2007. szeptember 14. péntek

szept. 14
0:09
Megtöri a fővárosi átkot a Loki? (Blikk)
Megtörheti a fővárosi együttesek elleni őszi rossz sorozatát a Debrecen futballcsapata.
szept. 14
0:09
Cselgáncs-vb: Hadfi Dániel olimpiai kvótát szerzett (She)
A 100 kg-os Hadfi Dániel bejutott az elődöntőbe az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, Rio de Janeiróban, és ezzel kvótát szerzett a jövő évi, pekingi játékokra.
szept. 14
0:13
Megvette a Szeviép a fociklubot (Blikk)
Miskolc - A labdarúgó-NB I-ben utolsó előtti helyen álló DVTK focicsapatának vezetői hivatalosan is közölték, hogy új többségi tulajdonosa van Diósgyőr klubjának. Mostantól az építőiparban érdekelt Szeviép vállalaton múlik a miskolci egyesület jövője.
szept. 14
0:17
Talmácsi kontra Faubel (Blikk)
A gyorsaságimotoros-vb 125 köbcentis kategóriájának éllovasa és a mögötte 10 pont hátránnyal álló spanyol rivális óriási csatát vív egész évben.
szept. 14
0:21
Griscsuk ellen kezd Lékó a sakkvébén (Blikk)
Sötéttel kezdett Lékó Péter az 1,3 millió dollár összdíjazású (238,7 millió forintos) sakkvilágbajnoki tornán.
szept. 14
0:25
Győzelmet vett el tőlünk a bíró (Blikk)
Micsoda igazságtalanság! Gera Zoltán nem akarta elhinni, hogy amikor a török fociválogatott kapusa elhúzta a lábát, a játékvezetőtől 11-es helyett kiállította.
szept. 14
0:29
Fülöp agyrázkódást szenvedett (Blikk)
Meg sem fordult Fülöp Márton fejében az, hogy cserét kérjen.
szept. 14
0:33
Tiltsák el ezt a csalót! (Blikk)
A skót labdarúgó- játékvezető régóta borzolja hibás ítéleteivel a futballisták, az edzők és a drukkerek idegeit.
szept. 14
0:37
Korábban is sújtottak minket a játékvezetők (Blikk)
szept. 14
0:41
Kizárták a McLarent! (Blikk)
Párizs - Bár hivatalosan lapzártáig nem erősítették meg, tegnap este kiszivárgott információk szerint vasszigorral büntetett a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa: a Forma-1-es világbajnokság idei és a jövő évi sorozatáról kizárta a McLaren-Mercedest, amely a szabályokat durván megsértve felhasználta a rivális Ferraritól származó információkat. Az első fokú döntés ellenére…
szept. 14
0:45
NHL-hokis a Volánban (Blikk)
Székesfehérvár - Rob Niedermayer és Jason Strudwick után újabb játékos érkezett a magyar bajnokságba az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL-ből.
szept. 14
0:49
Foci helyett quadratlon (Blikk)
Budapest - Kétszeres olimpiai bajnok kajakosunk, Horváth Gábor eldugta a kenukirály, szintén olimpiai aranyérmes Kolonics György fürdőgatyáját, az evezés történetének első magyar világbajnoka Haller Ákos, a focikirály” Illés Béla 3000, a világbajnok kajakos, Patyi Melinda 2000 métert futott, majd ergométerezett, úszott, végül pedig teniszezett. Mindez a sportsztárok részvételével rendezett 17.…
szept. 14
6:31
Asafa Powell: "Tudok ennél gyorsabban is futni" (Behaviour)
Vasárnapi világcsúcsjavítása után Asafa Powell kijelentette: 9.74 másodpercnél gyorsabban is le tudja futni a 100 m-t. "Körülbelül 90 százalékos teljesítményt nyújtottam Rietiben" - mondta a péntek esti, brüsszeli Golden League-viadalra készülve a jamacai klasszis, aki az olaszországi verseny elődöntőjében faragott saját, 9.77-es rekordján. "Hogy milyen időre vagyok még képes, arról fogalmam…
szept. 14
6:36
Sakk-vb: Lékó remizett az első fordulóban (Infostart)
Mind a négy mérkőzés döntetlenre végződött a Mexikóvárosban tegnap megkezdődött sakkvilágbajnoki döntőben. Lékó Péter a sötét bábukat vezetve gond nélkül remizett az orosz Alekszander Griscsukkal. A második játéknapon a magyar nagymester az orosz Pjotr Szvidlerrel mérkőzik meg.
