2014. október 4. szombat

okt. 4
0:00
NS: Diósgyőr nem fél a Fraditól; Ne add fel, Bence! - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
okt. 4
0:54
Eurofutball: Futács Márkóék szédületes tempóban haladnak (She)
Futács Márkó csapata, a Mersin Idmanyurdu hazai pályán 2–1-re legyőzte a Bursasport a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 5. fordulójának pénteki mérkőzésén, és a megszerzett három ponttal utolérte az éllovas Akhisar Belediye legénységét.
okt. 4
4:12
F1: Japán Nagydíj, 3. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Bár a tájfun csak vasárnap érkezik meg Szuzukába, a paddockban már a szombat is viharos: Sebastian Vettel bejelentette, hogy élő szerződése ellenére elhagyja a Red Bull-istállót, és a Ferrarihoz távozik. Az osztrák csapat Daniel Ricciardo mellé az orosz Danyiil Kvjatot szerződteti, Vettel csapattársa a Ferrarinál pedig Kimi Räikkönen lesz – bár a Scuderia még sem Vettel érkezését, sem Fernando…
okt. 4
4:48
F1: Vettel távozik a Red Bulltól, jövőre a Ferrari pilótája lesz (She)
Az F1-ben szereplő Red Bull szombaton bejelentette, hogy Sebastian Vettel élő szerződése ellenére elhagyja az istállót, és a Ferrarihoz távozik. Az osztrák csapat Daniel Ricciardo mellé az orosz Danyiil Kvjatot szerződteti, Vettel csapattársa a Ferrarinál pedig Kimi Räikkönen lesz – bár a Scuderia még sem Vettel érkezését, sem Fernando Alonso távozását nem jelentette be. Azzal, hogy a Red Bull…
okt. 4
5:24
F1: Rosberg az élen, Hamilton a falban Szuzukában (She)
Szenzációval indult a vasárnapi tájfun előtti csend napja Szuzukában, ahol a Red Bull-istálló bejelentette, Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja az istállót. A Ferrarihoz tartó német edzése rémesen alakult, motorhiba miatt csak hat kört tett meg. Szintén korán végzett Vettel jövő évi lehetséges csapattársa, Kimi Räikkönen, szintén motorhiba miatt, míg Lewis Hamilton túl nagy lendülettel…
okt. 4
6:18
NFL: a Denver elbocsátotta a liga egyik legjobb rúgóját (She)
A Denver Broncos elbocsátotta az utóbbi évek legjobb NFL-rúgójának tartott Matt Pratert, akimnek hétfőn jár le a liga által tiltott szer használata miatt kiszabott négymeccses eltiltása.
okt. 4
6:36
F1: lassul a tájfun, nem hozzák korábbra a rajtot Japánban (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség a japán meteorológusokkal egyeztetve bejelentette, nem hozza előrébb a vasárnapi F1-es Japán Nagydíj rajtját, azaz a futam az eredeti terveknek megfelelően helyi idő szerint 15 órakor, magyar idő szerint reggel 8-kor kezdődik.
okt. 4
6:38
Ajánló: DVTK-Fradi, pályán a Bayern, a Barca és a City (She)
Igazi rangadót rendeznek ma a labdarúgó NB I-ben: a tabellán negyedik helyen álló DVTK az ötödik pozícióban lévő, tőle egy ponttal lemaradó Ferencvárost fogadja. A topligákban ma szólítja pályára a kötelesség és a menetrend az angol (Manchester City), a német (Bayern München) és a spanyol (Atlético Madrid) bajnokot, a Premier League szombati programját a Liverpool, a Bundesligáét a Dortmund, a La…
okt. 4
6:54
F1: Japán Nagydíj, időmérő edzés élőben az NSO-n! (She)
Miután reggel a Red Bull bejelentette, hogy Sebastian Vettel az idény végén távozik, a délelőtti szabadedzésen a német Red Bulljában tönkrement a motor. Ugyanígy járt Vettel leendő csapattársa, Kimi Räikkönen a Ferrarinál, míg a Mercedesnél azért dolgoztak lázasan a szerelők, hogy a Lewis Hamilton által összetört autót felkészítsék az időmérőre. A kvalifikáció esélyese a két Mercedes, a papírforma…
okt. 4
7:48
Vettel elhagyja a Red Bullt (Infostart)
A szezon végén távozik a Formula-1-es Red Bull csapattól a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel.
okt. 4
7:48
NB II: hosszú kihagyás vár a Békéscsaba támadójára (She)
Egy ártalmatlan szituációban szenvedett súlyos sérülést a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba német-magyar kettős állampolgárságú támadója, Prasler Thomas, amely miatt hosszú kihagyás vár rá – értesült a Nemzeti Sport Online.
