2014. október 10. péntek

okt. 10
11:44
Román-magyar: Szalai fotóját bokszzsákra ragasztották (She)
Ismét túlzásba estek Romániában: a szombati, Magyarország elleni labdarúgó Európa-bajnoki selejtező előtt több helyen is beszámoltak arról az esetről, hogy Monica Rosu korábbi olimpiai bajnok tornász egy Szalai Ádám fotójával „díszített” bokszzsákkal gyakorolt.
okt. 10
12:00
F1: Orosz Nagydíj, 2. szabadedzés élőben az NSO-n! (She)
A versenyzők az első szabadedzésen megismerkedtek az 1. Orosz Nagydíjnak otthont adó szocsi versenypályával, a tipikus Tilke-vonásokkal felvértezett aszfaltcsíkkal. A Mercedes már az első 90 percben jelezte, hogy a Kaukázus és a Fekete-tenger közötti városban sem kelhetnek versenyre vele a riválisok, a másodikban pedig ezt tovább nyomatékosítaná. Kövesse a tréninget frissülő cikkünkkel!
okt. 10
12:18
Pool: Carragher edzésre ment - majd rájött, már visszavonult (She)
Előfordult már önnel, hogy reggel gondolkodás nélkül elment előző munkahelyére? Jamie Carragherrel, a Liverpool korábbi labdarúgójával pont ez történt pénteken.
okt. 10
12:18
EURO 2016: Igen kellemetlen esténk volt - Vicente del Bosque (Agroinform)
Nyolc év után szenvedett vereséget selejtezőn Spanyolország, ám Vicente del Bosque nem pánikol.
okt. 10
12:20
Román-magyar: „Csak a románokat oda-vissza!” - felvezetés, ÉLŐ (She)
Románia–Magyarország, Eb-selejtező, Bukarest, szombat 18 óra (magyar idő szerint). Ahogy közeledik a kezdés időpontja, egymást érik a különböző nyilatkozatok, sajtótájékoztatók. Lassan útra kelnek a magyar drukkerek, és egyre több magyar tudósító (köztük a Nemzeti Sport stábja) érkezik Bukarestbe, így szaporodnak a hírek is. A mérkőzésig hátralévő órák történéseit, a találkozóhoz kapcsolódó…
okt. 10
12:22
Kézi: Vetési nem tartja kockázatnak Dujsebajev hevességét (She)
Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt Talant Dujsebajev kinevezéséről. Vetési szerint az új férfi kapitányt nem érdekelte a fizetése, nem kerül többe elődeinél, olimpiai aranyat akar nyerni, és személyét illetően a játékosok választása is szerencsésen egybeesett a szövetség döntésével. Az elnök hozzátette, segítője, Sótonyi László több…
okt. 10
12:36
Eb-selejtezők - A magyar csoport teljes menetrendje (Infostart)
A tízfordulós Európa-bajnoki selejtezősorozat második és harmadik mérkőzése előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott, mely az új, egyben ideiglenes kapitány, Dárdai Pál irányításával lép pályára szombaton Romániában és kedden, a Feröer-szigeteken.
okt. 10
13:12
Román-magyar: „Figyelj, UEFA! Késekkel és húsdarálóval érkeznek a magyarok!” (She)
A román gsp.ro honlap figyelmezteti az Európai Labdarúgó-szövetséget (UEFA), hogy a Romániába látogató magyar szurkolók húsdarálókkal és késekkel felszerelkezve várják a két válogatott bukaresti Eb-selejtezőjét.
okt. 10
13:12
Darts: Van Gerwen és Taylor is simázhat (Agroinform)
A Dublinban zajló darts World Gran Prix pénteki játéknapján kialakulnak az elődöntős párosítások.
okt. 10
13:14
Videó: ököllel ment a bírónak a volt NB I-es kapus (She)
Romeo Mitrovic, egyszeres válogatott bosnyák kapus nehezen viselte második sárga lapját a Buducnost Banovici–Branitelj Rodoc boszniai második ligás összecsapáson. Olyannyira, hogy odament a bíróhoz, és megpróbálta ököllel arcon csapni. Félig-meddig sikerült is.
okt. 10
13:30
Real: Ancelottinál béke van az öltözőben, Mourinhónál nem volt (She)
Carlo Ancelotti, a spanyol Primera Divisiónban szereplő Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint elődjénél, José Mourinhónál viszályok voltak az öltözőben, nála viszont béke honol a csapaton belül.
