2019. december 2. hétfő

dec. 2
13:33
Aranylabda: Barcelonából 40-en utaznak a gálára – ma eldől, ki nyer (She)
A Mundo Deportivo információja szerint Lionel Messi hétfő este hatodszor veheti át az Aranylabdát a párizsi díjátadón.
dec. 2
13:39
Súlyos veszteség a Veszprémnél (Infostart)
Elszakadt az Achilles-ina Kent Robin Tönnesennek, a Telekom Veszprém norvég kézilabdázójának.
dec. 2
13:45
F1: Hamiltont dicsőítik, hazájában Sainz a hős – sajtóvisszhang (She)
A nemzetközi sajtó a világbajnok Lewis Hamiltont dicsőíti a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíj és a világbajnokság zárultának másnapján.
dec. 2
13:51
Lionel Messi ma megkapja az Aranylabdát (Infostart)
Legalábbis a nemzetközi sajtó így tudja. Az El Mundo Deportivo már napokkal ezelőtt kiderítette, hogy a France Football stábja Barcelonában járt, a győztest megillető, december 3-i, „ünnepi” számba szánt nagy interjút elkészítendő. Huszonnégy órával az „eredményhirdetés” előtt kiszivárgott az élcsoport pontos végeredménye is.
dec. 2
13:57
Nb Ii: az Eto Fc Győr elköszönt Boér Gábortól (She)
A Kisalföldhöz hasonlóan a Nemzeti Sport is úgy értesült, hogy az NB II-ben 6. helyen álló ETO FC Győr vezetősége elköszönt Boér Gábortól. A csapat vezetőedzője a hétfői nap folyamán lapunknak megerősítette: valóban távozik a klubtól.
dec. 2
14:09
Női kézi-vb: Oftedalék a szünet után állva hagyták Szlovéniát (She)
A szerb, a holland, az orosz, a svéd és a norvég válogatott is fölényes győzelmet aratott a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság csoportkörének 2. fordulójában.
dec. 2
14:09
Meglepő, először látott havat Shane Tusup tanítványa (Ripost)
A brazil úszónő, Naná Almeida olyan dolgot látott hétfőn, amellyel korábban még soha nem találkozott.
dec. 2
14:39
Edzősors: Európában akar maradni Pochettino (She)
Továbbra is Európában akar dolgozni Mauricio Pochettino, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának két hete menesztett vezetőedzője.
dec. 2
14:41
Ökölvívás: Harcsa Zoltán a tokiói olimpia után visszavonul (She)
Harcsa Zoltán újra a Ferencváros ökölvívó-termében edz, az indok viszont nem maga a klub, hiszen továbbra is a Vasas színeiben bokszol. Az okot az ott dolgozó edző adja: Harcsa visszatért Szántó Imréhez, azaz a legendás Öcsi bácsihoz. A mindössze 27 éves öklöző a Digi Sport híradójának azt mondta, az olimpia után várhatóan visszavonul.
dec. 2
14:45
Tenisz: emlékérmét bocsátanak ki Roger Federer képével (She)
A svájci kormány bejelentette, hogy Roger Federer képével díszített emlékérmét bocsát ki. Az ország történetében ez lesz az első alkalom, hogy élő személy részesül ilyen megtiszteltetésben.
dec. 2
14:45
Sztárcsapatok jönnek nyáron Budapestre (Azenpenzem)
A magyar válogatott szereplése még kérdéses, ám az egyértelmű, hogy világsztárok egész sorának tapsolhatunk jövő nyáron a Puskás Arénában.
dec. 2
15:09
Feczesinnek a hazai élet hiányzott, Rossival olaszul beszél (She)
Már nem hívogatják a lányok és az olasz maffiától sem keresik – mondta viccesen Feczesin Róbert, az Újpest labdarúgója a Nemzeti Sport Online sorozata, a Fifázunk és pofázunk legújabb részében. Az NB I-es góllövőlistát vezető válogatott csatár már nem számított behívóra a nemzeti csapatba. Az álomtizenegye pedig igazán változatos.
dec. 2
15:11
Aranylabda: Cr nem lesz ott a gálán, máshol akad dolga? (She)
Egybehangzó sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo nem lesz ott Párizsban a hétfő esti Aranylabda-gálán. Ha hinni lehet az információknak, a Juventus portugálja egy másik díjátadón vesz részt.
