2015. augusztus 2. vasárnap

aug. 2
0:12
NS: Olasz – fény az út elején; Görbicz és az anyaság - vasárnap (She)
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.
aug. 2
0:16
Felkészülés: a Mallorca legyőzte a Heerenveent, Otigba-piros (She)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Mallorca 1–0-ra legyőzte a Heerenveent. A holland csapatban szerepet kapott Otigba Kenneth is, ám csak a 61. percig lehetett a pályán, mivel akkor a második sárga lapja miatt kiállították. A gólt Fofo szerezte a 49. percben.
aug. 2
0:30
Labdarúgó NB I - Eredmények és tabella (Infostart)
A labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójának szombati eredményei és további programja:
aug. 2
0:30
Vasárnapi sportműsor: Honvéd-DVSC, Arsenal-Chelsea, elkezdik úszóink (She)
Vasárnap sem maradunk sportesemények nélkül, a labdarúgó NB I-ben a Budapest Honvéd a DVSC-Tevával csap össze, az angol Szuperkupáért az Arsenal és a Chelsea méri össze az erejét, a BL-győztes Barcelona a Fiorentinával vív felkészülési mérkőzést, továbbá úszóink is elkezdik szereplésüket a kazanyi vizes világbajnokságon, és kiderül, kivel (Kanada/Olaszország) játszik majd a negyeddöntőben férfi…
aug. 2
0:34
A Wolfsburg nyerte a német labdarúgó Szuperkupát (Infostart)
A kupagyőztes, házigazda Wolfsburg nyerte meg a német labdarúgó Szuperkupát, miután a szombat esti mérkőzésen 11-esekkel legyőzte a bajnok Bayern Münchent.
aug. 2
7:06
MLS: Németh győztes gólt szerzett volna, a bíró azonban... (She)
Az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokság (MLS) legutóbbi játéknapján a Németh Krisztiánnal felálló Sporting Kansas City hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Houston Dynamóval. A magyar válogatott csatár végigjátszotta a mérkőzést, a 92. percben szépségdíjas gólt szerzett, ám a játékvezető les miatt – jogosan – érvénytelenítette a találatot.
aug. 2
7:24
Vizes vb - Indul a küzdelem a medencében, nyolc magyar a nyitányon (Infostart)
A nyíltvíziek után vasárnap az 50 méteres medencében is megkezdődnek a kazanyi vizes világbajnokság úszóküzdelmei, a nyitónapon nyolc magyar, köztük a hét egyéni számot vállaló Hosszú Katinka is bemutatkozik.
aug. 2
7:42
Tenisz: Bagdatisz négy év után játszhat döntőt ATP-tornán (She)
A kétszeres címvédő John Isner három szettben megverte honfitársát, az amerikai Denis Kudlát az atlantai kemény pályás férfi tenisztorna elődöntőjében. Az első kiemelt játékos a döntőben a ciprusi Markosz Bagdatisszal találkozik, aki 2011 októbere óta egyesben először játszhat finálét az ATP versenyrendszerében.
aug. 2
8:00
Női NB I: a 2. körben rangadó, MTK–Fradi szeptemberben (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elkészítette a női NB I 2015–2016-os szezonjának sorsolását. A trónról letaszított MTK a Viktória otthonában kezd, míg az Astra a Feminát fogadja az első fordulóban. A címvédő Ferencváros az újonc Kókához látogatna, de a Bajnokok Ligája-selejtezők miatt a Fradi meccsét elhalasztják.
aug. 2
8:27
Vízilabda: Vasárnapi vízilabda-tippekért erre tessék! (Agroinform)
Noha a magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnap nem ugrik medencébe, az élet nem áll le Kazanyban.