okt. 4
8:06
Rosberg indulhat az élről Szuzukában (Infostart)
A német Nico Rosberg rajtolhat az első helyről a Formula-1-es Japán Nagydíjon. A Mercedes másik pilótája, a pontversenyben élen álló angol Lewis Hamilton a második rajtkockát szerezte meg, az időmérő edzés döntő szakaszában két tizedmásodperc volt a lemaradása.
okt. 4
8:06
FTC: „A Diósgyőr ellen eldől, mire vagyunk képesek” (She)
Az NB I 10. fordulójának rangadóján a DVTK-hoz látogat a Ferencváros labdarúgócsapata – előbbi a negyedik, utóbbi egypontos hátrányban az ötödik helyen áll a tabellán –, amelynek első számú kapusa, a válogatott keretben is számításba vett Dibusz Dénes szerint hazai szinten kimondottan erős riválissal mérkőznek meg, és eldől: mire is képesek az utóbbi meccseken visszafogott teljesítményt…
okt. 4
8:24
F1: Rosberg legyőzte Hamiltont a szuzukai időmérőn (She)
Miután reggel a Red Bull bejelentette, hogy Sebastian Vettel az idény végén távozik, a Japán Nagydíj időmérő edzése a nap második legfontosabb eseményévé fokozódott le Szuzukában szombaton. Nem is volt sok izgalom, a Mercedest nem tudták megközelíteni a riválisok, a csapaton belüli csata pedig ezúttal Nico Rosberg győzelmét hozta Lewis Hamiltonnal szemben. A második sor a Williamsé, Fernando…
okt. 4
8:26
La Liga: „Az Atlético a határait feszegeti” (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 7. fordulójának rangadóján Valenciába látogat a címvédő Atlético Madrid. A házigazdák spanyol válogatott játékosa, Paco Alcácer szerint ellenfelük folyamatosan a határait feszegeti.
okt. 4
8:28
Átigazolás: Irakban játszik a korábbi ETO-légiós (She)
Az iraki al-Mina játékosa lett a Győri ETO labdarúgócsapatának korábbi légiósa, a brazil Ji-Paraná.
okt. 4
8:42
Pécs: Polekszics megállítaná az NB I legjobb támadóját (She)
A válogatott keretbe mégis meghívót kapó, góllövőlistát vezető Nikolics Nemanja megállítására készül Vukasin Polekszics, aki a fehérvári játékost az élvonal legjobb támadójának tartja. A labdarúgó NB I 10. fordulójában a Pécsi MFC fogadja a pontveszteség nélkül élen álló Videotont.
okt. 4
9:00
Rio 2016 - Százezer önkéntes 180 országból (Infostart)
Száznyolcvan országból csaknem 100 ezer önkéntes jelentkezett eddig a 2016-os riói olimpiai játékokra segítőnek.
okt. 4
9:00
Anglia: A futballban nincs rasszizmus - José Mourinho (She)
José Mourinho, a Chelsea menedzsere pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kijelentette: a labdarúgásban nincs rasszizmus.
okt. 4
9:02
F1: Ez nem menekülés a Red Bulltól - Vettel a távozásról (She)
Sebastian Vettel tagadta, hogy a rosszul sikerült 2014-es szezon miatt döntött úgy, hogy elhagyja a Red Bull-istállót. A német nem erősítette meg, hogy a Ferrarihoz szerződik, ezt minden bizonnyal új csapatára bízza. Fernando Alonso örül neki, hogy vége a huzavonának és a maga ura lett, de azt mondta, még nem döntötte el, hova szerződik.
okt. 4
9:04
DVTK: „Már nem kell tartanunk egyik csapattól sem” (She)
Megjött a diósgyőri labdarúgók étvágya, ami nem is csoda: egyre inkább meghatározó szerepet töltenek be az NB I-ben, ráadásul állandósítani is tudják formájukat. Jelenleg a negyedik helyen állnak, de a dobogót is bátran megcélozhatják. A Ferencváros elleni szombati bajnokit – amely a 10. forduló rangadójának számít –,  miként a szezon hátralévő részét, Barczi Dávid bizakodva várja.
okt. 4
9:18
Videó: a medencében nincs barátság Kapásék között (She)
Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána korosztályuk legjobb úszói, de a barátnők nem csak ebben hasonlítanak egymásra. Mindketten szeretik az állatokat és természetesen jókedvvel együtt tölteni az időt. A Nemzeti Sport stábja elkísérte a Fővárosi Állat- és Növénykertbe az ifjúsági olimpiai bajnokokat, akik elmondták: a medencében annak ellenére is szünetel köztük a barátság, hogy nem azonos…
okt. 4
9:18
Vettel az idény végén távozik a Red Bulltól (Metropol)
A címvédő, négyszeres vb-győztes német versenyző a hírek szerint a Ferrarinál folytatja pályafutását.
