2008. november 30. vasárnap

nov. 30
16:23
Bundesliga 2: Torghelle góllal rontotta el Eilts bemutatkozását (She)
Hatodik alkalommal talált be Torghelle Sándor a Bundesliga 2-ben, s ezzel a 15. fordulóban 2–0-s győzelemhez segítette az Augsburgot a Hansa Rostock ellen.
nov. 30
16:39
Hollandia: Vermes Krisztiánék simán megverték Fehér Csabáékat (She)
Vermes Krisztián végig a pályán volt a Sparta Rotterdamban, amely 4–0-ra legyőzte hazai pályán a második helyen álló NAC Bredát a holland labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) 13. fordulójában.. A vesztes csapatban Fehér Csaba kezdőként 34 percet játszott, edzője 0–2-es állásnál cserélte le.
nov. 30
16:39
Magyar siker az amatőr golf-vb-n (Behaviour)
A magyar együttes remekül szerepelt, a csapatkapitány, Bohács Zsolt pedig kategóriájában megnyerte az Orlandóban rendezett amatőr golf-világbajnokságot.
nov. 30
16:41
Anglia: a Manchester United 1–0-ra nyert a City ellen (She)
A Manchester United végig kézben tartotta a Manchester City elleni városi derbit, és még az sem zavarta meg a „vörös ördögöket”, hogy Cristiano Ronaldo kiállítása miatt a 68. perctől emberhátrányban játszottak. A találkozót Wayne Rooney 42. percben szerzett gólja döntötte el.
nov. 30
16:58
A címvédő nyerte a manchesteri rangadót (Infostart)
A címvédő United 1-0-ra megnyerte az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának manchesteri rangadóját.
nov. 30
16:58
FA-kupa: Tímár Krisztiánék az Arsenal otthonába látogatnak (She)
Elkészítették az FA-kupa harmadik fordulójának párosítását. A Halmosi Pétert foglalkoztató Hull City a Newcastle-t fogadja majd, Tímár Krisztián és a Plymouth az Arsenal otthonába látogat, míg a Fulham (Gera Zoltán) a Sheffield Wednesday vendége lesz.
nov. 30
17:00
Jégkorong, MOL Liga: miskolci vereség Csíkszeredában (She)
A Miskolci Jegesmedvék 7–2-es vereséget szenvedtek a jégkorong MOL Liga vasárnap délutáni mérkőzésén az SC Csíkszereda otthonában.
nov. 30
17:15
Serie A: az Inter és a Roma is otthon nyert rangadót (She)
Az „olasz nagyok” közül a Juventus szombat este sima győzelemmel tudta le a hóeséssel tarkított, Reggina elleni mérkőzését, vasárnap pedig jöhettek a többiek: a délután két nagy rangadója az Inter–Napoli és a Roma–Fiorentina meccs volt. Végül a milánói fekete-kékek és a római „farkasok” egyaránt egygólos sikernek örülhettek. Kikapott a Lazio Bergamóban, meglepetésre nyert a Chievo Udinében, otthon…
nov. 30
17:33
Begyűjtötte a három pontot az Inter (Infostart)
Nagy csatában, 2-1-re nyert a címvédő Internazionale a vendég Napoli ellen az olasz labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában.
nov. 30
17:33
Férfi röplabda: második vasárnapi meccsét is megnyerte a Kecskemét (She)
A Kecskemét férfi röplabdacsapata a nap folyamán másodszor is megverte a juniorválogatottat a ligabajnokság Kiemelt csoportjában.
nov. 30
17:51
Sakk: egy pontra olvadt a kanizsaiak előnye a csapatbajnokságban (She)
A Csuti-Hydrocomp Zalaegerszeg 9.5:2.5-re legyőzte a BEAC-ot a hazai csapatbajnokság első osztályának harmadik játéknapján. A Viswanathan Anand, Alexei Shirov és Polgár Judit nélkül felálló Nagykanizsa csak 8.5:3.5-re nyert a Pénzügyőr otthonában, de a tabellát továbbra is vezeti, előnye egy pont a címvédő egerszegiek előtt.
