2019. december 5. csütörtök

dec. 5
12:21
Irán: már nem Marc Wilmots a szövetségi kapitány (She)
A Reuters beszámolója szerint már nem Marc Wilmots az iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Távozásáról szerdán számolt be a helyi sajtó, kiemelve, hogy a szövetség és a szakember közös megegyezéssel szerződést bontott egymással. Wilmots másnap cáfolta a megállapodás tényét, noha a távozását megerősítette.
dec. 5
12:27
Hosszú Katinkát az olimpián is kísérheti a kedvese (Ripost)
Gelencsér Máté akár a jövő évi tokiói játékokon is kísérheti a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkát.
dec. 5
12:33
Fárasztó (Azenpenzem)
Történt, hogy a magyar rövid pályás gyorskorcsolyázók Sanghajba utaztak világkupa-viadalra. Lassan ment a reptéri útlevélkezelés, s Burján Csaba besokallt a várakozástól.
dec. 5
12:51
Hosszú: Minden rendben (Azenpenzem)
Hosszú másfél évvel ezelőtt kísértetiesen hasonló helyzetben versenyzett Glasgow-ban. Akkor is viharos időszak végére tett pontot.
dec. 5
13:03
Real Madrid: szinte biztos, Hazard és Marcelo kihagyja az el Clásicót; Bale is megsérült (She)
A szerdai orvosi vizsgálatok során kiderült, súlyosabb Eden Hazard, a Real Madrid belga labdarúgójának sérülése, mint azt elsőre gondolták az orvosok. A királyi gárda kiválósága szinte biztosan kihagyja a december 18-i, FC Barcelona elleni rangadót. Nem sokkal később a Real Marcelóról is közleményt adott ki. Valószínűleg a brazil világklasszis s
dec. 5
13:09
Női kézi: a szövetség 19 brassói játékost felfüggesztett dopping miatt (She)
A Román Kézilabda Szövetség (FRH) fegyelmi bizottsága szerdán jóváhagyta a C.S.M. Corona Brasov női csapat doppingolással gyanúsított 19 játékosának felfüggesztését, két játékos esetében csütörtökön eltörölte az intézkedést.
dec. 5
13:09
Ismét meghirdették az Ezüstgerely-pályázatot (HírTV)
A Magyar Olimpiai Bizottság (Mob) és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum újra meghirdeti az Ezüstgerely művészeti pályázatot.
dec. 5
13:12
Kubatov Gábor: legközelebb már nem a csoportkörös szereplés a maximális cél a Fradi számára (ATV)
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a labdarúgócsapat őszi nemzetközi kupaszereplését értékelve elmondta, legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a maximális céljuk.
dec. 5
13:27
Sakk: a 2024-es sakkolimpia „nagyon nehéz projekt” – Polgár Judit (She)
Mint minden elismerés, az Európai Sakk Legenda-díj is jóleső érzéssel tölti el, egyúttal megerősítést jelent számára –  mondta Polgár Judit nagymester csütörtökön az M4 Sport Sporthíradójában, ahol a 2024-es sakkolimpiáról is beszélt.
dec. 5
13:29
Nb Ii: már nem Gálhidi György a Kazincbarcika edzője (She)
A tavaszról előrehozott két fordulóban már nem Gálhidi György irányítja a labdarúgó NB II-ben szereplő Kazincbarcika együttesét – tudta meg a Nemzeti Sport Online a szakembertől.
dec. 5
13:51
Női kézi-vb: a Szombathely edzője tanulmányúton volt Japánban (She)
A magyar élvonalban újonc Szombathelyi KKA vezetőedzője, Marosán György tanulmányúton volt a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.
dec. 5
13:57
Rp. úszó Eb: két magyar döntős férfi 400 méter vegyesen (She)
Holló Balázs és Gyurta Gergely révén két magyar döntős is lesz 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokság második napján. A délelőtti előfutamok során az elődöntőbe jutott a 100 méter háton országos csúcsot úszó Bohus Richárd, 100 méter vegyesen Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna, valamint 50 méter pillangón Bordás B
dec. 5
14:09
Női kézi-vb: Norvégia és Svédország is középdöntős (She)
A női kézilabda-világbajnokságon Norvégia Angolát, Svédország Argentínát győzte le, ezzel mind a két skandináv csapat továbbjutott a csoportjából.
