem a szurkolókat, hogy tudják elismerni Románia fölényét és győzelmét - Jenei (She)
Részletes Jenei Imre-interjúval vezeti fel a szombat esti Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) honlapja. A 77 éves, BEK-győztes edző, aki mindkét válogatott szövetségi kapitánya is volt, elmondta, hogy büszkén vállalja magyarságát, de nem volna képes elárulni Romániát.
okt. 8
9:18
Honvéd: Nem aktuális, de nem zárkóznék el - Supka Attila (She)
Sajtóinformációk szerint előfordulhat, hogy a napokban elbocsátott vezetőedző, Pietro Vierchowod utódja Supka Attila lesz a Budapest Honvédnál. A labdarúgó NB II-ben szereplő Soproni VSE-GYSEV szakmai igazgatója szerint nem aktuális a kérdés, mégsem elképzelhetetlen, hogy visszatér a kispestiekhez.
okt. 8
9:18
Harminchárom éve nem nyertünk a románok ellen (Metropol)
Az 1981 óta lejátszott kilenc meccsen három döntetlen mellett hat vereség a magyar csapat mérlege.
okt. 8
9:20
NBA: a Brooklyn 17 ponttal legyőzte az Euroliga-győztest (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Brooklyn Nets felkészülési mérkőzésen 111–94-re legyőzte a vendég izraeli Maccabi Tel-Avivot.
okt. 8
9:36
Kosárlabda: Ezúttal nem hibázhat az Olaj! (Agroinform)
Az első mérkőzését elszórakozta a Szolnok, a második találkozóján viszont muszáj nyernie az Olajnak.
okt. 8
9:54
PMFC: Véber trágár tirádája egyeztetésbe torkollik (She)
A szombati PMFC–Videoton (0–2) NB I-es bajnokin a hazai labdarúgócsapat vezetőedzője, Véber György a tőle megszokott vehemenciával és átéléssel követte az eseményeket, a szakmai észrevételek közé becsúszó két tirádájából pedig internetes gyöngyszem lett – egyelőre nincs hír arról, hogy a nem éppen szalonképes megnyilvánulásokért megbüntetik-e a szakvezetőt.
okt. 8
9:56
Hajrá, foci: már rég nem az ország legrosszabb csapata (She)
Tizenhat évvel ezelőtt televíziós stábok, újságírók „zarándokoltak" Bakonyszombathelyre, hogy lássák az ország legrosszabbnak nevezett futballcsapatát. A Kisbér melletti település együttese az 1997–1998-as szezonban úgy végzett a Kisbér körzeti labdarúgó-bajnokság utolsó helyén, hogy 34 mérkőzésen 28 gólt rúgott és 205-öt kapott. Egyetlen győzelmét pedig az utolsó fordulóban szerezte.
okt. 8
10:12
Amikor a magyar labdarúgó-válogatott győzött Románia ellen (Infostart)
A magyar labdarúgó-válogatott - amely szombaton Eb-selejtezőn lép pályára Bukarestben - eddig 23 alkalommal találkozott a román csapattal, 11 győzelem és hat döntetlen mellett hatszor vereséget szenvedett.
okt. 8
10:30
NFL: Matt Prater Detroitban, fogyatkozóban a Cardinals (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Detroit Lions szerződtette a Denver Broncostól menesztett rúgót, Matt Pratert, elvesztette viszont sztárelkapóját, Calvin Johnsont és futóját, Reggie Busht.
okt. 8
10:30
Vízilabda: Habkönnyű csoportba került a Benedek-csapat (Agroinform)
Elkészítették a Világliga 2014-2015-ös szezonjának európai selejtezőcsoportjának beosztását
okt. 8
10:32
Videoton: Feczesinnek tetszett volt csapata, Carrillo kritizált is (She)
Joan Carrillo, a Videoton labdarúgócsapatának vezetőedzője és a korábbi együttese ellen két gólt szerző Feczesin Róbert szerint sem játszott tökéletesen a Vidi az Újpest ellen 3–1-re megnyert keddi Ligakupa-mérkőzésen, de úgy vélik: az így kivívott győzelemnek is megvan az értéke.
