2015. február 18. szerda

febr. 18
2:36
Így kapta vissza a motorját Talma (Blikk)
Budapest ‒ Egy kupac alkatrész, ennyi maradt Talmácsi Gábor (33) robogójából.
febr. 18
7:06
NHL: Ovecskinék elintézték a Penguinst; ötöt kapott a Sharks (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Washington Capitals 3–1-es győzelmet aratott a Pittsburgh Penguins otthonában. A fővárosiak sikeréből Alekszandr Ovecskin góllal és assziszttal vette ki a részét. A San Jose hiába szerezte meg a vezetést a Nashville vendégeként, súlyos vereséget szenvedett, míg a Dallas a mesterhármast jegyző Jamie Benn…
febr. 18
7:42
Légiósok: Vadócz bemutatkozott és meg is sérült (She)
Vadócz Krisztián felkészülési mérkőzésen bemutatkozott a svájci Grasshoppers labdarúgócsapatában: a patinás zürichi együttes 2–2-es döntetlent játszott a második ligás FC Winterthurral. A magyar középpályást kisebb combsérülés miatt le kellett cserélni.
febr. 18
7:44
Légiósok: Vernest megműtötték, véget ért számára a szezon (She)
Kiugrott a válla az Ausztráliában profiskodó Vernes Richárdnak, s miután korábban már szenvedett hasonló sérülést, ezúttal műtétre volt szükség.
febr. 18
8:00
Ajánló: pályán a Real és a Fradi; folytatódik a Ligakupa (She)
Szerdán újabb két mérkőzést rendeznek a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. A nyolcaddöntő első felvonásain a Real Madrid a Schalkéhoz, míg a Porto a Baselhez látogat. A Ferencváros felkészülési meccsen a Lombard Pápával csap össze Hévízen, a Diósgyőr pedig a Ligakupában a Budapest Honvédot fogadja – ez utóbbi találkozó lesz az év első magyar tétmérkőzése. Íme, a program!
febr. 18
8:54
Nadal sima győzelemmel kezdte a salakszezont (Infostart)
Az első helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal sima győzelemmel kezdte meg a salakszezont kedden az 1,548 millió dollár összdíjazású riói férfi tenisztornán.
febr. 18
9:12
Nyíregyháza: „A tavaszi 2. fordulóban nem játszhatnak a tavaszi igazolások” (She)
A Nyíregyháza labdarúgócsapata kedd este sajtótájékoztatót tartott, melyen a szombati paksi meccs kapcsán kialakult helyzet és a téli felkészülési időszak is téma volt.
febr. 18
9:15
Bajnokok Ligája: Ronaldóéktól gólparádét, Sousáéktól betonvédelmet várunk (Agroinform)
A Real Madrid az első meccsen eldöntheti a továbbjutást Gelsenkirchenben, a Portónak viszont nehéz dolga lesz Svájcban.
febr. 18
10:15
A Balog-vezette minisztériumban tiltott szó a "szegény" (Behaviour)
Tessék csak bátran belépni, és körülnézni abszurdisztán világában.
febr. 18
10:42
1860 München: a kirúgott edző öt hibája - de hogy jön a képbe Simon? (She)
Immár másodszor váltott edzőt a gyenge bajnoki szereplés miatt a német második ligás 1860 München labdarúgócsapata – Ricardo Moniz után Markus von Ahlennek is mennie kellett. A müncheni Abendzeitung összeszedte Von Ahlen hibáit, amelyek a menesztéshez vezettek – egy pontban Simon Krisztián neve is szóba kerül.
febr. 18
11:00
Bayern: „Lewandowski kell az Arsenalnak és az MU-nak” (She)
Dietmar Hamann, a Bayern München labdarúgócsapatának korábbi játékosa szerint az Arsenalnak, a Liverpoolnak, valamint a Manchester Unitednek is olyan csatárra lenne szüksége, mint Robert Lewandowski.
febr. 18
11:18
Bajnokok Ligája - Courtois volt a Chelsea hőse (Infostart)
Egyöntetű vélekedés szerint elsősorban Thibaut Courtois kapusnak köszönhető, hogy a Chelsea a számára kedvező 1-1-es döntetlent ért el a Paris Saint-Germain vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a párharc első, keddi felvonásán.