okt. 4
9:18
Premier League: Mourinho Wengert, Falcao az Evertont szomoríthatja (Agroinform)
A Chelsea megverheti az Arsenalt, Falcao első MU-s gólját lőheti, ismét szenvedhet a Pool, PL előzetes.
okt. 4
9:20
Tenisz: Berdych lesz Djokovics ellenfele a pekingi döntőben (She)
Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovics sima két játszmában nyert a hatodikként rangsorolt brit Andy Murray ellen a Pekingben zajló ATP-torna elődöntőjében. Ellenfele a fináléban a harmadik helyen kiemelt cseh Tomas Berdych lesz, miután két sima játszmában nyert a szlovák Martin Klizan ellen.
okt. 4
9:20
Rosberg rajtolhat az élről Japánban (Metropol)
A Mercedes német pilótájának ez pályafutása 11., az idén pedig a nyolcadik pole pozíciója.
okt. 4
9:36
DVSC: Ilyen időszakot élünk mostanában - Bódi (She)
Továbbra is keresi az előző bajnoki idényben látott önmagát az NB I-ben címvédő DVSC-Teva labdarúgócsapata, amely kilenc forduló alatt tizennyolc(!) pontos hátrányba került az éllovas Videotonnal szemben. Ráadásul ma a Bp. Honvédot fogadja, amely május 31-én 2–0-ra győzött Debrecenben a bajnok ellen.
okt. 4
9:36
A Puskás Akadémiától is kikapott a Győr (Metropol)
A találkozót követő sajtótájékoztatón Horváth Ferenc, a győriek vezetőedzője jelezte, hogy fel fogja ajánlani lemondását.
okt. 4
9:54
Bp. Honvéd: Rossi úgy érezte, muszáj volt távoznia (She)
Noha azóta sem talált munkát, Marco Rossi a Nemzeti Sportnak elmondta, nem bánja, hogy a tavasz végén elhagyta a Bp. Honvédot. Az olasz edző szerint muszáj volt meghoznia a döntést, az első kispesti idény sikereit követően ugyanis vállalta, hogy a fiatalokra épít, ám a koncepciót összeegyeztethetetlennek tartotta az európai kupaszereplés kitűzésével.
okt. 4
10:12
FTC: Doll egy másik rangadó miatt is izgulhat szombaton (She)
Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzőjének két korábbi csapata, a Hamburg és a Dortmund rangadót játszik egymással a hétvégén a Bundesligában. A német szakember a HSV sikeréért szorít, de véleménye szerint Jürgen Klopp csapata nyeri az összecsapást.
okt. 4
10:30
Átigazolás: Korcsmáréké a korábban Győrben is tesztelt kapus (She)
Korcsmár Zsolt csapata, a német második ligás Greuther Fürth szerződtette a 25 éves horvát kapust, Miro Varvodicot.
okt. 4
10:30
Kosárlabda: Ennél nagyobb meccsel aligha kezdhetné a bajnokságot az Olaj (Agroinform)
Szombaton a Partizan Belgrád teszi tiszteletét a Tiszaligetben, ahol eddig nem sok babér termett fekete-fehéreknek.
okt. 4
10:32
Francia rali: Latvala élen, a vb-címvédő motorgondjai (She)
A hatból négy gyorsasági szakaszon a finn Jari-Matti Latvala volt a leggyorsabb, és vezet a francia futamon.
okt. 4
10:34
Bayern: megbecsült fanatizmus - a klub fizetett a drukkereknek (She)
A német Bundesligában szereplő Bayern München labdarúgócsapata kifizette szurkolóinak azt a pénzt, amit a fanatikusok arra költöttek, hogy a CSZKA Moszkva elleni, zárt kapus Bajnokok Ligája-találkozót egy szomszédos irodaházból nézhessék.
okt. 4
10:48
Bayern: megbecsült fanatizmus - a klub fizetett a drukkereknek (She)
A német Bundesligában szereplő Bayern München labdarúgócsapata kifizette szurkolóinak azt a pénzt, amit a fanatikusok arra költöttek, hogy a CSZKA Moszkva elleni, zárt kapus Bajnokok Ligája-találkozót egy szomszédos irodaházból nézhessék.
okt. 4
11:06
Átigazolás: a Pápa volt légiósa Katar után a szomszédban (She)
A szlovák élvonalban szereplő Dukla Banská Bystrica együtteséhez szerződött a Lombard korábbi szenegáli támadója, Mahamadou Seye.
okt. 4
11:06
Tipp: Rodríguez sorozatban harmadszor nyerheti meg a Giro di Lombardiát (Agroinform)
A spanyol Joaquím Rodríguez jóvoltából profittal zárhatjuk az idei szezon utolsó egynapos klasszikus kerékpárversenyét.
