2008. november 9. vasárnap

nov. 9
16:57
Anelka duplájával győzött és élre állt a Chelsea (Infostart)
A Chelsea a francia Nicolas Anelka duplájával győzött a Blackburn Rovers otthonában az angol labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában, és ezzel a tabella élére ugrott.
nov. 9
16:57
Soproni Liga: zalaegerszegi siker született Siófokon (She)
A Soproni Liga 14. fordulójának záró mérkőzésén 4–1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg a Siófok vendégeként. A gólokat Meyé (2), Waltner, Máté, illetve Sütő szerezte.
nov. 9
17:15
Megint az utolsó pillanatban nyert az Inter (Infostart)
Az Internazionale - akárcsak egy hete a Reggina ellen - megint egy utolsó percben szerzett góllal győzött az olasz labdarúgó-bajnokságban: a címvédő milánói kék-feketék ezúttal az Udinese ellen diadalmaskodtak, a 90. percben Julio Ricardo Cruz volt eredményes.
nov. 9
17:15
Serie A: Cruz döntött az Inter javára az utolsó pillanatban (She)
Mindössze egy vendéggyőzelem született az olasz Serie A 11. fordulójának délutáni meccsein: a Juventus 2–0-ra megverte a Chievót Veronában. A többi helyszínen hazai sikereknek tapsolhatott a közönség: Cruz utolsó percben fejelt góljával az Inter győzött az Udinese elleni rangadón, és diadalmaskodott a Napoli, a Fiorentina, a Catania, a Lazio, valamint a Genoa is.
nov. 9
17:17
Championship: Priskin 18 perccel tért vissza, csapata kikapott (She)
Letöltötte kiállításáért kapott három mérkőzésre szóló eltiltását Priskin Tamás, így Malky Mackay, a Watford megbízott menedzsere bevethette őt a Swansea elleni bajnokin. A magyar válogatott támadó csak a kispadon kapott helyet, és Mackay a 72. percben küldte őt pályára, amikor a Swansea már 2–1-re vezetett
nov. 9
17:19
Női kézilabda, BL: otthon kapott ki a Győr az Ikasttól (She)
A Győri Audi ETO KC hazai pályán 27–25-re kikapott az Ikasttól a női kézilabda Bajnokok Ligája A-csoportjában.
nov. 9
17:51
Hollandia: az Ajax nyert, Huntelaar bokasérülést szenvedett (She)
A holland labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában hazai pályán nyert az Ajax a Sparta Rotterdam ellen. A győzelem azonban áldozattal járt, az első gólt szerző Klass-Jan Huntelaar ugyanis bokasérülést szenvedett. Az amszterdamiak teljesítményét lemásolta a Feyenoord is, a rotterdamiak az Utrechtet ütötték ki.
nov. 9
17:53
Svédország: drámai hajrá után bajnok a Kalmar FF (She)
A Kalmar FF labdarúgócsapata nyerte meg a svéd élvonal, az Allsvenskan 2008-as kiírását, miután az utolsó fordulóban 2–2-es döntetlent ért el a Halmstad otthonában.
nov. 9
18:09
Tenisz, WTA-vb: Venus Williams lett a világbajnok (She)
Venus Williams nyerte a Dohában rendezett WTA-világbajnokságot, miután a döntőben 6:7, 6:0, 6:2-re megverte az orosz Vera Zvonarjovát.
nov. 9
18:11
NB II, Keleti csoport: szoros meccsen győzött a Ferencváros (She)
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában a Makó együttesét fogadta a Ferencváros. A találkozó 3–2-es hazai sikerrel ért véget.
nov. 9
18:13
Premier League: még mindig tart a Redknapp-mágia (She)
Úgy látszik, Harry Redknapp érkezése varázsszerként hatott a Tottenham Hotspur csapatára: az idényt reménytelen játékkal kezdő észak-londoniak ezúttal a Manchester City ellen győztek, ráadásul a City of Manchester Stadionban.
nov. 9
18:27
A Fradi egy góllal legyőzte a Makót (Infostart)
A Ferencváros egy góllal nyert a Makó ellen a labdarúgó NB II 14. fordulójában a Keleti csoportban és egy pont előnnyel áll az első helyen áll.