febr. 18
11:18
Japán: Michael Laudrupot szemelték ki Aguirre utódjának (She)
A Japán Labdarúgó-szövetség (JFA) a dán Michael Laudrupot szeretné szerződtetni a futballválogatott élére azt követően, hogy február elején menesztették Javier Aguirrét a szövetségi kapitányi posztról, mivel a mexikói szakember bundázás gyanújába keveredett.
febr. 18
11:21
Bajnokok Ligája: A PSG győzelmet érdemelt volna - Mourinho (Agroinform)
A Chelsea és a Bayern is remizett az odavágón, így mindkét sztárcsapat kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.
febr. 18
11:36
Gyász: elhunyt Földy László Európa-bajnok asztaliteniszező (She)
Nyolcvanegy éves korában elhunyt Földy László kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes asztaliteniszező, edző, korábbi svájci szövetségi kapitány.
febr. 18
11:54
Megcincálja-e újra a Real a Schalkét? Raúl mást vár (She)
Raúl a Real Madridban és a Schalkéban is megbecsült labdarúgó volt, így természetes, hogy a New York Cosmos játékosaként is megkérdezték, mit vár két korábbi csapata szerda esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjétől.
febr. 18
11:54
Babos párosban negyeddöntős (Metropol)
Kristina Mladenoviccsal az oldalán jutott tovább Dubajban.
febr. 18
11:56
BL: Ramires butaságát megúszta a Chelsea (She)
A Chelsea 1–1-et játszott kedd este a PSG otthonában a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A második félidőben szinte csak védekeztek a londoniak és mindent megtettek a döntetlen megőrzéséért, de a kemény söprögetés majdnem kárba ment Ramires érthetetlen butaságán, amelyet a játékvezető nem vett észre a 89. percben, így a jogos tizenegyes is elmaradt.
febr. 18
12:12
Babos párosban negyeddöntős Dubajban (Infostart)
Babos Tímea Kristina Mladenoviccsal az oldalán bejutott a negyeddöntőbe a 2,513 millió dollár (673 millió forint) összdíjazású dubaji keménypályás női tenisztornán.
febr. 18
12:12
Roma: a középpályás nemet mondott a Pool pénzeszsákjára? (She)
Olasz sajtóhírek szerint Miralem Pjanic, az AS Roma labdarúgócsapatának bosnyák középpályása nemet mondott a Liverpoolnak, amely megháromszorozta volna a fizetését.
febr. 18
12:12
Még várni kell a forradalomra a Forma-1-ben (Metropol)
Nem tudtak megegyezni a jövő évtől javasolt forradalminak nevezett változtatásokban a Forma-1-es csapatok Ecclestone-nal és a FIA-val.
febr. 18
12:14
Elhunyt Földy László Európa-bajnok asztaliteniszező (Infostart)
Nyolcvanegy éves korában elhunyt Földy László kétszeres Európa-bajnok, kétszeres vb-ezüstérmes asztaliteniszező, edző, korábbi svájci szövetségi kapitány.
febr. 18
12:14
Paks: bontottak a védővel, hivatalos a diósgyőri folytatás (She)
A Paksi FC a hivatalos honlapján bejelentette: felbontotta Kovács Gábor szerződését, a középhátvéd így hivatalosan is a Diósgyőri VTK futballistája lehet.
febr. 18
12:30
Videó: a hátvéd is elszégyellte magát a kapus öngóljától (She)
Az angol amatőr labdarúgó-bajnokságban, egy Sunday League-mérkőzésen egészen szürreális öngólt hozott össze az egyik kapus. Ártalmatlan szituációnak indult, de egy rossz labdakezelés végzetes hibát jelentett. Érdemes figyelni a közelben álló hátvéd reakcióját.
febr. 18
12:48
A Chelsea elítélte a párizsi metrón történt rasszista incidenst (Infostart)
A Chelsea angol labdarúgó klub szerdán elítélte a párizsi metrón történt rasszista incidenst. Kedd este, a Paris St. Germain és a Chelsea mérkőzése előtt a Richelieu-Drouot állomáson feltételezhetően az angol klub rajongói az egyik szerelvényből visszalökdöstek egy felszállni próbáló fekete bőrű férfit, miközben énekelve rasszistáknak vallották magukat.
