2013. december 15. vasárnap

dec. 15
0:00
Primera División: Santa Cruz szállította a sikert a Málagának (She)
Roque Santa Cruz góljával 1–0-ra nyert a Málaga a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-élvonal 18. fordulójának utolsó szombat esti mérkőzésén.
dec. 15
0:36
Darts-vb: ketten is dobtak 9 nyilasat - mindketten kiestek (She)
Terry Jenkins és Kyle Anderson is vereséget szenvedett a dartsvilágbajnokság legjobb 32 közé kerülésért lejátszott mérkőzésen, úgy, hogy mindkettőjük nyert olyan játékot, amelyben kilenc nyíllal érte el az 501 pontot.
dec. 15
6:18
Gyenge bravúr a Real Madridtól (Infostart)
A Real Madrid tíz emberrel játszva, 0-2-ről mentett pontot az Osasuna otthonában a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának szombati mérkőzésén.
dec. 15
6:54
Amerikai futball: újra elsőéves nyerte a Heisman-trófeát (She)
Jameis Winston, a Florida State elsőéves irányítója nyerte el az egyetemi amerikaifutball-bajnokság legnagyobb egyéni elismerésének számító Heisman-trófeát.
dec. 15
7:12
NHL: Detroitban nyert a Pittsburgh, Malkin megsérült (She)
Nem kedvezett a hosszabbítás a hazai csapatoknak az NHL legutóbbi játéknapján, négyből egy csapat sem tudta behúzni a második pontot túlóra után. A Pittsburghnek nem kellett ráadás ahhoz, hogy nyerjen Detroitban, de a 4–1-es győzelem vezéráldozatot követelt, Jevgenyij Malkin súlyosnak tűnő lábsérülést szenvedett, és csak remélni tudják a Penguinsnél, hogy nem kell hosszú ideig nélkülözni az orosz…
dec. 15
7:30
NBA: pont- és triplarekorddal aratta 20. győzelmét a Portland (She)
A Portland klubrekordot jelentő 21 hárompontost dobott Philadelphiában, s ennek, valamint a 40–15-re megnyert harmadik negyednek köszönhetően 139–105-re legyőzte vendéglátóját (ezzel a legtöbb, egy meccsen szerzett pont is az északnyugatiaké lett ebben a szezonban). A Trail Blazers 20 győzelemmel és 4 vereséggel a második legjobb mérleggel áll a ligában az Indiana (20-3) mögött. A Los Angeles…
dec. 15
7:32
NHL: Thorntont 15 meccsről tiltották el alattomosságáért (She)
Az NHL fegyelmi bizottsága 15 mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta Shawn Thorntont, a Boston Bruins jégkorongozóját, amiért egy héttel ezelőtt hátulról támadva a jégre rántotta a játékvezetőnél reklamáló pittsburghi Brooks Orpikot, majd eszméletlenre verte a fekvő játékost.
dec. 15
7:48
Vívó ob - egyetlen számban sem volt címvédés (Infostart)
Kardban Lontay Balázs és Márton Anna, tőrben Szabados Gábor és Knapek Edina, párbajtőrben pedig az öttusázó Marosi Ádám, illetve Szász Emese győzött a vívók budapesti országos bajnokságán, melyen így egyetlen számban sem volt címvédés.
dec. 15
8:06
Arsenal: paraguayi válogatott csatár jöhet a Barcától (She)
Az Arsenal angol sajtóhírek szerint megegyezett a Barcelonával a 17 éves paraguayi Antonio Sanabria megvásárlásáról, a háromszoros felnőtt válogatott támadó januárban 350 ezer euróért (105 millió forintért) válthat klubot.
dec. 15
8:43
Premier League: Formában a Spurs, gondban lehet a Liverpool (Agroinform)
A két gárda között három pont a különbség, így a londoniak egy sikerrel utolérhetik a Vörösöket.
