2015. február 5. csütörtök

febr. 5
5:21
Stieber góllal vette ki a részét a Hamburg sikeréből (Infostart)
A magyar válogatott Stieber Zoltánnal felálló Hamburg 3-0-ra nyert a Paderborn vendégeként a német labdarúgó-bajnokság 19. fordulójának szerdai játéknapján.
febr. 5
5:39
Elefántcsontpart az első döntős az Afrika Kupán (Infostart)
Az elefántcsontparti válogatott 3-1-re legyőzte a Kongói DK együttesét az Egyenlítői-Guineában zajló labdarúgó Afrika Kupa szerdán rendezett első elődöntőjében, így bejutott a vasárnap sorra kerülő fináléba.
febr. 5
7:09
Real Madrid: James lába eltört, Ramos is kidőlt (She)
A Real Madrid hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a Sevilla ellen 2–1-re megnyert bajnokin gólt szerző, majd megsérülő, s emiatt az első félidőben lecserélt James Rodríguez lábközépcsont-törést szenvedett, és műtéten esik át.
febr. 5
7:45
Lombard: Szegedre tart a pápaiak távozó védője (She)
Mint arról beszámoltunk, Tóth Gábor távozik a Lombard FC-től. A védő nyolc éve igazolt Pápára, összesen 121 NB I-es mérkőzésen három gólt szerzett.
febr. 5
7:47
NBA: Curry 51 pontot dobott, mínusz 22-ről nyert a Warriors (She)
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Golden State Warriors hazai pályán szenzációs mérkőzésen 128–114-re megverte a Dallas Maverickset. A vendégek az első negyedben 24–4-re és 40–18-ra is vezettek, ám a házigazdák a szezoncsúcsot jelentő 51 pontig és tíz tripláig jutó Stephen Curry vezérletével megfordították a meccset. A Warriors ezzel a sikerrel 23–2-re…
febr. 5
8:21
Ajánló: pályán a KTE és a Szpari; elődöntő az ANK-n (She)
Az NB I-es csapatok közül csütörtökön a Kecskemét és a Nyíregyháza játszik felkészülési mérkőzést, mellettük pedig négy másodosztályú együttes (Mezőkövesd, Balmazújváros, Szolnok, Soroksár) is pályára lép. Az Afrika-kupa elődöntőjében a ghánai válogatott a házigazda Egyenlítői-Guineával csap össze. Íme, a mai program!
febr. 5
8:39
DVSC: Zsidai nem utazik, 26-os keret megy az edzőtáborba (She)
Kondás Elemér, a DVSC-Teva labdarúgócsapatának vezetőedzője kijelölte huszonhat fős keretét a debreceniek törökországi edzőtáborára. A Lokival tart négy saját nevelésű fiatal, Balogh Norbert, Bereczki Dániel, Berdó Péter és Sós Bence. Zsidai László nincs olyan állapotban, hogy a többiekkel készüljön, ezért Magyarországon tréningezik – adta hírül a dvsc.hu.
febr. 5
9:15
U20-vb: dél-amerikai nagyokkal bővült a magyarok riválisainak sora (She)
Még ugyan nem ért véget a dél-amerikai U20-as labdarúgó kontinensviadal, a döntő hexagonáltorna utolsó fordulója előtt kialakult a 2015-ös utánpótlás-világbajnokságra kijutó válogatottak mezőnye. Dél-Amerikából Argentína, Uruguay, Brazília és Kolumbia kvalifikálta magát az új-zélandi tornára. Az U20-as világbajnokság mezőnyében már csak négy hely kiadó, ezek az afrikai kontinenstornán kelnek…
febr. 5
9:15
A toruni tornával hangolnak a vb-re (Metropol)
A román, a lengyel és az ukrán válogatott lesz a mieink ellenfele.
febr. 5
9:15
Sportfogadás: Két kategóriában is az Unibet bizonyult a legjobbnak (Agroinform)
Rangos elismerésben részesült a hatharom.com partnere, amely elnyerte a legjobb online sportfogadás szolgáltató címet.
febr. 5
9:17
Kína: Elek bemutatkozott, Huszti meg bevarrta (She)
Huszti Szabolcs góljával harcolt ki döntetlent a kínai labdarúgó-bajnokság rajtjára hangoló Csangcsun Jataj a grúz Csihura Szacshere ellen a két csapat törökországi felkészülési mérkőzésén (1–1).
