2008. november 19. szerda

nov. 19
0:48
Kézilabda: Zovko visszahívta a válogatottba Knezovicot (She)
A Dunaferr NK-ban második évadját töltő horvát kapust, Sanela Knezovicot ismét behívta a válogatottba Zdravko Zovko megbízott szövetségi kapitány, a Veszprém férficsapatának hajdani sikeredzője, és a játékos pályára lép a péntektől vasárnapig tartó szombathelyi Pannon-kupán (Ausztria, Macedónia, Horvátország, Magyarország).
nov. 19
6:09
Éles bevetés (Blikk)
Az NB I-es gyöngyösi férfi csapatot irányítja a volt világválogatott játékos.
nov. 19
6:11
Lesújt Isten Kezére Butcher? (Blikk)
Szembenéz egymással Maradona és az átvert védő.
nov. 19
6:12
Dráma Drezdában: Lékó a 124. lépésben hibázott Ivancsuk ellen a legek sakkolimpiáján (Behaviour)
Drezdában, a 38. sakkolimpia ötödik fordulójában férficsapatunk elszenvedte első vereségét, miután 1,5-1,5-ös állás mellett Lékó Péter és Vaszilij Ivancsuk gigászi küzdelmet vívott. Mindeközben a női együttesünk kiválóan szerepel, az első szabadnapot a második helyen tölthette. A viadal egyébként, ahogy azt várni lehetett: a legek olimpiája!
nov. 19
6:13
Szávay a siker után fut (Blikk)
Alapozáson vesz részt a legjobb magyar teniszező.
nov. 19
6:15
Koeman csatártesztje (Blikk)
Feczesin Róbert és Szalai Ádám is bizonyítani akarja a mai barátságos meccsen, hogy helye van a labdarúgó-válogatottban.
nov. 19
7:03
NHL: a szétlövésben győzött a Wild a Penguins ellen (She)
A Minnesota Wild 1–1-es rendes játékidőt követően a szétlövésben győzte le a Pittsburgh Penguinst idegenben. A vendégek a cseh Marek Zidlicky találatával verték meg a pittsburghieket.
nov. 19
7:57
NBA: zsinórban nyolcadik győzelmét ünnepelhette a Cavaliers (She)
A Cleveland Cavaliers sorozatban nyolcadszor győzött ebben az idényben. Ezúttal a New Jersey Nets volt az áldozat, és ismét az utóbbi időben remeklő LeBron James vezette sikerre a clevelandieket a 106–82-re megnyert találkozón.
nov. 19
8:33
Tenisz, Davis-kupa: Nadal szerint az argentinok az esélyesebbek (She)
Rafael Nadal szerint Argentína az esélyesebb a Davis-kupa döntőjének megnyerésére, de a spanyol csapat is nagyon erős.
nov. 19
9:09
Jégkorong: Vargyas László bejelentette, befejezi pályafutását (She)
Vargyas László elhatározta: végleg befejezi az aktív játékot. Nem volt könnyű meghoznia ezt a döntést, hiszen a jégkorong három évtized óta volt az élete része.
nov. 19
9:27
Nyolc angol profi sérültet jelentett, Maradonával nem fog kezet Butcher (Infostart)
Az esztendő utolsó nagy válogatott szerdáján 31 mérkőzést játszanak világszerte. Berlinben német-angol presztízscsata lesz, Glasgow-ban bemutatkozik szövetségi kapitányként Diego Maradona, Pireuszban Marcello Lippi világcsúcsot állíthat be. A magyar válogatott Belfastban lép pályára.
nov. 19
9:27
NBA: újra megsérült Tracy McGrady nyáron megműtött térde (She)
Bár 100–89-re nyert a Houston Oklahoma Cityben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság hétfői játéknapján, Tracy McGrady évek óta fájó, a nyáron megműtött bal térde újra megsérült.
nov. 19
10:03
Kosárlabda: Jones a Dombóvár helyett Dél-Koreát választotta (She)
Jonathan Jones nem melegedett meg Dombóváron: a Planet Leasing DKC által a centerprobléma megoldására kiszemelt kosaras közölte a vezetőséggel, hogy egy Dél-Koreából érkezett ajánlatot részesít előnyben a Tolna megyei csapatéval szemben.