dec. 15
9:00
Ajánló: Spurs-Pool, Napoli-Inter, Atlético-Valencia - program (She)
Nem csúcsrangadókkal, de nagynevű csapatok összecsapásaival folytatódnak a topligák küzdelmei Európában: Angliában a Tottenham a Liverpoolt, Olaszországban a Napoli az Intert, Spanyolországban az Atlético Madrid a Valenciát, Franciaországban a Lyon a Marseille-t fogadja. Németországban Szalai Ádám klubja, a Schalke a Freiburgot látja vendégül.
dec. 15
9:00
Sportfogadás: Ki lesz a befutó a davosi sprintben? (Agroinform)
A sífutó mezőnyre vasárnap egy sprint vár, ami a pálya karakterisztikája miatt mindig nagy izgalmakat tartogat.
dec. 15
9:02
Videó: Neymar a nézőkkel együtt röhögi ki a bírót (She)
A spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) 16. fordulójában a Barcelona Neymar duplájával 2–1-re legyőzte a Villarrealt. A találkozó 85. percében a brazil támadó sárga lapot kapott, amely miatt a nézőkkel közösen röhögte ki a játékvezetőt.
dec. 15
9:18
Újpest: Volt olyan pillanat, amikor nyeltem egyet - Kabát (She)
Kabát Péter, az élvonalbeli Újpest labdarúgócsapatának 36 éves támadója úgy készül, hogy a liláktól megy nyugdíjba, és ha rajta múlik, az nem a szezon végén lesz. Amint arról korábban már beszámoltunk: Roderick Duchatelet klubtulajdonos számára azonban nem ennyire egyértelmű a dolog. Mivel Kabátnak a nyáron lejár a szerződése, már túl van az első egyeztetésen a klubvezetővel, aki márciusban…
dec. 15
9:18
Női kézilabda-vb: Kevés a kérdés a vasárnapi nyolcaddöntők kapcsán (Agroinform)
A francia, a montenegrói, a német és a román válogatottól is elvárható a továbbjutás a legjobb nyolc közé.
dec. 15
9:20
Videó: Alessandro Del Piero még mindig átver bárkit (She)
Az ausztrál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 10. fordulójában a Sidney FC 2–1-re legyőzte hazai pályán a Melbourne Heart együttesét. A győztes csapat első gólját Alessandro Del Piero szerezte, méghozzá úgy, ahogyan azt tőle már rengetegszer láthattuk – az olasz klasszis bizonyította, hogy még mindig képes átverni bárkit, aki csak szembejön vele.
dec. 15
9:20
Sportfogadás: Nagy verseny várható St. Moritzban (Agroinform)
A női alpesi sízők vasárnap délelőtt St. Moritz lejtőjén óriás-műlesiklásban mérik össze tudásukat.
dec. 15
9:36
Menesztették Gera csapatának vezetőedzőjét (Metropol)
Menesztették Gera Zoltán csapatának, az angol első osztályú West Bromwich Albionnak a vezetőedzőjét.
dec. 15
9:54
Női kézi-vb: kezdődik a nyolcaddöntő - a program (She)
Vasárnap megkezdődik a szerbiai női kézilabda-világbajnokság kieséses szakasza. A nyolcaddöntőből négy mérkőzést játszanak, a Sport 1-en a Németország–Angola és a Lengyelország–Románia összecsapás kerül képernyőre. A magyar válogatott hétfőn 17.30-tól játszik Spanyolországgal.
dec. 15
9:56
Videó: keresztül lökte a palánkon ellenfelét a dallasi (She)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján a Winnipeg Jets támadója, Mark Scheifele akarata ellenére ült le csapata cserepadjára. A Dallas Stars centere, Ryan Garbutt ugyanis egy ellentámadást megakadályozva átlökte a palánkon a 20 éves kanadait úgy, hogy csapattársai ölében landolt.
