2014. október 10. péntek

okt. 10
5:06
Eb-selejtezők - Spanyol vereség Szlovákiában (Infostart)
A szlovák labdarúgó-válogatott a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a címvédő spanyol csapat ellen csütörtökön a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjének második fordulójában.
okt. 10
7:30
Lengyelország: Monizt visszavárnák, ha lemond müncheni pénzéről (She)
A lengyel sajtó szerint visszatérhet a Lechia Gdanskhoz a holland tréner, Ricardo Moniz, aki tavasszal irányította a csapatot, majd az 1860 Münchenhez szerződött, a német klub azonban szeptemberben menesztette.
okt. 10
7:32
NFL: 24-0-val nyitott, öt ponttal nyert a Colts (She)
Péntek hajnalban 2.30-kor a Houston Texans–Indianapolis Colts találkozóval megkezdődött a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 6. fordulója. A pazarul kezdő Colts végül öt ponttal, 33–28-ra nyert, ezzel vezeti az AFC déli csoportját.
okt. 10
7:34
Honvéd: Javier Chevantón aligha jön, az MLS-be menne (She)
Bár korábban a Budapest Honvéddal is hírbe hozta az olasz sajtó, a legfrissebb beszámolók szerint nem Magyarországon, hanem az Egyesült Államokban szeretné folytatni pályafutását, a 34 éves korábbi uruguayi válogatott csatár.
okt. 10
7:48
Eb 2016: török-cseh, olasz-azeri - a pénteki program (She)
Kilenc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Eb-selejtezők 2. fordulója a pénteki napon: a slágermérkőzés kétségtelenül Törökország és az első fordulóban Hollandiát legyőző Csehország találkozója.
okt. 10
7:48
Kikaptak a spanyolok Szlovákiában (Metropol)
A szlovák labdarúgó-válogatott a hajrában szerzett góllal 2-1-re nyert a címvédő spanyol csapat ellen az EB-selejtezőn.
okt. 10
7:50
F1: a Marussia egy autóval indul az Orosz Nagydíjon (She)
A Marussia-istálló bejelentette, hogy bár nevezte az Orosz Nagydíjra az amerikai Alexander Rossit, csak egy autót indít Szocsiban.
okt. 10
8:06
Anderlecht: Ez az ember véget vetett itt a karrieremnek - Juhász (She)
Juhász Roland, a magyar válogatott és a Videoton középhátvédje az előző hétvégén Belgiumban járt, díszvendégként tekintette meg az Anderlecht–Genk mérkőzést, melyen a lila-fehérek közönsége hatalmas ünneplésben részesítette. A védőt természetesen megkérdezték 2013 januári távozásának körülményeiről is.
okt. 10
8:06
42 éve várunk magyar gólra Bukarestben (Metropol)
Holnap 18 órától román–magyar Eb-selejtezőt játszanak.
okt. 10
8:08
F1: Orosz Nagydíj, 1. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
Percre pontosan öt nappal a Jules Bianchi borzasztó balesetével zárult Japán Nagydíj rajtját követően elkezdődött az Orosz Nagydíj első szabadedzése. A versenyzőtársak és a szurkolók még mindig az életveszélyes sérüléseket szenvedő francia balesetének hatása alatt vannak, de ahogy Felipe Massa elmondta, bizonyos szempontból jó is, hogy lefoglalhatják magukat valamivel. A mezőnyt Oroszországban…
okt. 10
8:24
Válogatott: 125 éve született az első magyar sztárcsatár (She)
Százhuszonöt éve, 1889. október 11-én született Schlosser Imre, az első magyar futballsztárok egyike, az egyetlen 13-szoros magyar bajnok labdarúgó, sokszoros gólkirály.
okt. 10
8:24
Így mennek a magyar szurkolók Bukarestbe (Blikk)
Budapest — Feketébe öltöznek, visznek magukkal fogvédőt és úszószemüveget is a magyar drukkerek a szombati bukaresti Románia–Magyarország labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőre.