aug. 2
8:36
Vizes vb: Hosszú Európa-, Cseh országos csúccsal középdöntős (She)
Megkezdődött az úszóprogram a kazanyi vizes világbajnokságon. Hosszú Katinka Európa-csúccsal jutott be a 200 méteres vegyes úszás középdöntőjébe, amelyben Jakabos Zsuzsanna is érdekelt lesz. Cseh László országos rekorddal kvalifikálta magát a legjobb tizenhat közé 50 pillangón, míg Bernek Péter a hetedik legjobb idővel döntős 400 gyorson. Gyurta Dániel száz mellen, Verrasztó Evelyn száz…
aug. 2
9:30
Videó: Neuer ismét kint kolbászolt, majdnem ez lett a veszte (She)
Mint megírtuk, a német Szuperkupát a Wolfsburg nyerte meg, miután 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re győzött a Bayern München ellen. A bajorok kapusa, Manuel Neuer szokásához híven ezúttal is sokat „játszott védőt”, ám erre egy indításnál majdnem rá is faragott – szerencséjére azonban Kevin De Bruyne nem tudta kihasználni a német hibáját.
aug. 2
9:39
Labdarúgás: Wenger végre legyőzni Mourinhót? (Agroinform)
Kezdődik az angol labdarúgóidény, méghozzá egy klasszikussal, hiszen a Arsenal és a Chelsea csatázik a Szuperkupáért.
aug. 2
9:48
Női kézi: ha már újrakezdte Görbicz, mindent belead (She)
Mint beszámoltunk róla, Görbicz Anita szülése után újra elkezdte az edzéseket. Bár minden megváltozott a klasszis győri irányító életében, ha már visszatért a tréningekhez, mindent belead. Azt azonban még nem tudja megmondani, mikor láthatjuk ismét a pályán.
aug. 2
10:06
Videó: Neuer ismét „védő volt”, majdnem ez lett a veszte (She)
Mint megírtuk, a német Szuperkupát a Wolfsburg nyerte meg, miután 1–1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 5–4-re győzött a Bayern München ellen. A bajorok kapusa, Manuel Neuer szokásához híven ezúttal is sokat „játszott védőt”, ám erre egy indításnál majdnem rá is faragott – szerencséjére azonban Kevin De Bruyne nem tudta kihasználni a német hibáját.
aug. 2
10:08
NB II: sérülése után visszatér a korábbi U-válogatott Siófokra (She)
A Nemzeti Sport Online információi szerint a korábbi U20-as válogatott támadó, Berki István visszatér korábbi csapatához, a labdarúgó NB II-ben győzelemmel rajtoló Siófokhoz.
aug. 2
10:09
Hallgatók, figyelem! Extra-alacsony a diákhitel kamata (Behaviour)
14 évvel ezelőtti bevezetése óta ez a legalacsonyabb kamat.
aug. 2
10:11
Itt emlékeznek a roma holokauszt áldozataira (Behaviour)
A nácik összesen mintegy félmillió romát gyilkoltak meg, közülük 23 ezret Auschwitzban.
aug. 2
10:24
Kvíz: jártas a fociszabályokban? – újabb tíz nehéz kérdés (She)
Nemrégiben 10 nehéz kérdéssel teszteltük a kedves olvasót, hogy mennyire járatos a labdarúgás szabályaiban. Most újabb tíz, nem kevésbé nehéz kérdést teszünk fel. Vajon tudja rá a választ? Játsszon velünk!
aug. 2
10:42
Videó: amikor centiken múlik – magyar arany Los Angelesben (She)
A szombati versenynappal befejeződtek a Los Angeles-­i 14. Nyári Speciális Világjátékok. A magyar olimpikonok harmincegy arany­, harminc ezüst­ és húsz bronzéremmel térhetnek haza.
aug. 2
10:42
Hosszú és Cseh is rekorddal jutott tovább (Metropol)
Hosszú Katinka 200 méter vegyesen, Cseh László pedig 50 méter pillangón került az elődöntőbe Kazanyban.
aug. 2
11:00
Juve: Khedira heteket hagy ki, már a helyettesét keresik (She)
Mint megírtuk, Sami Khedira, a Serie A-ban szereplő Juventus labdarúgója a csapat szombati, Olympique Marseille elleni felkészülési mérkőzésén megsérült, és a legfrissebb hírek szerint legalább négy-hat hetet kell kihagynia.
aug. 2
11:18
Hosszú Európa-, Cseh országos csúccsal elődöntős (Infostart)
Hosszú Katinka 200 méter vegyesen 2:07.30 perces Európa-, Cseh László pedig 50 méter pillangón 23.32 másodperces országos csúccsal jutott a délutáni elődöntőbe a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi nyitányán.