dec. 15
9:58
Ökölvívás: trónfosztás helyett kikapott Kovács Tamás (She)
Nem sikerült a bravúr a magyar felmenőkkel rendelkező, felvidéki Kovács Tamásnak, aki szombat éjszaka San Antonióban kiütéses vereséget szenvedett a kazah Beibut Sumenovtól a WBA félnehézsúlyú világbajnoki mérkőzésén.
dec. 15
10:12
NB II: a szlovén kapus feljelentette a ZTE-t a FIFA-nál (She)
Safet Jahic, a labdarúgó NB II-ben szereplő Zalaegerszegi TE szlovén kapusa feljelentette klubját a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA) – adta hírül a sportal.rs.
dec. 15
10:14
Ökölvívás: Maidana fantasztikus mérkőzésen győzte le Bronert (She)
Szenzációs, akár az év mérkőzése díjra is esélyes összecsapást vívott egymással szombat éjszaka San Antonióban a WBA váltósúlyú világbajnok Adrien Broner és kihívója, Marcos René Maidana. Az argentin egyhangú pontozással megfosztotta övétől az amerikait.
dec. 15
10:30
Haladás: megoperálták Rózsa Dániel jobb térdét (She)
Csütörtökön megoperálták Rózsa Dániel jobb térdét, így a labdarúgó NB I-ben szereplő Haladás kapusa legkorábban hat hét múlva edzhet újra, vagyis a január elején kezdődő felkészülést nélküle kezdi a szombathelyi együttes.
dec. 15
10:32
Férfi kézi: az ETO szerződést bontott a spanyol edzővel (She)
Szerződést bontott az élvonalban szereplő győri ETO SZESE férfi kézilabdacsapata a spanyol Magi Serra edzővel, mivel az utóbbi másfél hónapban az együttes hozzáállása elmaradt a várakozástól.
dec. 15
10:34
Schalke: nem múlt el a veszély, Keller vasárnap is a padért küzd (She)
Hiába jutott tovább a Bajnokok Ligájában a Schalke 04, Szalai Ádámék edzője, Jens Keller számára vasárnap a Freiburg ellen ugyanúgy az edzői állása a tét, mint szerdán a Basel elleni találkozón – írja a német Bild.
dec. 15
10:48
Fogadási csalás: direkt veszített meccset a spanyol teniszező (She)
Több sportág után – mellett – a teniszezők sem ússzák meg a fogadási csalásokkal való meggyanúsítást. Részleteket egyelőre nem közöltek, így mindössze annyit tudni, hogy egy olyan spanyol férfi teniszezőről van szó, aki direkt veszített el egy meccset, és a vereségével kapcsolatos pénzmozgások a szokásosnál jóval nagyobbak voltak az egyik fogadóirodánál.
dec. 15
10:49
Premier League: Geráéknak nem megy, kirúgták a menedzsert (Agroinform)
A Cardiff Citytől elszenvedett vereség után menesztették Steve Clarke-ot, a West Bromwich Albion menedzserét.
dec. 15
10:50
Videó: Lőw Zsolt új életet kezdett Salzburgban (She)
A szomszéd fűje mindig zöldebb – tartja a mondás. Előfordul azonban olyan, hogy tényleg az. Ausztriában, a Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának központja a legmodernebb technikával felszerelt mind a labdarúgók állapotfelmérése, fejlesztése, mind az orvosi és a szakmai stáb munkavégzésének segítése szempontjából. Ez a profi környezet Lőw Zsolt birodalma is. Az FC Liefering edzője pedig…
dec. 15
10:51
Barcelona: Győzünk vagy veszítünk, Messi hiányzik - Martino (Agroinform)
A címvédő és listavezető Barcelona szombaton 2-1-re legyőzte a Villarrealt a spanyol bajnokságban.