okt. 10
13:30
Tipp: Simázhatnak a belgák, használjuk ki! (Agroinform)
A belgák kiütéssel kezdhetik a selejtezősorozatot, hiszen a gyengécske Andorrával találkoznak.
okt. 10
13:32
Román-magyar: elrendelték a bukaresti nagykövetség készenlétét (She)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elrendelte a bukaresti nagykövetség teljes készenlétét, valamint megerősített konzuli szolgálatát a hétvégére a szombati román–magyar labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte Fülöp Judit, a tárca sajtófőnöke pénteken az MTI-vel.
okt. 10
13:34
Román-magyar: Mi vagyunk a favoritok, de... - Piturca (She)
A román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Victor Piturca számára még mindig van nyitott kérdés a Magyarország elleni kezdőcsapatot illetően. A kapitány két poszton nem döntött még, a csatár és a jobbhátvéd személye kérdéses.
okt. 10
13:48
Man. United: 2400 százalékkal emelik a fiatal hátvéd fizetését (She)
A Premier League-ben szereplő Manchester United új szerződést és vaskos fizetésemelést készül adni fiatal hátvédjének, Tyler Blackettnek.
okt. 10
13:50
F1: Hamilton a leggyorsabb Szocsiban, remek a McLaren (She)
Lewis Hamilton több mint nyolc tizedmásodperccel megelőzte a hozzá legközelebb kerülő riválisát az Orosz Nagydíj 2. szabadedzésén. A 2. helyen Kevin Magnussen végzett, és még Fernando Alonso is megelőzte Nico Rosberget, aki a leggyorsabb körében belehibázott a 16-os kanyarba, de előtte sem mutatott olyan meggyőző tempót, mint vb-éllovas csapattársa.
okt. 10
14:24
Hamilton volt a leggyorsabb délután (Metropol)
A második szabadedzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Szocsiban, a most debütáló Forma-1-es Orosz Nagydíjon.
okt. 10
14:42
Orosz Nagydíj - Hamilton volt a leggyorsabb délután (Infostart)
A második szabadedzésen Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Szocsiban, a most debütáló Forma-1-es Orosz Nagydíjon.
okt. 10
14:42
Román-magyar: megérkeztek a magyarok Bukarestbe! - galéria (She)
Megérkezett a magyar labdarúgó-válogatott és a Nemzeti Sport csapata is Bukarestbe, a Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtező helyszínére. Tekintse meg a helyszínen készült képeinkből álló galériánkat a fotóra kattintva!
okt. 10
15:00
Arsenal: három éve még az utcán élt a francia csatár (She)
Yaya Sanogo, az Arsenal csatára másfél éve érkezett az együtteshez, de tétmérkőzésen még nem szerzett gólt a londoniak mezében. A támadót sok kritika éri, de ha belegondolunk abba, hogy három éve még hajléktalan volt, mindjárt változik az összkép.
okt. 10
15:00
EURO 2016: Conte új életet lehelt belénk - Immobile (Agroinform)
Ciro Immobile méltatta a Juventus volt trénerét, akinél minden játékos egyenlő.
okt. 10
15:02
FTC: feldúlt fradisták - a Reuters is a vénaszkennerről ír (She)
A Reuters is a Ferencváros labdarúgócsapatának új stadionjáról ír, az angol hírügynökség részletes beszámolójában több magyar szakértőt is megkérdezett az új beléptetőrendszerről.
okt. 10
15:18
Női kézi: hat Bundesliga-játékossal jönnek az osztrákok - keretek (She)
Háromnapos felkészülési tornán vesz részt a magyar női kézilabda-válogatott, ahol sorrendben Ausztria, Szlovákia és Csehország lesz az ellenfél. Az osztrákok hat Bundesliga-játékossal érkeztek, bár Sonja Frey játéka kérdéses. A cseheknél hiányzik legjobbjuk, a Thüringerben játszó Iveta Luzumová. Íme, a keretek!
okt. 10
15:20
Román-magyar: Rat a kapitány; 3000 csendőr biztosít (She)
Razvan Rat, a PAOK Szaloniki védője lesz a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szombaton a magyarok elleni, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen – jelentette be Victor Piturca szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján.
okt. 10
15:36
Videó: Itthon kevésbé mernek ennyire pozitívan beszélni - Dzsudzsák (She)
„Kint, külföldön tömik belénk, hogy mi vagyunk a legjobbak, te vagy a legjobb. Itthon nem mernek ennyire pozitívan beszélni a játékosokról, mint Dárdai” – mondta Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott támadója a Románia elleni Eb-selejtezőre való elutazás előtt. Juhász Roland szerint nagy szerepe lesz a koncentrációnak. Dárdainak vissza kellett fogni a játékosokat.
