2008. november 16. vasárnap

nov. 16
0:30
Sakkolimpia: a férfiak és a nők is nyertek (Behaviour)
Mindkét magyar válogatott győzelemmel folytatta szereplését a drezdai sakkolimpia harmadik fordulójában: a férfiak Csehországot, a nők Venezuelát verték biztosan.
nov. 16
6:12
Debrecen az őszi bajnok (Blikk)
Története során először lett őszi bajnok a Debrecen.
nov. 16
6:14
Csak Csikarnak járt a taps (Blikk)
A 120 éves MTK kikapott a sereghajtó REAC-tól
nov. 16
6:16
Végre győzött a Szeged (Blikk)
A hazai csapat esélyt sem adott ellenfelének
nov. 16
6:48
Tisztán nem lehet nyerni a Touron (Behaviour)
Niels Albert belga terepbringás szerint dopping nélkül lehetetlen nyerni a világ leghíresebb országúti kerékpáros viadalán, a Tour de France-on.
nov. 16
7:06
NHL: visszavágott a New Jersey a Washington Capitalsnek (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 39. játéknapján szétlövésben vágott vissza a New Jersey Devils a Washington Capitalsnek, amelytől egy nappal korábban vereséget szenvedett. Az Ördögök sorozatban négy vesztes találkozó után hagyták el ismét győztesen a jeget. A kanadai rangadót a Vancouver nyerte, míg idegenben diadalmaskodott a Dallas, a Philadelphia, a Colorado és Nashville.
nov. 16
7:42
Manchester City: 243 millió eurót szánnak játékosvásárlásra (She)
Spanyol lapértesülés szerint az angol labdarúgó Premier Leauge-ben jelenleg 13. helyezett Manchester City egyesült arab emírségekbeli tulajdonosai akár 243 millió eurót is szánnak a januári játékosbeszerzésre.
nov. 16
7:44
NBA: csak hosszabbításban nyert a Celtics Milwaukee-ban (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 19. játéknapján a címvédő Boston Celtics alaposan megizzadt a Milwaukee Bucks otthonában. A Kelták csak a hosszabbításban szerezték meg a győzelmet, s a 102–97-es diadal után kilenc sikerrel és két vereséggel állnak a ligában. A Golden State Los Angelesben nyert a Clippers vendégeként, a Chicago pedig hazai pályán verte meg az Indianát.
nov. 16
8:36
Formula–1: Bernie Ecclestone sohasem vonul vissza (She)
Bernie Ecclestone, a Formula–1-es gyorsasági világbajnokság első számú irányítója azt mondta, hogy sohasem vonul vissza.
nov. 16
9:12
Kerékpár: Albert szerint tisztán nem lehet nyerni a Touron (She)
Niels Albert belga terepbringás szerint dopping nélkül lehetetlen nyerni a világ leghíresebb országúti kerékpáros viadalán, a Tour de France-on.
nov. 16
9:30
Anglia: nagy hiányzók és három újonc a keretben (She)
Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét a szerdai, Németország elleni felkészülési mérkőzésre. A listát böngészve feltűnik, hogy csupán egy Manchester United-játékos tagja a keretnek, a „vörös ördögöktől” Michael Carrick kapott behívót. Hiányzik a szokott csapatból Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Wes Brown, Joe Cole, Ashley Cole, Emile Heskey, David…
nov. 16
9:48
Real Madrid: Javier Saviola nem akarja elhagyni a csapatot (She)
Noha legtöbbször csak a Real Madrid kispadján jut neki hely, Javier Saviola nem szeretné elhagyni a királyi gárdát – legalábbis erről szólnak a spanyol sajtó értesülései.
nov. 16
10:42
Műkorcsolya: Sebestyén Júlia nagy sikerrel tért vissza (She)
Sérülése után remekül tért vissza Sebestyén Júlia, aki 146.78-as pontszámmal megnyerte a zágrábi nemzetközi viadalt. Hadford Katherina a 11. helyet szerezte meg.
nov. 16
11:00
Tenisz, Mesterek Kupája: Djokovics nyerte a döntőt Davigyenko ellen (She)
A szerb Novak Djokovics 6:1, 7:5-re győzött az orosz Nyikolaj Davigyenko ellen a Sanghajban megrendezet évadzáró Mesterek Kupája döntőjében, és ezzel a világbajnokok illusztris társaságába lépett.