nov. 30
17:53
Ausztria: Bodnárék idegenben nyertek a Mattersburg ellen (She)
A Salzburg idegenben 4–2-re győzött a Mattersburg ellen az osztrák labdarúgó-bajnokság 20. fordulójában. A magyarok közül a hazaiaknál Kovrig Ákos, a vendégeknél Bodnár László volt végig a pályán, a nagymartoni (mattersburgi) Csizmadia Csabát viszont nem nevezték a találkozóra.
nov. 30
18:09
Premier League: az Everton idegenben verte meg a Tottenhamet (She)
Az Everton idegenben verte meg 1–0-ra a Tottenhamet a Premier League 15. fordulójában, míg a Portsmouth 3–2-re győzött a Blackburn ellen.
nov. 30
18:27
Vívás: Pető Réka harmadik a müncheni kardversenyen (She)
Pető Réka az elődöntőig jutott, így a harmadik helyen végzett a müncheni nemzetközi női kardversenyen.
nov. 30
18:45
Rövid pályás úszó Eb: Cseh László csak váltóban indul Rijekában (She)
Nem indul egyéniben, csak a 4x50 méteres vegyes váltóban Cseh László a december 11. és 14. között rendezendő rijekai rövid pályás úszó Európa-bajnokságon.
nov. 30
19:03
Az Arsenal a Manchester United után a Chelsea-t is megverte (Infostart)
Az Arsenal 2-1-re nyert a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának szuperrangadóján. A vendégek Djourou szerencsétlen öngólja miatt kerültek hátrányba, majd a második félidőben van Persie duplájával fordítottak. A sokáig magabiztos Chelsea-játékosok látványosan megtörtek a holland csatár lesgólja után.
nov. 30
19:03
Bundesliga: Hajnalék ikszeltek, a Stuttgart legyőzte a Schalkét (She)
Szombaton még tizennyolc gól esett a Bundesliga 15. fordulójának mérkőzésein, de vasárnapra elfogyott a „termés”: a Dortmund–Wolfsburg, a Stuttgart–Schalke és a Bochum–Hamburg meccseken mindössze négyszer zördült meg a háló. Dortmundban – ahol Hajnal Tamás végigjátszotta a Wolfsburg elleni találkozót –, illetve Bochumban megosztoztak a pontokon, míg Stuttgartban a VfB 2–0-ra megverte a rengeteg…
nov. 30
19:05
Premier League: az Arsenal idegenben verte meg a Chelsea-t (She)
A Chelsea hazai pályán szenvedett 2–1-es vereséget az Arsenaltól a Premier League 15. fordulójában.
nov. 30
19:21
Primera División: a Villarreal előzött, Vadóczék kikaptak (She)
A Recreativo Huelva otthonában aratott 2–1-es győzelmének köszönhetően előrelépett a spanyol élvonal 2. helyére a Villarreal. Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna 0–2-ről állt fel Málagában, de a hajrában kapott még kettőt, így pont nélkül maradt. A magyar középpályás csereként 15 perc játéklehetőséghez jutott.
nov. 30
19:39
Ligue 1: nem bírt egymással a Toulouse és a Marseille (She)
Nem született gól a Marseille toulouse-i vendégjátékán a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 16. fordulójában.
nov. 30
19:41
Ligakupa: az Üllői úton sem bírt egymással az FTC és a Honvéd (She)
Az október közepén játszott mérkőzésükhöz hasonlóan ez alaklommal is 2–2-es döntetlent játszott egymással a Ferencváros és a Honvéd a Ligakupa D-csoportjában. A 7. forduló egyetlen vasárnapi mérkőzésén a vendég Honvéd Takács Ákos kiállítása miatt az utolsó 25 percet emberhátrányban játszotta.