dec. 5
14:27
Pl: különös módszerrel zavarta meg az ellenfelét Van Dijk (She)
Mint beszámoltunk róla, az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 15. fordulójának szerda esti rangadóján a Liverpool FC az Anfielden 5–2-re legyőzte az Evertont. A mérkőzésen Virgil van Dijk különös módszerrel akadályozta meg a vendégek csatárát, Moise Keant a gólszerzésében.
dec. 5
14:33
Kubatov Gábor értékelt, elismerte, öngólt lőttek (Ripost)
Egy nappal a kupabúcsú után szólalt meg a Ferencváros elnöke, aranyévről beszélt. Nem véletlenül.
dec. 5
14:45
Pl: A Liverpool egész évre boldoggá tehetne… – Gary Neville (She)
A Manchester United korábbi védője, a 85-szoros angol válogatott Gary Neville kis túlzással fél Liverpoolt magára haragította egy még szerdán a brit Talksportnak adott interjújában. Amikor ugyanis azt kérdezték tőle, hogy ez lehet a Liverpool idénye, meglehetősen otromba választ adott, már ha a Liverpool szurkolóinak szemszögéből nézzük.
dec. 5
14:47
Kína: Yannick Carrasco már télen visszatérhet Európába? (She)
Yannick Ferreira Carrasco 2018 februárjában, 24 évesen igazolt el az Atlético Madridtól, hogy csatlakozzon a Kínai Szuper Ligában szereplő Talien Jifang együtteséhez. Második ott töltött szezonja után azonban úgy fest, szeretne ismét európai topbajnokságban futballozni.
dec. 5
14:57
Magyar Kupa: eldőlt, mikor pótolják az elmaradt meccseket (She)
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága kijelölte az elhalasztott Vác–Újpest és Dorog–DVSC Magyar Kupa-mérkőzés új időpontját: december 11., szerda, 12 óra.
dec. 5
15:03
Vérszagot fogtak a Fradi játékosai (Infostart)
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC elnöke a labdarúgócsapat őszi nemzetközi kupaszereplését értékelve elmondta, legközelebb már nem a csoportkörbe jutás lesz a maximális céljuk.
dec. 5
15:15
Klub-vb: legerősebb keretével utazik a Liverpool Katarba (She)
A Liverpool hivatalos honlapján közölte a 23 fős, Katarba utazó keretét, mely először december 18-án lép pályára a 2019-es klubvilágbajnokság elődöntőjében. Két játékos sérülés miatt nem utazik Ázsiába.
dec. 5
15:17
Női kézi-vb: túl korán örült, gólt kapott a holland kapus (She)
Mint beszámoltunk róla, a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság A-csoportjának 4. fordulójában Hollandia 36–23-ra legyőzte Szerbiát. A mérkőzésen a hollandok kapusára, a 30 százalékos védési hatékonysággal záró Tess Westerre nem lehetett panasz – még akkor sem, ha egyik alkalommal kissé korán kezdett ünnepelni egy védés után…
dec. 5
15:33
A Real két sztárja is kihagyja a szuperrangadót (Infostart)
Várhatóan Eden Hazard és Marcelo is kihagyja a spanyol labdarúgó-bajnokság legnagyobb rangadóját, a december 18-i El Clásicót.
dec. 5
15:33
Kézilabda: felfüggesztették a Brassót az Ehf-kupában – egy brassói klinika gyanús (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a doppingbotrányba keveredett román női kézilabdacsapat, a Corona Brassov ellen eljárást indított a doppingszabályok megsértésének gyanúja miatt, egyben hétnapos fellebbezési határidő mellett kizárta a klubot a női EHF-kupából, amelyben egy csoportba sorsolták az Érddel
dec. 5
15:51
Női kézi: felfüggesztették a Brassót az Ehf-kupában (She)
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos honlapján arról számolt be, hogy a doppingbotrányba keveredett román női kézilabdacsapat, a Corona Brasov ellen eljárást indított a doppingszabályok megsértésének gyanúja miatt, egyben hétnapos fellebbezési határidő mellett felfüggesztette a klub versenyengedélyét a női EHF-kupában, amelyben egy csopor
dec. 5
16:03
Nem lesz vége egyhamar a rövid pályás gyorskorcsolyás balhénak (Infostart)
A vérig sértett kínai edzőnő még mindig sír tanítványa "F.cking China"-ja miatt.
