2014. november 11. kedd

nov. 11
7:21
La Liga: David Moyes a Sociedad új vezetőedzője - hivatalos (She)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Sociedad hétfő késő este hivatalos közleményben jelentette be, hogy David Moyes lett a csapat új vezetőedzője. A korábban az Evertonnál és a Manchester Unitednél is dolgozó szakember 2016 nyaráig kötelezte el magát a baszk együtteshez.
nov. 11
7:22
Beindult Copper Mountain és az amerikai válogatott (Síelők)
A hétvégén nagyszabású rendezvénnyel nyitották meg a szezont az amerikai Copper Mountain síterepén. Ezzel egyidőben az amerikai csapat elsődleges hazai bázisává kinevezett síterepen az amerikai válogatott megjelent a rajongók nagy örömére és állták a kérdéseket, szorgalmasan osztották az aláírásokat.
nov. 11
7:23
NHL: a Boston újabb sikerét Jágr sem tudta megakadályozni (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján két mérkőzést rendeztek: a sorozatban ötödik győzelmét arató Boston Bruins saját közönsége előtt 4–2-re megverte a New Jersey Devilst – melynek első gólját Jaromír Jágr szerezte –, míg a Carolina Hurricanes három góllal bizonyult jobbnak a Calgary Flamesnél.
nov. 11
7:25
NBA: James tripla duplája is kellett a Cleveland sikeréhez (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Cleveland Cavaliers hétpontos győzelmet aratott a New Orleans Pelicans fölött. A Cavs sikeréhez tripla duplával járult hozzá LeBron James, aki 32 ponttal, 12 lepattanóval és 10 assziszttal zárt. A Chicago Bulls Derrick Rose vezérletével verte meg a Detroit Pistonst, míg a remekül hajrázó San Antonio…
nov. 11
7:39
NFL: Newton kilencszer a földön, fölényesen nyert az Eagles (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 10. fordulójának hétfő esti rangadóján a Philadelphia Eagles fölényes győzelmet aratott a Carolina Panthers ellen. Cam Newtont, a vendégek irányítóját kilenc alkalommal vitték a földre a hazai védők.
nov. 11
7:57
David Moyes a Real Sociedad új vezetőedzője (Metropol)
A MU-tól menesztett szakember Spanyolországban próbál szerencsét.
nov. 11
8:33
Videoton: az AEK már a télen vinné Nikolicsot - sajtóhír (She)
Görög sajtóhírek szerint az AEK Athén a téli átigazolási időszakban ajánlatot tesz Nikolics Nemanjára, a Videoton magyar válogatott támadójára. Az NB I góllövőlistájának élén álló csatár szerződése a szezon végén lejár, tehát a görögök a nyáron ingyen szerződtethetnék, ám a legfrissebb információk szerint nem várnának addig a megszerzésével.
nov. 11
8:33
Vas János érzi a stáb bizalmát (Metropol)
A cseh Extraligában légióskodó center azt is elmondta, hogy miért kellett az összetartás elején mindenkinek bemutatkoznia az öltözőben.
nov. 11
8:35
Férfi kosár: edzőváltás és fizetésmegvonás Fehérváron (She)
A TLI-Alba Fehérvár vezetősége elfogadta Marcel Tenter vezetőedző lemondását a szombati, Kaposvár elleni húszpontos vereséget követően. A székesfehérvári kosárlabdacsapatnál emellett a játékosok bérének tizenöt százalékát visszavonták.
nov. 11
9:09
NBA - James parádézott Clevelandben (Infostart)
A Cleveland Cavaliers a tripla-duplát (három statisztikai mutatóban is kétszámjegyű teljesítmény) elérő LeBron James vezérletével nyert a New Orleans Pelicans ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.
nov. 11
9:09
NB I: „Magyarországon nehéz kispadhoz jutni, most jókor voltam jó helyen” (She)
Lengyel Ferenc, a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa új vezetőedzője szerint a jelenlegi kerettel is kötelező kivívni a bent maradást, a legfontosabb pedig, hogy a gárda bármi áron gyűjtögesse a pontokat.
nov. 11
9:09
Magyar foci: Óriási torlódás az NB II élmezőnyében (Agroinform)
Valószínűtlenül szorosan áll a magyar másodosztály tabellája, az első öt helyezett között mindössze egy pont van.
nov. 11
9:27
Női kézi: műteni kell a győri szélsőt, vége a szezonjának (She)
A Győri Audi ETO női kézilabdacsapatának két sérült játékosa, Orbán Adrienn és Susann Müller is a vártnál hosszabb kényszerpihenőre szorul.