nov. 9
18:27
Női röplabda, NB I-es ligabajnokság: Miskolcon nyert a Vasas (She)
A Vasas magabiztosan nyert a Miskolc otthonában a női röplabda NB I-es ligabajnokságban.
nov. 9
19:03
Férfi kézilabda, BL: hét góllal kapott ki a Pick-Szeged (She)
A Pick-Szeged idegenben 35–28-as vereséget szenvedett a Rhein-Neckar Löwentől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája H-csoportjában.
nov. 9
19:05
Németország: Gelsenkirchenben nyert rangadót a Bayern (She)
A Bundesliga 12. fordulójában Gelsenkirchenben verte meg a Schalkét a Bayern München. A gólokat Toni, Ribéry, illetve Farfan szerezték.
nov. 9
19:39
Női kosárlabda NB I: szoros meccsen nyert a Szeged (She)
Szoros meccsen öt ponttal győzött hazai pályán a női kosárlabda-élvonal 8. fordulójában a Szeviép-Szeged a Győr ellen. A mérkőzésen sorsdöntőnek bizonyult, hogy a szegediek a nagyszünet előtt egy 14–0-s rohammal 37–30-ra alakították az eredményt. A két, eddig nyeretlen csapat csatájában a Cegléd legyőzte a szombathelyieket.
nov. 9
19:41
Franciaország: idegenben nyert a Rennes és a Nancy (She)
A francia bajnokság 13. fordulójában idegenben nyert a Rennes és a Nancy. Előbbi csapat a St.-Étienne, utóbbi a Valenciennes otthonából távozott három ponttal.
nov. 9
19:43
Spanyolország: rangadót nyertek idegenben Szalaiék (She)
Idegenben győzött 2–1-re a Leganés ellen a spanyol Segunda División B II. csoportjának 12. fordulójában a Real Madrid Castilla. A fontos sikernek köszönhetően a „kis Real” továbbra is a tabella élén áll, három ponttal megelőzve a Cartagenát, néggyel a legyőzött Leganést. A Castillában a kezdőben kapott helyet Szalai Ádám, és egy tizenegyest harcolt ki, melyből a mérkőzésen duplázó Bueno betalált.…
nov. 9
19:57
Jégkorong olimpiai selejtező: újabb győzelemmel továbbjutás (Infostart)
Veretlenül jutott tovább a magyar jégkorong-válogatott a 2010-es vancouveri téli olimpia utolsó kvalifikációs tornájára, miután a budapesti előselejtezős csoport zárómérkőzésén 5-2-re nyert a litván csapat ellen.
nov. 9
19:57
Jégkorong, olimpiai selejtező: Magyarország nyert, irány Riga! (She)
A magyar jégkorong-válogatott megnyerte a budapesti olimpiai előselejtező-tornát, miután az utolsó mérkőzésen 5–2-re verte a második helyen álló Litvániát.
nov. 9
20:15
Férfi kosárlabda NB I: jó játékkal győzött a címvédő (She)
Kijavította a Zalaegerszeg elleni idegenbeli botlást a férfi kosárlabda élvonal címvédője, a Falco KC: a szombathelyiek 112–89-re győzték le a Kecskemétet. A remekül játszó Falcóban négyen is tizenöt pontot vagy többet dobtak, Kálmán László 31-ig és öt sikeres tripláig jutott.
nov. 9
20:17
Női kosárlabda NB I: nagyon simán győzött otthon a Pécs (She)
Nagy különbségű győzelmet aratott a Pécs női kosárlabdacsapata a Zalaegerszeg ellen a magyar élvonal 8. fordulójának zárómérkőzésén. Fűzy Ákos csapata már az első negyedben elhúzott 18 ponttal, és a harmadik játékrészt kivéve végig magabiztosan irányította a találkozót.
nov. 9
20:33
Törökország: kiütötték a Galatát a csúcsrangadón (She)
Kiütéses, 4–1-es győzelmet aratott a török labdarúgó élvonal vasárnap esti rangadóján a Fenerbahce az ősi rivális Galatasaray ellen.
nov. 9
20:35
Férfi kézilabda NB I: Balatonfüreden kapott ki a Győrhő ETO (She)
A férfi kézilabda-bajnokság 10. fordulójában hazai pályán verte meg a Győrhő ETO-t a Balatonfüred.
