2020. március 19. csütörtök

márc. 19
11:06
Súlyos döntés, önkéntes karanténba vonult a magyar sportoló (Ripost)
Hazánk idáig egyetlen Forma-1-es pilótája a napokban érkezett haza Ausztráliából.
márc. 19
11:12
Karate: júniusra halasztják az olimpiai kvalifikációs tornát (She)
Június végére helyezik át a tokiói olimpia karatés kvalifikációs tornáját, amelyre eredetileg május 8–10-én került volna sor Párizsban. A Karate-világszövetség (WKF) tájékoztatása szerint a halasztásra a koronavírus-világjárvány miatt van szükség. A sportág több évtizedes várakozást követően került be 2020-ban az ötkarikás játékok programjába.
márc. 19
11:12
Rasovszky nem pánikol, de óvatos (Behaviour)
Fontos felkészülési versenyek maradnak el, de a világbajnok nyíltvízi úszó bízik benne, hogy a tokiói olimpiát sikerül megrendezni.
márc. 19
11:18
Focilegendák adnak ingyen szállást egészségügyi dolgozóknak (Azenpenzem)
Gary Neville és Ryan Giggs, a Manchester United labdarúgócsapatának két korábbi sztárja térítésmentesen felajánlotta közös tulajdonban lévő két manchesteri szállodáját egészségügyi dolgozóknak a koronavírus-járvány idejére.
márc. 19
11:24
Jégkorong: így szavaltak a székelyföldi akadémia növendékei (She)
A Székelyföldi Jégkorong Akadémia (SZJA) növendékei március 15-én Petőfi Sándor legismertebb költeményét, a Nemzeti dalt szavalták el.
márc. 19
11:30
Mtk: A hazatérés egy pillanatig sem volt opció – Michael Boris (She)
A bizonytalan időszakban is Magyarországon marad az NB II listavezetőjének német vezetőedzője, Michael Boris, aki elemzéssel tölti a bajnoki szünetet, és a nyelvtanulást sem hagyja abba.
márc. 19
11:32
Vívás: A lakás örül neki, hogy itthon vagyok – Rédli András (She)
Ha átlagos hétköznapokat élnénk, férfi párbajtőr-válogatottunk elszántan készülne Buenos Airesben a tokiói kvótáról döntő világkupaversenyre, és arról írnánk, hogy a rivális oroszokat meg kell előznünk, miként azért is izgulnunk kell, hogy Dél-Korea ne jusson a négy közé és Egyiptom ne legyen a legjobb 16-ban.
márc. 19
11:36
Rédli András: A lakás örül neki, hogy itthon vagyok (She)
.
márc. 19
11:38
Bundesliga: a Gladbach játékosai lemondanak fizetésük egy részéről (She)
A német első osztályban a negyedik helyen álló Borussia Mönchengladbach labdarúgói felajánlották, lemondanak fizetésük egy részéről, hogy a klub így megtarthassa a többi alkalmazottját.
márc. 19
11:42
Újabb sporteseményeket halasztanak el (Azenpenzem)
A koronavírus-járvány miatt további sporteseményeket halasztanak el vagy törölnek világszerte, illetve speciális intézkedéseket hoznak.
márc. 19
11:48
Még mindig bíznak: átvették az olimpiai lángot a japánok (Azenpenzem)
A tokiói nyári játékok szervezőbizottságának tagjai átvették az olimpiai lángot csütörtökön Athénban.
márc. 19
12:06
Spanyolország: internetes Fifa-bajnokság indul, a Barca és a Real sztárja is játszik (She)
Internetes FIFA-bajnokságot szervez a húsz spanyol élvonalbeli labdarúgóklub a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetben. A tornán az FC Barcelonát Sergi Roberto, míg a Real Madridot Marco Asensio képviseli majd – írja a Football Espana.
márc. 19
12:12
Tokió 202: átvette az olimpiai lángot a japán szervezőbizottság (She)
A tokiói nyári játékok szervezőbizottságának tagjai átvették az olimpiai lángot csütörtökön Athénban.
