2020. március 15. vasárnap

márc. 15
15:45
Sportágat vált Verstappen, itt próbálja ki magát (Ripost)
A koronavírus-járvány miatt egyelőre nem kezdődött el a Forma-1-es világbajnokság.
márc. 15
15:57
Koronavírus: halasztják az öttusázók világkupa-sorozatát (She)
A Nemzetközi Öttusaszövetség (UIPM) a koronavírus-járvány miatt elhalasztotta a soron következő világkupaversenyeket.
márc. 15
16:03
Elismerés: Görbicz Anita Győr díszpolgára lett – kép (She)
Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának irányítója Győr díszpolgára lett. Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes, 13-szoros magyar bajnok, 14-szeres Magyar Kupa-győztes irányító vasárnap Dézsi Csaba Andrástól, Győr polgármesterétől vehette át a kitüntetést.
márc. 15
16:06
Leállt az evezősök olimpiai kvalifikációja (Azenpenzem)
.
márc. 15
16:27
Ökölvívás: miközben Európa bezárt, Londonban zavartalanul bokszolnak (She)
A szombaton győztes Gálos Roland (57 kg) után Fodor Milán (63 kg) is bejutott a 16 közé, és egyetlen lépésre került a tokiói olimpiai kvótától a londoni ökölvívó kvalifikációs torna második napján.
márc. 15
16:29
Nfl: a játékosok elfogadták az új kollektív szerződést, jöhet a szezon (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) hivatalos honlapján tudatta, hogy a játékosok elfogadták az új kollektív szerződést (CBA), amely a következő 11 évre rendezi a felek közötti kérdéseket, így 2030-ig nem kell attól tartani, hogy elmaradna az idény – persze, ez csak a felek közötti problémákra érvényes, a koronavírus-járvány még kö
márc. 15
16:39
Valencia: Garay és négy másik játékos is elkapta a koronavírust (She)
Ezequiel Garay az első játékos, akiről a La Ligában kiderül, hogy elkapta a koronavírust. Nem sokáig volt egyedül. A bejelentése után nem sokkal klubja, a Valencia is kiadott egy közleményt, mely szerint még négy futballista tesztje lett pozitív.
márc. 15
16:39
Bundesliga – Fordulónként 60 millió euró veszteség (Behaviour)
Andreas Rettig szerint az első osztályban szereplő klubok közül akár négy-öt is csődközeli állapotba kerülne, ha egyáltalán nem lehetne a vírus miatt folytatni a küzdelmeket.
márc. 15
16:41
Egészen rendkívüli játéknap – Összesen hat olyan UEFA-tagország van, ahol nem álltak le a küzdelmek (Behaviour)
A koronavírus miatt minden mérkőzést zárt kapuk mögött rendeztek az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában, még az újságírókat sem engedték be a stadionokba.
márc. 15
16:45
karantén, halasztások, összefogás – a koronavírus hatása a sportra (She)
Világszerte megállt a sportélet a koronavírus-járvány terjedése miatt. A legtöbb sportrendezvényt elhalasztották vagy törölték, versenyzők és teljes csapatok vannak karanténban, sportegyesületek kerültek a csőd szélére. A sportvilág azonban ezúttal is összefogott, és próbál segíteni a rászorulóknak, valamint a fertőzés megállításában is. Alábbi vid
márc. 15
16:51
Tottenham: a lipcsei BL-meccs alatt kirabolták a védő házát (She)
Ismeretlen tettesek kirabolták Jan Vertonghen londoni otthonát, mialatt a Tottenham Hotspur labdarúgója Lipcsében szerepelt kedden a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.
márc. 15
16:57
Férfi kézi: Maradj otthon, és moss kezet! – üzentek a szegediek (She)
A Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai egy közösségi oldalon közzétett videóban üzentek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Maradj otthon, és moss kezet – hangzott a két fő üzenet.
márc. 15
17:03
Jégkorong: öt klub ad játékost az év csapatába (She)
Öt klub játékosai kerültek be az év csapatába, amelyről a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete által kiírt szavazás döntött.
