2015. február 9. hétfő

febr. 9
0:15
Alpesisí-vb: Hirscher a 30. helyről győzött a kombinációban (She)
Óriási bravúrt hajtott végre Marcel Hirscher a Vailben és Beaver Creekben zajló alpesisí-világbajnokságon. A kombinációban az osztrák klasszis az első, lesiklófutam után a műlesiklás során 29 helyet előreugorva aranyérmet szerzett.
febr. 9
0:19
Honvéd: Miccoli megszerzése ismét terítéken - sajtóhír (She)
Az átigazolásokra szakosodott olasz portál, a gianlucadimarzio.com beszámolója szerint ismét terítéken van a Budapest Honvédnál az olasz válogatott csatár, a korábban többek közt a Juventusban és a Palermóban megforduló Fabrizio Miccoli szerződtetése, miután a játékos kész elhagyni jelenlegi klubját, a Leccét.
febr. 9
3:33
Berlin leomlott Dárdai előtt! (Blikk)
Berlin — Dárdai Pál (38) lábai előtt hever a német főváros. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az elmúlt hét második felében az U15-ös korosztálytól az első keret edzőjévé lépett elő a kiesés ellen harcoló Hertha BSC-nél.
febr. 9
7:27
Ajánló: pályán a Lazio, a madridak és a Paks - program (She)
Hétfőn sem áll le az élet a topligákban, Olaszországban a 22. forduló záró mérkőzésén a Lazio a Gevonával csap össze, míg a spanyol élvonalban az Elche a Rayo Vallecano ellen lép pályára. A magyar csaptok közül ma a Paks, valamint a Pécs játszik felkészülési meccset.
febr. 9
7:27
A Barcelona egy pontra megközelített a Realt (Metropol)
A spanyol bajnokság 22. fordulójában a katalánok 5-2-re győztek az Athletic Bilbao ellen, s miután a királyi gárda kikapott, már csak egy pont a hátrányuk a listavezetővel szemben.
febr. 9
7:29
Elefántcsontpart nyerte az Afrika Kupát (Metropol)
Az „Elefántok” gól nélküli döntetlen után drámai büntetőpárbajban múlták felül Ghánát.
febr. 9
8:03
Tenisz: Wawrinka javított, 21 helyet ugrott a dominikai (She)
A Fed-kupa miatt a nőknél a múlt hetihez képest nem változott a világranglista, az ATP rangsorában azonban több változás is megfigyelhető: az előző héten a kilencedik helyre visszacsúszó Stanislas Wawrinka egy helyet javított, és jelenleg a nyolcadik, míg a Quitóban tornagyőztes dominikai köztársasági Victor Estrella Burgos 21 helyet lépett ugorva már az 52.
febr. 9
8:21
Vízilabda: „Ez betette a kaput” - kirúgták a pécsi szakvezetőt (She)
A férfi vízilabda ob I-ben szereplő PVSK-Mecsek Füszért együttesénél már nem Bereczki Miklós a szakvezető – adta hírül a bama.hu
febr. 9
8:23
NBA: a Cleveland rászámolt a Lakersre, eggyel nyert a Bulls (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda–bajnokság (NBA) alapszakaszában a Cleveland Cavaliers hazai környezetben rászámolt a vendég Lakersre. Utóbbi hiába jutott 105 pontig, mivel 120–t beszedett, meggyőző különbséggel győztek a házigazdák.
febr. 9
8:25
NHL: szétlövéssel nyert a Nashville, túlórában a Dallas (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a legutóbbi játéknapon szétlövéssel nyert a Nashville Predators, hosszabbításban a Dallas Stars, ráadásul mindkét gárda vendégként.
febr. 9
8:27
Videó: a vér kötelez, Simeone fia U20-as tornán tündökölt (She)
Szombaton tökéletes napot zárt a Simeone család: míg Diego Simeone a spanyol élvonalbeli Atlético Madrid kispadján vezényelte győzelemre csapatát a városi rivális Real Madrid ellen (4–0), fia, Giovanni Simeone az argentin U20-as válogatottal kerekedett Uruguay fiataljai fölé a korosztályos Dél-Amerika-bajnokság első helyéről döntő mérkőzésen, amelyen gólt nem szerzett, de csapata…
febr. 9
8:39
Haladás: „Pogbával jó barátok vagyunk, sokat beszélgetünk” (She)
Laurentiu Branescu, a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás Torinóból kölcsönvett román kapusa az utanpotlassport.hu-nak beszélt arról, hogyan került Magyarországra, és mik a céljai új együttesénél.