nov. 11
9:29
Videó: FIFA15-ös gólörömmel ünnepelt a hannoveri (She)
Különleges módon ünnepelte a Hertha ellen szerzett gólját Jimmy Briand, a Hannover labdarúgója. A Lyontól érkezett francia válogatott játékos első találatát jegyezte a Bundesligában a berlini együttes 2–0-ás legyőzésekor. Meg is adta a módját az ünneplésnek: a népszerű focis videojáték-sorozat legutóbbi részeiből ismert gólörömöt választott kapáslövése után. Nézze meg Briand különleges mozdulatát!
nov. 11
9:45
Magyar-finn: az ellenfél nem bízza a véletlenre, már itt edz (She)
Nemcsak megérkezett, de hétfő este már edzett is Budapesten a pénteki Magyarország–Finnország Európa-bajnoki selejtezőre készülő finn labdarúgó-válogatott.
nov. 11
9:45
ATP-vb: Szorul a hurok Murray nyaka körül (Agroinform)
Szemügyre vettük a londoni ATP-vb keddi játéknapjának mérkőzéseit, továbbá összefoglaltuk, hogy mi történt hétfőn.
nov. 11
9:47
Légiósok: „Az osztrák foci nem jobb a magyarnál, de…” (She)
Történjék bármi, jókedve és derűlátása cseppet sem lankad. Pedig Simon Attila egyelőre csupán beugrónak számít az osztrák élvonalbeli Wolfsberger AC csapatában: tizenöt forduló alatt hétszer lépett pályára, s 184 perc játék került a lábába. Jó magyar szokás szerint kígyót-békát kiálthatna az edzőjére, Dietmar Kühbauerre, vagy fújhatna csapattársaira, akik rendre kiszorítják a kezdőből. Az…
nov. 11
10:03
Magyar-finn: Elég támadóval állunk fel a sikerhez - Dárdai (She)
A DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége volt Dárdai Pál, a finnek elleni Eb-selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a türelem és a játékosok fizikai felkészítése a győzelem kulcsa. A szakember hozzátette, elegendő mennyiségű támadóval lépünk pályára ahhoz, hogy megnyerjük a pénteki mérkőzést.
nov. 11
10:21
Fogadási botrány: a vádlottat nem engedték el a tárgyalásra (She)
Elmaradt a délelőttre tervezett tárgyalás a fővárosi törvényszéken a labdarúgást érintő fogadási csalás ügyben.
nov. 11
10:23
Videó: kosárlabdában is pengék a Manchester United sztárjai (She)
A futballpályán kívül is nagyszerű teljesítményre képesek a Manchester United sztárjai: David de Gea, Juan Mata és a nyári szerzemény Ander Herrera egy kis kosarazással kapcsolódtak ki. Nézze meg, hogyan dobált a United spanyol különítménye!
nov. 11
10:39
Ligakupa: Vasas-Videoton, Zalaegerszegen a Fradi - program (She)
A labdarúgó Ligakupa 5. fordulójában kedden a D-csoportban a Győri ETO a Gyirmótot látja vendégül, míg az E-kvartettben az NB I éllovasa, a Videoton a Vasas ellen lép pályára. Szerdán a Ferencváros Zalaegerszegre utazik, a két csapat között csupán két pont a különbség az F-csoportban.
nov. 11
10:39
Kosárlabda: A Paks javításra, a Körmend folytatásra készül (Agroinform)
Az Atomerőmű osztrák, a Körmend román ellenfelet győzne le az Eurochallenge második játéknapján.
nov. 11
10:41
Kézi: amiért Suárez 4 hónapot, azért Kopljar 2+4-et kapott (She)
Két hónapra eltiltották Marko Kopljart, a francia élvonalbeli kézilabda-bajnokságban szereplő PSG (Paris Handball) horvát játékosát. A jobbátlövő a Chambéry elleni mérkőzésen beleharapott Benjamin Gille vállába. A francia liga fegyelmi bizottságának döntése értelmében Kopljart további négy hónapos felfüggesztett eltiltással sújtották.
nov. 11
10:43
Eb 2016: a románok útnak indítják az ő Puscasukat (She)
A rutinos marosvásárhelyi védő, Sepsi László hosszabb idő után, a nagy ígéretnek tartott ifjú támadó, George Puscas első alkalommal kapott helyet a román labdarúgó-válogatott keretében. Anghel Iordanescu csapata pénteken Észak-Írországot fogadja a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjének „magyar” csoportjában.
nov. 11
10:57
Elfogadták az Alba Fehérvár vezetőedzőjének lemondását (Infostart)
Az Alba Fehérvár férfi kosárlabdaklub vezetősége hétfőn elfogadta Marcel Tenter vezetőedző lemondását, így a posztot ideiglenesen Góbi Henrik eddigi másodedző tölti be.