márc. 15
17:27
Koronavírus: az Uci az olimpiai kvalifikációs határidő előrehozását kéri (She)
A Nemzetközi Kerékpáros-szövetség (UCI) az ötkarikás játékok kvalifikációs határidejének előrehozását kérte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól (NOB).
márc. 15
17:29
Csupasport: csak semmi felesleges – tévé helyett futás (She)
Ultrafutóként is bontogatja már a szárnyait Oertel Nándor, azaz 42k Nándi, ahogy a futók ismerik, aki a saját futóklubjának szeretett volna egyenpólót, de túl kicsinek bizonyult a lerendelt mennyiség, így nem álltak szóba vele sehol. Ezért aztán létrehozta a saját márkáját.
márc. 15
17:51
Ftc: szigorú intézkedéseket vezetnek be a koronavírus miatt (She)
A Ferencvárosi Torna Club a koronavírus-járvány miatt szigorú intézkedéseket vezet be hétfőtől: csak a klub sportolói, sportszakemberei, sportvezetői és az FTC munkavállalói léphetnek be a Sportközpont területére, ők is csak testhőmérsékletük megmérése után és csak a 60 év alattiak. A klub edzéseinek látogatása nem kötelező.
márc. 15
18:00
Decemberre halasztják a labdarúgó Eb-t? (Azenpenzem)
A decemberi kontinensviadal jelentene némi kockázatot, de az Uefa állítólag azon a véleményen van, a technikai feltételek adottak ahhoz, hogy a 12 helyszín mindegyike játékra alkalmas legyen.
márc. 15
18:15
Bundesliga: virtuális virslit és sört árusít az Union Berlin (She)
Adománygyűjtési céllal virtuális sört és virslit árusít az interneten a német labdarúgó Bundesligában szereplő Union Berlin.
márc. 15
18:21
Gyász: elhunyt a barcelonai Olimpiai Stadion olasz tervezője (She)
Meghalt 92 éves korában, az új koronavírus okozta tüdőgyulladásban Vittorio Gregotti, a 20. századi olasz építészet kiemelkedő alakja – írta a Corriere della Sera.
márc. 15
18:24
A Valencia labdarúgócsapatánál is vannak fertőzöttek (Azenpenzem)
.
márc. 15
18:33
Mu: Fernandes a klubváltásról, a szurkolókról és Guardioláról is beszélt (She)
A Manchester United a téli átigazolási időszak végén szerződtette Bruno Fernandest, aki rövid ideje alatt nagyot lendített a csapat játékán – bár a saját elmondása szerint a „vörös ördögök” szekere nélküle is a helyes útra állt már, ő csak egy újabb kirakós a puzzle-ban. A kreatív középpályással a Sky Sports beszélgetett, szóba került a klubváltása
márc. 15
18:35
Koronavírus: Tengerimalacnak nézték a futballistákat – Rooney (She)
Wayne Rooney, a korábbi angol válogatott futballista erősen kritizálta az Angol Labdarúgóligát (EFL) és a Premier League-et, amiért nem döntött előbb a sorozatok felfüggesztéséről a koronavírus-járvány terjedése miatt.
márc. 15
18:39
Koronavírus: az Eb halasztását kéri az olasz szövetség (She)
A koronavírus-járvány miatt a nyári Európa-bajnokság halasztását kéri az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az olasz szövetség (FIGC), abban a reményben, hogy így be tudják fejezni a jelenleg szünetelő bajnoki idényt.
márc. 15
18:51
Öten fertőződtek meg koronavírussal a Valencia csapatánál (Behaviour)
A spanyol élvonal futballistái közül már több klubnál is karantént rendeltek el.
márc. 15
18:54
Komoly elismerést kapott a magyar sztársportoló (Ripost)
Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának irányítója Győr díszpolgára lett.
