2013. december 17. kedd

dec. 17
0:18
Primera División: Guerra-triplával nyert csatát a Valladolid (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén a Valladolid hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Celta Vigót, és ezzel az alsóházi versenyfutásban elmozdult a kieső helyekről, és beérte pontszámban ellenfelét. A kiélezett meccsen akkor következett be fordulat, amikor a vigóiak brazil csatára, Charles az 56. percben megkapta második sárga lapját. Kiállítása után fölénybe…
dec. 17
0:36
La Liga: Guerra triplájával nyert a Valladolid (Agroinform)
A Real Valladolid 3-0-ra verte otthon a Celta Vigót a spanyol labdarúgó La Liga 16. fordulójának hétfői meccsén.
dec. 17
0:54
Darts-vb: a tesó jobb volt, az öcsi sajnálta, mégis ő ment tovább (She)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló darts-vb főtáblájának első fordulójában Kim Huybrechts nyerte az első forduló egyik legpikánsabb párosítását, a belga testvércsatát. A 28 éves játékos 3:1-re győzte le húsz évvel idősebb bátyját, Ronnyt.
dec. 17
2:42
Vélemény: Görbiczék a nyolc között, háromra utáljuk a focistákat! (Agroinform)
Még nem indult be az össznépi bezzegezés, de ezúttal sem tudunk anélkül örülni, hogy ne rúgjunk fenékbe valakit.
dec. 17
7:30
NHL: a Pittsburgh a Toronto ellen folytatta menetelését (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján folytatta menetelését a Keleti főcsoportot vezető Pittsburgh. A Penguins hazai pályán 3–1-re legyőzte a Torontót, ez volt sorozatban a negyedik sikere a csapatnak. Az Ottawa hosszabbításban győzte le a St. Louist, a Colorado kiütötte a Dallast.
dec. 17
7:48
NBA: kikapott az Indiana, James sikerre vezette a Miamit (She)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján vereséget szenvedett a Keleti főcsoportot vezető Indiana hazai pályán a Detroit Pistonstól. A Pacers első számú keleti üldözője, a Miami Heat hazai pályán a 30 pontos LeBron James vezérletével 117–94-re nyert a Utah Jazz ellen.
dec. 17
7:50
MLSZ: nem kommentálják a kapitánykérdéssel kapcsolatos híreket (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) új szóvivője, Sipos Jenő többek között a kapitánykérdésről is beszélt a Digi Sport Ma reggel című műsorában, de nem árult el újdonságokat.
dec. 17
8:06
Szerbia is ott van legjobb nyolc között (Infostart)
A házigazda Szerbia válogatottja jutott utolsóként a negyeddöntőbe a női kézilabda-világbajnokságon.
dec. 17
8:06
MTK: A Swansea-nél elégedettek voltak velem - Baki (She)
Amint arról korábban beszámoltunk: egyhetes próbajátékon vett részt az angol Premier League-ben szereplő Swansea City U21-es csapatánál az MTK labdarúgója, Baki Ákos. A 19 éves hátvéd a Nemzeti Sportnak beszámolt a személyes élményeiről, tapasztalatáról.
dec. 17
8:06
Szerbia az utolsó negyeddöntős (Metropol)
A szerdai folytatásban a címvédő és olimpiai bajnok norvég csapat lesz az ellenfelük.
dec. 17
8:24
Tottenham: Capello, Hoddle, Hiddink - találgat az angol sajtó (She)
Angol sajtóhírek szerint már vasárnap este, hivatalosan azonban hétfőn menesztették a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur portugál menedzserét, André Villas-Boast. A helyi sajtóban azonnal megindult a találgatás arról, hogy ki lehet az örököse. Sztárnevekben nincs hiány.
dec. 17
8:24
NBA: először kapott ki otthon az Indiana (Metropol)
Az előzőleg 11/0-ás hazai mutatóval büszkélkedő Pacerst a Detroit lepte meg.
dec. 17
8:26
Videó: Klicsko harminc legkeményebb kiütése (She)
Ahogy arról korábban beszámoltunk a Bokszvilágtanács (WBC) illetékes testülete, illetve az elnök José Sulaimán hétfői, hivatalos döntése alapján a szövetség nehézsúlyú világbajnokát, az ukrán Vitalij Klicskót megfosztották címétől, és nyugalmazott bajnoki státuszba helyezte. Az alábbi videó-összeállításban Klicsko harminc legkeményebb kiütésével tisztelgünk az egykori bajnok előtt!
dec. 17
8:26
Stastny négy pontja (Metropol)
A Colorado Avalanche főként Paul Stastny két góljával és két gólpasszával 6-2-re legyőzte a vendég Dallas Stars csapatát.
