2013. december 12. csütörtök

dec. 12
0:00
BL: a dortmundiak isznak pár söröcskét a nagy izgalmakra (She)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának utolsó körében az 57 percet emberelőnyben futballozó Borussia Dortmund 2–1-re legyőzte idegenben a Marseille-t, így a csoport első helyén továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A négyes másik mérkőzésén az Arsenal 2–0-ra kikapott ugyan a Napolitól, de jobb gólkülönbségüknek köszönhetően így is az „ágyúsok” mennek tovább a németek mögött. Az…
dec. 12
0:18
NS: Görbicz: nyerni kell!; BL: véget ért a csoportkör - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
dec. 12
4:12
Bayern-meccs volt a jutalom (Blikk)
München – Bajnokok Ligája-mérkőzés ajándékba. A labdarúgó-NB II őszi bajnokának jutalma a Bayern München–Manchester City csoportrangadó megtekintése volt.
dec. 12
7:12
NHL: a Chicago a második harmadban elsöpörte a Flyerst (She)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a címvédő Chicago Blackhawks az első harmadot követően még 1–0-s hátrányban volt a Philadelphia Flyers ellen, a második játékrészben azonban szűk negyedóra leforgása alatt öt gólt szerzett – miközben csak egyet kapott –, így végül magabiztos győzelmet aratott. A Los Angeles Kings ötödször, az Anaheim Ducks…
dec. 12
7:30
85 érem 14 év alatt (Metropol)
Ma kezdődik a rövidpályás Eb a dániai Herningben.
dec. 12
7:48
NBA: „amelyik csapatot lehet”, azt megveri idegenben a Spurs (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a San Antonio idegenben nem kegyelmezett a Keleti főcsoport sereghajtójának, a Milwaukee Bucksnak. Tim Duncanék már az első negyed után 16 ponttal vezettek, végül 109–77-es győzelmet arattak. Érdekesség, hogy a Spurs ebben a szezonban vendégként eddig csak a Portlandtől és az Oklahomától kapott ki – attól…
dec. 12
7:50
MU: Moyes ott volt az Atlético meccsén, de kit figyelt? (She)
Élőben tekintette meg David Moyes, az angol élvonalbeli Manchester United menedzsere a szerdai Atlético Madrid–Porto Bajnokok Ligája-mérkőzést. A spanyol sajtó szerint kifejezetten egy játékos megfigyelése miatt utazott a spanyol fővárosba.
dec. 12
8:42
BL: Balotelli csalódott a többi olasz csapat kiesése miatt (She)
Egyedüli olasz csapatként az AC Milan jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb tizenhat együttese közé. A milánóiakkal ellentétben a Juventus és a Napoli is „csak” az Európa-ligában folytathatja. Mario Balotelli, a Milan támadója csalódott, hogy tavasszal már csak egy olasz együttes lesz a BL-ben.
dec. 12
8:42
NFL Hungary: Franchise taget kapott Jairus Byrd, a Buffalo Bills safetyje (Agroinform)
ABuffalo Bills bejelentette, hogy franchise taget adott a lejáró szerződésű free safetyjének, Jairus Byrd-nek. A Bills még mindig bízik benne, hogy...
dec. 12
8:44
NB II: korábbi Vasas-játékos a Kisvárda első téli szerzeménye (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Kisvárda vezetősége szerdán fél évre szóló megállapodást kötött a korábban többek között Pápán és a Vasasban futballozó Venczel Balázzsal – számolt be a szon.hu.
dec. 12
8:46
Videó: „Nem hagyjuk, hogy visszavágjanak a románok!” (She)
Magasabb fordulatszámra kell kapcsolnia a Hajdu János vezette női kézilabda-válogatottnak, hiszen a szerbiai világbajnokság soron következő mérkőzésén az eddigi ellenfeleknél jóval szervezettebb játékra képes románok ellen lépünk pályára, majd pénteken, a csoportkör zárásaként Németország legjobbjaival is szembeszállunk. A képlet egyszerű, a lányok fegyvertárában pedig minden megtalálható a…
dec. 12
8:48
El: Európában korrigálhat a PSV; még hat hely kiadó - program (She)
Csütörtökön befejeződnek a labdarúgó Európa-liga 2013–2014-es szezonjának csoportküzdelmei. A második számú európai kupasorozatban még hat hely kiadó a legjobb 32 között, több mint kecsegtető pozícióban áll a továbbjutás szempontjából Paulo Sousa csapata, a Maccabi Tel-Aviv, az angol Ligakupa-győztes Swansea City, valamint a holland élvonalban bukdácsoló PSV Eindhoven. Íme, a program!