nov. 30
19:57
Női kosárlabda, NB I: a Pécs szoros meccsen győzött Szegeden (She)
A MiZo-Pécs szoros mérkőzésen jó hajrájának köszönhetően 83–74-re verte meg idegenben a Szeviép-Szegedet a női kosárlabda NB I 9. fordulójában.
nov. 30
19:59
Everton: az egész szezonra kiesett a „kékek” gólerős csatára (She)
Fájhat a feje David Moyesnak, az Everton menedzserének: csapata nigériai támadója, Yakubu Aiyegbeni Achilles-ín-szakadást szenvedett a Tottenham ellen megnyert mérkőzésen. Yakubu már nem játszhat a 2008–09-es szezonban.
nov. 30
20:15
Női kosárlabda MK: negyeddöntős a Zala Volán, 66 ponttal nyert a Győr (She)
Az első negyed után fordított, majd magabiztos, 15 pontos győzelmet aratott a Zala Volán a BEAC-Újbuda vendégeként a női kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ezzel pedig továbbjutott. A Győr idegenben verte 66 ponttal a Tatabányát.
nov. 30
20:33
Ciprus: sikkasztott a BL-ben remeklő Anorthoszisz elnöke? (She)
Rendőrségi vizsgálat indult Cipruson Andreasz Panteli, a Bajnokok Ligájában kitűnően szereplő Anorthoszisz elnöke ellen. A klubvezetőt sikkasztással vádolják.
nov. 30
20:33
Az Arsenal az MU legyőzése után a listavezető Chelsea-t is felülmúlta (Behaviour)
Európa labdarúgó topbajnokságit ezúttal a nagy találkozások mellett a jubileumok jellemezték: Spanyolországban a Barcelona Sevillába, a Real Madrid a Getafe otthonába látogatott, Olaszországban Del Piero meglőtte 250. gólját a Juve színeiben, míg Angliában Wayne Rooney 100. klubcsapatban elért találatát ünnepelhette, miközben a Chelsea hazai pályán kikapott az Arsenaltól.
nov. 30
20:51
Jégkorong: megnyerte a szétlövést a Klagenfurt ellen az Alba Volán (She)
Drámai mérkőzésen, szétlövés után győzött az Alba Volán a Klagenfurt ellen Székesfehérváron – ezzel október 28. óta először kapott egynél több bajnoki pontot egy találkozót követően.
nov. 30
20:53
Görögország: négy ponttal megugrott az Olympiakosz (She)
Kitűnő játékkal 4–1-es győzelmet aratott hazai pályán az Olympiakosz a Panioniosz ellen a görög Szuperliga 12. fordulójában, ezzel négy ponttal ellépett a második helyezett PAOK-tól.
nov. 30
21:09
Tíz emberrel nyert a Valencia, a Real már csak a negyedik (Infostart)
A Valencia 3-2-re győzött a vendég Betis ellen a spanyol labdarúgó-bajnokságban.
nov. 30
21:09
Primera División: fordulatos meccsen győzött a Valencia (She)
A Valencia hazai pályán 3–2-re győzött a Betis ellen a Primera División 13. fordulójában.
nov. 30
21:11
Curling: tornát nyert az Eb előtt a válogatottakat adó Wallis (She)
Tíz külföldi és hat magyar csapat részvételével szervezett nemzetközi curling versenyt a Magyar Curling Szövetség, melyet a Wallis SC nyert meg.
nov. 30
21:27
Jégkorong, MOL Liga: a vége előtt öt másodperccel nyert az FTC (She)
Nagy csatában győzött a Steaua Bucuresti ellen a Ferencvárosi TC jégkorong-csapata a MOL Liga vasárnap esti mérkőzésén. A románok a második harmadban már 3–0-ra is vezettek, végül mégis a zöld-fehérek nyertek: a győztes találatot öt másodperccel a rendes játékidő vége előtt ütötte Szergej Parfirjev. Nagy csatára késztette az Alba Volán II az Újpestet, Gyergyószentmiklóson kapott ki 4–2-re a a…
nov. 30
21:45
Alpesi sí Vk: majd három év után először nyert a „Herminátor” (She)
Majd három év után első Világkupa-győzelmét ünnepelhette Hermann Maier, az osztrákok klasszisa, miután 0.59 másodperccel megelőzte John Kucerát a Lake Louise-i Vk-versenyen, szuperóriás-műlesiklásban.
