2020. március 6. péntek

márc. 6
11:36
Érmet akar szerezni Tokióban (Behaviour)
A tokiói nyári játékokig minden héten bemutatunk egy magyar sportolót, aki megszerezte a részvételi jogot. Az első Péni István sportlövő.
márc. 6
11:39
Bolgár–magyar: továbbra sincs sok esély Willi Orbán játékára (She)
Willi Orbán, a magyar labdarúgó-válogatott kulcsjátékosa vélhetően nem léphet pályára a Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőn.
márc. 6
11:41
Súlyemelés: másodszor is elhalasztották az Ázsia-bajnokságot (She)
A koronavírus-járvány miatt Üzbegisztánban sem rendezik meg áprilisban a súlyemelők Ázsia-bajnokságát.
márc. 6
11:51
Pl: átlagosan egy percet vesz el az angol bajnokikból a Var (She)
Az előző öt idényt összevetve, átlagosan egy percet vesz el az angol labdarúgó-mérkőzésekből a videobíró bevezetése – derül ki az Opta sportstatisztikákkal foglalkozó cég munkatársa által megosztott grafikonból.
márc. 6
11:54
Zárt kapuk mögött is Tokióért küzd Szász-Kovács Emese (888.hu)
A koronavírus magyarországi megjelenése miatt zárt kapuk mögött rendezik meg a mától vasárnapig tartó budapesti WestEnd férfi és női párbajtőr Grand Prix-t a Ludovika Arénában.
márc. 6
12:03
Tokió 2020: a vírus miatt módosítják a lángfogadó ceremóniát (She)
A szervezőbizottság vezetője pénteken bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél kisebb lángfogadó ünnepséget tartanak március 20-án Japánban, a nyári olimpia helyszínén.
márc. 6
12:06
Az új, fideszes győri városvezetés nem támogatja a focit, mert az nem élsport (444.hu)
Az új polgármester, Dézsi Csaba András szerint az ETO-nál különben sem mennek jól a dolgok, a játékosokban nincs szív és nem tudnak Győrért küzdeni.
márc. 6
12:09
El-döntő: aránytévesztés (Behaviour)
Hétfőn dőlt el, hogy 2022-ben Budapesten rendezik a labdarúgó Európa-liga-döntőt, a magyar szövetség ettől reméli, hogy több gyermek megszereti a sportágat, ami túlzás.
márc. 6
12:21
Orbán Willi időben visszatérhet vagy sem? Ezt válaszolta az RB Leipzig (Ripost)
Marco Rossi reménykedik a védő felépülésében a bulgáriai Eb-selejtezőig, de a német sajtó máshogy tudja. Rákérdeztünk a játékos klubjánál.
márc. 6
12:24
Curry jött, látott, de még nem győzött (Azenpenzem)
Stephen Curry 58 kihagyott mérkőzés után futott ki először a Chase Center parkettjára, és látszott rajta, hogy alig bír magával, olyan volt a feldobás előtt, mint a versenyló az indítóboxban.
márc. 6
12:27
Női kézi: hat Nb I-es játékos a szerbek szűkített keretében (She)
Tizenkilenc fősre szűkítette a női kézilabdázók győri olimpiai selejtezőjére készülő szerb válogatott keretét Ljubomir Obradovics szövetségi kapitány.
márc. 6
12:29
Edzősors: Mascherano tizenegyese után felmondott Gabriel Milito (She)
Óriási blama érte a patinás argentin csapatot, az Estudiantest a dél-amerikai ország kupasorozatának második fordulójában: kiesett a negyedosztályú Deportivo Laferrerével szemben. A kudarcban nagy szerepe volt a kétszeres olimpiai bajnok és BL-győztes, ötszörös spanyol bajnok középpályásnak, Javier Mascheranónak, hiszen ő hagyta ki az utolsó tizene
márc. 6
12:30
Március 8. helyett 22-én folytatódik a Budapesti Síkupa (Síelők)
A 2020. március 22-én, vasárnap a Fogarasi Síiskola szervezésében 7 korosztályban mérhetik össze a gyerekek sítudásukat az óbudai műanyag borítású pályán. Nevezni március 19-ig lehet.