okt. 10
15:38
F1: jövőre feloldhatják a motorfejlesztési tilalmat (She)
A Mercedes ellenállása ellenére feloldhatják a motorfejlesztési tilalmat a Formula–1-ben. Ezt Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke és Marco Mattiacci, a Ferrari irányítója is megerősítette pénteken Szocsiban, az Orosz Nagydíj helyszínén.
okt. 10
15:54
Román-magyar: Masszívak leszünk, le fogjuk őket támadni - Dárdai (She)
A bukaresti Nemzeti Stadionban tartott sajtótájékoztatót Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt (szombat, 18 óra) megelőzően. A szakember duzzadt az önbizalomtól, szerinte a felkészüléssel minden rendben volt, és Dzsudzsák Balázs csapatkapitány bal lábától is retteghet az ellenfél.
okt. 10
15:54
Kosárlabda: Startol a kosárlabda NB I! (Agroinform)
Noha az alapszakaszban nem indul a Szolnoki Olaj, idén is a bordó-fekete csapat a legesélyesebb a bajnoki aranyra.
okt. 10
15:56
Torna-vb: megvédte címét a pöttöm amerikai sztár (She)
Megvédte 2013-as egyéni világbajnoki címét Simone Biles, az amerikaiak tornásza, aki kevesebb mint fél ponttal előzte meg a női összetett versenyben a román Larisa Iordachét, s közel kettővel a bronzérmes honfitárs Kyla Rosst. Biles a nanningi vb-n második, összességében negyedik világbajnoki aranyérmét szerezte meg.
okt. 10
16:12
Román-magyar - Razvan Rat lesz a román válogatott csapatkapitánya (Infostart)
Razvan Rat, a PAOK Szaloniki védője lesz a román labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szombaton a magyarok elleni, bukaresti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen - jelentette be Victor Piturca szövetségi kapitány pénteki sajtótájékoztatóján.
okt. 10
16:12
Román-magyar: világbajnok pólósaink is biztatják Dárdaiékat (She)
Férfi vízilabda-válogatottunk tagjai itthonról szurkolnak a szombaton Eb-selejtezőn pályára lépő labdarúgó-válogatottunknak Benedek Tibor külön szorít az először kispadra ülő Dárdai Pálnak – olvasható a waterpolo.hu-n.
okt. 10
16:30
NB I: szurkolói felhívás a 12. forduló bojkottjára (She)
A magyar labdarúgásért aggódó drukkereket összefogó Szurkolói Iroda országos demonstrációt hirdet október 26-ára. Íme, a felhívók közleménye:
okt. 10
16:32
Videó: Három ponttal térhetünk haza Romániából - Dibusz (She)
A FradiMédia videójában Dibusz Dénest, a magyar labdarúgó-válogatott játékosát kérdezték a kapusok közötti rangsorról, a Fradi-játékosok beilleszkedéséről, illetve arról, hogy milyen hatással van az új kapitány, Dárdai Pál a válogatott tagjaira. Dibusz Dénes szerint, ha továbbra is ilyen jó hozzáállással és motivációval készülnek a Románia elleni mérkőzésre, akár három pontot is elhozhatunk…
okt. 10
16:34
U21: döntetlennel debütált Szalai László a válogatott élén (She)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlenre végzett Oroszországgal Telkiben.
okt. 10
16:48
NB I: sikerekben reménykedik az új nyíregyházi ügyvezető (She)
Dr. Jakab Péter először vett részt a labdarúgó NB I-ben szereplő Nyíregyházát érintő eseményen ügyvezetőként. Megkezdődött a folyamatban lévő ügyek átvétele, az új ügyvezető reméli, hogy tud segíteni.
okt. 10
16:48
Magyar Válogatott: Nincs mitől félnünk, le fogjuk támadni a románokat - Dárdai Pál (Agroinform)
A szövetségi kapitány úgy véli, kellően felkészültek a meccsre, nincs mitől tartaniuk.
okt. 10
17:06
NB II: győzelmével a tabella élére ugrott a Mezőkövesd (She)
A Mezőkövesd idegenben 2–0-ra legyőzte a Ceglédet a labdarúgó NB II 9. fordulójának pénteki mérkőzésén, és a megszerzett három pont révén átvette a tabella első helyét a Gyirmóttól.