márc. 19
12:18
Egyelőre csak tizenegyen (Azenpenzem)
Székely Éva halálával 11 tagúra fogyatkozott a Nemzet Sportolóinak eredetileg 12 tagot számláló klubja. A törvény értelmében 60 napon belül kellene javaslatot tenni az új tag személyére.
márc. 19
12:24
Tokió 2020: átvette az olimpiai lángot a japán szervezőbizottság (She)
A tokiói nyári játékok szervezőbizottságának tagjai átvették az olimpiai lángot csütörtökön Athénban.
márc. 19
12:30
Gyász: elhunyt Benedek Ferenc, öttusa mesteredző (She)
Életének 95. évében elhunyt a korábbi háromszoros magyar csapatbajnok, több olimpiai aranyérmest is trenírozó mesteredző, Benedek Ferenc. A szakember 2003-ban a kiemelkedő edzői tevékenységért járó Bay Béla-díjat is elnyerte.
márc. 19
12:48
Könyvajánló: könyv jelent meg Mezey György válogatottjáról (She)
Ballada egy csapatról címmel vaskos könyv jelent meg a Mezey György szövetségi kapitány irányításával az 1986-os, mexikói világbajnokságra Európából elsőként kijutó, majd ott a szovjetektől 6–0-s vereséget szenvedő magyar labdarúgó-válogatott történetéről.
márc. 19
12:54
Honvéd: Sannino közös megegyezéssel távozik – hivatalos (She)
A Budapest Honvéd FC közös megegyezéssel szerződést bontott olasz vezetőedzőjével, Giuseppe Sanninóval és stábjával – jelentette be a klub hivatalos honlapján.
márc. 19
13:12
F1: „Pont akkor történik ez, amikor jó autóm van” (She)
Erős év várhat a Racing Pointra, így Sergio Pérez sem örül annak, hogy a koronavírus-járvány miatt elmarad az első néhány verseny. A mexikói pilóta tisztában van a kialakult helyzet súlyosságával, ám alig várja, hogy megtudja, mire képes az idei autója.
márc. 19
13:24
Tokió 2020: Coe szerint nincs esélyegyenlőség a felkészülésben (She)
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint a koronavírus-járvány miatt nincs esélyegyenlőség a sportolók között a tokiói nyári olimpiára való felkészülés tekintetében.
márc. 19
13:36
F1: a Ferrari és a Haas azonnal leálltotta a munkát, a Red Bull kivár (She)
A Ferrari csütörtökön leállította a munkát, miután a Motorsport Világtanács szerdán bejelentette, előrehozza a nyári szünetet. A maranellóiakhoz hasonlóan a Haas is azonnal bezárta a gyárát, s a Red Bull, a Racing Point, illetve a Renault is kijelölte már a gyárleállás időpontját.
márc. 19
13:39
A koronavírus-járvány miatt távozik a Honvéd vezetőedzője (MMonline)
Giuseppe Sanninót Pisont István váltja a kispesti csapat élén
márc. 19
13:48
F1: a Ferrari és a Haas azonnal leállította a munkát, a Red Bull kivár (She)
A Ferrari csütörtökön leállította a munkát, miután a Motorsport-világtanács szerdán bejelentette, előre hozza a nyári szünetet. A maranellóiakhoz hasonlóan a Haas is azonnal bezárta a gyárát, s a Red Bull, a Racing Point, illetve a Renault is kijelölte már a gyárleállás időpontját.
márc. 19
13:54
Törökország is kezd bezárkózni, de Falcao futballozni sem szeretne (She)
Az őszi-tavaszi lebonyolítási rendszerben zajló európai labdarúgó-bajnokságok közül szerdai állás szerint már csak a török Süper Ligben nem halasztották el a soron következő mérkőzéseket, pedig az országban szerdai hírek szerint ketten már életüket vesztették a koronavírus-járványban, a regisztrált megbetegedések száma pedig megközelítette a kétszá
márc. 19
14:12
Koronavírus: az Ftc 15 millió forintot adományoz a kórházaknak (She)
A Ferencváros a hivatalos Facebook-oldalán bejelentette, 15 millió forinttal támogatja a Szent László és Szent István kórházak alapítványát.