febr. 18
12:48
Kézi: megvan az új orosz férfi kapitány, Trefilov marad, az elnök lemondott (She)
Megvan a lemondott Oleg Kulesov utóda az orosz férfi kézilabda-válogatott élén. Európa-bajnoki selejtezős ellenfelünket a Dmitrij Torgovanov, Lev Voronin páros irányítja a jövőben, előbbi lesz a szövetségi kapitány, Voronin pedig a segítője.
febr. 18
12:48
Megváltoztatják a Mount Everest csúcsára vezető útvonalat (Metropol)
Lavinaveszély miatt változtatnak, a serpák is sztrájkoltak. Tavaly történt a hegy történetében a legtöbb emberéletet követelő baleset.
febr. 18
13:09
Real Madrid: Ronaldo vagy Benzema? (Agroinform)
Mindkét gólvágó eredményességével szépen kereshetünk, kérdés melyikük lesz szerdán a főszereplő.
febr. 18
13:24
Nyíregyháza: vagy tízen állnak fel, vagy kapus kezd a mezőnyben (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Nyíregyháza bejelentette, megérkezett a magyar szövetség versenyigazgatóságának határozata, ez alapján az őszről február 21-re halasztott paksi bajnokin nem játszhatnak az új labdarúgók, de a klubtól kérdésünkre elmondták, az ifisták közül sem játszhat akárki. Így jelen helyzetben kilenc mezőnyjátékos és három kapus várja bevetésre készen a szombati mérkőzést.
febr. 18
13:26
Felkészülés: a havazás miatt Antalyában ragadt az Újpest (She)
Az nb1.hu helyszíni tudósítása szerint könnyen lehet, hogy a Törökországban edzőtáborozó Újpest még ma is Antalyában éjszakázik, mivel az isztambuli repülőtér zárva van a havazás miatt, ezért a lila-fehér klub küldöttsége egyelőre ott ragadt.
febr. 18
13:42
Még nem lesznek komoly változtatások a Formula-1-ben (Infostart)
Nem tudtak megegyezni a jövő évtől javasolt forradalminak nevezett változtatásokban a Forma-1-es csapatok a világbajnoki sorozat kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal és a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).
febr. 18
13:42
Belgium: bajban Courtois, Hazard és két válogatott társuk (She)
Négy belga válogatott labdarúgó, Eden Hazard, Thibaut Courtois, Divock Origi és Kevin Mirallas ellen adóhatósági vizsgálat indult – írja a De Morgen című belga lap.
febr. 18
13:44
Tenisz: Marosi Katalin a szülést követően folytatja karrierjét (She)
Tervei szerint kedvenc tornáján, az április 20-án kezdődő stuttgarti versenyen tér vissza a profi teniszezők közé Marosi Katalin.
febr. 18
14:00
Benedek: Ez igazi csúcsterhelés volt (Infostart)
A magyar férfi vízilabda-válogatott 13-12-re nyert a szlovákok elleni kassai Világliga-mérkőzésen, amelyet európai selejtezőcsoportjának negyedik fordulójában vívott a két csapat. Benedek Tibor számított rá, hogy nem lesz könnyű a győzelem, amellyel csapata végül megőrizte hibátlan mérlegét.
febr. 18
14:09
Visszafizettethetik az agrártámogatások egy részét (Behaviour)
Az új rendelet előírja azt is, hogy a támogatottaknak miként kell adatokat szolgáltatniuk a gazdaságukról.
febr. 18
14:18
Lengyelország: Holman Dávid kisebb kényszerpihenőn (She)
Holman Dávid megbetegedett, egyelőre nem edzhet – derült ki a magyar labdarúgót foglalkoztató Lech Poznan hivatalos honlapjának szerdai híréből.
febr. 18
14:18
Marosi Katalin visszatér a teniszpályára (Infostart)
Tervei szerint kedvenc tornáján, az április 20-án kezdődő stuttgarti versenyen tér vissza a profi teniszezők közé Marosi Katalin.