szept. 14
8:35
Cselgáncs-vb: Hadfi Dániel olimpiai kvótát szerzett (Metropol)
A 100 kg-os Hadfi Dániel bejutott az elődöntőbe az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, Rio de Janeiróban, és ezzel kvótát szerzett a jövő évi, pekingi játékokra.
szept. 14
8:50
Sakk vb: Lékó, akárcsak a többiek, remizett az első fordulóban (She)
Négy döntetlen született a Mexikó fővárosában csütörtökön megkezdődött, nyolcfős, kétfordulós sakkvilágbajnoki döntőben.
szept. 14
8:52
Sakk vb: Lékó, akárcsak a többiek, remizett az első fordulóban (Metropol)
Négy döntetlen született a Mexikó fővárosában csütörtökön megkezdődött, nyolcfős, kétfordulós sakkvilágbajnoki döntőben.
szept. 14
8:52
Cselgáncs-vb: Hadfi Dániel bronzérmes (Behaviour)
A 100 kg-os Hadfi Dániel bronzérmet szerzett az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, Rio de Janeiróban.
szept. 14
8:57
Férfi kosárlabda Eb: elődöntőben a spanyolok is (Behaviour)
Az oroszok után a világbajnok spanyolok is bejutottak az elődöntőbe a számukra hazai környezetben zajló férfi kosárlabda Európa-bajnokságon. A házigazdák alakulata gyakorlatilag kiütötte a német együttest.
szept. 14
9:12
Ahány centi, annyi ezer forintot kap a legmagasabb érdeklődő (Infostart)
Szeptember 16-án Győrött első alkalommal rendeznek nemzetközi rúdugró- és magasugró gálát több külföldi és magyar élversenyző részvételével. A számos egyéb látványos elemmel kiegészülő programban az amatőr sportolók is szerepet kapnak.
szept. 14
9:24
Foci: magyart választottak a világ nyolcadik legjobb edzőjének (Infostart)
A Times című brit napilap összeállította minden idők ötven legjobb edzőjének listáját. A nyolcadik helyen egy magyar szakember áll.
szept. 14
10:03
Premier League: vesztegetés gyanújával hallgatták ki Chimbondát (She)
A londoni rendőrség vesztegetés gyanújával hallgatta ki Pascal Chimbondát, a Tottenham Hotspur labdarúgóját. A francia védőt szeptember 10-én, vagyis még hétfőn tartóztatták le, de óvadék ellenében szabadon is engedték.
szept. 14
10:26
Fallabda BEK: a rózsadombiak nyertek, Krajcsákék kikaptak (She)
A Rózsadombi SE férfi csapata csütörtökön késő este második csoportmérkőzését is megnyerte, így bejutott a legjobb hat közé a Budapesten zajló fallabda Bajnokcsapatok Európa Kupájában.
szept. 14
10:32
Cselgáncs-vb: Hadfi Dániel bronzérmes (Metropol)
A 100 kg-os Hadfi Dániel bronzérmet szerzett az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, Rio de Janeiróban, ezzel kvótát szerzett a jövő évi, pekingi játékokra.
szept. 14
10:48
Eb-selejtező után: Luiz Felipe Scolari bocsánatot kért (She)
Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bocsánatot kért amiatt, hogy a szerbek elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező után megütötte Ivica Dragutinovicot, az ellenfél egyik védőjét.
szept. 14
11:22
Salakmotor: Ferjan Matej megkapta a magyar állampolgárságot (She)
Csütörtökön letette a magyar állampolgári esküt Ferjan Matej salakmotorozó.
szept. 14
12:29
Scolari bocsánatot kért (Behaviour)
Luiz Felipe Scolari, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bocsánatot kért amiatt, hogy a szerbek elleni szerdai Európa-bajnoki selejtező után megütötte Ivica Dragutinovicot, az ellenfél egyik védőjét.
