2008. november 17. hétfő

nov. 17
0:30
Férfi kézi BL: fontos meccset nyert a Portland Bukarestben (She)
A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzést nyert meg a Portland SA Pamplona a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájában.
nov. 17
6:12
Dárdai bomba formában (Blikk)
BERLIN — Kirobbanó erőben, optimista hangulatban érkezik a labdarúgó-válogatotthoz Dárdai Pál (32). Erwin Koeman (47) szövetségi kapitány együttese szerda este Észak-Írországban játszik barátságos meccset, amelyen főszereplő lehet a Hertha Berlin magyar középpályása.
nov. 17
6:12
A zalaegerszegi rangadón egymást szidták, majd a pályára is berohantak a szurkolók+KÉP (Behaviour)
Debrecenben csodát látnak a Loki szurkolói, ha ránéznek a magyar NB I-es tabella őszi végeredményére: csapatuk sosem látott „bravúrt” hajtott végre, ugyanis őszi bajnok lett. Sajnos szurkolói szempontból nyugaton a helyzet változatlan: a ZTE–Haladás derbin a nagy készültség ellenére sem bírtak magukkal a drukkerek.
nov. 17
6:14
Mi lett a bajnokkal? (Blikk)
BUDAPEST — „Hol a csapatunk?” – skandálta a bajnoki címvédő MTK futballcsapatának elkeseredett szurkolótábora a REAC elleni NB I-es mérkőzésen. A halvány teljesítményt nyújtó kékfehérek hazai pályán kaptak ki 2-0-ra a 15. fordulót megelőzően sereghajtó rákospalotai együttestől.
nov. 17
6:16
Káté Gyulát leléptették (Blikk)
LIVERPOOL — Amíg él, nem felejti el Káté Gyula (26) az angliai amatőr ökölvívó-Európa-bajnokság döntőjét. Az MTK 64 kilogrammos bunyósa, a válogatott csapatkapitánya kirobbanó formában érkezett a kontinensviadalra, ahol keresztülgázolt a mezőnyön: a bosnyák Dzsemal Fetahovics (8-0), az orosz Makszim Ignatyev (8-4) és a Kátét a pekingi olimpián kiejtő ír John Joe Joyce (8-2) sem volt akadály.…
nov. 17
6:18
A győri kézis lányok kiütötték a BL-címvédőt (Blikk)
GYőR ― Nagy bravúrt vittek véghez a győriek a női kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörében: iskolajátékkal 29-23-ra legyőzték a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorodot. Pedig sokan féltették Görbicz Anitát (25) és társait, hiszen a Rábapartiak a második fordulóban nyert helyzetből veszítettek a dán Ikast ellen.
nov. 17
6:48
Argentína: sofőröket ejtettek túszul a meccsre siető drukkerek (She)
nov. 17
7:06
NHL: tartja remek formáját a Chicagóban győztes San Jose (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL) a legutóbbi tíz meccséből nyolcat megnyerő San Jose ezúttal Chicagóban folytatta a jó szereplését, 6–5-re jobbnak bizonyult. A Carolina hazai pályán szétlövés után tudott győzni a Tampa ellen 3–2-re, ahogy a St. Loiusban vendégeskedő Montreal is. Az Atlantát fogadó Philadelphia is csak egy góllal diadalmaskodott (4–3). A játéknap legsimább…
nov. 17
7:24
NBA: Nowitzki idénycsúcsot szórt a New York-i pontfesztiválon (She)
Nem akármilyen mérkőzést hozott a Dallas látogatása a New York Knicks otthonában: hosszabbítás után a felek összesen 238 pontot termeltek. Ebből a Mavericks német kiválósága, Dirk Nowitzki az idénybeli legjobbját jelentő 39 egységgel vette ki a részét, míg csapata 124–114-re győzött. A San Antonio Tim Duncan hidegvérének köszönhetően nyert két ponttal, úgy, hogy a vége előtt egy perccel még a…
nov. 17
7:42
Kerékpár: anyagi okok miatt jövőre elmarad a georgiai körverseny (She)
Pénzügyi okok miatt elmarad a jövő évre tervezett georgiai kerékpáros körverseny.