márc. 6
12:33
Pl: még egy év! – Hosszabbított a menedzserek rekordere (She)
Egy évvel meghosszabbította az idény végén lejáró szerződését Roy Hodgson, az angol Premier League-ben szereplő Crystal Palace menedzsere – számolt be a londoni klub hivatalos honlapja.
márc. 6
12:42
A párizsi maratont is elhalasztották, felfüggesztették a jegyárusítást a Bahreini Nagydíjra (Behaviour)
Módosítják a lángfogadó ceremóniát Japánban, és Üzbegisztánban sem rendezik meg a súlyemelők Ázsia-bajnokságát áprilisban.
márc. 6
12:48
Még adós a jó eredményekkel a DAC (Azenpenzem)
A Dac labdarúgócsapata már lemondhat a bajnoki címről, de legalább a Szlovák Kupában talpon maradt, szerdán a negyeddöntőben az Fk Poprádot verte.
márc. 6
12:54
Várhatóan alternatív büntetést szabnak majd ki Ronaldinhóra (MMonline)
Eljárás viszont nem indul a 39 éves világbajnok labdarúgó és testvére ellen
márc. 6
13:33
Franciaország: kupadöntő 38 év után, így reagáltak a szurkolók (She)
Manapság már ritkán látható, de annál önfeledtebb ünneplésben törtek ki a francia rekordbajnok Saint-Étienne szurkolói, miután csapatuk 38 év után ismét kupadöntőbe jutott. A zöld-fehérek 2–1-re megverték a Rennes-t az elődöntőben, s a lefújást követően ezrek özönlötték el a pályát énekelve, tombolva.
márc. 6
13:39
Nb I: a Kisvárda játékosa megegyezett a Cfr-rel – sajtóhír (She)
Helyi sajtóhírek szerint a romániai élvonalban szereplő CFR Cluj (Kolozsvári Vasutas) labdarúgócsapata megállapodott a jelenleg a Kisvárdában futballozó Latovlevici-csel.
márc. 6
14:09
Kerékpár: elhalasztották a Milánó-San Remo versenyt is (She)
A koronavírus-járvány miatt elhalasztották többek között a klasszikus versenyek közé tartozó Milánó-Sanremo egynapos kerékpáros viadalt.
márc. 6
14:15
Nb I: megvan, mikor pótolják a februárban elmaradt derbit (She)
Döntött az MLSZ versenybizottság az újpesti pálya alkalmatlansága miatt február 8-án elhalasztott Újpest–Ferencváros NB I-es mérkőzés új időpontjáról: a határozat értelmében a találkozót április 21-én, kedden, 20.05 perces kezdettel pótolják.
márc. 6
14:17
Dánia: miniszterelnöki javaslat a márciusi események törlésére (She)
A koronavírus-járvány miatt Dániában is zárt kapuk mögött rendezik meg a labdarúgó-bajnokság mérkőzéseit. A dán miniszterelnök, Mette Frederiksen arra szólított fel, hogy minden olyan tömegrendezvényt mondjanak le vagy halasszanak el az országban, amely ezernél több embert vonz. Az intézkedés egyelőre március végéig érvényes.
márc. 6
14:30
Megvan a Újpest-Fradi új időpontja (Azenpenzem)
Döntött az Mlsz versenybizottság az újpesti pálya alkalmatlansága miatt február 8-án elhalasztott Újpest–Ferencváros Nb I-es mérkőzés új időpontjáról: a határozat értelmében a találkozót április 21-én, kedden, 20.05 perces kezdettel pótolják.
márc. 6
15:03
Liverpool: Alisson megsérült, a hétvégén biztosan nem játszik (She)
Kétséges lehet Alisson játéka az Atlético Madrid elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben – írja a Liverpool Echo című újság. Annyi bizonyos, a Liverpool brazil kapusa a hétvégén nem lép pályára a Premier League-ben, ezt Jürgen Klopp, a csapat menedzsere jelentette be a Premier League 29. fordulóját megelőző, kötelező sajtótájékoztatón.