dec. 17
8:42
Női kézi-vb: az előző 4 meccsen nem nyertünk a brazilok ellen (She)
A magyar női kézilabda-válogatott a hétfői, spanyolok elleni nyolcaddöntős győzelem (28–21) után a brazilok elleni belgrádi negyeddöntőre készül (szerda, 17.30 óra). Hajdu János a vb-t megelőző utolsó hazai sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ha választani lehet, szívesen nézne szembe a nyolc között a brazilokkal, mert törleszteni valónk van velük szemben. Nos, ez való igaz: a magyar nemzeti…
dec. 17
9:00
NFL: Justin Tucker 61 yardról bevágta, életben a Ravens (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 15. fordulójának hétfő esti rangadóján a Baltimore Ravens egy elképesztően szoros mérkőzésen 18–16-ra legyőzte a Detroit Lionst, és így egy újabb lépést tett a rájátszás felé.
dec. 17
9:18
Fogadási csalás: Milan-meccseket és Gattuso szerepét is vizsgálják (She)
Az AC Milan két korábbi labdarúgója, Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi neve is képbe került a olasz labdarúgást érintő fogadási csalásokat felderítő legújabb nyomozássorozatban. A cremonai ügyészség által elrendelt, több észak-olasz városban egyszerre vezényelt kedd reggeli rajtaütések során négy összekötőt letartóztattak, illetve jelenlegi és korábbi, Serie A-ban és Serie B-ben szereplő…
dec. 17
9:36
Aranylabda: Maradona szerint C. Ronaldo érdemli a díjat (She)
Diego Maradona, a korábbi legendás argentin futballista Cristiano Ronaldónak adná a 2013-as év Aranylabdáját.
dec. 17
9:38
Barca: Messiék tagadják a kapcsolatot a drogmaffia pénzmosóival (She)
Lionel Messi családja tagadja, és jogi lépésekre készül azután, hogy a madridi El Mundo napilap információkat közölt arról, hogy a Barcelona labdarúgója által szervezett idei, valamint tavaly nyári jótékonysági mérkőzést a kolumbiai drogmaffia pénzmosásra használta fel, amiről a négyszeres aranylabdás támadó édesapjának, Jorge Messinek is tudomása volt.
dec. 17
9:54
Videó: a Milan gyanús meccsei - Rudolf Gergely-góllal (She)
Amint arról beszámoltunk, az olaszországi fogadási csalásokat vizsgáló nyomozók több volt és jelenlegi futballista lakását is átvizsgálták az éjszaka folyamán, köztük két volt Milan-játékos, Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi lakását is. A nyomozók a Milan három 2011-es meccsét – Milan–Lazio (0–0), Chievo–Milan (1–2), Milan–Bari (1–1) – is vizsgálják. Tekintse meg a találkozók összefoglalóit!…
dec. 17
10:30
Önfeledtebb játék várható a brazilok ellen (Infostart)
Túl vagyunk a legfontosabb mérkőzésünkön, most már felszabadultan játszhatunk - vélekedett Hajdu János, a szerbiai világbajnokságon negyeddöntőbe jutott magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.
dec. 17
10:30
Klub-vb: Lippi realista, de Guardiola tart az olasz mentalitástól (Agroinform)
Kedden este rendezik a klubvilágbajnokság első elődöntőjét. A BL-győztes Bayern München ellenfele a kínai Guangzsu lesz.
dec. 17
11:06
Kereseti lista: Woods vezet, C. Ronaldo 9., Messi 10. (She)
A golfsztár Tiger Woods 78 millió dollárral (átszámítva 17 milliárd forinttal) gazdagodott az idén, ezzel ő lett az év legjobban kereső sportolója.
dec. 17
11:08
Kosár: féláron sem kelt el Michael Jordan luxusingatlanja (She)
Meglepetésre 13 millió dollárért (2.8 milliárd forint) sem kelt el Michael Jordannek, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) korábbi szupersztárjának a Chicago közelében lévő birtoka, amelyet másfél éve még 29 millióért (6.3 milliárd forint) kínáltak.
dec. 17
11:10
Fogadási csalás: „Ne ítélkezzünk korán Gattuso fölött” (She)
Megszólalt Gennaro Gattuso, az olaszországi fogadási csalásokkal kapcsolatban végzett nyomozások legújabb érintettjének ügynöke. Az AC Milan korábbi klasszisának lakását az észak-olaszországi városokban egyszerre tartott rajtaütések során vizsgálták át, akárcsak a szintén olasz válogatott Cristian Brocchiét.