okt. 8
10:48
Román-magyar: K.O. edzésen, Chiriches fejbe rúgta védőtársát (She)
Vlad Chiriches, a Tottenham hátvédje a Magyarország elleni Eb-selejtezőre készülő román labdarúgó-válogatott edzésén majdnem kórházba küldte kollégáját, Dorin Goiant.
okt. 8
11:06
MU: „Ferguson nekem szánta a hetes mezt, nem Beckhamnek” (She)
Roy Keane, az angol Premier League-ben szereplő Manchester United korábbi középpályása szerint – Eric Cantona visszavonulása után – Sir Alex Ferguson neki akarta adni a legendás hetes mezszámot, nem David Beckhamnek.
okt. 8
11:42
Videó: a szülinapos Diego Costa megalázó gólt lőtt Casillasnak (She)
Október 7-én ünnepelte 26. születésnapját a spanyol labdarúgó-válogatott csatára, Diego Costa. A Chelsea támadóját egy különleges tortával köszöntötték csapattársai a spanyolok edzőtáborában, bár a kapusnak, Iker Casillasnak lehetett egy-két gúnyos szava is, mivel a délutáni edzésen megalázó gólt kapott a hónapok óta remek formában futballozó játékostól.
okt. 8
11:44
NB I: akár holnap is befejezné a válogatott védő, de... (She)
A Pakssal néhány hete szerződést bontó korábbi válogatott labdarúgó, Horváth Gábor a Fejér megyei Hírlapnak elmondta: kulturált körülmények között és főképp a sérülése miatt vált el a Duna-partiaktól, s bár egyelőre a rehabilitációra összpontosít, továbbá nincs csapata, úgy érzi, 29 évesen még nem zárult le a pályafutása.
okt. 8
11:46
Milan: 2018-ig hosszabbít a válogatott védő - sajtóhír (She)
Egybehangzó sajtóinformációk szerint Ignazio Abate, az olasz labdarúgás élvonalában (Serie A) szereplő AC Milan válogatott védője 2018-ig meghosszabbítja a szerződését.
okt. 8
11:48
Eb 2016: a németek Schürrle és Özil nélkül edzettek szerdán (She)
André Schürrle és Mesut Özil nélkül készült szerdán a 2016-os Európa-bajnokság soron következő selejtezőire a német labdarúgó-válogatott.
okt. 8
12:00
Hamilton 2015 után is maradna a Mercedesnél (Infostart)
A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton jelezte, kész meghosszabbítani szerződését a Formula-1-es Mercedes csapatnál.
okt. 8
12:00
Román-magyar: a legfontosabb infók a Bukarestbe utazóknak (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos oldalán összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a Bukarestbe utazó magyar szurkolók számára.
okt. 8
12:00
Hamilton 2015 után is maradna a Mercedesnél (Metropol)
A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton jelezte, kész meghosszabbítani szerződését a Forma-1-es Mercedes csapatnál.
okt. 8
12:02
Ázsiai Játékok: hét sportoló eltűnt a versenyek után (She)
Hét külföldi sportoló eltűnt a dél-koreai Incshonban szombaton befejeződött Ázsiai Játékok után.
okt. 8
12:18
Premier League: Alan Pardew, Harry Redknapp, esetleg José Mourinho távozik először? (Agroinform)
Vajon Alan Pardew vagy Harry Redknapp marad először munka nélkül? Esetleg meglepetés születik?
okt. 8
12:36
F1: félreértették Todtot, a reményeit mondta el Schumacherről (She)
Azok után, hogy kedden futótűzként terjedt el a világsajtóban Jean Todt Michael Schumacherről tett nyilatkozata, szerdán kiderült, hogy egy szó kimaradt az FIA-elnök több nyelven is kiadott mondandójából: a Ferrari korábbi csapatfőnöke „reméli”, hogy Schumacher „hamarosan viszonylag normális életet élhet.”
okt. 8
12:38
Román-magyar: nagyot kaszál a román szövetség a telt házzal (She)
Nagyot kaszálhat a nehéz anyagi helyzetben levő Román Labdarúgó-szövetség a telt házas szombati román–magyar labdarúgó Európa-bajnoki selejtezővel.
okt. 8
12:40
F1: Hamilton 2015 után is maradna a Mercedesnél (She)
A világbajnoki pontversenyben vezető Lewis Hamilton jelezte, kész meghosszabbítani a szerződését a Formula–1-es Mercedes-csapatnál.