nov. 11
11:15
Ibrahimovic kilencedik alkalommal lett a legjobb svéd futballista (Infostart)
Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain támadóját választották az év legjobb svéd futballistájának.
nov. 11
11:15
Svédország: Ibrahimovicot nem tudják letaszítani a trónról (She)
Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain támadóját választották az év legjobb svéd futballistájának.
nov. 11
11:15
Ibrahimovic kilencedszer lett a legjobb svéd futballista (Metropol)
A nőknél Lotta Schelin, az Olympique Lyon játékosa kapta a díjat.
nov. 11
11:17
Videó: kíméletlen belépő, véget érhet a sérült pályafutása (She)
Ijesztő jelenetnek lehettek szemtanúi az Aarau–FC Zürich svájci bajnoki labdarúgó-mérkőzés nézői: a találkozó 19. percében a hazaiak játékosa, a liechtensteini Sandro Wieser kíméletlenül letalpalta a zürichiek védekező középpályását, Gilles Yapi-Yapót. Nézze meg a kiállítást érő, borzasztó mozdulatot! Figyelem, csak erős idegzetűeknek!
nov. 11
11:19
Bayern: Guardiola egyszer visszatér Barcelonába, de… (She)
Pep Guardiola, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője elárulta, nem lehetetlen, hogy egyszer visszatér Barcelonába, ám ez csak a felesége miatt történhet meg, a katalán klub trénere ugyanis már nem lesz.
nov. 11
11:33
Videó: Dárdai visszahúz, vagy leszid minket, ha kell - Gera (She)
A magyar labdarúgó-válogatott a Finnország elleni Eb-selejtezőt megelőzően Telkiben tartott sajtótájékoztatót hétfőn. Bogdán Ádám, Simon Krisztián, Nikolics Nemanja és Gera Zoltán állt a média rendelkezésére és válaszolt a kérdésekre.
nov. 11
11:34
Kosárlabda: Magyarországon a Besiktas! (Agroinform)
Élet-halál mérkőzésre készül a Szolnoki Olaj gárdája a Besiktas ellen az Eurocup csoportkörének ötödik fordulójában.
nov. 11
11:35
NB III: kiállították, majd 29 évesen befejezte az exfradista (She)
A labdarúgó NB III Nyugati csoportjának 12. fordulójában lejátszott BKV Előre–Budaörsi SC mérkőzésen 18 percnyi játék után kiállították a vendégek 29 esztendős támadóját, Jovánczai Zoltánt. A csatár ezután úgy döntött, hogy abbahagyja a futballt – számolt be róla a fociakobon.cafeblog.hu.
nov. 11
11:51
Magyar-finn: mit lehet bevinni? Hajlakkot és parfümöt nem (She)
A pénteki Magyarország–Finnország Európa-bajnoki selejtezőre bevihető transzparensek elektronikus úton történő elbírálását 2014. november 12-ig kérhetik a szurkolók – derült ki a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapján kedden megjelent tájékoztatóból.
nov. 11
11:53
Férfi kézi-vb: Könnyebb lenne, ha mehetnénk Katarba - Dujsebajev (She)
Kiszámíthatatlan, milyen döntést hoz november 21-én a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) elnöksége abban a kérdésben, hogy melyik egy vagy két ország kerüljön a január 15. és február 1. között Katarban rendezendő világbajnokságtól visszalépő Bahrein, illetve a visszalépéssel hírbe hozott Egyesült Arab Emírségek helyére.
nov. 11
12:09
Anglia: Hodgson morcos, márciusra lesz jó a Wembley gyepe (She)
Beigazolódott Roy Hodgson, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának félelme. A szakemberek szerint a londoni Wembley Stadion füves pályája rossz állapotba került az idei harmadik NFL-mérkőzés után, s várhatóan csak márciusra nyeri vissza tökéletes formáját. Persze azért nincs akkora gond, sőt nem is az NFL-meccsek a hibásak…
nov. 11
12:09
Nyereményjáték: Nyerd meg az öt tablet egyikét a magyar-finnel! (Agroinform)
Tudod a tutit a magyar-finnen? A Tippmixpro jóvoltából most értékes nyereményekkel gazdagodhatsz, ha jól tippelsz!
nov. 11
12:11
Haladás: Halmosi és Devecseri sérülése nem súlyos, edzhetnek (She)
A Haladás két labdarúgója, Halmosi Péter és Devecseri Szilárd még az MTK elleni NB I-es bajnokin sérült meg, ám azóta kiderült, egyikük sérülése sem súlyos, a héten már a társakkal edzhetnek.