aug. 2
11:27
NB I: Futballhangulat, veretlen csapatok - mi kell még? (Agroinform)
Minden körülmény adott, hogy egy igazán jó meccset játsszon egymással a Kispest és a Loki.
aug. 2
11:36
NB I: Bajner visszatérhet nevelőegyesületébe (She)
A Nemzeti Sport információja szerint a Haladás felvette a kapcsolatot a legutóbb a Notts Countyban futballozó Bajner Bálinttal.
aug. 2
12:12
NB I: a Honvéd 2012 óta nem kezdett így, mit lép erre a Loki? (She)
Egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra a labdarúgó NB I 3. fordulójából: a remekül rajtoló Bp. Honvéd a csütörtökön El-selejtezőt vívó DVSC-t fogadja a Bozsik-stadionban. A kispestiek 2012–2013 óta nem rajtoltak két győzelemmel, akkor a bajnokság végén bronzérmet ünnepelhettek. Érdekességek a meccs elé.
aug. 2
12:30
U19-es női kézi Eb: egy gól döntött – 4. lett a magyar csapat (She)
A Svédország elleni meccsek keretbe foglalták a magyar női juniorválogatott szereplését az U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. A mieink a csoportkör után a bronzmeccsen is alulmaradtak az északiakkal szemben, igaz ezúttal csak egy góllal (24–25). Ifj. Kiss Szilárd együttese így is dicséretet érdemel, mert bravúrral eljutott a legjobb négyig.
aug. 2
12:30
"Sportemberhez méltatlan viselkedés" - kizárták Gálfi Dalmát és Stollár Fannyt! (Blikk)
Balatonfüred – Sportemberhez méltatlan viselkedés miatt kitették a magyar korosztályos teniszválogatottból Gálfi Dalmát (16) és Stollár Fannyt (16) , az angol Grand Slam-viadal junior páros versenyének győzteseit.
aug. 2
12:30
Kiváló magyar rajt az úszónyitányon (Metropol)
Hosszú Katinka 200 méter vegyesen Európa-, Cseh László pedig 50 méter pillangón országos csúcsot állított fel.
aug. 2
13:06
Dél-Szudán lett a NOB 206. tagja (Infostart)
A Dél-szudáni Köztársaság is bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) országai közé, amely így immár 206 tagot számlál.
aug. 2
13:06
Hertha: Dárdai nem mágus, de amit látni akart, azt látta (She)
A Bundesliga 2015–2016-os szezonjára készülő Hertha labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–0-s vereséget szenvedett az olasz élvonalbeli Genoától. A berlini klub magyar vezetőedzője, Drádai Pál szerint csak a gól hiányzott csapata játékából.
aug. 2
13:24
Ellopták az olimpiai bronzérmes birkózónk kocsiját! (Blikk)
Budapest – A klasszis sportoló, Módos Péter (27) a világhálós közösségi oldalon pénzjutalmat ajánlott fel annak, aki megtalálja a járgányát vagy nyomra vezet.
aug. 2
13:27
Elhunyt Beckenbauer, a legendás focista fia (Behaviour)
Stephan Beckenbauer 46 évesen hunyt el.
aug. 2
13:42
Videó: Ibra ismét varázsolt, majd a kupával „pózolt” (She)
Mint megírtuk, a francia Szuperkupát a Paris Saint-Germain nyerte meg, 2–0-ra legyőzte az Olympique Lyont. Habár Zlatan Ibrahimovic, a párizsiak klasszisa nem szerzett gólt, több szép megmozdulása is volt. Ezeket gyűjtöttük össze egy csokorba!
aug. 2
13:44
Olimpia: Dél-Szudán lett a NOB 206. tagja (She)
A Dél-szudáni Köztársaság is bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) országai közé, amely így immár 206 tagot számlál.
aug. 2
13:46
Vizes vb: a 2011-es világbajnok olaszokkal játszanak a mieink (She)
A kazanyi vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében a 2011-es világbajnok Olaszország simán, 8–2-re legyőzte Kanadát, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A negyeddöntőben a címvédő magyar válogatottal találkozik.