febr. 5
9:33
Döntés Budapest olimpiai pályázatáról (Infostart)
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlése pénteken várhatóan dönt a Magyarország olimpiai pályázatával kapcsolatos kérdésekről, miután decemberben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a gazdaságosabb olimpiák érdekében fogadott el reformcsomagot.
febr. 5
9:33
1860 München: A német kettő jobb, mint az NB I - Simon K. (She)
Simon Krisztián, az 1860 München labdarúgócsapatának újonnan szerződtetett magyar légiósa nem fél attól, hogy új klubja kiesik a Bundesliga 2.-ből, és állítja, a német második vonal jóval erősebb a magyar elsőnél.
febr. 5
9:33
Eltört James Rodriguez lába (Metropol)
Bajban a Real Madrid, több kulcsembere is kidőlt az Atlético Madrid elleni rangadó előtt.
febr. 5
9:51
A Real Madrid sztárja lábtörést szenvedett (Infostart)
James Rodriguez, a listavezető Real Madrid kolumbiai sztárfutballistája lábközépcsonttörést szenvedett szerdán, a Sevilla elleni spanyol bajnoki mérkőzésen.
febr. 5
9:51
Belgium: az Afrika-kupa letudva, jön a magyar kaland? (She)
Djibril Paye egyelőre teljesen ismeretlen a magyar futballszurkolók számára, lehet, hogy mindörökre az is marad, de akad egy belgiumi lapinformáció, amely e téren változást hoz.
febr. 5
9:53
U21-es Eb: Portugáliával és Izraellel egy csoportban (She)
A magyar U21-es labdarúgó-válogatottat Portugália, Izrael, Görögország, Albánia és Liechtenstein mellé, a 4. csoportba sorolták be a 2017-es korosztályos kontinenstorna nyoni sorsolásán.
febr. 5
10:09
Ismét Hosszú Katinka Európa legjobbja (Infostart)
Akárcsak 2013-ban, 2014-ben is Hosszú Katinkát választották meg az év legjobbjának Európában, azaz a női úszók között övé lett a LEN Award - tájékoztatta a hazai szövetség (MÚSZ) csütörtökön az MTI-t.
febr. 5
10:09
Videó: Bryant felesége csuklóból, negyedikre (She)
Bár Kobe Bryant sérülése miatt kényszerpihenőn van, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers klasszisának küzdőszelleme töretlen. Most feleségét, Vanessát hívta ki egy kosárpárbajra, amit az asszony teljesített, igaz, negyedik próbálkozásra. A sikeres találat után Vanessa zrikálta a 36 éves kosarast.
febr. 5
10:11
DVTK: Koman iránt másik NB I-es csapat is érdeklődött (She)
Az Észak-Magyarország információi szerint Koman Vladimir iránt a Győri ETO is érdeklődött, a magyar válogatott középpályás azonban – mint arról beszámoltunk – a DVTK ajánlatát fogadta el. Szabó Tamás, a DFC Kft. ügyvezetője nem árult el részleteket Koman szerződéséről.
febr. 5
10:27
Úszás: Hosszú Katinka Európában is a legjobb (She)
Akárcsak 2013-ban, 2014-ben is Hosszú Katinkát választották meg az év legjobbjának Európában, azaz a női úszók között övé lett a LEN Award. A kontinentális szövetségnél nagy fölénnyel végzett az élen az elmúlt évi Eb-n hat, a rövid pályás vb-n nyolc érmet nyerő világklasszis.
febr. 5
10:27
Darts: Elrajtol a Premier League (Agroinform)
Csütörtökön Leedsben fantasztikus meccsekkel veszi kezdetét a 2015-ös Premier League dartsszezon - tippek.
febr. 5
10:45
Dortmund: Hummelsék békítették a dühös drukkereket (She)
A Borussia Dortmund újabb kínos vereséget szenvedett a Bundesligában, ezúttal hazai pályán az Augsburg győzte le Jürgen Kloppékat, akik ezzel továbbra is sereghajtók a német bajnokságban.
febr. 5
10:45
Megint Hosszú Katinka Európa legjobbja (Metropol)
Ez az a hír, aminek nagyon örülünk, de meglepődni egyáltalán nem lepődtünk meg.
febr. 5
10:47
Videó: íme, Coutinho parádés győztes gólja a 91. percben (She)
A szakadék széléről visszatáncoló Liverpool elképesztő hajrában Raheem Sterling találatával egyenlített, majd Philippe Coutinho góljával fordított a 91. percben a Bolton ellen a labdarúgó angol FA-kupa 4. fordulójából megismételt találkozón. A tíz emberrel támadó „vörösök” győztes gólját sokáig fogják emlegetni.