febr. 9
8:41
Leicester: totális káosz a klubnál, marad a menedzser (She)
A Leicester City labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta: az egybehangzó angol sajtóértesülések ellenére nem menesztette menedzserét, a Crystal Palace elleni bajnokin az ellenfél játékosával, James McArthurral csúnyán összekapó Nigel Pearsont.
febr. 9
8:57
ETO: Nem kirándulni és nyaralni hoztam őket… - Miriuta (She)
Mint beszámoltunk róla, vasárnap a labdarúgó NB I-ben szereplő Győri ETO gól nélküli döntetlent játszott az FK Vojvodinával a törökországi Belekben rendezett felkészülési mérkőzésen. A találkozó után a zöld-fehérek vezetőedzője, Miriuta László értékelte a fiatalok teljesítményét.
febr. 9
9:15
Afrika-kupa: dráma és könny - de mit csinál Gervinho a kerti széken? (She)
A meglehetősen nézőriogató játékot hozó százhúsz perc után egészen drámai tizenegyespárbajra került sor az Afrika-kupa döntőjében Elefántcsontpart és Ghána között: a tizenegyedik pár döntött, az „elefántok" játékosai végül kapusuk, Boubacar Barry sorsdöntő tizenegyesének lehettek szemtanúi. Kivéve a lecserélt Gervinhót, aki oda sem mert nézni: leült egy székre, megtámasztotta a kispadot, és…
febr. 9
9:15
2024: az első lépést már megtette a MOB (Metropol)
Vizsgálja meg a 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésének lehetőségét – ezt javasolja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), az Olimpiai Védnöki Testület és a Magyar Paralimpiai Bizottság Budapest városának és Magyarországnak. Erről pénteki közgyűlésén 126 igen és egy ellenszavazattal döntött a MOB tagsága.
febr. 9
9:15
Heti műsor: Megkezdődik a BL-re hangolás (Agroinform)
Az európai élklubok a héten megkezdik a Bajnokok Ligájára hangolást, Budapest Volvo Kupát rendez. Heti előzetes.
febr. 9
9:33
Chelsea: Boszorkány kerget, miatta futok ennyit - Cuadrado (She)
Juan Cuadrado, a Firenzéből a Chelsea labdarúgócsapatához szerződő kolumbiai szélső egyik első angol interjújával rendesen meglepte a londoniak drukkereit, nem mindennapi választ adott ugyanis arra a kérdésre, miért ilyen gyors.
febr. 9
9:51
Videó: Ödegaard bolondot csinált a Bilbao védőiből (She)
Martin Ödegaard az Athletic Bilbao második csapata ellen debütált első tétmérkőzésén a spanyol harmadosztályú (Segunda División B) labdarúgó-bajnokságban. A királyiak tizenhat éves norvég gyöngyszeme a második félidőben lépett pályára, a Castilla 2–2-es döntetlent játszott ellenfelével.
febr. 9
9:53
Bundesliga: Dárdai 1996 óta tartó Hertha-átkot tört meg (She)
Dárdai Pál a Hertha BSC első edzője 1996 óta, aki bajnoki győzelemmel mutatkozott be a berlini labdarúgócsapat kispadján – írja a Berliner Morgenpost.
febr. 9
9:55
Ligue 1: a franciáknál ritka az ilyen meggyötört pálya - kép (She)
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) hétvégén, a 24. fordulóban a Reims 3–1-es vereséget szenvedett otthon a Lorient-től, az eredménynél azonban sokkal érdekesebb a pálya minősége. Az Auguste Delaune Stadion gyepe ugyanis a franciáknál ritkán látott minőségben „tündökölt”.
febr. 9
10:09
Huszonegy helyet javított a dominikai hős a férfi tenisz-világranglistán (Infostart)
A Quitóban élete első tornáján győztes dominikai Victor Estrella 21 helyet javítva az 52. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján, melyet továbbra is az Australian Open-bajnok szerb Novak Djokovic vezet.
febr. 9
10:09
Horrorbukás a sívébén - ájultan csúszott a célba Ondrej Bank! - Videó (Blikk)
Beaver Creek – Csodával határos módon apróbb sérülésekkel megúszta óriási bukását a világbajnokságon a cseh síző, Ondrej Bank
febr. 9
10:09
Felkészülés: óriási szögletgól, győzött az Egyesült Államok (She)
Megszakította öt mérkőzésen át tartó rossz sorozatát az amerikai labdarúgó-válogatott, mely Panamát győzte le felkészülési mérkőzésen Los Angelesben. Jürgen Klinsmann együttese Michael Bradley és Clint Dempsey első félidőben szerzett góljaival nyert 2–0-ra.