dec. 5
16:27
Bvb: „aprópénzért” csakliznák el Haalandot a télen – sajtóhír (She)
A német Sport Bild szerint a Borussia Dortmund áll a legközelebb ahhoz, hogy megszerezze a Red Bull Salzburg 19 éves szupertehetségét, Erling Haalandot, ráadásul igen olcsón.
dec. 5
16:29
Tokió 2020: sokan visszakapják a belépőjük árát (She)
Mindenki visszakapja a belépője árát, aki még azelőtt váltott jegyet a jövő nyári tokiói olimpia férfi maratoni versenyére, hogy azt Szapporóba helyezték át.
dec. 5
16:31
Asztalitenisz: BL-meccs is lesz a Budaörsi Sport Club Napján (She)
Pénteken tartják a Budaörsi Sport Club Napját: a rendezvény csúcspontja az esti női Bajnokok Ligája-meccs lesz, amelyen a hazaiak a francia Metz csapatát fogadják.
dec. 5
16:39
Rossz hír, még nehezebb lesz kijutni a foci vb-re (Ripost)
Változik az európai labdarúgó világbajnoki selejtezők lebonyolítása.
dec. 5
16:57
Tenisz: visszavonul a kétszeres GS-tornagyőztes német (She)
Visszavonul a németek párosspecialista teniszezője, a kétszeres Grand Slam-tornagyőztes Anna-Lena Grönefeld.
dec. 5
17:03
Nob: januártól tag lesz a Fifa elnöke (She)
A januári lausanne-i ülésen beválasztják a Nemzetközi Olimpiai Bizottságba (NOB) Gianni Infantinót, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökét.
dec. 5
17:05
Az ország sportcsarnokain hagyta a keze nyomát a válogatott irányítója (She)
Játszania kellett volna a Népstadionban az 1955-ös kosárlabda Európa-bajnokságon a válogatott irányítójaként, dolgozott a létesítmény karbantartását végző építőipari csoport főmérnökeként, részt vett az új Puskás-stadion első, meg nem valósuló tervének elkészítésében Skardelli György munkatársaként. Csoda, hogy elérzékenyült a Puskás Aréna avatómec
dec. 5
17:21
Uramról úgy tartják Békéscsabán – válogatott kapus lehet belőle (She)
A Békéscsaba–Ferencváros (2–0) Magyar Kupa-meccs után Igricz Mihály klubigazgatót kérdeztük a találkozó hőséről, a 18 éves kapusról, Uram Jánosról. A sportigazgató elmesélte, hogyan sikerült szerződtetniük a Békés megyei Gesztről származó tehetséget, aki véleménye szerint, a képességei alapján válogatott is lehet. Az ő példája jól szemlélteti azt a
dec. 5
17:39
Rp. úszó-Eb: Jakabos visszalépett; Holló és Gyurta előrébb került (She)
Jakabos Zsuzsanna visszalépett a 100 méter vegyes elődöntőjétől a Glasgow-ban zajló rövid pályás úszó Európa-bajnokságon csütörtökön.
dec. 5
17:42
Aggódhat a Real Madrid, kidőlt a legdrágább sztár (Ripost)
Nem játszhat a Barcelona elleni csúcsrangadón a Real Madrid belga labdarúgója.
dec. 5
18:03
Nfl: rasszista megjegyzés? Felfüggesztették a szakkommentátort (She)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő San Francisco 49ers vezetése bizonytalan időre felfüggesztette rádiós szakkommentátorát, Tim Ryant, miután rasszistának vélt megállapítást tett a múlt vasárnapi ellenfél irányítójáról, Lamar Jacksonról.
dec. 5
18:27
Férfi kézi: Gulyás István kijelölte 28 fős bő keretét az Eb-re (She)
Gulyás István is kijelölte 28 fős, bő keretét a januári férfi kézilabda Európa-bajnokságra, az európai szövetség hivatalos honlapján tette közzé a részt vevő csapatok teljes névsorát.