febr. 5
11:03
Honvéd: egy NB I-es meccs után szerződést bontottak a védővel (She)
A Budapest Honvéd labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott Ariano Navarróval.
febr. 5
11:03
Spanyol foci: Madridi győzelem, súlyos vezéráldozatokkal (Agroinform)
A Real Ronaldo nélkül is legyőzte a Sevillát, az öröm mégsem felhőtlen. James lába eltört, és Ramos is kidőlt.
febr. 5
11:21
CFR: Rabszolgák vagyunk, ez elfogadhatatlan - Miriuta (She)
Miriuta László, a Győri ETO vezetőedzője már többször nyilatkozott előző klubja, a CFR szorult anyagi helyzetével és tartozásaival kapcsolatban – a fizetésképtelenséggel összefüggő, hét közepi bírósági és szövetségi fejlemények után a bzi.ro oldal ismét az ő szavait idézi.
febr. 5
11:23
Haladás: Illés szerint nincs idő a fiatalok beépítésére (She)
Bár több saját nevelésű játékos is távozott a téli átigazolási időszakban a Haladástól, Illés Béla szerint nem változott a koncepció, továbbra is támaszkodnak a helyi futballistákra. Ugyanakkor a bennmaradásért folytatott harc miatt azonnal bevethető játékosokra volt szükség, mert nincs idő a kísérletezésre.
febr. 5
11:39
Madridi csúcsrangadó következik (Infostart)
A címvédő, 47 ponttal harmadik Atlético és az 54 ponttal éllovas Real összecsapásával hamisítatlan madridi rangadó következik a spanyol labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában.
febr. 5
11:39
Kosárlabda: fizetnek az amerikai sztárnak, hogy ne játsszon (She)
Orosz klubjának anyagi ösztönzésére kihagyja a tengerentúli női bajnokság (WNBA) nyári idényét Diana Taurasi, az amerikaiak háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok kosarassztárja.
febr. 5
11:57
Atlétika: a magasugró Barsim 240 centimétert teljesített (She)
A katari Mutaz Essza Barsim egészen kiváló, 240 centiméteres eredménnyel nyerte meg a férfi magasugrást a szlovákiai Besztercebányán rendezett ugrógálán.
febr. 5
11:57
FA-kupa: Louis van Gaalnak van egy jó tippje! (Agroinform)
A holland tréner szerint ők a legesélyesebbek az FA-kupa elhódítására, de számolniuk kell az Arsenallal is.
febr. 5
11:59
Roma: felvették a kapcsolatot Mazzarrival, Garcia a Barcában? (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma lapértesülések szerint felvette a kapcsolatot Walter Mazzarrival.
febr. 5
12:15
NB I: MTK-Paks az évnyitón - a 18.-29. forduló időbeosztása (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette az NB I 18.–29. fordulójának időbeosztását. Az első idei forduló nyitó mérkőzésén az MTK és a Paks csap össze, míg a záró meccsen a Dunaújváros a Ferencvárost fogadja. Íme, a menetrend! Az őszről elhalasztott Paks–Nyíregyháza mérkőzést február 21-én 15 órakor pótolják, ez a mérkőzés még megelőzi a valódi tavaszi nyitányt.
febr. 5
12:33
Milan: Montella válthatja Inzaghit, ha nincs BL-szereplés - sajtóhír (She)
Olasz lapértesülés szerint Vincenzo Montellát keresi meg a Serie A-ban szereplő AC Milan abban az esetben, ha Filippo Inzaghi nem tudja a Bajnokok Ligájába vezetni a gárdát.
febr. 5
12:33
Bundesliga: Hazai pályán botlott a Bayern és a Dortmund (Agroinform)
A müncheniek tavasszal eddig csak egy pontot gyűjtöttek, a Dortmund még gólt sem rúgott a szezon második felében.