febr. 9
10:11
PFLA: Belek helyett Marbella, neves ukrán és brazil ellenfél (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia Törökország helyett Spanyolország felé veszi az irányt ma kora délután: Benczés Miklós csapata Marbellába utazik tíznapos edzőtáborba.
febr. 9
10:13
Cselgáncs-vk: Mészáros visszatért, Cirjenics 3. (She)
A 100 kilogrammos Cirjenics Miklós bronzérmet nyert vasárnap az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat szófiai versenyén.
febr. 9
10:27
Real: ha De Gea hosszabbít, Courtois érkezhet - sajtóhír (She)
Angol lapértesülések szerint a Real Madrid labdarúgócsapata a Chelsea 22 éves belga kapusát, Thibaut Courtois-t próbálja meg átigazolni, ha kútba esik a Manchester Unitedet erősítő David de Gea szerződtetése.
febr. 9
10:29
HSV: Stieber Zoltán Bundesliga-rekordot futott (She)
Stieber Zoltán egyre több bizalmat kap a Hamburger SV csapatában, ezt a hétvégén gólpasszal, a hét közben góllal hálálta meg – no meg olyan futómennyiséggel, amely rekordot jelent e szezonban a Bundesligában.
febr. 9
10:30
Újra síversenyeket rendeznek a Pécsi Sípályán! (Síelők)
Nagy örömünkre szolgál, hogy több év kihagyás után, az idei télen újra síversenyt rendezhetünk a Pécsi Sípályán! Vasárnap megrendezésre kerül a Bali László Emlékverseny hétfőn és kedden pedig a Megyei Sí és Szánkó diákolimpia - értesít bennünket a Pécsi Sípálya közleménye.
febr. 9
10:45
Barca: „Ha a Bilbao cukorkával kínál, el kell fogadni” (She)
Háromgólos (5–2) bilbaói győzelmével a Barcelona egy pontra megközelítette a tabellán éllovas, szombaton madridi derbit 4–0-ra elbukó Realt. A katalánok karakán szakvezetője, Luis Enrique nem esik hasra saját nagyságuk előtt, amint mondta: jó és rossz pillanatok is vannak egy csapat életében. Nos, ez most esetükben az előbbi...
febr. 9
10:45
Afrikai Nemzetek Kupája: Hihetetlen drámában lettek az Elefántok Afrika legjobbjai (Agroinform)
A hatharom.com jól tippelt, Elefántcsontpart nyerte meg a 2015-ös Afrikai Nemzetek Kupáját.
febr. 9
10:47
Aranycipő: Neymar már az ötödik, Messi öt gólra CR-től (She)
Továbbra is Cristiano Ronaldo áll az élen az Aranycipőért folyó versenyben, de már csak tíz pont, azaz öt gól az előnye Lionel Messivel szemben.
febr. 9
11:03
Felfüggesztették az egyiptomi labdarúgó-bajnokságot (Infostart)
Határozatlan ideig felfüggesztették az egyiptomi labdarúgó-bajnokságot hétfőn, miután sokan életüket vesztették azokban az összecsapásokban, amelyek egy kairói csapat szurkolói és a rendőrök között robbantak ki.
febr. 9
11:03
Videó: Ibra vicsorogva válaszolt a pontatlan újságírónak (She)
Zlatan Ibrahimovic ismét beszólt egy újságírónak, most a Lyon–PSG (1–1) francia élvonalbeli labdarúgó-mérkőzés után. A PSG csatára szerezte a fővárosiak egyenlítő találatát, aminek apropóján egy újságíró megkérdezte tőle, hogy milyen érzés két hónap után ismét gólt szerezni a francia első osztályban. A kérdés hallatán kiakadt a svéd klasszis, ugyanis januárban a Saint-Étienne ellen is…
febr. 9
11:03
Harminc halott egy futballmeccs előtt Egyiptomban (Metropol)
A bajnokság két legerősebb csapata, a Zamalek SC és az ENPPI Cairo közti derbi előtt randalírozó futballszurkolók és rendőrök csaptak össze.
febr. 9
11:05
Felfüggesztették az egyiptomi labdarúgó-bajnokságot (Metropol)
Vasárnap este a Zamalek SC és az ENPPI Cairo közötti mérkőzés előtti zavargásokban tizenkilencen vesztették életüket, és húszan megsebesültek.
febr. 9
11:21
Ipsos: így viszonyul a lakosság a budapesti olimpiához (Infostart)
A magyar lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest megpályázná a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát - derült ki a BOM a Magyar Sportért Alapítvány (BOM) megbízásából az Ipsos által egy hónapja elkészített, 1000 fős reprezentatív felmérésből.