nov. 17
8:00
NFL: hát ez pech – hat év után az első döntetlen 13–13 lett (She)
Hat év szünet után született újra döntetlen a tengerentúli amerikaifuball-bajnokságban, mivel nem bírt egymással a Cincinnati és az otthonába látogato Philadelphia – 13–13 lett a végeredmény. A ligaelső Tennessee hátrányból fordítva tudott nyerni a Jacksonville ellen, így a tizedik győzelmét megszerezve továbbra is veretlen.
nov. 17
8:18
Egyiptomi csapat nyerte az afrikai Bajnokok Ligáját (Behaviour)
Az egyiptomi al-Ahli nyerte az afrikai labdarúgó Bajnokok Ligáját, mivel a döntő visszavágóján - az első mérkőzésen aratott hazai 2-0-s győzelme után - 2-2-es döntetlent játszott a kameruni Coton Sport csapatával.
nov. 17
8:54
Peking 2008: két és fél év börtönre ítéltek egy jegyüzért (She)
Két és fél éves börtönbüntetést kapott egy kínai férfi, aki a pekingi olimpia belépőivel üzérkedett.
nov. 17
8:54
Kemény sport törékeny női lélekkel (Metropol)
Kőkemény játék, kőkemény játékosoknak – így jellemezném röviden az amerikaifocit. De mint már annyi férfisportnak kikiáltott játék esetén, a hölgyek itt is bebizonyítják, hogy kiválóan helytállnak a modern gladiátorjátékként is felfogható meccseken. Csinos mosolyok a sisakok rácsai alatt, ujjtörések és ütközések: a Budapest Wolves Ladies edzésén jártunk.
nov. 17
9:12
Modena: Luca Toni pénzt fektet a nevelőegyesületébe (She)
Pénzt fektet a Modenába Luca Toni, a Bayern München kiváló olasz csatára, hogy így segítsen talpon maradni a csődtől fenyegetett nevelőegyesületének.
nov. 17
9:14
Juventus: a Real Madrid 50 millióért sem vihetné Amaurit (She)
A Tuttosport értesülései szerint a Juventus a Real Madrid tervezett 50 millió eurós ajánlata ellenére sem engedi el a télen Amaurit.
nov. 17
9:30
Maradona nem ismeri a barátságos meccset (Infostart)
Diego Maradona, az argentin válogatott néhány hete kinevezett szövetségi kapitánya szerdán, a skótok elleni idegenbeli barátságos meccsen mutatkozik be az albiceleste kispadján. Az egykori zseniális játékos komolyan veszi a debütálást.
nov. 17
9:48
Férfi tenisz-világranglista: Djokovics lőtávolba került (She)
Az idény utolsó férfi tenisz-világranglistáján a spanyol Rafael Nadal található az élen, ugyanakkor a Mesterek Kupáján diadalmaskodó szerb Novak Djokovics megközelítette a torna elődöntőjéről is lemaradó, második helyen álló svájci Roger Federert.
nov. 17
9:48
FTC: Most feljutunk! (Blikk)
BUDAPEST – Az őszi első FTC focistái bizakodva várják az NB II Keleti csoportjának tavaszi folytatását.
nov. 17
9:50
Djokovics a tenisz mestere (Blikk)
SANGHAJ – Nagyszerű évadot tudhat maga mögött az olimpiai bronzérmes Novak Djokovics (21): a szerb teniszező nyerte az év első nagy versenyét, az ausztrál nemzetközi bajnokságot, s az ő diadalával zárult az esztendő utolsó nagy viadala, a Mesterek Kupája is.
nov. 17
10:06
Kerékpár: Armstrong találkozna a Tour de France szervezőivel (She)
Lance Armstrong amerikai sztárkerékpáros találkozni szeretne a Tour de France szervezőivel, mielőtt eldönti, indul-e a 2009-es versenyen.
nov. 17
10:06
Verhetetlenek a Vasas pólósai (Blikk)
BUDAPEST – Harmadik idei rangadóját is megnyerte a címvédő Vasas férfi vízilabdacsapata a bajnokságban.
nov. 17
10:24
Ecclestone végleg lemondott a Kanadai Nagydíjról (Metropol)
Minden bizonnyal véglegesnek tekinthető, hogy nem lesz Forma-1-es Kanadai Nagydíj jövőre, mivel eredménytelenül zárult Bernie Ecclestone, az F1 főnöke és a montreali viadal megmentéséért fellépő kanadai politikusok egyeztetése.