márc. 19
14:14
Várhidi: Én segíteni akarok, de úgy érzem, itthon nem akarnak fejlődni (She)
Tavaly november óta nem tud elhelyezkedni, de továbbra is a labdarúgásban képzeli el jövőjét Várhidi Péter, a magyar válogatott korábbi kapitánya – derül ki a Bors cikkéből.
márc. 19
14:18
Átkozottnak tartják az olimpiát a japánok (888.hu)
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke szerint pedig vizsgálják, hogy megrendezhető-e a tokiói olimpia.
márc. 19
14:24
így vágta le versenytársa-unokaöccse haját a Wtcr-pilóta (She)
A koronavírus-járvány Franciaországot sem kímélte, de mivel Yann Ehrlacher úgy vélte, szüksége van hajvágásra, más módot kellett választania, mint hogy elmegy egy szalonba. Nagybátyja, a négyszeres túraautó-világbajnok Yvan Muller volt a segítségére. A WTCR-es bajnokság tavalyi harmadik helyezettjének munkájával azonban Ehrlacher nem volt éppen meg
márc. 19
14:36
Könyv a Mezey-féle magyar labdarúgó-válogatottról (Azenpenzem)
Ballada egy csapatról címmel vaskos könyv jelent meg a Mezey György szövetségi kapitány irányításával az 1986-os, mexikói világbajnokságra Európából elsőként kijutott, majd ott a szovjetektől 6-0-s vereséget szenvedett magyar labdarúgó-válogatott történetéről.
márc. 19
14:48
Elhunyt Benedek Ferenc öttusa mesteredző (MMonline)
A tréner olyan kiváló sportolók fejlődését segítette, mint Balczó András, Németh Ferenc vagy Maracskó Tibor
márc. 19
14:54
Babát vár a koronavírussal megfertőződött Juventus-védő párja (She)
Mint ismert, Daniele Rugani, a Juventus labdarúgója volt az első Serie A-ban szereplő játékos, akit megfertőzött a koronavírus. Az olasz válogatott labdarúgó párja, a közben a vírust szintén elkapó Michela Persico elárulta, nagy bejelentésre készültek, az örömteli pillanatok helyett azonban most bizonytalanságban élnek.
márc. 19
15:00
Koronavírus: április 30-ig felfüggesztették a Premier League-et! (She)
Az angol Labdarúgó-szövetség (FA), a Premier League, az Angol Futball-liga (EFL), a Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) és a Ligamenedzserek (LMA) közösen úgy határozott, hogy az angol élvonal küzdelmeit április 30-ig felfüggesztik.
márc. 19
15:00
Várhidi: A magyar focinak szüksége van rám (BorsOnline)
Hónapok óta otthon tölti mindennapjait Várhidi Péter. A korábbi szövetségi kapitány legutóbbi két munkahelyéről kényszerűségből távozott, jelenleg pedig nincs csapata.
márc. 19
15:02
Koronavírus: bűnvádi feljelentés a Real Madrid labdarúgója ellen (She)
A belgrádi Első Alapfokú Ügyészség meghagyása alapján a szerb rendőrség bűnvádi feljelentést tett Luka Jovics, a Real Madrid szerb labdarúgója ellen, aki nem tartotta be a házi karanténra vonatkozó szabályokat, amikor hazatért Szerbiába – írja a Blic napilap.
márc. 19
15:03
Meghalt Benedek Ferenc (Behaviour)
Kilencvennégy éves korában elhunyt Benedek Ferenc öttusa mesteredző, a sportág egyik meghatározó alakja.
márc. 19
15:06
Keserű felismerés (Azenpenzem)
Koronás Antal szerda reggel, miként a boldog békeidőkben szinte mindennap, sétára indult a városban. Kezébe vette a fiától kapott jegyzetfüzetet, amelyet a 2020-as Eb logója díszített.