dec. 12
8:50
BL: „Bizarr 12 ponttal kiesni, míg mások egy győzelemmel továbbjutnak” (She)
Hiába nyert 2–0-ra az olasz Napoli szerda este az Arsenal ellen, ám rosszabb gólkülönbség miatt csak a csoport harmadik helyén végzett – tizenkét ponttal. Gonzalo Higuaín, a nápolyiak argentin támadója bizarrnak titulálta, hogy négy győzelem ellenére nem jutottak tovább a csoportból, míg más kvartettben akár egy siker is elég volt a legjobb tizenhat közé jutáshoz.
dec. 12
9:00
Női kézilabda-vb: Csúnyát esett a Győr klasszisa, nem játszhat a román átlövő (Agroinform)
Hordágyon hagyta el a pályát a Franciaország-Montenegró rangadó után Katarina Bulatovics, de nem sérült meg súlyosan.
dec. 12
9:18
Aranylabda: Cristiano Ronaldo mégis ott lesz a díjátadón (She)
Mégis részt vesz a FIFA-Aranylabda díjátadóján Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál klasszisa, aki a francia Franck Ribéryvel és az argentin Lionel Messi még versenyben van az idei trófeáért.
dec. 12
9:20
FTC: Doll a családjával és a barátaival is egyeztet (She)
Tegnap már beszámoltunk arról, hogy Thomas Doll esetleges ferencvárosi szereződése a német sajtóban is téma, azóta pedig a hamburg1.de oldalon is megjelent egy hír, amely szerint az edző a napokban dönt arról, elfogadja-e a magyar klub ajánlatát.
dec. 12
9:36
Élőben közvetítik a Magyarország-Románia találkozót (Infostart)
Élőben közvetíti a Sport 1 televízió ma este hét órától a Magyarország-Románia női kézilabda világbajnoki mérkőzést Szerbiából.
dec. 12
9:36
Női kosár Ek: a PINKK kiesett, a DVTK és a PEAC továbbmehet (She)
Mint arról tegnap már beszámoltunk, a PINKK Pécs szerda este hazai pályán 62-50-re kikapott a szlovák Rózsahegytől a női kosárlabda Európa-kupa hatodik, utolsó fordulójában, s ezzel végül nem jutott tovább. A másik Pécs, a PEAC és a DVTK viszont ma továbbjuthat.
dec. 12
9:54
Díjazás: az MLSZ-nél Bogdán, a pólósoknál Varga Dániel a legjobb (She)
A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 47 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.
dec. 12
9:54
Sportfogadás-suli: Hogyan fogadjunk alpesi síre? (Agroinform)
A cikkünkben egy fogadó szemszögéből igyekszünk betekintést nyújtani az alpesi sí világába.
dec. 12
9:56
Világfutball: argentin diadal a Copa Sudamericanában (She)
Az argentin Lanús labdarúgócsapata nyerte meg a második számú dél-amerikai kupasorozatot, a Copa Sudamericanát, miután a döntőben 3–1-es összesítéssel verte a brazil Ponte Preta együttesét.
dec. 12
10:12
Női kézi-vb: az első erőpróba, a románokkal játszunk - program (She)
Ismét pályára lépnek női kézilabdázó lányaink! A Szerbiában zajló világbajnokság csoportkörének 4. fordulójában a magyar válogatott Romániával csap össze este 19.15 órától! A csütörtöki program azért más érdekes kézilabda-mérkőzésekkel is szolgál az ínyenceknek: többek között a spanyolok, a norvégok és a németek is ma csapnak össze aktuális ellenfeleikkel.
dec. 12
10:14
DVSC: Dombi látatlanban is igent mond a hosszabbításra (She)
„A játékosok közül Bernáth Csaba és Dombi Tibor szerződése lejár az év végén, de a klubvezetők természetesen szeretnék meggyőzni a hosszabbításról a legendákat, remélve, hogy nem sokat töprengenek majd az aláíráson”  – ezt írta a DVSC honlapja a klub szurkolói ankétjáról szóló tudósításban, a Nemzeti Sport meg is kérdezte a „legendákat", mennyit töprengenek.
dec. 12
10:48
MU: londoni fiatalokkal erősítene a télen Moyes? (She)
Egybehangzó angol sajtóhírek szerint a Fulham két fiatal labdarúgóját szemelte ki a Premier League címvédője, a Manchester United. A „vörös ördögök" Moussa Dembelét és Patrick Robertset figyelik, és igazolhatják le a télen.