dec. 5
18:39
Férfi kézi: Tönnesen három éve majdnem elvesztette az egyik lábát (She)
Amikor november 21-én Kent Robin Tönnesen egy hangulatos balatonalmádi kávézóban beszélt a Sportkrém stábjának a 2016-ban történt, az apróból horrorrá váló sérüléséről, még nem sejtettük, hogy a Telekom Veszprém norvég kézilabdázóját másfél héttel később Achilles-ín-szakadással megműtik. Bár a jobbátlövőre hat hónapos kihagyás vár, a három évvel ko
dec. 5
18:41
Férfi kézi – Tönnesen három éve majdnem elvesztette az egyik lábát (She)
.
dec. 5
18:43
Eb 2020: képpel emlékezett meg az Uefa Király rekordjáról (She)
Képpel emlékezett meg Twitter-oldalán az Európai Labdarúgó-szövetség Király Gáborról, a 108-szoros magyar válogatott labdarúgóról, aki az Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa – ezt a tényt idézte az UEFA hivatalos oldala.
dec. 5
18:45
Sílövő-vk: taroltak a franciák az egyéni indítású versenyeken (She)
A férfiak és a nők egyéni indítású világkupaversenyét rendezték meg a svédországi Östersundban. A férfiaknál a francia Martin Fourcade győzött, míg a nőknél honfitársnője, Justine Braisaz lett az első. A franciák amúgy elsöprő sikert arattak a leghosszabb egyéni távokon, hiszen a hatból összesen öt érmet szereztek, és a férfiaknál az első négy hely
dec. 5
18:51
Újabb fordulat Emiliano Sala halála ügyében, lépett a Cardiff City (Infostart)
A klub benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése ellen, amely a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt labdarúgó vételárának fizetési kötelezettségével kapcsolatban született.
dec. 5
18:51
Sala-ügy: a Cardiff benyújtotta fellebbezését a Cas-hoz (She)
A Cardiff City benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) döntése ellen, amely a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Sala vételárának fizetési kötelezettségével kapcsolatban született.
dec. 5
19:03
Rp. úszó Eb: Késely ezüstje 800-on, Hosszú a legjobb idővel döntős (She)
Holló Balázs nagyot hajrával kevéssel maradt le a dobogóról a glasgow-i rövid pályás úszó Európa-bajnokság férfi 400 méteres vegyes úszásának döntőjében, ugyanitt Gyurta Gergely a hetedik lett.
dec. 5
19:27
Női kézi-vb: a román kapitány egy teljes éjszaka elemezte a mieink játékát (She)
A helyszíni tudósítások szerint laza hangulatú edzéssel készült a mieink elleni, pénteki világbajnoki mérkőzésre a román női kézilabda-válogatott Kumamotóban. Mint ismert, a C-csoport utolsó meccse dönti el, melyik csapat jut tovább a spanyol, montenegrói duó mögött a középdöntőbe. Tomori Zsuzsannának eszébe jutott a 2008-as pekingi olimpia negyedd
dec. 5
19:33
Nb I: Szentes Lázár a Kisvárdánál vállalt munkát (She)
Szentes Lázár lett a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója – jelentette be csütörtökön hivatalos honlapján az NB I-es kisvárdai labdarúgóklub.
dec. 5
19:39
Fft: A Black Friday-címlap szégyen! – Lukaku ügynöke (She)
Federico Pastorello erőteljesebb harcot hirdetett a rasszizmus ellen.
dec. 5
19:51
Holló negyedik, Gyurta hetedik 400 méter vegyesen (HírTV)
Holló Balázs a negyedik, Gyurta Gergely pedig a hetedik helyen végzett Glasgow-ban.
dec. 5
19:57
Mk: egész pályás szólógól, amely továbbjutást ért (She)
Mint arról korábban beszámoltunk, a III. Kerületi TVE a hosszabbításban ejtette ki a Magyar Kupából az emberelőnyben futballozó másodosztályú Vasast. Az NB III-as csapat Borvető Áron elképesztő szólógóljával harcolta ki a továbbjutást.
dec. 5
20:09
Magyar ezüst a glasgow-i úszó Eb-n (Infostart)
Késely Ajna 800 méter gyorson csapott másodikként a célba az úszók rövidpályás kontinensviadalán.

Keresés