nov. 11
12:13
Eb 2016: a Chelsea védője bekerült a francia keretbe (She)
Kényszerű okokból változtatott keretén Didier Deschamps, az albánok és a svédek elleni felkészülési mérkőzésre készülő francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
nov. 11
12:45
KTE: műteni kellett a fiatal támadót, januárig kidőlt (She)
Csillag Dárius térdét porcleválás miatt megoperálták, a Kecskeméti TE labdarúgója legközelebb előreláthatóan a januári alapozáskor végezhet teljes intenzitású munkát az NB I-es csapattal.
nov. 11
12:45
Karrier: David Moyes Spanyolországban folytatja - hivatalos (Agroinform)
Sir Alex Ferguson az utódjának szemelte ki, ám a szigetországban hamar megbukott. Most Spanyolországban bizonyíthat.
nov. 11
12:47
Videó: parádés „kungfus” gólt dobott a Veszprém jobbszélsője (She)
Pazar találatnak tapsolhatott a közönség a múlt heti MKB-MVM Veszprém–Meskov Breszt kézilabda SEHA-liga-mérkőzésen. Gasper Marguc, a bakonyiak játékosa nem mindennapi mozdulattal vette be a fehérorosz együttes kapuját a 31–26-ra megnyert találkozón. Nézze meg, hogyan varázsolt a szlovén válogatott jobbszélső!
nov. 11
13:03
PMFC: betelt a pohár, az egész csapatot megbüntették (She)
A PMFC labdarúgócsapatának vezetősége, Matyi Dezső tulajdonos és Kulcsár Árpád megbízott edző megbeszélést tartott, amelynek eredményeként pénzbüntetéssel sújtották az egész csapatot az elmúlt hetek gyatra játéka miatt – tudtuk meg kedden a bama.hu-ról.
nov. 11
13:05
Játékossors: Bogdánékkal edz a Chelsea és a Barca volt játékosa (She)
Bogdán Ádám csapatával, az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Bolton Wanderersszel készül Eidur Gudjohnsen, a Chelsea és a Barcelona korábbi támadója.
nov. 11
13:07
Videó: akasztják a hóhért, Neymart oda-vissza befűzte a védő (She)
Nagyszerű trükkjeiről híres (többek között) Neymar, az FC Barcelona és a brazil válogatott támadója, a különböző cselek bevetése már védjegyévé vált. Előfordul azonban, amikor még neki is tapsolnia kell: a brazil nemzeti együttes edzésén a Chelsea balhátvédje, Filipe Luís „ültette hintába” a trükkös támadót.
nov. 11
13:21
MU: Di María statisztikái nem kecsegtetőek - Van Gaal kritizálja (She)
A Manchester United hazai pályán a 1–0-s győzelmet aratott a Crystal Palace ellen a Premier League 11. fordulójában. A siker ellenére Louis van Gaal éles kritikával illette sztárjátékosát, Ángel Di Maríát.
nov. 11
13:23
Magyar-finn: 12 ezer jegy elkelt, éjfélig él a kedvezmény (She)
Több mint tizenkétezer belépő talált gazdára eddig a Magyarország–Finnország Európa-bajnoki selejtezőre – adta hírül a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ).
nov. 11
13:25
Dopping: olimpiai ezüstérmes tollaslabdázót tiltottak el (She)
A Nemzetközi Tollaslabda-szövetség (BWF) doppingvétség miatt ideiglenesen eltiltotta Li Csong Vej kétszeres olimpiai ezüstérmes tollaslabdázót, akinek a szervezetében tiltott szert találtak az augusztusi világbajnokságon.
nov. 11
13:39
Négyéves eltiltás Vanessa Mae olimpiai induló hegedűművésznek (Infostart)
A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) négy évre tiltotta el Vanessa Mae hegedűművészt, aki alpesi sízőként szerepelt a februári, szocsi téli olimpián, de az ötkarikás indulási jogot a kvalifikációs versenyek manipulálásával nyerte el.
nov. 11
13:39
Női kézi Eb: Löke és további 11 norvég már biztosan utazik (She)
Thórir Hergeirsson, a norvég női kézilabda-válogatott izlandi szövetségi kapitánya a bő, 28-as keretéből megnevezett 12 játékost, akik biztosan ott lesznek a december 7-én kezdődő magyar-horvát közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az északiakat 2012-ben olimpiai bajnoki címig vezető szakember a november 27–31-i oslói Möbelringen-kupa előtt egészíti ki 16 főre a névsort.

Keresés