nov. 16
11:36
Skócia: Darren Fletcher kikerült az argentinok elleni keretből (She)
A Manchester United középpályása, Darren Fletcher megsérült klubcsapata Stoke City elleni szombati bajnokiján, így kikerült a skót válogatott Argentína ellen készülő keretéből.
nov. 16
11:54
Mesterek Kupája végeredmény (Behaviour)
A szerb Novak Djokovic nyerte a férfi teniszezők sanghaji évzáró viadalát, a Mesterek Kupáját, miután a fináléban magabiztosan legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót.
nov. 16
12:12
Djokovic lett Sanghaj mestere (Infostart)
Novak Djokovic nyerte a férfi teniszezők sanghaji évzáró viadalát, a Mesterek Kupáját, miután a fináléban magabiztosan legyőzte az orosz Nyikolaj Davigyenkót.
nov. 16
12:14
"Tíz körömmel kell ragaszkodnunk a Forma-1-es Magyar Nagydíjhoz" (Infostart)
Egyelőre a közgazdászok sem tudják, hogy pontosan meddig jut el a mostani válság - mondta Dénes Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában. A sportközgazdász kifejtette, hogy a legkedvezőbb esetben - ha a krízis nem terjed át a reálszférára - a nehéz helyzetbe került pénzügyi támogatók helyett kell újakat keresni, márpedig az sem könnyű feladat. Ráadásul a mostani jelek szerint a reálgazdaságon is…
nov. 16
12:30
Ukrajna: számítógépes programmal népszerűsítik a labdarúgást (She)
Diákoknak és tanároknak szóló számítógépes programot készíttetett a futball iskolai népszerűsítése céljából az Ukrán Labdarúgó-szövetség. Az oktatóprogram jövőre jut el az ország tanintézeteibe.
nov. 16
12:30
Sebestyén Júlia megnyerte a Golden Spint (Behaviour)
Sebestyén Júlia megnyerte a nők versenyét a 41. Golden Spin nemzetközi műkorcsolya és jégtáncversenyen, Zágrábban.
nov. 16
12:48
Formula–1: Loeb megtette az első kilométereket egy Red Bullban (She)
Sébastien Loeb, a franciák ötszörös ralivilágbajnoka a silverstone-i aszfaltcsíkon megtette az első kilométereket egy Formula–1-es autóban, egészen pontosan egy Red Bullban.
nov. 16
13:24
Németország: Zwanziger szerint romlott a válogatott megítélése (She)
Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) elnöke szerint az utóbbi időszak botrányai miatt sérült az emberekben a német válogatottról kialakult kép. Az elnök a Joachim Löw szövetségi kapitány és néhány rutinos játékos (Torsten Frings, Michael Ballack, Kevin Kuranyi) közötti feszültségekre utalt.
nov. 16
13:42
MU: Alex Ferguson az új Ole Gunnar Solskjaer nyomában (She)
A norvég TV2 televíziós csatorna információi szerint a Manchester United figyeli a norvég Valerenga játékosát, Moát.
nov. 16
14:18
A Vasas nyerte a pólórangadót (Infostart)
A címvédő Vasas 12-8-ra nyert a Honvéd ellen a férfi vízilabda-bajnokság rangadóján.
nov. 16
14:18
Anglia: fél Európa a wigani Amr Zakira vadászik (She)
A Mirror értesülései szerint a Real Madrid is beállt azon klubok sorába, amelyek szeretnék megszerezni a jelenleg a Wiganben szereplő Amr Zakit.
nov. 16
14:20
Férfi vízilabda OB I: magabiztosan nyert a Vasas a Honvéd ellen (She)
Magabiztosan, 12–8-ra nyerte meg a TEVA-VasasPlaket a Domino-Honvéd elleni vasárnapi vízilabda-rangadót a Komjádi uszodában.
nov. 16
14:36
Hollandia: az Ajax kiütötte Dzsudzsák csapatát a rangadón (She)
A holland labdarúgó-bajnokság vasárnap délutáni rangadóján az Ajax otthonában szerepelt Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV, amely alulmaradt Amszterdamban.