dec. 15
10:52
Primera División: Neymar búcsút intett 2013-nak (She)
Lionel Messi mellett az FC Barcelona labdarúgócsapatának másik légiós húzóneve, Neymar is búcsút intett a 2013-as esztendőnek, legalábbis ami a bajnokikat illeti. A brazil támadó – aki szombaton duplájával 2–1-re megnyerte a meccset a Villarreal ellen, és a hétközi, Celtic elleni BL-csoportmeccsen mesterhármast ért el – ötödik sárgáját gyűjtötte be tegnap, így eltiltott lesz a következő…
dec. 15
11:24
U20-as hoki-vb: vasárnap rajt Miskolcon - magyar keret, program (She)
Vasárnap megkezdődik a jégkorongozók junior-világbajnoksága Miskolcon. A vb harmadik vonalának számító divízió II A-csoportjának küzdelmeit rendezik meg Magyarországon, a válogatott Hollandiával, Horvátországgal, Észtországgal, Romániával és Litvániával csap össze, az első feljut a divízió I-be.
dec. 15
11:42
NB II: kés alá fekszik a Nyíregyháza középpályása (She)
Paku Roland kés alá fekszik a jövő héten. A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza középpályásának a térdéből egy csavart távolítanak el.
dec. 15
12:00
Videó: az 59-es busz lekéste Usain Boltot (She)
A hatszoros olimpiai bajnok atléta, Usain Bolt lassan már Chuck Norris-i magasságokba emelkedik. Történt ugyanis, hogy Buenos Airesben „lekéste” őt az 59-es busz. Az argentin főváros újonnan vásárolt autóbuszának bemutatójára felkérték a jamaicait, hogy fusson versenyt a járattal: a 80 méteres távon, 30 ezer érdeklődő előtt Bolt még kocogva is lehagyta a járművet.
dec. 15
12:01
Premier League: Wilshere bemutatott a szurkolóknak, eltilthatják (Agroinform)
Az Arsenal középpályása a félreérthetetlen jelzéssel fejezte ki véleményét a Manchester City szurkolótáborának.
dec. 15
12:02
NB II: az Ajka két poszton is erősítést tervez a télen (She)
Ifj. Mihalecz István, a labdarúgó NB II-ben szereplő FC Ajka vezetőedzője elsősorban két poszton tervez erősítést a téli átigazolási időszakban.
dec. 15
12:04
Téli universiade: 10. a magyar jégtánc kettős (She)
Egy helyet előrelépett és a tizedik helyen zárta a jégtánc versenyt Turóczi Dóra, Major Balázs páros a téli universiadén. A magyaroknak a kűrjükkel az ukrán Heekin-Canedy, Dun kettőst sikerült kiszorítaniuk az első tízből. A versenyt, a januári budapesti Európa-bajnokságon is induló, francia Carron Pernelle, Jones Lloyd kettős nyerte meg.
dec. 15
12:18
F1: Massa V8-ast, a Ferrari-stáb figyelmeztetést kapott (She)
A Ferrari megtartotta a szokásos év végi karácsonyi partiját Maranellóban, ahol elbúcsúzott a csapat Felipe Massától. Az istállót 2006-tól 2013-ig versenyzőként szolgáló brazil szép ajándékot kapott, a legjobb szezonjából, 2008-ból származó V8-as motort kapta meg.
dec. 15
12:36
Videó: Tony Wroten hülyét csinált a Portlandből (She)
Nyolc mérkőzés legszebb jelenetei közül csemegézhetünk a tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szombati játéknapja kapcsán. Tony Wroten szemtelenül bemutatta az asszisztot a Portland palánkja alatt, majd egyedül támadta a gyűrűt. Amar'e Stoudemire ellentmondást nem tűrően zsákolta magát keresztül mindenkin, Josh McRoberts tomahawkja a Lakers ellen pedig egy ideig biztosan az emlékeink…
dec. 15
12:54
Barcelona: Carles Puyol a visszavonulását fontolgatja (She)
A barcelonai kiadású sportnapilap, a Mundo Deportivo úgy tudja, hogy Carles Puyol a visszavonulását fontolgatja. Az FC Barcelona labdarúgója az elmúlt időszakban többször sérülés miatt esett ki a munkából hosszabb időre, mindez elgondolkodtatta a csapat kapitányát, akinek a közeljövőben gyermeke születik, és az esküvőjén a boldogító igent is kimondhatja.