nov. 19
10:05
Atlétika: Clay és Trafton az év legjobb amerikai atlétái (She)
Két olimpiai bajnok, Bryan Clay és Stephanie Brown Trafton kapja az idén a Jesse Owens-díjat, az év legjobb amerikai atlétájának járó elismerést.
nov. 19
10:39
Kerékpár: Lance Armstrong „törzshelyén” készül az Asztana (She)
Az Asztana profi országúti kerékpároscsapat az amerikai Solvangban tartja téli edzőtáborát, ott, ahol az ősszel szerződtetett amerikai Lance Armstrong készült fel rendszeresen a versenyidőszakra.
nov. 19
11:33
Röplabda: visszavonult a válogatottól a női csapatkapitány (She)
A magyar női röplabda-válogatott vezéregyénisége, Nagyné Mátrai Veronika 73 mérkőzés után lemondta a válogatottságot, Ludvig Zsolt szövetségi kapitánynak tehát új csapatkapitányt kell kineveznie a jövő évi világbajnoki selejtező előtt. A kvalifikációs torna helyét és idejét egyébként még mindig nem lehet pontosan tudni.
nov. 19
11:54
Ronaldo a visszavonulást fontolgatja (Behaviour)
Ronaldo felhagyhat a labdarúgással. A visszavonulás eshetőségéről maga a brazil sztárfutballista beszélt az olasz Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.
nov. 19
12:09
Ligakupa: három meccset rendeznek ma a sorozatban (She)
Három mérkőzést játszanak le a Ligakupa B- és C-csoportjában. A Siófok a Haladást fogadja, míg a Pápa a Győrrel csap össze. A C-csoportban a Pécs a Dunaújvárost látja vendégül.
nov. 19
12:11
Női röplabda: Oláh János vette át a veszprémi csapatot (She)
A távozását az elmúlt hét végén bejelentő Fehér Tibor helyett Oláh János lett az NB I Liga Liga-csoportjában szereplő Veszprémi Egyetemi SC edzője.
nov. 19
12:12
Zé Roberto visszavonulása után lelkész lenne (Behaviour)
Pályafutása befejezése után lelkészként szeretne tevékenykedni Zé Roberto, a Bayern München labdarúgócsapatának brazil légiósa.
nov. 19
12:13
Brazília: elképzelhető, hogy Ronaldo befejezi pályafutását (She)
A visszavonulás eshetőségéről maga a brazil sztárfutballista nyilatkozott az olasz Gazzetta dello Sportnak. A 32 éves csatár ugyan szerencsésen túl van legutóbbi súlyos térdsérülésén, amelyet még februárban, az AC Milan játékosaként szenvedett el egy olasz bajnokin, de nem tudja, mi lesz, illetve hogy egyáltalán lesz-e folytatás.
nov. 19
12:27
EBEL: összesen 28 meccs eltiltást kapott az Alba két légiósa (She)
A vártnál is szigorúbb volt az osztrák jégkorong-bajnokság (EBEL) fegyelmi bizottsága A vasárnap lejátszott – és EBEL-rekordot jelentő 252 perc büntetést hozó – Alba Volán–Red Bull Salzburg (1–4) bajnokin kiállított Derek Couture 12, Ryan Bonni pedig 16 meccses eltiltást kapott.
nov. 19
12:45
Kosárlabda: az MKOSZ női tagozata is elfogadja a játékvezetőket (She)
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) női tagozatának intéző bizottsága üdvözli a játékvezetői bizottság és a bírók között létrejött megállapodást, ezzel szerinte megoldódott a játékvezetéssel kapcsolatos probléma.
nov. 19
13:21
Barátságos meccsek: a szerdai program tévéműsorral (She)
Felkészülési mérkőzések sorát rendezik szerda este világszerte. A mi szempontunkból az Észak-Írország–Magyarország mérkőzés a legfontosabb, de érdekesnek ígérkezik a Németország–Anglia és a Skócia–Argentína találkozó is. Érdemes figyelemmel kísérni továbbá a világbajnoki selejtezőcsoportunkban található Svédország hollandiai szereplését, és a portugál válogatott brazíliai vendégeskedését is.
nov. 19
14:33
Flamengo: sztárvendégnek hívják id. Albert Flóriánt (She)
Idősb Albert Flórián meghívást kapott Brazíliába, a Flamengo csapatához. A brazil együttes november 30-án játszik bajnoki mérkőzést a Maracanában a Goias ellen, ezen a találkozón vesz részt az egyetlen magyar aranylabdás labdarúgó.