nov. 16
14:54
Németország: rossz egészsége miatt lemondott a világbajnok tréner (She)
Egészségügyi okokból lemondott a német harmadik ligás Aalen vezetőedzője, a német válogatottal 1990-ben világbajnokságot nyerő Jürgen Kohler.
nov. 16
14:56
Alpesi sí Világkupa: francia siker férfi szlalomban (She)
A francia Jean-Baptiste Grange nyerte meg a férfi műlesiklást a finnországi Leviben megrendezett alpesi sí Világkupa-viadalon. A szezon első szlalomversenyén a francia síző mögött az összetett Vk-címvédő amerikai Bode Miller lett a második, az osztrák Mario Matt pedig a harmadik.
nov. 16
15:12
Vasas-siker a Komjádiban (Behaviour)
Négy góllal nyert a Vasas a Honvéd ellen a férfi vízilabda-bajnokság vasárnapi rangadóján.
nov. 16
15:30
Úszás: két világ- és egy Európa-rekord a berlini Világkupán (She)
Két világrekord született a berlini ARENA Világkupa-viadalon: a rövid pályás versenyen 200 méteres férfi gyorsúszásban Paul Biedermann, 50 méter férfi háton pedig Randall Bal döntötte meg a fennálló csúcsot.
nov. 16
15:32
Belgium: emberhátrányban ikszeltek a rangadón Juhászék (She)
Pontosztozkodás született a belga labdarúgó-élvonal vasárnap délutáni nagy rangadóján: az FC Bruges otthonában 1–1-es döntetlent ért el a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht.
nov. 16
15:34
NB II, Keleti csoport: megbotlott a Bőcs a BKV ellen (She)
A remek őszi idényt maga mögött tudó Bőcs csapata pontot vesztett a BKV Előre ellen hazai pályán, így hárompontos hátrányba került a listavezető Ferencvárossal szemben a labdarúgó NB II Keleti csoportjában. Az Előre sokáig hátrányban volt, de Varga a 88. percben pontot mentett a fővárosi sárga-kékeknek. Súlyos vereségbe szaladt bele a Vác Makón, így a piros-kékek téli pihenője rossz hangulatban…
nov. 16
15:36
NB II, Nyugati csoport: győzelmével a dobogón telel a Kaposvölgye (She)
Az NB II Nyugati csoportjának utolsó őszi fordulójában a Nagyberki 1–0-ra megverte az Integrál-DAC csapatát, így a harmadik helyen, vagyis dobogón töltheti a téli szünetet. A nap másik meccsén a sereghajtó Barcs 2–2-t játszott a Kozármisleny ellen, így pontszerzéssel zárta az őszi szezont.
nov. 16
15:48
Oroszország: kiütötte a CSZKA a bajnok Kazanyt (She)
Kiütéses, négygólos győzelmet aratott a CSZKA Moszkva a bajnok Rubin Kazany ellen az orosz labdarúgó-élvonal 29. fordulójában. A piros-kékek Vágner Love remek mesterhármasával döntötték el a meccset, Zsirkov 87. percben elért találata pedig végképp padlóra küldte a Rubint.
nov. 16
16:06
Újoncot hívott be Erwin Koeman (Infostart)
Egy helyen változott a magyar labdarúgó-válogatott kerete az északírek elleni szerdai, idegenbeli barátságos mérkőzésre.
nov. 16
16:06
Litvánia: az Ekranas győzelmével ért véget a bajnokság (She)
A 28. fordulóval véget értek véget a küzdelmek a litván labdarúgó-élvonalban: a már bajnok Ekranas a Siauliai idegenbeli 5–0-s kiütésével ünnepelte meg az aranyérmet. A kék-pirosak 2005 óta az első, összességében a negyedik bajnoki címüket szerezték meg. A második helyen a címvédő FBK Kaunas, a bronzérmes pozícióban – a Suduva elleni jobb eredményeinek köszönhetően – az FK Vetra Vilnius végzett.
nov. 16
16:08
Női kosárlabda NB I: mégsem marad el a vasárnapi mérkőzés (She)
A női liga pénteki bejelentése ellenére nem marad el vasárnap a Savaria-Szombathely–SEAT Foton-Győr bajnoki mérkőzés a női kosárlabda NB I-ben.