okt. 10
8:24
Nem lesz felhőtlen az első orosz F1-futam (Metropol)
Vélhetően Szocsiban is folytatódik a Mercedesek csatája.
okt. 10
8:42
NHL: gólzápor Pittsburghben és Philadelphiában (She)
Két mérkőzés is tíz gólt hozott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) 2014–2015-ös szezonjának második, csütörtöki játéknapján. A New Jersey Devils Philadelphiában, a Pittsburgh Penguins pedig hazai környezetben, az Anaheim Ducks ellen nyert 6–4-re.
okt. 10
9:00
Orosz Nagydíj - Csak egy autóval versenyez a Marussia (Infostart)
A súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi iránti tiszteletből csak egy autót indít a hétvégi Orosz Nagydíjon a Marussia Formula-1-es istálló.
okt. 10
9:00
Már most indul a román-magyar! (Blikk)
Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott szombaton sorsdöntő Európa-bajnoki-selejtezőt játszik a románok ellen. A csapat repülőgépe és a szurkolókat szállító különvonat is pénteken indul Bukarestbe. A Blikk munkatársai a helyszínről tudósítanak és minden fontos eseményről beszámolnak.
okt. 10
9:00
Román-magyar: Korcsmár és Stieber is megsérült (She)
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál az MTVA Ma reggel című műsorában elmondta, két játékos is megsérült a románok elleni holnapi Eb-selejtezőre készülő keretből.
okt. 10
9:00
Csak egy autóval versenyez a Marussia (Metropol)
A súlyos balesetet szenvedett Jules Bianchi iránti tiszteletből nem ültetnek be beugrós pilótát.
okt. 10
9:02
Román-magyar: Dárdainak már úgy kell visszafognia a csapatot (She)
A magyar labdarúgó-válogatott péntek délelőtt elutazik Romániába Európa-bajnoki selejtezőre. Az indulás előtt Dárdai Pál szövetségi kapitány elmondta, elégedett csapatával, amelyet néha vissza kellett fogni, ezért azt kéri játékosaitól: ne legyenek túlmotiváltak, mert abból kapkodás lehet.
okt. 10
9:18
Futballszurkolókat vettek őrizetbe, mert trágár dalt énekeltek Putyinról (Infostart)
Több mint száz szurkolót őrizetbe vett a fehérorosz belbiztonsági szolgálat a csütörtöki Fehéroroszország-Ukrajna labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után - jelentette az Unian ukrán hírügynökség a Dozsgy tévécsatornára hivatkozva.
okt. 10
9:18
Eb 2016: trágár dalt énekeltek Putyinról, irány a sitt! (She)
Több mint száz szurkolót őrizetbe vett a fehérorosz belbiztonsági szolgálat a csütörtöki Fehéroroszország–Ukrajna labdarúgó Európa-bajnoki selejtező után – jelentette az Unian ukrán hírügynökség a Dozsgy tévécsatornára hivatkozva.
okt. 10
9:18
EURO 2016: Boraték ellen javítana Hollandia (Agroinform)
Könnyű ellenfél jutott a hollandoknak, az olaszoknak és a belgáknak is. Vajon Borat is pályára lép a kazahoknál?
okt. 10
9:20
Darts: ritkán látható bravúr a klasszisok meccsén - videó (She)
Nem sokszor fordul elő, hogy egyazon dartsmérkőzésen két kilencnyilas kiszállót dobjanak. Márpedig ez történt az angol James Wade és a skót Robert Thornton összecsapásán a Grand Prix-tornán Dublinban, előbb Wade, majd Thornton zárt így egy játékot. A szabályok szerint duplával kellett kezdeni a legeket, ez tovább nehezítette a bravúrt. Ebben a szisztémában korábban mindössze egyszer fejeztek…
okt. 10
9:36
Folytathatja menetelését a Veszprém (Infostart)
Legnagyobb riválisának, a Rhein-Neckar Löwennek a legyőzését követően a Montpellier vár az MKB-MVM Veszprém csapatára a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.
