2014. október 13. hétfő

okt. 13
0:36
Női kézi: a világbajnok az utolsó helyen végzett a dániai tornán (She)
Több női kézilabda-válogatott is felkészülési tornán vett részt a héten: Dániában a házigazda nyert, miután az utolsó mérkőzésen négy góllal legyőzte Norvégiát. A dánok úgy kerekedtek felül négy góllal, hogy az utolsó húszperces szakaszt 14–5-re nyerték meg. A négycsapatos torna utolsó helyén a vasárnap a franciákkal döntetlenre végző brazilok végeztek.
okt. 13
2:24
NFL: a Cowboys bajnokot vert Seattle-ben, Riversék fordítottak (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulójának 22 óra után kezdődő mérkőzésein a bajnok Seattle Seahawks hazai pályán 30–23-ra kikapott a Dallas Cowboystól, a San Diego Chargers pedig az utolsó percekben fordítva nyert a nyeretlen Oakland Raiders otthonában. Mindkét győztes 5–1-es mérleggel áll.
okt. 13
2:42
Szurkolónak adta góllövő stoplisát Dzsudzsák (Blikk)
Bukarest – Alaposan megünnepelte a romániai döntetlent a magyar tábor, szurkolók és játékosok egyaránt.
okt. 13
7:12
NFL: az Eagles 27-0-val küldte haza a Giantset, Cruz kórházban (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NHL) 6. fordulójának magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezett mérkőzésén a Philadelphia Eagles hazai pályán 27–0-ra nyert a New York Giants ellen.
okt. 13
7:48
Válogatott: „Dárdai élete végéig maradjon”; román fegyverarzenál (She)
A Románia–Magyarország (1–1) Eb-selejtező vonatos utazásának szervezői voltak a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendégei.
okt. 13
7:50
Román-magyar: drasztikus büntetés várhat a románokra (She)
Román beszámolók szerint az UEFA súlyos büntetéssel sújthatja a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) a Magyarország elleni Eb-selejtezőn történtek miatt.
okt. 13
8:24
India: etióp góllal, sztárok nélkül indult a Szuperliga (She)
Elkezdődött az újonnan szervezett, sztárfutballistákkal megerősített indiai labdarúgó Szuperliga 2014-es szezonja.
okt. 13
8:26
Portugália: A kérdés is sértő, nem én rúgattam ki… - CR (She)
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid és a portugál labdarúgó-válogatott klasszisa nemzeti együttese legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, nem miatta távozott a korábbi szövetségi kapitány.
okt. 13
8:28
Eb 2016: pályán Belgium, Hollandia és Olaszország - program (She)
Három csoport kilenc mérkőzésével folytatódik a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata, a hétfői programban Belgium, Hollandia és Olaszország is pályára lép. Az egyaránt 20.45 órakor kezdődő Málta–Olaszország és Izland–Hollandia találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!
okt. 13
8:30
NHL: először nyert a Kings, hatos a Rangersnek (She)
A címvédő Los Angeles Kings 4–1-re győzött a vendég Winnipeg Jets ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) vasárnapi játéknapján. A Kingsnek két vereség után ez volt az első győzelme a szezonban.
okt. 13
8:42
Román-magyar: Kishitű, sápadt kezdés után jött Dárdai - Véber (She)
A PMFC vezetőedzője, Véber Gyrögy már a románok elleni bukaresti Eb-selejtező előtt is nyilatkozott a válogatottal kapcsolatban („Egy bukaresti sikertől még nem lesz jobb a futballunk”), míg ma a Digi Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a találkozó tapasztalatairól, de kitért a Videoton elleni meccsen hallott kirohanására is.
okt. 13
8:44
Tenisz: Federer megelőzte Nadalt - ATP-világranglista (She)
A férfiteniszezők legfrissebb ATP-világranglistáján a Sanghajban 1000-es tornát megnyerő svájci Roger Federer feljött a második helyre, eggyel hátrébb taszítva a legutóbbi összeállításban még ott található spanyol Rafael Nadalt.
okt. 13
9:00
Arsenal: Özil döntött, a Bayernhez akar menni - sajtóhír (She)
Mesut Özil döntött, az Arsenal labdarúgócsapatának német középpályása a téli átigazolási időszakban el akarja hagyni Angliát, és nagy valószínűséggel a Bayern Münchenbe szerződik – legalábbis ezt írja az angol sajtó.
okt. 13
9:00
Romlott Bianchi állapota (Blikk)
Jokkaicsi – A Bild című német lap úgy értesült, hogy a súlyos agysérülést szenvedő francia Forma–1-es autóversenyző, Jules Bianchi állapota romlott.