dec. 2
15:12
Pazar látvány, így fest az adventi fénybe öltözött Puskás Aréna (Ripost)
Csodaszép látványt nyújt a nemrégiben átadott Puskás Aréna.
dec. 2
15:13
Kempo: Magyarország nyerte meg szigetszentmiklósi világkupát (She)
Múlt hétvégén a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban mintegy hatszáz harcos mérte össze a tudását a nagyvilágból a 2. kempo-világkupán, az éremtábla élén Magyarország végzett Ukrajna és Portugália előtt.
dec. 2
15:15
Kempo: Magyarország nyerte a szigetszentmiklósi világkupát (She)
Múlt hétvégén a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban mintegy hatszáz harcos mérte össze a tudását a nagyvilágból a 2. kempo-világkupán, az éremtábla élén Magyarország végzett Ukrajna és Portugália előtt.
dec. 2
15:33
Sakk: Rapport Richárd 14. a Fide világranglistáján (She)
Pályafutása legjobbjaként Rapport Richárd a 14. helyen áll a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) december 1-jétől érvényes világranglistáján.
dec. 2
15:39
Férfi röpi Nb I: már csak egy hely kiadó az Extraligában (She)
A férfi röplabda NB I hétvégi fordulója után öt csapat már biztosította helyét az Extraliga néven folytatódó hatcsapatos felsőházban.
dec. 2
15:39
Több mint 81 millió Forint talált gazdára a 2019-es Budapest Poker Openen (BorsOnline)
Vasárnap befejeződött a 11. Budapest Poker Open a Las Vegas Casino Atrium EuroCenterben
dec. 2
15:45
Bayern: a Liverpool ásza majdnem Münchenben kötött ki, de valami „nem klappolt” (She)
Ha a Bayern München terve összejön, az európai labdarúgás elmúlt pár idénye egészen másként alakul: a bajorok 2014-ben ajánlatot tettek a ma már a Liverpoolban szárnyaló Sadio Manéért, a szenegáli támadó azonban váratlanul inkább a Southamptont választotta. Minderről a Bayern vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge beszélt egy lapinterjúban.
dec. 2
16:15
Kép: a bilbaói pályán mondtak Miatyánkot 1956-ban a forradalom áldozataiért (She)
Kivételes fotóritkaság került elő az 1956 novemberében Bilbaóban játszó Honvédról: a San Mamés Stadionban imát mondtak a forradalom áldozataiért, a képen az ötvenes évek magyar futballcsillagai közül is többen összekulcsolt kézzel láthatók.
dec. 2
16:15
Ezt az ételt kóstolták meg Japánban a magyar kézilabdás lányok (Ripost)
A magyar női kézilabda-válogatott kedden, 7 órától Montenegróval játszik a Japánban zajló világbajnokságon.
dec. 2
17:03
Real: a szurkolók kifütyülték Bale-t, a reakcióját látni kell! (She)
Több mint egy hete volt már, mikor a Real Madrid 3–1-re legyőzte a spanyol élvonalban a Real Sociedadot, így jogosan feltételezhettük volna, hogy ez a meccs sok érdekességgel ennyi idő után már nem szolgál. Most mégis előkerült egy eddig nem látott videó a találkozóról…
dec. 2
17:15
Futballmúlt: emléktábla Don Emiliónak, a leghíresebb magyar menedzsernek (She)
Százöt esztendeje, 1914. december 2-án Győrben született Östreicher Emil, minden idők eddigi leghíresebb magyar labdarúgó-menedzsere. Emlékére születésnapján, hétfőn a győri Teleki utca 5. szám alatti szülőházának falán emléktáblát helyeztek el az ETO múltjával is foglalkozó sportemberek Villányi Tibor, valamint Biczó Zalán kezdeményezésére.
dec. 2
17:17
Edzője a négyszázat erőltette, Bolt kötötte magát a száz méterhez (She)
A két éve visszavonuló világcsúcstartó, nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai sprinter, Usain Bolt vitathatatlanul a világ leggyorsabb embere és korunk egyik legnagyobb hatású sportolója. A Nemzeti Sport szombati mellékletében, a Hosszabbításban indított sorozatunkban felelevenítjük pályafutása részleteit, és utánajárunk, hogy
dec. 2
17:21
Aranylabda: Marozsán reméli, Lyonba kerül a díj, de nem hiszi, hogy miatta (She)
Ugyan több sérülés is hátráltatta az év során, Marozsán Dzsenifer így is bekerült a 2019-es Aranylabdára jelöltek közé – de mint a goal.com nemzetközi verziójának adott exkluzív interjúban elárulta, nem hiszi, hogy meg is nyerhetné a díjat. A 27 esztendős labdarúgó beszélt a franciaországi vb-ről, valamint a Budapesten megnyert Bajnokok Ligája-finá
dec. 2
17:23
Úszás: Róma adhat otthont a 2022-es vizes Eb-nek (She)
A vizes sportokat tömörítő európai szövetség, a LEN döntése alapján Róma adhat otthont a 2022-es kontinensbajnokságnak.