nov. 9
20:51
Jégkorong, olimpiai selejtező: japán siker Lengyelországban (She)
A torna döntőjének minősülő Lengyelország–Japán mérkőzésen némi meglepetésre az ázsiaiak 3–1-re nyerni tudtak Sanokban, vagyis a lengyelek hazai pályán nem tudták kiharcolni a továbbjutás jogát.
nov. 9
20:53
Görögország: nem született gól az athéni rangadón (She)
Törökország mellett Görögországban is csúcsrangadót rendeztek vasárnap: a Panathinaikosz–Olympiakosz mérkőzésen egyik heves vérmérsékletű szurkolótábor sem örülhetett, hisz az athéni derbi 0–0-s döntetlenre végződött. Az iksznek köszönhetően továbbra is a pireuszi piros-fehérek vezetik a tabellát, a PAOK és a Xanthi előtt.
nov. 9
21:09
Tereprali: magyar sikereket hozott a Slovakian Baja versenye (She)
Fazekas Károly végzett az első helyen, Szalay Balázs pedig második lett a Slovakian Baja elnevezésű nemzetközi tereprali viadalon.
nov. 9
21:11
Primera División: hazai pályán nyert a Sevilla a Recrativo ellen (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Recrativo Huelva együttese vendégeskedett a Sevilla otthonában. A találkozón egy gól döntött a hazaiak javára, Frédéric Kanouté volt eredményes a 63. percben.
nov. 9
21:13
Lettország: „mesterhármas”, megvédte bajnoki címét a Ventspils (She)
Az FK Ventspils labdarúgócsapata nyerte meg a 2008-as lett Virsliga küzdelmeit. A sárga-kékek zsinórban harmadszor nyerték meg hazájuk bajnokságát, méghozzá ezúttal meggyőző fölénnyel: tíz ponttal előzték meg a Liepajast. A Ventspils a 2009–10-es Bajnokok Ligája első selejtezőkörében kezdheti meg a nemzetközi kupaküzdelmeket, a Liepajas, a Skonto Riga és a kupagyőztes Daugava az Európa Ligában…
nov. 9
21:27
Férfi kosárlabda NB I: Körmenden nyert a Dombóvár (She)
Az UNIQA férfi kosárlabda NB I-ben Körmenden nyert a Dombóvár.
nov. 9
22:39
Serie A: a 93. percben csúszott ki a Milan kezéből a 3 pont (She)
Helyzetek sokaságát puskázta el az AC Milan a Lecce elleni idegenbeli mérkőzésen, és az 1–1-es döntetlennel a városi riválist „hagyta” az első helyen: a Serie A 11. fordulója után az Internazionale vezeti az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalát. Az Intert egy ponttal követi a Milan és a Napoli, de még a 8. Fiorentinának is csak négypontos hátránya van. A Milan a 80. percben megszerezte a vezetést…
nov. 9
22:41
Belgium: idegenben nyert Bölöni László csapata (She)
A belga labdarúgó-bajnokság 11. fordulójában idegenben győzött Bölöni László csapata, a Standard Liége. A bajnokcsapat 3–1-re verte a Germinal Beerschotot.
nov. 9
22:57
Ökölvívás: Bernáthot leléptették a liverpooli Eb-n (She)
Két vereség a magyarok vasárnapi mérlege a liverpooli ökölvívó Európa-bajnokságon. A késő esti programban a szupernehézsúlyú Eb-újoncot, Bernáth Istvánt leléptették, így nem került a legjobb nyolc közé.
nov. 9
23:15
Dupla rossz a milanosoknak: az Inter nyert, a Milan pontot vesztett az utolsó percben (Infostart)
Az AC Milan bár a hajrában Ronaldinho góljával megszerezte a vezetést, végül csak egy pontot vitt el Leccéből. Az Inter az utolsó percben szerzett góllal nyert, vezeti a tabellát, Mourinhót mégis kritizálják. Spanyolország számol: ötven éve nem volt ilyen gólerős csapat tíz forduló után, mint a mostani Barcelona.
nov. 9
23:15
Primera División: sima Valencia-győzelem Madridban (She)
A spanyol labdarúgó bajnokság 10. fordulójának záró mérkőzésén a találkozó előtt negyedik Valencia látogatott a nyolcadik helyen álló Getafe otthonába.

Keresés