okt. 10
17:06
Így hangolnak a román-magyarra a szurkolók! (Blikk)
Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott szombaton sorsdöntő Európa-bajnoki-selejtezőt játszik a románok ellen. A csapat repülőgépe és a szurkolókat szállító különvonat is pénteken indul Bukarestbe. A Blikk munkatársai a helyszínről tudósítanak és minden fontos eseményről beszámolnak.
okt. 10
17:08
Jégkorong: Nagy Gergő a Chicago Wolves keretében (She)
Az AHL-s Chicago Wolves jégkorongcsapata az idényt kezdő hivatalos játékoskeretébe nevezte Nagy Gergőt, számolt be róla a jegkorongblog.hu. A magyar válogatott center egyirányi AHL-szeződéssel rendelkezik, ami a tengerentúlon semmire sem jelent garanciát.
okt. 10
17:10
Román-magyar: maximális koncentráció - Dárdaiék edzettek Bukarestben (She)
Megtartotta pénteki edzését a szombaton Romániában Európa-bajnoki-selejtezőn pályára lépő magyar válogatott a bukaresti Nemzeti Stadionban. Dárdai Pál tréningjének a sajtó számára nyilvános első tizenöt percében hamar előkerült a labda.
okt. 10
17:24
Torna-vb: Berkit hetediknek szólítják a döntőben (She)
Az olimpiai bajnok Berki Krisztiánt hetediknek szólítják szombaton a tornászok nanningi világbajnokságán, a lólengés döntőjében.
okt. 10
17:42
NB III: gólzáport rendezett a belelendülni látszó Salgótarján (She)
A Salgótarján idegenben 4–0-ra legyőzte a Veresegyház legénységét a labdarúgó NB III 9. fordulójának pénteki mérkőzésén.
okt. 10
17:44
Galatasaray: Sneijder három hónapja nem kapott fizetést (She)
Wesley Sneijder, a Galatasaray futballistája megerősítette a De Telegraaf értesüléseit, miszerint ügynöke kapcsolatba lépett klubja vezetőivel, akiktől a játékos három hónapja nem kapott fizetést.
okt. 10
17:46
Videó: Bízom a szurkolók hangjában - Juhász Roland (She)
Az MLSZ hivatalos YouTube-csatornájának videójában Juhász Roland a szombati Románia–Magyarország labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban nyilatkozott. A magyar válogatott középhátvédje szerint nagy szüksége lesz a csapatnak a sportszerű szurkolói támogatásra.
okt. 10
17:48
F1: Senki sem sürget változást Bianchi balesete miatt - Whiting (She)
Charlie Whiting, az FIA versenyigazgatója és Jean Todt, az FIA elnöke pénteken délután sajtótájékoztatót tartott a Formula–1-es Japán Nagydíjon balesetet szenvedett Jules Bianchi ügyében.
okt. 10
18:00
Női kézi: tizenhárom gólos győzelem Ausztria ellen (She)
Győzelemmel kezdett a Provident-kupán a hazai rendezésű Eb-re készülő magyar női kézilabda-válogatott, amely Szigetszentmiklóson 15–12-es első félidőt követően tizenhárom góllal nyert Ausztria ellen.
okt. 10
18:00
Superclasico: 100 éve egymás ellen (Agroinform)
Pekingben ünnepli rivalizálása 100. évfordulóját az argentin-brazil, 95 meccs után Argentína jobban áll.
okt. 10
18:02
Román-magyar: elindult a szurkolói vonat Bukarestbe - galéria (She)
Görögtüzek füstjében elindult a magyar szurkolókat szállító vonat Bukarestbe, a Románia elleni labdarúgó Eb-selejtező helyszínére. A Nyugati pályaudvaron készített fotókból készült galériánkat a képre kattintva tekintheti meg!
okt. 10
18:04
Spanyolország: eljött az idő, hogy De Gea leváltsa Casillast? (She)
Spanyolország meglepetésre vereséget szenvedett csütörtöki, Szlovákiában rendezett Európa-bajnoki selejtezőjén. Nyolc éve először kapott ki az Eb-címvédő kvalifikációs mérkőzésen, a találkozó legnagyobb egyéni vesztese Iker Casillas, aki mindkét szlovák gólban benne volt, a szurkolók pedig a padra ültetését követelik Vicente del Bosque szövetségi kapitánytól.
okt. 10
18:18
Női felkészülési torna - Győzelem az osztrákok ellen (Infostart)
A decemberi, horvátokkal közös Európa-bajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 36-23-ra legyőzte az osztrák csapatot a szigetszentmiklósi Provident Kupa nyitómérkőzésén, pénteken.

Keresés