okt. 10
9:54
F1: a Mercedesek az élen Szocsiban a 21 fős mezőnyben (She)
Percre pontosan öt nappal a Jules Bianchi borzasztó balesetével zárult Japán Nagydíj rajtját követően elkezdődött az Orosz Nagydíj első szabadedzése, amelyen Nico Rosberg volt a leggyorsabb Lewis Hamilton, Jenson Button és Fernando Alonso előtt. A Marussia a Szuzukában életveszélyes sérüléseket szenvedő francia Bianchi autóját a pilóta tiszteletére nem indítja el, így Oroszországban csak 21…
okt. 10
9:56
Guinea: rettegnek társai az Ebolától, ezért hazatért (She)
Visszarepült Spanyolországba a guineai labdarúgó-válogatott edzőtáborából Lass Bangoura, a spanyol Rayo Vallecano támadója, miután társai aggódnak az Ebola-vírus terjedése miatt.
okt. 10
9:58
Román-magyar: Bukarestben nagyon félnek az UEFA-tól (She)
A magyar labdarúgó-válogatott holnapi, bukaresti Eb-selejtezője előtt általános a félelem román körökben , hogy ezt a meccset Románia már nem ússza meg zárt kapus büntetés nélkül.
okt. 10
10:00
NB I: egy hónapra kidőlt a Paks csatára (She)
Könyves Norbertre, a labdarúgó NB I-ben szereplő MVM-Paks csatárára sérülés miatt egy hónap kényszerpihenő vár.
okt. 10
10:12
Del Bosque nem hibáztatja játékosait a kínos vereség miatt (Infostart)
Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem kritizálta csapatát a Szlovákiában elszenvedett 2-1-es vereség után, hanem elsősorban az ellenfelet és különösen annak kapusát dicsérte.
okt. 10
10:12
Női kézilabda: Zácsik Szandra gyermeket vár (She)
A kézilabdával ideiglenesen felhagyó Zácsik Szandra kislányt hord a szíve alatt: az átlövő és férje, Szöllősi Szabolcs március végére várja a baba érkezését – számolt be róla a Blikk.
okt. 10
10:12
Megkezdődött a DVTK stadionjának bontása (Metropol)
2016 nyarára készülhet el a megújult, 15 ezer férőhelyes diósgyőri stadion.
okt. 10
10:12
Magyar Válogatott: Nem szeretném, ha túlmotiváltak lennénk - Dárdai Pál (Agroinform)
Dárdai szerint vissza kellett fognia a játékosait, mert túlságosan motiváltak. Stieber és Korcsmár játéka kérdéses.
okt. 10
10:14
Megkezdődött a Diósgyőr stadionjának bontása (Infostart)
Megkezdődött pénteken a DVTK stadionjának bontása, a munka egyelőre nem befolyásolja az élvonalbeli futballcsapat hazai mérkőzéseinek megrendezését - mondta Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
okt. 10
10:14
Ötven éve kezdődött a tokiói olimpia (Metropol)
Ez volt a technika olimpiájaként emlegetett első ázsiai ötkarikás seregszemle.
okt. 10
10:16
Orosz Nagydíj - Rosberg nyerte az első szabadedzést (Infostart)
Nico Rosberg nyerte az első szabadedzést Szocsiban, a most debütáló Formula-1-es Orosz Nagydíjon.
okt. 10
10:30
Videó: így gyakorolja a Barca a labdatartást és a letámadást (She)
Rövid videót jelentetett meg a Barcelona Youtube-csatornája arról, hogy a labdarúgócsapat hogyan gyakorolja a letámadást és ezzel párhuzamosan a labdatartást az edzésen.
okt. 10
10:30
Del Bosque nem hibáztatja játékosait (Metropol)
A csapattal világ- és Európa-bajnok kapitánnyal még soha nem kapott ki Eb- vagy vb-selejtezőn az együttes.