okt. 13
9:00
Százszázalékos maradt a Veszprém (Metropol)
Az MKB-MVM Veszprém hazai pályán egygólos győzelmet aratott vasárnap a francia Montpellier ellen.
okt. 13
9:00
Heti műsor: Románia után Feröert kellene bevenni Dárdaiéknak (Agroinform)
Feröeren a válogatott, kezdődik a női BL, rangadó vár az MKB-ra és a Pickre, jön a Vidi-Loki. Heti előzetes.
okt. 13
9:02
Tenisz: 18 helyet ért a tiencsini siker - WTA-világranglista (She)
A hétvégi tiencsini WTA-tornát megnyerő amerikai Alison Riske 18 helyezést javított korábbi pozíciójához képest a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. A linzi tornát megnyerő cseh Karolína Plísková három helyet lépett előre, míg az Oszakában győztes ausztrál Samantha Stosur megőrizte pozícióját.
okt. 13
9:04
Felkészülés: a panamai kapus röhejes megoldásai után mexikói siker - videó (She)
Mexikó labdarúgó-válogatottja 1–0-ra legyőzte Panamát felkészülési mérkőzésen hazai pályán. A mindent eldöntő gólt Erick Torres szerezte a 89. percben, de a meccs legemlékezetesebb pillanatai mégis a panamaiak kapusához, Óscar McFarlane-hez kötődnek. A 34 éves játékos előbb az első félidőben érthetetlenül cselezni kezdett a tizenhatoson kívül, majd Torres gólja előtt csúnyán kipattant a…
okt. 13
9:36
Boksz: szívroham után Ali és Bud Spencer magyar ellenfele (She)
Szívrohammal kellett nemrégiben kórházba szállítani a korábbi nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki kihívó Joe Bugnert, aki pályája során többek között Muhammad Alival, Joe Frazierrel és Ron Lyle-lal is megmérkőzött. Láthattuk több mozifilmben, például Bud Spencer ellenfeleként az Én a vízilovakkal vagyok című klasszikusban.
okt. 13
9:36
NBA: eltört Durant lába (Metropol)
Két hónapig nem játszhat az Oklahoma sztárja.
okt. 13
9:38
Női vízi MK: búcsúzott a bajnoki címvédő (She)
Miután az UVSE-Centrál női vízilabdacsapata hét góllal megverte a házigazda Szentest a Magyar Kupa A-csoportjában, arra számítottunk, hogy a nyáron válogatottak sorát igazoló gárda a BVSC-t is legyőzi, így pedig a szentesiek is továbblépnek a négyes döntőbe. Csakhogy a zuglóiak nagyon felspannolták magukat, míg fölényes sikere miatt az UVSE kényelmesebben vízilabdázhatott, és ugyan a…
okt. 13
9:40
Anglia: Rooney frusztrált, balhé a fáradt liverpooli miatt (She)
Labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn az E-csoportban Észtország vendégeként Wayne Rooney szabadrúgásból szerzett góljával nyert a 48. perctől emberelőnyben játszó Anglia. Bár a „háromoroszlánosok” a három pontot begyűjtötték, a találkozó után nem mindenki volt elégedett…
okt. 13
9:54
Argentína: Cholót gyászolják, elhunyt a 80 éves Simeone (She)
Nyolcvanéves korában elhunyt Carmelo Simeone, 22-szeres argentin válogatott labdarúgó, a Vélez Sársfield majd a Boca Juniors egykori védője. A korábbi kiválóság, akit Cholo becenéven ismertek hazájában, az 1959-es Copa Américán, majd az 1966-os vb-n is képviselhette Argentínát.
okt. 13
9:56
Eb 2016: D. Costát meg kellett nyugtatni az első félidő után (She)
Mint beszámoltunk róla, a spanyol labdarúgó-válogatott 4–0-s győzelmet aratott Luxemburgban az Európa-bajnoki selejtezősorozat C-csoportjában. A találkozót követően Vicente del Bosque, az Eb-címvédő együttes szövetségi kapitánya elmondta, hogy Diego Costát a szünetben meg kellett nyugtatni, mert idegesnek tűnt az első félidei teljesítménye miatt.
okt. 13
10:12
Olaszország: Nem csak a kezdők miatt vagyok itt - Conte (She)
Az olasz labdarúgó-válogatott hétfő este Málta ellen lép pályára Eb-selejtezőn. Antonio Conte szövetségi kapitány a találkozó előtt elmondta, a játékosainak meg kell érteniük, a látványos futball győzelemhez vezet.