dec. 12
10:48
Női kézilabda-vb: Kezdődik az igazi torna, Románia következik (Agroinform)
Sebzett vad lehet a román válogatott a csütörtök esti rangadón, komoly szintlépés vár a magyar együttesre.
dec. 12
10:50
Videó: az NBA-ben minden megtörtént, ami megtörténhet (She)
Ez történik, ha kiváló párosítás jön össze a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) adott játéknapjára. Nem is részletezzük, az alábbi videó a december 11-i este legszebb jelenteit tartalmazza, a sportág szerelmeseinek a megtekintés szigorúan ajánlott. Kőkemény blokkok, elképesztő alley-oopok, ellentmondást nem tűrő szólók és egy utolsó másodperces tripla – minden egy helyen!
dec. 12
11:06
Tenisz: új távlatok, Federer menedzserirodát alapított (She)
Élsportolókkal foglalkozó menedzserirodát alapított Roger Federer, a svájciak 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszsztárja.
dec. 12
11:24
Menedzserirodát alapított Federer (Infostart)
Élsportolókkal foglalkozó menedzserirodát alapított Roger Federer, a svájciak 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszsztárja.
dec. 12
11:24
F1: új istállók jöhetnek, Ecclestone amerikaiakra számít (She)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) újra megnyitotta kapuit az új csapatok számára, amelyek 2015-ben csatlakozhatnak a Formula–1 mezőnyéhez.
dec. 12
11:24
Federer menedzserirodát alapított (Metropol)
A svájciak 17-szeres Grand Slam-tornagyőztes teniszsztárjának cége élsportolókkal foglalkozik.
dec. 12
11:42
Női kézi-vb: Neagu kihagyhatja a mieink elleni meccset (She)
Kérdésessé vált a román női kézilabda-válogatott egyik kulcsemberének, Cristina Neagunak a szereplése a mieink elleni esti csoportmeccsen a szerbiai világbajnokságon.
dec. 12
11:44
Kajak-kenu: Nem kizárt, hogy az ősszel abbahagyom - Kökény (She)
Kökény Roland olimpiai bajnok kajakost megviselték az elmúlt hetekben őt és a munkáját segíteni akaró barátnőjét ért támadások, és ha a továbbiakban sem hagyják, hogy az újságíró Szalai Vivien csatlakozzon az edzői stábjához, akár be is fejezheti versenyzői karrierjét.
dec. 12
11:46
PL: Suáreznek ítéltek egy gólt, így már 15-nél tart (She)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) gólpanele Luis Suáreznek ítélte a Liverpool West Ham United elleni mérkőzésének (4–1) negyedik találatát. A vörösök támadója így már 15 góllal vezet a mesterlövészek listáján.
dec. 12
12:00
Női kézi-vb: katonai kocsi és ajándékhúzás - Tomori naplója (She)
Tomori Zsuzsanna, a magyar női kézilabda-válogatott kulcsembere a szerbiai világbajnokság alatt rendszeresen beszámol élményeiről, tapasztalatairól a Nemzeti Sport Online-on. A hatodik részben a szerdai szünnap révén az újvidéki mindennapokba nyerhetünk bepillantást.
dec. 12
12:00
Csík Ferenc olimpiai bajnok úszó 100 éve született (Metropol)
Száz éve, 1913. december 12-én született Csík Ferenc, az 1936-os berlini olimpia 100 méteres gyorsúszó számának bajnoka.
dec. 12
12:02
Videó: így készül egy perc alatt a Winter Classic helyszíne (She)
A hétvégén nálunk is felejthetetlen élményben lesz részük azoknak a szurkolóknak, akik kilátogatnak a Városligeti Műjégpályára, hogy részt vegyenek a Winter Classic eseménysorozatán. Mindeközben a tengerentúlon is gőzerővel készülnek már a szabadtéri küzdelmekre, mi is megmutatjuk, hogyan alakul át a michigani egyetem amerikaifutball-stadionja jégpályává egy timelapse felvételen.
dec. 12
12:18
FTC: pert nyertek, 91 millió forint folyik be a kasszába (She)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján, a fradi.hu-n közölte: pert nyert a klub a Reggina ellen a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) a Regginával szemben, így az olasz egylet 300 ezer eurót (91 millió forintot) fizet a fővárosi csapatnak.