okt. 10
10:32
F1: eddig a boxutca az orosz pálya legkényesebb pontja (She)
Az Orosz Nagydíj első szabadedzése után úgy tűnik, a szocsi pálya boxutcája okozza a legtöbb problémát az F1-es pilótáknak. A depóba vezető út nagyon szűk, 180 fokos visszafordító után jutnak a versenyzők a garázsukig.
okt. 10
10:32
Rosberg nyerte az első szabadedzést (Metropol)
Hamilton lett a második, Button a harmadik.
okt. 10
10:48
DVTK: nem befolyásolja a bontás az őszi hazai meccseket (She)
Megkezdődött pénteken a DVTK stadionjának bontása, a munka egyelőre nem befolyásolja az élvonalbeli futballcsapat hazai mérkőzéseinek megrendezését – mondta Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
okt. 10
10:48
Trágár dalt énekeltek Putyinról a drukkerek (Metropol)
Több mint száz szurkolót őrizetbe vett a fehérorosz belbiztonsági szolgálat.
okt. 10
11:06
Dárdai nem érez veszélyt a román-magyar előtt (Infostart)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elutazás előtt közvetlenül azt mondta, nincs benne veszélyérzet a szombati, romániai Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés előtt.
okt. 10
11:06
Videó: Briggs „leordította” a deszkáról Vladimir Klicskót (She)
A két profi ökölvívó, Shannon Briggs és Vladimir Klicsko az utóbbi időben jó néhány alkalommal került „összetűzésbe” egymással. Az inkább promóciós szándékkal készített videók közül a legutóbbiban a motorcsónakkal közlekedő Briggs és a szörfdeszkán állva evező Klicsko csap össze. Azok a hullámok...
okt. 10
11:08
Férfi vízi: Gerendás nem kockáztatott az első bajnokin (She)
Már a bajnokság legelején összeakadt egymással a hasonló célokat dédelgető két fővárosi férfi vízilabdacsapat, az FTC és a BVSC, a ferencvárosiak 7–5-re győzték le vetélytársukat. A népligeti uszodába kilátogatók egy érdekességre is felfigyelhettek szerdán: a zöld-fehéreknél immár másodedzőként dolgozó Gerendás György nem ült a kispadon Varga I Zsolt vezetőedző mellett – csak mögötte.
okt. 10
11:10
WTCC: Michelisz a 3. helyen kezdte a sanghaji hétvégét (She)
Michelisz Norbert a 3. helyen zárta a túraautó-vb sanghaji állomásának pénteki tesztjét. A Hondával versenyző magyar pilótánál csak a vb első két helyén álló José María López, Yvan Muller citroënes páros volt gyorsabb.
okt. 10
11:12
FIFA: Blatter szerint elavult az idegenben szerzett gólok szabálya (She)
Sepp Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke újragondolná az idegenben szerzett gólok szabályát.
okt. 10
11:24
Anglia: Szégyen, amit Mourinho művel! - Roy Keane (She)
Roy Keane, az angol Premier League-ben szereplő Aston Villa másodedzője szerint szégyen, hogy José Mourinho, a Chelsea menedzsere még azelőtt kezet akart fogni vele és Paul Lamberttel, hogy véget ért volna a mérkőzés.
okt. 10
11:24
Budapest Maraton: az előnevezések tekintetében rekord született (Metropol)
21.790-en adták le jelentkezésüket a 29. SPAR Budapest Maratonra.
okt. 10
11:42
F1: nem változott Bianchi állapota; az apja nem nézi meg a videót (She)
Jules Bianchi édesapja, Philippe Bianchi azt mondta, továbbra is kritikus, de stabil a fia állapota.
okt. 10
11:42
Dárdai: nincs veszélyérzetem (Metropol)
"Meg vagyok elégedve, jól dolgoztak a fiúk, jobban is, mint vártam, ezért is vagyok rendkívül nyugodt."

Keresés