dec. 17
11:12
Brazília: szurkolói erőszak miatt távozik a Vasco szponzora (She)
Kiszáll a brazil Vasco da Gama támogatásából a Nissan autógyár, mivel a labdarúgócsapat szurkolói az utóbbi időben többször is erőszakos cselekményekkel okoztak botrányt.
dec. 17
11:24
Videó: Gera színészkedett, de nem kapott lapot (She)
Gera Zoltán reklámfilmben szerepelt. A videó Gera Facebook-oldalán került megosztásra, amelyben ezúttal nem a futballtudását mutatta meg a magyar válogatott játékos. Gera ezzel a szöveggel osztotta meg a Sixt reklámfilmjében való szerepvállalását: „Kicsit színészkedtem. Még a nyáron történt a dolog, szóval nem kell megijedni, a sérülés már a múlté, így most már inkább a pályán alkotok, nem a…
dec. 17
11:24
Tiger Woods a legjobban kereső sportoló (Metropol)
A golfsztár 78 millió dollárral (17 milliárd forint) gazdagodott idén.
dec. 17
11:42
Fogadási csalás: a Juventus és az Inter meccse is gyanús (She)
Újabb letartóztatottak, gyanúsítottak és további vizsgált mérkőzések: nincs megállás Olaszországban a Serie A-s csapatokat is érintő fogadási csalások elleni nyomozásokban. Kedden hajnalban négy összekötőt letartóztattak, valamint átkutatták két korábbi AC Milan-labdarúgó, Gennaro Gattuso és Cristian Brocchi lakását.
dec. 17
11:42
Barcelona: A City még nem érdekes, Puyol nem vonul vissza (Agroinform)
Kedden visszavágót játszik a Király Kupában a Barcelona a 16 közé jutásért, Gerardo Martino erre a meccsre koncentrál.
dec. 17
11:44
Labdarúgás: pályán a Bayern, a Man. City, a Chelsea és a Barca - program (She)
Nem lesz unalmas az amúgy unalmasnak hitt mai nap a futball kedvelői számára, hiszen bővelkedünk az élő eseményekben. A BL-címvédő Bayern München megkezdi szereplését a klub-világbajnokságon – a 20.30 órakor kezdődő mérkőzést honlapunk online közvetíti –, Angliában a Manchester Citynek és a Chelsea-nek a Ligakupában, Spanyolországban a Barcelonának a Király-kupában van jelenése.
dec. 17
11:44
Kosárlabda: A csoportelsőség a tét Szolnokon (Agroinform)
Amennyiben a Szolnoki Olaj legalább kilenc ponttal legyőzi a Tsmoki Minszket, úgy megnyeri csoportját.
dec. 17
11:46
NB II: hosszabbított az SZTK-val a korábbi újpesti hátvéd (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő Szigetszentmiklósi TK-Erima hivatalos honlapján jelentette be, hogy már most meghosszabbította a nyáron Újpestről érkezett balhátvéd, Pollák Zoltán jövő nyáron lejáró szerződését.
dec. 17
12:00
Vitalij Klicsko lemondott övéről (Metropol)
A WBC hétfőn „nyugalmazott bajnokká” avatta a jelenleg aktívan politizáló bokszolót.
dec. 17
12:02
Görbe második a kanadai táblázaton (Metropol)
Gólpasszok és gólok terén Görbicz Anita második Susann Müller mögött, de van még lehetősége megelőzni.
dec. 17
12:36
Kézi MK: Érd-FTC a négyes döntőért, Fehérváron az ETO (She)
A Magyar Kézilabda-szövetségben kisorsolták a női és a férfi Magyar Kupa negyeddöntőinek párosítását. A négyes döntőbe jutásért zajló találkozók a nőknél egy, a férfiaknál azonos osztályú csapatok esetén kettő, eltérő osztályú csapatok párharca esetén egy mérkőzésen, az alacsonyabb osztályú együttes pályaválasztásával dőlnek el.
dec. 17
12:38
Női kézi-vb: Görbicz második a kanadai táblázaton (She)
A gólokat és gólpasszokat összegző úgynevezett kanadai táblázaton Görbicz Anita a második helyen áll a szerbiai női kézilabda-világbajnokság szerdai negyeddöntői előtt.
dec. 17
12:54
Hollandia: Hiddink 4 évre írhat alá, és 2016-ig lenne kapitány (She)
Újabb részletek láttak napvilágot a holland sajtóban Guus Hiddink esetleges kinevezését illetően: a szakember négyéves szerződést írhat alá a Holland Labdarúgó-szövetséggel (KNVB). Amint arról korábban beszámoltunk: a 67 éves tréner már egyeztetett arról a szövetség képviselőivel, hogy a brazíliai vb-t követően ő venné át a stafétát Louis van Gaaltól.