febr. 9
11:21
Válogatott: A finn meccs után beszélhetünk a továbbiakról - Dárdai (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség a Kánai úti székházában tartott internetes videokonferenciát, amelyen Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki egyben a német élvonalban szereplő Hertha BSC megbízott edzője, Berlinből jelentkezett be, és válaszolt az új, berlini munkáját érintő újságírói kérdésekre.
febr. 9
11:21
A magyarok közel kétharmada támogatná a budapesti olimpiát (Metropol)
A megkérdezettek 60 százaléka évi párezer forinttal, illetve adója 1 százalékával is támogatná az ötkarikás rendezést.
febr. 9
11:39
PAFC: hazaküldték a lengyelek a szélsőt, de szerződtették (She)
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Zawisza Bydgoszcz hivatalos honlapján adta hírül, hogy szerződtette a Puskás Akadémia montenegrói szélsőjét, Sztefan Denkovicsot.
febr. 9
11:39
Sportfogadás: Ha keveset is, de vesztettünk (Agroinform)
Hajszállal mínuszban zárta az elmúlt hetet a Protipp-rendszer, 31 tipp után -0.97%-os ROI-t jegyezhettünk fel.
febr. 9
11:41
PL: Van Gaal és Allardyce is Fellainit méltatta az iksz után (She)
Louis van Gaal, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United csapatának menedzsere a West Ham elleni vasárnapi 1–1-es döntetlen után bírálta együttesét a gyenge első félidő miatt, míg Sam Allardyce, a „kalapácsosok” trénere csalódott volt a hajrában kapott gól miatt.
febr. 9
11:57
Real: Casillas és Ramos magyarázatot követel CR-től (She)
Egyre több információ lát napvilágot Cristiano Ronaldo szombati születésnapi bulijáról, amelyre az Atlético Madridtól elszenvedett kínos, 4–0-s vereség után néhány órával került sor, mégis rendkívül oldott hangulatban telt, amint arról a világhálóra feltöltött képek és videók tanúskodnak. Az első hírekkel ellentétben azonban nem a Real Madrid komplett kerete vett részt a partin, már csak azért…
febr. 9
11:59
Videó: merész - szépen ívelt a kapuba szögletből Bradley (She)
Mint megírtuk, az amerikai labdarúgó-válogatott Panama legyőzésével (2–0) véget vetett (ötmérkőzéses) nyeretlenségi szériájának. A felkészülési meccs első amerikai gólját nem akárhogyan varázsolta a kapuba Michael Bradley. A támadó középpályásnak ez volt a 13. találata a nemzeti csapatban.
febr. 9
12:15
Golf: Woods 18 év óta először nincs az első 60-ban (She)
Tizennyolc év óta először nincs az első 60 között a golfozók világranglistáján a volt éllovas Tiger Woods.
febr. 9
12:33
Magyar arany-, ezüst- és bronzérem a tekézők világkupáján (Infostart)
Egy-egy arany, ezüst- és bronzérmet szereztek a magyar tekézők a németországi Hirschauban rendezett egyéni világkupán.
febr. 9
12:33
Videó: „elszabadult” seprűvel ütközött a szkeletonos (She)
A kanadai Jane Channell váratlan akadállyal találkozott siklása közben a szkeleton Európa-bajnokságon, amely egyben a világkupa-sorozat egyik állomása. A versenyző nem sérült meg a szerencsétlen ütközés során, azonban a második körben lassabb időt futott, így a tizenegyedik helyen végzett.
febr. 9
12:35
Ezt üzente Dárdai Magyarországra Berlinből (Infostart)
Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és a Hertha BSC megbízott vezetőedzője egyelőre nem akar a távolabbi jövőbe tekinteni, ezért nem is szeretne azzal foglalkozni, hogy mi történik a nemzeti csapatnál betöltött posztjával, amennyiben hosszú távon is marad a berlini kispadon.
febr. 9
12:51
Olimpia: a lakosság többsége támogatná a rendezést (She)
A magyar lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest megpályázná a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát – derült ki a BOM a Magyar Sportért Alapítvány (BOM) megbízásából az Ipsos által egy hónapja elkészített, 1000 fős reprezentatív felmérésből.
febr. 9
12:51
18 év óta először nincs az első 60-ban Woods (Metropol)
A 39 éves Tiger Woods a legfrissebb rangsorban csak a 62. helyet foglalja, ilyen rossz pozíciója 1996 óta nem volt.

Keresés