nov. 17
11:00
London 2012: Bekele nem tud dönteni a 10 000 és a maratoni közt (She)
Kenenisa Bekele, az 5000 és a 10 000 méteres futás pekingi olimpiai bajnoka egyelőre nem tudja, hogy a londoni játékokon tízezren vagy a maratoni versenyben indul-e.
nov. 17
11:18
Lovassport: Overdose az utolsó futását is megnyerte az évben (She)
Overdose, a galoppversenyeken veretlen magyar csodaló az idei utolsó futásán fölényes győzelmet aratott Rómában.
nov. 17
11:18
Négy forduló után negyedikek (Metropol)
A magyar férfi és a női válogatott is a negyedik helyen áll a drezdai sakkolimpián.
nov. 17
11:18
Ökölvívó Eb: újra van ütős csapat (Behaviour)
Hat év óta a legjobb teljesítményt produkálta a magyar ökölvívó-válogatott a Liverpoolban szombaton zárult, 37. felnőtt Európa-bajnokságon, ahol négy érmet, egy ezüstöt és három bronzot szerzett.
nov. 17
11:20
Negyedik helyen állnak a sakkozóink (Behaviour)
Négy forduló után a magyar férfi és a női válogatott is a negyedik helyen áll a drezdai sakkolimpián.
nov. 17
11:54
Manchester United: Ferguson nem mond le Hargreavesről (She)
Amint arról korábban már beszámoltunk, Owen Hargreaves ebben a szezonban már nem léphet pályára a térdsérülése miatt. A középpályáson azóta sikeres műtétet hajtottak végre, és Sir Alex Ferguson menedzser bízik abban, hogy ezzel lezárult a futballista pechszériája.
nov. 17
11:56
NASCAR: Jimmie Johnson sorozatban harmadszor lett bajnok (She)
Véget ért a NASCAR (Gyári Autók Nemzeti Versenyszövetsége) legrangosabb sorozata, a Sprint Cup idei szezonja, amelyet egymás után harmadik alkalommal is a 33 éves Jimmie Johnson nyert meg, amivel több mint 7.2 millió dollárt vághatott zsebre.
nov. 17
12:30
Inter: Hernán Crespo 10 millió eurójába kerülne a Real Madridnak (She)
Amint arról már beszámoltunk, a Real Madridnál felvetődött, hogy az argentin Hernán Crespóval pótolják Ruud van Nistelrooyt, aki sérülése miatt ebben a szezonban már nem léphet pályára. Olasz sajtóhírek szerint az Inter 10 millió euró alatt nem engedi el a csatárt.
nov. 17
13:06
Real Madrid: az aranylabdás Sevcsenko érkezhet a télen (She)
Spanyol lapok szerint a télen csatlakozhat a Real Madridhoz Andrij Sevcsenko, aki jelenleg csak a negyedik számú támadónak tekinthető az AC Milan csapatánál. A 32 éves ukrán hazai és nemzetközi téren is megoldást jelenthetne a madridiak csatárgondjaira, miután a Bajnokok Ligájában is bevethető lenne.
nov. 17
13:08
Labdarúgás: a portugál Pauleta bejelentette visszavonulását (She)
Bejelentette visszavonulást Pauleta, a portugál labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb támadója. A 35 éves futballista a Le Parisien című lapnak úgy nyilatkozott, hogy a döntést tulajdonképpen már az előző idény végén meghozta, amikor lejárt a szerződése a Paris Saint-Germainnel.
nov. 17
13:24
Ukrán kihívót kapott Erdei Zsolt (Infostart)
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka Dean Francis helyett a korábbi Euróba-bajnok ukrán Jurij Barasjannal mérkőzhet a január 10-i németországi gálán.
nov. 17
13:42
Veterán csatárok segíthetnek a Real Madridon (Infostart)
A két milánói csapatnál kevés játéklehetőséghez jutó támadók, Andrij Sevcsenko, Hernan Crespo és Adriano kerülhet a gyengélkedő Real Madridhoz.
nov. 17
13:42
Ökölvívás: az ukrán Jurij Barasjan lehet Erdei Zsolt ellenfele (She)
Hivatalos bejelentés még nincs, ám ukrajnai információk szerint a brit Dean Francis helyett a korábbi Euróba-bajnok Juri Barasjan (25 győzelem, 4 vereség) lesz Erdei Zsolt kihívója a január 10-én, Németországban megrendezésre kerülő gálán – adta hírül a monokli.com internetes portál.