márc. 19
15:12
Gulácsi, a Fradi focistái és Kásás Tamás is segíti az egészségügyi dolgozókat (MMonline)
A Leipzig kapusa 5, a zöld-fehér labdarúgók 15 millió forintot ajánlottak fel a Szent László Kórháznak - A háromszoros olimpiai bajnok pólós étterme napi 200 ingyen pizzát szállít ki a budapesti kórházakba
márc. 19
15:18
Ennél édesebb videót nem látsz ma! Így edz otthon a világbajnok pólós (Ripost)
Decker Ádám végre több időt tölthet együtt kislányaival. Érdemes utána csinálni mindazt, amit bemutat.
márc. 19
15:30
Premier League: a Chelsea-ben futballozhat tovább Coutinho (She)
A Bayern München után nyártól a londoni Chelsea futballistája lehet a brazil válogatott Philippe Coutinho – adta hírül a Sport című katalán napilap.
márc. 19
15:36
Vívás: a dél-koreaiak nem szóltak Budapesten a fertőzésről (She)
A zárt kapuk mögött megrendezett Westend férfi és női párbajtőr Grand Prix szervezői a verseny során nem kaptak értesítést arról, hogy egészségi problémájuk lett volna azoknak a dél-koreai vívóknak, akiknek később pozitív lett a koronavírustesztje.
márc. 19
15:38
Válogatott: Balogh Norbert is kaphatott volna meghívót (She)
A Hull Live híre szerint az angol másodosztályú Hull Cityből két játékosa is meghívót kaphatott volna a márciusi Európa-bajnoki pótselejtezőkre, a 42-szeres északír válogatott Josh Magennis és a magyar Balogh Norbert.
márc. 19
15:39
Már nem olasz edző irányítja a Honvédot (Azenpenzem)
Közös megegyezéssel szerződést bontott a Budapesti Honvéd és a labdarúgócsapat olasz edzője, Giuseppe Sannino. A csapat két legutóbbi meccsén kilenc gólt kapott.
márc. 19
15:42
Elhunyt Benedek Ferenc (Infostart)
Kilencvennégy éves korában vesztette életét a legendás öttusa mesteredző.
márc. 19
15:48
Koronavírus: felfüggesztik a török bajnokságot is – hivatalos (She)
Bár Törökországban még szerdán is úgy terveztek, folytatódik a labdarúgó-bajnokság, az ifjúsági és sportminiszter csütörtöki bejelentése után erre már nem kerülhet sor. Mehmet Kasapoglu a török kormányzat rendkívüli intézkedéseinek részeként betiltotta a profi sporttevékenységet az országban, amíg a koronavírus-járvány lecseng.
márc. 19
16:00
Svájc: több labdarúgójával szerződést bontott a Sion (She)
A svájci labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Sion sajtóértesülések szerint előzetes értesítés nélkül felbontotta több játékosának a szerződését.
márc. 19
16:18
Gyász: 35 évesen elhunyt a Cardiff City klubikonja (She)
Ami tegnap még csak megcáfolt rémhírnek tűnt, mára sajnos valósággá vált: 35 évesen elhunyt az angol másodosztályban (Championship) szereplő Cardiff City klubikonja, Peter Whittingham.
márc. 19
16:20
F1: újabb három futamot halasztanak el – hivatalos (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) a hivatalos honlapján tudatta, hogy elhalasztja a Holland Nagydíjat, a Spanyol Nagydíjat és a Monacói Nagydíjat is.
márc. 19
16:27
35 évesen fejsérülésben meghalt Peter Whittingham (444.hu)
Az Aston Villa és a Cardiff egykori játékosa egy pubban szenvedett halálos fejsérülést.
márc. 19
16:30
Vizes sportok: műugró- és műúszóviadalokat halasztottak el (She)
A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elhalasztotta a műugrók tokiói világkupaversenyét, valamint a műúszók szintén a japán fővárosba tervezett olimpiai kvalifikációs viadalát.
márc. 19
16:48
Uefa: elhalasztották az U17-es Európa-bajnokságokat (She)
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtökön elhalasztotta az U17-es korosztály férfi és női Európa-bajnokságát.

Keresés