márc. 6
15:06
Megvan, mikor pótolják az Újpest-Ferencváros rangadót (MMonline)
Áprilisra halasztották az eredetileg február 8-ára tervezett meccset
márc. 6
15:09
Csupasport: az edzőtermekben nincs pánikhangulat (She)
Magyarországon is felütötte a fejét a koronavírus, így joggal vetődik fel a kérdés, menjünk-e edzőterembe vagy inkább ne? A csupasport.hu szakértőt kérdezett meg erről: Berkes László testépítő-szakágvezető szerint ha odafigyelünk, nem lesz baj.
márc. 6
15:15
Mlb: elképesztő története van a kubai baseballklasszisnak (She)
Menekülés a mocsárban, hánykolódás a tengeren, fogság az embercsempészek karmaiban, szökés az éj leple alatt, sztárkarrier és hanyatlás – egy kubai baseballklasszis, Yasiel Puig kalandjai.
márc. 6
15:18
Nyáron beérné a példaképét (Azenpenzem)
Marosi Ádám lekaszabolta a mezőnyt a múlt hétvégi kairói világkupaversenyen: 28 tussal kiemelkedett a többiek közül, utána pedig okosan tartotta a különbséget az üldözők előtt.
márc. 6
15:30
A koronavírus miatt ezt tiltották be a világ legjobb focibajnokságában (Ripost)
Betiltja a kézfogást és a pacsizást mind a játékosok, mind a játékvezetők között az angol szövetség.
márc. 6
15:39
Koronavírus: elhalasztják a sportlövők indiai vk-versenyét (She)
A sportlövők március 16-án kezdődő indiai világkupaversenyét elhalasztották, a tokiói olimpiai tesztversenyt törölték.
márc. 6
15:51
Anglia: a harmadosztályú klub lemásolná a Groupama Arénát (She)
Az angol labdarúgó harmadosztályban (League One) szereplő Peterborough United a budapesti Groupama Aréna másolatát képzeli el saját stadionjának – írja a helyi Peterborough Telegraph.
márc. 6
15:57
Ronaldinho brazil útlevéllel lépett be tavaly Magyarországra (444.hu)
Zűrzavaros hamisútlevél-botrányba keveredett tegnap Paraguayban Ronaldinho, a PSG, a Barcelona és a Milan egykori sztárja, illetve a testvére, Roberto, aki egyben az ügynöke is. Az ügynek ráadásul magyar szála is van.
márc. 6
16:03
Balázs Attila kikapott, előnyben a belgák a Davis-kupában (She)
A Davis-kupa-selejtezőben Magyarország Belgiummal találkozik Debrecenben, az első mérkőzésen a Balázs Attila kikapott a világranglistán sokkal mögötte álló Ruben Bemelmanstól. A második mérkőzésen Fucsovics Márton Kimmer Coppejansszal találkozik.
márc. 6
16:15
Koronavírus: elmarad a római Formula E verseny is (She)
A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint nem rendezik meg az eredetileg kitűzött április 4-i időpontban a Formula E-világbajnokság Római ePrix-versenyét a koronavírus-járvány miatt.
márc. 6
16:21
A kupában is a Sopron nyerte a csúcsrangadót (Azenpenzem)
.
márc. 6
16:39
Koronavírus: elmarad a római Formula E-s verseny is (She)
A versenysorozat hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint nem rendezik meg az eredetileg kitűzött április 4-i időpontban a Formula E-világbajnokság Római ePrix-versenyét a koronavírus-járvány miatt.
márc. 6
16:41
Női kézilabda: a BL-indulás az Ftc célja a következő idényben (She)
Jeney Zsolt Ákos, a Ferencváros női kézilabda-szakosztályának elnöke a csapat jövő évi céljairól és a keret kialakításáról is beszélt az M4 Sport Sporthíradójában.
márc. 6
17:03
Edzősors: Gabriel Heinze ledobta a bombát – elhagyja a Vélezt (She)
Teljesen váratlanul bejelentette távozását az argentin élvonalban szereplő Vélez Sarsfield vezetőedzője, Gabriel Heinze, ám távozása okát nem nevezte meg, így csak találgat a helyi sajtó.