nov. 16
16:10
Magyar válogatott: a fehérvári Horváth Gábor is a keret tagja (She)
Erwin Koeman szövetségi kapitány az utolsó pillanatban újabb változtatásra kényszerült a szerdai, Észak-Írország elleni barátságos mérkőzést megelőzően – adta hírül a szövetség honlapja, az mlsz.hu.
nov. 16
16:24
Fehéroroszország: döntetlennel ünnepelte aranyérmét a BATE (She)
A fehérorosz Premier Liga utolsó fordulójában 1–1-es döntetlent játszott a Vityebszkkel a bajnoki címet már hetekkel ezelőtt megszerző BATE Boriszov. A BL-ben is vitézkedő kék-sárgák mögött a második helyen a Dinamo Minszk, a harmadikon az MTZ-RIPO végzett – utóbbi két csapat az Európa Ligában indulhat. Kiesett a Torpedo Zsogyino, a Lokomotiv Minszk, a Szavit Mogiljev és a Darida.
nov. 16
16:26
Magyar U20-as válogatott: Pölöskey és Zámbó sérült, Simon a keretben (She)
Az utánpótlás labdarúgó-válogatottak szakmai munkájáért felelős Wilco van Buuren kényszerűségből szűkítette az U20-as válogatott keretét a Horvátország elleni, szerdán 14 órakor kezdődő Alpok-Adria-kupa-mérkőzés előtt.
nov. 16
16:42
Anglia: Gerrard megsérült, kihagyja a németek elleni meccset (She)
Tíznapos kihagyásra kényszerül, így lemarad az angol válogatott Németország elleni felkészülési mérkőzéséről Steven Gerrard, a Liverpool csapatkapitánya.
nov. 16
16:44
Premier League: nem nyert zsinórban negyedszer is az Everton (She)
Nem bírt egymással az Everton és a Middlesbrough a Premier League 13. fordulójának vasárnap kora délutáni mérkőzésén: a két középcsapat találkozóján 1–1-es döntetlen született.
nov. 16
17:18
A Győr legyőzte a címvédőt (Infostart)
A Győr hazai közönség előtt 29-23-ra nyert a címvédő orosz Zvenyigorod ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a csoportkör harmadik fordulójában.
nov. 16
17:18
Serie A: Kaká tizenegyesével győzött az AC Milan (She)
Rendkívül látványosnak éppen nem mondható mérkőzésen Kaká büntetőjével győzött az AC Milan az utolsó helyre visszacsúszó Chievo ellen a labdarúgó Serie A 12. fordulójában. Kikapott Szardínián a Fiorentina, hazai pályán az Udinese, miközben 3–2-re nyert a Catania és a Sampdoria is. Az Atalanta a 89. és 90. percben lőtt gólokkal győzte le a Napolit, míg pontosztozkodás volt a Siena–Bologna meccsen.
nov. 16
17:20
Tapad a Milan az Interre (Infostart)
Kaká tizenegyesből szerzett góljával nyert a Milan 1-0-ra a Chievo ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, így a második helyre jött fel.
nov. 16
17:20
Kézilabda: győzött a Győr a Zvenyigorod ellen a BL-ben (She)
A női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában 29–23-ra győzött a Győri Audi ETO az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen, ezzel „visszavágott” az előző szezon BL-küzdelmeinek elődöntőjében elszenvedett vereségért és a kiesésért.
nov. 16
17:22
Kosárlabda: további öt játékvezető vállal bajnoki meccseket a jövőben (She)
Az élvonalbeli kosárlabda-mérkőzések levezetésére alkalmas bírók közül további öten jelezték, hogy vállalnak találkozókat a jövőben.
nov. 16
17:36
Jégkorong, MOL Liga: idegenben kikapott az Alba II és a Fradi (She)
A jégkorong MOL Liga vasárnapi mérkőzésén az Alba Volán II kikapott a HC Csíkszeredától. A Ferencváros Bukarestben szenvedett vereséget.
nov. 16
17:54
Soproni Liga: élőben az NSO-n a Fehérvár–Újpest meccs! (She)
Elkezdődött az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság őszi idényének utolsó mérkőzése, a Fehérvár–Újpest találkozó.

Keresés