szept. 14
12:31
Ferjan Matej magyar állampolgár lett (Behaviour)
Csütörtökön letette a magyar állampolgári esküt Ferjan Matej salakmotorozó. Az állampolgársági kérelmét már három éve leadó klasszis így a jövőben a különböző válogatott viadalokon - többek között csapat világbajnokságon, vagy páros Európa-bajnokságon - magyar színekben állhat rajthoz. A Debrecenben versenyző Ferjan legközelebb a bécsújhelyi egyéni Eb-n áll rajthoz, éremesélyesként.
szept. 14
12:34
A Milan Ronaldo, a Juventus védelem nélkül (Behaviour)
A válogatott mérkőzéseket követően két hét után folytatódik az olasz labdarúgó-bajnokság, ezúttal komolyabb rangadó nélkül. A fordulót a Bajnokok Ligája-győztes AC Milan kezdi meg a Siena otthonában: ez az összecsapás az elmúlt szezonban különleges volt abból a szempontból, hogy azon mutatkozott be a piros-feketék színeiben Ronaldo. A brazil zseni két góllal vette ki a részét a 4-3-as sikerből, ám…
szept. 14
12:45
Räikkönen hatásos kezdése Belgiumban (Infostart)
A finn Kimi Räikkönen volt a leggyorsabb a Forma-1-es Belga Nagydíj első szabadedzésén.
szept. 14
12:45
MotoGP: Casey Stoner megelőzte Rossit az első szabadedzésen (She)
A világbajnoki pontversenyben élen álló Casey Stoner sikerét hozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Portugál Nagydíjának első szabadedzése a királykategóriában.
szept. 14
13:34
Labdarúgás: Gaál Gyöngyi mérkőzést vezetett a női vb-n (She)
Az Egyesült Államok válogatottja Abby Wambach két góljával 2-0-ra legyőzte Svédország együttesét az 5. női labdarúgó-világbajnokságon, Kínában. Az amerikai csatár a 34. (11-esből) és az 58. percben volt eredménye. A mérkőzést a magyar Gaál Gyöngyi vezette, méghozzá jól.
szept. 14
13:45
McLaren-sokk: "100 millió dollár több, mint egy szúnyogcsípés" (Infostart)
A brit lapok és az egykori autóversenyzők is eltúlzottan magasnak tartják azt a 100 millió dolláros büntetést, amit a McLaren Forma-1-es istállónak kell befizetnie a kémügyben hozott ítélet következtében. A Nemzetközi Automobil Szövetség kizárta a csapatot a Forma-1 idei szezonjának konstruktőri pontversenyéből, de pilótái tovább versenyezhetnek, és csatázhatnak az elsőségért.
szept. 14
14:09
Platini közbenjárt Gera ügyében (Behaviour)
Pénteken válaszolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékese arra a levélre, amelyet Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) vezetője egy nappal korábban küldött Michel Platini UEFA-elnöknek a szerdai Törökország-Magyarország Eb-selejtező 63. percében történt súlyos játékvezetői tévedéssel kapcsolatban. A reagálásból kiderült, az UEFA elsőszámú vezetője személyesen kérte a szervezet…
szept. 14
14:20
Platini közbenjárt Gera ügyében (Metropol)
Pénteken válaszolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékese arra a levélre, amelyet Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) vezetője egy nappal korábban küldött Michel Platini UEFA-elnöknek a szerdai Törökország-Magyarország Eb-selejtező 63. percében történt súlyos játékvezetői tévedéssel kapcsolatban.
szept. 14
14:42
Manchester United: Wayne Rooney hétvégén már pályára léphet (She)
Készen áll a játékra Wayne Roooney, a Manchester United labdarúgócsapatának csatára ? jelentette a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala. A jelentés szerint a válogatott támadó a hétvégén egykori csapata, az Everton ellen már ismét bevethető lesz.
szept. 14
16:06
A százmilliós büntetés sem zavarta meg a McLarent (Infostart)
A kémügy miatti súlyos büntetés sem zökkentette ki a McLaren-csapat két pilótóját, ugyanis Fernando Alonso lett az első, míg Lewis Hamilton a második a Forma-1-es Belga Nagydíj második szabadedzésén.