márc. 6
17:39
Barca: bocsánatot kért Quique Setién a saját játékosaitól (She)
Mint arról beszámoltunk, Eder Sarabia, a Barcelona segédedzője a katalánok szempontjából balul sikerült el Clásico alatt többször is hevesen káromkodva kommentálta a pályán történteket, ez pedig a COPE nevű spanyol rádióállomás szerint néhány játékosnál kiverte a biztosítékot. Quique Setién, a Barcelona vezetőedzője a történtek után a nyilváno
márc. 6
17:41
Nb I: folytatódik Miskolc és a Dvtk együttműködése (She)
Egy évre szóló együttműködési megállapodást kötött pénteken a miskolci önkormányzat, a Miskolc Holding és a DVTK labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft., a társaság 108 millió forint szponzorálási pénzt kap Miskolctól.
márc. 6
17:43
Jéglabda: B-csoportos vb-t nyert a válogatott, s a világelitbe került (She)
A magyar férfi jéglabda (bandy)-válogatott megnyerte a B-csoportos világbajnokságot, ezzel a világelitbe jutott.
márc. 6
17:45
Televízió: ismét képernyőn az Nhl és az angol másodosztály (She)
A NETWORK4 csoport (TV4, STORY4, GALAXY4, FILM4 csatornák üzemeltetője) ARENA4 néven multiplatform sportszolgáltatást indít. A csatornán látható lesz az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság, az NHL és a MotoGP is.
márc. 6
17:51
Gyász: elhunyt az Nhl legtöbbszörös bajnoka (She)
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Henri Richard, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Montreal Canadiens legendás csatára, aki 11-szeres Stanley-kupa-győztesként rekorder. Az elmúlt esztendőkben Alzheimer-kórral kezelték – írta pénteken a kanadai média.
márc. 6
18:03
Alpesi sí: Tóth Zita és Nagy Bence a magyar bajnok (She)
A műlesiklás és az óriás-műlesiklás eredményei alapján összetettben Tóth Zita és Nagy Bence lett a magyar bajnok az ausztriai St. Lambrechtben rendezett alpesi országos bajnokságon.
márc. 6
18:21
Atlétika: két magyar lány is első a fedett pályás ifi-világranglistán (She)
A 16 éves rúdugró, Garamvölgyi Petra és a vele egykorú középtávfutó, Varga Gréta fedett pályás eredményénél sem született még jobb idén a világon a leány atléták ifjúsági korosztályában.
márc. 6
18:33
Női kézi: Martín szűkítette az oroszok olimpiai selejtezős keretét (She)
Ambros Martín, az orosz női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya 22 fősre szűkítette a márciusi, győri olimpiai selejtezőtornára készülő keretet.
márc. 6
18:35
Női kosár Mk: hiába kezdett jól a Tfse, a Sopron jutott döntőbe (She)
A női kosárlabda Magyar Kupa elődöntőjében a Sopron Basket 99–90-re legyőzte a TFSE-MTK-t, így biztosan ott lesz a fináléban. A másik mérkőzésen a ZTE a Szekszárddal küzd meg a döntőbe jutásért.
márc. 6
18:39
Ez nagyot szólna, Talmácsi Gábor nem mondott le az álmáról (Ripost)
Az egykori motoros világbajnok szeretné, ha Magyarország MotoGP-futamot rendezne.
márc. 6
18:45
Sakk: nevetőgáz okozhatta az ukrán nagymester halálát (She)
Moszkvai lakásában holtan találták Sztaniszlav Bogdanovics 27 éves ukrán sakknagymestert, valamint 18 éves barátnőjét, a még egyetemista, de szintén kiváló sakkozó Alekszandra Vernyigorát. Sajtóhírek szerint a pár halálát az ún. nevetőgáz belélegzése okozta.
márc. 6
18:51
Nb I: Pintér Csaba fújja a Pafc–Fehérvár rangadót – bíróküldés (She)
Az MLSZ kijelölte a labdarúgó NB I szombati 24. fordulójának játékvezetőit. A Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC rangadót Pintér Csaba vezeti.

Keresés