dec. 15
13:12
Juventus: a BL után Vucsinicstől és Marchisiótól is búcsúzhatnak (She)
A Bajnokok Ligája-búcsú után megválhat néhány játékosától a Juventus, amelytől olasz sajtóhírek szerint Mirko Vucsinics és Claudio Marchisio távozhat a januári átigazolási időszakban.
dec. 15
13:30
Rp úszó Eb: Gyurta Dániel a 4., Hosszú a 2. és az 5. idővel döntős (She)
Verrasztó Evelyn a legjobb eredménnyel, Hosszú Katinka a második és az ötödik legjobbként, Gyurta Dániel pedig a negyedik idővel biztosította helyét az esti tízes döntőben a dániai Herningben zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság befejező napján. Kozma Dominik egy második hely birtokosaként jutott a döntőbe.
dec. 15
13:30
Verrasztó a legjobb idővel döntős (Metropol)
Verrasztó Evelyn mellett Hosszú Katinka és Gyurta Dániel is bejutott az esti tízes döntőbe.
dec. 15
13:48
Alpesi sí: Matt kárpótolta az osztrákokat Hirscher kieséséért (She)
A franciaországi Val d'Isere-ben a férfiak műlesiklásával folytatódott az alpesi sízők világkupa-idénye. A győzelmet az osztrák Mario Matt szerezte meg a svéd Mattias Hargin és az olasz Patrick Thaler előtt.
dec. 15
13:50
Sífutás: a norvégok taroltak a davosi sprintversenyeken (She)
A svájci Davosban a férfiak és a nők szabad stílusú sprintversenyével folytatódott a sífutók világkupa-sorozata. A győzelmet az előbbieknél a norvég Anders Glöersen, míg utóbbiaknál honfitársnője, Marit Björgen szerezte meg.
dec. 15
13:52
NHL: ijesztő kézsérülés lett a verekedés vége - fotó, videó (She)
Ijesztő kézsérülést szenvedett Jarome Iginla, a Boston Bruins kanadai csatára a vancouveri Ryan Keslerrel vívott ökölharca során az NHL legutóbbi játéknapján. Az olimpiai bajnok csatár puszta kézzel ütötte Keslert, aki még sisakban volt, s a rostélyban elakadt a bal kezének gyűrűsujja – a jelenetet a nézőtéren ülő egyik szurkoló kapta el fényképezőgépével.
dec. 15
14:06
Videó: „Még nem tudni, kik játszhatnak a spanyolok ellen” (She)
Hétfőn Spanyolország ellen lép pályára a magyar női kézilabda-válogatott a szerbiai világbajnokság nyolcaddöntőjében. A megbízott szövetségi kapitány, Hajdu János az NSO Tv-nek elmondta, a lendületet hiányolja legfőképpen a csapat eddigi játékából, az pedig, hogy ki játszik a holnapi találkozón, még az orvosi stáb döntésén is múlik.
dec. 15
14:07
Serie A: Garcia nem nyaggatja Tottiékat a bajnoki címmel (Agroinform)
A Roma vezetőedzője, Rudi Garcia három pontért utazik csapatával Milánóba.
dec. 15
14:08
Válogatott: Rutten a holland éllovasnál vállal munkát? (She)
Ismét visszatért a futball körforgásába Fred Rutten: a holland tréner egy napilapnak elmondta, néhány hónapig szinte egyáltalán nem járt meccsekre, az utóbbi időszakban azonban rengeteg mérkőzést követett figyelemmel. Az információink szerint a magyar válogatott kispadjára kiszemelt edző nem zárta ki annak lehetőségét sem, hogy visszatér a Twentéhez.
dec. 15
14:09
Darts-vb: Chisnallra és Barneveldre is könnyű győzelem vár (Agroinform)
A darts világbajnokság harmadik játéknapján öt mérkőzés kerül terítékre a londoni Ally Pallyben.

Keresés