nov. 30
21:47
Videó: nézze meg a vasárnapi, manchesteri derbi egyetlen gólját (She)
Vasárnap kora délután rendezték Angliában a manchesteri városi rangadót, amelyen a United 1–0-ra legyőzte a Cityt. Wayne Rooney győztes gólját most megnézhetik a lenti videón.
nov. 30
22:21
NHL: bevette a Florida a Madison Square Gardent (She)
Csúnya, 4–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a New York Rangers jégkorongcsapata a Florida Pantherstől az NHL 54. játéknapján.
nov. 30
22:23
Jégkorong MOL Liga: szétlövésben győzött az Újváros (She)
Izgalmas találkozón, szétlövésben, Azari Zsolt büntetőjével győzött a DAB. Docler jégkorongcsapata a HC Csíkszereda ellen a MOL Liga vasárnapi zárómérkőzésén.
nov. 30
22:39
Brazília: bajnok lehetett volna a Sao Paulo, de megbotlott (She)
A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 37. fordulójában eldőlhetett volna az aranyérem sorsa, de mivel a Sao Paulo hazai pályán képtelen volt megverni a Fluminensét, a rivális Grémio viszont nyert, ez azt jelenti, hogy az aranyéremről az utolsó játéknap dönt.
nov. 30
22:41
Serie A: Palermóban elvesztette 16 meccses sorozatát a Milan (She)
Tizenhat mérkőzésen keresztül nem talált legyőzőre a Milan, a Palermo elleni összecsapás előtt ugyanis legutóbb szeptember 14-én szenvedett vereséget. A rózsaszínek nagy meglepetésre 3–1-re verték a Milant, amely így visszacsúszott a tabella 3. helyére.
nov. 30
22:43
Chelsea: Scolari bocsánatkérést követel az asszisztenstől (She)
Bocsánatkérést követel Luiz Felipe Scolari, a Chelsea menedzsere Mike Dean játékvezetőtől és asszisztenseitől Robin van Persie lesről esett gólja miatt a Chelsea–Arsenal (1–2) rangadón.
nov. 30
23:15
Ligue 1: alulmaradt a PSG a Rennes otthonában (She)
Rangadóval zárult a francia labdarúgó élvonal 16. fordulója: a Rennes és a Paris Saint-Germain csapott össze. A vasárnap esti mérkőzésen a bretonok szurkolói örülhettek, miután a meccs egyetlen gólját a 45. percben Bruno Cheyrou jegyezte. Győzelmével a Rennes második, öt ponttal a listavezető Lyon mögött, míg a PSG a hatodik.
nov. 30
23:15
Tizenhat meccses veretlenséget bukott el a Milan (Infostart)
Nem volt híján meglepetéseknek a hétvége az európai futballbajnokságokban. Az Arsenal nyert a Chelsea otthonában, kikapott Szicília szigetén a Milan, s megint bukott a Real Madrid. Növelte előnyét a spanyol tabellán a Barcelona, az olaszon pedig az Inter. Tovább tart a Hoffenheim remeklése.
nov. 30
23:17
Primera División: hátrányból nyert az Atlético a Santander ellen (She)
Hiába vezetett a vendég Santander az Atlético Madrid ellen már a 7. percben, végül a fővárosiak 4–1-re nyertek. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a Santander a 32. perctől emberhátrányban játszott, miután César Navas ütemkéséssel, brutálisan beleszállt Assuncaóba.
nov. 30
23:19
Premier League: szerb tehetséget tesztel a Middlesbrough (She)
Egyhetes próbajátékon vesz részt a Middlesbrough labdarúgócsapatánál a szerb U21-es válogatott tehetséges középpályása, Nemanja Matics.

Keresés