nov. 19
14:51
Real Madrid: Mijatovicsnál járt Hernan Crespo ügynöke (She)
Hernan Crespo ügynöke szerdán meglátogatta Predrag Mijatovicsot, a spanyol Real Madrid sportigazgatóját, és az argentin válogatott labdarúgó esetleges szerződtetéséről tárgyalt.
nov. 19
14:53
Anglia: Paulo Sousa lett Buzsáky Ákos csapatának menedzsere (She)
A Queens Park Rangers vezetősége Paulo Sousát nevezte ki a csapat élére – adta hírül a klub hivatalos honlapja.
nov. 19
15:09
Ligakupa: a Siófok legyőzte hazai pályán a Haladást (She)
A Siófok 2–1-re megverte hazai pályán a Haladást a labdarúgó Ligakupa B-csoportjában.
nov. 19
16:03
Jégkorong: Lemieux Kínába igazolt, ahonnan az NHL-be menne (She)
Nem mindennapi húzásra szánta el magát az aktív játékkal négy éve felhagyó négyszeres Stanley-kupa-győztes Claude Lemieux. A 43 éves jobbszélső a közelmúltban Kínába, a China Stars csapatához igazolt, mégpedig azért, hogy megfelelő formába lendüljön, és feltett szándéka, hogy visszatérjen az észak-amerikai jégkorong-bajnokságba (NHL).
nov. 19
16:21
Észak-Írország: Niall McGinn lett az év legjobb fiatal játékosa (She)
Nem akármilyen teljesítménynövelő-doppingszerrel rukkolt elő az Északír Labdarúgó-szövetség a ma esti Magyarország elleni válogatott mérkőzés előtt. A játékosok grémiuma ugyanis úgy határozott, hogy a 2008-as évben a felnőtt válogatott keretébe éppen most első alkalommal meghívott Niall McGinn nyújtotta a legjobb teljesítményt az északír fiatalok közül.
nov. 19
16:39
Kosárlabda: a sztrájkoló játékvezetők vállalják a munkát (She)
A sztrájkoló élvonalbeli kosárlabda játékvezetők eddig több mint ötven százaléka elfogadta a magyar szövetség (MKOSZ), az új játékvezetői bizottság elnöke és a nemzetközi bírók között létrejött kompromisszumos javaslatot és minden bizonnyal szerdától vállalják a munkát - mondta Valovics István, a bírók képviselője.
nov. 19
16:57
Formula–1: Coulthard és Brundle a BBC új csapatának húzónevei (She)
A Formula–1-es idény végeztével 12 év után véget értek Nagy Brittaniában a televíziós közvetítések a versenyekről, legalábbis az eddigi jogtulajdonos, az ITV csatornáján. A közvetítési jogokat ugyanis 12 év után megvásárolta a közszolgálati adó, a BBC, így a 2009-es idénytől már ott követhetők nyomon a futamok.
nov. 19
17:33
Jégkorong: április 22-én orosz-magyar meccsre kerülhet sor (She)
A magyar jégkorong-válogatott meghívást kapott a svájci jégkorong-világbajnokság szervezőitől Sierre városába, ahol az április 21 – 23. közötti edzőtáborban ahol április 22-én megmérkőzhet a világbajnok orosz válogatottal.
nov. 19
17:36
Súlyos eltiltás Alba Volán-légiósoknak (Metropol)
Súlyos eltiltást kapott az Alba Volán két légiósa, Derek Couture és Ryan Bonni az osztrák jégkorongliga (EBEL) fegyelmi bizottságától.
nov. 19
18:09
Euro 2012: új bizottság készíti elő a kontinenstornát Ukrajnában (She)
Ivan Vaszjunik ukrán miniszterelnök-helyettes bejelentette, hogy új bizottságot hoz létre a 2012-es, Lengyelországgal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság előkészületeinek irányítására.
nov. 19
18:27
Hamburg: a holland Nigel de Jong idén már nem lép pályára (She)
A német Bundesligában 5. helyen álló Hamburg csapatában idén már nem léphet pályára a holland válogatott középpályás, Nigel de Jong.
nov. 19
18:27
Jó választás volt Koeman? (Blikk)
nov. 19
18:29
Sárkányhajó: Európa-bajnokságot rendez jövőre Magyarország (She)
Jövőre Magyarország rendezi a sárkányhajó klublegénység Európa-bajnokságot. A július 10. és 12. között sorra kerülő eseménynek az újbudai Lágymányosi öböl ad otthont – tájékoztatta a szervezőbizottság a távirati irodát.