nov. 17
13:42
Erdei Zsolt újra ringbe száll! (Behaviour)
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú magyar világbajnoka Dean Francis helyett a korábbi Euróba-bajnok ukrán Jurij Barasjannal mérkőzhet a január 10-én, Németországban megrendezésre kerülő gálán.
nov. 17
14:00
Bayern München: veszélyben a francia Willy Sagnol pályafutása (She)
Az 58-szoros francia válogatott Willy Sagnol a német Kicker sportmagazinnak adott nyilatkozatában elmondta, hogy Achilles-ín-sérülése a vártnál lassabban gyógyul, és még az is elképzelhető, hogy emiatt befejezi a pályafutását.
nov. 17
14:02
Angol válogatott: Paul Robinson ismét bekerült a keretbe (She)
Joe Hart sérülését követően Fabio Capello szövetségi kapitány behívta az angol válogatott Németország ellen készülő keretébe a Blackburn Rovers kapusát, Paul Robinsont.
nov. 17
14:36
Jégkorong: a hétvégén védett a gyógyíthatatlan beteg német kapus (She)
Gyógyíthatatlan agytumora ellenére továbbra is véd Robert Müller, a német jégkorongbajnokság élvonalában érdekelt Kölner Haie kapusa.
nov. 17
15:30
Anglia: Avram Grant a Newcastle United vezetőivel tárgyalhat (She)
Az angol Daily Star Sunday információi szerint Avram Grant veheti át a Kevin Keegan helyére ideiglenesen kinevezett Joe Kinnear helyét a Newcastle kispadján.
nov. 17
15:48
Spanyolország: az As szerint menesztik Bernd Schustert (She)
Az As című spanyol sportlap értesülései szerint a hétfő esti órákban nagy bejelentésre készülnek a Real Madridnál, ugyanis minden jel arra mutat, hogy a Valladolid elleni hétvégi vereség után menesztik a gárda német vezetőedzőjét, Bernd Schustert.
nov. 17
15:50
Bundesliga: több élcsapat is vadászik a Salzburg gólzsákjára (She)
Több német élvonalbeli egyesület is meg akarja vásárolni a téli átigazolási időszakban Marc Jankót, a Red Bull Salzburg óriási formában futballozó csatárát.
nov. 17
15:52
Villarreal: hosszabb kihagyásra kényszerül Llorente (She)
Legalább egy hónapot ki kell hagynia Joseba Llorentének, a Villarreal kitűnő csatárának. A „sárga tengeralattjáró” legeredményesebb spanyol bajnoki góllövője biztosan nem játszhat csapata Manchester United elleni BL-meccsén, és kérdéses a pályára lépése a Celtic ellen is.
nov. 17
16:06
Úszás: az amerikai Gary Hall Jr. bejelentette a visszavonulását (She)
A három olimpián tíz érmet nyerő, kétszeres világbajnok Gary Hall Jr. hivatalosan bejelentette: végleg felhagy a versenyszerű úszással.
nov. 17
16:08
Horvátország: a horvát kapitány Angliában akar edzősködni (She)
Angliában szeretne edzősködni Slaven Bilic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – persze csak miután lejár a szerződése hazája szövetségével.
nov. 17
16:10
Görögország: távozott a gyengélkedő AEK trénere (She)
Mindössze hat hónap után, közös megegyezéssel távozott az AEK Athén kispadjáról Jorgosz Donisz.
nov. 17
16:12
Catania: riporterrel balhézott Zenga, büntetést kap (She)
A Catania labdarúgócsapatának vezetősége megbünteti a gárda edzőjét, Walter Zengát, aki a RAI műsorvezetőjével, Enrico Varrialéval összeveszett a stúdióban.
nov. 17
16:42
Magyar válogatott: együtt Koeman csapata Belfastban (She)
Fülöp Márton kivételével valamennyi magyar labdarúgó megérkezett Belfastba, az Észak-Írország ellen szerdán 20:45-kor kezdődő felkészülési mérkőzés helyszínére.
nov. 17
17:00
Paks: Csernyánszki Norbert aláírt Gellei Imre csapatához (She)
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Paks megegyezett Csernyánszki Norberttel és klubjával, a DVSC-vel, így a kapus a Tolna megyei együttesnél folytatja pályafutását – adta hírül a PFC honlapja.

Keresés