dec. 17
12:56
Tottenham: az amerikaiak nem engedik el Klinsmannt (She)
Sunil Gulati, az Amerikai Labdarúgó-szövetség elnöke Andre Villas-Boas Tottenhamtől való elbocsátása után azonnal leszögezte, hogy Jürgen Klinsmann nem hagyja el a szövetségi kapitányi padot a londoni klub kedvéért.
dec. 17
13:12
Görbicz második a kanadai táblázaton (Infostart)
A gólokat és gólpasszokat összegző úgynevezett kanadai táblázaton Görbicz Anita a második helyen áll a szerbiai női kézilabda-világbajnokság szerdai negyeddöntői előtt.
dec. 17
13:12
Videó: focilabdával zsákolgattak a Bayern ászai (She)
Kosarazni mentek a Bayern München játékosai. Javi Martínez, Rafinha, Dante és Thomas Müller természetesen a bőrnadrágosok kosárlabdacsapatának tagjaival csaptak össze. Egy kis „bohóckodás” után a három-három elleni játékban nem igazán tudtak kosárba találni a labdarúgók, de aztán a focilabda is előkerül, azzal pedig már brillíroztak a srácok. A BL-címvédő Bayern München egyébként ma kezdi meg…
dec. 17
13:12
Gattuso ellen is nyomoznak (Metropol)
Az olaszok világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kiválósága is belekeveredett a bundabortányba.
dec. 17
13:12
Topfoci: Suárez ellopja Ronaldo cipőjét? (Agroinform)
Luis Suárez és Diego Costa is duplázni tudott a hétvégén, így beérték Cristiano Ronaldót. Ki lesz a legjobb góllövő?
dec. 17
13:14
Darts-vb: Gerwen és Whitlock is porondra lép kedden (Agroinform)
A 2014-es PDC darts világbajnokság keddi játéknapján öt mérkőzés kerül terítékre.
dec. 17
13:16
Kézilabda: Érd-Fradi a nőknél, a Csurgó a Szegedre vagy a Füredre vár (Agroinform)
A Magyar Kézilabda Szövetség elkészítette a Magyar Kupa negyeddöntőjének sorsolását a nők és a férfiak versenyében is.
dec. 17
13:30
A politikai ringben küzd tovább Vitalij Klicsko (Infostart)
Lemondott a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki övéről Vitalij Klicsko, akit a szervezet hétfőn "nyugalmazott bajnokká" (champion emeritus) nyilvánított, ezzel megadta a lehetőséget a későbbi visszatérésre a jelenleg aktívan politizáló ukrán sportolónak.
dec. 17
13:48
Serie A: Ha a Milan ellen hibázol, megfizetsz - Rudi Garcia (She)
Az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának hétfő esti záró mérkőzésén a Roma 2–2-es döntetlent játszott a Milan otthonában, így továbbra is őrzi veretlenségét a Serie A-ban, viszont öt pontra nőtt hátránya a listavezető Juventusszal szemben. A találkozó végén mindkét vezetőedző, Massimiliano Allegri és Rudi Garcia is elégedett volt csapata teljesítményével, az egy ponttal azonban már kevésbé.
dec. 17
14:24
NB II: szerződést bontott a szlovén kapus a ZTE-vel (She)
A labdarúgó NB II-ben szereplő ZTE szlovén kapusa, Safet Jahic a hónapok óta tartó pénztelenség miatt arra kérte a klub vezetőit, hogy közös megegyezéssel bontsák fel szerződését. A klubvezetők akceptálták a játékos kérését, így Jahic még ma szabadon igazolhatóvá válik – számolt be a zaol.hu
dec. 17
14:26
Barca: Katarban játszanak 2014 első negyedévében (She)
Katarban játszik a Barcelona labdarúgócsapata felkészülési mérkőzést, méghozzá 2014 első negyedévében. A hírt Toni Freixa a klub szóvivője erősítette meg. Pontos időpont még nincs, mint ahogyan az ellenfél sem ismert egyelőre.
dec. 17
14:42
F1: Nagyon mókás lesz az első teszt Jerezben - Button (She)
Jenson Button, a Formula–1-ben szereplő McLaren-istálló angol pilótája már nagyon várja a január 28-án kezdődő jerezi tesztet, amely során először próbálják ki a csapatok a pályán a 2014-es szabályok szerint megépített autókat, bennük az új, V6-os turbómotorokkal, amelyek az eddiginél sokkal erősebb energiaátalakítókkal kiegészítve sokkal nagyobb nyomatékot adnak.

Keresés