dec. 2
17:27
Szárnyalás után kapkodás - fontos meccs vár a női kézisekre (Infostart)
A női utánpótlás-kéziválogatott edzője, Golovin Vlagyimir az InfoRádióban próbálta megfejteni, a szenzációs rajt után miért ragadt be a magyar csapat a felnőtt-vb-n Spanyolország ellen.
dec. 2
17:51
Televízió: Hamilton idényzáró sikerét 428 ezren nézték az M4 Sporton (She)
Az M4 Sport legnézettebb műsora az F1-es Abu-dzabi Nagydíj közvetítése volt a hétvégén: 428 ezren látták Lewis Hamilton győzelmét, s az idényzáró közvetítésbe a népesség 8.6 százaléka nézett bele legalább egy percre.
dec. 2
18:03
Női kézi-vb: Számunkra most kezdőik a vébé – Bulatovics a magyar meccs előtt (She)
A hétfői szünnapot követően kedden, magyar idő szerint reggel 7 órától Montenegró vár a magyar női kézilabda-válogatottra a Japánban zajló világbajnokságon. A továbbjutás miatt nagy csatára van kilátás, de az ellenfélre egyébként is jellemző ez a fajta harcmodor, amire előre fel kell készülnünk.
dec. 2
18:09
Csupasport: edzés hatvan év felett – mit és hogyan? (She)
A rendszeres testmozgás köztudottan lassítja az öregedést, és növeli a várható élettartamot. Ezért a testedzést hatvanéves kor felett sem szabad elhanyagolnunk, ám arra érdemes figyelnünk, pontosan mit és hogyan csináljunk.
dec. 2
18:15
Női kézi-vb: Számunkra most kezdődik a vébé – Bulatovics a magyar meccs előtt (She)
A hétfői szünnapot követően kedden, magyar idő szerint reggel 7 órától Montenegró vár a magyar női kézilabda-válogatottra a Japánban zajló világbajnokságon. A továbbjutás miatt nagy csatára van kilátás, de az ellenfélre egyébként is jellemző ez a fajta harcmodor, amire előre fel kell készülnünk.
dec. 2
18:45
F1: Kvjat kifigurázta Grosjeant; „hős” Ferrari-szerelő (She)
Mint arról beszámoltunk, Lewis Hamilton szezonbeli 11. győzelmét aratta az F1-es Abu-dzabi Nagydíjon, vagyis az idén hatodik világbajnoki címét megszerző Mercedes-pilóta elsőségét hozta az idényzáró verseny. A nagy izgalmak és fordulatok ugyan elmaradtak, vicces és érzelmes pillanatokból nem volt hiány. Vessünk egy pillantást a hétvége legjobb
dec. 2
18:51
Ajánló: könyv jelent meg a nemrég elhunyt Dömötör Zoltánról (She)
„Lőj, lőj, lőj! Dömötör lőj...GÓL!” címmel megjelent Jocha Károly könyve a november 20-án elhunyt Dömötör Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázóról, a tokiói ötkarikás játékok hőséről.
dec. 2
19:03
Cselgáncs: ötéves börtönbüntetést kapott a kétszeres olimpiai bajnok (She)
Ötéves börtönbüntetésre ítélték Peter Seisenbacher kétszeres olimpiai bajnok osztrák cselgáncsozót.
dec. 2
19:05
Eb 2020: szerdától igényelhetnek jegyeket a kijutott csapatok szurkolói (She)
Szerdától igényelhetnek jegyeket azoknak az országoknak szurkolói, amelyeknek válogatottja kijutott a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokságra.