febr. 18
14:20
PMFC: újabb játékosok követik a kapitányt Mislenybe (She)
A labdarúgó NB III Középcsoportjában szereplő Kozármisleny a hivatalos honlapján bejelentette, hogy kölcsönvette a PMFC-től Pókos Mátét. Beke Péter szintén Kozármislenyben folytatja a tavasszal.
febr. 18
14:36
Lavinaveszély miatt változik a Mount Everest csúcsára vezető útvonal (Infostart)
Biztonsági okokból márciustól Nepál változtat a Mount Everest csúcsára vezető déli mászóútvonalon. Tavaly áprilisban 16 hegymászó halt meg egy jéglavina következtében, ez volt a hegy történetének legtöbb emberéletet követelő balesete.
febr. 18
14:36
Felkészülés: Ferencváros-Lombard Pápa élőben az NSO-n! (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Hévízen játssza utolsó előtti, nyolcadik felkészülési mérkőzését a bajnokság tavaszi rajtja előtt. Az ellenfél a szintén az élvonalban szereplő Lombard Pápa, kövesse a találkozót élő, szöveges tudósításunk segítségével!
febr. 18
14:38
Rooney bocsánatot kért (Infostart)
Wayne Rooney, a Manchester United csapatkapitánya bocsánatot kért a harmadosztályú Preston North End kapusától, amiért feldobva magát 11-est harcolt ki a két csapat múlt hétvégi FA Kupa-meccsén.
febr. 18
14:54
Videó: felrúgták, az edzőnek és a bírónak is nekiment (She)
Ritkán látunk példát arra, hogy egyetlen játékos miatt kell félbeszakítani egy futballmérkőzést. Ez történt a kazah Kajrat és az ukrán Metalurg Zaporizzsja felkészülési találkozóján a 36. percben.
febr. 18
15:12
Manchester Utd.: Rooney elnézést kért a műesésért (She)
Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgócsapatának támadója bocsánatot kért Thorsten Stuckmanntól, a Preston North End kapusától, amiért a továbbjutást eldöntő, tizenegyesből szerzett gól előtt feldobta magát. Az esetről maga Stuckmann számolt be a The Sunnak.
febr. 18
15:15
Bajnokok Ligája: Angol fölény az egyenes kieséses szakaszban (Agroinform)
Rendkívül éles a spanyol és az angol bajnokság közötti rivalizálás a legrangosabb európai kupasorozatban is.
febr. 18
15:30
Nyíregyháza: hazájában folytathatja a távozó légiós (She)
Az már korábban eldőlt, hogy Nyíregyházán nem számítanak a szerb középpályásra, a klubbal szerződést is bontó Borisz Zsivanovicsra, aki hazájában folytathatja a pályafutását.
febr. 18
15:30
Meccs közben puskázik Murray (Blikk)
Rotterdam — Meglepő pillanat: papírlapot olvasgatott a saját mérkőzése közben Andy Murray (27)!
febr. 18
16:06
F1: idén már nem lehet szezon közben sisakfestést változtatni (She)
Az Autosport arról számolt be, hogy az új szabályok szerint a Formula–1-es pilóták idén már nem változtathatják meg szezon közben a sisakfestésüket.
febr. 18
16:24
Felkészülés: nyolcadik meccsét is megnyerte a Fradi (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros Hévízen játszotta utolsó előtti, nyolcadik felkészülési mérkőzését a bajnokság tavaszi rajtja előtt. Az ellenfél a szintén az élvonalban szereplő Lombard Pápa volt, a zöld-fehérek 3–0-ra győztek.
febr. 18
16:26
BL: börtön várhat a párizsi metróban kirekesztő chelsea-sekre (She)
Angol és francia rendőrök hivatalosan is nyomozást indítottak azoknak a Chelsea-szurkolóknak az ügyében, akik kedd este a PSG–Chelsea BL-nyolcaddöntőt megelőzően a párizsi metróban nem engedtek felszállni egy fekete bőrű férfit.
febr. 18
16:42
Mexikó visszalépett a 2017-es vizes világbajnokságtól (Infostart)
Nem Guadalajara lesz a házigazdája a 2017-es vizes világbajnokságnak, miután Mexikó szerdán visszalépett a rendezéstől.

Keresés