okt. 13
10:12
Tenisz: Federer már második a világranglistán (Agroinform)
Sanghaji tornagyőzelmével feljött a második helyre Roger Federer, de Djokovics egyelőre még messze van.
okt. 13
10:30
Román-magyar: Apa megmondta... - Dárdai Márton (She)
Míg a családfő, Dárdai Pál a magyar válogatottat irányítja, a Berlinben élő család csoportos meccsnézéseket szervez. A magyar csapatról, a románok elleni szombati meccsről természetesen mindenkinek megvan a véleménye...
okt. 13
10:30
Címvédés a SPAR Budapest Maratonon (Metropol)
Vasárnap tartották a Metropol Reggeli Futást, melyen több százan vettek részt.
okt. 13
10:48
Román-magyar: pénzbüntetés és kitiltás húsz szurkolónak (She)
A román csendőrség tájékoztatása szerint húsz helybéli szurkolót 6–12 hónapra kitiltottak a futballstadionokból a Magyarországi elleni (1–1) Európa-bajnoki selejtezőn történt rendzavarásaik miatt. A randalírozó drukkerekre együttesen 18 ezer lejes (kb. 1.3 millió forintos) pénzbüntetést szabtak ki.
okt. 13
10:50
Hollandia: Hiddink tett rendet a veszekedő csatárok között (She)
A holland labdarúgó-válogatott hétfő este Izland ellen lép pályára idegenben Eb-selejtezőn. A találkozó előtt Guus Hiddink szövetségi kapitány elmondta, neki kellett kibékítenie az „oranje” két csatárát.
okt. 13
11:06
Műrepülés: csonka verseny Vegasban, Besenyei utolsó lett (She)
Besenyei Péter az utolsó, 12. helyen végzett a műrepülő Red Bull Air Race-sorozat Las Vegas-i viadalán.
okt. 13
11:08
Nyíregyháza: az ukránok mentek, brazil próbajátékos jött (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a klub elengedte az ukrán próbajátékosokat, egy brazil pedig érkezett.
okt. 13
11:24
F1: a sisakkamera okozta Schumacher agysérülését - sajtóhír (She)
Szinte biztos, hogy a Michael Schumacher bukósisakjára szerelt fejkamera rögzítője okozta a hétszeres F1-es világbajnok súlyos fejsérüléseit decemberben Franciaországban – erről Jean-Louis Moncet francia újságíró számolt be azt követően, hogy beszélt Schumacher 15 éves fiával, Mickkel.
okt. 13
11:24
EURO 2016: Piturcát okolják a románok, megfázhatnak Helsinkiben (Agroinform)
A román lapok kudarcként értékelték, hogy a Románia–Magyarország Eb selejtező 1–1-es döntetlennel ért véget.
okt. 13
11:26
Videó: Mikler dupla bravúrja is a legnagyobb védések között (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ezen a hétvégén is összegyűjtötte a Bajnokok Ligája öt legnagyobb védését. Az MKB-MVM Veszprém kapusa, Mikler Roland ismét bekerült a top 5-be, sőt a Montpellier elleni győztes mérkőzésen bemutatott dupla védésével a harmadik helyen végzett. Íme, az öt bravúr!
okt. 13
11:42
F1: a Marussia Texasban két autóval őrizné Bianchi bravúrját (She)
A Marissia-istálló az idény hátralévő három versenyén már kélt autóval áll rajthoz, erre utalnak a csapat vezetőinek nyilatkozatai. Jules Bianchi szuzukai balesete után a csapat Oroszországban csak Max Chiltont indította, a másik autó a Japánban kritikus állapotban kórházban fekvő Bianchi tiszteletére a boxban maradt.
okt. 13
11:42
Először játszik a Feröer-szigeteken a magyar válogatott (Metropol)
Kedden este 20.45-kor kezdődik majd a két együttes történetének első összecsapása. Útépítő és villanyszerelő is játszik az ellenfélnél.
okt. 13
12:00
Válogatott: Facebook-forradalom - ezrek győznék meg Dárdait (She)
„Dárdai Pál maradjon a magyar válogatott kispadján” – címmel Facebook-profilt hoztak létre a magyar szurkolók a bukaresti 1–1-es döntetlen után, az oldal kedvelőinek száma óráról órára rohamosan növekszik.