dec. 2
19:09
Megvan a hatodik! Lionel Messi kapta meg a 2019-es Aranylabdát! (She)
Hétfőn este Párizsban Lionel Messi kapta meg a 2019-es év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A Barcelona argentin klasszisa hatodszor kaparintotta meg a díjat. A legjobb női játékos Megan Rapinoe lett, Matthijs de Ligté lett a legjobb fiatalnak járó Kopa-díj, Alisson pedig a legjobb kapusnak járó, első alkalommal kiosztott Lev Jasin-trófeát vihe
dec. 2
19:51
Serie A: egy hónap után kirakta vezetőedzőjét a sereghajtó (She)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Brescia leváltotta vezetőedzőjét, Fabio Grossót.
dec. 2
20:03
Topligák: Messi a legkevésbé nélkülözhető mezőnyjátékos (She)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányában azt vizsgálta, hogy az öt topliga klubjai milyen csapatépítési stratégiákat alkalmaznak a 2010-es években. A hétfőn publikált kutatási eredmények egyik megállapítása: a mezőnyjátékosok közül Lionel Messi (Barcelona) az a labdarúgó, aki ebben az időszakban a l
dec. 2
20:05
Ökölvívás: két olimpiai kvótában bízik Balzsay Károly kapitány (She)
Ifjabb Balzsay Károly, az ökölvívók szövetségi kapitánya két kvótát remél a nyári, tokiói olimpiára.
dec. 2
20:09
tökéletes volt Simeone reakciója Messi góljára (She)
Mint ismert, vasárnap este a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 15. fordulójának rangadóján Lionel Messi 86. percben szerzett találatával a Barcelona 1–0-ra legyőzte az Atlético Madridot. A fővárosiakat irányító Diego Simeone reakciójában pedig minden benne volt, mikor csapata gólt kapott a hajrában…
dec. 2
20:12
Női kézilabda-vb: céljaink semmit sem változtak (Behaviour)
Egy győzelem
dec. 2
20:15
Erste Liga: a Fradi kiütötte és megelőzte a brassóiakat (She)
A jégkorong Erste Liga hétfői játéknapján a címvédő Ferencváros otthon 4–0-ra kiütötte, így pedig a tabellán megelőzte a Corona Brasov gárdáját.
dec. 2
20:27
Magyar focista került a a 2019-es világválogatottba (Ripost)
Az év legjobb csapatának tagjává választották a Lyonnal BL-győztes magyar-német sztárt.
dec. 2
20:57
Ezért tette oda magát Hamilton a szezonzárón tét nélkül is (Infostart)
A szakértő szerint abu-dzabi futamgyőzelmével a Mercedes hatszoros világbajnoka már a 2020-as riválisoknak üzent, illetve célba vette Michael Schumacher sportágtörténelmi rekordját is.
dec. 2
20:57
Aranylabda-gála: Matthijs de Ligt kapta meg a Kopa-díjat (She)
Hétfő este Párizsban, a 2019-es Aranylabda-gálán Matthijs de Ligt  kapta meg a legjobb fiatal labdarúgónak járó Kopa-díjat. A korábban az Ajaxban szereplő, jelenleg a Juventust erősítő holland mögött Jadon Sancho és Joao Félix zárt a dobogón.
dec. 2
21:09
Aranylabda-gála: Alisson lett az év legjobb kapusa (She)
Hétfő este Párizsban, a 2019-es Aranylabda-gálán először osztották ki a legjobb kapust megillető Lev Jasin-trófeát, amelyet a Liverpoollal Bajnokok Ligáját, a brazil válogatottal pedig Copa Américát nyerő Alisson kapott  meg. Mögötte Marc-André ter Stegen és Ederson zárt a dobogón.
dec. 2
21:18
A MOB döntése szerint csak büntetlen előéletű sportolók indulhatnak az olimpián, de Kenderesit ez nem érinti (444.hu)
Az úszó dél-koreai ügye a szövetség szerint nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványába.
dec. 2
21:21
Különleges megtiszteltetésben részesül Roger Federer (Infostart)
A svájci kormány bejelentette, hogy Roger Federer képével díszített emlékérmét bocsát ki. Az ország történetében ez lesz az első alkalom, hogy élő személy részesül ilyen megtiszteltetésben.
dec. 2
21:27
Lang Ádám mellett igen szép „nagyhalált” mutattak be (She)
Nem hozott gólt az Omonia–APOEL örökrangadó a ciprusi labdarúgó-bajnokság hétfői játéknapján. Lang Ádám végigjátszotta a mérkőzést a pályaválasztóknál – és kétszer is az események középpontjába került.

Keresés