szept. 14
17:36
Casey Stonert Estorilban sem tudják megszorítani a riválisok? (She)
Casey Stoner, a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategória mezőnyének éllovasa, a japán Makoto Tamadát megelőzve a Portugál Nagydíj második szabadedzését is megnyerte. A 250 kcm-es géposztály első időmérő edzését a spanyol Jorge Lorenzo nyerte
szept. 14
17:47
Forma-1-botrány: "milyen a piros kocsi súlyeloszlása?" (Infostart)
Büntetlenségért cserébe mindent elmondott a vizsgálóbizottság előtt Fernando Alonso csütörtökön Párizsban. A világbajnok a nyilvánosságra hozott e-mailek szerint még arról is tudott, mikor tankolnak majd a Ferrarik Ausztráliában.
szept. 14
18:04
Forma-1, kémügy: Alonso is érintett ! (Behaviour)
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tizenöt oldalas dokumentumban indokolta meg a Forma-1-es kémügyben hozott döntését, az irat tanúsága szerint a címvédő Fernando Alonso is érintett a botrányban. Az FIA csütörtökön elvette a McLaren-Mercedes istálló összes idén szerzett pontját a konstruktőrök versenyében, valamint 100 millió dollárra büntette a csapatot, amely a hátralévő vb-futamokon sem…
szept. 14
18:15
Magyar Olimpiai Bizottság: olimpianap Győrben (She)
Egy országos rendezvénysorozat első állomásaként olimpianapot rendeztek a győri Bercsényi iskolában, amelyen Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke is részt vett.
szept. 14
18:21
Fallabda BEK: a rózsadombi lecke a címvédő Stuttgartnak (She)
Bejutott a Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjébe a házigazda Rózsadombi Sport Egyesület fallabdacsapata.
szept. 14
18:23
Duatlon: belga duatlon világbajnok tragédiája, halálos baleset (She)
Edzés közben halálos kimenetelű balesetet szenvedett Benny Vansteelant nyolcszoros világbajnok duatlonista.
szept. 14
18:37
Cselgáncs-vb: Mészáros sikere, Rajcsányi és Szabó veresége (She)
A pénteken érdekelt négy magyar közül Mészáros Anett (képünkön) győzelemmel, Rajcsányi Gergő és Szabó Brigitta viszont vereséggel kezdte meg szereplését az olimpiai kvalifikációs riói cselgáncs-világbajnokságon.
szept. 14
18:39
Labdarúgás: a román Cristian Chivu egy hónapig nem játszhat (She)
Cristian Chivu, az olasz bajnoki címvédő Internazionale labdarúgócsapatának védője kificamította a vállát a szerdai Németország­?Románia barátságos mérkőzésen, ezért egy hónapig nem játszhat.
szept. 14
18:59
Tenisz, Friedberg: Bardóczky Kornél sikerei (She)
Bardóczky Kornél egyesben bejutott a legjobb négy közé a németországi Friedbergben zajló, 10 ezer dollár összdíjazású salakpályás ITF tenisztornán.
szept. 14
19:21
Extrém hegyikerékpár: itt a hetedik, 24 órás verseny Csillebércen (She)
szept. 14
19:38
Ecclestone: Egy hajszálon múlt a McLaren teljes kizárása (Infostart)
Bernie Ecclestone, a Forma-1-es cirkusz első embere elárulta, hogy csütörökön egy hajszálon múlt a McLaren teljes kizárása a 2007-es és a 2008-as szezonra.
szept. 14
20:02
Tenisz, Peking: Ljubicic-Gonzalez és Kiefer-Robredo a döntőért (She)
A Pekingben zajló, 475 ezer dollár összdíjazású férfi tenisztorna egyeseinek küzdelmében Ljubicic-Gonzalez és Kiefer-Robredo mérkőzéseket rendeznek a döntőbe jutásért.
szept. 14
20:08
Forma-1, kémügy: valószínűleg fellebbez a McLaren-Mercedes (Behaviour)
Norbert Haug, a Forma-1-es McLaren-Mercedes sportigazgatója felháborítónak tartja a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) tanácsának az istállót sújtó csütörtök esti ítéletét és annak 15 oldalas indoklását. "Elképesztően magas összegre büntettek minket és azt sem tartjuk elfogadhatónak, hogy kizárták minket a konstruktőrök versenyéből, ezért várhatóan minden lehetséges fórumon megtámadjuk a FIA…

Keresés