márc. 15
19:03
Serie A: így fejezhetik be a bajnoki idényt – sajtóhír (She)
A legvalószínűbb forgatókönyv a Serie A június 30-ig történő befejezésére, hogy az olasz élvonal küzdelmei május 2-án kezdődnek újra, kilenc hétvégi és három hétközi forduló mellett – számolt be olasz lapokra hivatkozva a Football Italia.
márc. 15
19:05
Fft: Aki képtelen leállni a gólgyártással – Haaland, a csodatini (She)
Az FFT bemutatja azokat a 23 év alatti játékosokat, akik meghatározzák majd a labdarúgás következő évtizedét. Kezdjük a csatárral, aki máris aranyat ér a Borussia Dortmundnál, de a csodagyereknek nem áll szándékában fékezni...
márc. 15
19:24
Az Európa-bajnokság halasztását kéri az olasz szövetség (Behaviour)
Az UEFA kedden videókonferenciában tart egyeztetést.
márc. 15
19:24
A Paks kapusa egyedül állt ki, hogy függesszék fel a magyar bajnokságot is (444.hu)
"Az egészség a legfontosabb!"
márc. 15
19:33
Törökország: döntetlen a csúcsrangadókon, nem csökkent a Galatasaray hátránya (She)
A Trabzonspor–Istanbul Basaksehir (1–1) és a Galatasaray–Besiktas (0–0) zárt kapus rangadó is döntetlennel zárult a török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 26. fordulójában.
márc. 15
19:39
Törökország: döntetlen a csúcsrangadókon, nem csökkent a Galata hátránya (She)
A Trabzonspor–Istanbul Basaksehir (1–1) és a Galatasaray–Besiktas (0–0) zárt kapus rangadó is döntetlennel zárult a török labdarúgó-bajnokság (Süper Lig) 26. fordulójában.
márc. 15
19:41
Brazlia: így tiltakoztak a Gremio játékosai mai meccsükön – kép (She)
A brazil Rio Grande do Sul állami bajnokságának első osztályában szereplő Gremio játékosai tiltakozásként, amiért a koronavírus-járvány idején is pályára kell lépniük, a mérkőzés elején szájmaszkot viselve futottak ki a pályára a Sao Luiz elleni, nézők nélkül megrendezett mérkőzésen vasárnap.
márc. 15
19:43
Svájc: a labdarúgó-szövetség elnöke is elkapta a koronavírust (She)
Pozitív lett a koronavírustesztje Dominique Blanc-nak, a Svájci Labdarúgó-szövetség (SFV) elnökének – adta hírül a szervezet hivatalos honlapján. A 70 éves sportvezetőt karanténba helyezték.
márc. 15
19:45
Koronavírus – Elmarad az úszó-ob (BorsOnline)
További bizonytalanságokat okoz a sportvilágban is a világjárvány, a rengeteg hír közé kamu is bekerül (lásd még: Cristiano Ronaldo felajánlása vagy Van Dijk megfertőződése). Az viszont biztos: az úszó-ob-t is lefújták.
márc. 15
20:27
Napoli: a nyáron elkezdik árulni a lengyel támadót – sajtóhír (She)
Olasz lapértesülés szerint a Napoli nem jut egyezségre, így a nyáron elkezdi árulni lengyel csatárát, Arkadiusz Miliket.
márc. 15
20:30
Elhalasztanák az Eb-t az olaszok (888.hu)
A bajnoki szezont nyár elején fejeznék be.
márc. 15
20:39
Darts: szombaton Aspinall, vasárnap a „Gyémánt” ragyogott (She)
Szombaton Nathan Aspinall, vasárnap Ian White diadalmaskodott a PDC Players Championship-sorozatának e hétvégi, hetedik, illetve nyolcadik fordulójában Barnsleyban.
márc. 15
20:51
Ökölvívás: Oláh Eszter is kiesett Londonban (She)
Öt női öklözőnk közül Pribojszki Anett (Sopron, 60 kg) győzött az első fordulóban, Nagy Tímea (Madárfészek Akadémia, 75 kg) még vár a bemutatkozására, a többiek azonban máris befejezték szereplésüket a londoni olimpiai kvalifikációs tornán, miután Oláh Eszter (Eger, 69 kg) 5:0-s pontozással kikapott az ukrán Anna Liszenkótól.