febr. 5
12:51
Videó: szörnyen elbénázott ünneplés, párducként repült társára (She)
Balul sült el a Bacso Nikolics gólja utáni örömködés a Flamurtari Vlorë–Skënderbeu Korcë (1–1) labdarúgó Albán Kupa-mérkőzésen. A hazaiak gólszerzője nem vette észre csapattársát, így rossz ütemben tért ki előle. Biztosan fájt a földet érés…
febr. 5
12:53
NB II: pápai védő mellett exgyőri középpályás Szegeden (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szeged 2011 igazolta a 26 esztendős középpályást, Berde Istvánt, aki a Győri ETO színeiben korábban játszott az NB I-ben, de több éves NB II-es rutinja is van a BKV Előre, a Veszprém, a Győri ETO II és a Gyirmót csapataiban – számolt be róla a delmagyar.hu.
febr. 5
13:09
Afrika-kupa: Tunézia nem kért bocsánatot, jön a kizárás? (She)
Tunézia nem kívánt bocsánatot kérni, amiért csalással vádolta meg az Afrikai Labdarúgó-szövetséget (CAF) az Egyenlítői-Guinea elleni Afrika-kupa-negyeddöntőjét követően, ezért kizárhatják a 2017-es tornáról.
febr. 5
13:27
FA-kupa: az angol szezon ilyen borzalmas lövést még nem látott (She)
Aki valaha futballpályára lépett és játékra szánta el magát, biztosan volt olyan lövése, amelyet legszívesebben elfelejtene. Nincs ezzel másképp Dorian Dervite, a Bolton futballistája, aki a Liverpoollal szemben drámai hajrában 2–1-re elvesztett FA-kupa-mérkőzésen – még 0–0-nál – a 143 éves múltra visszatekintő sorozat történetének egyik legpocsékabb lövését eresztette meg.
febr. 5
13:29
Bundesliga: Dárdai Pál lett a Hertha megbízott edzője! (She)
Jos Luhukay vezetőedzőt elbocsátotta a német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) utolsó előtti helyén álló Hertha BSC, posztját a klub legendája, Dárdai Pál veszi át ideiglenes megbízással – írja a Berliner Morgenpost. A német klub és a Magyar Labdarúgó-szövetség csütörtök kora délután megerősítette a hírt. Dárdai marad magyar szövetségi kapitány is.
febr. 5
13:45
Dárdai irányítja ideiglenesen a Hertha BSC-t (Infostart)
Ideiglenesen Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Rainer Widmayerrel közösen irányítja a német élvonalban szereplő Hertha BSC együttesét.
febr. 5
13:45
Videó: pazar ollózásával kinyitotta a gólzsákot a brazil (She)
Gyönyörű gólt lőtt Joao Pedro a brazil Gaúcho 1-es bajnokságban rendezett Internacional–EC Sao José mérkőzés 38. percében, amivel a hazaiak 3–0-s vezetésénél elindította csapatát az egyenlítés felé. A találkozó 4–4-es döntetlennel ért véget. Íme, a találat!
febr. 5
13:45
Bundesliga: Dárdai lett a Hertha vezetőedzője! (Agroinform)
A Bayer Leverkusentől elszenvedett vereség után menesztették a Hertha BSC kispadjáról Jos Lukuhay-t.
febr. 5
14:03
Hertha: Dárdai kinevezése nem befolyásolja a kapitányi pozíciót (She)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha megbízott vezetőedzőjeként folytatja pályafutását Dárdai Pál, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Az MLSZ által kiadott közleményből kiderül, Dárdai új megbízatása nincs hatással a szövetségi kapitányi poszttal járó feladatok elvégzésére, ugyanis a Hertha már tavaly jelezte a magyar szövetségnek, hogy Berlinben előléptethetik a…
febr. 5
14:03
Dárdai lett a Hertha BSC edzője (Metropol)
Ideiglenesen a magyar szövetségi kapitány veszi át a német élvonalban szereplő együttest.
febr. 5
14:05
NB II: három játékossal szerződést bontott a Gyirmót (She)
Három fiatal játékossal, Kovács Dáviddal, Farkas Mátéval és Kollár Bencével szerződést bontott a labdarúgó NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr – számolt be róla a klub honlapja.
febr. 5
14:21
Újpest: újabb olimpiai bajnokot igazolt a klub (She)
Újabb olimpiai bajnokot igazolt az Újpesti Torna Egylet: a kajakos Dombi Rudolf csütörtökön sajtótájékoztató keretében írta alá szerződését Őze István klubigazgatóval.
febr. 5
14:21
Tipp: Orosz-verésre készül a cseh hokicsapat (Agroinform)
A hazai pályán játszó csehek könnyedén két vállra fektethetik a nagyon tartalékosan felálló oroszokat.

Keresés