okt. 8
12:54
Eb 2016: Lewandowski a Bayern és a Dortmund ellen (She)
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek keretében szombaton Lengyelország–Németország presztízsmérkőzést rendeznek – azaz a korábban a Borussia Dortmundban, jelenleg pedig a Bayern Münchenben futballozó lengyel gólvadász, Robert Lewandowski jó néhány mostani és volt klubtársával néz majd farkasszemet.
okt. 8
12:56
Román-magyar: már csak 30-50 jegy maradt a szurkolói vonatra (She)
Már csak 30-50 jegy maradt az 1300-ból a Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőre induló szurkolói vonatra.
okt. 8
13:12
Újabb ellenfele lehet Blatternek a FIFA-elnökválasztáson (Infostart)
Komolyan fontolgatja az indulást a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjáért Harold Mayne-Nicholls, a FIFA technikai bizottságának korábbi vezetője.
okt. 8
13:12
Chelsea: Nincs rá időm, hogy a padon ücsörögjek - Petr Cech (She)
Petr Cech, az angol Premier League-ben szereplő Chelsea labdarúgócsapatának kapusa elmondta, ha nem változik a helyzete, hamarosan elhagyja a londoni együttest.
okt. 8
13:14
Női kézi: sérülten is kellett a Fradinak a fiatal tehetség (She)
Faluvégi Dorottya után újabb fiatal tehetségével kötött szerződést a Ferencváros női kézilabdacsapata. A 17 éves átlövő, Monori Orsolya 2012-ben érkezett a Fradihoz, és az elmúlt szezonban csapata legeredményesebbje volt a juniorbajnokság rájátszásában, ahol végül második helyezést értek el. Nyáron azonban súlyos térdsérülést szenvedett, így váratlanul érte a mostani szerződéskötés.
okt. 8
13:16
Barca: Messi a Real otthonában lehet a gólkirályok gólkirálya (She)
Lionel Messi jelenleg 249 góllal a spanyol bajnoki gólszerzők örökranglistájának második helyén áll. Nem az a kérdés, hogy megelőzi-e az évtizedek óta csúcstartó Telmo Zarrát, hanem az, hogy mikor.
okt. 8
13:18
Román-magyar: skót bíró vezeti a bukaresti meccset (She)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a skót William Collumot jelölte a szombati Románia–Magyarország Eb-selejtező levezetésére.
okt. 8
13:20
Női kézi: mindent beleadunk a románok elleni meccsbe (She)
Az edzések nagy részét kedd estére letudta a magyar női kézilabda-válogatott, amely a decemberi, magyar–horvát közös rendezésű Európa-bajnokságot megelőző utolsó előtti összetartáson vesz részt éppen – az utolsó már a közvetlen Eb-felkészülést jelentő két hét lesz november végén és december elején. A ma esti, románok elleni felkészülési meccsen mindent belead a csapat.
okt. 8
13:30
Eredményes klubszezonra számít Kemény Dénes (Infostart)
Két góllal, 8-6-ra győzött az OSC a Honvéd ellen a férfi vízilabda OB I 2014-15-ös igényének nyitó mérkőzésén. A férfi válogatott szakvezetője, Benedek Tibor szerint a férfiaknál három csapatnak van reális esélye a bajnoki cím megszerzésére. Kemény Dénes, a szövetség elnöke eredményes klubszezonra számít.
okt. 8
13:30
Németország: nem cifrázták túl Ricardo Moniz utódlását (She)
Az eddigi pályaedzőt, a Ricardo Moniz elmozdítása után beugró Markus von Ahlent véglegesítette a vezetőedzői poszton az 1860 München – derült ki a német labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő klub közleményéből.
okt. 8
13:30
Újabb ellenfele lehet Blatternek a FIFA-elnökválasztáson (Metropol)
Az 53 éves Harold Mayne-Nicholls korábban a Chilei Labdarúgó Szövetséget irányította.
okt. 8
13:30
EURO 2016: Jenei lenéz minket, Bölöni óvatosabb (Agroinform)
Jenei szerint sokkal jobb a román csapat, Bölöni viszont baljós előjeleket lát a szombati meccs előtt.

Keresés