aug. 2
14:18
Az olaszokkal játszik kedden a férfi vízilabda-válogatott (Infostart)
A várakozásnak megfelelően az olaszokkal találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokság negyeddöntőjében.
aug. 2
14:18
NB III: háromszor is egyenlített a PAFC II (She)
Hatgólos döntetlennel kezdődött a labdarúgó NB III 1. fordulójának vasárnapi meccsprogramja: a Nyugati csoportban a Puskás Akadémia második csapata háromszor is egyenlített a Mosonmagyaróvár ellen.
aug. 2
14:20
Videó: Leandro majdnem térdre rogyott, akkora kötényt kapott (She)
A labdarúgó NB I 3. fordulójában a Ferencváros 2–0-ra legyőzte a Vasast. Leandrót, a Fradi védőjét az egyik támadásnál nagyon csúnyán átverte Vida Máté, a Vasas játékosa.
aug. 2
14:22
Boksz: García technikai KO-val végzett a hajdani világelsővel (She)
Sikerrel mutatkozott be új súlycsoportjában a korábbi kisváltósúlyú világbajnok Danny García, és kilencedik menetes T.KO-val győzte le a hajdani világelső Paul Malignaggit.
aug. 2
14:36
Minden idők legnagyobb doppingbotránya robbant ki! (Blikk)
London — Óriási doppingbotrány robbant ki az atlétika világában. A brit Sunday Times című lap és a német ARD közszolgálati televíziós csatorna értesülései szerint bizonyíték van arra, hogy az elmúlt évtizedben csalások voltak a sportágban.
aug. 2
14:36
Bayern München: elhunyt Franz Beckenbauer fia (She)
Hosszan tartó, súlyos betegségben, negyvenhat éves korában elhunyt Stephan Beckenbauer, a legendás Császár, Franz Beckenbauer (69) fia.
aug. 2
14:38
Premjer-Liga: Dzsudzsák megint nem játszott, iksz a derbin (She)
Dzsudzsák Balázs csapata, a Dinamo Moszkva idegenben 1–1-es döntetlent játszott a városi rivális Lokomotivval az orosz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premjer-Liga) harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján. A magyar válogatott szélsőt az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal sem cserélte be edzője. A Dinamo három meccs után nyeretlen a bajnokságban.
aug. 2
14:54
MU: Di María 24 órán belül átesik az orvosin a PSG-nél? (She)
Egybehangzó brit lapértesülések szerint Ángel Di María, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő (Premier League) Manchester United argentin szélsője a következő 24 órában átesik az orvosi vizsgálaton a francia Paris Saint-Germainnél.
aug. 2
14:54
Az olaszokkal játszik a Benedek-csapat (Metropol)
A várakozásnak megfelelően az olaszokkal találkozik a magyar férfi vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokság negyeddöntőjében.
aug. 2
14:56
Vizes vb: technikai újítások is segítik az úszókat (She)
Több újítást vezetett be a kazanyi világbajnokságon az Omega, amely hosszú évek óta a hivatalos időmérője a vizes sportágaknak is.
aug. 2
14:56
Technikai újítások is segítik az úszókat (Metropol)
Tippeljen: a vízben mekkora távolság egy század másodperc? Egy centi? Öt centi? Tíz centi?
aug. 2
15:30
Olasz Anna szerelmes! (Blikk)
Kazany— Padlón volt, de a szerelem a dobogóra repítette Olasz Annát (21) az Oroszországban zajló vizes világbajnokságon.
aug. 2
15:30
Videó: Neuert akarta utánozni a kapus, elszámolta magát (She)
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) a Cracovia Kraków 1–0-ra győzött a Podbeskidzie otthonában. A hazaiak a 31. percben emberhátrányba kerültek, miután a kapusuk, Wojciech Kaczmarek piros lapot kapott. És hogy miért? Mondjuk úgy, hogy nem sikerült jól Manuel Neuer utánzása…
aug. 2
15:30
A magyar küldöttség 31 aranyéremmel zárt a speciális világjátékokon (Metropol)
A magyar küldöttség 31 arany-, 30 ezüst- és 20 bronzérmet szerzett a speciális olimpia vasárnap zárult nyári világjátékain Los Angelesben.

Keresés