nov. 19
18:31
Női röplabda: a BSE simán nyert hazai pályán a Miskolc ellen (She)
A BSE 3:0-ra verte hazai pályán a Miskolcot a női röplabda NB I szerdai mérkőzésén.
nov. 19
19:03
Ligakupa: 11 gól Pápán, Kovács I Zoltán ötösével nyert a Győr (She)
Izgalmas, gólokban gazdag Ligakupa-találkozót láthattak a nézők Pápán, ahol bár a hazai csapat 4–2-re is vezetett, a vendégek végül 6–5-ös győzelmükkel elvitték a három pontot.
nov. 19
19:05
Ligakupa: a Pécs hátrányból fordítva nyert az Újváros ellen (She)
Továbbra is remekül szerepel, és őrzi a veretlenségét a Ligakupában a másodosztályú Pécsi MFC. A baranyai együttes ezúttal 3–1-re győzte le hazai pályán a Dunaújvárost, úgy, hogy a szünetben még a vendégek vezettek.
nov. 19
19:21
"Olyan vagyok, mint Pandóra szelencéje" (Infostart)
Cristina Perez szerint az egész spanyol sportéletet képes lenne romba dönteni, ha mindent elmondana, amit a sportolók doppingügyeiről tud.
nov. 19
19:21
Felkészülési mérkőzés: döntetlen Azerbajdzsánban és Litvániában (She)
Barátságos, felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Azerbajdzsán válogatottja Albániával.
nov. 19
19:39
Felkészülési mérkőzés: Szerbia nagyon elverte Bulgáriát (She)
Felkészülési mérkőzésen méretes zakót mért Szerbia a szebb napokat látott bolgár válogatottra. A találkozón Szavo Milosevics és Milan Jovanovics is duplázott. A végeredmény 6–1-lett, úgy, hogy a szerbek két tizenegyest is elhibáztak.
nov. 19
19:41
Férfi kézilabda NB I: drámai végjátékban nyert a Pick Újvárosban (She)
A férfi kézilabda NB I szerdai rangadóján a Pick-Szeged idegenben 29–28-ra győzte le a Dunaferrt. A győztes gólt Adrian Petrea az utolsó másodpercben lőtte mintegy 15 méterről.
nov. 19
19:42
Felemás siker a sakkolimpián (Metropol)
Három parti végeztével 2,5-0,5-re vezet a magyar férficsapat a kolumbiai válogatott ellen, vagyis az utolsó mérkőzéstől függetlenül már megnyerte összecsapását a drezdai sakkolimpia hatodik fordulójában.
nov. 19
19:43
Vb-selejtezők: Dél-Korea, Japán és Ausztrália nyert, Irán csak ikszelt (She)
Négy mérkőzésre került sor szerdán a világbajnoki selejtezők ázsiai zónájában. Nagyobb meglepetés nem történt, bár az irániak bánkódhatnak, hiszen csak ikszeltek a csoportutolsó Egyesült Arab Emírségek otthonában.
nov. 19
19:45
Női kosárlabda Euroliga: remek végjáték kellett a Sopron sikeréhez (She)
Az MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabdázói számára hazai pályán kötelező feladat volt a B-csoport utolsó előtti helyén álló Riga legyőzése, már csak azért is mert az 1. fordulóban Lettországban győzni tudott Székely Norbert csapata. A magyar bajnok egy a vártnál szorosabb mérkőzésen ugyan, de 69–59-re győzni tudott, ezzel pedig 6. meccsén megszerezte 4. sikerét az idei Euroliga-sorozatban.
nov. 19
19:57
Női vízilabda ob I: bajnokverés Dunaújvárosban (She)
A női vízilabda élvonal szerdai mérkőzésén a Dunaújváros hazai medencében egy góllal győzte a bajnoki címvédő Domino-Honvédot. A végeredmény 10–9 lett.
nov. 19
19:59
Válogatott: megvan az északírek elleni magyar kezdőcsapat (She)
Erwin Koeman, a magyar labdraúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte kezdőcsapatát az Észak-Írország elleni mérkőzésre. A felkészülési találkozó 20.45-kor kezdődik Belfastban.

Keresés