okt. 4
11:08
Női kézi: Görbicz Anita megsérült a debreceni bajnokin (She)
Görbicz Anita megsérült a pénteki Debrecen–Győr (20–35) női kézilabda NB I-es mérkőzésen.
okt. 4
11:24
Teke: vk-döntőben a Szeged, Ek-fináléban a ZTE (She)
A szegedi férfi tekecsapat döntős a Koblachban zajló világkupán, míg a Zalaegerszeg az Európa-kupán jutott be a fináléba Varasdon.
okt. 4
11:26
Videó: újpesti videoüzenetek a szektorbezárás megelőzésére (She)
Mint megírtuk, az MLSZ fegyelmi bizottságának határozata alapján lezárhatják a Szusza Ferenc Stadion B és D szektorait, ha a lilák a ma esti Újpest–Dunaújváros bajnoki labdarúgó-mérkőzésen nem sportszerűen szurkolnak. Ennek érdekében a klub labdarúgói videoüzenetben biztatják drukkereiket a sportszerű szurkolásra.
okt. 4
11:42
F1: Vergne motorcsere miatt 10 rajthelyes büntetést kapott (She)
Pastor Maldonado után Jean-Éric Vergne is tíz rajthelyes büntetést kapott az idei hatodik motorja használatáért. A Toro Rosso francia pilótája a 11. helyről a 21.-re kerül hátra, így Maldonadóval ellentétben nem visz át büntetést a jövő heti Orosz Nagydíjra.
okt. 4
12:00
F1: az összes pilóta nyilatkozata a szuzukai időmérő után (She)
Miközben az F1-es sajtó arra várt, hogy a Ferrari vagy a McLaren robbantson a piaci hírekkel, a Red Bull tette meg az első lépést a 2015-ös rajtlistát illetően: Sebastian Vettel távozásának (és Danyiil Kvjat érkezésének…) bejelentése mindenkit váratlanul ért. Persze Fernando Alonso megnyugodott, hiszen már mindenki tudja, hogy elhagyja a Ferrarit, de egyelőre rejtély, mihez kezd jövőre. Azt…
okt. 4
12:00
Férfi kézilabda BL: Veszprémben kerül sor a hét meccsére (Agroinform)
Szombat este igazi csúcsrangadót láthatnak a kézilabda szerelmesei, hiszen a Bundesliga éllovasa látogat Veszprémbe.
okt. 4
12:18
Kézi BL: Nem dőlünk be az altatásnak - Iváncsik G. (She)
Komoly erőpróba elé néz a MKB-MVM Veszprém és a Mol-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, hiszen a második fordulóban előbbi házigazdaként, utóbbi vendégként találkozik a legerősebb ellenfelével. A német Rhein-Neckar Löwennel, valamint a lengyel Kielcével.
okt. 4
12:36
Vajda Attila elszakadt a kenuzástól (Infostart)
Változatos programokkal vezette le az előző szezont Vajda Attila. A Szeged olimpiai bajnok kenusa a Balti-tengeren kajakozott, majd egy héttel később egy olasz parakenu-versenyzővel indult egy különleges megmérettetésen. A feltöltődés jól sikerült, most a tervezés időszaka tart, néhány hét múlva pedig Abu Dhabiba utazik.
okt. 4
12:54
Uruguay: A Barca nem venné meg kövéren Suárezt - Tabárez (She)
Óscar Tabárez, az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a Barcelona nem vette volna meg Luis Suárezt, ha a támadó kövér lenne.
okt. 4
13:12
Torna-vb: Berki Krisztián az élen lólengésben (She)
A selejtező hetedik csoportja után Berki Krisztián lólengésben fölényesen vezet, a Berki, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi válogatott pedig 15. a tornászok nanningi világbajnokságán.
okt. 4
13:14
Videó: Ricciardo bemutatja - így kell belépni egy sajtóeseményre (She)
Daniel Ricciardo nem hétköznapi figura, s ezúttal is hozta a formáját. A Formula–1-es Japán Nagydíj időmérő edzése után érdekes mozdulattal vette az irányt a sajtó képviselői felé, az interjúnál azonban már komolyabb arcát mutatta.
okt. 4
13:30
Az Eger simán legyőzte legnagyobb budapesti riválisát (Infostart)
Meglepően nagy különbséggel, 13-6-ra győzte le a bajnoki címvédő Eger az új szezonra alaposan megerősített OSC-t a férfi vízilabda Magyar Kupa szombaton és vasárnap, négy városban zajló selejtezőjének leginkább várt összecsapásán, Debrecenben.
okt. 4
13:30
FTC: Bönig felépült, a DVTK ellen már játszik - kezdők (She)
A Diósgyőr ellen visszakerült a Ferencváros kezdőcsapatába a múlt héten sérülés miatt kimaradó Philipp Bönig. A DVTK–FTC labdarúgó NB I-es mérkőzést a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti 14 órától.

Keresés