dec. 12
12:19
Bajnokok Ligája: Hitetlenkedő nápolyiak, dühöngő Zenit-edző (Agroinform)
A Napoli négy győzelemmel kiesett, a Zenit egyetlen sikerrel továbbment a csoportkör utolsó napját követően.
dec. 12
12:36
Kajak-kenu: 13.4 milliárdos állami támogatás fejlesztésre (She)
A magyar kajak-kenu sport 2020-ig összesen 13.4 milliárd forint állami támogatást kap sportágfejlesztésre.
dec. 12
12:38
Rp úszó Eb: Hosszú hányt, majd 1 mp-et vert a mezőnyre (She)
Hosszú Katinka előbb rosszul lett, majd több mint egy másodperccel jobb időt ment ellenfeleinél a Herningben rendezett rövid pályás úszó Európa-bajnokságon 200 méteres pillangón. Sőt, később 200 méter vegyesen két másodperccel volt jobb a többieknél. Huszonöt magyar ugrott vízbe a csütörtöki nyitónapjon, s közülük Hosszú Katinka – ő két számban is –, továbbá Cseh László és Bernek Péter…
dec. 12
12:54
Női floorball-vb: magyar siker a Japán elleni helyosztón (She)
A csehországi női floorball-vb-n a magyar válogatott 5–3-ra nyert Japán ellen, így Kanada ellen mérkőzhet a 13, helyért.
dec. 12
12:54
Racing Portal - Több mint lóverseny: A Triple Crown azaz a hármas korona. Mi is ez? (Agroinform)
Erről értekezünk a következő pár percben. Klasszikus esetben a háromévesek csúcsvetélkedése. Egyfajta Grand Slam. No persze nem minden...
dec. 12
12:56
NFL Hungary: Henry Melton-nak franchise taget adott a Chicago Bears (Agroinform)
AChicago Bears tegnap arról informálta a lejáró szerződésű defensive tacklejét, Henry Melton-t hogy franchise taget adott neki.Melton a tag...
dec. 12
12:58
NFL Hungary: A Bengals franchise taget adott Michael Johnson-nak (Agroinform)
ACincinnatiBengals hivatalosan bejelentette, hogy franchise taget adott a lejáró szerződésűdefensive endjének, Michael Johnson-nak.Ha elfogadja a taget akkor 11.175...
dec. 12
13:12
NB II: a Vasas egyesület most csak mecénást keres (She)
A Vasas SC elnöke, Markovits László a Sport TV Mai helyzet című műsorában őszintén beszélt arról, miért nem képes egy labdarúgóklub működését megoldani, és hogy néhány nap múlva eldőlhet a labdarúgócsapat sorsa. Az egyesület elnöksége ma tart tanácskozást, amelyen megtárgyalják a kialakult helyzetet és döntenek a további lépésekről.
dec. 12
13:14
BL: ki kivel találkozhat a 16 között? - seregszemle (She)
Szerdán lezárult a Bajnokok Ligája csoportköre, kialakult, mely csapatok folytatják a sorozat nyolcaddöntőjében. Szokás szerint két kalapba sorolják a csapatokat a hétfői nyoni sorsoláson (az esemény 12 órakor lesz), az egyikbe a csoportelsők, a másikba a másodikok kerülnek. A nyolcaddöntőben azonos nemzetiségűek és azonos csoportból továbbjutók nem kerülhetnek össze, így érdemes egy pillantást…
dec. 12
13:30
Új csapat kerestetik a száguldó cirkuszba (Infostart)
Új csapatot keres a Formula-1-be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA).
dec. 12
13:48
Pénzhez jut a kajak-kenu sport (Infostart)
A magyar kajak-kenu sport 2020-ig összesen 13,4 milliárd forint állami támogatást kap sportágfejlesztésre.
dec. 12
14:06
Férfi kézi Eb: Iváncsik Tamás is tagja a 28 fős bő keretnek (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nyilvánosságra hozta a magyar válogatott 28 fős bő Eb-keretét. Mocsai Lajos névsorában megtalálható a válogatottságot korábban visszamondó Iváncsik Tamás is.
dec. 12
14:08
F1: a csapatfőnököknél Sebastian Vettel az év legjobbja (She)
Az Autosport szervezésében a Formula–1-es istállók csapatfőnökei idén megválasztották az év legjobb pilótáját. A legtöbb voksot az idén negyedik világbajnoki címét szerző Sebastian Vettel (Red Bull) kapta.

Keresés