márc. 15
20:53
Nfl: csereként kezdte az idényt, majd 118 millióért hosszabbított! (She)
A kollektív szerződés aláírása után felpörgött az élet a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL), a Tennessee Titans négyéves szerződést kötött irányítójával, Ryan Tannehill-lel. A júliusban már 32 éves irányító négy évre 118 millió dollárért írt alá, ebből 91 milliót garantáltan meg is kap.
márc. 15
20:57
Inter: kidobták a szállodájából Eriksent, mert az bezárt (She)
Január végén érkezett a Tottenhamtől az Interhez Christian Eriksen dán válogatott középpályás, és azóta egy milánói szállodában lakott, ám miután a koronavírus-járvány miatt bezárt a hotel, neki is mennie kellett, csak éppen nem volt hova, hiszen még nem talált magának lakást.
márc. 15
21:21
Játékossors: 44 évesen befejezi a volt Hertha-közönségkedvenc (She)
Bejelentette visszavonulását Marcelinho, a Hertha korábbi labdarúgója, ötszörös brazil válogatott támadó. A több mint húsz klubnál megforduló játékos 45. születésnapjához közeledve hozta meg döntését.
márc. 15
22:03
Hétfői sportműsor: ökölvívó kvalifikációs torna, török foci (She)
Minimális túlzással állíthatjuk: az egész sportvilág az ökölvívók Londonban zajló olimpiai selejtezőtornájára figyel, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem rendeznek más nemzetközi világeseményt. A honi sportcsatornák kínálatában egy török bajnoki és lóverseny élő közvetítése szerepel.
márc. 15
22:05
Koronavírus: felfüggesztették a brazil bajnokságok nagy részét (She)
A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) a koronavírus-járvány miatt vasárnap felfüggesztette az ellenőrzése alatt álló összes versenysorozatot.
márc. 15
22:15
Koronavírus: a Beac hétfőtől nem játszik mérkőzéseket (She)
A BEAC labdarúgócsapatánál úgy döntöttek, hogy március 16-ától, hétfőtől öregfiúk-, Old Boys- és BLSZ III-as felnőttegyüttesük sem játszik mérkőzéseket, valamint az edzéseket is szüneteltetik. A klub erről tájékoztatta a Budapesti Labdarúgó-szövetséget.
márc. 15
22:39
Koronavírus: a Hlsz azonnali lépéseket vár az Mlsz-től (She)
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) a hétvégén két levelet is címzett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) vezetőinek, hogy azonnali hatállyal függesszék fel a szervezet égisze alá tartozó versenysorozatokat, így többek között az NB I-es és az NB II-es bajnokságot is.
márc. 15
22:51
Ökölvívás: Hámori Ádám is az első körben búcsúzott (She)
A londoni európai olimpiai selejtező vasárnapi programjának zárásaként Hámori Ádám már a nyitó fordulóban búcsúzott. A kőszegiek 91 kilósa a szintén nem sokat mutató örmény Narek Manaszjan ellen finoman szólva is visszafogottan bokszolt, és egyhangú pontozással szenvedett vereséget.
márc. 15
22:57
Téli Eb – Somogyi Zsolt jegyzete (She)
A szervezés, a szervezkedés folyik a háttérben. Miközben egyre nagyobb méreteket ölt a vírusfertőzés, gondosan fertőtlenített irodákban komoly...
márc. 15
22:59
Bach mosolya – Csurka Gergely publicisztikája (She)
Nézem Thomas Bachot, a NOB elnökét, amint az olümpiai napsütésben, néhány perccel a láng meggyújtása után arcán a létező legfelhőtlenebb derűv...
márc. 15
23:09
Decemberi Európa-bajnokság?; Váradi Benedek: Edzésben, de távolságtartóan (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

Keresés