okt. 13
12:02
Eb 2016: Besic Messit és Bale-t kipipálta, jöhet Hazard (She)
A még nyeretlen bosnyák labdarúgó-válogatott hétfőn Belgiumot fogadja az Európa-bajnoki selejtezősorozat B-csoportjának harmadik fordulójában. Nagy kérdés, hogy Safet Susic tanítványai megálljt tudnak-e parancsolni az Eden Hazard és Kevin De Bruyne vezette belga támadóknak. A válaszra késő estig várnunk kell, de az biztos, hogy a vendégrohamok megszűrésében és megakadályozásában kulcsszerep…
okt. 13
12:04
Légiósok: „Bajner Bálint lassabban illeszkedik be” (She)
Mick McCarthy, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban (Championship) szereplő Ipswich Town menedzsere szerint Bajner Bálint egy kicsit lassabban illeszkedik be, mint a klub másik nyári szerzeménye.
okt. 13
12:06
Kézi: „Dujsebajev nem nagyon szereti a kompromisszumokat” (She)
Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott napokban kinevezett szövetségi kapitánya nem igazán szereti a kompromisszumokat. Legalábbis erről nyilatkozott a másodedzőjének felkért Sótonyi László a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. A csurgói szakember elmondta azt is, hogy az idő rövidsége miatt a válogatottnál egyelőre nagy változásokra nem lehet számítani, ő pedig nagyon…
okt. 13
12:08
Feröeri-magyar: Dzsudzsákék bevették Thórsavnt - kép (She)
A magyar labdarúgó-válogatott kedd este Feröer ellen lép pályára Eb-selejtezőn a bukaresti döntetlen után. Dzsudzsák Balázsék az MLSZ hivatalos Facebook-oldalának tájékoztatása szerint ma Thórsavnban egy délelőtti sétával melegítettek. Szükség is lesz a bemelegítésre, a feröeri fővárosban jelenleg hét fok van.
okt. 13
12:18
A bukaresti sajtó a stadion biztonsági cégét hibáztatja az incidensekért (Infostart)
A hétfői román lapok a Nemzeti Aréna védelmére szerződtetett BGS őrző-védő céget hibáztatják a szombati Románia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen (1-1) történt incidensekért.
okt. 13
12:18
F1: Hülye ez a szabály a motorokról - Vettel (She)
Sebastian Vettel szerint a motorok korlátozására és az éves limitek átlépéséért járó büntetésre vonatkozó szabályzat is „hülye.” A német a november első napjaiban megrendezendő Amerikai Nagydíjon megkapja idei 6. komplett erőforrását, ami miatt nem rajtbüntetést kap, hanem a boxból indul. Fernando Alonso és Felipe Massa a Brazil Nagydíjra kiválasztott gumikeverékek miatt a Pirellit bírálja.
okt. 13
12:20
Feröeri-magyar: a kapitány nem tudja, mire számíthat (She)
Lars Olsen, a feröeri labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem igazán tudja, milyen magyar csapatra számíthat a keddi Európa-bajnoki selejtezőn.
okt. 13
12:22
Román-magyar: az MLSZ-t is megbüntethetik a cigányozás miatt (She)
A hétfői román lapok a Nemzeti Aréna védelmére szerződtetett BGS őrző-védő céget hibáztatják a szombati Románia–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen (1–1) történt incidensekért.
okt. 13
12:24
Videó: kordonbontó magyarok, meghátráló biztonságiak (She)
Mint beszámoltunk róla, nem múlt el kisebb balhé nélkül a Románia–Magyarország (1–1) labdarúgó Európa-bajnoki selejtező. A bukaresti stadion vendégszektorában a magyar drukkerek áttörték a kordont, meghátrálásra késztetve a biztonságiakat, akik a hazai szurkolókkal közösen próbálták megfékezni a magyarokat. A román gsp.ro most egy újabb felvételt tett közzé a kordonbontásról.
okt. 13
12:36
EURO 2016: Bosnyák-belga rangadó a hétfői menüben (Agroinform)
A bosnyákok csúnyán beragadtak a rajtnál, ezúttal is sok a hiányzójuk, így a belgák felé billen a mérleg nyelve.
okt. 13
12:54
Chelsea: német válogatott védő a kiszemeltek között (She)
Angol sajtóértesülések szerint a Chelsea érdeklődik a Stuttgart német válogatott védője, Antonio Rüdiger iránt.
okt. 13
12:56
Válogatott: Ki legyen a Dárdai-utód? - szavazás (She)
Dárdai Pál jelen állás szerint csak idén irányítja szövetségi kapitányként a magyar labdarúgó-válogatottat. A fiatal szakember bukaresti premierjén 1–1-es döntetlent ért a Románia elleni Eb-selejtezőn, biztos még a Feröer és a Finnország elleni meccse, valamint egy esetleges felkészülési találkozó. Na, de mi lesz utána? Ki követi őt? Szavazzon!

Keresés